Winnend AZ is klaar voor absolute topper tegen Ajax

Zaterdag, 7 december 2019 om

AZ heeft optimaal geprofiteerd van de verrassende nederlaag van Ajax tegen Willem II. Het team van Arne Slot stapte zaterdagavond in het uitduel met PEC Zwolle als winnaar van het veld en verkleinde de achterstand op de koploper tot drie punten: 0-3. Volgende week staan de nummers een en twee van de Eredivisie tegenover elkaar. PEC staat door de nederlaag, en de zege van VVV-Venlo op FC Emmen, onder de rode streep.

AZ legde in de eerste helft de basis voor de belangrijke driepunter in Zwolle. Hoewel de eerste minuten voor de thuisploeg waren, was het AZ dat vervolgens zeer dreigend was. Een kopbal van Dani de Wit ging naast en een omhaal van Myron Boadu richting de verre hoek werd door Dennis Johnsen van de lijn gehaald. Het was een voorbode van de openingsgoal van AZ na een minuut of dertien.

Boadu nam de bal vol op de schoen na een voorzet van Oussama Idrissi en de volley belandde in de verre hoek: 0-1. Twee minuten later had De Wit met opnieuw een kopbal voor de 0-2 kunnen zorgen, maar hij knikte dit keer over het Zwolse doel. Drie minuten voor rust viel de tweede treffer alsnog. Idrissi mocht van buiten het zestienmetergebied uithalen en plaatste de bal goed in de hoek.

PEC zag zich genoodzaakt om na rust de aanval op te zoeken, maar dat resulteerde niet in een aansluitingstreffer. Owen Wijndal liet na een goede counter na om voor de 0-3 te zorgen. De knal ging recht op doelman Michael Zetterer af. AZ bleef levensgevaarlijk in de counter en kwam na 65 minuten alsnog op 0-3 toen een inzet van Idrissi hoog in het doel eindigde. De clean sheet van Marco Bizot, die met 21 competitieduels in 2019 zonder tegendoelpunt de prestatie van Ed de Goeij in 1991 evenaarde, completeerde de perfecte avond van AZ.Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door alkmaar54)

Keurige overwinning voor AZ. PEC wel een paar kansjes gehad, maar ook AZ had veel vaker moeten scoren. Geen blessures, geen schorsingen opgelopen en wéér de nul gehouden.op naar donderdag, zin in!

7 december 2019 om 22:57

Dit vind ik wel een heel optimistische samenvatting. Vond AZ uitermate effectief maar qua spel wad PEC toch wel de betere hoor.

7 december 2019 om 23:01

Kansjes nog wel. Az verdient gewonnen hoor. Maar pec had zeker in de 1e helft meer kansen dan az. Maarja , wie moet ze erin schieten..

8 december 2019 om 07:38

PEC had zeker grote kansen, was niet de bedoeling om het te bagetelliseren, maar vond ook de twee enorme missers van de Wit wel hele grote kansen. In de eerste helft had AZ 11 doelpogingen, tegen 7 voor Pec. In de tweede helft had PEC er juist meer (8 om 3), maar toen was het al 0-2.

Wordt een geweldige wedstrijd de 15e. Kijk er erg naar uit

Een echte topper wordt het volgende week

7 december 2019 om 22:48

Voor een topper heb je twee topploegen nodig

7 december 2019 om 22:50

AZ is geen topclub, maar heeft wel spelers die bij de traditionele topdrie in de basis zouden staan. Ben er nu al klaar voor, wat een kraker wordt dit zeg... 😯

7 december 2019 om 23:08

Ajax had gisteren anders erg veel moeite om zich staande te houden tegen een middenmoter uit die flutcompetitie. Misschien moet je wat minder hoog van de toren blazen en oppassen dat je dinsdag niet weer zo'n pot op de mat legt. Als er vijf dagen later dan ook nog eens een oorwassing volgt tegen AZ ga je toch niet met een lekker gevoel de winterstop in.

7 december 2019 om 23:13

Verliezen kan altijd een keer. Heerenveen thuis vergeten zeker? Wel bewezen toen dat het niet zonder Stengs en Boadou kan.

7 december 2019 om 23:25

WoW wat een reacties van iedereen, gaat het lekker jongens? Vooral steenwiek, je laat jezelf erg kennen jongen... On: waar ik had verwacht dat mijn clubje zou verzaken, dat doen we nogal vaker als het echt moet, hebben ze een prima pot gespeeld. PEC speelde leuk voetbal maar had niet het gevoel alsof ze zouden scoren vanavond. AZ had er meer kunnen maken (vooral de Wit...) maar alsnog 3 doelpunten en weer een clean sheet! Erg leuk voor Marco bizot dit! Kijk heel erg uit naar 15 december en hoop dat zowel Ajax als az een heerlijke voetbalpot neerzetten en dat de beste mogen winnen. Liefst wel az al is het alleen al voor de spanning van de competitie!

8 december 2019 om 01:11

Gezien de ranglijst, de resultaten en het voetbal, is dit gewoon een topper

Geen briljante pot maar wel effectief. Idrissi en Midtsjo meesterlijk, stengs zeer matig en de rest veelal degelijk.

7 december 2019 om 22:48

Teun stond keihard te liegen toen Hendriks het over 80 procent had, want daar speelde ze echt wel op. Mooie test voor Ajax van de week....of zij wel kunnen scoren tegen Az

7 december 2019 om 23:30

Of een mooie test voor AZ of ze kunnen winnen van de nummer 1 Is maar net hoe je het bekijkt, Ajax scoort namelijk over het algemeen makkelijk (en veel) en ook tegen sterke clubs scoort het vaak: zie de CL. Mes snijdt aan twee kanten.

7 december 2019 om 23:41

Deze reactie zat wel in mijn tekst verwerktben erg benieuwd naar komen de week, hoe overleeft Ajax Valencia en hoe komt Az terug uit Manchester.voordeel is dat AZ mag, doordat ze reeds door zijn en Ajax nog echt wel moet omdat zij CL willen blijven spelen.ook het verlies van Ajax en wederom de nul van AZ gaat echt wel mee spelen in de hoofdjes van de heren voetballers.nu eerst maar de uitslag van gemeente Alkmaar afwachten, want deze wedstrijd zal en moet met publiek gespeeld worden in het Afas stadion, wat ik dan overigens een groot voordeel voor Az vind omdat de sfeer ongelofelijk zal zijn bij de re-opening.

En Bizotje weer de 0 gehouden, wat een bizarre statistieken kan deze man overleggen. Zakelijke overwinning, AZ geen moment in de problemen geweest. Op de juiste momenten toegeslagen en dankzij Idrissi naar een gemakkelijke overwinning. Keurig weer hoor!

7 december 2019 om 23:06

Overdrijf niet zo man! Zegt meer iets over het nivo en de naïeve wijze waarop ploegen tegen AZ spelen. Tegen het grote Ajax zijn ploegen vele malen gemotiveerder dan tegen het ( blijft toch maar gewoon) AZ.

7 december 2019 om 23:13

Des te bizarder dat Koeman de voorkeur blijft houden voor Vermeer.

8 december 2019 om 02:40

Vermeer is toch ook gewoon beter? Beiden maken vaak blunders dus dan zou ikzelf kiezen op ervaring

8 december 2019 om 09:41

Daar verschillen de meningen dus duidelijk over. Maar blijkbaar denkt Koeman daar dus ook zo over. Die blunders vallen mee toch bij Bizot? Oké, tegen Heerenveen speelde hij niet zijn beste wedstrijd maar toen had heel AZ een offday. Maar slechts 8 tegengoals in de (bijna gehele) eerste competitiehelft is toch wel een prestatie van formaat.

8 december 2019 om 02:39

Ja en tegen heerenveen was hij weer schuldig aan 3 tegendoelpunten. Prima keeper voor az, stap hoger gaat niks worden

8 december 2019 om 10:36

Tegen Partizan Belgrado zag je de Bizot die we ook kennen: onder druk fouten makend. Is voor AZ een prima doelman, maar absoluut geen Europees materiaal. Alleen Cillessen komt daar als Nederlandse doelman voor in aanmerking. En als buitenlandse keeper in de Eredivisie natuurlijk Onana, Maar dan heb je het ook over de overtreffende trap...

8 december 2019 om 13:17

Ik ben het ermee eens dat het geen Europese topkeeper is, maar dat vind ik van Cillessen ook niet. Wij hebben geen goede keepers in Nederland momenteel.

Een prachtig affiche volgende week zondag dus, waar meer op spel staat dan mij als Ajacied lief is. Hopelijk benaderd Ajax dat duel als een uitduel in Europa, dan komt het goed. Maar in de huidige vorm van beide teams ligt helaas het scenario van puntverlies op tafel. Veel gaat ook afhangen van de Europese aanloop.

7 december 2019 om 22:50

Klopt, de interland periode heeft beide clubs nog weinig goeds opgeleverd. Beide kunnen eerst nog Europees oefenen.

Het voelde een beetje op 70% voetbal van ons, weinig energie erin steken maar wel effectief. Al Had de Wit er wel minimaal 1 extra moeten maken. Ach ja, 0-3 en op 3 punten. Volgende week dan maar afmaken en gelijk komen . Nu eerst Man U even op zijn plek zetten en een alvast een voorproefje. helaas zonder onze spits.

7 december 2019 om 22:50

Verwacht dat ManU ook niet op volle sterkte gaat en met een super gemotiveerde Druijff erin word dat een geweldige pot

7 december 2019 om 23:15

Ik verlies liever met een B team van United en win van Ajax, dan winnen van United, weer een basisspeler langdurig geblesseerd en verliezen van Ajax. Ajax moet winnen van Valencia en heeft 2 dagen extra rust. AZ zou dit duel professioneel moeten aanvliegen.

8 december 2019 om 08:25

Ajax hoeft helemaal niet te winnen van Valencia.

De titelstrijd is weer helemaal open l wie had dat gedacht. Volgende week PSV misschien ook weer op 7 punten van Ajax als ze weten te winnen in Rotterdam. Maar hopelijk is Ajax volgende week weer op zijn best en weten ze te winnen of er gelijkspel uit te halen.

7 december 2019 om 23:00

Gelijkspel? Dan gok ik 0-0 omdat Az ze niet echt makkelijk tegen krijgt. Het mooie is dat Az en Ajax allebei te bestrijden zijn door ze niet te laten voetballen....erg interessant dus aangezien ze beide willen gaan voet allen volgende week. Ik hoop uiteraard op Az, maar verwacht dat ded Europese prestaties ookm meed gaan werken aankomende Zondag.

7 december 2019 om 23:09

Eens gaat Bizot hem tegen krijgen en hopelijk is dat volgende week. En Ajax weet ook elke wedstrijd wel te scoren op gisteren na dan.

8 december 2019 om 01:16

Ik zie AZ eigenlijk niet als titelkandidaat. De druk gaat alleen maar toenemen naarmate het seizoen vordert. Spelers van Ajax zijn die druk gewend, voor spelers van AZ is dit de eerste keer. Over een heel seizoen (die nog lang is) gaat dat je een keer opbreken. Verder is Ajax kwalitatief te sterk voor AZ (mits beide ploegen fit zijn). Bovendien is de titelstrijd min of meer beslist als Ajax ook van AZ weet te winnen. Ik zie AZ eerlijk gezegd niet eens boven PSV eindigen dit seizoen.

8 december 2019 om 10:50

Voor alles komt een eerste keer. Zeg nooit nooit

Bizot vraagt zich af en toe af of hij wel mee gedaan heeft (niet vandaag overigens) omdat hij niet in de samenvatting voorkomt....legendarische opmerking😂😂😂

Voor de zoveelste keer dit seizoen weer naar een kansloze pot zitten te kijken. Leuk dat ze bij Zwolle de bal op de eigen helft een beetje over kunnen tikken, maar tot echte uitgespeelde kansen zijn we dit seizoen nog maar amper gekomen. Echt triest eigenlijk. AZ wel een leuk ploegje, hopelijk kunnen ze Ajax achterhalen en daarna achter zich laten

Idrissi onderschatte en ondergewaardeerde speler op de NLse velden. Goede techniek, werkt hard, goede instelling en altijd wel een actie in huis. Mooie voetballer me dunkt.

8 december 2019 om 00:46

Helemaal mee eens! Zeer ondergewaardeerd. Alle focus gaat op Boadu en Stengs. Extreme talenten natuurlijk. Maar deze jongen staat voor de winter als buitenspelers gewoon op 9 goals.. zou mooi zijn als hij nog een tussenstap naar de Nederlandse top kan maken

8 december 2019 om 01:18

Niet zozeer onderschat. Een leuke speler voor een subtopper uit de Eredivisie waar hij het gewoon goed doet. Daarmee verdiende hij ook een uitnodiging van de Marokkaanse bond.

8 december 2019 om 01:55

@sirius deze man speelt nu 2e jaar op rij heel contstant. Geen hype zoals Stengs die vorig jaar geen knikker raakte en nu opeens bij City meekan. Ik denk Idrissi kan mee bij oa Ajax. Niets voor niets was er veel concrete belangstelling uit Italie voor hem.

8 december 2019 om 03:40

Hmm heel constant zou ik het niet noemen. Vorig seizoen was hij de eerste seizoenshelft een revelatie en de tweede seizoenshelft geen schim daarvan. Nu is hij weer onwijs goed bezig en heeft hij zelfs al meer goals dan vorig seizoen. Een deal van ruim 10 miljoen ging afgelopen zomer al niet door, dus ben benieuwd wat hij nu op zou kunnen brengen.

8 december 2019 om 10:30

@azchelsea toen draaide heel Az slecht toch. Maar vond je hem diep door ondergrend zakken? ik dacht dat wel meeviel. Vond hem vaak dreigend. Hij laat zich dit seizoen goed zien dus verwacht meer dan 10 miljoen

8 december 2019 om 01:53

@yuicemeister ik volg Idrissi al een tijdje, hij is wel constant. Zakt niet ver weg ondergrens. Sinds vorig jaar heel dreigend. Soms mist hij overzicht en gaat voor eigen succes. Mocht ik voor Ajax spelers kiezen van AZ dan zou ik vol gaan voor Boadu en Idrissi. Ik vind persoonlijk Idrissi veel gevaarlijker en doelgerichter dan een Stengs

8 december 2019 om 10:44

Klopt niet helemaal wat je zegt. Vorige seizoen heel belabberd gespeeld het tweede gedeelte overigens. Als hij wat hij nu presteert doorzet na het tweede gedeelte, is hij 100% klaar voor een volgende stap.

AZ is lekker bezig. Kampioen zullen ze niet worden denk ik, maar een 2e plaats zou natuurlijk al fantastisch zijn voor ze.

Idrissi wat een geweldenaar. Het gaat vaak over de andere 2 maar wat is deze man goed en belangrijk. Zijn techniek en gedrevenheid is van hoog niveau.

Jammer dat Idrissi weinig lof krijgt , alle ogen zijn gericht op Bouado en Stengs. Terwijl hun nooit zo constant waren als Idrissi is.

8 december 2019 om 10:42

Voetbal is van momenten, Idrissi begint nu weer te shine. Maar heeft vorige seizoen bijvoorbeeld het eerste gedeelte heel goed gespeeld, maar in het tweede deel weer belabberd. Begint nu weer constanter te worden, hopelijk zet hij dat door ook in het tweede gedeelte.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller189
C. StengsAanvaller184
M. BizotKeeper180
R. de BoerKeeper10
L. BergsmaVerdediger00
P. HatzidiakosVerdediger111
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

14 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Ondanks een akkoord over een transfersom van minstens twintig miljoen euro staat de overgang van Dani Olmo naar AC Milan nog niet vast. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren