Mario Been denkt mee met Feyenoord en wijst twee transfertargets aan

Donderdag, 5 december 2019 om

Bryan Linssen vertrekt na dit seizoen transfervrij bij Vitesse en volgens Mario Been zou de aanvaller een ideale versterking zijn voor Feyenoord. De oud-trainer van de Rotterdamse club is daarnaast van mening dat Jeremain Lens prima zou passen bij Feyenoord. De voormalige aanvaller komt bij Besiktas niet vaak aan spelen toe en volgens Been kan hij zijn loopbaan in De Kuip weer nieuw leven inblazen.

"Je weet hoe hij (Linssen, red.) over Feyenoord denkt. Er zijn een aantal interviews geweest waarin hij dat al heeft laten blijken", zegt Been in Voetbalpraat van FOX Sports. "Feit is dat hij niet wil verlengen en Feyenoord op die positie wel iemand kan gebruiken. Eén en één is twee: dan zeg je gewoon dat het een geweldige ploeg is om voor te gaan spelen." Been denkt dat Linssen veel effectiever is dan Sam Larsson. "Linssen is zeker een potentiële speler voor Feyenoord."

Marsman over debuut: 'Kippenvel voor de wedstrijd'

Been hoopt dat Lens volgende maand al in Rotterdam-Zuid te bewonderen is. "Ik vind Jeremain echt een uitstekende speler", deelt de analist complimenten uit aan de ervaren vleugelaanvaller in Turkse dienst. "Hij kan rechtsbuiten én linksbuiten spelen, maar ook als spits kan hij zeker uit de voeten. Dat heeft hij bij mij bij NEC (in het seizoen 2007/08, red.) gedaan. Als hij zijn lichaam erin zet...Hij is sterk en heel erg snel."

"Ik denk dat hij voor Feyenoord een absolute meerwaarde is", vervolgt Been zijn lofzang op Lens. "En Dick (Advocaat, red.) heeft natuurlijk bij Fenerbahçe met hem gewerkt." Been weet niet of Lens open staat voor een avontuur bij Feyenoord. "Ik ben niet zijn zaakwaarnemer." Lens beschikt bij Besiktas over een contract tot medio 2022, waardoor de Rotterdammers met een transfersom over de brug moeten komen.


Poll

Bryan Linssen en Jeremain Lens zijn aanwinsten voor Feyenoord


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door markbal)
5 december 2019 om 12:08

Been komt met twee linksbuitens aanzetten, denk dat Feyenoord in elke linie versterking nodig heeft maar dat die positie niet de belangrijkste is. Haal een spits met die fragiele spits die er nu is en haal een verdediger want Senesi is ook helemaal niets. Daarnaast zou Koopmeiners een versterking zijn maar die kunnen ze niet betalen.

5 december 2019 om 12:12

Ziyech zou ook een versterking zijn, maar die kunnen we ook niet betalen.

Als je als Feyenoord zijnde gaat voor Linssen en Lens continueer je de middelmatige transferperiodes van de afgelopen jaren. Dit zijn jongens die niet beter zijn dan de spelers die nu op hun plek staan (Berghuis, Larsson, Sinisterra) en die ook geen geld in het laadje gaan brengen. Slecht advies van Mario.

5 december 2019 om 11:35

Denk dat het enige is dat Feyenoord verder kan helpen, de stap om de jeugdopleiding weer op te krikken naar een beter niveau, inclusief de stap naar de KKD. Denk dat ze hun fout nu echt wel in zien en als ze dan alles op alles zetten om dat te realiseren, misschien doet Feyenoord over een aantal jaartjes weer mee.

5 december 2019 om 12:08

Feyenoord kan niet zomaar instromen in de Kkd. Zowel het belofteteam als O19 zijn op dit moment bovendien behoorlijk matig. Feyenoord moet natuurlijk de jeugdopleiding weer gaan verbeteren, maar dat is wel een langetermijnoplossing.

5 december 2019 om 12:11

Ik denk het ook. Dat is ook de manier om geld te genereren. Jonge spelers (vroeg gescout of zelf opgeleid) leveren nu eenmaal meer op dan transfervrije maar redelijke spelers zoals Fer en Narsingh, maar ook een Linssen. Je ziet het bij Ajax: het verkregen geld is er met name op die manier gekomen. Denk aan De Ligt, De Jong, Dolberg, Kluivert en Klaassen in de afgelopen jaren. Dit moet Feyenoord ook kunnen. Het zal misschien niet meteen z'n vruchten afwerpen, maar op de lange termijn is dit hoe Feyenoord het aan moet pakken mijns inziens; de jeugd naar een hoger niveau brengen en hier vol op inzetten.

5 december 2019 om 12:14

Orwell, daar ben ik me van bewust, maar ik denk wel dat ze alles op alles moeten zetten om het te realiseren en daarom zei ik ook over een aantal jaartjes dat ze misschien weer meedoen. Of misschien een combinatie met Dordt oid. Of misschien valt er binnenkort wel weer een club omver. Maar Feyenoord moet koste wat het kost proberen daar in te springen als de kans zich aandient. Edit: lees net in een ander topic dat Dordt schulden heeft. Feyenoord, sla je slag.

5 december 2019 om 12:18

@Formus - Gelukkig zijn er gesprekken gaande om in te stromen in de pyramide. Er zal dus vast een mogelijkheid zijn om (al dan niet uiteindelijk) in de KKD te komen. Het lijkt ook iets wat Feyenoord nu inderdaad écht wil realiseren. En gelukkig maar.

5 december 2019 om 12:26

Mgmv, goed te horen, hoop ook echt dat Feyenoord weer terug komt aan de top en dan lijkt me dat een goede stap.

5 december 2019 om 13:09

De Ligt, Frenkie, en Kluivert zijn idd voorbeelden al goede transfers ook gelden voor Sanchez, Milik die 2 zijn al goed voor 70 miljoen

ja joh weer 2 spelers halen die je niet kan doorverkopen om financiële klappers te maken. Linssen is transfervrij dus zou kunnen, al zou hij dus weinig toevoegen in verkoop. Lens is 32 jaar! en heeft nog contract tm 2022. Waarom zou Feyenoord weer voor zulke spelers moeten gaan als nu totale waarde wat ze zouden kunnen verkopen amper 50/60 miljoen is!! Die analisten kunnen zo makkelijk maar wat roepen.

Volgens mij is dit exact het type aankoop wat Feyenoord al jaren doet en wat ze niet vooruit helpt. Spelers die net iets te goed zijn voor de subtop maar die je niet laten concurreren met Ajax en PSV (en weinig restwaarde hebben) en oud eredivisie spelers die op het tweede plan zijn geraakt bij buitenlandse subtop.

Ben bang dat Lens niet echt de motivatie meer heeft, want dan had ie denk ik andere keuzes gemaakt. Kan t mis hebben. En of Linssen is wat je wilt? Die helpt je niet naar de absolute top. Maar misschien voor de stap er naar toe geen verkeerde optie. Vind het wel een nuchtere vent, dus zou wel passen.

Ik verwacht een vertrek van zowel Samba als Berghuis aankomende zomer. Hou je Narsingh(misschien) en Sinisterra over. Zou dan Summerville doorschuiven naar het eerste, Azarkan verhuren a la Summerville, een talentvolle linkervleugel halen en dan is Linssen als gratis extra optie zo slecht nog niet. Geld voor Lens neerlegggen? No thanks.

5 december 2019 om 11:46

@angelo77 "is Linssen als gratis extra optie zo slecht nog niet" Normaal gesproken niet, alleen lijkt mij beter dat Feyenoord gaat focussen op spelers halen die met winst verkocht kunnen worden. Ze hebben nu te veel spelers die (bijna) niets gaan opleveren. Feyenoord zou beter focussen op wie achter Sinestra kan spelen als back-up. Voor een AZ zou Linssen wel ideaal zijn. Verwacht dat hele voorhoede daar weggaat (idrissi, Boadu en Stengs) en hij zou dus ideale speler zijn voor de Gudmudsson, Aboukhal, Druyff en waarschijnlijk daarachter 2 talenten doorschuiven.

5 december 2019 om 11:51

Maar dat zeg ik toch ook? Sinisterra als rechtvleugel en dan Summerville als back up/concurrent. Links een talentvolle winger halen en Linssen als back up. Dat zijn 3 van je 4 wingers die je met winst kan verkopen.

5 december 2019 om 11:56

@angelo77 Wat is positie dan van Sinestra? Ik dacht zelf linksbuiten. Indien linksbuiten dan dus een talentvolle linksbuiten halen als back-up die Sinestra kan vervangen als hij 1 of 2 jaar later wordt verkocht. Op rechtsbuiten heb je Nasing al als back-up, Summerville als talent en een Toornstra kan er ook spelen. Als je Linssen haalt heb je hem en Narsing en eventueel Toornstra die je niet kan verkopen en plekken innemen.

5 december 2019 om 12:04

Sinisterra kan uit de voeten op de linkervleugel en speelt daar nu, omdat Berghuis op rechts staat. Maar Sinisterra crëert vooral en kan minder goed afmaken, waardoor hij op rechts meer van waarde zal zijn. Werd vanuit Colombia vaak vergeleken met Cuadrado. Narsingh mag ook wel vertrekken, aangezien die helemaal niks meer toe kan voegen aan dit team. Geef mij dan maar Linssen als die ene oudere speler. + Hij kan vanuit de punt spelenLinks: Aankoop, Linssen. Rechts: Sinisterra, Summerville.

5 december 2019 om 12:13

@angelo77 thanks ik dacht linksbuiten. Haha ja Linssen lijkt me ook veel beter dan Narsing alleen die gaat niet weg. Heeft een goed contract getekend en mag blijven t0t juni-2011. Die gaat braaf blijven. Welke andere club zou hem anders overnemen en goed contract laten tekenen. Ik denk dat Feyenoord vooral meer heeft aan een ervaren pinchhitter die je kan inbrengen om wat te forceren. Tegen Rangers keek ik even naar de wisselspelers wie je kan inbrengen om wat te forceren maar schrok gewoon van wat er zat. Die Arensen heeft echt een mega opdracht/uitdaging. Dit elftal moet op meerdere plekken kwaliteit halen, waarde creëren en toch blijven meespelen en Europees halen.

5 december 2019 om 12:21

De kans is groot dat Narsingh zelf wil blijven idd, al is het gelukkig nog maar voor een extra jaartje. Oh absoluut! Een spits is wat ik al sinds begin Augustus verlang en heb tot de laatste dag van de transferwindow gehoopt dat er eentje zou komen, maar helaas. In Januari moet er idd een breekijzer/back up voor in de punt en in de zomer gewoon een nieuwe basisspits. Gelukkig heeft Arnesen een vrij groot netwerk, dus heb er wel vertrouwen in. Moet in ieder geval geleidelijk gaan.

Hé, daar hebben we het Lens gerucht weer. En Linssen is voor elke analist nu een fantastische inkopper na z'n uitgesproken wens om na dit seizoen te vertrekken. Zullen we alsjeblieft lekker Arnesen het werk gaan laten doen? En dalijk staat Been weer vooraan om zich af te vragen waarom Feyenoord geen kapitaal opbouwt door bijv. jong talent te halen.

5 december 2019 om 15:37

Je kan wel allemaal groeibrillantjes willen kopen die je vervolgens voor veel geld weer de deur uit kan doen, maar die zijn vaak duur of willen niet komen. Je kan daarom niet verwachten dat Arnesse alleen maar met talenten aan komt zetten. Een Linssen is goedkoop, wilt komen en legt per seizoen evenveel ballen in het netje als Steven Berghuis.

Is dit de man die 10-0 van PSV verloor? Laten we vooral weer een speler op zijn retour halen die geen restwaarde heeft en een dik salaris vangt..

5 december 2019 om 14:19

Wat heeft die ene wedstrijd nu met zijn mening te maken. Het niet met elkaar eens zijn is helemaal prima, maar zeggen dat zijn mening niet telt omdat hij ooit zwaar verloren heeft is niet ok.

Wat een suggesties... Linssen kan ik nog enigszins in komen, maar Lens? Da's precies het type aankoop dat Feyenoord veel ellende heeft opgeleverd: spelers die een matige tot redelijke carrière achter de rug hebben, veel salaris vragen, geen restwaarde vertegenwoordigen en vaker niet presteren dan wel. Maar ja, Been en Lens hebben samengewerkt, dus dan zou het natuurlijk een goede aanwinst zijn. Lachwekkend.

Met alle respect van de wereld. Maar dit is toch wel het vijvertje waar Feyenoord in moet vissen.Linssen is gewoon een prima speler voor Feyenoord en doet niets onder voor de huidige vleugelspelers. We moeten concluderen dat Feyenoord het een beetje van zulke spelers moet hebben momenteel.Lens kan met zijn ervaring een hoop toevoegen in onze Mickey Mouse competitie.

5 december 2019 om 11:46

Is dat het vijvertje waar we in moeten vissen omdat 'wij' deze jongens kennen? Of zijn er ook andere vijvertjes? Het is heel makkelijk om je neer te leggen bij dit soort spelers en waar we juist vanaf moeten.

5 december 2019 om 12:05

@mgvm ik ben het deze keer roerend met je eens. de Eredivisie is voor Feyenoord geen gelukkige vijver gebleken de afgelopen jaren. ik zeg dan niet dat je nooit meer wat uit de Eredivisie moet halen maar zeker geen speler als Linssen. dat is weer vissen in de categorie Larsson die ons ook niet echt verder heeft geholpen

5 december 2019 om 12:15

@japie haha en dan te weten dat Larsson met 7 miljoen stukken duurder was dan Haaland die voor 5 miljoen naar Salzburg ging. Jammer dat feyenoord geen goede scouting apparaat heeft door dat weg te bezuinigen.

5 december 2019 om 11:46

Met alle respect voor Lempa. Feyenoord moet helemaal niks joh, gekkie. Lens en Linssen past nou heel goed bij een club die op zn lauweren wil rusten. In die fase zit Feyenoord helemaal niet. Feyenoord moet op zoek naar een nieuwe manier om weer aan te sluiten. Die neerslachtige 'ja, dit is nou eenmaal de situatie waar ze in zitten' heeft nog nooit iemand vooruit geholpen.

5 december 2019 om 12:02

@lempa zolang je je geld blijft weg gooien aan dit soort aankopen die geen restwaarde hebben en ook niet heel veel toevoegen is dit idd de vijver waarin je moet blijven vissen ja. je kan er ook voor kiezen dat geld in je zak te houden wat meer geduld te hebben met het aantrekken van spelers en dat geld op te sparen voor een aankoop die je echt beter maakt. goedkoop is duurkoop en ik zie liever kwaliteit dan kwantiteit

Wat moeten we daar nou mee? Met alle respect maar je komt echt niet beter als je Linssen haalt. Nooit hoger niveau gehaald dan Nederland.

Precies, laten we vooral doorgaan met het aankoopbeleid dat ons zo ver heeft terug geworpen in de tijd bij Feyenoord

Toch opvallend dat ook mensen die in de voetballerij zitten als Been echt geen greintje inventiviteit tonen in dit soort zaken, en vooral ook totaal niet op de hoogte zijn van niet-Nederlandse/ED spelers. Opper maar weer een goede speler van een middenmoter (zoals Larsson) en een speler die het bij een andere club in Nederland in t verleden goed heeft gedaan (zoals Narsingh). Leer vooral niet van de geschiedenis.. Nog n wonder dat je niet met Guidetti aan komt zetten.

Em daarom loopt Feyenoord dus achter. Dit soort trainers denken altijd weer aan oplossing op de korte termijn. Dit zijn ook trainers die ongeacht het spelersmateriaal altijd in hetzelfde systeem willem spelen. Feyenoord heeft een innovatieve coach nodig met een duidelijk idee. Nagelsmann, Rose, Tuchel, Ten Hag etc zijn daar goeie voorbeelden van. Een eventuele buitenlandse coach sluit ik dan ook niet uit.

Als Arnesen deze spelers gaat halen had Feyenoord net zo goed Van Geel als TD kunnen behouden. Van Geel was waarschijnlijk ook voor dit soort kaliber spelers gegaan.

Lens is te duur en Linssen te matig. Bedankt voor je advies Mario, gaan we helemaal niets mee doen!

Ik zou eens een poging wagen bij jahanbaksh. Komt helaas niet aan de bak bij brighton (willen hem een wingback maken) dus een poging is het wel waard. Desnoods even huren voor een half jaar en volgend seizoen verder kijken.

Snap de intensies van Been wel. Vanaf de flanken (voornamelijk links) komt heel weinig diepte. Met Lens heb Linzen heb je meer opties. Maar wederom spelers uit een middemoot of spelers die niet veel minuten gemaakt hebben. In mijn optiek missen ze vooral een creatieve middevelder die altijd vooruit wilt spelen. En ja Orkun is een talent. Maar hem nu zoveel fouten zien maken en kan niet anders zeggen dat die vooral op tien moet blijven staan. Naast Fer moet gewoon iemand komen die altijd de bal wilt hebben en altijd diepte zoekt. Als ze voorin ook eens diepte zouden zoeken zo dat een aderlating zijn..............

Spelers zonder restwaarde mogen alleen als ze Feyenoord direct niet alleen beter maken, maar stappen verder helpen, zowel sportief als financieel. Lens doet dat zeker niet. Narssingh doet dat niet, en spelers als Bony doen dat ook niet. Ibrahimovic (alleen ter illustratie want die komt niet), die heeft ook geen restwaarde maar helpt Feyenoord wel aan een EL-plek. Linssen is 29 en kan wel restwaarde hebben. Die kan Feyenoord wel beter maken. Maar: gaat hij een EL plek veilig stellen zodat Feyenoord er financieel beter op wordt? Daar twijfel ik over.

5 december 2019 om 13:47

Linssen maakt Feyenoord beter. Smaakmaker en aanvoerder van een subtopper, een goede kop er op. Daarnaast is voor jongens als Fer, Clasie, Karsdorp, Narsingh, etc Feyenoord een stap terug in de carrière geweest. Voor Linssen is het een stap omhoog en dat is natuurlijk een stuk motiverender

Voor larsson kun je misschien wel 5 miljoen vangen, linssen ophalen en voor resterende bedrag een talent kopen. Jorgensen mun je misschien wel 10 miljoen voor vangen, daarvoor een talent halen. Feyenoord moet een elftal om kokcu, berghuis en fer bouwen aangevuld met talenten. En dan over 3 jaar kijken waar ze staan.

Been denkt mee met Feyenoord door spelers aan te bevelen die geen restwaarde hebben.... daar heeft Feyenoord op dit moment met Narsingh, Fer, Botteghin al genoeg van rondlopen. Is dit dan een verstandige versterking voor Feyenoord?

Beste Feyenoord, kies nu eens niet weer voor pure middelmaat, accepteer een slecht seizoen. laat de scouts het werk doen en koop op iedere linie een versterking tussen de 3-7 miljoen.

Linsen moet gewoon naar de USA gaan en de zakken vullen nu het nog kan.

Mario Been wilde toch niet met Advocaat mee naar Feyenoord?? Waarom gaat ie nu wel aankopen lopen aanwijzen? Linssen maakt Feyenoord niet beter en met Narsingh hebben ze al een speler zoals Lens in huis.

Met een strik eromheen breng ik Lens hoogstpersoonlijk naar Rotterdam. Wat zou dat een geschenk uit de hemel zijn als we hem aan Feyenoord kunnen verkopen. De beste man verdient gewoonweg teveel en betaalt dat niet uit in zijn prestaties. Hopelijk dat hij een opleving kan beleven in de Kuip. Win-win-win.

Wanneer flikkeren we mario been toch eens van de televisie af? Heeft zelf geen ene jota bij Feyenoord gepresteerd, weet wel altijd hoe het beter moet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1911
L. SinisterraAanvaller194
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper20
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

27 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Vitesse 20 12 4 0
2018/2019 Vitesse 34 12 6 0
2017/2018 Vitesse 37 17 5 0
2016/2017 FC Groningen 30 11 5 1
2015/2016 FC Groningen 30 3 6 0
Laatste voetbalnieuws

Vitesse stapt na furieus kwartier van FC Emmen teleurgesteld van het veld

Vitesse heeft zondagmiddag voor eigen publiek punten verloren in de Eredivisie. In de thuiswedstrijd gaf de ploeg van nieuwbakken trainer Edward Sturing een voorsprong uit handen tegen FC Emmen: 1-1. Vitesse...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
Carles Pérez verlaat Barcelona voor een bedrag van dertien miljoen euro voor AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren