‘Oosting gooit het roer om bij Vitesse en verkiest bankzitter boven Honda’

Vrijdag, 6 december 2019 om

Joseph Oosting gooit het roer als interim-trainer van Vitesse om. De opvolger van de opgestapte Leonid Slutky kiest voor een compleet andere tactiek en dat gaat ten koste van de basisplaats van Keisuke Honda, zo weet de Gelderlander te melden in aanloop naar de wedstrijd tegen Feyenoord. Oosting stapt af van een verdedigende tactiek en kiest voor de aanval.

Onder Slutsky speelde Vitesse behoudend. De ochtendkrant omschrijft het als ‘Wolga-catenaccio’, een speelwijze die de supporters onder Oosting niet terug zullen zien in GelreDome. Onder de interim-coach wordt gekozen voor de Hollandse School, waarbij pressing, doordekken en compacte linies centraal staan. Met oog op de dynamiek op het middenveld krijgt Navarone Foor weer een kans. Hij verdringt Honda uit de basis. Het is een opmerkelijke keuze, daar Foor onder Slutsky amper aan spelen toekwam. Dit seizoen kwam hij nog niet verder dan elf speelminuten in de Eredivisie. Slutsky koos de laatste wedstrijden voor de onlangs aangetrokken Honda, maar hij moet zondagmiddag genoegen nemen met een plek op de bank.

Volgens het regionale dagblad vindt Oosting een middenveld bestaande uit Honda en Riechedly Bazoer allesbehalve ideaal. Hij acht Vitesse met die twee spelers samen statisch en kwetsbaar. Met name in de omschakeling bij balverlies zou dat het geval zijn volgens Oosting. Bazoer krijgt voorlopig de voorkeur boven Honda. De Japanner mist wedstrijdritme en moet nog verder opgetraind worden. Dat wil niet zeggen dat Bazoer zeker is van zijn basisplaats. Mocht hij zijn plek bij de eerste elf in de 4-3-3-formatie van Oosting willen behouden, dan moet hij meer brengen, zo klinkt het.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door balcontact)

Klinkt goed.. nu afwachten

Wel leuk om alle containerbegrippen er meteen in te gooien, pressie, aanvallend, doordekken en compacte linies. Nu kan het echt aan mij liggen maar volgens mij zijn er maar weinig teams die met opzet van tevoren zoiets hebben van nou wij gooien de linies lekker uit elkaar dat vinden we prettig, of we zetten totaal geen pressie daar voelen we ons fijn bij. Volgens mij is dat over het algemeen de angst die in een elftal sleept en sinds er geen echte leider meer op het veld lijkt te staan bij Vitesse is er niemand meer die het corrigeert. Let wel ik hoop dat Oosting het op de rit krijgt, maar zijn resultaten bij Jong Vitesse spreken nou niet bepaald voor hem in positieve zin. Verder gaat schijnbaar de hetze van de Gelderlander tegen Slutskiy nog even verder, desondanks dat hij al vertrokken is. De beschuldiging dat hij vertrokken is omdat hij al een club in Griekenland achter de hand had bleek niet te kloppen, dus dan moet je maar op een andere manier verder gaan. Verder zou het ook prettig zijn om het artikel nog een keer na te lezen voordat je het publiceert, want elke leek had kunnen bedenken dat Foor dit seizoen meer dan elf speelminuten heeft gemaakt, gezien hij in elf duels heeft mogen opdraven.

6 december 2019 om 13:52

Heerlijk toch klinkt meteen als een toptrainer en als ze verliezen is het dat de taken niet goed werden uitgevoerd. Wel met je eens dat vitesse geen leider op het veld heeft staan iets wat in mijn ogen nogal eens wordt onderschat. Als het lekker loopt geen probleem als het minder gaat heb je iemand met karakter nodig om enigzins overeind te blijven anders verlies je met goed materiaal zo 5x op rij. Gun het vitesse verder van harte, heb een leuke selectie en de clubkleuren zijn ook wel oké

6 december 2019 om 22:03

Laat thuis vandaag. Helemaal mee eens. Wat de Gelderlander, lees Lammers, heeft gepresteerd is inderdaad buitengewoon onbehoorlijk en je kunt je afvragen waarom. Hoewel ik nu ga speculeren, ben ik bang dat het dieper zit dan Slutskiy alleen, ik zou de ware reden wel eens willen weten. Omdat het toch een veelgelezen krant in omgeving Arnhem is, is het goed mogelijk dat deze bijna altijd negatieve insteek Vitesse veel toeschouwers, dus geld, heeft gekost. Een constante hetze zoals Dajoowie het terecht noemt gaat toch vreten, dat kan niet anders.

7 december 2019 om 04:46

Helemaal mee eens! Letterlijk alle berichtgeving over Vitesse is negatief of met een negatieve ondertoon geschreven. Hierdoor wordt uiteraard de publieke opinie beinvloed. De Gelderlander is een krant uit Nijmegen. Het laat zich raden wat de reden is. De hetze tegen Slutsky is schandalig.

1 wissel is nog niet meteen het roer om. Wil het graag op het veld zien. Hajek voor obispo lijkt me ook geen verkeerde wissel. Foor heeft trouwens veel meer gespeeld dit seizoen dan slechts 11 minuten. Hij heeft ook gewoon regelmatig in de basis gestaan.

6 december 2019 om 15:17

@tim00w roer om gaat meer om verandering tactiek. Van verdedigende tactiek enaar de aanval.

6 december 2019 om 15:42

Haal dan doekhi eruit ipv obispo. Die is toch nog niet half zo goed als obispo...

Foor heeft 11 wedstrijden gespeeld dit seizoen niet 11 minuten

Ik had eerder hoop dat we nu een soort 4-4-2 zouden spelen. We hebben nl geen echte buitenspelers met techniek of snelheid en dan kan je beter 4-4-2 spelen. Met Matavz en Buitink (of Dickoh) centraal voorin. Aanvoerder Linssen op 10 om de vrije ruimtes te benutten. En dan een middenveld bestaande uit Bero (controlerend) - Honda (spelbepalend) - Foor (de loper/aanjager). Maar goed we gaan dus een ander Vitesse qua insteek zien. Dat belooft wat !

klinkt goed. Vol op de aanval gaan tegen Feyenoord. Dat vindt Feyenoord heerlijk. Kunnen ze in de omschakeling toeslaan. precies volgens het concept van Advocaat

6 december 2019 om 14:36

Als je het een beetje gevolgd hebt, zou je weten dat Vitesse het hele seizoen al behoudend speelt en zie de resultaten. Als er een nieuwe trainer komt, schiet het niet op als je op dezelfde manier blijft spelen. Daarnaast is het zo dat Feijenoord achterin erg kwetsbaar is in de opbouw, dus proberen druk te zetten is alleen maar slim

6 december 2019 om 14:39

ja als je ze vast zet hoeft Feyenoord niet meer op te bouwen omdat ze kunnen reageren. Daarnaast is het met Senesi een stuk beter in de opbouw. Zie Feyenoord niet verliezen in Arnhem

Vitesse heeft gewoon een matige ploeg. Slutsky was vrij pragmatisch en het ging hem om de punten. Na ja dan krijg je Oosting en die gooit het roer om.... Nou Vitesse zit nu zo diep dat het alleen maar beter kan gaan. Lekkere open deur. Zonde dat de Leonid weg is gelopen

Hopelijk doet deze beste man ook wat met Grot, want de wedstrijden dat ik hem heb zien spelen zagen er echt niet uit. Leek erop dat hij geen zelfvertrouwen had en niets lukte hem. Ondanks de tegenvallende resultaten van mn clubbie, hopelijk nu weer de goeie weg in slaan!

Zal niet lang duren voordat De Gelderlander ook Oosting zal gaan afbranden.

Voetbaltechnisch is Honda prima maar hij is op dit moment alleen maar bezig met een transfer en het zal hem denk ik een zorg zijn als Vitesse wint of verliest, binnen een paar maanden is die toch weg. Je kan beter iemand op zijn plek zetten die voetbaltechnisch minder is maar wel veel inzet heeft en zich wil bewijzen.

Ik mag toch hopen dat Oosting ook wat gaat aanpassen in de verdediging (Hajek voor Obispo). Dat centrum was erg kwetsbaar de laatste weken.

Honda zelfde verhaal als matic ooit bij vitesse ,kwaliteit zit er gewoon in,ongelovelijk dat zon speler als bero die nog nooit een goede opvallende wedstrijd heeft gespeeld het spel moet verdelen op het middenveld.

7 december 2019 om 01:25

Opvallend dat een speler zonder wedstrijdritme direct een basisplaats krijgt..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse308
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper180
D. DoekhiVerdediger180
A. ObispoVerdediger180
B. LinssenAanvaller1811
T. MatavžAanvaller187
M. BeroMiddenvelder163
J. GrotAanvaller161
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

24 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Ondanks een akkoord over een transfersom van minstens twintig miljoen euro staat de overgang van Dani Olmo naar AC Milan nog niet vast. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren