De Telegraaf rekent Ajax rijk met verwachte drukte op transfermarkt

Vrijdag, 6 december 2019 om

De verkoop van Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Kasper Dolberg leverde Ajax afgelopen zomer ruim 180 miljoen euro op en De Telegraaf verwacht dat de club dat bedrag medio 2020 opnieuw kan halen of zelfs overtreffen. De krant noemt Donny van de Beek, David Neres, Hakim Ziyech, André Onana, Nicolás Tagliafico, Daley Blind en Joël Veltman als kandidaten om de deur van de Johan Cruijff ArenA na dit seizoen achter zich dicht te trekken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Welke van de genoemde spelers gaat Ajax het meest opleveren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

145 reacties (laatste reactie door straight to th)

Eigenlijk moeten ze nog 1 jaartje blijven, anders ga je volgend jaar echt een soort tussenjaar hebben. De talenten die er nu aankomen zijn gewoon nog niet klaar voor het grote werk ( Unuvar, Taylor, Brobbey, Gravenberch, Hansen ). Maar het wordt sowieso onmogelijk om Onana, Ziyech, Donny en Nico te houden. Nou zeg maar gedag tegen je 4 beste spelers.

6 december 2019 om 16:24

Ziyech gaat lastig worden , die is de grootverdiener ik zie dat zo 1 2 3 niet door een ander dik verbeterd worden

6 december 2019 om 16:37

Dat hoorde ik aan het begin van dit jaar ook al en dat is aardig gelukt.de kunst om een speler op het juiste tijd te verkopen verstaat Ajax aardig.

6 december 2019 om 16:54

helemaal eens. Grootste voorbeeld is Milik

6 december 2019 om 17:08

Ik vind persoonlijk dat Bazoer het grootste voorbeeld is. Bazoer is voor 12 miljoen verkocht en toen dacht iedereen dat Ajax wel meer had mogen vragen, maar als je nu kijkt, dan hebben ze dat toch echt uitstekend gedaan.

6 december 2019 om 18:11

ja goeie of Riedewald

6 december 2019 om 18:26

Ik zie een aantal spelers misschien wel een jaar weer blijven. Tuurlijk, als de absolute top komt dan is het lastig... maar ik zou ook niet weten of ik naar Borussia of Sevilla zou gaan als ik amper meer zou verdienen. De kans dat je afgaat is eveneens aanwezig en met Sevilla speel je alleen voor beker en EL (als ze dat spelen, kunnen eveneens CL spelen en doorkomen). Tuurlijk is het lekker weer daar, maar de topspelers van Ajax zijn vrijwel gegarandeerd van een basisplek .. dus nogmaals why?

6 december 2019 om 16:44

Daar doe je Blind, Tadic en Promes wel te kort. Blind en Tadic zijn overigens nog steeds de 2 belangrijkste bij Ajax met Ziyech natuurlijk. Buiten dat heb je wel gelijk dat het een grote klap gaat zijn ALS ze allemaal vertrekken. Maar met Varela, Dest, Mazraoui, Veltman, Schuurs, Blind, Martinez, Marin, Alvarez, Lang, Gravenberch, Traore, Neres, Tadic en Promes zal er nog steeds een prima selectie staan ervan uitgaande dat Huntelaar stopt en Siem vertrekt. Daarnaast zijn die 4 gewoon rond 150/200 miljoen waard, dus er zullen zeker spelers voor terug gaan komen. Afgelopen tijd zijn oa die Spanjaard van psv, de talenten van az, Rajkovic, Vertonghen, Palacios en Reinier al genoemd voor een eventuele transfer naar Ajax. Als Overmars 3/4 spelers uit die categorie kan halen als aanvullig op de selectie met oa Blind, Tadic, Promes en Neres die er nog zal staan dan zal er weer een prima team komen te staan. Afgelopen zomer werd hetzelfde gezegd toen oa Frenkie, De Ligt, Schone en Dolberg vertrokken. Natuurlijk kunnen we dan niet zulke CL prestaties verwachten, maar de landstitel moet je nog steeds vrij makkelijk kunnen winnen, want bij psv en az gaan er ook sleutelspelers vertrekken en die hebben al geen kaliber Tadic, Blind en Promes rond lopen.

6 december 2019 om 16:50

Spanjaard van Psv?

6 december 2019 om 16:52

Ex speler angelino neem ik aan.

6 december 2019 om 16:56

Angelino

6 december 2019 om 17:02

Jup angelino ja.

6 december 2019 om 17:16

Blind gaat nergens heen. Daarbij zit de Telegraaf er altijd naast.

6 december 2019 om 16:57

Ligt er maar aan, je moet Gravenberch, Schuurs en bv. Lang maar ook een Brobbey een kans gaan geven. Eiting kan mits fit ook een hele goede speler zijn voor Ajax denk ik. Ajax gaat veel spelers verliezen maar als je: Blind, Tadic, Promes, Schuurs/veltman (gewoon houden), Martinez/alvarez, Dest/mazraoui kan behouden. Heb je al een redelijke basis. Moet je een middenvelder hebben die doorbreek (gravenberch), een buitenspeler (lang/bande) en eventueel nog een spits of AM en een LB. Lukt dat niet moet kun je een of twee 'kanonnen' kopen a 20 miljoen die een directe versterking zijn. Dan denk je aan een Olmo bijvoorbeeld. En ik denk dat je moeten hopen dat je Verthongen of Suarez terug kan halen, liefst beide dan heb je alweer een groot gat gevuld.

6 december 2019 om 17:39

Ik verwacht dat vd beek, zyech, Veltman en tagliafico vertrekken. Ik zou vd beek ruilen tegen vinicius. Moet je van vinicius wel je best betaalde speler maken maar gezien het talent is hij dat echt waard. Als je dan verder alleen angelino haalt ben je al klaar. Onana Dest Schuurs Blind AngelinoAlvares/Ekkelenkamp MartinezNeres promes viniciusTadic

6 december 2019 om 18:11

Vinicius is dus never nooit niet haalbaar.

6 december 2019 om 18:17

in welk universum kunnen wij de talenten van Real ophalen?

6 december 2019 om 18:19

@lausho....waarom weer Vertonghen noemen. Die is over the Hill. Die gaat Ajax niet meer verder helpen. En daarnaast heb je het over Brobbey. Zullen we traoré eerst maar eens de kans geven?

Waarom zouden we de gokjes van Transfermarkt.de serieus moeten nemen? Het is gewoon een fansite gemaakt door mensen die niet actief zijn in de voetballerij, het is niks meer dan duimzuigerij.

6 december 2019 om 16:50

Iedereen gebruikt ze als referentie. Maar nee, is duimzuigerij natuurlijk... En mensen met de roze/clubbril op zijn degene die we moeten vertrouwen...

6 december 2019 om 16:58

Het is inderdaad duimzuigerij door een stel welwillende doch onwetende mensen. Jezelf achter 'iedereen' verschuilen is trouwens een drogreden. De waan van de dag regeert in de voetballerij en de spreekwoordelijke gek bepaalt zelf wat hij ergens voor over heeft. Dat maakt die site dus per definitie onzinnig.

6 december 2019 om 17:22

transfermarkt hanteert ongeveer 25 meetpunten om de transferwaarde te bepalen. dat zijn 24 meer punten dan VZ leden. Die roeptoeteren maar wat op onderbuik gevoelens. Je haalt twee dingen door elkaar. Er is een verschil tussen wat een speler waard is en wat een gek er voor over heeft. Als ik 10K neerleg voor een fiat uit 1990, is die auto niet per definitie 10K waard.

6 december 2019 om 17:24

@misseva88 Net als elke andere schatting, als ik jouw reactie lees.

6 december 2019 om 17:37

@njfromvol Het punt is dat aan de schattig van het gros van de mensen geen extra waarde wordt gegeven. Om één of andere mysterieuze reden wordt dit bij dat websitetje wel gedaan. Onterecht dus.

6 december 2019 om 17:43

@glory Er zijn meerdere Fiats uit 1990. Er is maar één Hakim Ziyech. Doordat voetballers geen homogeen product zijn en ze niet elk jaar van club veranderen is de prijs een heel stuk beweeglijker en lastiger te bepalen. Vergelijk het met een gepersonaliseerde Mustang met een custom paint job. One of a kind voorwerpen die slechts een klein beetje met elkaar te vergelijken zijn in dat een Mustang vast een waarde heeft, maar de custom paint job maakt het allemaal lastiger te voorspellen.

6 december 2019 om 17:51

je haalt nog steeds 2 dingen door elkaar. wat een gek er voor over heeft is niet gelijk aan de waarde van een speler. het is inderdaad moeilijker te vergelijken omdat er maar 1 speler per speler is maar nog steeds kan je ze vergelijken met spelers die kenmerkende eigenschappen delen. Als ik 500 miljoen wil betalen voor Lex Immers is hij nog niet 500 miljoen waard. Ookal is hij de enige haagse houthakker met een ooievaars tattoe en een schot van 150 km/u. Als je gaat vergelijken met de rol van Immers, zijn kwaliteiten en andere spelers met zijn kwaliteiten, kom je al gauw tot de conclusie dat hij gene 500 miljoen waard is, ookal is er maar 1 Lex Immers

6 december 2019 om 18:21

Op het moment dat jij 10K wil betalen is hij dat op dat moment waard. Daarna vermoedelijk niet meer. Dit gaat ook op voor spelers. Wat de gek er maar voor wil geven en in de huidige markt is daar geen peil op te trekken.

6 december 2019 om 19:05

@glory Het is typisch dat je enkel voorbeelden kunt verzinnen waar er 13 van in een dozijn zitten om dit dan toe te willen passen op de waarde van een voetballer. Dat zijn compleet verschillende werelden en als je denkt dat dat vergelijkbaar is ligt het probleem bij jou, niet bij mijn kritiek op de autoriteit die mensen sites als die van transfermarkt geven.

6 december 2019 om 17:32

Dit artikel van de telegraaf had ik inderdaad ook kunnen schrijven. Ik hoop dat Marc het beperkt weet te houden tot 3 spelers , waarschijnlijk dan Donny, Onana en Ziyech

Dat Ajax veel geld gaat binnen harken is ons inmiddels wel bekend, ik ben persoonlijk meer benieuwd naar wat er gehaald gaat worden. Echt spelers die direct zouden kunnen spelen en niet nog een jaar in Jong Ajax moeten spelen.

6 december 2019 om 16:45

Je hebt directe versterkingen nodig maar men mag de eigen jeugd ook niet vergeten. Ook altijd je ogen open houden voor jonge talenten. Je weet vooraf niet welke talenten direct mee kunnen of welke beter nog even kunnen rijpen

6 december 2019 om 16:47

Ik heb alvast een lijstje gemaakt voor volgend seizoen welke mogelijke aankopen Ajax zou kunnen halen als mogelijke vervangers voor de vertrekkende spelers: Predrag Rajkovic (beste keeper Ligue 1), Fosu Mensah (transfervrij in de zomer), Alderweireld (transfervrij in de zomer), Vertonghen (transfervrij in de zomer), Palacios (transferclausule 15 miljoen), Reinier (kost tussen de 30 en 40 miljoen), Eriksen (transfervrij), Antony (ongeveer 20 miljoen), Luis Suarez (1 jaar contract nog maar in de zomer), Haaland (transferclausule van 20 miljoen in Januari), Depay (nog maar 1 jaar contract in de zomer), Ihattaren (misschien voor 30 a 40 miljoen over te nemen van Psv), Boadu (kost tussen de 20 en 30 miljoen), Stengs (kost tussen de 15 en 25 miljoen), Koopmeiners (tussen de 15 en 20 miljoen), Angelino (kost ongeveer 25 miljoen), Wijndal (kost ongeveer 7,5-10 miljoen).

6 december 2019 om 16:53

Navas is natuurlijk een koekenbakker? Alsjeblieft zeg, Depay, haaland, alderweireld, Suarez en eriksen zijn totaal niet haalbaar en ga zo maar door met opnoemen.

6 december 2019 om 16:56

Leuk lijstje, staan toch wel een paar spelers tussen die never nooit naar Ajax gaan maar goed..

6 december 2019 om 17:06

Nee die spelers gaan nooit naar Ajax. Daarnaast is Tadic als valse 9 zo belangrijk voor Ajax dat ik niet eens een spits zou halen. Tenzij je Haland voor 20 kan krijgen natuurlijk (want die is 50 miljoen waard), maar dat is een utopie.

6 december 2019 om 17:12

Vertonghen zou nog wel kunnen. De rest is inderdaad onrealistisch..

6 december 2019 om 17:15

Van de namen die jij opnoemt zie ik alleen Eriksen, Haaland, en Alderweireld als 100% onmogelijk. De anderen zijn niet compleet ondenkbaar, maar wel onwaarschijnlijk.

6 december 2019 om 17:16

Dat zou kunnen hoor dat een aantal van deze spelers onhaalbaar blijken voor Ajax maar ik benoem deze spelers niet zonder reden. Alderweireld, Vertonghen, Eriksen en Suarez hebben zich altijd positief over Ajax uitgelaten en hebben zelfs aangegeven eens terug te willen keren bij Ajax. Waarom dan niet aankomende zomer?Wat betreft Ihatteren: Ajax wilt het Bayern van Nederland worden en er was vorig seizoen misschien sprake van dat Ajax Bergwijn wou overnemen. Misschien dat Ajax volgend seizoen wel daadwerkelijk een speler van Psv wilt overnemen en Ihatteren zou bijvoorbeeld een ideale vervanger van Ziyech kunnen zijn. Ajax kan dan een niet te weigeren bod op hem uitbrengen en hem een veel beter salaris voorschotelen dan bij Psv.Wat betreft Eriksen en Depay: Het lijkt er op dat de Europese topclubs het niet zien zitten in hun. Ze staan weliswaar in de interesse van Europese topclubs maar als het puntje bij paaltje komt moet ik nog maar zien of ze hun daadwerkelijk gaan overnemen. Real schijnt nu zelfs voor Donny te gaan ipv voor Pogba of Eriksen. Dus Ajax zou een mooi alternatief voor hun kunnen zijn waar ze ook nog een redelijk salaris kunnen verdienen.Wat betreft Haaland:Hij is voor iedere club op te halen voor 20 miljoen dus het is aan Haaland bij welke club hij het liefste wilt spelen wat ook goed bij zijn speelstijl past. Ajax is dan ook gewoon een goede optie voor hem.

6 december 2019 om 17:25

@lawplje overdrijft een beetje. Ajax was helemaal niet dichtbij Bergwijn. navragen hoeveel hij moet kosten is niet 'dichtbij'. Eriksen kan nog prima een paar jaar in de BPL mee. Kuyt heeft ook altijd geroepen dat hij terug wilde keren en kwam pas op zijn 35e. PSV zal Ihatarren zeker niet aan Ajax verkopen. Die zijn slinks genoeg om hem dan aan een buitenlandse clubs te verkopen. Op een jongen van 18 jaar kan prima ingespeeld worden door zaakwaarnemers. Haaland is ook neit realistisch, een speler die zoveel scoort in de CL zal nooit voor Ajax kiezen als hij ook naar de top in een top4 competitie kan. Anders kan hij net zo goed in oostenrijk blijven. Die competitie is niet veel minder dan de eredivisie. Aldeweireld, Suarez, en Veronghen zullen vast veel salaris vragen en dat kan Ajax zich niet veroorloven omdat transferinkomsten niet op de begroting komen en salarissen wel. Zie Depay ook geen zin hebben in een terugkeer naar Nederland. Die vent is in de bloei van zijn carriere en heeft 0,0 connectie met Ajax. Zie hem eerder eindigen bij een spurs of Napoli oid.

6 december 2019 om 17:29

Eriksen is gezien zijn leeftijd en status compleet onrealistisch natuurlijk, maar Alderweireld en Vertonghen zijn toch best realistisch deze zomer. Hoe oud zijn ze 32 jaar en transfervrij. Kaliber Real en Barcelona zit niet op ze te wachten. Eerder categorie Roma en Leverkussen. Waarom zouden ze dan niet naar Ajax willen die ze waarschijnlijk hetzelfde salaris kunnen bieden? Ze kennen de club immers en hebben zich altijd positief uitgelaten over Ajax.

6 december 2019 om 17:33

Donny is niet het alternatief voor Pogba of Eriksen dus daar zit je al mis. Haaland voor 20 miljoen op te halen? Waar heb je dat gelezen of ben je zijn zaakwaarnemer? Er geld volgens mij wel een gereduceerde prijs maar als die er al is, geldt die volgens mij alleen voor Leipzig. Hij kan naar de gehele Europese top. Ajax dus kansloos. Bergwijn is nooit dicht bij een overstap geweest naar Ajax. Eriksen wilt weg bij Tottenham om prijzen te winnen, wat moet hij dan bij Ajax of denk je dat hij droomt van de eredivisie? Anders zou die nog veel beter bij Tottenham kunnen blijven namelijk. En dat ze zich positief hebben uitgelaten over Ajax, betekent toch niet gelijk dat ze nu terug willen komen. Alderweireld geldt namelijk hetzelfde voor als Eriksen. Die zit nu op zn top en wil dus nog een stap maken dan gaat hij toch niet terug naar de eredivisie om tegen Emmen en RKC te komen voetballen. Kan die dus net zo goed bij Tottenham blijven en zelfs dat wil hij niet..

6 december 2019 om 17:34

@Zytto, Vertonghen is zeker realistisch maar Alderweireld is 30 en wil juist nog een stap maken. Anders zou hij wel verlengen bij Tottenham..

6 december 2019 om 17:38

@lawpi haha misschien kan jij je lijstje toch nog e-mailen aan Sinterklaas...man wat een onrealistische opties. Man U heeft nog optie om te verlengen met Fosuh om hem te verkopen. IS dus niet transfervrij. Vraag mij af of hij nog toegevoegde waarde kan hebben, Alderwereireld lijkt me ook onmogelijk. Kan nog naar veel clubs en Mourinho wilde al lang met hem werken. Dus kan bestaat hij blijft. Reinier gaat niet komen, Ajax heeft geen bod gedaan en is gewoon kansloos. Eriksen kan waarschijnlijk kiezen tussen clubs als Man Utd, Spurs, Real Madrid, Bayern. Die gaat niet naar Ajax. Haaland slaat ook stap Ajax over en gaat gelijk naar een grote club in een topcompetitie. Depay is een van de uitblinkers in Frankrijk. Die gaat een stap zetten. Kan mogelijk naar Liverpool. Ihattaran is Ajax te laat mee. Die had benaderd moeten worden in de jeugd. Stengs en Boadu zullen duurder zijn. Koopmeiners heb je weinig aan, aangezien je Martinez al hebt.

6 december 2019 om 16:54

Ze moeten juist anticiperen! In de winter de talenten halen voor volgend seizoen, zodat die zich kunnen aanpassen aan ajax/de nieuwe omgeving.

Zijn nog aardig laag ingeschatte bedragen. Als Ajax zijnde zou ik Blind een nieuw contract bieden. Kan me niet voorstellen dat de echte top voor hem gaat komen en beter gaat Ajax niet vinden. Talenten zijn in de berekening nog niet eens meegenomen.

6 december 2019 om 16:38

Ik vind de bedragen ook te laag ingeschat eigenlijk. Laatst was hier te lezen dat Onana en Tagliafico Ajax wel eens 60 miljoen p.p. kunnen opleveren. Dortmund zou zo'n bedrag voor Tagliafico over hebben. En Onana kan naar veel Europese topclubs dus kan Ajax hoog in de boom gaan zitten voor hem. Ziyech moet met zijn 5 miljoen aan jaarsalaris ook wel minimaal 50 miljoen kunnen opleveren als de meest belangrijke speler van Ajax. En 25 miljoen voor Blind is een lachertje, speelt geweldig bij Ajax wat al 21 miljoen voor hem neertelde. Wilt een club hem nog overnemen zullen ze met minimaal 40 miljoen voor Blind moeten komen.

6 december 2019 om 16:43

Dus omdat dat gezegd is is het waar? Onzin natuurlijk dat zijn bedragen die niet realistisch zijn voor een linksback. Zoals als staat word Ziyech een transfer gegund waardoor het lager word.

6 december 2019 om 17:15

@lausho, iedereen die ook maar een beetje kan verdedigen kan bij Argentinië in de basis staan. Dat terzijde, 50 miljoen voor een back is sowieso echt heel veel.

6 december 2019 om 19:35

Noem eens 5 betere linksbacks?

Niet eens met deze lijst. Neres is geblesseerd. Denk dat er weinig clubs zijn die nu 50 miljoen willen uitgeven aan Neres. Daarnaast moeten ze blij zijn als ze 55 miljoen voor van de Beek kunnen vangen. De 'supporters' die dat te weinig vinden hebben er weinig kijk op. Bij Oranje is het goed te zien dat van de Beek het erg moeilijk heeft in een ander systeem dan wat Ajax hanteert. Tevens zie ik geen club 25 miljoen voor Blind betalen. Hij is al bijna 30 en hoewel hij het nu geweldig doet heeft hij nog steeds het kaartje van zijn niet geslaagde avontuur in Manchester om zijn nek houden. Als Cv komt hij te kort voor de top 4 competitie en als Cvm/lb komt hij zeker te kort. Lagere competities zie ik uberhaupt niet 25 miljeon neerleggen voor Blind.

6 december 2019 om 16:38

Kan me wel redelijk bekoren in jouw post. Zie voor Blind ook geen 20+ betaald worden en 55 voor Donny lijkt me een heel mooi bedrag. Neres zal dat bedrag nu, gezien zijn blessure, niet opleveren inderdaad. Mocht hij echter een paar mooie topwedstrijden weer opstaan en terug bij Brazilië komen, kan het natuurlijk weer hard gaan!

6 december 2019 om 16:43

Wijnaldum kon er ook niet veel van in Oranje toen Frenkie De Jong nog niet meedeed. Donny gaat zich nu meer als controleur op het middenveld richten. Misschien dat hij dan wel van toegevoegde waarde kan zijn voor Oranje.

6 december 2019 om 16:51

van de Beek heeft eenzelfde soort drive naar voren als Wijnaldum alleen is Wijnaldum paar klasses beter. 2 vandezelfde spelers werken niet. Van de beek moet als controleur dan erg veranderen om in dit oranje als basisspeler te fungeren. voorlopig hebben Propper en de Roon (afhankelijk van welke tegenstander) terecht de voorkeur

6 december 2019 om 17:01

Valt wel mee hoeveel beter Wijnaldum is dan Donny. Daarom was Wijnaldum ook 26ste en Donny 28ste bij de ballon dor

6 december 2019 om 17:06

Want de ballon d’or plek zegt natuurlijk wie beter is dan wie? Dan is mahrez dus 1 van de beste flankspelers ter wereld? En is tadic 1 van de beste spitsen?

6 december 2019 om 17:10

dat je deze ballon d'or lijst erbij pakt als argument laat al zien hoeveel beter Wijnaldum is. kennelijk zijn er geen andere argumenten te vinden dan een subjectieve lijst samengesteld door journalisten en spelers. Feit is dat Wijnaldum een keyplayer is op het middenveld van Liverpool, nu fier aan kop staat in de Bpl, vorig jaar de CL won en Oranje op dit moment draagt. van De Beek speelt in de eredivisie, kon zich in de halve finale niet boven de rest uitsteken, laat het niet zien bij Oranje en speelt in de eredivisie bij een club die meer geld heeft dan de rest bij elkaar. Er kan dus op redelijke bewijzen geconcludeerd worden dat Wijnaldum wel een stuk beter is dan van de Beek.

6 december 2019 om 17:44

Wijnaldum is meerdere fronten beter en verder dan Donnie, en dat is prima. Wijnaldum heeft ook natuurlijk bij Newcastle nog kunnen rijoen, dus het is geen schande. Alleen, ik ga niet zeggen dat Donnie een killer is, maar ik vind hem beter in de 16. Wijnaldum kopt ze er wel ook in, maar ik vind Donnie altijd scherp staan, zie hoe Ziyech de afgelopen jaar heerlijke steekpassjes aan Donnie gaf, die hij meestal ook verzilverde

6 december 2019 om 17:44

Wijnaldum is meerdere fronten beter en verder dan Donnie, en dat is prima. Wijnaldum heeft ook natuurlijk bij Newcastle nog kunnen rijoen, dus het is geen schande. Alleen, ik ga niet zeggen dat Donnie een killer is, maar ik vind hem beter in de 16. Wijnaldum kopt ze er wel ook in, maar ik vind Donnie altijd scherp staan, zie hoe Ziyech de afgelopen jaar heerlijke steekpassjes aan Donnie gaf, die hij meestal ook verzilverde

6 december 2019 om 18:23

@glory. Die Ballon dor lijst is niet zaligmakend maar wel een indicatie. Waarom is het trouwens voor Wijnaldum wel oke als hij maar een stuk of 3 doelpunten scoort in een seizoen maar moet Donny eigenhandig Ajax naar de CL overwinning schieten? En is Milner ook beter dan Frenkie omdat laatstegenoemde vorig jaar maar in de Eredivisie speelde? Of is hij in eens een stuk beter nu hij voor Barcelona speelt?

6 december 2019 om 16:47

Clubs in Duitsland hebben schijt aan restwaarde. Die kopen gewoon directe versterkingen dus daar kan Blind zo heen voor 30 miljoen of meer. Lagere competities zullen ook niet aankloppen voor Blind want zij kunnen hem niet betalen

6 december 2019 om 16:49

het gaat helemaal niet om de restwaarde. Het gaat erom dat er weinig rek in Blind zit omdat hij al bijna 30 is. Duitse clubs staat uberhaupt niet bekend om het uitgeven van grote bedragen. Zie juist Duitse clubs geen 30 miljoen voor Blind neerleggen. Bovendien lijkt Blind me totaal niet geschikt voor de Bundesliga. Gaat allemaal in een veel te hoog tempo. Blind moet naar La Liga als hij weg bij Ajax wilt

6 december 2019 om 16:55

The Champions League heeft een lager niveau/tempo dan Top 4 competitie en Bundesliga, aldus GloryUnited. Blind moet je niet gaan laten spelen als laatste man die alles wegkopt. Blind-Smalling is altijd nog het sterkste duo geweest sinds Ferguson met pensioen gegaan. Maarja, een jaartje geleden zei je vast dat Frenkie niet meer dan 50 miljoen zou opleveren.

6 december 2019 om 17:04

dat zeg ik nergens. Dus leg mij geen woorden in de mond. Overigens is een wedstrijd Ajax-lille weldegelijk van een lager niveau en tempo dan een Liverpool-everton van afgelopen woensdag. Daarnaast is er een verschil tussen opladen voor een Cl wedstrijd 1x in de 3 weken met daartussen 3 relatief eenvoudige eredivisie wedstrijden of een CL spelen terwijl je in de competitie ook veel energie moet steken. Voor Ajax zijn de Cl de wedstrijden van het jaar. Voor pak hem beet Chelsea wordt de PL even belangrijk, dan wel niet belangrijker geacht dan de CL. Ik vind jouw reactie maar raar. Vol met negatieve aannames jegens mij. Alsof je me wilt wegzetten als onzin verkoper ofzo. vreemd gedrag

6 december 2019 om 17:46

Hoe is Blind Smalling het sterkste duo? Het jaar dat Blind niet meer speelde werden jullie gelijk 2de terwijl jullie daarvoor altijd 5de of 6de werden. Om dit dan te moeten horen van een United fan is wel heel triest.. in 15/16 speelde die veel, met Blind als basisspeler in de poule eruit geknikkerd door nota bene PSV en Wolfsburg. In de competitie werden jullie 5de. 16/17 speelde Blind al een stuk minder en deed hij in 23 wedstrijden mee en werden jullie 6de , in 14/15 speelde hij ook dat aantal wedstrijden ongeveer en werden jullie 4de. In het jaar 17/18 speelde Blind niet meer en werden jullie gelijk 2de met de minste tegengoals sinds het vertrek van Ferguson, dat was ook gelijk jullie beste seizoen dat was zonder Blind die bijna altijd op de tribune zat. Dat ik dit aan jou moet vertellen als United fan is wel erg genoeg..

6 december 2019 om 16:56

Dit artikel gaat over de zomer. In de winter gaat er niemand weg. En Neres is over een maandje alweer terug. Verder zal Van de Beek het gevraagde bedrag makkelijk opleveren. Heb je gemist dat hij in de top 30 van beste spelers van Europa werd gezet bij de ballon dor en al een jaar nadrukkelijk gelinkt wordt aan Real Madrid? Ik denk ook dat Donny juist bij uitstek een speler is die bij heel veel clubs goed kan spelen en niet afhankelijk is van de speelstijl.

6 december 2019 om 17:07

donny van de beek heeft niet de wow-factor die de Jong wel heeft. Daarom zal van de beek substantieel minder opleveren dan de Jong. Als donny zich zo makkelijk aanpast, hoezo doet hij dat bij Oranje dat niet dan? Je hebt gelijk dat Neres over een maand terug is. Hij moet wel een basisplek zien te veroveren. Voorlopig staat het bij Ajax erg goed dus zo eenvoudig is dat niet. Als je niet speelt, daalt je waarde eerder dan dat die stijgt.

6 december 2019 om 18:13

Frenkie ging ook voor 75 miljoen, Donny zou 20 miljoen minder moeten opleveren. Bovendien staat hij er internationaal zeer goed op. Volgens mij heeft Donny pas 2 keer een hele wedstrijd gespeeld voor Oranje. Vind het niet terecht om hem daarop af te rekenen, buiten dat vind ik ook niet dat hij uit de toon viel in de minuten die hij bij Oranje heeft mogen spelen. En kijk eens naar hoeveel wedstrijden Wijnaldum voor Oranje heeft gespeeld voordat hij eindelijk ging renderen.

6 december 2019 om 18:13

Neres krijgt zijn basisplaats natuurlijk gewoon terug. Die heeft wel wat meer krediet dan Noah Lang.

6 december 2019 om 17:17

Dan moet je beter opletten, Overmars is een topman in zijn vak.

6 december 2019 om 17:20

Denk dat je je in Neres vergist. Dortmund wilde Neres in de zomer van 2018 al halen voor 35 miljoen. Afgelopen winter kwam er een club uit China met 50 miljoen. Ondertussen zijn we een jaar verder waar hij Braziliaans international is geworden en heeft geschitterd tegen Real, Juve en Chelsea in de CL. Voor hem zie ik best een club als Chelsea of Atletico komen met een bedrag van 50 miljoen. Hij is nog steeds maar 22 jaar. Dat hij nu 2 maanden geblesseerd is verminderd zijn transferwaarde niet met 20 miljoen oid. Blind voor 25 miljoen is toch ook niet heel gek? Hij is voor 21 miljoen gekocht en speelt nu 2 jaar ijzersterk. Die laat Ajax echt niet voor minder gaan. Daarnaast waarom zou hij naar een lagere competitie willen? Ik denk dat Ajax "het hoogst" haalbare is buiten de top 5 samen met Shaktar, Benfica, Porto en Zenit. Kan hij net zo goed blijven. Hoop trouwens dat hij nog 5 jaar blijft.

6 december 2019 om 17:32

Neres had in 2018/2019 de factor door de CL mee. Dit seizoen heeft hij dat niet dus is de hype minder. Dan kan de waarde zeker zakken. Waarde is nooit een rechtlijnige stijging. Dat een club uit China 50 miljoen voor Neres over heeft, betekent niet dat zijn marktwaarde ook 50 miljoen is. Dat is een verschil dat veel mensen hier nog wel eens willen vergeten. Vond Neres overigens alleen echt goed tegen Real. Tegen Juve en Chelsea viel het best tegen. Over Blind: ik zeg nergens dat hij naar een lagere competitie wilt. Ik zie Blind ook gewoon bij Ajax blijven omdat ik denk dat grote clubs uit de top 4 competitie geen 25 miljoen voor Blind over hebben omdat hij als Lb,cvm en CV al heeft laten zien niet mee te kunnen in een top 4 competitie. Blind zijn kracht is zijn opbouwend vermogen als CV. Dit kan alleen floreren als je veel sterker bent dan je tegenstander. in een top 4 competitie zijn de verschillen kleiner dan hier in Nederland. Dus door een gebrek aan interesse, de aankoopprijs van Ajax en het idee dat Blind niet lager wilt spelen, brengen mij tot de conclusie dat Blind gewoon blijft en de Telegraaf er naast zit.

6 december 2019 om 18:18

Nee dank je, ik word veel warmer van de link met Sancho, en kennelijk moet plan B Zaha zijn. En Atletico schijnt eerst werk te willen maken van Cavani. Ik vraag me sterk af of er clubs 50 miljoen neer gaan leggen voor Neres, geblesseerd of niet wordt hij imo wel outshined door Promes.

6 december 2019 om 18:49

GloryUnited zeker met je eens over Blind hoor, maar stel er mocht een club komen da is 25 miljoen wel realistisch in mijn ogen. Hij is op dit moment enorm waardevol voor Ajax en voor 20 miljoen gekocht, dus Ajax zal minimaal die 20 miljoen terug willen zien. Dat er waarschijnlijk geen (top)clubs zullen komen klopt ook, maar mocht die club toch komen dan is 20 á 25 miljoen geen gek bedrag. Overigens zou ik hem niet eens verkopen. Ik zie het zo: met Blind achterin is de kans enorm dat je de komende 3/4 jaar kampioen wordt en verzeker je je van CL. Hierdoor worden spelers als De Ligt vorig seizoen en hopelijk Schuurs in de toekomst meer waard doordat ze zich op hoog niveau laten zien en zich kunnen optrekken aan Blind. Die 20/25 miljoen ga je hoe dan ook op sportieve basis (titels en dus CL) en in transfersommen van talenten terug zien, want zonder dat CL seizoen vorig jaar was De Ligt misschien 50/60 miljoen waard geweest. Zelfde voor Tadic.

6 december 2019 om 18:54

GloryUnited en John Terry er lopen zeker grotere talenten dan Neres rond. Daarom is een Sancho, Felix of Dembele ook 100 miljoen waard en Mbappe 180 miljoen waard. Neres zit in de categorie Bailey en Richarlison en die zijn in mijn ogen rond de 50 miljoen waard. Hij zal in ieder geval voor 40 miljoen oid gaan. Hij is bijvoorbeeld niet minder dan een lozano.

6 december 2019 om 19:17

Ik denk wat Blind betreft Ajax echt niet moeilijk zal doen. Hij heeft de club genoeg gebracht om coulant met hem mee te denken als hij weg wil. En Ajax heeft hem eerst verkocht voor 17 aan United dus na terugkoop is het maar een paar miljoen. Daarom is het ook een echt goede zet geweest. Jongen van de club met ervaring voor een paar miljoen.

6 december 2019 om 17:36

@glory, jij dacht ook dat De Ligt en de Jong maximaal 40 miljoen zouden opbrengen. De in het artikel genoemde waarden zijn allemaal meer dan reeel en zouden qua marktwaarde nog hoger liggen als Ajax het maximale uit de transfer zouden willen halen. Verder zou het wel fijn zijn als er een paar van deze spelers alsnog bij Ajax blijven.

6 december 2019 om 17:44

bedankt voor het invullen van mijn gedachtes. Kan je ook alvast zeggen wat ik morgen denk? Dan hoef ik daar morgen niet meer druk over te maken. Overigens zal niemand gedacht hebben begin vorig seizoen dat er zoveel geld gevangen zou worden voor die 2 spelers.

6 december 2019 om 18:13

Lees je laatste zin nog eens en je weet gelijk dat je je eerste post kunt verwijderen. Stel dat Ajax nu per ongeluk weer de halve of zelfs de finale haalt van de cl. Dan kun je deze prijzen bijns x2 doen. Er valt weinig over te zeggen behalve dat Ajax niet genoodzaakt is om te verkopen en Overmars zn vak verstaat

6 december 2019 om 17:43

@gloryunited ik weet niet wat de ambities zijn van Neres maar hij kan sowieso voor veel geld naar China. Club die hem wilde staat ook op plek 4 van rijkste clubs ter wereld. Die zullen wel grof betalen voor een Brazilaanse international en hebben beelden gezien in de CL. Als Koeman na het EK naar Barca gaat, zou hij best Blind kunnen meenemen. De verdediging heeft daar wel nieuwe impulsen nodig. Dus 25 miljoen voor Blind is makkelijk te betalen voor Barcelona. Ik hoop zelfs dat Blind uiterwaard blijft. Hij kan samen met oa. Alvarez, Schuurs, Mazz, Dest, Martinez, Marin, Promes en Tadic de kern vormen van de nieuwe Ajax voor komend seizoen.

6 december 2019 om 17:45

Dat is waar maar zie een Chinese club niet snel meer 100 miljoen voor Neres neerleggen (50 naar Ajax en 50 naar china. is volgens de wet verplicht daar). Zit Barca te wachten op een 30 jarige verdediger? Ze moeten daar juist verjongen achterin. ik denk dat Blind gewoon lekker bij Ajax blijft.

6 december 2019 om 17:59

@gloryhunter toch waren ze erg dichtbij terwijl toen Neres amper speelde en wissel was. Daarna een goed seizoen gedraaid in de CL en international worden. Interesse zou alleen maar meer worden. Volgens mij boden ze 45 miljoen toen hij amper speelde. Barca koopt vaker oudere spelers, dus Blind past wel in dat rijtje. Ik kan wel begrijpen als Koeman zo een speler mee wil nemen. Bij Man Utd deed Blind het ook gewoon naar behoren, Was aantal keren Motm en kan op meer posities uit de voeten.

6 december 2019 om 18:02

ik ben geen gloryhunter. Dan zou ik niet voor Feyenoord en Man U zijn. Ik moet zeggen dat ik Blind niet naar behoren vond spelen bij United. Heb uiteraard veel United gekeken en ben bijna nooit positief over Blind geweest. Hij zat daar alleen door van Gaal. Dat hij het nu zo goed doet bij Ajax heeft mij dan ook zeker verbaasd in het begin. Kwam totaal niet overeen met het beeld dat ik bij United zag

6 december 2019 om 18:08

@gloryunited hahah my bad! Toch was hij paar keer gekozen als Motm en speelde ook regelmatig tegen de topploegen. Maar ja, ik hoop dat hij komende jaren nog lekker in Amsterdam blijft

6 december 2019 om 18:10

Ik denk dat hij ook lekker in Amsterdam blijft en misschien ooit a la Schone zo'n soort avontuur aan gaat

6 december 2019 om 18:11

Ik denk dat je behoorlijk onderschat hoe er in het buitenland (zoals hier in Londen) tegen Ajax aangekeken wordt op dit moment.ze zien Ajax hier op dit moment als Europese top en niet als een club uit Nederland. Een club die vorig jaar Real en Juve kapot speelde en dit jaar laat zien dat dat geen toeval was.voor tijdens en na elke CL wedstrijd worden Ajax en de Ajax spelers hier de hemel in geprezen op TV. Van wat ik van mensen in Nederland hoor zijn ze hier misschien nog wel positiever over Ajax dan wat er in Nederland op TV is. Er is geen analist meer te vinden op TV die nog begrijpt waarom United Blind heeft laten gaan, ik denk dat het sentiment hier eerder is dat 25 miljoen voor Blind een koopje is. Mogelijk niet voor de absolute top (city, Liverpool) daarvoor is hij inderdaad iets te oud en mogelijk te langzaam, maar voor de clubs daar onder (bijvoorbeeld Tottenham of Arsenal) wel.ze zien hier niet de wedstrijden van Ziyech in de eredivisie waarin hij 100 keer bal verlies heeft, maar wel de wedstrijden in de CL waarin hij (bijna) altijd top is, superlatieven te over voor gen. Als van de Beek niet scoort in de Championsleague vinden ze dat verrassend (is echt een paar keer voorbij gekomen, ze vinden zijn rust voor de goal en scorend vermogen echt fantastisch) en Neres zien ze gewoon als Braziliaans international die bij een Europese topclub speelt. Dat hij nu 2 maanden niet kan spelen door een kleine blessure doet daar niets aan af. Ze staan er gewoon allemaal heel goed op bij alle journalisten - analisten (die dus niet door een gekleurde Nederlandse of Ajax bril kijken).

Veltman en blind leveren niks op. Komen te zwaar te kort voor n (Sub)top. ik denk dat onze Argentijnse vriend het meeste gaat opleveren.

6 december 2019 om 16:40

Denk dat weinig mensen je serieus kunnen nemen als je zegt dat Blind tekort komt voor de (sub) top. Blind is als centrale verdediger een absolute topspeler door zijn inzicht en opbouwende kwaliteiten.

6 december 2019 om 16:47

ja dat is dus precies waarom Blind tekort komt. Hij is voetballend erg goed maar dat kan alleen als je defensief velen maler sterker bent dan je tegenstander. Bij United hebben we allemaal kunnen zien dat Blind niet goed genoeg was op de LB, CV en CVM positie. Blind zit nu erg goed op zijn plek en daar is niks mis mee. Hij heeft de top mogen proberen en heeft vorig jaar en stapje terug gedaan wat geweldig uitpakt voor hem. Nogmaals, helemaal niks mis mee

6 december 2019 om 16:48

Behalve dat weinig clubs in Europa spelen met CV zoals Blind. Daar zoeken ze doorgaans fysiek sterke verdedigers die 1 op 1 hun mannetje staan. Bij United deed hij het best aardig maar ook niet top. Anders hadden ze hem niet zo gemakkelijk laten gaan. Blind is goed bij Ajax. Verder is het geen absolute topspeler.

6 december 2019 om 16:51

Een prima speler maar een absolute topspeler is het dan ook weer niet. Blind gaat toch nooit gekocht worden voor bedragen van meer dan 25 miljoen. Die blijft gewoon bij Ajax denk ik en hij zit daar ook op zijn plek. Vind Blind bij Ajax erg goed maar in de top zie ik het hem ook niet redden op de CV positie.

6 december 2019 om 17:02

@budrymik snap je punt, echter als voetballende verdediger zijn er weinig beter dan Blind, dat is typisch iets dat Ajax nodig heeft klopt. Maar ik zou niet weten wie in de absolute top deze rol beter ik kan vullen op dit moment?

6 december 2019 om 22:01

Welke top bedoel je dan gloryunited? Man U ? Blind is bij Manu meegetrokken in het verval van een topclub. Ik denk zelfs dat het zijn reputatie heeft geschaad. Zolang jij op deze manier blijft denken, zal Manu nog verder wegzakken. Visie is het toverwoord, is er niet bij manu .

6 december 2019 om 16:49

Ik denk dat jij je flink vergist. Blind is gewoon een heerlijke speler die nog bij genoeg clubs mee kan. Dat jij een hekel aan hem hebt is een heel ander verhaal

6 december 2019 om 16:56

Het is duidelijk dat hij het niet heeft gered bij united. Veel hoger niveau heb je niet in Engeland.

6 december 2019 om 17:05

@arsenal890 Een simpele blik op de ranglijst in de Premier League vertelt een heel ander verhaal.

6 december 2019 om 17:07

Een moment opname. In de tijd van blind werden ze 2de dacht ik?

6 december 2019 om 17:15

Ze werden toevallig een jaar 2de in het laatste jaar van Blind bij United. Hij zat toen vrijwel nooit bij de selectie en deed ook maar in 7 wedstrijden mee. Toen die nog wel eens speelde werden ze altijd 6de en een keer 5de. Toen die niet meer speelde, werden ze 2de..

6 december 2019 om 17:28

Blind heeft gewoon veel gespeeld bij United, alleen het laatste seizoen speelde hij niet veel. Desondanks heeft Mourinho meerdere keren gezegd hem helemaal niet kwijt te willen. In die tijd lag er altijd druk op de managers omdat de club niet goed presteerde. De afgelopen anderhalf jaar hebben we kunnen zien dat Blind één van Ajax' sterkhouders is in Europa. Dat is een niveau waar Blind in al die jaren United maar één jaar heeft gespeeld.

6 december 2019 om 17:42

Mourinho wilde Blind niet kwijt omdat Blind nooit zeurde als hij op de bank. de BPl is qua intensiteit veel zwaarder dan CL met Ajax. Bij Ajax heb je de tijd om je op te laden voor een CL wedstrijd doordat je in het weekend Emmen op bezoek krijgt. in de BPL is dat toch andere koek. Ploegen als Bournemouth zijn veel stugger. Bij Ajax draait het om de CL wedstrijden omdat de rest op een lager pitje ook wel lukt. In de BPL kan je niks op 75% spelen... Dus wordt er veel meer van een speler gevraagd. Blind heeft bij United niet laten zien om een seizoen lang een hoog niveau aan te tikken. Dat het nu in die 20-30 CL wedstrijden over 2 jaar wel lukt, is erg goed van hem maar qua intensiteit vele malen lager dan wekelijks BPL spelen.

6 december 2019 om 17:46

Nu heb je het over de Bpl. Het ging over United. Die waren gewoon voorbij gestreefd en het team draaide voor geen meter. Nadat die Amerikaan een tijd geleden Blind noemde als voorbeeld van het aankoopbeleid dat ze wilden veranderen moet het voor iedereen die Blind in Europa ziet voetballen toch wel duidelijk zijn dat het oog voor talent bij United behoorlijk troebel is. Datzelfde oog bepaalt al een tijdje het beleid aldaar, dus om United nu als zo'n beetje het hoogste niveau in Engeland te bestempelen is gewoon onjuist.

6 december 2019 om 17:55

waar speelde United in? precies ja de Bpl. Dus als jij zegt dat Man united maar een jaar heeft gespeeld op het niveau waarin Ajax en Blind acteerden (de Cl), geef ik aan dat dit onjuist is omdat ik de BPL van gelijkwaardig niveau vind (oa door de intensiteit en druk die veel hoger zijn). Man U speelt in de BPL dus Man U speelt niet maar 1 jaar op het niveau waar Ajax en Blind in acteerden maar de volle 4 jaar van zijn dienstverband op OT.

6 december 2019 om 17:55

Dat hij bij Ajax goed speelt, betekent niet gelijk dat hij de intensiteit van de PL elke week aankon? De reactie hierboven van @GloryUnited slaat de spijker op zijn kop. Je moet nou ook niet doen of de verdediging van Ajax dit seizoen zo geweldig is? Lille had makkelijk 6 goals kunnen maken in 2 wedstrijden als ze hun kansen niet zo verprutsten, Valencia had ook makkelijk 3 goals kunnen maken en tegen Chelsea kregen ze er ook 5 om de oren door verdediging blunderen van Blind. Hij doet het erg goed, begrijp me niet verkeerd maar jullie overdrijven zijn prestaties wel heel erg. Tottenham scoort er ook nog 3 in 30 minuten vorig seizoen..

6 december 2019 om 19:36

Als je snel bent kan je wellicht nog ergens een LOI cursus begrijpend lezen volgen. Mijn eerste bericht was een directe reactie op "veel hoger niveau heb je niet in Engeland". Als je dus eerst eens even gewoon leert lezen ga je misschien inzien dat je reacties niks te maken hebben met waar het hier over gaat.

6 december 2019 om 18:15

@maurootje kijk wat jouw ploeg voor bedragen uitgeeft aan drama spelers. Ze mochten willen dat ze iemand met het voetballende vermogen en inzicht van blind hadden

Hetzelfde of meer dan vorig jaar zegt ie. Maar bij mij komen bovengenoemde bedragen bi elkaar opgeteld op 150 uit, en dus aanzienlijk minder dan vorig jaar.

6 december 2019 om 16:35

Dan zou ik toch echt even de schoolbankjes weer op gaan zoeken als ik jou was. 50+55+40+35+25+5=?

6 december 2019 om 18:23

Oef! Tja als je nu 1 spelertje vergeet bij het optellen dan tikt dat nu meteen wel heel hard aan ja! *schaam

Tsja... dat dachten we vorig jaar ook, maar toen viel het mee. Denk wel dat het nu lastiger wordt. 7 basisspelers weg wordt volgend seizoen middenmoot. Haha. Maar wel een enorme klus voor Overmars om goede vervangers te vinden.

Bedragen die genoemd worden vind ik allemaal te laag, als je kijkt naar de huidige markt. Alleen die van Neres klopt wel ongeveer. Er valt echt wel meer te vangen.

Vind het nog behoorlijk laag.. de status van Ajax in Europa op dit moment en de spelers zelf zou ik ziyech al richting de 70-80 vragen. Vd beek ook 60-70 tagliafico en neres 50-60 en onana wat 1 van de beste keepers ter wereld is ook 40-50 alleen veltman klopt. Alleen waarom zou je weg gaan als Ajax een goed salaris bied en dit jaar wederom ver in de cl kan komen(halve/kwart finale is realistisch Tenzei je een city direct loot)

achja het is een schatting van de telegraaf...ik zie echt niet gebeuren dat er bij ajax in 1 jaar zoveel spelers weggaan. Daar zijn ze financieel veel te sterk voor. Afgelopen zomer zouden er ook al veel meer spelers vetrekken, de meesten spelen er nog gewoon.

Leuk hoor al die boekhouders aan het woord maar ik ben voetballiefhebber i.p.v. cijfertjes en hoop dat de genoemde 3 (onana/v/d Beek/ziyech) zullen blijven.

Ik probeer zoveel mogelijk N-I-E-T aan volgend jaar te denken. Ik gun ze allemaal een transfer, want dat verdienen ze ook. Maar de selectie ... wat gaat het worden? Sowieso weer supersterren!!! Moet wel. Haha😄

35 milj voor Nico? Lachertje , er is in Europa moeilijk een betere l.back te vinden. 40 milj voor Ziyech nog een groter lachertje. Maar het is allemaal speculatief. Valt me mee dat Martinez er niet bij staat.

In de tekst staat dat Veltman naar Brighton kon, maar dit was toch West Ham?

Zeg ik iets geks als ze al deze spelers die genoemd worden minimaal een kleine 180 mio moeten gaan opleveren ? Geef mij die pot en ik selecteer voor 100 mio een gelijkwaardig team bij elkaar en steek je 80 mio in je zak en goed voor de aandeelhouders , winwin

Ajax moet financieel optimaal profiteren van deze gouden lichting. straks hebben ze 600 miljoen op de bank staan en dan ben je sowieso structureel meteen aangehaakt bij de Europese subtop en alleenheerser in de Eredivisie

6 december 2019 om 17:34

met 600 miljoen op de bank ben je niet per se aangehaakt bij de subtop. BPL clubs zetten dit bedrag per jaar om.

6 december 2019 om 17:41

@gloryunited dat klopt wel maar die zullen zich in zo een topcompetitie niet snel plaatsen voor de CL. als Ajax in de Eredivisie elk jaar kampioen word en ook elk jaar nog eens die CL inkomsten binnen haalt en hun spelers meer waard worden door het spelen in zo een toernooi dan haak je structureel wel aan

Alsvooral ten hag en zyech en blind maar blijven dan komt het wel goed

Mochten Donny van de Beek, David Neres, Hakim Ziyech, Andrã© Onana, Nicolã¡s Tagliafico en Joã«l Veltman vertrekken voor een hoop geld, er blijft gelukkig nog best een goed kern over. Spelers als Mazzroui, Dest, Schuurs, Blind (hopelijk), Martinez, Marin, Promes en Tadic zullen kern vormen van het team. Hopelijk pakken jongens als lang, Traore en Gravenberch ook hun kans. Mogelijk sluit Botman aan als hij zich verder goed blijft ontwikkelen. Hassan Bande hopelijk eens fit. Kan Castillo en Piere de stap zetten. Geldt ook voor Eifting en Ekkelenkamp. Uit de jeugd mogelijk kunnen Mendez, Jensen en Danilo doorschuiven. Ajax zou dan met 2 a 3 (waaronder een keeper) directe aankopen klaar zijn. Met 2 a 3 aankopen deze 6 spelers vervangen is een grote uitdaging voor Marc. Ideaal zou zijn 2/3 aankopen en 4/5 doorschuiven. Mochten Labyad, Huntelaar en Siem ook weg zijn dan uiteraard nog 1 of 2 breedte aankopen. Jammer dat de lichting onder 19 net te jong is om over te nemen.

Ajax heeft dankzij vooral Onana en Tagliafico zo goed kunnen worden, deze 2 weg ( waarde 200 miljoen)dan wordt Ajax modaal.

Ziyech, Tagliafico, Onana, Van de Beek... ik kan me niet voorstellen dat die niet weggaan na dit seizoen. Voor hen is dit echt het moment, na een tweede jaar in de Champions League waarin ze hebben bewezen geen toevalstreffer te hebben beleefd vorig jaar. Mochten daar nog clubs over twijfelen. En ik denk dat Neres ook zijn kans schoon ziet als een club zich meldt. Niettemin houdt Ajax met Tadic, Blind, Promes en Martinez weer een uitstekende basis achter de hand. Het zou goed zijn dit seizoen Gravenberch, Schuurs en Alvarez vlieguren te geven waar mogelijk dit seizoen. Daarnaast zie ik Ajax wel met Angeliño aan de haal gaan en vindt het geheid een nieuwe spits, doelman en aanvallende middenvelder erbij.

Als Ajax van Valencia verliest wat zouden dat met de waarden doen?

Televaag en het natte vingerwerk l! De bedragen die genoemd worden zijn nog aan de lage kant. Ajax gaat veel krijgen Nico en vd beek

Financieel gouden tijden maar op sportief gebied gaan we een toontje lager zingen de komende jaren. Genieten van het moment en hopen dat voor al dat geld er een mooie ploeg kan worden samengesteld.

Wel grappig om te zien dat sommige Ajacieden gewoon bijna verontwaardigd raken omdat ze de bedragen te laag vinden🙈Ik snap als supporter dat je het meeste eruit wilt halen en dat doet Overmars ook al behoorlijk, maar sommige spelers zijn echt dat geld niet waard, maar gewoon een hype. We zullen het gaan zien, maar van al deze namen schat ik alleen Ziyech, Tagliafico en Onana rijp voor een topclub en dus echt wel wat geld waard! Blind is te oud, Donny betwijfel ik zeer of die mee gaat komen met de top, maar als Real in de race is zal je daar idd flink wat geld voor kunnen pakken. Zelfde voor Neres, doe had je beter voor 50 miljoen naar China kunnen sturen vorig jaar.

Van de beek 70 miljoen, neres 60 miljoen, ziyech 90 miljoen, Nico 60 miljoen das beter denk

Als het om transferbedragen gaat wordt er altijd maar wat aangefantaseerd. Denk je werkelijk dat Overmars bedragen vooraf lekt naar makelaars of pers ? Ben je bedonderd. Die 55 miljoen voor v.d.beek waar ze in Madrid aan zouden denken, ik geloof het gewoon niet. Ik lees hier boven ook net 35 miljoen voor Nico. Gisteren las ik nog op een soortgelijke website als deze dat Dortmund 60 miljoen zou gaan bieden. Ze kletsen maar wat, zeker ook bij de Telegraaf.

Ziyech en Onana zijn moeilijk te vervangen. Neres, van de Beek zijn goed, maar vervangbaar. Veltman en Blind kun je beter lozen, elk miljoen meer is meegenomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller188
L. TraoréAanvaller41
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper180
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger173
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

336 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 16 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
2015/2016 Manchester United 35 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Afwachten wat hij doet bij Ajax, maar hij is de meest logische oplossing’

Het EK begint al over vijf maanden, waardoor bondscoach de definitieve Oranje-selectie de komende maanden moet vormgeven. Voetbalcommentator Jeroen Elshoff denkt mee met Koeman, die voorlopig niet kan beschikken over onder...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 17 januari
Quique Setién overweegt toe te slaan bij zijn ex-club Real Betis. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren