Kritiek in Italië: ‘De Ligt krijgt het moeilijk als de snelheid omhoog gaat’

Zondag, 8 december 2019 om

Juventus verzuimde zaterdagavond om de koppositie in de Serie A te heroveren. La Vecchia Signora leed in het Stadio Olimpico zijn eerste competitienederlaag van het seizoen, daar Lazio met 3-1 te sterk was. Matthijs de Ligt stond negentig minuten binnen de lijnen bij Juventus en wordt niet gespaard door de Italiaanse media.

Het Italiaanse Eurosport beoordeelt De Ligt met de krapst mogelijke voldoende: 5,5. “In de eerste helft redde hij Juventus, door een schot van Ciro Immobile met een tackle te stoppen. In de tweede helft maakte hij echter een fatale fout bij de 2-1 van Sergej Milinkovic-Savic. De Ligt kan en moet groeien”, stelt het medium, dat Juan Cuadrado en Leonardo Bonucci met een 5 nog een lager cijfer geeft. De Ligt krijgt van Goal en Calciomercato ook een 5,5. “De redding in de eerste helft leverde hem een high five van Wojciech Szczesny op, maar hij was te laat bij de 2-1.”

Naast Cuadrado (4,5) en Bonucci (5) wordt ook Miralem Pjanic door Calciomercato tot de zwakste spelers van Juventus gerekend. Van Fanta Magazine krijgt De Ligt ook een onvoldoende. “Zoals zijn partner Bonucci was hij niet opgewassen tegen de snelle tegenaanvallen van Lazio”, zo luidt de conclusie. De Corriere della Sera geeft de Nederlandse verdediger wel een krappe voldoende (5,5). “De duels met Milinkovic-Savic werkte hij doorgaans succesvol af, maar hij krijgt het moeilijk als de snelheid omhoog gaat.”

Calcionews24 geeft De Ligt een 6 en wijst Cuadrado aan als de ‘flop’ van de wedstrijd. De beoordeling van TuttoJuve is met een 5,5 iets lager. “Het doelpunt van Milinkovic-Savic was hem aan te rekenen en dat leidde de nederlaag van Juventus in. Verder was hij deze wedstrijd heel voorzichtig”, schrijft men. Mediaset geeft De Ligt met een 5 wel een onvoldoende. “Het doelpunt van Milinkovic-Savic liet zien dat hij problemen kan hebben met snelheid.


Poll

Vind jij deze kritiek terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door aqua1)

Zie geen fouten van de ligt hoor in deze wedstrijd, er word wel erg naar hem gezocht.

8 december 2019 om 08:18

Heel het elftal draait slecht. Vrijwel iedereen krijgt wekelijks slechte cijfers. Het is niet zo dat De Ligt slechter is dan de rest. Het is alleen moeilijk inpassen in een waardeloos draaiend elftal. Het is dat de serie a normaal gesproken niet spannend is dat Juve nog zo hoog staat.

8 december 2019 om 13:17

Hmmm, voor hem wel de nuance plaatsen maar wanneer het om Ronaldo gaat,die uiteraard net zo afhankelijk is van het middenveld, ben je meedogenloos.

8 december 2019 om 13:19

Lazio wint door slecht presteren van Juve.. Is ook een trend... Lazio verdient gewonnen valt moeilijk te typen. Wereldgoal van Lazio... Positief nieuws en Lazio levert vaak een tilt op bij de verslaggevers (oorzaak : giornalisti romanisti, antifascisti... waar blijft het oprechte sportieve onpartijdige verslag..) usual..

8 december 2019 om 16:07

De Ligt is een Nederlandse toptalent dus logisch dat VZ kritiek rondom deze talent nauwlettend in de gaten houdt. En hier berichtgeving over doet. Dus ze moeten volgens jou altijd wanneer een speler een 5.5 scoort, een andere die een 5 scoort ook aanhalen.

8 december 2019 om 11:25

Hier op voetbalzone heeft de meerderheid volgens mij nog nooit fouten gezien van De Ligt. Het ligt altijd aan alles en iedereen behalve aan De Ligt. Dus iedereen die hem bekritiseert kletst maar wat. Hij is gewoon niet goed bezig. Vaker met blunders en fouten het nieuws gehaald, dan iets anders.

8 december 2019 om 12:08

Lijkt inderdaad net die gozers van Ziggo met Max Verstappen. Die jongen kan expres zijn auto in de tribune parkeren, 12 doden, en dan krijgen die knakkers het nog voor elkaar om te zeggen "dan hadden ze daar maar niet moeten zitten".

8 december 2019 om 12:29

Vaker met blunders in het nieuws omdat lachwekkende media dat opschrijven ja, je bent steke blind als je niet ziet dat het niet volledig aan hem ligt dat het zo moeizaam gaat.

8 december 2019 om 13:28

Helemaal niet ik ben niet steke blind want ik kan toegeven dat de tegengoal tegen sassuolo niet alleen zijn fout was. Kreeg een erg slechte bal die hij niet goed kan wegwerken. Dat kan gebeuren als verdediger zijnde. Dan nog heb je een keeper die een zwak schot eruit kon houden. Kan jij dan ook bepaalde dingen toegeven ? Of ga je zeggen dat de ligt een Knallende seizoen speelt zonder fouten en solide verdedigd ? Ik wacht af...

8 december 2019 om 11:57

van een verdediger van 85 miljoen verwacht je wel veel meer als wat De Ligt laat zien natuurlijk. het is geen supergrote fout maar toch niet heel sterk verdedigd. De Ligt speelt gewoon een heel matig seizoen en dat ligt niet alleen aan zijn keuze voor Juventus want in Oranje speelde hij ook een paar keer niet best

8 december 2019 om 12:52

Hoe kom je op 85 miljoen? Voor zover ik weet heeft hij 75 miljoen gekost. Nog steeds heel veel, maar toch.

8 december 2019 om 12:55

@kyle66 ik heb begrepen dat het transferbedrag voor Juve op 85 miljoen uitkwam met de transfersom die Ajax vroeg, tekengeld voor De Ligt en commissie voor Raiola bij elkaar opgeteld. mocht dat niet het geval zijn is 75 miljoen natuurlijk nog steeds een heel hoog transferbedrag voor een verdediger dus dan verwacht je meer dan wat De Ligt nu laat zien. in potentie natuurlijk een wereldklasse speler maar zijn spel dit seizoen is tot dusver niet om over naar huis te schrijven

Die 2-1 is ook niet te verdedigen. Middenvelder die doorloopt. Niemand loopt mee. Pass en aanname zijn briljant.

8 december 2019 om 08:31

De pass en aanname zijn inderdaad schitterend. Maar hij loopt zo tussen 3 man door. Zou toch beter opgevangen kunnen worden, lijkt me (waarbij ik niet direct naar de Ligt wijs).

8 december 2019 om 10:09

Inderdaad, ik vind het wonderbaarlijk dat mensen dit überhaupt als grote fout zien joh. Echt een geweldige pass van Alberto en dito aanname én afwerking van Milinkovic-Savic, echt een wereldklasse goal die er tegen Ramos, Van Dijk of Chiellini ook zomaar in was gevlogen. Toch toen sommigen (incl. sommige kranten zelfs) alsof het een verdedigende blunder van jewelste is. Slaat echt werkelijk nergens op...

8 december 2019 om 11:31

Hehe exact . Het was gewoon sowieso uitmuntend gespeeld . In theorie is bijna elk doelpunt voorkombaar , maar Als elke verdediger een robot was dan werd alles 0-0 . Het is lastig verdedigen , 1 van de verdedigers had die inkomende middenvelder moeten opvegen . De ligt probeert dat nog , maar iets te laat. Niet zijn fout en al helemaal geen blunder . Maar vooral gewoon knap uitgespeeld .

Ze zullen niet snel een italiaans international afkraken. Zijn partner naast hem is ook echt een geweldenaar die nooit fouten maakt 🤔.

8 december 2019 om 08:48

Als je even het artikel leest dan zie je dat bonucci een 5 kreeg en de ligt een 5.5. Zal dus ook genoeg op zijn aangemerkt. Maar dat is niet zo interessant voor de nederlandse lezer.

8 december 2019 om 09:43

Langs de andere kant lees je hier op voetbalzone altijd dat het de fout is van iemand anders is en nooit van de Ligt. Hier word hij altijd beschermd. Zo erg verschillend is het niet.

Vermoeiend dit zeg. Als je middenvelders niet mee lopen dan valt er weinig te doen. Vind dat de Ligt het nog snel ziet.

8 december 2019 om 09:20

Inderdaad, De Ligt moet zich vaak in twee kappen, je kan als cv niet de stront van het middenveld opruimen en zelf je taken nog perfect doen. Hij kan zich niet in tweeën kappen.

8 december 2019 om 10:13

Precies en met een Bonucci naast je die vaak ook verkeerd staat. Hij ruimt al genoeg op voor ons.

8 december 2019 om 10:55

Pff idd vermoeiend. Sowieso dat dit soort berichten wekelijks terug komen. Opzich logisch dat er na elke wedstrijd wat geschreven wordt, maar er is geen enkele verdediger die 10j lang elke wedstrijd structureel een 10 krijgt voor zijn optreden. Verder draait het hele team nou niet echt top. Wel lekker, wat concurrentie in Italie. Leuk dat Lazio ook weer eens iets laat zien in al die jaren.

8 december 2019 om 12:02

@martijngerbran... als Frenkie elke week de hemel in word geprezen in tig topics is het niet vermoeiend maar als De Ligt tig topics heeft waarin hij vaak terecht bekritiseerd word is het opeens vermoeiend?

8 december 2019 om 13:31

Uhm nee maar het een staat toch los van het ander? Wie weet schrijf ik bij een artikel over Frenkie wel hetzelfde.

Als ik profvoetballer was zou ik alle kranten en voetbalsites uit mijn leven weren iig. Daar word je toch onwijs moe van als er elk weekend wat op je aan te merken is. Pfffffffff

8 december 2019 om 12:03

@fcamstelveen het is heel simpel! toen De Ligt goed speelde kregen we elke week kranten en voetbalsites die hem de hemel in prezen waar ik ook wel eens moe van werd maar toen hoorde ik niemand klagen. Nu hij wekelijks niet best speelt is er terechte kritiek want van iemand van 85 miljoen verwacht je meer. daar lijkt me verder weinig onrechtvaardigs aan

De ene week is de ligt de next big thing de andere week is hij de zwarte schaap. In italie schrijven ze mensen op weekbasis af. Daarbij vind ikzelf sarri gwn niet geschikt voor juve en demiral moet meer kansen krijgen.

8 december 2019 om 12:43

dat geld toch voor elke speler ter wereld? waarom dan niet voor De Ligt?

8 december 2019 om 13:31

Dat geld helemaal niet voor elke speler ter wereld Japie, weet niet waar dat op gebaseerd is. Ik heb namelijk nog nooit gehoord dat Jan Scharie the next big thing zou zijn

8 december 2019 om 14:12

nee maar dat geld voor alle grote spelers ter wereld. Pogba en Griezmann zijn op dit moment zogenaamd ook opeens matige spelers volgens veel media. als Joao Felix straks 5 wedstrijden niet scoort is het ook een miskoop en zelfs Ronaldo moet eraan geloven. Haaland kan daar straks ook last van krijgen als hij een grote transfer maakt en hetzelfde geld voor Vd Beek. dan zou de media voor De Ligt nu opeens een uitzondering moeten maken en alleen voor hem een hele andere maatstaf moeten hanteren

Als ze nu gewoon de beste verdediger ter wereld eens een kans geven, Demiral, dan is het probleem zo opgelost. Nee, maar zonder grappen, ik word een beetje moe van de Italiaanse media die continue De Ligt er uit lijkt te pikken. Dit elftal draait voor geen meter en er zijn veel problemen naast De Ligt die zijn foutjes maakt. Dit laatste mag overigens zeker worden gezegd, dat lijkt me duidelijk, maar het presenteren als dé reden dat Juventus punten laat liggen vind ik wat overtrokken.

8 december 2019 om 09:19

Ookal is het een grapje, Demiral zou het met dat middenveld voor zijn neus niet beter doen. Als je middenveld mankeert, kom je als cv veel te vaak onder enorme druk. De "fout" van de Ligt begint op het middenveld, dan moet je onverhoopt anticiperen op een situatie die ontstaat omdat een ander zijn simpele taken verzuimt, en dan maak je vroeg of laat fouten. Chiellini en Leo maken ook fouten als het middenveld zo speelt, dat garandeer ik je.

8 december 2019 om 11:25

Sterker nog, Juve zou een ander soort voetbal gaan spelen, dynamisch en vanuit balbezit, de les die ze in de CL afgelopen jaren geleerd hadden. Maar puntje bij paaltje veranderd er niets, het is en blijft reactie voetbal. En dan mag de Ligt zichzelf gaan veranderen van meevoetballende, inschuivende, doordekkende verdediger naar pure mandekker. En als die transitie niet snel genoeg gaat, ligt het aan de Ligt en niet aan de achterhaalde voetbal ideeen in Italie. Lijkt me duidelijk, ook dit jaar geen CL winst voor Juve. Het kwartje wil daar maar niet vallen.

8 december 2019 om 12:52

@speedyafc waarom is dat achterhaald? vorig jaar kwamen de Spurs en Barca in de CL aardig ver met countervoetbal waar een club als City dat op balbezit speelt en dynamisch is weer eens de kwartfinale niet voorbij kwam. er is niet maar 1 speelstijl die naar succes leid. dat Juve dramatisch slecht voetbalt daar ben ik het mee eens en ook ik vind Sarri geen goede coach maar je kan niet ontkennen dat de spelers van Juve ook hopeloos falen

Ja het ligt allemaal aan De Ligt, de 20 jarige die elke week voor de leeuwen word gegooid met het slechtste middenveld ooit voor zijn neus, een middenveld zonder disciplines, zonder automatismen, zonder talent en dat constant enorme gaten laat vallen. Schei toch uit. Dit Juve is gemankeerd door hun eigen zwakke beleid, Sarri halen was fout één, een te oude Ronaldo halen die al je budget opslokt was fout twee, door fout twee moet je de Ramsey's, Can's en Rabiots van deze wereld halen die gewoon matig zijn, fout 4, het niet in ere houden van het Italiaanse Juve dna, fout 5, al je hoop richten op één man van 35 die jarenlang correct omringd is geweest en die het nu alleen moet doen. We zijn goed bezig, proficiat Interisti met de titel, het is dik en dik verdiend!!

8 december 2019 om 09:27

Is echt zonde ja omdat jullie in 2015 nog een middenveld hadden met Marchisio, Pirlo, Pogba en Vidal. Is echt een wereld van verschil met nu.

8 december 2019 om 09:37

Inderdaad, Juve is te ver afgeweken van het goede beleid dat ze voerden, we zijn altijd ver geraakt in de CL, jammer genoeg telkens een te goed team tegengekomen in de finale, maar met dat beleid was het een kwestie van tijd vooraleer alles eens goed zou vallen. En nu zijn we verder dan ooit verwijderd van de CL, dit lijkt zowel qua spel als beleid nergens meer naar. Daarom dat ik zeg dat ze nu hun verlies moeten pakken en moeten heropbouwen. Met spelers als De Ligt aangevuld met Italiaanse nieuwe toppers.

8 december 2019 om 10:22

Wat ik mij kan herinneren is dat je doodgelukkig was dat Ronaldo kwam het was beste wat Juventus kon overkomen je zei Ronaldo is net dat zetje wat je nodig hebt om CL te winnen heb je zelf gezegd...

8 december 2019 om 10:40

Neen echt aqua? Heb ik dat gezegd? Bizar e dat mensen er eens naast kunnen zitten, wist ik toen veel dat Ronaldo nagenoeg AL het budget zou opslorpen en 50% van de tijd matig tot slecht zou spelen.

8 december 2019 om 10:54

Dit zijn wel je woorden. Ik koop dan meteen een truitje van hem, neem enkele weken verlof en ga zwaar feesten, wat een koop zou dit zijn!!!!!!

8 december 2019 om 11:12

Echt? Jezus dat wist ik niet, wat hypocriet van me zeg! Nooit verander ik nog mijn mening bij deze, want Aqua ziet alles!!

8 december 2019 om 11:30

Pas maar op voortaan wat je typt Alex, want Aqua houdt een logboek van je bij haha! Ot: je slaat de spijker op zijn kop met je reactie. We hadden zo’n goed beleid en alles wordt binnen 2jaar kapot gemaakt.

8 december 2019 om 14:49

Slaat werkelijk nergens op dat je Ronaldo voor alles de schuld geeft, ik zei toen al voor dat hij naar Juve kwam dat ze ook op andere positie moesten versterken. En als je Ronaldo neemt heb je achter creatieve spelers nodig om Ronaldo te bedienen en aanvoer te geven. Zie Portugal met Bernardo die Ronaldo bedient dan benut je hem optimaal wat hij achter zich heeft is echt gewoon troep louter uit middelmaat en eenheidsworsten. Dybala had maar moeten afgeven dan hadden jullie gewonnen van Lazio, al haal je de problemen niet mee weg, maar toch. Ik vind het heel apart toen ik je niet hoorde over waarom Ronaldo moest komen en hoorde je niet over versterkingen op andere plekken, wat ik altijd al heb gezien en geconstateerd . Je moet gal spuwen over het gierige bestuur, en ga mij niet zeggen dat het door Ronaldo komt, ze halen gewoon liever transfervrije spelers, dan kom je gauw in categorie middelmaat. Je bent onredelijk vind ik, je kan niet Ronaldo van alles de schuld geven, is oneerlijk, bestuur maakt er zelf een potje van. Ronaldo, kan niet in zijn eentje alle problemen oplossen.

8 december 2019 om 11:23

Ik denk dat het vertrek van Marotta erg wordt onderschat bij Juve, die man heeft heel Inter 180 grade veranderd in zeer korte tijd.

8 december 2019 om 11:55

Je vergeet nog de overgang van Fifa naar PES, het logo en de tenues 😂.Alle gekheid op een stokje, even serieus. Weinig aan toe te voegen, Alex. Het is echt triest hoe het gelopen is, het loopt voor geen meter. Terecht dat we verlies leiden/lijden, geen overtuiging, geen prima middenveld...Daarbovenop is het gemis van Marotta in het beleid duidelijk zichtbaar alsook een goede trainer die het Juve-dna in leven houdt. Ik hoop maar dat ze zich snel herpakken, want anders is dit gewoon het verliesjaar van Juve en moeten we er ons bij neer leggen. Anderzijds is het Inter echt gegund, zij beleven momenteel het winstjaar in jaren. Wat wil je met Conte aan het roer...alsook de ploeg die er wél staat. Achja, ook in slechte tijden blijven we erin geloven en zijn we trouw aan Juventus, wat er ook gebeurt. Het is alleen triestig om het te zien. Wat er in zoveel jaren is opgebouwd wordt nu recht de vuilbak in gekieperd.

8 december 2019 om 12:01

Ach dat gaat altijd zo op Voetbalzone, VI of Facebook met Nederlanders in het buitenland en al helemaal bij Oranje. Als zo'n goal van Suarez gister wordt gescoord tegen een Nederlander dan had de Nederlandse verdediger er korter op moeten zitten en was het zijn fout. Staat er een Nederlandse keeper op goal dan stond hij verkeerd opgesteld richting de verkeerde hoek, "want zo hard was die bal nou ook weer niet". Staat er geen Nederlander in het veld dan is het een wereldgoal (wat het ook gewoon is). Ziyech schoot tegen Valencia een bal stijf in de kruising en dan is het geen wereldgoal, maar een blunder van Cillessen na de wedstrijd. Schiet Ziyech een bal half richting de hoek erin tegen Lille op een hele fijne hoogte voor een keeper dan hoor je niemand over een blunder terwijl die bal veel makkelijker te pakken was.

8 december 2019 om 13:25

Door die oude rot Ronaldo hebben jullie vorig jaar nog de kwart finale gehaald van de CL en hadden die o zo goede italiaanse verdedigers de nul kunnen houden tegen Ajax,hadden ze ook nog de halve finale gehaald, iedereen die eerlijk is kan zien dat het middenveld van Juve echt matig is werd vorig jaar nog compleet zoek gespeeld door Ajax. Ronaldo slaagt overal,de reden dat hij niet buitengewoon presteert komt door het matige middenveld en matige trainer

8 december 2019 om 14:22

[email protected] Slaagt overal?? Tegen atletico speelde heel juve geweldig, als mandzukic bijvoorbeeld op zijn plek had gespeeld, waren wij heel waarschijnlijk ook door, atletico speelde zielig en juve speelde op 300%. Als je allen kan presteren als letterlijk elke teamgenoot geweldig speelt, ben je niet de beste speler ter wereld zoals velen beweren. De bestr speler moet juist goed kunnen presteren wanneer het team het moeilijk heeft. Als juve elke wedstrijd kan spelen zoals tegen atletico, hadden ze nooit 100 miln voor een speler hoeven neer te leggen. Elke speler presteert goed, als het team ook goed speelt. Het verschil zit hem in de speler die op iets kan doen als het team niet in vorm is en dat is zeker niet ronaldo geweest.

8 december 2019 om 14:15

Mee eens, je legt het probleem goed uit. Sinds het gewelige jaar in 2017 is het alleen maar slechter gaan worden en is juve haar indentiteit en sterktepunten kwijt aan het raken. Als bonucci en Chiellini stoppen is er helemaal niks meer juventus aan dit team.

Juve is Juve niet meer, Juve is een bedrijf geworden en niet meer de warme mensen die gevoel hadden voor de club en mischien loop ik wel achter en zal het wel moeten om mee te haken aan de rest van de Europese Top. Giovanni Agnelli zou zich omdraaien in zijn graf hoe Juve nu is, het begon dat Andrea Agnelli en Conte ruzie kregen, de man met een Juve hart en die Juve weer naar de top heeft geleid, dan het logo wat nog steeds zonde is, verkoop van Kean het willen verkopen van Dybala etc om allees bij elkaar op te noemen en ik vergeet was nog wel wat, wat ik al zei Juve is Juve niet meer. Het middenveld blijft veels te statisch, Emre Can verkopen in de winter zijn invalbeurten lijkt altijd net alsof hij niet eens fit is, haal is een Isco, James Rodriguez of een Maddison van Leicester is ook een heerlijke spelmaker, een die goeie steekballen kan geven op onze spitsen en voor aanvoer kan zorgen. Ik zal altijd voor Juve blijven ookal worden we weer terug gezet naar de Serie B maar soms zijn de tijden wel moeilijk bij Juve hoe ze met bepaalde mensen omgaan en snap je soms niks van hun rare keuzes.

Kom op mensen, die 2-1 was een messiachtige wereldgoal gezien de loopactie en balcontrole. Elke verdediger was gezien. Nu krijgt de Ligt alle shit erover heen

We gaan nu elke week dit horen he. Sorry voetbalzone maar ik vind dit echt kutartikelen. Schrijf gewoon over de wedstrijd en basta. Die italiaanse kranten staan vaak 70 paginas vol met onzin.

8 december 2019 om 11:08

Ik word anders ook gek wanneer die wel goed speelt dat het dan ook nadrukkelijk benoemd wordt in de titel. Van mij part mag het sowieso idd minder gehyped bij die gozer.

De Ligt wordt wel welliswaar bekritiseerd,maar scoort relatief ok gezien de wedstrijd.5 tot 5,5 in een 3-1 verloren wedstrijd en daarnaast scoort hij hoger dan de rest van de verdediging.In mijn optiek valt de kritiek wel mee!Heel Juventus speelt gedachteloos.De strijd om CL kun je niet eens serieus nemen op deze manier.Betreft Sarri: ik weet niet wat de doelstelling is van Juventus,maar mochten zij iets van het seizoen willen maken ....

Zijn een hoop mensen hier die gelijk beginnen te huilen als De Ligt de pineut is in de Italiaanse media, en ook denken dat het alleen over De Ligt gaat. Kom op zeg. Er wordt zoveel geschreven daar in de media, stukjes daarvan (die over De Ligt gaan) haalt Voetbalzone eruit om jou als lezer te trekken.

8 december 2019 om 12:07

mee eens! en als Kluivert dan drie weken op rij niet scoort zien we die binnenkort terug bij PEC Zwolle maar o wee als er wat kritiek is op De Ligt. dan hebben mensen er geen verstand van en ligt het aan zijn medespelers dat hij zo slecht speelt

8 december 2019 om 13:22

Maar boeit mij niet of die goed of slecht speelt,maar jij benadrukt altijd dat die super slecht is,heeft die jou ooit iets aangedaan?je vriendin af gepakt of je lunch?

Haha prachtig om te zien dat die De Ligt fans (meeste ook ajacieden) zelfs dit niet kunnen hebben. Tis gewoon een fout. Een prachtige bal Alberto, maar een pure verdediger gooit zijn lichaam erin of doet een uiterste poging om de bal te raken (en ja je kan roood erbij pakken). De Ligt is een geweldige verdediger, maar in Italië wordt je afgerekend op je verdedigende kwaliteiten en niet op je opbouwende kwaliteiten (zoals hier).

8 december 2019 om 11:41

Dus je lichaam erin gooien en rood pakken was volgens jou een betere optie geweest? Lekker handig om tegen de nummer 3 twee rode kaarten te pakken in je defensie, Caudrado had ook al rood. Een enkele verdediger van absolute wereldklasse had die fouten die voorafgaand aan deze goal op het middenveld misschien nog opgelost, maar dit was echt geen duidelijke fout van De Ligt hoor. Gewoon de credits naar Alberto voor de messcherpe pass en (met name) naar Milinkovic-Savic voor de aanname en afronding want dat was gewoon van uitermate hoog niveau. Ik denk niet dat Chiellini, Bonucci, of welke Juve verdediger dan ook op die plek deze 2-1 had kunnen voorkomen eerlijk gezegd.

8 december 2019 om 13:11

@sanderk91feyepool heeft gewoon gelijk, het was geen blunder van de Ligt maar met zijn fysiek had hij echt wel wat meer mogen doen dan alleen maar meelopen. Probleem voor de Ligt is dat zijn medespelers hem te vaak in vervelende situaties brengen waardoor hij er slecht uitziet want vorige week kreeg hij ook een ziekenhuisbal waardoor hij zelf ook een fout maakt. Ik vind wel dat de Ligt wel overhyped is, zijn fysiek is,goed, kan goed koppen en is gezien zijn lengte ook nog aardig snel en hij heeft een redelijke inspeelpass maar ik vind zijn positionering matig en hij mist ook rust in zijn spel, kan nog komen natuurlijk als Juventus beter gaat draaien maar het valt allemaal nog niet mee wat hij heeft laten zien.

dot was al bekend bij ajax, maar ent als wat ik bin meedere reacties zie. is dat middeveld niet egt mee loopt en dat hij maar alles mag opruimen. had hem toch liever bij barca gezien

Dit was bij Ajax ook al bekend dat hij het niet echt van zijn snelheid moet hebben. Zoiets is wel trainbaar, hopelijk kan hij op dit vlak zichzelf ook verbeteren.

Typisch zuid-Europa: alles uit de emotie. Om de week ben je een superster en de grootste miskoop. Hier kun je niet serieus naar luisteren! Het is hetzelfde als je zegt dat ten Hag na het verlies tegen Willem II, een slechte trainer is. Lachwekkend.

8 december 2019 om 13:04

met het verschil dat Ten Hag structureel goed presteert bij Ajax waar De Ligt structureel matige tot hele slechte wedstrijden afwerkt bij Juve

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1059 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus4819
3.Lazio4224
4.Atalanta3523
5.AS Roma3513
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
B. MatuidiMiddenvelder170
M. PjanićMiddenvelder173
P. DybalaAanvaller175
G. HiguaínAanvaller175
G. BuffonKeeper70
C. PinsoglioKeeper00
W. SzczęsnyKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Juventus.

131 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 14 1 3 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

Opbeurend bericht voor De Ligt: ‘Dat is niet bij ons opgekomen’

Juventus moet Merih Demiral vanwege een zware kruisbandblessure maandenlang missen. Het ligt echter niet in de lijn der verwachtingen dat er in deze transferperiode verdedigende aanwinsten aan de selectie worden toegevoegd....Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Ondanks een akkoord over een transfersom van minstens twintig miljoen euro staat de overgang van Dani Olmo naar AC Milan nog niet vast. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren