Van Bommel: ‘Intern weten we het, af en toe botst en knalt dat’

Vrijdag, 6 december 2019 om

PSV verkeert in een crisis, zo erkent Mark van Bommel vrijdag op de persconferentie. De Eindhovenaren begonnen goed aan het seizoen, maar zijn de laatste weken door de slechte resultaten flink gezakt op de ranglijst. De trainer van de huidige nummer drie van de Eredivisie erkent dat hij en PSV onder druk staan in aanloop naar het thuisduel met Fortuna Sittard.

PSV heeft in de laatste zes competitiewedstrijden vijf punten gehaald, terwijl men in de Europa League is uitgeschakeld. Het laatste resultaat, een 1-1 gelijkspel tegen FC Emmen, kwam hard aan bij Van Bommel, zo geeft hij aan op het perspraatje. "Achteraf moet je concluderen dat een gelijkspel tegen FC Emmen gewoon heel erg slecht is", aldus de coach via de officiële clubkanalen.

"Je hoeft je echt geen zorgen te maken dat ik niet weet in welke situatie we momenteel zitten", vervolgt Van Bommel, die naar verluidt achter de schermen weleens een verschil van inzicht heeft met de top van PSV. "Naar buiten toe is het rustig, maar intern weten we echt wel wat er aan de hand is. Maar ook daar moet je rustig zijn. Af en toe botst en knalt dat, maar dat hoeft niet iedereen te weten."

Van Bommel weet dat er tegen Fortuna drie punten gewenst zijn. "Ik weet dondersgoed dat wij moeten winnen. Hoe je dit omdraait is geen handleiding voor, dat is het moeilijke van topsport. Het enige dat telt is winnen. Ik denk dat wij morgen gaan winnen", aldus Van Bommel, die aangeeft dat Sam Lammers, Yanick van Osch en Jorrit Hendrix vanwege blessureleed niet van de partij zijn.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door sirius)

Je gaat bijna medelijden met Mark krijgen. Maar er gaat wel heel veel mis. Gewoon een onervaren coach. Dat kan weleens misgaan. Had een ander carrière pad moeten kiezen want dit wordt hem niet. Ik wil zo graag weten van Gerbrands hoe hij PSV tot de beste 32 clubs van Europa wil laten worden. Iemand dat stuk gelezen? Misschien beter als de AD ook opstapt. Hij is eindverantwoordelijk en heeft het risico van een onervaren coach en td genomen. En zwaar gefaald.

6 december 2019 om 14:03

Door 2e te worden en zich via de voorronde te kwalificeren voor de CL denk ik?

6 december 2019 om 14:48

Onder Gerbrands gaat dat niet gebeuren. PSV zakt alleen verder weg door verkeerde keuzes van Gerbrandt. Een onervaren TD en een onervaren trainer benoemen en die transfers laten doen. Dan moet je niet raar kijken als alles mis gaat. Gewoon een enorme blunder van Gerbrands die PSV uiteindelijk velen mijkoennen en de aansluiting bij Ajax gaat kosten.

6 december 2019 om 15:27

Gerbrands heeft natuurlijk wel wat krediet opgebouwd. Natuurlijk moet hij z'n conclusies trekken, maar het is wel heel makkelijk om nu naar Van Bommel te wijzen. Deze selectie is totaal niet in balans en een te groot aantal spelers zou je liever zien bij de subtop dan bij Psv. Daar ligt in mijn ogen ook direct het grootste probleem. Het grootste probleem is in mijn ogen een incapabele technisch directeur. Als je zoveel geld verdampt en geen enkele aankoop doet het uberhaupt redelijk goed, verdien je niet eens een tweede kans.

Ik denk ook dat PSV morgen gaat winnen, zelfs in de huidige vorm moet dat geen probleem zijn. Volgende week Feyenoord-uit lijkt me een lastigere wedstrijd. Onder Van Bommel wint PSV zelden buiten Eindhoven. Ik verwacht dat Toon Gerbrands deze wedstrijd aangrijpt om Van Bommel te ontslaan.

Selectie is goed genoeg. Zelfs met een paar spelers op de verkeerde plek kun je zomaar van Fortuna winnen. Maar dat zal dan niet zijn verdienste zijn.

6 december 2019 om 15:06

Er zijn maar 3 spelers (ithatteren/bergwijn/malen) die echt aanvallend denken en de rest wil niet verliezen en spelen daar ook naar. Vind je het gek als het dan niet loopt?

6 december 2019 om 16:08

Je vergeet Pereiro. Onbegrijpelijk dat ie niet speelt. Ok, hij heeft nog niet bijgetekend maar dat is wel te begrijpen in deze situatie. Wanneer je Spaanstalig bent lijk je onder van Bommel sowieso minder krediet te hebben.

6 december 2019 om 16:21

Je hebt met een coach te maken die niet aanvallend denkt en daar ook naar handelt. Ik kan mij nu wel voorstellen dat Pereiro met de pleur** in zijn lijf loopt en daarom niet meer wil bijtekenen.

6 december 2019 om 16:52

Dat Pereiro daardoor niet wil bijtekenen is onzin. Hij (lees: Zijn zaakwaarnemer) is slechts op één ding uit en dat is gratis de deur uitwandelen zodat bij de nieuwe club flink wat tekengeld opgestreken kan worden. PSV was afgelopen zomer al rond met Spartak Moskou meen ik, maar de zaakwaarnemer dacht daar net iets anders over.

6 december 2019 om 16:57

Niet wegschuilen achter je zaakwaarnemer, dat is altijd de makkelijkste uitweg, het is Pereiro zelf die bepaald of hij wel of niet bijtekend.

6 december 2019 om 18:45

Dat is voorbarig, wij weten niet hoe de verhoudingen liggen. Ik weet alleen dat Pereiro ontzettend graag wilde komen, en zijn zaakwaarnemer er een ware soap van maakte

6 december 2019 om 15:30

De selectie is volledig afhankelijk van 3-4 jonge spelers, ze hebben totaal geen leider, de captain (niet eens een hele rare keuze gezien de omstandigheden) is een back en tevens een zwak punt in Oranje en de aankopen ontstijgen het niveau van de subtop niet eens. Van Bommel doet echt niet alles goed, maar het lijkt me niet moeilijk om te concluderen dat de grootste verliezer bij PSV de technisch directeur is.

6 december 2019 om 15:57

Aan de andere kant moeten we ook niet doen alsof het extreem raar is dat de aankopen de subtop niet ontstijgen. Hoeveel is zo'n Kristensen waard die nog geen bal over 5 meter kon spelen? 6/7 miljoen. Hoeveel zou rosario nog kunnen opleveren? 10 miljoen. Ook zoet moet je nog wel 8/10 miljoen voor kunnen krijgen, etc. Dan is het toch ook niet heel gek dat baumgartl, bruma en doan van dat niveau blijken. Mede door hun leeftijd, competitie en nationaliteit leg je dat geld neer. Eigenlijk heb je nog alleen "koopjes" in Zuid-Amerika en Scandinavie rond lopen. Simpele BuLi voetballers zoals baumgartl en bruma, maar ook spelers die te kort komen voor het niveau van psv (rosario) zijn door de club waar ze spelen, hun leeftijd en nationaliteit gewoon al 10 miljoen waard. Vooral een fout om in die competities te gaan scouten naar 24/25-jarige spelers.

7 december 2019 om 16:48

Deels mee eens. Het is ook maar net wat de gek er voor geeft. Ajax was zo gek om dat bedrag voor Kristensen te betalen. Dat wil niet zeggen dat er voor dat bedrag geen betere spelers rondlopen. Het zegt wel genoeg dat de aankopen van John de Jong op de bank zitten. Dan kun je de markt nauwelijks nog de schuld geven. Dan heb je gewoon heel slecht ingekocht. Kwantiteit over kwaliteit.

Realistische woorde van Van Bommel. Is veel prettiger om naar hem te luisteren op deze manier. Natuurlijk dat er intern botsingen zijn, maar dat hoeft de buitenwereld niet te weten. Logisch. Tegen Fortuna moeten het 3 punten zijn. Hopelijk een opstelling waar geen plaats is voor Sadilek (op linksback) Rosario, maar met Guti of Pereiro.

6 december 2019 om 14:14

AmazingNinja die humble Van Bommel wat hij nu moet zijn bevalt mij ook goed, normaliter vind ik het zo een vervelende vent.

6 december 2019 om 14:19

Hij hoeft niet perse nederig te zijn van mij (nu moet hij wel inderdaad), want als topclub mag je van mij best wat bravoure uitstralen. Wat ik kwalijker vind is als hij niet realistisch is. Kijk dat je de vuile was niet gaat buiten hangen met zaken die intern spelen dat snap ik. Maar na een 1-1 tegen Emmen moet je niet aankomen met: 'de eerste helft was goed'. Dan moet je ook gewoon reeel zijn en zeggen dat het kut was.

6 december 2019 om 15:31

Het zou me ook niet verbazen als hij besluit de boel ineens om te gooien. Het is wel duidelijk dat dit niet werkt en de druk staat ook vol op de ketel. Hij zal dus wel wat uit de hoge hoed moeten toveren, want blijven vertrouwen op enkel de jonkies (en tevens de jongens met het meeste talent) kan niet als de vorm niet daar is.

Mark weet precies hoe Fortuna voetbalt .....Dus het kan weer een spannende pot worden

PSV gaat ook winnen, om vervolgens in de Kuip te verliezen onder het mom van "dat is een tradioneel lastige wedstrijd". Vervolgens wint ie van die amateurs in de beker en sluit ie het kalenderjaar thuis af tegen PEC om aan het begin van 2020 nog steeds coach te zijn. Je kan het gewoon uitstippelen. Het is bizar dat je na verlies partijen thuis tegen AZ (0-4) en uit bij Sporting (4-0), Lask (4-1) en Utrecht (3-0), Willem II (2-1) en puntverlies bij clubs als Sparta en Emmen, nog steeds hoofdcoach van PSV bent. 13 punten achter op de koppositie, Europees klaar. Ja, hebt de beker nog, puur om het feit dat we daar nog niet in gespeeld hebben. Het kán niet verder, maar het gaat wel verder zo.

6 december 2019 om 14:42

Het probleem ligt al bij vorig seizoen. Toen ging het lange tijd goed vwb de resultaten omdat alles via De Jong ging, maar voetballend was het toen ook al slecht, zoals de jaren ervoor met Cocu ook al slecht was. Nu is De Jong weg en valt dus op dat PSV gewoon slecht voetbalt, maar echt nieuw is het dus niet. Weet niet of het aan v Bommel ligt, denk eerder aan de beleidsmakers. Slechte aankopen, dus slechte resultaten.

6 december 2019 om 14:55

Deels licht het bij de selectiemaker, in dit geval John de Jong, die heeft gewoon heel matig ingekocht voor misselijkmakend veel geld. Een dusdanig onervaren man op die positie, op het moment dat er veel geld is om uit te geven is gewoon veel te risicovol, en dat is gebleken. Het is tot bepaalde hoogte zeker Mark zijn fout. Op het moment dat het niet loopt is er niets om op terug te vallen. Er lijken geen basisideeën aanwezig en er is geen duidelijke tactiek, het gat tussen aanval en verdediging is belachelijk groot op die momenten. Dat is Mark aan te rekenen en niemand anders.

6 december 2019 om 15:16

@DVCer jouw analyse 100% 👏

6 december 2019 om 15:30

@dvcer eens ook thuis wint hij van Rosenburg, dus voordat hij punten verliest bij Feyenoord wint PSV eerst 2 x en lek is dan weer boven zeggen ze.

Lammers, van Osch en Hendrix er niet bij? Dan is het toch al snel als een Barcelona zonder Messi of PSG zonder Mbappé...zonder dollen; PSV gaat uiteraard gewoon winnen van Fortuna.een thuiswedstrijd gecombineerd met het verschil in individuele klasse.psv draait niet soepel, maar als dit verloren gaat lijkt het haast opzet..

6 december 2019 om 14:16

Hij laat gewoon weten wie er niet bij zijn, wat is daar mis mee?

6 december 2019 om 14:31

Helemaal niks uiteraard; rustaaagh.was even een knipoog naar de andere blessures die reden zouden zjin voor enkele verliespartijen. Nogmaals; dit gaat PSV zaterdag niet weer overkomen.

6 december 2019 om 15:15

Bedoelde het ook niet zo bot als hierboven staat,

Volgens mij riep van Bommel zelf niet al te lang geleden dat de rust behouden kan worden binnen de club, omdat alle eindverantwoordelijken op een lijn zitten en van elkaar weten wat ze willen en wat kan. Grappig dat dat binnen 2 weken kan veranderen. Ik vraag me af of het helpt als van Bommel weg gaat. Tuurlijk komt er dan iemand met een andere visie etc., maar zoals tegen Emmen had PSV al 5 goals moeten maken in de eerste 40 minuten, kan Van Bommel er dan wat aan doen dat die ballen er niet in gaan?

6 december 2019 om 14:43

Van Marwijk is nu helemaal vrij, kan hij dezelfde rol gaan vervullen als Advocaat eerder bij Feyenoord. Wie weet helpt het.

Tja van bommel is niet de juiste man voor psv, en bij elke andere topclub had hij er al uit gelegen, maar wie zou hem op moeten volgen?morgen zullen ze vast wel winnen, dat geluk heeft hij dan nog wel dat bijv een bergwijn er weer 2 inschiet maar er zit geen visie achter en dat werd voorheen nog verbloemd door een de jong en veel goals in de laatste paar minuten, maar die vechtersmentaliteit is nu niet meer aanwezig in dit elftal

6 december 2019 om 15:35

Er zit wel logica en visie in z'n opstelling, maar als de vorm niet goed is en je krijgt deze selectie tot beschikking, is het gewoon lastig. De verdediging is te zwak om een aanvallend middenveld op te stellen, maar de verdedigende middenvelders zijn weer te matig om ook daadwerkelijk een impact te hebben. De aanval is de enigste linie die topclub-waardig is momenteel.

6 december 2019 om 16:00

De verdediging is op sadiLEK na dezelfde als vorig seizoen. Je kunt het ook andersom zijn, hij speelt om niet te verliezen speelt liever met non voetballers die het verdedigend beter stabieler moeten maken. Vervolgens krijg je goals op de counter tegen omdat deze spelers de bal door hun beperkte voetballende vermogen de bal te makkelijk inleveren.

7 december 2019 om 16:51

Dat klopt en hij offert z'n middenveld op om die verdediging sterker te maken waardoor je aan de bal nauwelijks een capabel middenveld hebt. Vorig jaar was de verdediging ook slecht, maar als je twee verdedigende middenvelders opstelt lijkt het al snel stabiel.

Bommel gaat dit niet meer omdraaien. Fortuna weet ook dat er wat te halen valt. Bommel out en richten op nieuwe seizoen. Met goed beleid kan PSV wel degelijk meestrijden om de titel. Nu helaas niet

Eerlijk gezegd denk ik dat van Bommel er uitvliegt. Hij heeft dezelfde foute houding als Stam. Hij spreekt betweterig en neerbuigend. Op dit moment is hij bescheiden en praat hij redelijk normaal al merk je aan de opmerking van een paar dagen geleden 'ik neem dan de beslissing om te stoppen' dat hij zichzelf nog steeds te hoog inschat. Gerbrands was duidelijk not amused en zei vervolgens dat PSV de beslissing neemt en dat niemand groter is dan de club, ook een clubicoon niet. Voor mij is het duidelijk. Als PSV niet wint van Fortuna of wel wint maar moeizaam speelt dan vliegt hij er gewoon uit en wat mij betreft terecht. Hij praat veel en vooral betweterig maar achteraf blijkt er geen hol van te kloppen. Dan zit het weer zus en dan weer zo. Volgens mij kon hij als speler uitstekend de visie van de trainer vertalen naar het elftal maar nu hij zijn eigen visie over moet brengen blijkt hij toch door de mand te vallen. Kortom gewogen en te licht bevonden.

"het laatste resultaat, een 1-1 gelijkspel tegen FC Emmen, kwam hard aan bij Van Bommel" kwam hard aan? Na Emmen zag ik hem helemaal niet aangeslagen en af en toe glimlachen tijdens interview. Hopelijk beseft van Bommel nu wel dat het zo niet verder kan. Dat spelers als Sadilek en Rosario op de bank horen. Gewoon tegen Fortuna met Guti, Thomas en Ihattaran spelen. Aanblijven modderen met Rosario heeft geen zin. Centraal achterin Duits duo en linksback Viergever. Gewoon zorgen voor veel voetbal en Fortuna met 5-0 oprollen. Bergwijn rechts en Gakpo (is al betrokken bij 8 g/a) links.

PSV heeft naar Ajax verre van de sterkste selectie.. maar jongens zijn door van Bommel mentaal kapot gemaakt lijkt het. Kijk guti en baumgartl. Gaat t even niet, meteen banken en rosario wel erin..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder202
C. GakpoAanvaller204
D. MalenAanvaller1411
BrumaAanvaller143
K. MitroglouAanvaller91
S. LammersAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
Carles Pérez verlaat Barcelona voor een bedrag van dertien miljoen euro voor AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren