Jetro Willems wordt overladen met positieve reacties na goudeerlijke tweet

Zondag, 8 december 2019 om

Newcastle United boekte zondagmiddag een zeer belangrijke overwinning in de onderste regionen van de Premier League. The Magpies zegevierden op eigen veld met 2-1 over directe concurrent Southampton en zijn inmiddels op de ranglijst terug te vinden op een verdienstelijke tiende plaats. Jetro Willems speelde namens Newcastle United de gehele wedstrijd, maar is na afloop allesbehalve tevreden over zijn eigen optreden.

De 25-jarige Willems maakte vanmiddag de negentig minuten vol en speelde zo alweer zijn dertiende competitiewedstrijd dit seizoen voor Newcastle United. De voormalig PSV'er is als linkerwingback een vaste waarde in het 5-4-1-systeem van manager Steve Bruce en maakte recentelijk indruk met onder meer een doelpunt tegen Manchester City. Tegen Southampton kende hij echter een mindere beurt.

Willems completeerde slechts 24 van de 37 passes die hij verstuurde: een slagingspercentage van 67,6 procent. Van de veldspelers die tegen Southampton begonnen bij Newcastle United noteerden alleen centrumverdediger Paul Dummett (61,7 procent) en centrumspits Joelinton (57,1 procent) een lager slagingspercentage. Hij had verreweg de meeste balcontacten van alle Newcastle United-spelers (73) en kon verdedigend ook degelijke cijfers overleggen, met onder meer acht gewonnen duels (van de tien).

Toch is Willems na afloop opvallend kritisch op zichzelf. "Vandaag was het niet echt mijn dag, maar ik ben een mens en we hebben gewonnen, dus…", tweet de Nederlandse verdediger vlak na het laatste fluitsignaal schuldbewust. De goudeerlijke tweet van Willems kan op veel waardering rekenen onder zijn volgers: veruit het grootste deel van de reacties is positief. 'Je bent een van onze beste spelers dit seizoen. Iedereen heeft wel eens een mindere dag', is momenteel het meest gelikete bericht op de tweet van Willems bijvoorbeeld.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door fc scheidsrech)

Zit daar wel op zijn niveau. Hogerop moet het beter verdedigend en vooral ook veel constanter. Als hij zijn dagje heeft is het wel vaak de moeite met zijn geweldige voorzetten. En doelpunten ook natuurlijk.

8 december 2019 om 20:17

Heb je al eens gezien wat een defensief zwakke backs er in de echte top spelen? Je moet al lang niet meer defensief top en constant zijn om mee te komen als back in de echte top.

8 december 2019 om 21:47

Net zoals Alonso bij Chelsea. In een 3-5-2 (5-3-2) worden zijn verdedigende mankementen verbloemd bij bij 4 achterin zie je hem vaak schutteren

9 december 2019 om 10:05

Inderdaad, zeker in de huidige populaire systemen met drie hardwerkende lopers op het middenveld die goed meeverdedigen heb je genoeg spelers achterin om een back te laten opkomen zonder dat het verdedigend direct fataal wordt.

ik zou hem wel een keer in een oefenwedstrijd voor Oranje willen zien op linksback. wat er nu op de backposities staat dat kan je wel eens de kop gaan kosten op het EK dus Koeman zal toch wat moeten gaan uitproberen. of je moet 5-3-2 gaan spelen en extra verdedigende stabiliteit in het centrum inbouwen voor als de backs het weer eens laten afweten

8 december 2019 om 19:26

Hoezo? Blind doet het toch hartstikke goed?

8 december 2019 om 19:33

Als je tegen mindere tegenstanders speelt heb je niets aan Blind. Hij kan er 100 voorzetten en dan is er misschien één goed en als de tegenstander gaat counteren mist hij gewoon de snelheid om het bij te houden. Vaak blijft hij dus een beetje achterin/middenveld staan en dan kan je dan je hem in principe net zo goed een krant geven voor die vijf situaties waarbij hij daadwerkelijk in moet grijpen.dan heb ik liever een Willems of Van Aanholt daar en dat Blind naar het middenveld (in plaats van de Roon) gaat persoonlijk.

8 december 2019 om 19:34

Tja, misschien al centrale verdediger, maar niet als back. Als zijn andere maat van Ajax op de rechtsback staat, spelen we eigenlijk zonder backs, maar met 4 centrale verdedigers. Snap dan ook niet waarom koeman Blind en Veltman verkiest boven De Vrij en Ake. Als je toch met 4 centrale verdedigers speelt, doe dan tenminste nog de 4 besten.

8 december 2019 om 19:34

Ben je serieus? Blind als CV is geweldig maar als linksback kan ie er werkelijk geen hout van

8 december 2019 om 19:41

@FC Koopgoot dat lijkt me niet. Blind heeft 7 van de laatste 11 tegengoals van Oranje ingeleid dus het lijkt me niet handig die dan straks op het EK als back te gaan neerzetten. speel je 5-3-2 kan Blind een uitstekende CV zijn die de opbouw verzorgt maar als back kan je echt niet met hem komen aanzetten op dit niveau. hij had zelfs twee keer moeite zich verdedigend staande te houden tegen Noord Ierland

8 december 2019 om 19:56

Blind heeft juist een voorzet. Zijn bal op RVP vergeten op het WK 2014?wat Blind mist is de killermentaliteit als een back. Op CV heeft hij dat niet nodig aangezien hij alleen positioneel goed hoeft te staan.

8 december 2019 om 20:12

Koeman kan niet om Willems heen. qua dynamiek is hij met afstand de beste linksback die NL heeft. Lijkt me niet meer dan logisch dat Wiullems er op het EK gewoon bij is. Jetro welkom in Oranje !

8 december 2019 om 20:23

@onlogisch hij mist niet alleen de killermentaliteit voor de backpositie maar ook de snelheid de dynamiek en de wendbaarheid. hoe goed zijn voorzet is weet ik niet maar die voorzet dateert RvP is inmiddels alweer van 5 jaar geleden. daarna heb ik die vaak niet meer van hem gezien in Oranje

8 december 2019 om 20:24

Idd Willems gewoon de beste keuze voor Koeman op linksback. Hij is snel, sterk, gedreven & gaat tot het gaatje. Verdedigend wordt hij ook steeds beter maar blind is op alle andere vlakken veel minder.

8 december 2019 om 20:44

1 goede voorzet 5 jaar geleden zegt helemaal niks over de kwalteit van de voorzetten van Blind. Een amateur geeft ook 1 op de 100 ballen goed.

8 december 2019 om 21:04

Van mij mag Koeman eens 3-4-3 a la België op het afgelopen WK gaan proberen. De Ligt, Van Dijk en Blind met z'n drieën achterin en op het middenveld Frenkie en Wijnaldum in het centrum, met naast zich op de flanken twee spelers die min of meer die hele flank bestrijken. Je zag dat bij België daardoor een speler als Munier opeens ook heel nuttig was. Ik denk dat een Willems daar ook prima in zou kunnen passen, of Van Aanholt. Verder komt een Daley Blind dan ook veel meer vanuit de as te spelen en komt hij méér in zijn kracht.

8 december 2019 om 21:06

Laatst nog tegen Utrecht voorzet van blind op labyad. Waarvan dan /welke positie doet er niet toe. Blind heeft een meer dan prima voorzet

8 december 2019 om 21:14

Haha daar is tie weer. Ik wilde even kijken wanneer de 7 uit 11 er weer ingegooid zou worden )

8 december 2019 om 22:57

@FC Koopgoot dat lijken me toch hele relevante statistieken om te bepalen of een speler het goed doet of niet. het zijn namelijk schikbarend cijfers. haal ik die statistieken niet aan dan krijg ik weer te horen dat ik niet met feiten kom en dat mijn mening onzin is

8 december 2019 om 19:49

Het probleem met zulke spelers dat hun kwaliteiten alleen naar boven komen in een specifieke formatie. Als straks hun zwaktes blootgelegd worden in de 4-3-3 die Oranje speelt, schreeuwt iedereen weer moord en brand. Iedereen heeft over de fijne trap die Willems heeft, maar ik denk dat Blind nog een betere pass in huis heeft.

8 december 2019 om 20:25

@patroo probleem is alleen dat Blind en Veltman extreem kwetsbaar zijn in dit 4-3-3 systeem als backs. Dumfries kan totaal niet voetballen maar verdedigend gezien heeft hij zich altijd goed staande gehouden in Oranje. of hij dat nu ook kan in zijn huidige vorm daar heb ik echter wel mij twijfels bij. bij PSV heeft hij de laatste tijd ook niet echt best staan te verdedigen

8 december 2019 om 21:09

3-4-3. Blind VVD de ligt. - Willems frenkie Wijnaldum promes - Babel Memphis Bergwijn.

8 december 2019 om 21:12

Haal die zwakke backs uit de opstelling! We hebben in Orange echt goeie CVs en kunnen dan ook de Roon uit de basis halen.

8 december 2019 om 23:03

Akã© voor blind

9 december 2019 om 09:46

Eerder De Vrij voor Blind.

Willems is een goede, sympathieke, grappige en wheelytrekkende voetballer. Ik wens hem het beste daar in Engeland, in Duitsland ging het volgens mij wat minder de laatste tijd.

8 december 2019 om 19:52

De laatste tijd klopt, leek even met zijn hoofd ergens anders te zitten. Voor de rest deed hij het geweldig in Duitsland en vind het eigenlijk jammer dat hij nu pas zijn erkenning krijgt. Als hij zo blijft presteren verdient hij een oproep voor het NL elftal.

8 december 2019 om 20:24

Hij verdient al een paar jaar een oproep. Het is met alle respect echt schandalig dat van Aanholt er volgens mij altijd bijzit. Hij maakt dan wel niet veel minuten maar hij is nooit beter geweest dan Willems. Hij kan niet beter verdedigen en zeker niet beter aanvallen. Als je Willems thuislaat dan is er ook iets goed mis aangezien hij bij een achterstand heel goed van pas kan komen want er zijn weinig spelers die zulke goede voorzetten hebben als Willems.

9 december 2019 om 05:14

Leuk dat Willems een goede voorzet heeft maar Nederland heeft geen lengte voorin. Of wil je standaard met L. De Jong gaan spelen?

9 december 2019 om 10:07

In Duitsland deed hij het prima, hoe denk je dat hij in de Premier League beland is?

Op een goudeerlijke tweet dient een goudeerlijke post te volgen.Blind.... zucht... op de LB positie verantwoordelijk, direct en indirect, voor verreweg het grootste gedeelte van de tegengoals in Oranje. Misschien ligt het Nederlandse dames elftal hem beter. Willems is nu al van een hoger niveau in zowat elk opzicht.

Ik ben blij voor hem. Heeft idd goed seizoen. Hopelijk is Frankfurt bereid voor niet al te hoge prijs te verkopen aan Newcastle United. Wijnaldum is ook via Newcastle naar Liverpool gegaan. Robertson is verschrikkelijk goed maar genoeg mooie teams in PL over nog in toekomst wie weet voor Jetro

8 december 2019 om 20:25

Wijnaldum was wel een van de bepalende spelers van PSV en basisspeler bij het Nederlands elftal. Ook echt een dragende kracht bij Newcastle die soms echt uitblonk. Bijvoorbeeld die 4 goals in 1 PL wedstrijd. Vind die twee niet echt te vergelijken. Willems zit bij Newcastle goed op zijn plek in een 5-mans verdediging. In een beter team wordt er toch wel meer gevraagd en vooral constantere prestaties, ik denk dat dat het grootste probleem is bij Jetro, al gun ik het hem van harte! Zoals Blind speelt in het Nederlands elftal, vind ik dat andere sowieso de kans moeten krijgen. Die jongen is verantwoordelijk voor een groot deel van de tegendoelpunten en is ook gewoon een hele matige linksback..

8 december 2019 om 21:23

Ik zeg toch ook niet per se dat Willems ook naar Liverpool moet? Wllems is een linksback...geen middenvelder en toch al 2 goals en 2 assists. Tot nu toe presteert ie ook constant. Hij heeft tot nu toe een 7.1 en er zijn genoeg betere clubs dan Newcastle nog tussen het niveau van Liverpool in

8 december 2019 om 22:07

Nee dat bedoel ik ook niet. Ik bedoel dat ik Jetro geen stap omhoog zie zetten binnen de PL. De originele top-6 is sowieso te hoog gegrepen. Newcastle is na die top 6 gewoon een van de grootste clubs in Engeland met geweldige supporters, ik denk dat hij daar goed op zijn plek zit!

8 december 2019 om 23:38

Das ook niet echt bepaald waar. In 2015/2016 waren ze nog gedegradeerd. En er zijn meer dan zat teams in de PL dan alleen de top 6. Leicster City valt officieel nu buiten top 6 op papier maar staan wel gewoon 2e. Maar zijn genoeg leukere en betere teams nog dan Newcastle zoals bijvoorbeeld Everton, Wolves, Westham etc

9 december 2019 om 00:11

Tja ik heb het over de grootte van de club en dan kom je met teams die af en toe een keer goed presteren zoals Wolves. Geloof mij nou maar Newcastle is een van de grootste clubs van Engeland. Leicester zoals ze nu spelen is toch veel te hoog gegrepen voor Willems? Nogmaals ik heb het over hoe groot Newcastle is in Engeland maar blijkbaar ben je geen PL fan? Dat andere teams op dit moment beter zijn, dat ben ik met je eens maar dat is niet wat ik zei! En als je dan toch dat bedoelt, dan zou ik nog even naar de ranglijst kijken want West Ham en Everton staan een stuk lager dan Newcastle..

9 december 2019 om 10:10

Dat zegt niet alles, Birmingham en Leeds zijn ook enorme clubs maar sportief niet echt hoogvliegers. Newcastle heeft de potentie maar de afgelopen jaren is het toch vrij matig allemaal.

9 december 2019 om 10:12

Volgens mij ben jij geen PL fan. Als je zegt dat Newcastle een van de grootste teams van de PL is... Wanneer dan 1995 onder Shearer? Het is al heellang een club in verval. Er zijn meer dan genoeg betere teams dan Newcastle die minder goed zijn dan Liverpool.

Willems is bij Liverpool kansloos tegen Robertson, dus dat zou ik niet doen als ik hem was. Voor Oranje opteer ik voor Nathan Aké als linksback. Hij heeft daar jarenlang gespeeld, is bijzonder snel, heeft een prima tackle en kan aanvallend uitstekend meedoen.

9 december 2019 om 10:11

Ake is primair een centrumverdediger, die is aanvallend niet echt sterk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Newcastle United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Everton28-7
12.Southampton28-12
15.Burnley 24-13
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
JoelintonAanvaller221
A. CarrollAanvaller130
D. GayleAanvaller90
Y. MutoAanvaller70
K. DarlowKeeper00
M. DúbravkaKeeper220
R. ElliotKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Newcastle United.

180 fans
Verdediger, 25 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Newcastle United 18 2 0 0
2018/2019 Eintracht Frankfurt 23 0 2 1
2017/2018 Eintracht Frankfurt 23 0 4 0
2016/2017 PSV 25 2 2 0
2015/2016 PSV 15 2 3 0
Laatste voetbalnieuws

Willems: ‘Ik heb tegen Ronaldo gespeeld, maar dit was net zo zwaar’

Newcastle United speelde afgelopen zaterdag met 1-1 gelijk tegen Wolverhampton Wanderers en het was mede aan Jetro Willems te danken dat the Magpies een punt overhielden aan het bezoek aan Molineux....Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Ondanks een akkoord over een transfersom van minstens twintig miljoen euro staat de overgang van Dani Olmo naar AC Milan nog niet vast. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren