Lukaku en consorten verbolgen: ‘Onacceptabel, dit voedt het probleem’

Donderdag, 5 december 2019 om

Romelu Lukaku en zijn zaakwaarnemer Federico Pastorelle zijn verbolgen over de omstreden kop van Corriere dello Sport. De Italiaanse krant zette donderdagochtend boven een artikel over Lukaku en Chris Smalling de woorden 'Black Friday', tot ongeloof van internationale media en miljoenen mensen op social media. Ook Pastorello is geschokt.

"Ik ben een Italiaan en schaam me hier diep voor", zegt Pastorello in gesprek met Sky Sports. "Ik wil het echter niet over individuele gevallen hebben. Racisme is namelijk een groot cultureel probleem. Het lijkt soms alsof we in 1920 leven." Ook Lukaku reageerde verbolgen, aldus Pastorello. "Voor Romelu is dit een zeer gevoelig onderwerp. Toch vind ik dat hij er goed mee omgaat. Hij reageert altijd erg sterk en krachtig."


Michael Yormack van Roc Nation Sports, een andere vertegenwoordiger van de Belgische aanvaller, is eveneens verbijsterd. "Ik ben geschokt, teleurgesteld eigenlijk. Bijna in ongeloof. Wij van Roc Nation Spots hebben drie keer gesproken met de Serie A. Ik weet dat ze eerdere deze week nog met een brief kwamen tegen racisme, maar met alle respect: het had geen enkele waarde. Het is één ding om iets te zeggen, maar je moet zo'n brief ook kracht bij zetten met acties."

"Ik was erg teleurgesteld in de kop. Ik begrijp dat de inhoud van het stuk niet goed vertegenwoordigd wordt door de kop, maar dan kan dit alsnog niet gebeuren. Zo'n ongevoeligheid kan niet. Deze krant mag dit niet laten gebeuren. Het is onacceptabel. Dit voedt het probleem (van racisme, red.). En men denkt dat het om een paar mensen gaat in Italië. Raad eens? Dit probleem is wijdverspreid en is de laatste Jaren alleen maar erger geworden."Gerelateerd

Meer sportnieuws

5 reacties (laatste reactie door binny)

Goede reacties. Was enorm verbaasd vanochtend toen ik sommige reacties hier las over dit onderwerp. Dit kan gewoon niet anno nu. En oh ja wist niet eens dat Lukaku getekend was bij Jay-z als voetballer.

Voor de hoofdrolspeler Lukaku is dit een gevoelig onderwerp en raakt hem dus. Hopelijk stoppen mensen met onzin reacties zoals dit is geen racisme, er wordt niets verkeerds gezegd

Begrijpelijke reacties. Ik geloof best dat de intentie niet slecht was hier, maar dit is gewoon belachelijk. Ter vergelijking: Stel Vitesse en PSV zouden in de in de Eredivisie tegen elkaar spelen en het AD zou openen met een foto van Doan en Honda en 'gele Zondag' verwijzende naar het duel. Dat zou echt compleet idioot zijn. Nu heeft Black Friday natuurlijk de connotatie met alle uitverkoop van de afgelopen week, maar in een moment waar racisme zo ter discussie staat is dit natuurlijk een enorm problematische titel. Sowieso een titel die op zichzelf al enorm problematisch is. Dit is enkel olie op het vuur gooien. Maar in Italiã« hebben ze gewoon geen idee, een totaal gebrek aan educatie en kennis betreffende dit hele gebeuren.

Begreep ook niks van dat mensen dit in dezelfde adem noemen als bijvoorbeeld Ajax met die pakkies of ndere snowflake dingen. Ook al is het helemaal niet zo bedoeeld, is het gigantisch dom van een van de meest gerespecteerde sport kranten van Europa.

Dit was ook gewoon een hele domme titel. Die gene die de titel heeft verzonnen kunnen ze ook maar beter wegsturen. Onbegrijpelijk dat zo’n eind redacteur dit dan ook toe laat.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Internazionale

1023 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Napoli88
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
I. PerišićMiddenvelder40
A. VidalMiddenvelder40
R. LukakuAanvaller44
L. MartínezAanvaller43
A. SánchezAanvaller40
C. EriksenMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren