Grote walging bij FOX Sports: ‘Bah, bah, bah! Dat doe je toch niet, man?!’

Zondag, 8 december 2019 om

VVV-Venlo nam in november afscheid van trainer Robert Maaskant, waarna Jay Driessen het stokje overnam. Laatstgenoemde coach gaf onlangs in een interview aan dat hij al enkele weken vóór het ontslag van Maaskant benaderd was. Zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports wordt verbolgen gereageerd op de woorden van Driessen én de handelswijze van VVV.

"Er was al sprake van dat het niet lekker ging en het een beetje rommelig was", begon Driessen. "Toen werd ik al snel gepolst of ik openstond voor een terugkeer bij VVV. Daarna moest nog de wedstrijd tegen Heracles (6-1 verlies, red.) gespeeld worden. Daar zijn een aantal dingen niet goed gegaan. Daarna werd er weer contact met mij opgenomen. Toen was bekend dat Robert ontslagen zou worden."

Hans Kraay junior richt zich na het uitzenden van het interview naar Maaskant, die te gast is bij het tv-programma. "Robert, dit is toch schandalig?!" Maaskant reageert bevestigend: "Ja, dat klopt. Dit zou heel raar zijn. Ik heb overigens tegen Stan (Valckx, red.) en Marco (Bogers, red.) gezegd dat Jay vrij was. Waarom haal je hem niet terug bij de club? Die wilde ik erbij hebben. Waarom niet?"

Zeljko Petrovic reageert vol ongeloof. "Ik snap niet dat hij (Driessen, red.) dit zegt. Ook als dit klopt, dat je dit zegt... Verschrikkelijk! Bah, bah, bah. Dat doe je toch niet, man?! Respect en normen en waarden waar we het altijd over hebben", aldus de trainer. Kraay junior is het eens met Petrovic. "Hij (Driessen, red.) graaft eigenlijk zijn eigen graf. Hij geeft eigenlijk aan: achter de rug om hebben we dit gedaan."

Ronald de Boer kan VVV wel enigszins begrijpen. "Ze denken: stel dat we weer twee wedstrijden verliezen. Dan moet je wel iemand hebben (als nieuwe trainer, red.). Dan kan je beter van tevoren iemand polsen. Als je de baas bent, moet je wel in scenario's denken. Het is niet leuk om te horen, dat begrijp ik ook. Ik zou het alleen nooit zeggen op televisie. Dan zou ik een leugentje om bestwil doen."


Poll

Ben jij het met Zeljko Petrovic eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door oelie wapper)

Ach, uiteindelijk weet toch iedereen dat het gewoon zo werkt? Als club moet je gewoon je plan klaar hebben liggen. Dat het dan niet uitgesproken zou mogen worden vind ik een beetje getuigen van struisvogeltechniek. Zolang we het maar niet horen, dan is het ook niet zo...

8 december 2019 om 12:04

En zo is het. Ik vind het juist van klasse getuigen dat Driessen zo eerlijk is. “Ik ben benaderd voor een eventuele terugkeer mocht deze situatie niet veranderen.” Goed beleid van VVV, optie bespreken, geen toezegging gedaan en gehandeld toen het nodig was. Met positief effect mag worden gezegd. Misschien ben ik te Rotterdams, maar dat gedraai en gelieg hoeft van mij niet. Dat vind ik alleen maar getuigen van minder klasse en respect.

8 december 2019 om 13:42

Goed??? Bah! Lekker achterbaks! “Hopelijk verliezen ze van Heracles! Dan kunnen ze Maaskant eruit schoppen en kan ik weer lekker aan de slag! Het zou echt balen zijn als ze winnen”.

Een voetbalclub is een bedrijf, en als je niet presteert vlieg je eruit, zo simpel is het. Ik vind het niet raar maar juist goed wat VVV gedaan heeft, stel je voor dat ze nu pas een nieuwe trainer hadden, waren ze misschien die belangrijke thuiswedstrijden afgelopen weken niet gewonnen. Dusja het pakt wel goed uit.

Net alsof PSV geen lijstje met eventuele opvolgers van van Bommel heeft klaar liggen. Zo'n beslissing komt niet uit de lucht vallen dus wanneer het zover is moet je erop voorbereid zijn.

8 december 2019 om 11:57

Elke club heeft zijn plan klaar liggen. De vraag is alleen hoe concreet dat werkelijk is. Ik kan me voorstellen dat het bij PSV de afgelopen weken langzaam aan steeds wat concreter is geworden. Ik ben er overigens helemaal voor om niet té snel een trainer te ontslaan.

Eigenlijk is wat Ronald de Boee zegt in de laatste alinea gewoon precies hoe het is. Je had beter dit stil kunnen houden, maar het is toch normaal dat dit gebeurd? Als ik op men werk in een topfunctie niet functioneer, kijken ze toch ook ff voor een potentiële vervanger voordat ze mij de deur wijzen en zo'n functie onbekleed gaat?

Nee, hij moet er om liegen, dat is wel respectvol? De actie van VVV is misschien niet super netjes, maar dat Driessen daar eerlijk over is, vind ik verre van schandalig.en ook VVV kan ik prima begrijpen. Zullen we eens niet overgevoelig zijn en ons gewoon realiseren dat natuurlijk clubs wel eens trainers polsen als het slecht loopt. Dat zal Maaskant toch ook zelf wel eens gehad hebben? Of zijn de analisten wakker geworden in het grote sprookjesbos waar alle bomen gemaakt zijn van suikerspinnen en de beekjes van chocolademelk?

9 december 2019 om 14:23

Moet iemand erom liegen? Nee, niets 'moet'. Maar, in filosofische zin, túúrlijk! Waarom? Omdat de waarheid overgewaardeerd wordt. Omdat betrokkenen, die andere belangen hebben dan als Brave Hendrik overal en altijd 'de waarheid' te spreken, zich het constant uitspreken van de waarheid niet kunnen veroorloven. Omdat het nog ettelijke malen potsierlijker is om een voorzitter te horen zeggen: 'tja, die trainer die deugt, is een vakman, aardige jongen en zijn tactische kennis vind ik geweldig, maar als hij nog twee potjes verliest dan knikker ik hem eruit.' Of dat een trainer die net bij VVV tekende gaat zeggen: 'ja weet je, ik zat eigenlijk al maanden te wachten op die aanbieding van Vitesse of AZ, maar die kwamen niet en dus heb ik maar hier een contract getekend want ik moet mijn gezin toch ergens vante eten geven!'. Of die speler die zegt: 'kijk, eigenlijk ben ik Ajaxfan, maar ja die laten niets horen dus daarom ben ik maar voor Feyenoord gaan spelen, want die boden een contract aan. Heb niks met deze club verder en ik vind die supporters best eng, maar ja, ik moet toch ergens voetballen en het geld hier is goed!'. Of dat Overmars bij de presentatie van Ten Hag als nieuwe Ajaxtrainer zegt: 'ach weet je, deze man is eigenlijk het totale tegengestelde van een Ajaxtrainer, want hij ontbeert charisma, komt nauwelijks uit zijn woorden en heeft een raar accent en een spraakgebrek en is verder een hopeloze provinciaal, dus echt geen Ajaxmateriaal, maar vooruit, ik lees in de pers dat hij een goede trainer is voor ons dus we geven hem een kans. Maar, beste Eric, als je over zes maanden dik achterstaat op PSV én Europees is het niks, ja dan zal ik je snel ontslaan he!'. Zoiets? Is dát de bedoeling? Lijkt me niet he. Zoals ik deze bijdrage al begon, de waarheid is echt een zwaar overschat begrip. En dat die altijd gezegd moet worden omdat we eens niet overgevoelig moeten zijn vind ik onzin. We hebben niet ooit tact en diplomatie uitgevonden om nu net te doen dat die overbodig zouden zijn.

9 december 2019 om 14:43

Leuke voorbeelden allemaal, maar nu heel concreet over deze zaak. Denk je echt werkelijk als Driessen had gezegd "nee, ze hebben me niet van te voren benaderd", dat Maaskant denkt, gelukkig maar, fijn dat de club zoveel vertrouwen in me had, twee wedstrijden geleden... Ten eerste weet Maaskant best hoe het werkt, die heeft niet de bevestiging van Driessen nodig om te weten dat hij van te voren is gepolst. Als Driessen erom had gelogen, dan had dat bekritiseert geworden. Dan was hij voor leugenaar uitgemaakt door alle analisten die hier roepen wat voor schande het is dat hij toegeeft benaderd te zijn. En nee, je hoeft zeker niet altijd en ongevraagd alles uit te braken wat je vindt, maar tussen onvoorwaardelijke waarheid en glasharde leugen zit een ontzettend groot grijs gebied. Dus Overmars kan prima focussen op positieve kanten van ten Hag, zonder het te hoeven hebben over zijn provinciale tongval. Ik houd in ieder geval wel van mensen die gewoon de waarheid zeggen, in plaats van maar overal omheen te draaien.

De Boer zegt tenminste eerlijk hoe het werkt. De anderen spelen selectieve verontwaardiging. Als zij zelf vooraf gepolst zouden worden ten koste van een ander, dan hebben ze er vast geen problemen meer mee. En wat betreft VVV: regeren is vooruit denken. Prima gedaan dus.

ik zat dat net te kijken en wat mij vooral opviel was dat volgens maaskant de slechte prestaties van VVV overal aan lagen behalve aan Robert Maaskant

Ze werken daar blijkbaar met het idee om niet je oude schoenen weg te gooien voordat je nieuwe schoenen hebt. Eigenlijk is dat niet zo gek idee ...

de achternaam Driessen werkt tegenwoordig een hoop aversie op. nu is het weer Jay Driessen die de pineut is

Het zou wat zijn als je als club eerst een trainer ontslaat en daarna pas gaat denken aan een vervanger. Toen Pochettino was ontslagen bij Tottenham en de volgende ochtend Mourinho was aangesteld is dat ook van te voren besproken. Vind het zelf juist goed hoe VVV heeft gehandeld in deze situatie. De situatie aankijken, polsen of een eventuele vervanger beschikbaar en bereid is om naar je club te komen als de resultaten niet verbeteren. De situatie verbeterde niet en uiteindelijk hebben ze hem ontslagen. Of je dit beter niet naar buiten had kunnen brengen is een ander verhaal maar veel mensen vinden het juist fijn als spelers eerlijk zijn in hun interviews. Vanwaar de verontwaardiging wanneer een trainer dat doet. Toen Koeman loog over z'n clausule en dat naar buiten kwam zei iedereen dat die eerlijk moest zijn. Nu zeggen mensen over Driessen weer dat hij had moeten liegen.

Wat moet VVV dan doen? Niet voorbereiden op het ergste en de trainer ontslaan zonder na te denken wie het moet overnemen? Snap sowieso al niet dat Maaskant werd gehaald.

Als je maar deugt, wat een stelletje hypocrieten bij de TV. Tegenwoordig moet ook álles politiek correct zijn, je zal maar eens een keertje niet deugen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VVV-Venlo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.PEC Zwolle17-17
16.VVV-Venlo16-27
17.ADO Den Haag16-20
18.RKC Waalwijk11-23
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. KirschbaumKeeper200
T. PachonikVerdediger201
N. RöselerVerdediger190
P. van OoijenMiddenvelder195
J. SinclairAanvaller180
H. WrightAanvaller180
J. YeboahAanvaller121
Voor de complete selectie: Clubpagina VVV-Venlo.

In de wandelgangen

Zaterdag 25 januari
De Saudische kroonprins Mohamed Bin Salman heeft zijn pijlen op een andere Premier League-club gericht nadat het niet is gelukt om Manchester United over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren