Messi en Suárez leven zich uit in heerlijk voetbalfeest in Camp Nou

Zaterdag, 7 december 2019 om

Barcelona verliest Real Madrid in LaLiga niet uit het oog. In navolging van Real Madrid, dat zaterdagmiddag een degelijke 2-0 zege op Espanyol boekte, zegevierde ook het team van Ernesto Valverde: het bezoekende Real Mallorca verliet het Camp Nou met een 4-2 nederlaag. Barcelona en Real Madrid leiden zodoende opnieuw gezamenlijk de dans in de competitie, elf dagen voor aanvang van el Clásico op Catalaanse bodem.

In een heerlijke eerste helft gooide Barcelona de krachtmeting al voortijdig in het slot. De bezoekers uit Mallorca werden na zeven minuten verrast door een lange trap van Marc-André ter Stegen. De laatste verdediger schatte de baan van de bal verkeerd in, waardoor Antoine Griezmann recht op Manuel Reina kon afgaan en het leer over de keeper stifte. Hoe mooi de treffer ook was, het bleek uiteindelijk niet het meest schitterende doelpunt van de avond.

Na zeventien minuten spelen krulde Lionel Messi de bal vanaf de rechterkant met links op schitterende wijze in de linkerbovenhoek: 2-0. De tegentreffer van Ante Budimir tien minuten voor rust leek Mallorca hoop te bieden, maar niets was minder waar. Messi maakte op schitterende wijze de 3-1 en vlak voor rust viel het allermooiste doelpunt van de avond. Frenkie de Jong kreeg alle vrijheid om te combineren en gaf de bal aan Luis Suárez. Met een ongekende hakbal plaatste de Uruguayaan de bal in de verste hoek: 4-1.

Barcelona bleef na de onderbreking naar meer doelpunten zoeken. Reina voorkwam met een goede redding dat Griezmann een pass van De Jong kon verzilveren en Messi kreeg tot twee keer toe een goede kans om een hattrick te maken. Voor De Jong zat het duel er na iets meer dan een uur spelen op: de Nederlander werd vervangen door Arturo Vidal.

Mallorca sloeg vrijwel meteen toe via een tweede treffer van Budimir, waarbij Ter Stegen een verkeerde inschatting maakte: 4-2. Het laatste woord was echter aan Messi. Na goed voorbereidend werk van Sergi Roberto en Suárez verscheen de naam van de Argentijn voor de derde keer op het scorebord: 5-2. Het was vervolgens aan Reina te danken dat de Catalanen niet met minimaal zes doelpunten van het veld stapten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door guaporta)

Hoe lang was het geleden dat we hebben kunnen genieten van het vertoonde spel van Barcelona? Zes maanden? Acht maanden? Natuurlijk was het ‘maar’ een wedstrijd tegen onthutsend zwak Mallorca in eigen huis, maar voor het eerst sinds tijden leken de spelers volgens eenzelfde richtlijn te spelen, met hetzelfde doel op het veld te staan en elkaar te begrijpen. De looplijnen en combinaties klopten eindelijk weer eens… Totdat onze incapabele droeftoeter met hoog Espanyol-gehalte besloot om zijn vertrouwde middenveld met Ivan Rakitic, Sergio Busquets en Arturo Vidal weer in ere te herstellen. Werkelijk, Ernesto Valverde is de enige trainer in de clubgeschiedenis die in staat is om al het voetbal uit een wedstrijd te halen met een enkele wissel. Ach, dat hoeft geen verrassing meer te zijn als je vaker naar wedstrijden van Barcelona kijkt. Toch wil ik twee namen even uitlichten die waarschijnlijk in alle andere reacties niet aan bod komen. Ivan Rakitic en Sergi Roberto. Natuurlijk zie ik ook een excellerende Lionel Messi, een absurd doelpunt van Luis Suárez, vleugelverdedigers die vooral zonder bal belangrijk waren en Sergio Busquets die alle vrijheid kreeg om het spel te verdelen. Maar Ivan Rakitic en Sergi Roberto lieten in mijn ogen zien waarom ze nog altijd belangrijk voor de club zijn. Ivan Rakitic speelde voor het eerst sinds tijden niet meer iedere bal terug naar de centrale verdedigers en was ontzettend belangrijk in het terugveroveren van de bal op het middenveld. Sergi Roberto toonde weer eens waarom hij minimaal een klasse beter is dan Nelson Semedo op het moment dat Barcelona speelt zoals ze horen te spelen. Dat deed hij al door een cruciale loopactie zonder bal tegen Atletico Madrid (die de Portugees nooit van zijn leven had gemaakt), vandaag deed hij dat door combinaties in het centrum te zoeken en door zonder de bal verdedigers weg te trekken van Lionel Messi of Frenkie de Jong. Dat vereist spelintelligentie die Nelson Semedo simpelweg niet heeft. Natuurlijk waren Ivan Rakitic en Sergi Roberto niet de beste spelers op het veld vandaag, maar denk dat ze hebben laten zien dat ze echt nog van waarde zijn voor de club. Ivan Rakitic als vierde middenvelder achter Frenkie, Busquets en Arthur. Sergi Roberto als winnaar in de concurrentiestrijd met Nelson Semedo.

7 december 2019 om 23:02

Ik ga je gelijk moeten geven over Sergi Roberto. Voetballend is die gewoon beter dan Nelson Semedo, maar verdedigend vind ik Nelson Semedo wel beter dan Sergi Roberto.

7 december 2019 om 23:10

Oh, zonder twijfel. Maar dat is voornamelijk omdat Nelson Semedo in staat is om zijn gebrek aan verdedigend spelinzicht te compenseren met een surplus aan loopvermogen. Sergi Roberto heeft dat minder, waardoor zijn defensieve fouten vaker fataal zijn. Maar als je kijkt naar hoeveel Sergi Roberto in offensief opzicht bijdraagt, dan is het een wereld van verschil.

7 december 2019 om 23:17

Daar ben ik het met je eens, want heb vaak met je gediscussieerd dat je Sergi te vaak verdedig. Achteraf gezien geef ik je gelijk!

7 december 2019 om 23:24

Nou ja, de kritiek op de verdedigende fouten van Sergi Roberto was volledig terecht. Dus denk dat je absoluut tot op zekere hoogte gelijk had, was het alleen niet met je eens dat Nelson Semedo over het algemeen een betere vleugelverdediger zou zijn dan Sergi Roberto. Daarvoor brengt de Portugees in aanvallend opzicht gewoon veel te weinig. En vandaag zien we weer waarom Sergi Roberto op dat vlak gewoon de betere is.

7 december 2019 om 23:39

Iedereen mag natuurlijk Zn mening hebben maar als je de mensen hoort die dagelijks met hem werken alleen maar goede dingen vertellen over Valverde dan snap ik wel waarom hij nu nog coach is. Van buiten af is het altijd makkelijk praten

7 december 2019 om 23:44

Ik reageer op de verkeerde. Het ging over Valverde en niet over sergi Roberto: excuus

7 december 2019 om 23:55

Oh, kijk net nog een keer dat absurde doelpunt van Luis Suárez terug. Let even op de rol van Sergi Roberto en de manier waarop hij combineert met Frenkie de Jong. Dat zegt genoeg. Nelson Semedo heeft dat nog nooit in z’n tijd bij de club gedaan.

8 december 2019 om 00:20

Dat komt omdat Roberto van nature een centrale middenvelder is en Semedo een flankspeler...

8 december 2019 om 00:31

Barcelona is werkelijk de enige club waar Sergi Roberto boven Semedo in de basis zal staan. Dat heeft helemaal niets met kwaliteit te maken want Semedo behoort tot de allerbeste rechtsbacks van Europa. Die staat bij elke topclub in Europa onbetwist in de basis behalve bij Barcelona. We kunnen wel allemaal drogredenen bedenken waarom Sergi Roberto beter zou zijn dan Semedo maar elke voetbalkenner begrijpt dat de werkelijke reden helaas politiek is. Sergi Roberto zou bij Ajax niet eens in de basis staan terwijl Semedo als een van de eerste op het formulier van Ten Hag zou staan.

8 december 2019 om 00:42

Zal wel dezelfde entourage als Donny hebben @holland8... On: Wat een absurd mooie doelpunten vanavond en voor het eerst in minstens een half jaar weer eens een team gezien dat samen speelt in plaats van los zand. Hopelijk meer van dit en minder anti voetbal komende weken.

8 december 2019 om 00:57

Deze opmerking is bewijs dat je nooit Barcelona kijkt, want Roberto is aanvallend een stuk slimmer en dynamischer dan Semedo die verdedigend wel weer beter is dan Roberto, vindt ze beiden van hetzelfde niveau alleen is Roberto duidelijk de betere voetballer van de 2. Beetje kortzichtig door te stellen dat dit politiek is, hij speelde vandaag uitstekend, Semedo mist zoveel kwaliteit aan de bal, voorzet, passing teveel bewegingen om een man voorbij te gaan, in de combinatie gewoon minder dan Roberto, dus snap je hele argument niet. Barcelona speelt 90 van de 100 wedstrijden heel erg dominant, zeker tegen de kleinere ploegen, dus snap vaak de keuze ook, maar zou ook liever een kloon van Dani Alves hebben gehad, maar helaas is dit niet zo.

8 december 2019 om 02:27

@GuaportaNelson Semedo een gebrek aan verdedigend spelinzicht? Volgens mij verwar je hem met Sergi Roberto. Ironisch dat Sergi Roberto na één goede wedstrijd in een hele lange tijd meteen de hemel in wordt geprezen tegen een, met alle respect, dramatische tegenstander in La Liga. Tegen een serieuze tegenstander worden de vele tekortkomingen van Roberto, zoals zijn defensieve gebreken, meteen blootgelegd. De vele momenten waarop hij ons punten heeft gekost zijn meteen vergeten. No way dat Sergi Roberto in de buurt komt van Nelson Semedo die veel completer is. Een goede wedstrijd tegen Real Mallorca doet daar niets aan af. Ben er zelfs van overtuigd dat Barcelona de enige topclub is waar een Roberto een basisplaats zou hebben. Semedo zou daarentegen juist bij ieder topclub in de basis staan. Zelf zou ik hem in ieder geval met niemand willen ruilen.

8 december 2019 om 04:33

Als je beweert dat Sergi Roberto maar één goede wedstrijd heeft gespeeld, heb je er gewoon geen kaas van gegeten. Die jongen draait wéér een goed seizoen. Het is gewoon geen opvallende speler, geen crack, maar bizar nuttig en intelligent.

8 december 2019 om 11:25

@holland8, als je Nelson Semedo tot de allerbeste rechtsbacks van Europa rekent denk ik dat je hem niet vaak genoeg hebt zien spelen. Sterker nog, dan denk ik dat je een vertekent beeld hebt van Nelson Semedo. Leg voor de grap eens de statistieken van Sergi Roberto en Nelson Semedo eens naast elkaar. En dan heb ik het niet alleen over assists, dan heb ik het vooral over het aantal gecreëerde kansen vanaf de rechtsbackpositie. Het verschil is schrikbarend. Sergi Roberto geeft meer dan drie keer zoveel assists en creëert meer dan vijf keer zoveel kansen per wedstrijd (0.2 voor de Portguees tegenover 1.1 voor de Catalaan). Voor een rechtsback die je blijkbaar 'tot de allerbesten' rekent is dat echt schokbarend slecht.

8 december 2019 om 04:33

Tevreden zijn met een avond als deze is gewoon armoe. Barça heeft nog een aantal(!) momenten gehad in deze wedstrijd waarin de scherpte ontbrak, Mallorca terug had kunnen komen en simpelweg niet professioneel genoeg was. Daarnaast kwam Vidal weer opdraven en het positiespel naar de kloten helpen. Nee, een paar mensen hebben geschitterd, maar het algemene spel was nog steeds matig.

8 december 2019 om 11:32

Nou, dat lijkt me wel erg pessimistisch op de zondagochtend. Denk dat het vooral een opluchting was nadat we al meer dan een half jaar geen fatsoenlijke wedstrijd van Barcelona hebben gezien. Dan kunnen we weer klagen over het blinde paard Arturo Vidal, dat Mallorca nog drie levensgrote kansen kreeg nadat de wedstrijd beslist was en een deel van de combinaties strandde als mislukte steekbal. Maar voor nu kies ik er liever voor om de positieve dingen uit te lichten. Als we over deze wedstrijden al moeten klagen, dan wordt de rest van het seizoen loodzwaar.

8 december 2019 om 05:02

Barcelona heeft met 5-2 gewonnen, werelddoelpunten gemaakt, het vertrouwen groeit zichtbaar, ze staan bovenaan en hebben 41 keer gescoord in een tot nog toe moeizaam seizoen. Geen enkele leider van een van de grote competities doet ze dat na. Toch vind je weer een reden om kritiek op Valverde te leveren omdat hij zijn wissels gebruikt. Kritiek is prima, en soms ook begrijpelijk, maar enige vorm van redelijkheid is ook gewenst. Ieder seizoen zie je de coach aanvankelijk puzzelen. Goede wedstrijden wisselen zich af met slechte. Naarmate het seizoen volgt worden ze vaak beter. Dat patroon zie je nu ook. Altijd maar blijven vergelijken met de topjaren van Xavi en Iniesta is niet reëel. Wanneer je naar de geschiedenis van Barcelona in het geheel kijkt, dan is het allemaal niet zo slecht. Het is veel vaker, veel slechter geweest.

8 december 2019 om 11:42

Niemand vergelijkt de huidige selectie met het droomelftal van Dani Alves, Xavi, Iniesta en Puyol. Begrijp ook niet dat je dat als argument aanhaalt, niemand verwacht namelijk dat een club constant op dat niveau kan presteren. Dat zien de supporters van Barcelona ook wel. Maar om daarom het lamlendige en onherkenbare spel te accepteren en het argument 'vroeger was het niet veel beter' te gebruiken? Dat slaat nergens op. Is ook een excuus van niks natuurlijk. Stoor me behoorlijk aan dit soort opmerkingen. Natuurlijk zijn er redenen om Ernesto Valverde te bekritiseren, heb je naar het vertoonde spel in de afgelopen maanden gekeken? Blijkbaar niet, anders was je ongetwijfeld ook kritischer geweest.

8 december 2019 om 19:17

Aan de ene kant spiegel je niet aan dat elftal, maar aan de andere kant kun je niet inzien dat het niet zo slecht is wanneer je het tegen de gehele geschiedenis afzet? Je verwachtingspatroon is toch ergens op gebaseerd? Of vind je dat het herkenbare spel niet bij uitstek door dat elftal gespeeld werd? In dit geval haal ik het aan, omdat ze nu juist een goede wedstrijd hebben gespeeld. Dat de jong gewisseld wordt bij een ruime voorsprong kan ik best begrijpen. Hij heeft de meeste minuten in de benen, en zal door de week ook weer spelen. Als het om Valverde gaat is bij jouw nooit het glas halfvol. Bij mij is dat anders. De resultaten zijn goed geweest, het spel niet vaak genoeg. Maar wanneer dat wel zo is, zoals gisteren, kun je daar ook tevreden over zijn, en hoopvol. Jij hebt namelijk makkelijk praten. Jij bent geen coach, en draagt geen enkele verantwoordelijkheid. Dat betekend niet dat je niet kritisch mag zijn.

Misschien is dit raar om te zeggen, maar dit Barcelona speelt alleen weergaloos als er 1 man op zijn heupen heeft. Jullie zullen allemaal denken dat ik Messi ga zeggen, maar het is wel degelijk Sergio Busquets. Die man was vandaag weergaloos!! Barça’s spel is echt afhankelijk van Busi. Messi is gewoon belangrijker omdat hij ze er altijd uitsleept. De laatste maanden was Busi absoluut niet de Busi die we kenden, en dat zag je aan het spel van Barça. Frenkie was ook weergaloos, en heb lang niet meer zo genoten van Sergi Roberto. Die speelde echt fantastisch, heb me vaak zitten ergeren aan hem maar aan zijn prestatie vandaag kan ik enkel applaudisseren. En wat een fantastische 4e goal zeg!!!!!!!!!

7 december 2019 om 23:00

Busquets is altijd een stille wapen geweest voor Barca en het is idd correct wat je zegt. Als hij op het middenveld naar zijn zin heeft maken de heren voorin voldoende kansen op doelpunten. Hij is laatste tijden steeds beter gaan spelen, maar heeft echt lange tijd niet zo goed gespeeld als vandaag. Schrijf hem zelf nog niet af, maar als hij eenmaal stopt gaan we het echt voelen.

7 december 2019 om 23:04

Busquets was inderdaad weergaloos. Die man is ongekend belangrijk voor het spel van barca. Stille wapen is een goede beschrijving voor hem. Het verschil met en zonder hem zie je vooral in het spel van barca, en niet door zijn acties. Alhoewel die af en toe iemand hilarisch de bossen in stuurt.

7 december 2019 om 23:08

Busquets is de beste verdedigende middenvelder van de laatste 10 jaar. Natuurlijk mist hij zijn maatjes Iniesta en Xavi, maar zoals vandaag liet hij weer zien waarom hij de beste is op die positie.

7 december 2019 om 23:12

Die mening deel ik ook. Vooral voetballend laat hij zijn andere collegas op de zelfde positie mijlenver achter

Wat een heerlijke eerste helft met heerlijke goals. Zelfs goals van Mallorca waren mooi, maar de mooiste was die vieze hakje van Suarez. Messi weer hattrickje erbij.sinds lange tijd weer eens enorm genoten van het middenveld en rechtsback. Die linkerback aan de andere kant voegt op dit niveau enorm weinig toe jammer genoeg. Als Alba hier aanwezig was hadden we misschien zelfs met grotere cijfers gewonnen, maar goed voor de rest prima match. Mooi ook om te zien dat de thuis fans nog altijd Rakitic enorm veel waarderen! Ben echt fan van die man.

3 super goals. Het is gewoon bijna illegaal hoe goed hij kan voetballen. En toch scoort suarez de mooiste van de avond, een echte straatvoetbal doelpunt met enorm veel techniek van suarez. Als barca madrid 18 december aanpakt, dan heb ik weer vertrouwen in dit seizoen. Heb ik ook ontzettend veel genoten van busquets. Door hem kan barca veel kansen creeeren. Hoe hij de bal verovert op gewenste posities en makkelijk onder druk uit kan voetballen is echt geweldig

Moet ik weer beginnen over Messi sjonge jonge er is geen wedstrijd waarin hij zich niet laat zien ongelofelijk wat wij hier al jaren lang mee maken echt ongelofelijk. Ik las vandaag dat mensen vinden dat de kranten overdrijven wat er geroepen wordt over Frenkie maar mensen even serieus die jongen is echt gigantisch goed. Ik geniet echt van deze jongen en nog zo jong en nu al een baas op het middenveld. Ben blij dateer voor in begint te klikken alleen moet Barcelona echt heel snel beseffen dat er achterin heel veel fout gaat. Als Barcelona achterin alles dichtgooit dan kunnen we leuke dingen verwachten kwa prijzen.

Suarez weer de oude. Maakt moeilijkste goals maar mist eenvoudige ballen.messi alweer topscorer en topassister. Ondanks dat hij de concurrentie headstart heeft gegeven

Mensen waaronder ik zelf ook had en heb veel kritiek op Valverde maar ik denk echt dat we er naast zitten. Ik heb die documentaire/serie gezien van Barcelona die door Rakuten is gepromoot en daar praten de spelers vol lof over Valverde. Messi Suarez Piqué Rakitic Busquets noem maaar op de manier hoe ze over hem praten is echt van een hoog niveau. Ze vinden hem tactish heel sterk en heeft altijd een oplossing klaar staan tenminste dit is wat de spelers zelf hebben gezegd.

7 december 2019 om 23:10

Toch merk je het te weinig tijdens wedstrijden. Tegen Liverpool en Roma sloeg de opstelling vanaf minuut 1 al helemaal nergens op, terwijl hij zelfs vandaag een domme beslissing maakte zoals Guaporta terecht opmerkte. Ik blijf erbij dat Valverde te laf is voor Barcelona. Niet voor niks zien we dit soort wedstrijden maar 2 a 3 keer per jaar, terwijl Barca een overvloed aan kwaliteit heeft.

7 december 2019 om 23:42

Je kan ook zeggen dat de spelers hem in de steek hebben gelaten toch? Zulke grote spelers Messi Suarez kom op minimaal 1 goal tegen Liverpool en een roma moest er toch wel in. We roepen altijd Valverde dit dat maar vandaag winnen ze dan hoor je nooit Valverde maar Messi of Suarez. Het lijkt me sterk dat als hij echt zo zwak was hij nu nog steeds trainer is van Barcelona: de spelers die dagelijks met hem werken zien het blijkbaar toch in hem zitten en niet een klein beetje ook. Er zijn ook andere coaches die vol lof over Valverde praten zoals een Guardiola

7 december 2019 om 23:18

Probleem is dat zijn opstellingen vanaf het begin in die wedstrijden niet klopten. En het waren best wel doorzichtige fouten. Door in liverpool te beginnen met rakitic en vidal had je vooraf al de strijd op het middenveld verloren, omdat er gewoon niemand naast busquets was die de bal onder druk bij zich kon houden. Toen arthur erin kwam die laatste 15 minuten, begon barca in anfield gewoon te voetballen. DAn vraag je je af waaorm doe je dat in het begin niet..... en breng je vidal erin voor strijdlust de laatste 20minuten ofzo

7 december 2019 om 23:32

En toch kijken we sinds de aanstelling van Ernesto Valverde naar de ene wanvertoning na de andere. Dan kunnen we blind vertrouwen op resultaten en wat positieve opmerkingen van de spelers, maar we hebben toch allemaal kunnen zien wat Barcelona tussen de lijnen laat zien? Je gaat me niet vertellen dat we dan plots positief over Valverde moeten zijn.

Messi vond schijnbaar dat hij de mensen iets terug moest geven voor het op hem stemmen bij de Ballon d´or. Waar hebben we naar zitten kijken zeg... Ongelofelijk. Hij snijdt de ballen aan alsof hij de keeper in staat te schieten maar ze vliegen er achter elkaar in. Bizar, wat een niveau. Overigens draaide het na lange tijd weer eens bij Barca. Mallorca was natuurlijk onthutsend zwak, maar het deed me goed om het lekker te zien lopen, ook voorin vonden de spelers elkaar uitstekend. Messi natuurlijk weer eens Motm met weer een hattrick, maar Frenkie, Busquets en vooral Rakitic en Roberto verdienen een enorm compliment.

Overal lees lofzang voor Messi, Busquets, etc. maar Griezman verdient ook wel credits. Niet vanwege zijn goal alleen maar ook omdat we nu weer eens een spits hebben die ook sprintjes de andere kant op rent. En dat heb ik lang gemist en scheelt enorm voor het middenveld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4910 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona4026
4.Sevilla356
5.Getafe339
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller187
L. SuárezAanvaller1711
L. MessiAanvaller1413
Carles PérezAanvaller91
M. ter StegenKeeper180
Jordi AlbaVerdediger101
R. AraújoVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3703 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 14 13 1 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘UEFA veranderde formatie ‘TOTY’ en verving Kanté door Ronaldo’

De UEFA maakte woensdag de samenstelling van het Team van het Jaar van 2019 bekend. Fans konden stemmen op hun favoriete spelers van het afgelopen kalenderjaar en dat leverde het gepubliceerde...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Ondanks een akkoord over een transfersom van minstens twintig miljoen euro staat de overgang van Dani Olmo naar AC Milan nog niet vast. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren