Eerlijk antwoord van Wijnaldum valt volledig verkeerd in Brazilië

Vrijdag, 6 december 2019 om

Georginio Wijnaldum heeft zich niet populair gemaakt in Brazilië. De middenvelder speelt met Liverpool vanaf medio december in Qatar het WK voor clubteams, een mondiaal toernooi waar clubs uit diverse continenten aan meedoen. Ook Flamengo doet mee aan het toernooi, maar Wijnaldum gaf eerlijk toe dat hij geen enkele speler van de Braziliaanse club kon opnoemen.

De kans bestaat dat Liverpool en Flamengo het in de finale van het WK tegen elkaar op gaan nemen. De Oranje-international moest echter toegeven dat hij nog niet bekend is met de selectie van de legendarische club uit Brazilië. "Nee, niet echt. Ik weet nog wel dat ik in 2014 in het stadion trainde met Oranje en ik weet dat Ronaldinho daar speelde", aldus de middenvelder tegenover ESPN.

"Of ik een speler ken van Flamengo? Hmmm, niet echt, maar dat zal in een week tijd veranderen. Naast mijn werk als voetballer ben ik niet echt bezig met voetbal. Ik geniet van het leven. Ik weet niet veel over andere competities, zelfs niet van de Nederlandse competitie. Zodra we daarheen gaan, zullen we ons voorbereiden op de tegenstanders en ze analyseren."

Het eerlijke antwoord van Wijnaldum levert veel woedende reacties op van fans uit Brazilië. Vooral supporters van Flamengo laten op social media weten de woorden van Wijnaldum niet op prijs te stellen. Fans van de club uit Rio de Janeiro wijzen onder anderen op de aanwezigheid van Filipe Luis, Rafinha, Diego en Gabriel Barbosa, die allen een verleden hebben in Europa.Poll

Verwacht jij dat Liverpool het WK voor clubteams gaat winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door porque)

Is toch niet zo heel schokkend dat hij de selectie niet kent? Gabriel Barbosa zal ie vast wel kennen. En zelfs als ie hem niet kent, boeiend? Zou het vreemder vinden als hij zou zeggen dat ie wel spelers kent en dan vervolgens niemand kan opnoemen.

6 december 2019 om 13:25

Is het ook niet. Maar dit is de wereld anno 2019. Selectieve verontwaardiging en verongelijktheid. Het is ook maar net hoe je naar jezelf kijkt en wat je je aantrekt. Voor mij is Ajax de geweldigste club ter wereld, kan me er echter niet druk om maken als mensen Ajax niet eens kennen. Big deal. Maar wie weinig heeft in het leven zal toch een invulling moeten geven eraan. Vaak is dat dan de blik richten op de ander en de zoektocht naar (vermeende) controverse. Lekker laten gaan, Wijnaldum is gewoon eerlijk en daar hebben we juist meer van nodig.

6 december 2019 om 13:27

Er zijn er waarschijnlijk maar heel weinig in Brazilië die er zo over denken. Hier bij VZ doen ze tegenwoordig enorm aan stemmingmakerij door titels te plaatsen die doen lijken alsof heel Brazilië nu op oorlogspad is. Deze titels houden dit in stand, iedereen denkt nu weer: de wereld is gek geworden, zielige Brazilianen.

6 december 2019 om 13:54

Inderdaad zeg, heeft iemand al het woord respectloos gespot?

6 december 2019 om 13:59

Daar gaan we weer. Die social media komt me echt de strot uit en dan met name Twitter. Jammer dat voetbalzone daar gewoon in meegaat. Magoed alles voor de clicks.

6 december 2019 om 14:42

Vraag aan een gemiddelde Brasilliaan of hij de spelrs van het NL elftal kent en deze zal met een bek vol tanden staan.

6 december 2019 om 15:56

Je moet het zo zien; de media laat natuurlijk maar een deel van Wijnaldums antw zien (zoals de media bekend voor staat). Ik begrijp dus de woede van de fans wel. Maar ik zelf vind dat Wijnaldum niks verkeerd had gezegd, want daarna verklaard hij netjes het waarom het zo is. Maar trouwens het is maar echt op 2 handen te tellen, de fans die woendend zijn.

Wat hebben we toch een kort lontje tegenwoordig...Slaat echt nergens op om hierover woedend te worden. Waarschijnlijk kennen de Flamengo spelers bijvoorbeeld ook geen spelers van Psv of van Bate Borisov... Nou lekker boeiend! De sociale media gaat steeds meer op asociale media lijken met allemaal verontwaardigde en snel beledigde mensen.

6 december 2019 om 15:01

Het is helemaal niet van deze tijd.. dus die korte lontjes reacties kunnen wat mij betreft ook achterwege gelaten worden. Vroeger zou men dit ook vinden als flamengo supporter zei dat tegen een maat in het café en klaar.. nu slingert iedereen alles het internet op waar ook weer iedereen op reageert. Dat is de tijd van nu en de media pikken dat weer op voor clicks en discussies waar we allemaal aan meedoen dat zit blijkbaar in ons. Maar de lontjes zijn dus net zo kort als ze vroeger waren. Wat betreft wijnaldum waardeer ik zijn eerlijkheid, die jongen is een voorbeeld qua uitstraling carrièrepad en professionaliteit, heerlijke speler.

Wat maakt het toch uit? Alsof elke voetballer precies weet wie waar speelt, doe normaal!

Denk eerder dat Gini niet op de hoogte is wie daar nu spelen, maar de spelers zelf uiteraard wel kent.

Tja.. je moet je eigen maar ergens druk om maken. Wijnaldum geeft duidelijk aan dat die naast voetballer, van het leven geniet. Dit is vrij terecht als je heel de week vol zit met voetbal dat je op vrije momenten met iets anders bezig houdt. Maar er wordt tegenwoordig overal over gezeurt, dus waaom hier niet over he.

Kunnen de spelers of fans vam Flamengo wel uberhaupt wel een speler opnoemen uit de selectie van Hienghene sport aka de kampioen van Oceanie.

6 december 2019 om 16:30

Ik vind de reactie van de fans ook onzin maar de beste club van oceanië vergelijken met de beste club van zuid amerika slaat natuurlijk ook nergens op.

6 december 2019 om 21:42

Ik vergelijk de clubs niet met elkaar. Ik bedoel meer in de zin dat de fans moeten snappen dat spelers in Europa niet bezighouden met clubs buiten Europa omdat ze daar bijna nooit tegen ze moet spelen. En hetzelfde geldt voor de kampioen van Azie, Afrika, Oceanie etc. Want die zien voor de fans van Flamengo ook onbekenden.

Als Wijnaldum niet wist wie bij Bayern speelde zou ik dat pas schokkend vinden. Als voetbal liefhebber heb ik zelf ook geen flauw benul wie er in iedere competitie over de hele wereld speelt. Moet Wijnaldum ook weten wie de spelers zijn van alle clubs in de Australische, Amerikaanse, Roemeense, Chileense etc. competities? Gaat wel een beetje ver en is ook vrij onrealistisch. Denk dat er maar vrij weinig mensen zijn, ook top voetballers, die geen enkele speler zouden kunnen opnoemen als je naar een niet-Europese top/sub-top club zou wijzen.

6 december 2019 om 16:31

Opnieuw geen vergelijking aangezien het de winnaar van de zuid amerikaanse cl betreft maargoed mee eens dat het logisch is dat hij ze niet kent

6 december 2019 om 17:16

De Zuid-Amerikaanse CL is ook niet echt op het niveau van de Europese CL met de beste clubs ter wereld. Het publiek daarvoor is veel kleiner.

Zouden ze zelf wel weten dat Wijnaldum bij Feyenoord heeft gespeeld?

Word er nou getwitterd dat Flamengo één van de grootste clubs ter wereld is?voor een Braziliaan wel, maar voor de rest van de wereld telt die competitie toch niet mee.er komen genoeg goede voetballers vandaan, maar dat kunnen we over de Eredivisie ook zeggen en die telt ook niet echt mee.het is maar in welk werelddeel/land je leeft welke clubs groot zijn.

6 december 2019 om 13:59

Inderdaad. Flamengo is een grote naam in het voetbal. Net zoals veel andere Zuid-Amerikaanse clubs. Maar niet zo dat ze echt bekendheid hebben als Europese clubs. In Brazilie hebben ze de grootste aanhang, denk dat men daarom zo ‘beledigd’ zijn. En eerlijk is eerlijk, een voetballer die zijn vak kent, weet op zijn minst 1 of 2 spelers bij Flamengo

Het zal Gino werkelijk aan zijn reet roesten wat de Braziliaanse bevolking er van vindt. Het kan toch gewoon dat hij serieus niet weer wie of wat Flamengo is? Hij is ook maar eens mens. Hij is gewoon full focus met Liverpool bezig, dus het verbaast mij niks.

Het is maar waar je boos om wordt of er de moeite voor neemt. Ach ja, we zullen het vast onder zuid amerikaans temperament gooien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool6136
4.Chelsea3910
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
L. StewartAanvaller
Ž. BuvačUnknown
J. KloppUnknown
Mohamed SalahAanvaller1810
D. OrigiAanvaller173
AlissonKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

In de wandelgangen

Vrijdag 17 januari
Quique Setién overweegt toe te slaan bij zijn ex-club Real Betis. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren