Italiaanse clubs laten niets heel van Corriere dello Sport vanwege bizarre cover

Donderdag, 5 december 2019 om

De voorpagina van Corriere dello Sport houdt de gemoederen bezig in de Serie A. Op de cover sieren Romelu Lukaku en Chris Smalling, met als onderschrift 'Black Friday', als verwijzing naar het duel tussen Internazionale en AS Roma van vrijdagavond. Beide clubs spreken schande van de actie van de Italiaanse krant en ook AC Milan en Fiorentina snappen niets van deze keuze.

"Voetbal is passie, cultuur en broederschap. Wij zijn tegen elke vorm van discrimimatie en zullen dat standpunt ook altijd innemen", schrijft Inter donderdag in een statement op Twitter. AC Milan gaat met zijn verklaring nog een stapje verder. "Dergelijke onwetendheid over racisme is totaal onacceptabel. We zullen over dit onderwerp dan ook nooit zwijgen."

Roma vindt het eveneens onbegrijpelijk dat Corriere dello Sport voor een dergelijke krantenkop kiest en Fiorentina is zelfs 'sprakeloos'. De clubs in de Serie A verzetten zich al enige tijd gezamenlijk tegen racisme op de Italiaanse voetbalvelden. In een open brief werd het probleem met racisme in de Italiaanse voetbalwereld nog maar eens aangekaart. "We moeten erkennen dat we een serieus probleem hebben met racisme. Een probleem waar we de afgelopen jaren te weinig tegen hebben gedaan", zo schrijven de Italiaanse clubs in de brief. "De beelden van spelers die racistisch worden bejegend in het Italiaanse voetbal zijn dit seizoen door de hele wereld bekeken en besproken, tot schaamte van ons allemaal."

"Niemand zou ooit slachtoffer mogen zijn van racisme, binnen of buiten het voetbal, en we kunnen er niet langer over zwijgen of wachten tot het op magische wijze verdwijnt", aldus de twintig clubs in de Serie A. Brescia-aanvaller Mario Balotelli werd dit seizoen meer dan eens racistisch bejegend tijdens wedstrijden in competitieverband en hetzelfde overkwam Moise Kean, thans in dienst van Everton, afgelopen seizoen als speler van Juventus.
Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door gerard13)

Ik snap de ophef. Ipv dat die krant een tekst als 'Super Friday', "Football Friday" o.i.d. gebruikt gebruiken ze black. Alsof het enige wat er speciaal aan die 2 voetballers is dat ze zwart zijn.

5 december 2019 om 13:10

Maar wat is het probleem met dat ze zwart gebruiken? Waarom is er hier spraken van racisme? Wordt er vernoemd dat deze spelers minder zijn omdat ze zwart zijn?

5 december 2019 om 13:17

Moet dat vernoemd worden om aan jouw kwalificatie van racisme te voldoen? Straks ga je nog zeggen dat jij gediscrimineerd wordt omdat ze donkere jongens op de voorpagina zetten. Als je echt niet ziet wat hier het probleem is heb je zelf een probleem..

5 december 2019 om 13:19

@gerard13 waaro verwijzen naar huidskleur terwijl bij voetbal gaat om voetbalkwaliteiten. Waarom niet Super Friday bij ex man utd spelers of wat dan ook.

5 december 2019 om 13:21

Ja want er is pas sprake van racisme als er onderscheid wordt gemaakt en dit artikel aangeeft dat de betreffende zwarte spelers minder zijn.

5 december 2019 om 13:22

Omdat dit ook kenmerken van de spelers zijn waaraan de spelers voldoen met een kleine verwijzing naar black friday van vorige week. Wat is het probleem met deze titel?

5 december 2019 om 13:22

Het feit dat ze deze term gebruiken is al racisme, simpelweg omdat ze dat alleen doen omdat die jongens donker zijn. Ze hadden het anders genoemd waren het twee blanke jongens geweest op de cover. De uitleg klinkt dan vervolgens wel mooi, maar ook als damage control. Beetje hetzelfde als bij van Basten, het zullen vast geen racisten zijn, maar het is gewoon een domme opmerking.

5 december 2019 om 13:26

Nee puur de term zwart, of zwarte mensen gebruiken is geen racisme. Het is pas racisme als er onderscheid wordt gemaakt in rassen. Nergens wordt er ook maar iets genoemd dat zwarte mensen minder superieur zijn dan een ander soort ras. Officieel"volgens het Internationaal Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van rassendiscriminatie betekent raciale discriminatie "elke vorm van onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur op grond van ras, huidskleur, afkomst of nationale of etnische afstamming die ten doel heeft de erkenning, het genot of de uitoefening, op voet van gelijkheid, van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden op politiek, economisch, sociaal of cultureel gebied, of op andere terreinen van het openbare leven, teniet te doen of aan te tasten, dan wel de tenietdoening of aantasting daarvan ten gevolge heeft. Dit is in deze situatie niet van toedoen maar mensen verdraaien het zo dat ze er wel racisme in willen zien.

5 december 2019 om 13:27

Ik snap de heisa ook niet. Allemaal om niks. De enige conclusie die getrokken kan worden is dat het woordje zwart black of welke taal dan ook, niet meer gebruikt mag worden. Had White friday wel gemogen?

5 december 2019 om 13:27

Het is onzin en slaat nergens op. Als het deze vrijdag daadwerkelijk black friday zo zijn geweest zou ik het misschien kunnen begrijpen, maar alsnog zou ik als redacteur 2x nadenken over zo'n titel. Al helemaal gezien het feit dat racisme in het voetbal, en vooral de Serie A, erg vaak in het nieuws is gekomen.

5 december 2019 om 13:28

Gaat erom dat de krant aandacht geeft aan hun huidskleur. Het benoemd. Terwijl het gewoon twee mensen zijn. Gelukkig schamen deze Italiaanse clubs zich kapot. Dat @Gerard13 dat niet doet, maakt de clubs in ieder geval een stuk slimmer dan Gerard van 13

5 december 2019 om 13:30

Nee der is sprake van racisme omdat er onderscheid wordt gemaakt tussen de rassen. Wanneer het over blanke spelers gaat is het ook geen white friday toch? Dan is het gewoon een normale vrijdag. Maar als het over donkere spelers gaat is jet opeens black friday. Dus dan maak je duidelijk dat donkere spelers dus anders zijn. Of je het nou negatief of positief bedoeld. Denk je dat donkere spelers niet gewoon ook een normale friday willen? Die willen ook niet steeds een andere benaming of behandeling omdat ze donker zijn. Dat is racisme, en het valt me op dat veel mensen het bagataliseren, en ik denk dat niemand dit express doet maar gewoon door dat niemand weet hoe het voelt om onderscheiden te worden omdat je een andere kleur hebt. Of dit nou negatief of positief is je wilt gewoon als een mens behandeld worden en der hoeft niet steeds uitgelicht te worden dat je donker bent.

5 december 2019 om 13:30

Wat maakt het uit of het zwarte mensen zijn of witte mensen. Alle mensen zijn hetzelfde. Door ze met uiterlijke kenmerken te benoemen maakt dat je niet racistisch. Heey moet je die witte Nederlander zien, wow wat ik een racist door dit te zeggen. Het is onnodig maar niet racistisch.

5 december 2019 om 13:32

Omdat Black friday een verwijzing is naar het amerikaanse geburen van vorige week. Zou er vorige week White Friday zijn, en er nu 2 blanken spelers zijn en het ook White friday worden genoemd

5 december 2019 om 13:33

Het is op z'n zachtst gezegd belachelijk flauw. Net als wanneer je een Aziatische speler een tackle ziet doen en wanneer die hard is, spreek je van een kamikaze-tackle of banzai. Getuigt van laag niveau.

5 december 2019 om 13:33

Dat ben ik helemaal met je eens Theroscoe

5 december 2019 om 13:45

Juist omdat alle mensen het zelfde zijn is het raar dat wordt gekozen voor black friday. Want daarmee verwijs je naar een kleur van de spelers(het ras). Op deze manier maak je onderscheid tussen de rest van de spelers en de black spelers waar over ze het hebben. En dat is racistisch, het hoeft niet negatief te zijn zeker niet. Maar zodra jij onderscheid maakt tussen rassen dan ben je racistisch bezig. Als jij een witte nederlander ziet zeg je niet moet je die witte nederlander zien. Maar als jij een donkere nederlander ziet dan zal je wel sneller praten over een donkere nederlander. Terwijl het toch allebei nederlanders zijn waarom benoem je het bij de ene wel en bij de andere niet. (Het kan zo zijn dat jij dit niet doet, maar over het algemeen gebeurd dit)

5 december 2019 om 13:49

Of je verwijst naar een spektakel van vorige week en leest in het artikel dat door deze 2 spelers weer een spektakel wordt verwacht omdat ze zo goed zijn.

5 december 2019 om 13:54

Maar als een blanke Belg dat doet mag je wel spreken van een kamikaze? Ik ben het met je eens dat het flauw is, maar bewust bij een Aziaat zo'n opmerking weglaten, dat zou pas racistisch zijn. Of we zouden ook dat woord in zijn geheel moet wissen uit het woordenboek, dan kan er ook niks fout gaan.

5 december 2019 om 14:03

Dat is nou eenmaal hoe het is, als het een blanke belg is houd kamikaze geen verband met zijn afkomst (ras) dus kan het ook niet racistisch zijn.

5 december 2019 om 14:48

@appelsap 12 als het twee Aziaten waren en er Yellow Friday had gestaan had je dat dan ook normaal gevonden?

Heel de wereld staat precies op zijn kop.. Alsof de schrijvers zo dom zijn en gaan doelen op racisme.. Wat een gekke, steeds politiek correct willen zijn maatschapij van mijn kl***

5 december 2019 om 13:17

Wat bedoelen ze dan volgens jou?

5 december 2019 om 13:21

Je kan boos zijn om politieke correctheid in Italië, of om racisme in Italië. Jij kiest dus voor het eerste. Met de dag krijg ik meer bevestigd hoe ongelofelijk diepgeworteld racisme zit.

5 december 2019 om 13:26

Helemaal niet @cameo123 ik heb zelf buitenlandse origine en zie er helemaal niet "belgisch" uit en ik krijg ook te maken met racisme.. maar als je het woordje "zwart" al racistisch vind, dan is er iets mis bij de mensen die daar iets verkeerd aan vinden.. uiteraard doelen de schrijvers ook op afgelopen black friday

5 december 2019 om 13:28

Het gaat niet om het woordje zwart, het gaat om de totaal onnodige verwijzing naar hun huidskleur. Het gaat om hoe ze voetballen toch?

5 december 2019 om 13:29

Met alle respect, niemand is boos over het woord black of zwart. Het gaat erom dat het een rare titel is die de voetbalkwaliteiten van deze 2 voetballers negeert en gelijk hun huidskleur erbij haalt om een slechte grap te maken over black friday, dat al een week geleden geweest is en niks te maken heeft met voetbal o.i.d. Dát is de ophef, niet vanwege het woord black.

5 december 2019 om 13:30

Doe niet zo onnozel. Je weet zelf ook wel dat Belgen niet zo benadeeld worden als donkere mensen. Natuurlijk zijn er grappen over Belgen, en kijken we een beetje op van een Belgisch accent. Maar het is niet zo dat je er snller door wordt opgekapt. Het is niet zo dat je er een veel kleienere kans door hebt aangenomen te worden. Het is niet zo dat er een feestdag is waarin men blije liedjes zingt over donkere slaven.

5 december 2019 om 13:30

Maar als we ipv de Rode Duivels het elftal De Domkoppen noemen, vind jij dat toch ook verschrikkelijk? Hoe moeilijk is het te begrijpen dat wanneer je wilt scoren met een huidskleur gerelateerd item, dit gevoelig ligt?

5 december 2019 om 13:37

Het gaat om de hele context. Hoe kan je racisme nou vergezocht vinden in deze? Racisme is een gigantisch en actueel probleem in Italië. Dan kiest een krant ervoor om deze kop te bedenken, alleen omdat er morgen toevallig twee clubs spelen waarbij een zwarte speler speelt. Dat heeft toch alles weg van een provocatie en olie op het vuur gooien? Wat is nou ver gezocht met deze omstandigheden? Racisme of de kop van het artikel?

5 december 2019 om 13:53

Appelsap12, het artikel gaat dus juist over de voetbalkwaliteiten van die 2, dus die worden niet genegeerd. Het artikel gaat over de clash tussen 2 dragende spelers van beide teams, oud-teamgenoot en beide erg uitgesproken over racisme. Maarja, als mensen al pissig worden over een titel, dan lezen ze het artikel vaak al niet of niet objectief.

5 december 2019 om 13:28

Milanello, je bent óf ontzettend naief, of je ontkent het probleem veel te graag. Je kunt toch wel bedenken dat het onsympathiek is om mensen uit te lichten puur op basis van huidskleur wanneer racisme steeds meer bestreden wordt? Je gaat toch ook geen jodengrappen maken op 4 mei? Feit is dat ontzettend veel mensen racisme gewoon goedkeuren, en daardoor zelf ook racistisch zijn. Wanneer dit niet meer het geval is in landen als Italië, is zo'n kop niet zo erg.

5 december 2019 om 13:35

Ik denk dat we allemaal teveel politiek correct willen zijn.. ik ben de eerste die zou vechten tegen racisme maar dit gaat gewoon een beetje te ver

5 december 2019 om 13:41

Dit is niet puur racisme van de schrijver zelf, maar het staat wel recht tegenover de strijd tegen racisme. Als je als eerste zou vechten tegen racisme, dan zou je dus ook tegen titels zijn die spelers uit een benadeelde ethniciteitsgroep enkel opmerkt op hun huidskleur. Ze konden het toch ook de 'ex-Mancunian Clash' noemen? Niet iedereen hoeft elke bebolkingsgroep te mogen, maar we moeten elkaar niet op basis van ras en huidskleur benadelen.

5 december 2019 om 13:57

Ze worden eruit gelicht om meerdere redenen, hun strijd tegen racisme wordt dus ook genoemd in het artikel. Dat in combinatie met de heisa rond Black Friday, maakt het in mijn ogen totaal niet racistisch. Of het slim is na alle tumult van de laatste weken, dat vind ik niet, maar racisme kan ik toch echt niet vinden in dit artikel wat de voetbalkwaliteiten van de 2 ophemelt en hun belang in de strijd tegen racisme. 2 spelers die dragend zijn, elkaars directe tegenstanders, oud-teamgenoot en voorop gaan in de strijd tegen racisme. Ik zie weinig negativiteit.

Zegt genoeg over AS Roma om er een grap van te maken..... No one.. bla bla

Je zult veel mensen horen die de ophef niet gaan begrijpen: 'Je mag helemaal niks meer tegenwoordig!' en ik snap dat ergens wel, alleen vind ik de ophef hier wel degelijk op zijn plaats. Waarom moeten we de huidskleur van deze spelers benadrukken? Wat win je daar mee? Vooral met de commotie van de afgelopen dagen voelt dit meer als een marketingstunt met het motto: 'Slechte publiciteit is ook publiciteit' Goedkoop en onnodig dit.

5 december 2019 om 13:23

Helemaal mee eens. Perfect verwoord.

5 december 2019 om 13:23

Publiciteit natuurlijk, eigenlijk juist goed want nu komt er weer extra aandacht voor racisme terwijl in dit context geen sprake is van racisme.

5 december 2019 om 13:28

Ik wil het niet eens perse racistisch noemen, maar heel onnodig. Het is 2020, laten we deze spelers beoordelen om hun voetballende kwaliteiten. De kleur die zij verder hebben is helemaal niet van belang. Echt totaal onnodig en dan roep je dit soort reacties gewoon op je af. Als er 2 blanke mensen worden afgebeeld is de titel toch ook niet 'White friday' Heel apart

5 december 2019 om 13:32

Het is dus volgens jou goed om naar racisme neigende statements te maken om het te bestrijden. Oké dan Gerard...

5 december 2019 om 13:33

Precies Jesaja jij snapt het

5 december 2019 om 13:58

Jesaja, die voetbalkwaliteiten worden ook beoordeeld in het artikel. Of heb je dat niet gelezen?

5 december 2019 om 14:01

Ja zeker! En dat zou dus het enige moeten zijn waar het over gaat. Dat doen we ook bij blanke spelers toch? Enige wat donkere voetballers eisen is dat ze beoordeeld worden op hun spel en dat hun kleur niet telkens ter discussie staat. Het is gewoon niet belangrijk, begin er dan niet over

5 december 2019 om 13:54

Zullen we de Gay Pride ook maar verbieden dan? Waarom kan dat niet gewoon Pride zijn, waarom het Gay benadrukken? In de tijd van de Spice Girls was Girl Power ook al zo seksistisch natuurlijk. Iets benoemen kan ook gebeuren als symbool van kracht of trots.

5 december 2019 om 14:03

Als het door de gays zelf wordt gedaan is het inderdaad wat jij beschrijft! Maar dat lijkt me hier niet perse het geval. Een geuzennaam is alleen een geuzennaam als het komt van een Geus, dat snap jij ook wel

Het probleem met racisme is dat het moeilijk te bewijzen is of iemand racistisch is of niet. Je kunt moeilijk volledig iemands gedachten en intenties kennen. Maar om deze twee spelers nu uit te lichten puur op basis van hun kleur, terwijl racisme en discriminatie tegen vooral mensen met een donkere de laatste tijd steeds meer worden bestreden, is gewoon ontzettend dom, en laat zien dat je niet denkt aan de gevoelens van donkere mensen, die zich eindelijk echt begrepen beginnen te voelen.

5 december 2019 om 13:24

Dat het niet slim is ben ik zeker met je eens, maar de verontwaardiging van de wereld en dit als racisme te bestempelen terwijl er geen sprake is van racisme laat ook zien dat de wereld niet zo slim is.

5 december 2019 om 13:36

Gerard, jij kunt niet weten of er sprake is van racisme of niet. Je kunt niet in het hoofd van diegene kijken om te zien hoeveel diegene om de gevoelens van donkere mensen gaf toen hij die titel schreef. Het is gewoon ontzettend egoïstisch om een titel te plaatsen waarin je de huidskleur van donkere spelers als enige aan ze opmerkt, terwijl we i een tijd leven waarin racisme steeds meer wordt bestreden. Dat snap je toch ook wel?

5 december 2019 om 13:38

Dat kan niemand, dus gaan we kijken naar de inhoud van het artikel of er racistische bedoelingen achter zitten wat totaal niet het geval is.

5 december 2019 om 13:43

Feit is dat je twee individuen uit een benadeelde bevolkingsgroep apart neemt op wat ze apart maakt van anderen, in een tijd van strijd tegen het apart nemen en daarmee benadelen van die mensen.

5 december 2019 om 13:44

Italie heeft gewoon dat voorrecht verspeeld. Dat voordeel van de twijfel kun je daar niet echt meer geven helaas... Het is al tevaal gebleken dat ze daar een structureel probleem hebben met racisme en zo'n titel met wat voor bedoelongen dan ook helpt dan gewoon niet. Gewoon heel dom

5 december 2019 om 13:50

Precies dit.

5 december 2019 om 13:50

Er wordt verwezen naar het spektakel black friday in de titel en wordt deze vrijdag weer een spektakel verwacht in deze wedstrijden door de uitblinkende spelers van beide teams.

5 december 2019 om 13:59

Als het puur ging om black friday zet dan gwn twee blanke spelers neer en noem het dan black friday? Oh wacht dan is de titel dus al helemaal belachelijk? De pun zit hem dus overduidelijk in de kleur. Wat dus totaal onnodig is. Dat snap je wel toch?

5 december 2019 om 14:34

Maar wat is dan het verschil met een titel “battle of the Belgians” als Inter tegen Napoli speelt? Dan wordt er toch ook enkel op basis van afkomst een titel geschreven. Er wordt gewoon teveel gezocht in deze kwestie, het artikel is gewoon lovend over deze jongens en licht zelfs racisme uit.

5 december 2019 om 15:49

Battle of the Belgians zou racistischer zijn dan dit, maar daar zou je niemand in de wereld over hebben gehoord.

5 december 2019 om 13:31

Het is m.i. duidelijk met een racistische insteek. Het hele jaar gaat het al mis in Italië en deze krant kies er bewust voor om deze kop te maken omdat er morgen 2 clubs spelen die allebei een zwarte speler hebben? En dat gegeven trekken ze in het belachelijke met zo'n kop. Dan moet je wel echt enorme oogkleppen hebben om dat los te zien van racisme. Hoe het door zoveel mensen verdedigd en gebagatelliseerd wordt ook. Mensen zijn racisme nu gewoon aan het normaliseren, zo ver zijn we dus eind 2019(!). Echt weerzinwekkend en om verdrietig van te worden.

In het geval van Italië is het goed dat er nu gereageerd wordt vanuit de clubs, ook al is het misschien vergezocht en zijn er ergere incidenten geweest. Het is een goede stap dat de grote clubs nu daadwerkelijk statements naar buiten gooien, misschien dat de FIGC er dan een keer op gaat reageren. De afgelopen tijd zijn er zo veel incidenten geweest, ook vorig jaar, waar de Italiaanse voetbalbond niet eens op reageert. Het is goed dat de Italiaanse clubs er nu samen tegen in opstand komen denk ik.

Al die Italiaanse clubs die via Twitter hun onvrede laten blijken, omdat het past in social media-marketing. Een random gozertje of meid die mag inloggen op @ASRoma of @Inter (als voorbeeld, dus kom aub niet met een "huh, waarom noem je mijn club op, wij zijn juist anti-racisme en blablabla) is heel anders dan de mensen die de club in de fysieke wereld vertegenwoordigen. Dan zie je ze vrij weinig doen wanneer de lokale harde kern apengeluiden en/of met uitgestrekte armen bepaalde leuzen gaan roepen. Maar de zwarten zullen zich vast gesteund voelen door alle likes en retweets die ze binnen harken door dit zieltjesgewin.

5 december 2019 om 13:34

Ja racisme bagatelliseren en normaliseren, geweldig. Het probleem ligt natuurlijk totaal niet bij het racistische gedachtegoed, maar bij het feit dat mensen likes een aandacht willen!

5 december 2019 om 13:45

Ben je serieus? Ik kom net van de wc en wat ik zojuist heb geproduceerd zou mijn punt nog beter kunnen begrijpen dan wat jij net doet. Sorry hoor, maar lees even beter. Als ik racisme zou bagatelliseren, dan had ik gezegd dat die Black Friday-ding niet zoveel uitmaakte. Maar dat doe ik niet. Ik zeg dat instanties die online het veroordelen in het echte leven vrij weinig doen tegen serieuze gevallen van racisme onder hun eigen supporters. En ja, dat is een probleem. Want racisme ga je niet weghalen als je naar de pijpen danst van je achterban wanneer die weer eens los gaan op de zoveelste zwarte speler. En als je dat doet, dan heb je ook vrij weinig aan wat tweets. Doe eens echt wat. Dan pas geloof ik dat je serieus bezig met met racisme te bestrijden. Serieus man, hoe verkeerd kan je iets lezen.

Jeeetje mina, dit kan toch niet. Nee dit heeft niks te maken met een te gevoelige wereld. In Italië is het racisme overduidelijk een item En dan gaat de grootste sport krant hier over beginnen. Je had het heel anders kunnen brengen, echt wat dom zeg!

Nu staan de teams wel op, maar dan moesten jullie Bonucci of die klote fans van Brescia ook ff aanpakken.

Dus de clubs schrijven open brieven om te laten weten wat ze ervan vinden. En wat willen ze nu dan? Wat voor effect gaat dat tegen racisme hebben? Domkoppen snappen zulk soort acties niet, die moeten gestraft worden en niet via brieven aangesproken worden

Voor de mensen die het niet begrijpen, op Black Friday werden slaven goedkoop verkocht.het heeft niks te maken dat het woord zwart niet gebruikt mag worden. Ik hoop dat racisme een keer gaat stoppen,maar ik ben bang dat het alleen maar erger word en ook in de sport waar ik het meest van geniet.

Iemand ook al eens vanuit de andere kant nagedacht? Is het wellicht juist niet heel sterk om in deze tijden met Balotelli en Lukaku etc. - om juist een compleet artikel te wijden aan het feit dat de sleutelspelers in de aanstaande topper juist ‘black’ zijn? (en dat die rascistische supporters zich wellicht eens moeten realiseren dat de uitgejouwde spelers juist de sport maken) Dat de ‘titel’ in eerste instantie nogal ongelukkig is, prima. Maar de inhoud is eerder ‘positief racisme’ of hoe je het ook wilt noemen.

5 december 2019 om 13:52

Denk je echt dat de mensen het artikel lezen, die grijpen de eerste beste kans aan om racisme te benoemen.

Ach, straks heet het geen Black friday meer. Er is een zwarte lijst met muziek waar alleen zwarten in staan etc zo kunnen we wel doorgaan, racisme werkt 2 kanten op. Maar zo houdt je wel de discusie staande.

5 december 2019 om 13:55

Vergeet niet alle prijzen voor beste Europese voetballer, Afrikaanse voetballer etc. Allemaal racistisch.

Eigenlijk moet je als donkere speler helemaal niet meer in Italië willen spelen zo langzamerhand..

Mooi hebben de clubs weer netjes diplomatiek een signaal de wereld ingegooid. Begint Inter graag dan direct met het schoonvegen van het ultra vak? Bijvoorbeeld een wedstrijd of 5 dichtgooien? Die verdedigen nota bene een andere supportersgroep die zich racistisch heeft uitgelaten. Ik vind het hypocriet, tegen racisme zijn en niet je eigen supporters tot de orde roepen.

Dus volgende week 2 blanke spelers op de voorpagina om een mooie wedstrijd aan te prijzen met white power er onder?ook al zou de schrijver geen bijbedoelingen hebben met deze tekst dan nog is het niet slim om dit zo te drukken in de krant. je weet dat heel de wereld hier over gaat vallen, of het nou goed of slecht bedoeld is

5 december 2019 om 15:38

Wat denk je van het woord Amsterdamsche bluf, racistisch als de pest natuurlijk.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus5120
3.Lazio4528
4.AS Roma3815
5.Atalanta3522
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
J. KluivertAanvaller133
D. PerottiAanvaller113
M. CardinaliKeeper00
Pau LópezKeeper190
A. MiranteKeeper10
R. CalafioriVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

135 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Internazionale 20 14 0 0
2019/2020 Manchester United 0 0 0 0
2018/2019 Manchester United 32 12 4 0
2017/2018 Manchester United 34 16 4 0
2016/2017 Everton 37 25 3 0
Laatste voetbalnieuws

Lukaku ‘vernederd’ in kleedkamer Inter: ‘Nog niet eerder meegemaakt’

Romelu Lukaku is dit seizoen een van de uitblinkers van Internazionale, dat met Juventus in gevecht is om de Italiaanse landstitel. De aanvaller staat op 18 doelpunten in 26 wedstrijden in...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 25 januari
Edinson Cavani heeft een contractaanbieding van Manchester United naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren