Bedrieger zette shirt Ziyech op eBay: ‘Hij heeft het shirt meegenomen’

Vrijdag, 6 december 2019 om

De jonge veldbestormer die in de Champions League-wedstrijd tussen Lille en Ajax een knuffel kreeg van Hakim Ziyech en na afloop van de wedstrijd ook het shirt van de voetballer kreeg, leek dat alweer te koop hebben gezet op eBay. Volgens de aanbieder ging het om het wedstrijdgedragen shirt. Inmiddels is de advertentie van eBay verwijderd en de jongen verzekert nu dat hij het shirt nooit te koop heeft aangeboden.

De elfjarige Yassine verzekert dat hij het shirt zelfs nooit heeft ontvangen. “Ik kon niet terug om het shirt te krijgen, want ik had haast. Mijn moeder wachtte op mij en door de verkeersdrukte moesten we snel weg", laat Yassine in gesprek met Almarssadpro weten. “Iemand anders deed zich voor als mijn vader en heeft het shirt meegenomen.”

Ver esta publicación en Instagram

? Class as a player? ? Class as a human? ? PRACHTIG hoe Hakim Ziyech een jonge veldbestormer in de armen sloot! ??? ? #ajax #ziyech #ajaxamsterdam #championsleague

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

Het groene Champions League-shirt dat Ziyech in Lille droeg, waarop de witte kalk van de zijlijn nog zichtbaar was, moest minimaal 200 euro opbrengen, want dat was het openingsbod van de ingestelde veiling. Geïnteresseerden die geen risico wilden lopen, konden het shirt ook direct voor 700 euro overnemen.

Het moment tijdens de uitwedstrijd van Ajax tegen Lille ging de wereld over. In de tweede helft bestormde de jonge fan het veld, waarna een omhelzing met Ziyech volgde. De spelmaker van Ajax beloofde het jongetje om na afloop zijn shirt te geven. Voor de camera van Veronica verklaarde Ziyech dat hij het shirt uiteindelijk aan diens vader had gegeven, omdat hij het jongetje niet meer kon vinden.

"Natuurlijk kijk je weleens televisie en je ziet weleens hoe het eraan toegaat, dat gaat soms zo", zei Ziyech. "Het is een kleine jongen, die zijn idool ziet en dat kan op een normale manier. Ik zei dat hij mijn shirt kreeg na de wedstrijd. Ik ben er naartoe gelopen, maar ik zag hem niet en heb het shirt aan zijn vader gegeven. Laat ik vooropstellen dat ik me vereerd voel.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door haribarkl)

Hoe triest kun je zijn en als je een CL wedstrijd kan bijwonen heb je het geld ook niet zo hard nodig

6 december 2019 om 08:59

Zo triest

6 december 2019 om 15:17

Hoezo een cl kaartje heb je voor 45e als je gelukt hebt,we moeten niet doen alsof je heel rijk er voor moet zijn en hij heeft een shirtje verkocht voor 700 euro wat mischien veel geld voor hem is...

6 december 2019 om 20:26

Zelfs als je straatarm bent is het triest, maar dan begrijp ik het nog enigzins.

Ik snap nog steeds niet dat dat joch op het veld kon komen en dat zijn moeder hem niet tegen hield. Dit had ik vroeger niet moeten proberen.

6 december 2019 om 09:21

Echt? Heb je zelf kinderen? Ze zijn letterlijk voor je het weet uit het oog, ook al let je even 2 tellen niet op. Ik hoefde het ook niet te proberen, maar lukte toch met enige regelmaat. De gevolgen accepteerde ik.

6 december 2019 om 09:29

Die heb ik inderdaad niet, en ik geloof best dat ze zo weg zijn en wat uithalen. Maar het veld oplopen bij een voetbalwedstrijd vind ik wel echt een paar stappen verder dan uit het oog verdwijnen en wat ouwehoeren. Dan heb je je kind toch geen fatsoensnormen bijgebracht als je dat als kind een goed plan vind.

6 december 2019 om 10:26

Haha, wacht maar. Je kan ze van alles leren, ze blijven de domste dingen doen. Helemaal jonge jongens. En als moeders even de andere kant op kijkt en hij is zo dicht bij zijn idool, dan kan ik me goed voorstellen dat dat kereltje het gewoon probeert.

6 december 2019 om 13:56

Opgegroeide kinderen fatsoensnormen bijbrengen is één, kinderen, die zich op tussen hun 11de en 18de aan fatsoensnormen willen houden is twee. Blijkbaar heb je geen idee hoe het is om puberende kinderen of tieners op te voeden. Geeft verder ook niks, maar ik kan je zeggen: het is niet altijd zo zwart/wit als het lijkt. Het zijn geen marionetten aan touwtjes of automaten waar men een euro ingooit om te krijgen wat men verwacht. Ik heb twee zonen in die leeftijdsklasse: de één stuitert alle kanten op en luistert voor geen meter, de ander is zo makkelijk als het maar kan en houdt zich aan de regeltjes. Gelukkig besef ik mijn beperkte invloed en weet ik wat ik ze heb proberen bij te brengen, dat is bij de één niet anders dan bij de ander. Ouder zijn is in de praktijk een nog ongeplaveid pad.

Daarom handig om rustig af te wachten wat achter dit verhaal zit. Velen hadden helaas hun negatieve meningen klaar liggen. Het leek me al heel sterk dat jongetje of zijn familie het shirt verkocht. Sneu voor die jongen en Ziyech.

6 december 2019 om 09:19

Misschien is dit ook niet waar en doen ze nu een stukje damage controle vanwege al die negatieve reacties

6 december 2019 om 09:23

Dan hadden ze dit nieuws niet te hoeven openbaren. Want sinds wanneer is een shirt op ebay verkopen van een spelers een nieuwswaardig artikel.. Oh ja wacht sinds de Telegraaf.

Nu nog een stadionverbod of een mega boete, anders krijg je iedere week een kind op het veld. Dit kan toch niet....... iedereen hoort zich aan de regels te houden, kind of niet

6 december 2019 om 18:48

Jij hebt nooit kattenkwaad uitgehaald ? Of juist iets gedaan waar je ouders 2 seconden geleden je nog voor gewaarschuwd hadden? De enige nut van een regel is om die te verbreken. Als niemand die regel meer verbreekt is t niets meer en heeft t geen bestaansrecht en zal die uiteindelijk niet meer als regel gelden omdat er niet over nagedacht hoeft te worden of gehandhaaft en dan uiteindelijk verdwijnt t ook uit de regelementen/ wetboek. Bovendien gelden andere regels voor kinderen. Beetje moe aan t worden van al die moraalridders en ouwe wijven hier.

Kun je dan niemand meer vertrouwen? Ik zal wel zwartgallig zijn, maar wie zegt mij dat dit verhaal dan wél waar is? Hoe wist die man dat hij een shirt kon verwachten? Of zegt hij dit om de eer van de familie te redden...... als mijn zoon een wedstrijdshirt krijgt van zijn grote idool, dan heb ik heus geen haast hoor. Dat plezier gun ik hem van harte.

6 december 2019 om 09:26

Als je zoon wordt opgepakt omdat hij het veld op rende kan ik me ook niet voorstellen dat zijn vader rustig de wedstrijd heeft afgekeken. Ik denk dat de meeste mensen wel konden raden wat hij ongeveer tegen hem zei. Als die man Ziyech zag zoeken naar die jongen of misschien zelfs gevraagd heeft waar hij was dan is het niet moeilijk daar misbruik van te maken.

6 december 2019 om 10:29

Tuurlijk zijn er nog mensen te vertrouwen alleen moet je gewoon oppassen. Kinderen worden in de wereld vaak ingezet om volwassen rijk te maken. Deze jongen zou ook best gebruikt zijn voor zoiets. Ik weet het niet. Misschien was het toeval dat deze man het shirt kreeg, misschien kende hij de jongen. Wie zal het zeggen? Hakim heeft tenslotte de jongen heel goed opgevangen, maar zal de volgende keer ook z'n shirt niet meer zo weggeven.

Het eerste wat ik dacht was hoe weet Hakim nu dat het zijn vaders is, iedereen kan zeggen dat was mijn zoon.

6 december 2019 om 15:24

Ik zeg je eerlijk dat dacht ik ook meteen,toen ziyech door Veronica werd geïnterviewd,ik hoopte dat de mensen naast die man ook bevestigde dat hij de vader was,waardoor ziyech het meteen geloofde..

Gewoonweg dom van ziyech dit. Tuurlijk zijn er een berg die dat shirt komen claimen. Hij had toch bijv. kunnen zeggen van kun je een foto laten zien van je zoon op je telefoon o.i.d. Nu geeft ie gewoon blindelings dat shirt weg.

6 december 2019 om 09:47

Tja, aan de ene kant misschien dom maar ja je verwacht ook niet dat een volwassen man dit zou doen. De mensen op de wereld zijn gewoon triest geworden. En Ziyech had teveel vertrouwen in de mensen.

6 december 2019 om 12:40

Hey amigo, anders laat je even al die duizenden kinderen die hopen op een shirt met rust en ga je even wat nuttigs doen op de vrijdag. Het is tenslotte een werk dag

Er waren een aantal leden die direct hun mening hadden gevormd en zelfs Ziyech ervan beschuldigde dat hij dat jochie (in)direct had beloond met zijn gedrag…

6 december 2019 om 10:24

Op het einde beloon je kinderen niet voor iets wat niet juist is. Dit had sowieso anders kunnen aflopen voor de elf jarige. Bijna altijd krijgen lui die zo het veld opkomen klappen. Ziyech heeft het prima opgelost, maar ik had geen shirt aan hem gegeven.

6 december 2019 om 10:25

Je mening wordt gevormd door wat je ziet, en als je hoort dat hij zijn shirt aan dat kind heeft gegeven is dat indirect een beloning voor het rennen op het veld. Of zie ik dat verkeerd?

6 december 2019 om 18:55

De wereld is grijs. En niet 0 en 1. De meeste kinderen durfen dat niet eens. Of je moet hun handje vast houden om zoiets te doen. Of niet soms?

Les voor de volgende keer. Beloon de jongen niet voor z'n daad. Ziyech deed het prima om het een knuffel te geven en alles liep daarna rustig. Daar had het moeten eindigen. Hakim deed iets goed na de wedstrijd, maar mensen zijn niet altijd te vertrouwen. Tenslotte lijkt het er dus op dat deze jongen misbruikt is voor het doel van volwassen.

Wel frappant om te zien dat velen het allemaal leuk vinden nu het een jongetje is. Loopt de volgende keer een gast van 130 kilo op Ziyech af dan moeten ze hem nooit meer het stadion inlaten. Ik vind het bizar dat deze overtreding zo wordt beloond. Hij weet heus wel dat je niet het veld op mag rennen.

Je ziet direct dat Nederland niet gewend is dat fans het veld oprennen naar een Nederlands idool. Wat een heisa wordt hier gemaakt om helemaal niks. Dit heeft totaal geen meerwaarde.

6 december 2019 om 11:00

Nee wees daar ook blij mee, moet er niet aan denken dat er elke wedstrijd zo een gastje het veld oploopt om geknuffeld te worden.

7 december 2019 om 03:21

Heb het meer over dat Nederland hier zo een groot verhaal van maakt omdat we niet gewend zijn dat een fan zo ver gaat om een speler te idoleren. Dit zie je alleen bij wereldsterren en niet bij Eredivisiespelers.

6 december 2019 om 11:32

Tot de fan een mes heeft.... fans horen niet op het veld.

Dus dat. En dan had men als conclusies getrokken hoor. Ja zn vader en het kind gaan geld ophalen. Triest dit dat, het is niet eens aangekomen bij het kind. Zie je maar weer hoe de media werkt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller188
L. TraoréAanvaller41
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper180
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger173
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

275 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 17 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Sevilla ving bot bij Ziyech: ‘Bekijk het lekker, ik laat me niet piepelen'

Hakim Ziyech werd de voorbije tijd meer dan eens gelinkt aan een vertrek bij Ajax. Afgelopen zomer was Sevilla concreet in de markt voor de Marokkaans international, terwijl hij een jaar...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Ondanks een akkoord over een transfersom van minstens twintig miljoen euro staat de overgang van Dani Olmo naar AC Milan nog niet vast. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren