‘Het voelt heel dubbel om het mooi te vinden dat Ajax verliest’

Maandag, 9 december 2019 om

AZ is met een achterstand van drie punten momenteel de naaste achtervolger van koploper Ajax in de Eredivisie. De Alkmaarders staan komende zondag tegenover de formatie van Erik ten Hag en kunnen dan in punten gelijk komen. Voor Dani de Wit is de ontmoeting met Ajax extra speciaal, daar hij de jeugdopleiding van de Amsterdammers doorliep en afgelopen zomer voor een overstap naar AZ koos.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

AZ - Ajax eindigt in een ...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door vlieger)

Leuk dat hij denkt dat ze kampioen kunnen worden, maar die kans is gewoon heel klein. Normaal gesproken zal Ajax zich deze winter toch wel gaan versterken. Daarbij speelde de Wit niet bij Ajax omdat ze betere spelers hebben en streven naar een hoger niveau dan hij daar had. Misschien is hij nu iets beter geworden, maar ik vind hem bij AZ toch een van de mindere spelers...

9 december 2019 om 08:59

Ik vind je reactie wel een beetje zuur. Als je het artikel leest, zegt ie eigenlijk dat ze niet denken kampioen te worden maar dat ze dat wel moeten doen voor de motivatie. Voor de rest zegt uw dat er op elke positie bij Ajax meer kwaliteit loopt, dus ook op zijn plek en dat ie logischerwijs beter is gaan voetballen door meer wedstrijden te spelen. Allemaal redelijke antwoorden lijkt mij. Het is niet dat hij zichzelf de hemel in prijst.

9 december 2019 om 09:36

Feit is dat az maar 3 punten achter de koploper staat dus objectief gezien maken ze gewoon kans om kampioen te worden.

9 december 2019 om 11:43

Denk dat we allemaal even tot zondagavond moeten wachten om te oordelen. Ajax kan dan 6 punten voor staan, het kan gelijk staan in punten.. als Ajax zondag wint is het wel klaar denk ik.

9 december 2019 om 12:49

We hebben dit weekend ook wel gezien dat Ajax niet alle wedstrijden wint dit seizoen. De Europese activiteiten zullen daarbij ook op Ajax een impact kunnen hebben. Kijkende naar de huidige blessures hebben de vele wedstrijden ook een impact op de spelers en hun fysieke gesteldheid.

9 december 2019 om 15:25

@ Psvchamps blijf je CL spelen dan heb je altijd het voordeel dat je op dinsdag of woensdag speelt. EL is op donderdag. In de onderlinge confrontaties is dat zeker een voordeel. Wat ook een voordeel kan zijn is dat CL normaliter gespeeld wordt in de "grote / gangbare" landen. EL kun je zomaar opeens op donderagavond een wedstrijd moeten spelen in een zeer koude en moeilijk bereisbaar oosteuropese stad Als Ajax in de CL blijft hebben ze in mijn opzicht dus voordeel t.o.v. AZ.

Als Az geen Europees voetbal zou spelen, dan had ik hun kansen op een kampioenschap wel wat hoger ingeschat. Gelukkig voor het Nederlands voetbal zijn ze erin geslaagd om door te stoten naar de volgende ronde, maar voor hun titelkansen lijkt me dit succes fataal. Ik denk niet dat ze het zullen volhouden om in het spoor van Ajax te blijven aangezien ze best een smalle selectie hebben. Ze kunnen althans geen verdediger voor een verdediger vervangen. Daarnaast zijn enkele spelers nog te jong om een constant niveau te halen. Kijk maar naar Stengs die prachtige wedstrijden afwisselt met zaadpotten waarin hij niks laat zien.

9 december 2019 om 10:34

AZ kan zich in de winterstop toch ook versterken? En weet wie hoeveel Europese wedstrijden ze nog zullen spelen (hopelijk heel veel) dus hoeveel invloed dat zal hebben. Hoop dat AZ in ieder geval tweede word zodat ze volgens seizoen CL spelen. Kan die club met die miljoenen een kwaliteitsimpuls geven aan de toch al sterke maar smalle selectie.

9 december 2019 om 10:40

Klopt helemaal. Uiteindelijk is onze selectie niet breed genoeg. Je ziet het nu al wanneer Clasie noodgedwongen als laatste man moet spelen tegen Zwolle. Wat hij prima deed trouwens. Hopelijk over een aantal jaar als de structurele aanpak verder is gevorderd en de begroting omhoog kan kunnen we langer meedoen. Het is sowieso een mooi seizoen met veelal goed voetbal dus we zijn tevreden. Ver in Europa, soms een beker pakken en 1x per 15 jaar kampioen is het streven en op langere termijn haalbaar.

9 december 2019 om 10:42

Evjen komt er al bij deze winter. Verder verwacht ik een aankoop voor rechter centrale verdediger, nu Panta er zo lang uit ligt. Daarover gesproken, AZ heeft 3 geblesseerde rechter centrale verdedigers als je Bergsma ook meerekent, dat houdt een keer op.

9 december 2019 om 11:43

Bergsma speelt helemaal niet meer bij AZ.

10 december 2019 om 15:19

Volgens mij wel. Anders hoor ik graag waar hij dan wel speelt...

Nu je speler van AZ bent is het idd mooi als je oude club verliest. Maar wacht maar tot al onze geblesseerde spelers weer terug zijn dan gaat Ajax hopelijk weer verder waarmee ze bezig zijn. AZ blijft dit ook niet vol houden. En als Ajax zondag durft te winnen waar ik niet vanuit ga dan is het wel gespeeld denk ik.

9 december 2019 om 11:26

Hoezo houd Az dit niet vol, wellicht zullen ze vaker een goal tegen krijgen, maar we hebben alle lastige uit wedstrijden al gehad, op Ajax na (Vitesse, Utrecht, Feyenoord, PSV,) en gaan nu tevens weer in eigen huis spelen, hoe motiverend zou dat werken denk je. De 2e seizoenshelft van AZ is doorgaans ook sterk en ook alles wat erin komt blijkt geen of nauwelijks een verzwakking dus kom nou eens met een goed argument.

9 december 2019 om 15:32

@tinus blessureleed en kaartenlast is door de beugel van een hoger niveau in de 2e seizoenshelft. En dan van grotere invloed op de ploeg met de smallere selectie. En ik denk dat het gros van de nederlandse voetballiefhebber het erover eens is dat Ajax een bredere selctie heeft dan Az. Ik vind AZ ook erg leuk spelen, maar denk zelfs dat ze achterhaalt worden door Psv.

9 december 2019 om 15:36

Az heeft inderdaad een smallere selectie, maar blessureleed en kaartenlast heeft ieder team. Ik ben blij met waar ze nu staan en dat kan straks zomaar anders zijn dat weet ook ik, maar voorlopig geniet ik van ons spel en positie en hoop dat nog lang te mogen doen.

Is toch mooi dat Az met minder middelen nog kans maakt? ze doen het beter dan een PSV in dat opzicht. Wel moeten we meenemen dat Az meerdere malen geprezen werd om hun spel om in maart alweer klaar te zijn met het meedoen om de prijzen, en dat is al meer dan 10 jaar zo. Maar dat vergeten we elk jaar weer voor het gemak. Laten we het houden op opportunisme binnen het voetbal.

9 december 2019 om 10:45

Opportunisme prima, maar je kan niet ontkennen dat dit AZ een stuk beter en constanter is dan de laatste jaren.

Vind het eigenlijk bijzonder dat De Wit een basisplaats heeft veroverd bij AZ. Die jongen is voetballend zo matig! Gaat voorop in de strijd en heeft een prima mentaliteit en conditie maar qua voetbal voegt hij volgens mij weinig toe. De wedstrijd van komend weekend is er wel één waar ik naar uitkijk en welke een hele bepalende rol zal spelen in de strijd om het kampioenschap.

9 december 2019 om 11:28

Az had na het vertrek van Til een loper nodig en De Wit is een ideale vervanger. Als hij nu ook nog eens gaat scoren, al is het maar de helft van zijn kansen dan heeft Az zelfs een koopje te pakken voor die 2 miljoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller1910
C. StengsAanvaller194
M. BakkerKeeper00
M. BizotKeeper180
R. de BoerKeeper20
L. BergsmaVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

1 fan
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 januari
Barcelona en Manchester City hebben een blauwtje gelopen bij Internazionale. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren