Keuze voor Turkije verklaard: ‘Wie gaat hen nou uit Oranje spelen?’

Donderdag, 5 december 2019 om

De loopbaan van Orkun Kokcü zit in de lift. De middenvelder geniet het vertrouwen van trainer Dick Advocaat, die de jonge spelmaker van Feyenoord een grote toekomst voorspelt. Kokcü is blij met de complimenten van de ervaren oefenmeester, maar weet tegelijkertijd dat er nog een hoop werk te verzetten is. Zo moet onder meer zijn scorend vermogen verbeterd worden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Orkun Kokcü had beter voor Oranje kunnen kiezen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door clutch)

Realistische keuze gemaakt, ondanks dat je natuurlijk niet weet wat de toekomst zal brengen qua blessures etc. Maar daar zou ik het zelf niet van af willen laten hangen

5 december 2019 om 12:22

Wijnaldum Strootman Propper zijn allemaal al wat ouder. Had prima op het middenveld zijn minuten kunnen maken over 2-3-4 jaar. Maar zo goed is hij ook weer niet dus geen man overboord. Wel mooi dat hij Feyenoord een topclub blijft noemen.

Wijnaldum is 29 jaar. Die heeft ook niet het eeuwige leven... Beetje op korte termijn gedacht dus.

5 december 2019 om 08:47

Hij had zich prima bij jong oranje paar jaar kunnen ontwikkelen en alsnog in het grote oranje komen.

5 december 2019 om 11:07

@peter_selie ik denk dat we altijd betere spelers zullen hebben dan deze jongen. Hij gaat het al moeilijk genoeg krijgen om de selectie van Turkije te halen.

5 december 2019 om 09:41

Ja inderdaad. Het artikel zegt niets over dat hij 'met zijn hart' heeft gekozen, maar zijn vader blijkt dan nota bene nog te hebben gezegd dat hij voor Oranje zou moeten kiezen. Ook doorliep hij de jeugdelftallen van Oranje en dan kiezen voor Turkije, omdat hij daar meer kans heeft op speeltijd. Natuurlijk heeft iedereen het volste recht om zijn keuze te baseren op criteria die hij belangrijk vind. Maar als je bent opgegroeid in NL, doorloopt die jeugdelftallen, breekt door bij een NL club en zijn vader (even aannemend dat het voor beide ouders geldt) adviseert NL ... beetje jammer dat hij dan toch voor Turkije kiest obv een beetje kansberekening

5 december 2019 om 12:01

Eigenvisie, waarom vind je dat jammer? Er zijn toch genoeg spelers die kiezen voor een ander land? Bij Curacao spelen ontzettend veel Nederlanders die het NL elftal nooit halen. Bij Marokko vroeger ook. En ik waardeer het juist dat ie daar open over is. Iedereen heeft zijn eigen argumentatie en criteria inderdaad. En hij is volledig open en (her)kent heel goed zijn eigen kwaliteiten en dus ook zijn plaats. Waardeer het enorm dat (eindelijk) een voetballer zelfkritiek heeft en in de spiegel durft te kijken.

5 december 2019 om 12:15

Formus, ik zou kiezen voor een land waar ik me ´thuis´ voel en waar mijn hart naar uitgaat. Vandaar dat ik in mijn vorige comment benoemde dat het artikel niet spreekt over dat hij (ook) met zijn hart kiest. Het kan natuurlijk nog steeds zijn dat hij dit wel doet, maar het lijkt alsof hij zijn keuze meer baseert op speelkansen. Dat vind ik een beetje jammer. Al kijk ik niet elke wedstrijd van Feyenoord, ik vind hem vaak wel een goede indruk maken en hij is nog jong dus wie weet waar zijn plafond ligt. Misschien zou het ook juist van ambitie getuigen om, ondanks de conurrentie, wel voor Oranje te kiezen. Afijn, als hij gelukkig is met de keuze, prima :-)

Een eerlijke reactie om er gewoon voor uit te komen waarvan jij denkt het meeste kans te maken om in een nationale ploeg te spelen. Opzich ook wel te begrijpen want middenveld is druk bezet bij het NL elftal. Hij noemt Wijnaldum en De Jong. Maar verder komt Ihattaren er nog aan en heb je nog spelers als vd Beek die ook nog lang mee kunnen doen in NL elftal

Realistische keuze lees ik hier, maar hij heeft een keuze gemaakt alsof hij tussen twee clubs moest kiezen. Je komt met trost uit voor je land en niet omdat je denkt er meer/minder te kunnen spelen doordat er andere spelers rondlopen. Verder denk ik niet dat hij de komende jaren in aanmerking zou komen voor Oranje.

5 december 2019 om 12:11

Je zegt het zelf eigenlijk al. Er is een kleine kans dat hij voor het Nederlands elftal uit kan komen. Als je dan de luxe hebt voor Turkije uit te komen, waarom zou je dat niet doen? Dat hij deze keuze maakt wil toch niet zeggen dat hij niet met trots voor Turkije uitkomt?

Zolang zulke talenten maar kiezen voor Turkije, maakt het mij niet uit wat de reden daarvoor is. Ik hoop dat Ferdi Kadioglu hetzelfde doet, want die zie ik ook niet echt veel speeltijd krijgen bij Oranje.

5 december 2019 om 10:25

Ferdi moet meer vertrouwen krijgen van Ersun. Moses moet je uit dit elftal halen zodat je Ferdi kan laten ontwikkelen. Hij doet het altijd goed wanneer die speelt en hij verdiend eigenlijk gewoon veel meer dan Moses die toch weg gaat over een half jaar. Wie weet kiest Ferdi in een halfjaar voor Turkije en gaat hij mee naar het EK. Eerst moet Ersun hem gewoon laten voetballen ipv u21 wedstrijden en alleen bjj Jong Oranje waar hij het overigens ook erg goed doet.

5 december 2019 om 16:16

EK-selectie staat op misschien 1 of 2 namen al vast denk ik, Senol Gunes is geen trainer die opeens een speler mee gaat nemen die helemaal geen minuten heeft gemaakt tijdens de kwalificatie, zelfs al is het een heel groot talent. Maar tijdens de volgende Nations League zal hij waarschijnlijk wat nieuwe namen uitproberen en Ferdi moet daar zeker deel van uitmaken. Als dat niet mogelijk is bij Fener, dan maar bij een andere team. Zoals je het zelf al zegt, Moses die over een half jaar weg is en er weinig van bakt, krijgt de voorkeur. Dat is niet de bedoeling.

5 december 2019 om 22:15

Het probleem van Turkse trainers is dat ze liever met spelers spelen die veel ervaring hebben dan spelers de kans geven om zich te ontwikkelen. We vinden dat we daar geen tijd voor hebben. Helaas gaat daardoor veel talent verloren.

Prima onderbouwing van zijn keuze, alhoewel zijn gevoel voor Turkije toch ook wel een aanzienlijke factor is geweest neem ik aan.ik hoop dat Turkije nu eens echt een decennia ingaat waarin ze constant tot de beste 10-15 landen van de wereld gaan behoren, ze hebben een aantal zeer grote talenten voor de komende 10jr als de potentie eruit komt. In feite is het sowieso vreemd dat een land met zoveel inwoners wat zo voetbalgek is eigenlijk constant zo matig presteert, wat zou hier de reden van zijn?anyway, ik hoop dat echt dat al die Turkse talenten doorbreken en de juiste carriere keuzes maken zodat Turkije hopelijk de komende Ek's en WK erbij is en goed gaat presteren….dan neem ik die Toeter Turken en soms irritante Turkse keyboard warriors wel veel lief

5 december 2019 om 11:15

@richardpraha ik denk vooral dat het probleem van Turkije is dat ze nog steeds te vaak oude uitgebluste spelers halen bij de topclubs ipv kans geven aan talent. Ik keek even bij een Fenerbahce en daar lopen 8 spelers van 30 jaar en ouder en 6 van 29 en 2 van 28. Bijna de helft van je selectie is dus ouder dan 28 jaar. In een selectie heb je ook altijd de middengroep nodig van twintigers dus je ziet dat er weinig plek overblijft voor talenten. Ook bij een Gala zie je dit. Selectie van 30 man waarvan 10 spelers zijn van 30 jaar en ouder en 6 van 28 en ouder. Ook hier meer dan helft is gewoon aan de oude kant.

5 december 2019 om 11:29

Dat klinkt inderdaad als een goede onderbouwing, is wellicht ook cultuur gerelateerd dat ze in Turkije meer respect hebben voor autoriteit, status en ervaring en daarom vaak doorstroming van talenten langzamer gaat.ik heb wat wedstrijden van de Turkse ploeg gevolgd en was echt aangenaam verrast, ziet er veelbelovend uit en zou mooi zijn als ze tijdens het WK goed presteren. Denk dat die poule wel te doen moet zijn voor Turkije.

5 december 2019 om 16:24

Turken hebben geen geduld en een zwak voor buitenlandse spelers. Ik ben zelf geen voorstander van een limiet op buitenlanders, maar als ik sommige spelers zie waar miljoenen voor wordt betaald, vind ik het niet gek dat de discussie over wel of geen limiet nog steeds wordt gevoerd. Want er is echt heel veel middelmaat wat er binnen wordt gehaald. En jonge spelers krijgen niet de tijd die ze nodig hebben, van jeugdtalenten wordt direct verwacht dat ze de sterren van de hemel spelen. De Turkse fans kijken naar clubs als bijvoorbeeld Ajax, of liever gezegd vooral Ajax, en de talenten die zij voortbrengen en verwachten dan hetzelfde van hun eigen jeugd, maar het niveauverschil in opleiding is eigenlijk niet te overbruggen voor ons.

5 december 2019 om 17:30

Misschien selectieve perceptie, correct me if I'm wrong, maar ik heb bij de Turken vaak ook een beetje de indruk dat ze de Volendamse ziekte hebben. Thuis worden er vaak nog wel resultaten behaald, maar uit en in de keren dat ze dan op een eindtoernooi spelen is het meestal dramatisch.

5 december 2019 om 22:50

Turkije heeft op eindtoernooien niet per definitie goede resultaten behaald, maar hebben het in 2002 wel zeer goed gedaan met een derde plek en in 2008 met een halve finale. Vooraleer ze op een eindtoernooi te bewonderen zijn moeten er nog wel wat bergen verzet worden. Maar daar lijkt nu langzaamaan verbetering in te komen met de toename van het aantal talenten dat zich mengt in Europese velden.

6 december 2019 om 11:42

Dit zijn de prestaties op een eindtoernooi, het WK van volgens mij 1954 laat ik erbuiten:euro 1996 - uitgeschakeld in groepsfaseeuro 2000 - kwartfinalewk 2002 - 3e plaatseuro 2008 - halve finaleeuro 2016 - uitgeschakeld in groepsfasedus niet dramatisch, en ook niet uitstekend. Alleen begrijp ik dat je nu zo denkt, want Euro 2016 was echt een heel dramatisch toernooi voor ons en dat blijft in het hoofd hangen.

Het gros van de spelers redeneert zo, mooi dat hij er ook eerlijk over is. Mensen moeten niet zo gekwetst zijn door dit soort keuzes. Hun carriere, hun keuze.

Is Kokcu pas 18 joh? Dacht dat hij 20 was, speelt voor mijn gevoel al een paar seizoenen in Feyenoord 1.

Ben hoe dan ook blij dat Orkun voor Turkije gekozen heeft. Hij kan op den duur de rol van Emre Belözoglu zeker gaan vervullen op het middenveld. Die beste man is nu 39 en wordt nog steeds als ‘onmisbaar’ gezien. Wat ik me afvraag is wat Naci Ünüvar straks gaat doen als het zijn tijd is. Dat is wel een jongen die potentie heeft om wereldtop te worden (mits hij zich blijft ontwikkelen zoals hij nu doet). En ongetwijfeld met hem nog anderen die zullen volgen. Als het Turkse nationale team de trend van het afgelopen jaar kan doorzetten met de talentvolle lichting die in Europa speelt, kan dat nog wel eens een interessante kwestie worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger102
S. BerghuisAanvaller109
B. LinssenAanvaller101
N. JørgensenAanvaller61
J. BijlowKeeper60
L. NarsinghAanvaller61
R. BoženíkAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

3 fans
19 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 8 0 1 1
2019/2020 Feyenoord 22 2 4 0
2018/2019 Feyenoord 11 3 0 0
2017/2018 Feyenoord 0 0 0 0
2017/2018 Feyenoord U19 12 7 4 0
Laatste voetbalnieuws

Rampzalig slot Feyenoord: ‘Het is een oriëntatieding, hij schat het slecht in’

Feyenoord heeft een rampzalige eerste helft achter de rug tegen Dinamo Zagreb. Het team van Dick Advocaat zag Bryan Linssen uitvallen met een hamstringblessure en kort voor rust liep Uros Spajic...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren