Kuyt countert kritische geluiden: ‘Ik zou graag de discussie met hem aangaan’

Zondag, 8 december 2019 om

Willem van Hanegem leverde onlangs forse kritiek op Dirk Kuyt, die bij Feyenoord de Onder-19 onder zijn hoede heeft. De Kromme schreef in zijn column in het Algemeen Dagblad dat Kuyt trainingen schrapt, om zelf in het buitenland wedstrijden te bezoeken of te spelen. In gesprek met RTV Rijnmond reageert de trainer van het hoogste jeugdelftal van de Rotterdammers op die aantijgingen.

“Kritiek is altijd goed, daar word je beter van. Zeker met elkaar, met de spelers en de trainers proberen we elke dag beter te worden. Feyenoord maakt hele grote stappen de afgelopen jaren met het nieuwe complex voor het eerste elftal en de jeugd. Ik weet dat er nog heel veel dingen beter kunnen, dat doe je met de mensen intern die betrokken zijn. Dat zijn spelers, trainers en stafleden. Ik ben heel veel aanwezig op de academy en kan alleen maar zeggen dat we heel veel goede dingen doen”, begint Kuyt over de kritiek op de jeugdopleiding.

“Dat zou je aan hen moeten vragen, want ik heb ze niet gezien en ze hebben het niet aan mij gevraagd. Ik ben wel benieuwd wat daar de reden van is”, antwoordt de oud-international op de vraag waarom er gesteld wordt dat de jeugdopleiding van Feyenoord ‘niet met zijn tijd is meegegaan’. “Ik heb heel veel respect voor Willem van Hanegem, een fantastisch mens. Hij was ook aanwezig bij mijn afscheidswedstrijd. Ik zou graag de discussie met hem aangaan, maar ik heb hem nog nooit op de academy gezien.”

“Hij is van harte welkom. Ik wil beter worden en als hij dingen heeft waarvan ik kan leren, heel graag. Iemand als Wim Jansen loopt hier dagelijks rond en heeft ook kritiek op mij, daar word ik alleen maar beter van”, vervolgt Kuyt, wiens ploeg zaterdag met 0-3 onderuit ging tegen Ajax Onder-19. Hij wordt tevens gevraagd wordt naar het kritische artikel in het Algemeen Dagblad. “Het is lastig daar iets van te vinden, want ik weet niet welke spelers dat zijn. Ik zeg altijd tegen mijn jongens dat ze binnen kunnen lopen en dat we voor ze klaarstaan.”


Poll

Vind jij de kritiek op Dirk Kuyt terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door thamike)

Ik dacht dat hij op de uitspraak inging? Ben benieuwd of er echt wordt geschrapt. Hij gaat er niet op in dus lijkt het waar en kwalijk.

8 december 2019 om 09:15

Hij gaat wel degelijk in op de kritiek. Er zijn enorme stappen gemaakt met, feitelijk op, het nieuwe complex. Het stucwerk is van ongelofelijk hoog niveau en ik heb nog nooit zo goed spac- en schilderwerk gezien. Dat is van buitenaards niveau! Vervolgens countert Kuyt dat hij van Hanegem nooit op Varkenoord heeft gezien, maar dat kan ook zijn omdat van Hanegem en Kuyt elkaar altijd mislopen. Van hanegem kan zijn geweest toen Kuyt weg was. Overigens is het weigeren zijn gewicht te laten gelden ook altijd mijn kritiek geweest op van Hanegem. Als Van Hanegem zou willen, dan flikkert hij Kuyt en zijn cohorten eruit, en dan kan hij Feyenoord's opleiding vanaf de basis opbouwen. Ik vrees alleen dat hij dan Brard, Adriaanse en Jansen laat zitten en dat Feyenoord nog niets opschiet.

8 december 2019 om 13:18

Je kunt als buitenstaander geen mensen er uit flikkeren. Daarbij is Van Hanegem helemaal geen technisch directeur. Hij heeft die kwaliteiten helemaal niet. Wel kan hij goed zijn mening ventileren. Denk dat hij dat maar moet blijven doen...

Tja, voor mijn gevoel heeft Feyenoord eigenlijk nooit een goede jeugdopleiding gehad. Welke topspeler is er nu echt doorgebroken dan behalve Van Persie, Wijnaldum, De Vrij en misschien Salomon Kalou?

8 december 2019 om 08:42

De opleiding van Feyenoord is een mythe. Net als de mythe dat de Kuip altijd vol zit.

8 december 2019 om 09:13

Zelfs clubhelden als Van Hanegem en Moulijn komen niet eens uit de eigen opleiding. En een clubicoon als John de Wolf speelde eerst bij Sparta en Groningen. Pi-Air die ze de UEFA-cup bezorgde is een NAC-er, Bosvelt GAE en Twente-man. Dat ligt bij Ajax toch echt totaal anders. Vind Feyenoord echt een mooie club, maar als ze daar blijven weigeren de realiteit onder ogen te zien kun je nooit beter worden.

8 december 2019 om 11:21

Hoezo ligt dat bij Ajax totaal anders? Bijna al hun talenten zijn gekocht toen ze 16/17 waren. Behalve dat ze wat jonger zijn, is het mechanisme exact hetzelfde.

8 december 2019 om 09:08

Je gaat wat mij betreft veel te ver. Feyenoord is alleen van huis uit niet een club die teert op jeugd. Pas toen het financieel heel slecht ging, moesten ze wel jeugd inpassen (wat de club destijds heeft gered). Ik had gehoopt dat Feyenoord hiermee door zou gaan, omdat daar denk ik de toekomst ligt voor ze (samen met echte versterkingen). Ik hoop dat met het vernieuwde complex het beter gaat, maar vrees dat ze andere mensen moeten aannemen wil je echt een change maken.

8 december 2019 om 09:15

Hoezo bedoel je dat ik veel te ver ga?

8 december 2019 om 09:52

@falcao1984: dat je stelt dat de jeugd van Feyenoord nooit iets heeft voorgesteld. Opleiding is nog steeds prima, maar moet echt een stap verder (en vraag me af of dat lukt met de huidige staf). Daarnaast moet Feyenoord ook durven te bouwen met jeugd (niet alleen als het financieel slecht gaat).

8 december 2019 om 10:16

Hangt er vanaf wat je prima noemt. Als je kijkt naar de periode, dat de jeugdopleiding zo bewierookt werd en waar de jeugdproducten nu spelen is het gewoon matig. De Vrij natuurlijk 1 van de uitzonderingen. Die speelt op topniveau evenals Wijnaldum. Echter spelen Kongolo en Martins Indi bij een degradatiekandidaat in het Championship. Clasie is geflopt in Engeland en al zijn clubs daarna. Karsdorp mislukt en kan nu zelfs bij dit Feyenoord niet mee. Fer 3x gedegradeerd. Mulder is 2e keeper in het Championship. Vilhena komt niet verder dan Krasnodar. Als je al die talenten bij elkaar optelt is het toch ook wel zeer matig wat er uiteindelijk van geworden is.

8 december 2019 om 11:24

Vilhena is nog steeds maar 24 jaar oud en doet het geweldig bij Krasnodar. Wijnaldum had ook een tijdje nodig om de absolute top te halen.

8 december 2019 om 11:30

Komt Wijnaldum niet bij Sparta weg? En van Persie bij Excelsior? Tenminste dat dacht ik.

8 december 2019 om 11:31

Toen Vilhena debuteerde rond zijn 18e en het prima deed zou niemand ook maar op het idee zijn gekomen dat zijn volgende stap bij Krasnodar zou liggen. Ook doet ie het daar zogenaamd zo geweldig dat hij zijn plek bij de selectie van Oranje is kwijtgeraakt sinds hij daar speelt.

8 december 2019 om 12:37

Ben het totaal niet eens met de negativiteit. Mensen vergeten hier hoeveel talenten van Feyenoord op zeer jonge leeftijd zijn opgepikt in het buitenland. Dat een Vilhena zich niet verder heeft ontwikkeld ligt natuurlijk ook niet aan de jeugdacademie.

8 december 2019 om 12:52

Zogenaamd? Doet het gewoon goed.

8 december 2019 om 12:59

Klopt, wat is je punt. Frenkie de jong komt ook van willen2/RKC. En zo kan je doorgaan.

8 december 2019 om 09:35

Je hebt helemaal gelijk. Het was ronduit beschamend dat ze ooit vijf keer op rij werden uitgeroepen tot beste opleiding van het jaar, terwijl ze alleen wat matige spelers voortbrachten en Ajax het ene na het andere talent voor miljoenen verkocht. Daarbij is van Persie opgeleid door Excelsior.

8 december 2019 om 10:26

Daar zou ik mee oppassen door van Persie dan naar Excelsior te schrijven. Dan kunnen we een "enorme" lijst Ajaxspelers uit de jeugd ook gelijk weglaten...

8 december 2019 om 10:41

@JohannesG al die awards heeft Feyenoord ook tegengewerkt. Ze schoven de v Beekjes, Nieuwkoopjes door en gaven zichzelf schouderklopjes dat ze beste jeugdopleiding hebben. Intussen hadden Ajax, PSV en AZ hun jeugd hervormd en rustig op de achtergrond hardwerken. En Feyenoord was trots op die awards.

8 december 2019 om 11:04

Mr.Krillin, het is inderdaad jammer dat het zo is gelopen bij Feyenoord. Toch was die trots niet geheel onterecht. Als je ook ziet hoeveel spelers er in de WK selectie zaten van 2014 met een Feyenoord achtergrond, is het bijna een godswonder dat alleen Wijnaldum en De Vrij het gehaald hebben. Ikzelf had ook echt heel veel van Kongolo verwacht maar die is het op wonderbaarlijke wijze ook niet geworden. Hopen op betere tijden maar weer.. Toen werden we al die jaren wel heel vaak kampioen in alle lagen van de opleiding. Ik denk dat die successen gezorgd hebben voor al die awards.

8 december 2019 om 11:24

In de periode dat ze die prijs wonnen wist psv niet eens dat ze een jeugdopleiding hadden en produceerde Ajax parels als lukoki. Een boetius is nog altijd beter dan een lukoki. Dus zo gek is het niet dat ze toen die prijs wonnen

8 december 2019 om 15:07

Toen Lukoki in het eerste van Ajax kwam zat zaten de volgende spelers bij Feyenoord: Cabral, Achahbar, Guyon Fernandez, Elvis Manu en Ruben schaken, nee dat waren de grote talenten die het hebben gemaakt.

8 december 2019 om 12:06

Topspelers zijn natuurlijk ook ontzettend schaars. De afgelopen 20 jaar heeft Feyenoord met Van Persie, Wijnaldum en De Vrij, drie absolute topspelers afgeleverd. Daar achter zit een groot gat, maar de academie van Feyenoord levert nog steeds veel spelers af die het uiteindelijk halen als profvoetballer. De Ajax academie heeft bijvoorbeeld de afgelopen 20 jaar ook 'maar' drie absolute topspelers afgeleverd met Sneijder, De Ligt (al heeft deze nog een lange weg te gaan) en van der Vaart. Wat Ajax in de jeugd wã©l veel beter doet, is de grootste talenten overal vandaan plukken.

8 december 2019 om 12:50

Je maakt de veelgemaakte fout om de jeugdopleiding gelijk te stellen aan de jeugdscouting. Feyenoord heeft simpelweg nooit de grootste diamanten, maar in het verleden heeft men van simpele talenten als Clasie, Martins Indi en De Vrij (die was nooit het grootste talent) wel internationals gemaakt. Daar zie je de kracht van de opleiding. Van Jordy Clasie kan je nooit een Frenkie de Jong maken, maar als je een international van hem kan maken levert je opleiding een wereldprestatie.

Zoals verwacht zijn daar de politiek correcte antwoorden weer. Het gaat allemaal hartstikke goed volgens hem, maar de werkelijkheid laat wat anders zien; gisteren 3 mini-klassiekers: 3x winst voor Ajax, allemaal met 3 doelpunten verschil. En dat terwijl ajax over het algemeen met jongere spelers speelt.

8 december 2019 om 09:55

Dat heeft ook een reden he. Ajax heeft veel meer jeugdspelers. Zit met een team in de kkd waarbij je een bepaalde grote selectie moet hebben. Het gaat bij jeugd niet perse om winnen of verliezen het zou moeten gaan om de ontwikkeling van het individu zodat die persoon t eerste haalt. Tevens vond ik feyenoord -19 een uur lang de betere ploeg maar goed. Fijne zondag!

8 december 2019 om 10:08

De 3 wedstrijden van gisteren staan niet op zich. Ik las de statistieken van alle mini-klassiekers dit seizoen; 9x winst ajax, 1 gelijkspel. Ik ben met je eens dat winnen niet het balngrijkst is, maar dit zegt toch wel wat. En dat ajax meer jeugdspelers zou hebben, zegt natuurlijk niets over de kwaliteit, en daar gaat 't uiteindelijk om. Jij ook een fijne zondag.

8 december 2019 om 10:34

Wouter burger was de beste aan de kant van Feyenoord. Daarbij speelde Feyenoord op het randje. Daar had Ajax het echt moeilijk mee. Ik heb de eerste helft gekeken en Feyenoord was echt niet de mindere. Ik vond Ajax slordig en weinig aanvalskracht hebben. De tweede helft heb ik helaas niet gezien.

8 december 2019 om 11:54

Dat Wouter Burger de beste aan de kant van Feyenoord was, kun je ook meteen als het probleem zien. Een bijzondere speler waar Feyenoord 1 in de toekomst veel aan gaat hebben is dat namelijk niet. De rest maakt schijnbaar nog minder indruk voorlopig. Feyenoord was gisteren absoluut niet minder dan Ajax, dan zou je verwachten dat je onder zulke omstandigheden een resultaat haalt of dat je 1 of 2 toekomstige topspelers voorbij ziet komen. Helaas zijn die er in deze lichting niet.

Ok, weet niet of het volledige artikel er over rept, maar waarom zegt hij niets over de kritiek over zijn tekort aan aanwezigheid op Varkenoord voor zijn eigen dingen? Als dat niet waar is, dan zorg je toch als Kuyt dat dit bovenaan het artikel komt te staan? Daardoor ga ik denken dat Willem op dat punt sowieso gelijk heeft.

8 december 2019 om 09:56

Daar ging hij niet echt op in. Was wel in het interview dus denk dat voetbalzone het eruit heeft gelaten

Heel veel dit, heel veel dat. Het enige wat zeker is, is dat Feyenoord heel veel problemen heeft. Kuyt praat en praat maar het is juist: geen woorden maar daden beste Dirk. Die daden zijn al lang ver te zoeken.

Van Hanegem was er wel degelijk, enkel zat Kuyt toen steeds bij allerlei gelegenheden in binnen en buitenland van oud medespelers.... Logisch dat Kuyt van Hanegem niet zag...

Dirk Kuyt produceert weer gladde media teksten, maar feit is dat er rond zijn functioneren nogal wat kritiek is en dat hij eigenlijk om de brei heen draait.heb altijd het gevoel dat Dirk Kuyt metname bezig is zijn eigen koninkrijk te creeeren en daar over lijken gaat. Mensen als Van Hanegem en Janssen weten echt wel waar ze over praten als het over voetbal gaat en zijn daarnaast goed ingevoerd bij Feyenoord.

8 december 2019 om 10:59

Het grote verschil is dat Jansen er dagelijks rond loopt en v Hanegem amper. v hangem heeft zijn info uit tweede hand, wat het niet per se minder waar maakt, maar vaak wel gefilterd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1711
L. SinisterraAanvaller172
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper00
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
306 fans
Coach, 39 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Ondanks een akkoord over een transfersom van minstens twintig miljoen euro staat de overgang van Dani Olmo naar AC Milan nog niet vast. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren