‘Transfer voor Pablo Rosario lonkt; Mino Raiola druk in de weer’

Donderdag, 5 december 2019 om

Pablo Rosario verkast mogelijk naar het Italiaanse Atalanta. Diverse Italiaanse media melden dat de middenvelder van PSV nadrukkelijk op de radar staat van de huidige nummer zes van de Serie A. Naar verluidt zou zaakwaarnemer Mino Raiola al gesprekken hebben gevoerd met de club uit Bergamo om een transfer te realiseren.

De middenvelder zou de eerste naam op het verlanglijstje van Atalanta zijn. Raiola zou onlangs uitvoerig met de clubleiding hebben gesproken inzake een eventuele overstap van Rosario. Er wordt in de Italiaanse pers niet specifiek gesproken over een winterse of zomerse transfer voor de middenvelder, die nog tot medio 2023 vastligt in Eindhoven.

Van Bommel over tegenvallend PSV: 'Misschien de lat te hoog gelegd'.

Het is niet de eerste keer dat de eenmalig A-international van het Nederlands elftal wordt gelinkt aan Atalanta. Afgelopen zomer doemden ook al geruchten op dat de werkgever van Marten de Roon en Hans Hateboer interesse had. Naast Atalanta werden ook onder meer de namen van Lazio en Napoli gelinkt aan de 22-jarige Rosario.

De controleur kent net als het hele team van PSV een moeizaam seizoen. Waar de jongeling in de voorbije voetbaljaargang een solide indruk maakte, komt zijn spel vandaag de dag niet goed uit de verf. Trainer Mark van Bommel had Rosario eerder nog tot captain gebombardeerd, maar kwam onlangs terug op die beslissing. Tegenwoordig draagt Denzel Dumfries de aanvoerdersband.


Poll

Zou Atalanta een goede vervolgstap zijn voor Pablo Rosario?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

112 reacties (laatste reactie door constant kante)

Die Raiola verdient een standbeeld als hij namens PSV deze jongen weet te verkopen. Op basis waarvan neemt zo’n club zo’n gozer nou. Speelt al maanden als een zoutzak en dan naar de subtop van Italië, ongeloofelijk.

5 december 2019 om 16:22

Een hoop gasten die in de Eredivisie niet opvallen doen het heel lekker in de Serie A de laatste tijd: de Roon, Hatenboer, Gosens, Dijks, Nuytinck. Zo'n stap zou wel eens heel goed kunnen uitpakken voor Rosario.

5 december 2019 om 16:43

@gunner, een lucratieve transfer van Pablo Rosario zal vooral goed uitpakken voor Psv. De toegevoegde waarde van de zwalkende middenvelder voor PSV is mij nimmer opgevallen. Maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen. Ik ben geneigd te zeggen: Een strik er omheen. Pardon maak er maar gelijk twee strikken van.

5 december 2019 om 17:22

Ook zonder transfer en zonder twee strikken is het toch gewoon geoorloofd om iemand te wisselen als hij niet presteert???

5 december 2019 om 17:45

Het zegt misschien ook wat over de Serie A van vandaag ... Dat is ook niet meer wat 't geweest is.

6 december 2019 om 08:15

Lekker negatief. Het zijn gewoon goede spelers geworden, kan ook natuurlijk.

5 december 2019 om 17:17

De sanering van de psv selectie is dus begonnen. Rosario is natuurlijk niet het niveau dat psv moet nastreven en hij heeft nog niets of nauwelijks iets gewonnen, dus dat is geen reden om te vertrekken.

5 december 2019 om 17:21

Atalanta heeft er echt een neusje voor. En laten we eerlijk zijn, waarvoor Atalanta hem wilt hebben is perfect voor Rosario. Verbindingsspeler. Aannemen, passen, meelopen. Geen gekke dingen doen. Hij zal daar hoogstwaarschijnlijk geen basisspeler worden met Malinovski, de Roon en Pasalic voor hem maar het zou een prima stap zijn voor elke partij.

Als ik het sentiment hier een beetje goed inschat gaat dat voor een hoop gejuich zorgen...

5 december 2019 om 17:38

De vlag gaat uit!!!!!Pakjesavond moet nog beginnen, maar Sinterklaas is al in het land. Strik eromheen en wegwezen. Voor elk aannemelijk bod wegdoen. Voor een niet aannemelijk bod ook. Snel doorpakken voor ze zich bedenken.....

Wat een cadeautje sinterklaas op 5 december dit! Strik er om en weg ermee!

5 december 2019 om 20:27

Jullie kunnen niet zeggen dat Sinterklaas niet is langsgeweest dit jaar. Hoe hij ooit Oranje heeft weten te bereiken en die "band" om had bij Psv blijft voor mij een raadsel. Zeer matige speler. Maar wacht ... nu is die band naar Dumfries gegaan. Twee spelers van hetzelfde niveau. Damn het word er niet beter op he?!

5 december 2019 om 23:26

Het wordt er idd niet beter op. Maar wie had jezelf dan in gedachten als aanvoeder. Denk namelijk dat dit 1 van de grote problemen is bij PSV. Ze missen een ervaren speler met kwaliteit, die de aanvoedersband kan op eisen.

Droom ik nu jongens? Ik ben zeer benieuwd wat PSV gaat vangen voor Rosario. Zo tussen de 10-15 miljoen moet wel haalbaar zijn gezienhet internationale debuut, het lange contract en Raiola als zaakwaarnemer. Rosario verkopen en Guardado terughalen voor 1,5 jaar om als echte leider in het veld te staan.

5 december 2019 om 16:20

Guardado is alweer 33 jaar he. Heeft geen restewaarde meer. Weet niet hoe fit hij nog is maar ik zag bijvoorbeeld Honda afgelopen weekend rennen en het leek of hij niet vooruit kwam. Ook hij is inmiddels 33 jaar.Strootman terughalen is denk ik een betere optie voor Psv.

5 december 2019 om 16:30

Cocu was met zijn 36 jaar in 2007 ongeveer de fitste en soepelste speler van Psv. Leeftijd op zichzelf zegt echt niets, Theo Janssen en Rafael van der Vaart waren op hun 29e al spelers die nauwelijks vooruit kwamen, zeg maar. En okay, Guardado is er niet sneller en beter op geworden maar die man was zó goed, easily de beste middenvelder in de eredivisie, en die wist wél hoe je een team over dode momenten heen moest helpen. Is exact wat PSV nodig heeft momenteel!

5 december 2019 om 16:43

Als Guardado nog fit genoeg is moeten ze hem ook absoluut halen. Is hij dat niet zou het zonde zijn van zijn reputatie die hij bij Psv had opgebouwd.

5 december 2019 om 17:19

Guardado is zeker fit genoeg om mee te komen. Zit nog genoeg pit in bij hem en hij is niet zeker van z'n plaats bij Betis dus het zou prima kunnen.

5 december 2019 om 18:04

Tuurlijk zegt leeftijd niet alles want er zijn uitzonderingen maar Guardado is geen schim meer van de speler die hij bij PSV was. Zou mijn inziens alleen transfervrij kunnen anders gooi je geld weg.

5 december 2019 om 22:11

Guardado geen schim meer van de speler bij Psv? Heeft Betis daarom net het contract van Guardado met twee jaar verlengd? Omdat hij geen schim meer is van zichzelf.

5 december 2019 om 16:25

10 miljoen is nogal veel geld voor rosario naar mijn mening. denk eerlijk gezegd niet dat hij zo'n bedrag gaat opleveren..

5 december 2019 om 16:25

Geloof me, Guardado was een van de beste middenvelders van de afgelopen jaren bij Psv, maar je moet er niet aan beginnen om hem terug te halen. Is inmiddels ook al 33 jaar en heeft zodoende totaal geen restwaarde meer. Zie bijvoorbeeld Feyenoord, veel ervaren krachten terughalen die 2 jaar later weer gratis de deur uit wandelen. Van het eventuele geld van Rosario kun je beter op zoek gaan naar een relatief jonge middenvelder (22-23 jaar) die je met winst kunt doorverkopen.

5 december 2019 om 16:36

Éen van de beste middenvelders van PSV de afgelopen jaren? Man, hij was de beste middenvelder van de eredivisie! En dat van die restwaarde daar snap ik al helemaal niets van. Hoezo moet iedere speler die je haalt een restwaarde hebben? Sinds wanneer? De restwaarde haalt PSV uit de huidige jeugdige talenten, die dikke bedragen op gaan leveren, en uit spelers als Doan. Dat je dat daarnaast aanvult met enorm waardevolle spelers, die anderen beter laten functioneren en die voor resultaten zorgen, levert al voldoende geld op. Daar kan je die restwaarde echt vijf keer tegen wegstrepen. En nee, wéér een jonge, dus onervaren, middenvelder halen, zoals jij suggerreert, is precies datgene wat PSV momenteel niet nodig heeft. Kijk eens naar Ajax. Die gingen pas weer presteren in Europa op het moment dat zij voor kwaliteit en klasse gingen en niet wéér zo'n wisselvallige tiener, waar PSV er momenteel toch al teveel van heeft. Zoals PSV juist ook al die successen in die periodes te danken had aan de mooie balans tussen jong en ervaren met gogme. Leer die les!

5 december 2019 om 16:39

Probleem is dat PSV geen sterke ervaren kracht mee heeft. We hebben geen uitblinker van boven de 25. Viergever en schwaab zijn de enige ervaren spelers in de selectie en dit zijn niet spelers waar de jonge jongens zich aan kunnen optrekken. Spelers als Moreno, Guardado en luuk waren dit natuurlijk wel. Een middenvelder van 22-23 jaar gaat net zo goed in de malaise mee. Nee PSV moet zoeken naar een type Guardado voor op het middenveld tussen de 25 en 30 met een vrachtwagen vol ervaring en kwaliteit.

5 december 2019 om 17:05

Het probleem zit hem echt niet per se in de leeftijd, maar echt in de kwaliteiten bij psv. Ik lees hier best veel over het ''jeugdige'' psv en dat Ajax veel meer ervaring heeft, maar Onana, Van de Beek. Martinez, Neres en Mazraoui zijn ook maar 21/22/23 jaar. Die zijn even oud of zelf nog jonger dan dumfries, rosario, malen en bergwijn. Volgens mij zijn hendrix en unnerstal van de leeftijd Ziyech, Promes en Tagliafico en heeft Ajax met Blind en Tadic ook maar 2 basisspelers tegen de 30 aan. Wij beoordelen een rosario nog als een talent terwijl een Van de Beek, die ook nog eens een half jaar jonger is, al als een topspeler wordt beoordeeld. Idem met Neres en bergwijn. Als Neres een keer 2 mindere wedstrijden heeft in de Eredivisie dan staat het hier vol met kritiek terwijl iedereen al tevreden is als bergwijn het tegenwoordig eens in de 6 wedstrijden tegen sparta of heereveen laat zien.

5 december 2019 om 17:20

"onana, Van de Beek, Martinez, Neres en Marzraoui zijn 21-23 jaar". Ja, dat is juist maar Tadic, Ziyech en Blind (respectievelijk 31, 26 en 29 jaar) zijn de leiders van Ajax en niet Mazraoui en Neres. Ik bedoel, PSV verloor in de afgelopen weken de belangrijkste spelers aan blessures. Stel je eens voor dat Ajax dát trio hierboven moet missen, hoe zou de ploeg dát verlies oppakken denk jij?het probleen van PSV is wel degelijk de jeugdigheid van de bepalende spelers. Dát probleem heeft Ajax tien jaar gehad, waardoor Ajax in Europa ook keer op keer een pleefiguur sloeg tegen matige oppositie, zoals PSV nu doet. Ajax ging pas weer presteren toen de bepalende spelers ouder werden en ervaring hadden. Dáár moet PSV wat aan doen.

5 december 2019 om 17:58

Ik sluit me volledig aan bij Constant kante. Die jeugdige spelers kunnen zich optrekken aan ziyech die elke week minimaal een 7 haalt, maar je gaat me niet vertellen dat ziyech zich optrekt aan het niveau van Mazraoui of van de Beek. Tadic is vooral de echte leider naar mijn mening. Een beetje de Luuk de Jong voor Ajax dit seizoen, een speler die ongelooflijk bepalend is voor de ploeg, belangrijke doelpunten maakt en altijd voorop in de strijd gaat. Zo een speler heeft PSV gewoon niet en die hebben ze nodig. Er zit kwaliteit genoeg in de PSV selectie (malen, Bergwijn, Ihattaren, baumgartl, Unnerstal, dumfries) maar er is gewoon niemand die voorop in de strijd gaat en elke wedstrijd een 7+ scoort. Dit ligt vooral aan de jeugdigheid.

5 december 2019 om 19:13

Maar spelers van het kaliber Ziyech en Tadic zijn simpelweg onhaalbaar voor psv. Die kosten tegenwoordig minimaal 20/25 miljoen en verdienen 4 miljoen per jaar. Daarnaast moet je er echt extreem veel geluk mee hebben. Ziyech kwam toen hij 22 was en is wonderbaarlijk genoeg nog steeds Ajacied terwijl Tadic een uniek buitenkansje was. Die vind je echt niet zomaar. Daarnaast vraag ik me ook sterk af of een rosario in de buurt van het niveau van Van de Beek kan komen als Ziyech voor hem staat. Ik denk persoonlijk dat de talenten bij Ajax beter zijn muv ihattaren, maar die is nog niet zo constant als een Martinez of Van de Beek.

5 december 2019 om 22:30

Ziyech en Tadic onhaalbaar??? Ziyech kostte 12,5 miljoen. Uiteraard zijn dergelijke bedragen voor PSV haalbaar. En Ziyech heeft geen contract voor vier miljoen gekregen bij zijn komst. Dat was pas bij zijn tweede verlenging van zijn contract zo. PSV heeft in de afgelopen decennia spelers gehaald van het kaliber Romario, Ronaldo, Kezman (die kostte in 2000 al bijna (omgerekend) vijftien miljoen euro trouwens, in die periode gaf PSV veel meer uit dan Ajax...) en gingen nagenoeg álle nationale topspelers naar PSV en niet Ajax. Ook betaalde PSV verreweg de hoogste salarissen. Nu is dat omgedraaid inderdaad. Ajax is dé club nu, en die hebben nu het geld om de topspelers te halen, die PSV niet kan halen (tadic, Alavarez, etc. ). Maar ik zie dat voor wat het is, het is periodiek. Ik bespeur een beetje het gevoel onder Ajaxfans dat dit een soort 'definitief' iets is en dat Ajax voorgoed de dienst uitmaakt in het Nederlandse voetbal. Die gedachte lijkt mij behoorlijk naief. Eigenlijk ken ik geen goede voorbeelden van sportdynastieën die eeuwig duren. De Wet Van De Remmende Voorsprong bepaalt daarnaast ook al dat suprematieën geen eeuwig leven hebben. Daar voeg ik nog aan toe dat Ajax, net als Psv, nu eenmaal veroordeeld is tot het spelen in een kleine markt. De groeimogelijkheden van Ajax zijn nu eenmaal beperkt, dat is nu eenmaal zo. Structureel kan Ajax op korte termijn echt niet heel veel verder groeien dan een omzet van 150-200 miljoen bij een begroting van 100-150 miljoen. Er is uit de Nederlandse markt echt niet meer te peuren.in dat verband zou ik ook willen wijzen op het Gouden Ajax van de jaren '70 en midden jaren '90. Aan die periodes kwam ook een eind. En, mind you, die teams waren ook beduidend beter nog dan het huidige Ajax (vind ik...). Los hiervan, want dat is een kwaliteitsoordeel en daar mag iedereen een andere visie op hebben, het huidige Ajax heeft Europees nog geen prijs gewonnen. Die andere Ajaxteams wél. Enfin, lang verhaal geworden, maar ja, Ajax heeft veel betere spelers dan Psv, heeft veel meer geld, speelt veel beter, heeft inderdaad kwalitatief betere talenten dan PSV en maakt Europees furore maar dat betekent voor mij niet dat PSV kansloos is. De tijd dat PSV weer de toon aan geeft gaat echt wel weer komen. Kwestie van geduld.

5 december 2019 om 16:28

10-15 miljoen??? Wat zou je zeggen van AB-SO-LUUT max 10 miljoen en dat zou al een erg dike transfersom zijn voor deze zeer modale voetballer. Atalanta is ook helemaal geen BIG-spender ofzo dus die zullen gaan voor een bedrag tussen de 5-8 miljoen.

5 december 2019 om 16:31

Richardprahamaximaal tien miljoen? Hoezo? Waarom? Niks daarvan. 10-15 is, momenteel, gewoon marktconform en normaal. Dus yep, 10-15 en dan kan hij lekker naar Italië toe. Ik denk niet dat er veel PSV fans rouwig zullen zijn.

5 december 2019 om 17:02

hoezo? Nou wat dacht je vh feit dat het een erg matige speler is en niet een aankoop is welke Atalanta veel beter maakt....'marktconform' vindt ik altijd zo'n grappige term in de opportunistische voetbalwereld....dat bestaat namelijk helemaal niet. Het is wat de gek/voetbalclub voor een speler over hebt op een bepaald moment....niks meer en niks minder.

5 december 2019 om 17:11

Constant Kante ik denk dat ze bij Atalanta ook niet blind zijn. Die zien vast ook wel dat rosario volgende maand alweer 23 jaar is en dat hij tot nu toe 1 sterke fase van 2/3 maanden heeft gehad op profniveau. Dat is tevens alweer meer dan een jaar geleden. Met 10 miljoen mag je in je handjes knijpen kijkend naar 2019. Ik vind het eigenlijk sowieso al te zot voor woorden dat middelmatige voetballers als Kristensen en nu dus rosario al onbetaalbaar zijn voor een club als utrecht. Puur en alleen door hun leeftijd en van welke club ze komen.

5 december 2019 om 17:27

Richardprahaprima dat jij vindt dat 'martkconform' niet bestaat, maar dat bestaat uiteraard wél. Of ben jij van mening dat United er wel goed aan gedaan heeft om 90 miljoen te betalen voor een redelijk beperkte centrale verdediger? Of dat het normaal is dat voor een bankzitter van Ajax zonder uitzicht op zelfs de geringste speeltijd nog zes miljoen wordt betaald? Welnee, dát is nu eenmaal wat de markt doet. En prima dat jij dat graag 'wat de gek ervoor geeft' wilt noemen, maar dat is gewoon Jip-en-Janneke taal voor 'marktconform.los daarvan, jij bent geen scout van Atalanta. Dat jij Rosario een erg matige speler vindt is jouw goede recht maar dat boeit natuurlijk voor geen cent. Als Atalanta hem wél goed vindt, dan draait het daarom en niet om jouw voorkeur of afkeur, dat lijkt me verder wel helder. Daarbij, heeft Marten de Roon Atalanta 'veel beter gemaakt' of zoiets? Heeft Hans Hateboer soms Atalanta verrijkt met zijn komst?? Wat een raar criterium zeg. Maar goed, fans redeneren nu eenmala totaal anders dan voetbalbestuurders. Want bestuurders dragen verantwoordelijkheid. Fans mogen in het wilde weg alles roepen. Dat is nogal een verschil.

5 december 2019 om 17:29

Zytto. Weet je, aangezien ik Rosario ook al bijna twee seizoenen zie voetballen snap ik jouw reactie echt wel. Het is niet dat hij de pannen van het dak speelt, dit seizoen. Integendeel! Maar, stel dat hij wel de pannen van het dak had gespeeld, denk jij dan dat Atalanta ooit in beeld zou zijn? Welnee. Dan zou het gaan om clubs van een beduidend beter en hoger kaliber, natuurlijk. Dus je moet dit zien binnen deze proporties. Want was jij onder de indruk van Hatevoer en De Roon in hun periode in de eredivisie??? Speelden die de pannen van het dak??

5 december 2019 om 17:41

Constant kante...wow best indrukwekkend op zich, dat onsamenhangende verhaal wat je ophangt; Ik zal even inhoudelijk en punt voor punt reageren: natuurlijk wordt er gesproken over 'marktconform' als het gaat om transfersommen,, Echter in vele andere industrien/sectoren is marktconform gerelateerd aan een gemiddeld salaris per funtie(groep). In het voetbal is marktconform een redelijk Onzin begrip omdat er niet wordt geredeneerd vanuit een gemiddeld salaris voor een bepaalde speler in een bepaalde leeftijdsgroep uit een bepaalde comptetitie...nee het is Letterlijk wat de gek er voor biedt. Prima natuurlijk dat jij dit als 'marktconform' betiteld maar dan praat je dus gewoon de onwetende massa na...prima. 'dat jij Rosario een erg matige speler vindt is jouw goede recht maar dat boeit natuurlijk voor geen cent." = Geldt voor jou Precies hetzelfde. 'als Atalanta hem wã©l goed vindt, dan draait het daarom en niet om jouw voorkeur of afkeur, dat lijkt me verder wel helder' = Ja en ik geef dus Inhoudelijk aan dat Atalanta Geen big spender is en zeker niet voor redelijk onbekende spelers uit zwakkere competities. "daarbij, heeft Marten de Roon Atalanta 'veel beter gemaakt' of zoiets? = Jaaaaaaaaa!!!!! Absoluut, is 1 vd dragende en meest gewaardeerde spelers en ongekend belangrijk in het elftal van Atalanta. "heeft Hateboer soms Atalanta verrijkt met zijn komst?? = Hateboer is ook gewoon basis speler en spelt meer dan prima....wtf heeft dat te maken trouwens met de prijs voor Rosario????" "maar goed, fans redeneren nu eenmala totaal anders dan voetbalbestuurders. Want bestuurders dragen verantwoordelijkheid." = Haahaah...want voetbal bestuurder maken altijd van die welbedachte beslissingen en de voetbalwereld is totaal niet opportunistisch...omg wat een onzin kraam jij uit.

5 december 2019 om 17:42

@Zyottto @ricjardpraha transfermarkt schat waarde op 13 miljoen, dus dat zal richtlijn ook ongeveer zijn.

5 december 2019 om 22:07

Al gaat rosario voor 2 miljoen weg, kan me weinig boeien. Het gaat ervoor zorgen dat v bommel wel iemand anders zal moeten opstellen. Wat voor mij al genoeg winst is

5 december 2019 om 16:30

Helaas heeft Andres ook net zijn contract verlengd met 2 jaar, die gaat niet meer komen.

5 december 2019 om 16:44

Lijkt me niet direct de beste of een haalbare optie. Guardado heeft een contract tot 2022, is basis speler dus je moet een transfersom gaan betalen voor een 33 jarige, die ook nog eens een salaris heeft tussen de 1,5 en 2 mln per jaar. Daarnaast weet ik niet of hij nou de speler is die van achteruit-het middenveld PSV aan het voetballen gaat krijgen. Een leider is hij wel, maar heel creatief niet.

5 december 2019 om 16:45

Je noemt Raiola als zaakwaarnemer als een positief punt voor de transfersom. Nu maken zijn clienten regelmatig een stap voor veel geld, maar dat is eerder omdat hij hele gewilde spelers erbij heeft zitten dan dat hij het onderste uit de kan haalt voor de club. Hij drukt eerder de prijs wat zodat zijn eigen commissie hoger uit valt. Atalanta is ook niet een club die met miljoenen smijt, Rosario niet in vorm, PSV in zwaar weer dus het zal me enigszins verbazen als het bedrag boven de 10 miljoen uit komt.

5 december 2019 om 16:52

Je geeft zelf aan dat het een droom is om Rosario te zien vertrekken maar verwacht vervolgens wel een bedrag van 10 tot 15 miljoen. Dat rijmt niet helemaal met elkaar.

5 december 2019 om 17:32

Guardado heeft 2 dagen geleden voor 2 jaar bijgetekend bij Betis

5 december 2019 om 17:39

@rombomcu zou je niet liever de Roon in deal betrekken dan Guardado terughalen? Ik denk dat Guardado over top is en de Roon zou nu denk ik wel over te halen zijn om voor kampioenschap te strijden. Afgelopen seizoen met Atalanta was uitschieter. Beter wordt het niet

5 december 2019 om 22:43

Mrkrillinde Roon is een controleur wiens kwaliteiten vooral liggen op het verdedigende vlak. Het is geen speler met creativiteit of een goede passing/traptechniek. Daarnaast, hij maakte vijf goals in drie seizoenen Heerenveen en vijf in 2,5 jaar Atalanta. Okay, dat is niet zijn voornaamste taak of opdracht, maar ik bedoel er vooral mee dat hij kwaliteiten heeft die binnen PSV al wel voorhanden zijn en geen kwaliteiten heeft die PSV nou juist heel erg nodig heeft op dit moment. En ik vind hem oprecht een nuttige speler die ik tot voor kort nog best redelijk zag spelen bij oranje, maar ik zie niet in dat PSV echt beter wordt met hem. Ik mis in hem ook de 'sleeptouw-kwaliteiten' van een Guardado, of Van Bommel, Lerby, etc. Nee, dan liever Guardado zelf, maar dat gaat dus niet gebeuren. Dus wat mij betreft graag Rosario verkopen en ze mogen De Roon houden. Maar wie weet denkt rombomcu er anders over.

Wat een geluk voor Psv, heeft best wat talent maar speelt echt al een jaar lang verschrikkelijk slecht.

Oké, ik moet toegeven.. ik ben geen grote 'atalanta kenner'. Maar die doen het toch alleraardigst het afgelopen en het huidige seizoen? Welke video hebben zij in godsnaam ontvangen als Rosario de allereerste naam op je wensenlijstje is? Neem aan dat er toch wat centen zijn binnengekomen de laatste tijd. Moet je dan echt in een vijver gaan vissen waarin Rosario de grootste vis is?

5 december 2019 om 16:18

Tja, jongens als Hateboer (correct me if wrong) en de Roon doen het daar ook goed. Toendertijd waren er ook weinig hier die die spelers hoog aanschreven. Wellicht ziet Atalanta kwaliteiten bij Rosario die in hun speelwijze beter uit de verf komen dan bij psv?

5 december 2019 om 16:23

Tja, daar moet ik je gelijk in geven. De Rosario van begin vorig seizoen heeft laten zien dat het er wel in zit. De Roon is ook niet bepaald de meest kleurvolle en sierlijke speler, dus wellicht past Rosario daar best in een rol als poetsende middenvelder.

5 december 2019 om 16:23

Klopt, wat dacht je van Robin Gosens? Atalanta heeft een erg goede scouting en trainers die spelers echt nog beter kunnen maken. Ik kijk er niet gek van op als hij een succes wordt.

5 december 2019 om 16:36

Ik denk vooral dat Atalanta goed is in het samenstellen van een team. Spelers als Gosens, Hateboer en De Roon zijn pure middelmaat voor Europese begrippen. Als spelers elkaar complementeren, kunnen ze presteren en word er veelal gebruik gemaakt van de sterke punten, terwijl de zwakke punten gecompenseerd worden. Dat is denk ik op Atalanta veel van toepassing. Bovendien hebben ze wel een paar uitstekende spelers.

5 december 2019 om 17:10

Dat ook, zeker waar. Alleen onderschat niet hoe fundamenteel het in het bloed zit bij Atalanta om (jonge) spelers beter te maken en klaar te stomen voor de top. Dat is niet iets van de laatste jaren.

5 december 2019 om 17:26

Inderdaad Metternich. Ik durf zelfs te zeggen dat Atalanta bij de 5 beste voetbalclubs zit qua scouting. Kijk alleen al wat er bij dat clubje uit de jeugdopleiding komt stromen. Dat is echt bizar. En kijk het eerste elftal. Geen gekke aankopen doen, maar wel maximaal presteren. Spelers halen die ergens anders niet op hun plek zijn. Daarna gaan ze door de persoonlijke mangel, want als ze qua persoonlijkheid niet bij de club passen worden ze niet gehaald. Het is pick and match. De club was een tijd terug op leven na dood, maar komt juist door dit soort dingen weer helemaal tot leven. Toloi, Papu Gomez, Castagne, Hateboer, de Roon, Muriel, Zapata, Masiello, Palomino, Gosens.. Die zouden ook niet bij Atalanta gespeeld hebben als ze ergens anders mega goed presteerden.

5 december 2019 om 16:26

Ja erg opvallend inderdaad en dan zul je zien dat hij zich daar op een vergelijkbare manier manifesteert als de Roon en dat we hem ineens in Oranje terugzien al kan ik me dat moeilijk voorstellen als ik hem zo bezig zie het afgelopen jaar.

Voor beide partijen eigenlijk wel een goede oplossing. Rosario voegt niet bijzonder veel toe en voor Rosario een leuke vervolgstap in een sterke(re) competitie. Het is voor de PSV-supporters alleen wel billen-knijpen wat er voor terugkomt, want de aankopen van John de Jong komen nog niet bepaald goed uit de verf.

5 december 2019 om 16:37

We hebben in Nederland allemaal al gezien dat dat wel degelijk mogelijk is. De aankopen van John de Jong belanden op de bank of voegen weinig tot niets toe.

Atalanta speelt CL en doet het prima in de subtop van de Serie A, mijn vraag is dan waarom Rosario in deze periode ?

Geweldig nieuws dit. Mocht het nodig zijn dan ben ik bereid om Rosario achterop de fiets naar zijn nieuwe bestemming te brengen.

Ik zal wel de enige PSV fan zijn die dit jammer vindt. Getalenteerde jongen die al tijden op zoek is naar zijn vorm. Kan zo maar eens uitgroeien tot een grote speler.

5 december 2019 om 16:21

Haha en je was ook al de enige PSV-fan die blij was toen Luuk de Jong vertrok. Niet lullig bedoeld maar soms als ik jouw reacties lees vraag ik me af of je uberhaupt voor PSV bent.

5 december 2019 om 17:31

Ieder heeft zo zijn voorkeuren he. Ik zie in Rosario talent en ik vind de Jong een beperkte spits. Dat maakt mij niet minder fan.

Misschien halen ze hen voor de sfeer in de kleedkamer? Anders kan ik geen argumenten bedenken. Maar ja, de Jong kennende weet hij iemand er voor terug te halen die nog slechter is. Terwijl ik mijn stukje tekst lees en de vele reactie denk ik dat dit echt vervelend moet zijn voor Pablo om dit te lezen of er mee geconfronteerd te worden.

Deze jongen is echt nog niet toe aan een vervolg stap, maar dat vond ik ook van de Roon en Hateboer en die doen het toch alleraardigst daar in Italië, toch denk ik dat Pablo beter eerst een paar seizoenen achter elkaar goed spelen bij PSV voordat hij Nederland verlaat.

Mij zou Strootman een geschikte vervanger lijken mocht hij in de winterstop al gaan. Heeft ervaring, kent de club, is een leider en is ook voor eredivisiebegrippen gewoon een meer dan prima speler.

5 december 2019 om 16:26

Heb het idee dat zijn huidige salaris een probleem wordt bij Psv

5 december 2019 om 16:31

Ja dan zal hij een keuze moeten maken. Wil ik op niveau verder (al kun je daar tegenwoordig bij PSV ook je twijfels bij zetten), of wil ik dit salaris blijven behouden en bij een mindere club aan de slag gaan. Als ze bij Marseille van hem af willen dan zullen de subtoppers in Europa niet voor hem in de rij staan.

5 december 2019 om 16:53

Ik meen dat er behoorlijk wat leuke clubs uit Italie Strootman willen hebben.de afgelopen weken is hij onder meer aan Napoli, AC en Inter Milan en Fiorentina gelinkt. Hier in Engeland linken ze hem al een paar weken aan West Ham en zien ze die clubs als voornaamste rivalen in de komende transfer periode. Mogelijk dat hij dan iest van zijn salaris (nu 4,5 - 5 mln) in moet leveren, maar lang niet zo veel als wanneer hij naar PSV gaat.

5 december 2019 om 16:55

Oh dan wordt het inderdaad een ander verhaal. Ik had niet verwacht dat zulke clubs nog voor hem in de rij zouden staan. Zeker de premier league zou nog een mooie stap zijn voor hem.

5 december 2019 om 17:11

Ik denk dat Kevin inmiddels wel beter zit bij Marseille. Speelt nagenoeg alles en Marseille staat ook gewoon keurig 2e op een CL plaats. Met zijn salaris daarnaast gaat ie denk ik echt niet naar Psv......

Ben benieuwd of, indien dit waar blijkt, wel de juiste stap voor hem gaat zijn. Hij heeft nu meermaals moeite om op de been te blijven. Het komt op mij een beetje over alsof hij altijd aan het zwemmen is. Moeite om te blijven drijven en dus aanhaken aan het vereiste niveau.

Waarom zou hij eigenlijk weg willen en naar Atalanta? Hij staat bij PSV sowieso in de basis en normaal gesproken is dat toch een mooiere club dan Atalanta ondanks dat die het wel goed doen de laatste jaren. Verder voor ons natuurlijk geen flinke aderlating al hoop ik wel dat er vervolgens een echte sterke vervanger gehaald gaat worden.

5 december 2019 om 17:42

Waarom willen de meeste spelers weg uit de eredivisie…of het nou Atalanta, Brighton, Mainz, Hsv, Wolfsburg, Krasnodar of Sevilla is. Psv, Ajax en Feyenoord zijn allemaal mooiere clubs dan dat...naar die clubs ga je niet om voor de prijzen te spelen, maar je speelt op een hoger niveau en voor een veel hoger salaris.als je google mag geloven vangt Rosario nu 450k per jaar en de Roon (echt niet veel beter, zeker niet in potentie) 1,5 miljoen. (en dan betaal je in Italie nog minder belasting ook).het is natuurlijk leuk om een keer landskampioen te worden, en wanneer je zoals Depay en Wijnaldum een paar jaar terug in een situatie zit waarin een kampioenschap in het komende seizoen een hele reële mogelijkheid is, is de sportieve uitdaging ook zeker een overweging. Maar wanneer je netto salaris van 250k naar 1,2 miljoen gaat, dan is de keuze voor de meeste mensen vrij simpel. Met het eerste salaris heb je een leuke zakcent na je carrière, met het tweede speel je jezelf volledig financieel onafhankelijk.

5 december 2019 om 22:20

Nou ik vind die Nederlandse clubs helemaal niet mooier dan een Sevilla. Die doen het gewoon altijd goed in de La liga en hebben ook nog eens 3x achter elkaar de EL gewonnen

Zal je zien. Gaat die van atalanta naar napoli en dan naar een arsenal.en dan zijn als die psv fans boos dat ze hem zo goedkoop hebben laten vertrekken 😂😂😂 (zie de post van amrabat van een week geleden)

Allemaal mensen die juichen als Rosario weg gaat, zonder dat er maar iets van een transfersom genoemd is. Willen de Psv'ers zo graag van hem af dat het desnoods prima is transfervrij afscheid te nemen of verwachten ze nog een flinke vergoeding? Op basis van de informatie die beschikbaar is, verwacht ik persoonlijk niet een enorme zak geld voor hem.

En toch was Rosario echt niet slecht toen hij net bij PSV in het eerste stond. Sterker nog, hij was echt heel sterk en zijn Oranjedebuut was dikverdiend. Veel voetbalsupporters schijnen echter het vermogen te missen om langer dan 3 maanden terug te denken.

5 december 2019 om 16:59

Of mensen zien gewoon dat zijn ontwikkeling stagneert. Veel talenten beginnen ontzettend goed. Moeten we Bakkali ook nog steeds de hemel in prijzen, want hij begon goed? Of Van Rhijn, Riedewald, Tete, ga zo maar door.

5 december 2019 om 17:03

Dat zijn ontwikkeling stagneert klopt, maar overkomt dat niet ieder talent? Ik vind het onzin om een jonge speler na één schamel jaar direct af te schrijven. De namen die jij opnoemt laten het al veel langer dan een jaar niet zien, dus die vergelijking gaat een beetje mank.

5 december 2019 om 19:31

Hoezo gaat de vergelijking mank? Riedewald en bakkali zijn bijvoorbeeld 23 jaar. Weet je hoe oud rosario volgende maand wordt? 23 jaar. Hebben op dit moment alle 3 evenveel laten zien: namelijk 2/3 sterke maanden en daarna zijn ze weggezakt..

5 december 2019 om 17:00

Hij verraste mij enorm in zijn eerste duels onder van Bommel. Goede stevige inspeelpass, draaide altijd vooruit open en goed in de duels. Ik zie daar nu helaas niets meer van terug. Dat kan bij een jonge speler, maar nu zijn we zover dat we hem langer uit vorm dan in vorm hebben gezien en dan begin ik te denken dat die fase dan toch een opleving was.

Ik ben benieuwd welke Italiaanse media dat dan wel zijn. Ik geloof er namelijk niks van dat er Italiaanse clubs belangstelling hebben voor een speler als Rosario. Op basis waarvan? Zelfs het niveau in de top van de eredivisie lijkt mij te hoog. Beperkte speler.

Voor Atalanta is het misschien nog wel een goede aankoop. Tikje terug en tikje breed dat is in Italie prima. En aangezien Rosario nooit een bal vooruit speelt is dat daar geen probleem.

Raiola ahh v Bommel en Rosario hebben zelfde zaakwaarnemer. Reden dat hij altijd mocht spelen? On: ik zou als PSV proberen de Roon in de deal te betrekken. Zou aanwinst zijn. Ervaren kracht op het middenveld en NL international.

5 december 2019 om 19:51

Ik denk dat de Roon nooit meer weg gaat uit Italie, wordt daar op handen gedragen en hier zeiken we hem alleen maar af.

Meteen weg doen. Gratis trainer erbij die 'm altijd opstelt.

Verkopen en vol voor koopmeiers gaan. Deze jongen staat stil in zijn ontwikkeling. Het is dat psv niks beters heeft anders was hij zijn basisplaats kwijt geweest denk ik.

Denk dat ik die Raiola ook even ga opbellen. Misschien zien jullie me dan volgende week ergens bij een MVV spelen of zo! Hou het in de gaten!

Wat een laffe reacties toch allemaal. Komt voor mij op hetzelfde neer als je eigen spelers uitfluiten. Beetje steun kan deze jongen wel gebruiken om er weer bovenop te komen. Speelt ook nogal in een goed draaiend team en z'n trainer bombadeert hem tot grote leider. Tot overmaat ook nog de pispaal van de aanhang.

5 december 2019 om 22:11

Kritiek en pispalen horen er nu eenmaal bij, betekent niet dat t goed is. Ik persoonlijk heb niks tegen rosario en kam me helemaal voorstellen dat het echt niet makkelijk voor hem is bij psv. Maar het is gewoom onzin dat hij zoveel basis staat, wat meer v bommel zn fout is, dus ben ik blij wanneer hij verkocht wordt. Dat gaat kansen geven op een verandering namelijk. Rosario is toch een aardige dissonant op het middenveld en zie dit bij psv niet meer goedkomen

5 december 2019 om 22:11

Kritiek en pispalen horen er nu eenmaal bij, betekent niet dat t goed is. Ik persoonlijk heb niks tegen rosario en kam me helemaal voorstellen dat het echt niet makkelijk voor hem is bij psv. Maar het is gewoom onzin dat hij zoveel basis staat, wat meer v bommel zn fout is, dus ben ik blij wanneer hij verkocht wordt. Dat gaat kansen geven op een verandering namelijk. Rosario is toch een aardige dissonant op het middenveld en zie dit bij psv niet meer goedkomen

Mag hij niet alvast naar daar om te wennen. En dan dag 1 wintertransfer officieel over. Daaaaaag

Als Psv zijnde zou ik er zeker niet voor gaan liggen. Elke prijs is bijna bespreekbaar.

Weten de scouts van de genoemde Italiaanse clubs zeker dat ze deze Rosario hebben bekeken?

Van mij verder geen wensen meer, Sint. Tenzij u ook nog een bestemming voor Hendrix, Sadilek, Schwaab, John de Jong en Van Bommel vindt...

Haha dit zou fantastisch zijn. Is Andrea Borcelli tegenwoordig scout bij Atalanta trouwens?

AUB laat dit waar zijn deze jongen kan er echt helemaal geen moer van en zal zeker niet slagen bij atalanta

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder192
C. GakpoAanvaller194
D. MalenAanvaller1411
BrumaAanvaller133
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Maandag 20 januari
Barcelona en Manchester City hebben een blauwtje gelopen bij Internazionale. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren