‘Ten Hag gaat nog even naar de kerk en hoopt dat zij spelen tegen Valencia’

Vrijdag, 6 december 2019 om

Ajax verloor vrijdagavond verrassend in de Johan Cruijff ArenA van Willem II. De Tilburgers waren in Amsterdam met 0-2 te sterk en dienden daarmee de ploeg van trainer Erik ten Hag de eerste Eredivisie-nederlaag van het seizoen toe. Hans Kraay junior zoekt een verklaring voor de nederlaag en neemt een voorschot op de Champions League-wedstrijd tegen Valencia van komende dinsdag.

“Mijn vader heeft hoog getraind en die zei altijd: ‘Jongen, stop met die onzin van ze hebben niet hard gewerkt’. Net dat beetje gif, Daley Blind die gif heeft zonder bal. Die is dan met bal zoveel beter. Lisandro Martínez... Ze zijn er niet overheen gekomen en als Noa Lang en Dusan Tadic het dan niet helemaal hebben. Donny van de Beek en Martínez hebben niet gedomineerd op het middenveld. Juist tegen de zogenaamd mindere tegenstanders kan Van de Beek goed domineren, maar dat hebben we helemaal niet gezien”, begint Kraay jr. bij FOX Sports.

“We hebben het er nu alleen maar over dat Ajax niet goed genoeg was, maar wat ze bij Willem II van tevoren hebben aangegeven: niet door de as”, vervolgt de analist. “Jordens Peters en Sebastian Holmén, dat staat. Daarvoor staan Pol Llonch en Dries Saddiki en die zijn nooit weggeweest van dat centrum. Dus die hebben dat zo ongelofelijk goed neergezet, dat je met je kop tegen de muur aanloopt. En tegen de muur buiten de zestien. Het is enorm knap van Willem II.”

Voor Ajax wacht komende dinsdag het beslissende Champions League-duel met Valencia. De Amsterdammers hebben aan een punt zeker genoeg om te overwinteren in het miljardenbal. “Ik hoop écht dat Ajax Valencia pijn gaat doen, maar ja.. Edson Álvarez gaat erin komen, Van de Beek dan op tien en Hakim Ziyech als hangende rechtsbuiten, denk ik. Dan gaat Erik ten Hag nog even naar de kerk en hoopt dat Quincy Promes vanaf links kan spelen en Tadic in de spits.”


Poll

Overwintert Ajax in de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door formus)

Willem II speelde gewoon heel goed en dat mag ook eens gezegd worden. samen met Ajax en AZ de leukst voetballende ploeg in de ED. Verder is die Ndayishimiye natuurlijk een topper. Die domineerde wel op het middenveld integenstelling tot de middenvelders van Ajax. En dan nog de wissels. Tsja hoe kun je in godsnaam Siem de Jong inbrengen voor Noa Lang? En dan denken dat je het wel even gaat omdraaien met een bejaarde voorhoede. Erik, sorry, matig gecoached.

6 december 2019 om 23:56

Precies mijn gedachte, Siem voegt echt niets toe en had moeite met het tempo. Had dan Marin gebracht. Iets meer power loopvermogen.

7 december 2019 om 08:07

Ik vindt het ook wel vreemd. 2 blessures en je wissenl een speler die al jaren geen fatsoenlijke wedstrijd gespeeld heeft. Vorig jaar in Australië.... echt. Siem heeft veel goeds gedaan voor Ajax maar dat heeft Swart ook en die stel ik ook niet meer op.

7 december 2019 om 09:29

@Holland8 Vergeet RKC niet. Die spelen ook goed aanvallend. Tja Siem.....Snap ETH niet. Die gast kan niet meer vol jagen en druk zetten en snel naar voren spelen wat zijn tactiek is. Traore had er veel eerder ingemoeten. Ergens april wanneer Ajax bijna kampioen is en je bij thuiswedstrijden goed voorstaat, dan mag je Siem inbrengen als beloning

Ajax mist voorin 3 spelers en dat is toch teveel van t goede voor hun combinatievoetbal. Met KJH werkt dat toch duidelijk niet. Zou toch idd met Alvarez spelen. En Tadic in de spits. Huntelaar en Marin evt als wissels. En alsjeblieft Maz en geen Dest op RB

7 december 2019 om 09:30

@formus niet specifiek naar jou, maar stemming slaat snel om! Eerst wordt massaal geroepen Dest erin voor Mazz. En nu weer andersom haha.

7 december 2019 om 10:20

Goh, voetbal is ook gewoon waan van de dag, dat is logisch. Vorige week was Lang bijvoorbeeld de gevierde man, nu is hij stilletjes gewisseld omdat hij niets kon klaarspelen. Gaat snel in de voetballerij.

8 december 2019 om 17:00

Vond Maz vorig jaar een revelatie op RB. En ben niet echt een grote Dest fan. Vind hem te laconiek, zelfs hautain. Had ik vorig jaar in de KKD al. En vond Maz vorig jaar konings.

Als je veroordeeld bent tot het inbrengen van Siem de Jong op het moment dat er wat geforceerd moet worden, kun je maar een conclusie trekken en dat is dat de kwaliteit van de selectie in de breedte niet toereikend is.

7 december 2019 om 00:14

Dit is te makkelijk, je mist 3 aanvallers. Je kan niet 10 aanvallers halen, dat zorgt voor enorme onrust en onvrede omdat iedereen wil spelen. Het is gewoon even pech.

7 december 2019 om 00:19

Aan de ene kant, mee eens. Aan de andere kant, toen bij PSV Ihattaren, Malen en Bergwijn wegvielen stonden een aantal Ajax-supporters hier vooraan om te roepen dat Ajax een vergelijkbare blessuregolf wel even op zou vangen. In praktijk blijkt het toch wel ietsjes genuanceerder te liggen.

7 december 2019 om 00:38

@boadurum Hier ben ik het nou helemaal mee eens. Sommige spelers hebben gewoon een enorme impact op het spel van een team, vooral de scorende spelers en spelers die creeren. Van Bommel helemaal door de mangel halen terwijl Bergwijn en Malen geblesseerd zijn dan heb je het niet begrepen. En vandaag zag je dat heel goed hoeveel zwakker Ajax is zonder Promes en Neres. Ten Hag kunnen we dus ook niet de schuld geven van deze nederlaag. Wel een beetje van sommige keuzes (kjh en Siem de Jong).

7 december 2019 om 00:51

Nee hoor. Dat vangt Ajax gewoon op. Het is de beperktheid van Ten Hag. Dat laatste stukje wat hem geen absolute top, maar slechts een hele goede coach maakt. Hij is heel matig in wisselen. Snap dat hij geleerd heeft van de fouten van vorig seizoen en niet zijn hele team wil omgooien om blessures op te vangen, maar na 20 minuten spelen vandaag en een uur vorige week was pijnlijk duidelijk dat Ajax zonder Tadic als spits veel lastiger combineert. Vorige week vielen de ballen nog goed, nu niet. Tadic is gewoon in de spits te houden. Dan moet Ziyech maar naar zijn positie van vorig seizoen. Dat had zelfs gekund met Siem de Jong inbrengen. Diepgaand kan die wel. Dan speel je soort gelijk aan het Ajax van vorig seizoen. Ten Hag durft niet of is te eigenwijs om in te grijpen en blijft vast houden aan het oorspronkelijke plan. Dat is een kracht, maar ook gelijk zijn zwakte. Huntelaar krijgt te veel krediet en vertrouwen, terwijl al sinds vorig seizoen duidelijk is dat het Ajax combinatievoetbal wegvalt als Hunter de nummer 9 is. Let maar ze denken nu dat het recept gevonden is, met het middenveld vast zetten en de vleugels het laten doen. Zodra Promes en Neres echt terug zijn en dat recept wordt toegepast staat het bij rust 6-0 ofzo en dan is het verhaal dat Ten Hag weer een tactische oplossing gevonden heeft, terwijl dat het originele recept is wat hij gevonden had na een wedstrijdje of 10 en de problemen nu het gevolg zijn van vasthouden aan gebrekkige noodverbanden. De afmakerspits die ondermaats is in meevoetballen heeft geen rol in dit Ajax. De spits moet een 9,5 zijn en niet langer een pure spits.

7 december 2019 om 01:35

@ninjakai Helemaal eens met je analyse. Zo zag ik het precies ook. Ik heb Ten Hag vandaag wel voor het eerst een onvoldoende gegeven. Wat ik ook niet begreep is dat de jongen die voor een belangrijk deel verantwoordelijk was voor de ommekeer van de wedstrijd tegen Twente vorige week, geslachtofferd wordt terwijl iedereen kon zien dat KJH de echte disonnant in het spel was waardoor Noa Lang niet het moderne spelletje van combinerend tot kansen te komen kon uitvoeren. Er ontbrak steeds een pion in de combinaties en Noa deed het helemaal niet slecht. Maar goed, ik neem aan dat Ten Hag dat nu ook wel ziet en dinsdag gewoon weer met Tadic in de spits speelt.

7 december 2019 om 07:41

Het is allemaal zo betrekkelijk. Die pion Hunter legde er vorige week nog feilloos twee in. Voetballers kunnen ook gewoon een keer een mindere dag hebben hã¨.

7 december 2019 om 10:28

Waarvan 1 een hele mooie was waar hij het eindstation van een combinatie was en 1 kreeg hij in de schoot geworpen. Daarnaast speelden ze tegen Twente totaal niet goed

7 december 2019 om 10:30

Klopt maar eigenlijk hoorde ziyech gister gewoon op rechts. Ze missen teveel aanvallers om hem op 10 te zetten. En wanneer je hem op rechts zet, tadic links hunter centraal en daarachter beek, martinez en alvarez, dan is er echt niks aan de hand dan lijkt het gewoon op de opstelling begin seizoen toen we valencia uit 0-3 gaven.

7 december 2019 om 10:31

En ja je kan ook tadic centraal en iemand anders op links lang bijv.

7 december 2019 om 14:09

Ninja kai ik zie je comments vaak en ben t vaak met je eens alleen nu niet , ik vind dat je eth hier tekort mee doet. Chelsea uit bijv heeft hij aangetoond een top.coach te zijn met de kalmte en wissel met de dubbele rode kaart. Daarnaast is hij gewoon geklopt door de blessures van promes en neres daar mis je diepgang mee, dan word het elftal alle kanten opgegooid wat logisch is , en juist dan krijgt een jeugd speler de kans (wat in de filosofie past) ik vraag me af wat ten hag anders had moeten doen? Het liefst speelt hij met promes en neres aan de zijkanten met ziyech op 10 en tadic in de spits. Vd beek en martinez controlerend . Dat is zijn opstelling , maar dat lukt nu door blessures niet.

Alle complimenten aan Willem 2, maar het leek wel alsof ten Hag een weddenschap verloren had. Hoe haal je het in je hoofd om de Jong te brengen en later een Mazraoui? Alle hoge ballen in 16 waren een prooi voor de verdediging van Willem 2, was het aanvallende spel van Ajax te traag. Dat moet je zien te doorbreken door voetballend los te breken. In plaats van dat gooit hij de Jong er in die geen ritme heeft, nog slomer is dan de rest en hierdoor enkel de keuze hebt om de bal in de 16 te pompen. Dat was een feest voor de verdediging van Willem 2. Uiteindelijk gooit hij Mazraoui erin. Diegene die momenteel zonder vertrouwen speelt en laatste tijd dramatisch is en de enige speler die een voldoende haalde en de bal wel met regelmaat bij een medespeler krijgt, Blind, moet er dan uit.

7 december 2019 om 00:03

Grotendeels eens, maar wie had hij dan moeten brengen ipv Siem en later nog Traore? Want veel andere smaken zijn er niet meer momenteel..

7 december 2019 om 01:38

Je kunt Siem er wel inbrengen maar dan moet je KJH eruit halen en Tadic op 9 zetten. Siem op 10 en Ziyech en Lang op de vleugels. Dan speel je weer het nieuwe Ajax systeem, het systeem nota bene dat Ten Hag zelf heeft geintroduceerd (hoewel eigenlijk een beetje onder Bosz begonnen).

7 december 2019 om 09:33

@keizer11 tegen willem2 had hij Ziyech weer op vleugel kunnen zetten, donny 10 en oo middenveld kiezen voor Marin, Gravenberch of desnoods Alvarez. Huntelaar is geweldig als invakler rn Siem iz gewoon op.

7 december 2019 om 10:42

Het antwoord hebben anderen al gegeven. Laat duidelijk zijn dat Siem en Huntelaar voor mij 2 helden zijn, veel voor Ajax hebben betekend en aan hun mentaliteit ligt het niet, maar zij mogen nooit met z'n 2 samen op het veld staan. Het inbrengen van Traore begrijp ik overigens best.

Leuk en aardig. Maar snap niet dat Willem II een penalty kreeg en de var niet ingreep voor hands bij die corner. Eerder dit seizoen in CL met hands van Veltman werd er nog gezegd: hands in de 16 is tegenwoordig hands. Maakt niet uit waar de arm is. Had je een hele andere wedstrijd gehad.

Ten Hag was na afloop realistisch en duidelijk. Ook met deze 11 hadden we beter moeten doen, daarnaast speelde Willem II gewoon heel goed. Zo’n wedstrijd kan je erbij hebben, totaal geen man overboord en complimenten aan Willem II.

7 december 2019 om 08:12

Tuurlijk, maar dan mag je nog wel geïrriteerd zijn... en als je Siem brengt en Maza weer op het middenveld brengt...... pfff naar mijn mening klopt er dan iets niet.

Deze wedstrijden heb je ertussen kan gebeuren gewoon dinsdag weer borst vooruit en overwinteren en eerlijk is eerlijk willem2 speelde gewoon lekker goed voetbal punt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4427
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller198
L. TraoréAanvaller51
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger183
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

18 fans
Coach, 60 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 januari
Manchester United komt mogelijk bij een verrassende vervanger van de geblesseerde Marcus Rashford uit. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren