AZ in onzekerheid voor topper tegen Ajax: ‘We hebben alles aangeleverd’

Woensdag, 4 december 2019 om

AZ en Ajax treffen elkaar op 15 december voor de eerste keer dit seizoen in de Eredivisie. Elf dagen voor die wedstrijd is echter nog altijd niet duidelijk waar de kraker tussen de nummer een en twee van de competitie afgewerkt zal gaan worden. De Alkmaarders speelden vanwege het ingestorte dak de afgelopen maanden niet in het eigen AFAS Stadion en weten nog niet waar zij aan toe zijn voor de wedstrijd tegen Ajax.

Bij AZ heerste de hoop dat de club op 15 december weer in het eigen onderkomen terecht zou kunnen. Het dak van het AFAS Stadion stortte op 10 augustus van dit jaar gedeeltelijk in door harde wind, waarna AZ uitweek naar het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. De gemeente Den Haag heeft echter al duidelijk gemaakt dat het bezoek van de Amsterdammers onwenselijk is vanwege angst voor ongeregeldheden.

AZ hoopt nog altijd in eigen huis te kunnen spelen en heeft de gemeente Alkmaar, die er onlangs voor koos om het stadion nog niet vrij te geven, inmiddels de gevraagde gegevens verstrekt. “Wij hebben alles aangeleverd”, bevestigt een woordvoerder van de club aan NH Nieuws. De gemeente kijkt kritisch naar onder meer de verankering van de verbinding tussen de hoofdtribune en het hoofdgebouw en wil ook weten of de zogenaamde ‘sleufgaten’ in het stadion dichtgelast zijn.

AZ kreeg onlangs een paar dagen extra de tijd om de gewenste informatie aan te leveren en heeft volgens de woordvoerder nu alle aandachtspunten opgepakt: “Die worden nu door de gemeente bekeken. Volgende week beslist de gemeente of er in het eigen stadion gespeeld mag worden.” Als AZ niet in het AFAS Stadion terechtkan is nog niet duidelijk waar de wedstrijd gespeeld zal worden. De ploeg van trainer Arne Slot week eerder dit seizoen voor de ‘risicowedstrijd’ in de Europa League tegen Royal Antwerp al eens uit naar de Grolsch Veste van FC Twente.


Poll

Denk jij dat AZ - Ajax in het AFAS Stadion gespeeld zal worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door crema)

Wat mij betreft geeft een stadion zonder dak zoveel meer sfeer. Ben benieuwd!

4 december 2019 om 15:01

Het heeft inderdaad wel iets. Geeft een lekker nostalgisch gevoel. We zullen zien...

4 december 2019 om 15:24

Vind ik persoonlijk niet. De akoestiek vind ik prettiger wanneer er een overkapping is.

4 december 2019 om 15:30

Je gaat naar een voetbalwedstrijd, niet naar een concert

4 december 2019 om 15:33

@Sempros, tsja. Het liefst ga ik naar wedstrijden als ik op de Balkan ben of in Rusland en daar mag gelukkig wat meer mbt vuurwerk (wat ik er persoonlijk bij vind horen). Dat kan dan weer wat beter zonder dakkie. Het is maar waar je van houdt he

4 december 2019 om 15:38

En meer kouw en meer last van de zon in de zomer ik vind een stadion zonder dak in een warm land wel mooi maar niet in ons koude landje haha

Bugh.. Lekker laatste momenten werk dit. Ik gok op een topper op het waardeloze kunstgras van Den Haag, zonder uitpubliek.

4 december 2019 om 14:38

Dat laatste zou wel heel zuur zijn. Dan moet Ajax eigenlijk boeten door dat AZ haar dak is ingestort. Zo’n topper op kunstgras is ook niks. Hopelijk gewoon in het AZ stadion, indien veilig natuurlijk!

4 december 2019 om 14:44

Dat zou me niets verbazen en zou ook niets nieuws zijn. In Utrecht destijds zelfde onrecht. Geen uitsupporters Ajax omdat de Bunnikside leeg moest en de supporters verdeeld zijn over de rest van het stadion. Ajax supporters de dupe van de straf van de Bunnikside. Zo krom, maar blijkbaar kan 't.

4 december 2019 om 15:08

Dat is toch niet met elkaar te vergelijken, of denk je dat AZ expres het dak heeft laten instorten? Dit is gewoon overmacht. Misschien ook eens in de spiegel krijgen en afvragen waarom Ajax supporters niet gewenst zijn in Den Haag, vast niet omdat het allemaal zo gemoedelijk verloopt daar (van beide kanten).

4 december 2019 om 15:27

@kleinegenraa7, klopt helemaal wat je zegt en dit is niet alleen in Den Haag. Maar ook in andere steden zijn ze niet welkom. Maar ligt nooit aan Ajax en altijd aan andere.

4 december 2019 om 15:39

@monda Ach Halsema is geen haar beter om supporters te benadelen 😉

5 december 2019 om 07:31

@gruppo onzin er hebben 2 kanten schuld maar zoals jij stelt ligt het dus altijd aan Ajax. Dat plaatst jou in de zelfde categorie als waar je naar verwijst. Kortom lekker kinderachtig van jou en kortzichtig. AZ zal een ander stadion dan den Haag moeten zoeken en daar was tijd genoeg voor geweest dus of in Alkmaar en anders ergens anders dan den Haag.

4 december 2019 om 14:41

Kunnen ze niet het programma omdraaien dat Ajax eerst thuis speelt? Dan kunnen ze later in het seizoen gewoon naar de uitwedstrijd in Alkmaar.

4 december 2019 om 14:49

Had denk ik wel gekund, maar dan had het wat eerder in gang gezet moeten worden ben ik bang. Nu gaat gemeente Amsterdam vast moeilijk erover doen.

4 december 2019 om 14:50

Heeft denk ik ook een mentaal element. Stel, Ajax wint nu met de steun van het eigen publiek van AZ, dan is de voorsprong zo groot dat AZ's titelambities mentaal geknakt zijn. Andersom, als AZ nu met hulp van het eigen publiek kan winnen, kunnen ze inlopen op Ajax. Dit kan AZ een flinke boost geven, en voor Ajax een mentale tik zijn. Dus het is wellicht niet zo neutraal als jij het laat lijken.

4 december 2019 om 14:52

Dan krijg je weer geklaag over competitie vervalsing. ‘Want Ajax mag dan wel ruilen’ en Ajax speelt dan 1 keer minder op kunstgras. Er is altijd wel wat..

4 december 2019 om 14:58

@dutchlions, helemaal waar maar zo is er wel meer te bedenken waarom de huidige situatie voor Ajax (en sommige andere clubs) ongunstig is. Nu moeten ze bijv. een extra keer (uit) op kunstgras spelen. Dus ja, de wedstrijden omdraaien is niet per se (on)eerlijker dan de huidige situatie.

4 december 2019 om 15:00

Sowieso kolder dat supporters van Ajax bij een "thuiswedstrijd" van AZ worden geweigerd, MessiBazoer 🤔. Gwoon in de JCA spelen. Wij mogen niet gestraft worden voor het dak in Alkmaar 😠.

4 december 2019 om 15:25

''wij mogen niet gestraft worden voor het dak in Alkmaar''. Nee, AZ is er natuurlijk zelf wel heel blij mee.

4 december 2019 om 16:46

Nee dat kan niet, die optie is geopperd maar dat wil de KNVB pertinent niet ivm competitievervalsing. AZ zou dan drie keer achter elkaar thuis spelen en Ajax vier keer uit.

4 december 2019 om 15:23

Nou idd. Zou bizar zijn ajax heeft dan al 3 uitwedstrijden nationaal zonder uit publiek, belachelijk als dat zo zou zijn.

4 december 2019 om 15:26

Ze spelen nog tegen Willem 2 thuis

4 december 2019 om 15:30

Waar zou dat aan liggen, allemaal aan andere clubs zeker. Zeg niet da andere supportergroepen heilig zijn. Maar het is wel typerend dat Ajax in de randstad nergens welkom zijn, maar ook in Utrecht zijn ze er niet van gecharmeerd.

4 december 2019 om 15:56

@gruppo. Ja dikke onzin is dat weer. Ze doen het net zo goed uit zelfbescherming voor de eigen supporters als dat ze het doen voor de Ajax supporters. Bij Utrecht en Ado kan het thuispubliek zich zelfs niet gedragen als het Ajax publiek niet aanwezig is.

4 december 2019 om 16:03

Ja want feyenoord supporters vernielen nooit iets gelukkig @ gruppo

4 december 2019 om 16:07

Kijk de geschiedenis is na waren jou fans altijd heilig in Utrecht ? Hoe vaak daar het uitvak niet vernield is maar altijd het vingertje naar een ander wijzen. Ajax is een topclub in de sport maar qua daden zijn het hele kleine jongetjes want dan heeft altijd een ander het gedaan

4 december 2019 om 16:17

Zegt de man die supporter is van een club die altijd een spreekoor spreekt over een bevolkingsgroep (verwijzing naar 2e wereldoorlog) Lachwekkend hoe jullie altijd een waas voor de ogen krijgen als het om Ajax gaat, toch gewoon de beste club van Nederland.

4 december 2019 om 16:28

Je bent zelf voor een club waar ze elke zondag joden joden staan te roepen dus wat wil je me nou vertellen? Ik vind het lachwekkend hoe jullie altijd zo druk over ons zijn en voor ons bepalen dat het de wedstrijd van het jaar is vorig jaar 2x verloren van Ajax en toch feest na europees voetbal! Leer de feiten kennen. En o ja Ajax is idd de beste club van Nederland maar dat zei ik al in de sport een topclub ....

4 december 2019 om 17:29

Joden als geuzen naam was niet het voorbeeld dat ik bedoelde , maar klaarblijkelijk ben je te jong en weet je niet waar ik het over heb. Die ajax obsessie begint een beetje sneu te worden.Ps feest ivm europees voetbal , misschien iets te lang gefeest om er vervolgens uit te vliegen tegen een stel bouwvakkers en bakkers

4 december 2019 om 15:48

Ook prima toch, word hij in iedere geval gespeeld. Blijven zeuren levers ook niets op.

4 december 2019 om 16:45

Wat een onzinnige aanname. Als er al uberhaupt gespeeld wordt zonder publiek dan zal dat in Alkmaar zijn. Het veld is immers vrijgegeven. De gemeente heeft vorige week al aangegeven dat er in Alkmaar gespeeld kan worden zonder publiek, alleen is dat een oplossing waar niemand op zit te wachten. Dus zonder publiek zal waarschijnlijk niet gebeuren. Het zal of spelen of uitstellen worden.

Wel de lieve fans van Partizan maar geen Ajacieden?

4 december 2019 om 15:19

Ik moet zeggen, die Partizan fans konden amper op een zuurdere manier uit de EL vliegen, maar waren erg gemoedelijk binnen en buiten het stadion voor zover ik heb gezien en meegekregen. Zoals het ook gewoon hoort overigens. Zou het ook goed vinden om de uit-fans bij controversiële wedstrijden binnenkort een seizoen weer een kans te geven en als er dan ongeregeldheden zijn, gewoon de deur voor lange tijd op slot gooien. Dan weten ze de consequenties en snapt iedereen ook als het niet meer mag.

4 december 2019 om 15:23

@thebrightone waarschijnlijk omdat de supporters van Partizan geen reden voor ADO supporters zijn om te komen kijken, maar als ajax langskomt dan is dat dus een heel ander verhaal.

Zal wel los lopen. Gewoon lekker in Alkmaar. En wat zal die mat er heerlijk bijliggen straks zeg, wordt genieten.

Kan me voorstellen dat de verantwoordelijke bij de gemeente eerste 300% zeker wil zijn dat er niks kan gebeuren voor ie toestemming geeft. Je zal degene maar zijn die akkoord geeft en dat er dan doden vallen.

4 december 2019 om 15:10

Absoluut. Maar dan kan je het beste afgaan op onafhankelijke experts en dat is precies wat AZ gedaan heeft. Nu de gemeente nog.

Aan de ene kant begrijp ik az wel. Lekker thuis....Maar zo slecht voetbalde ze niet in den haag..Dus waarom weer verandering voor zo'n belangrijke wedstrijd

Lees net op twitter bij een journalist van NHD dat het voor beide clubs ook een mogelijkheid si de wedstrijden om te draaien, alleen dat de Knvb hier niet helemaal achter staat. Z]

Waarom de wedstrijd niet omzetten eerst in Amsterdam later in Alkmaar

Zou er helemaal geen moeite mee hebben als ze de wedstrijd omdraaien. Dat dat vervelend zou zijn, als er een slecht resultaat voor AZ uitkomt, lijkt me onwaarschijnlijk. AZ is helemaal niet bezig met de titel en als je Ajax uit op de laatste dag van het seizoen hebt, is dat ook nadelig, ook al zijn ze dan al kampioen.voordeel zou zijn dat je dan zo'n beetje de hele top en subtop al uit gehad hebt en ze daarna allemaal in eigen huis mag ontvangen.

4 december 2019 om 16:44

Zie trouwens dat de terugwedstrijd op 1 maart is, dus dan zal Ajax nog geen kampioen zijn, lijkt me .

4 december 2019 om 17:00

Als je nu de wedstrijd omdraait en Ajax wint dan loopt Ajax natuurlijk wel alweer een aardig stuk uit zo vlak voor de winterstop. Als je AZ zijnde juist dan weet in te lopen dan wordt die 'race' na de winterstop toch een stuk spannender. Don't sell yourselves short: AZ is echt de enige ploeg die het Ajax nog moeilijk kan maken en daar je als supporters en club zijnde met best iets meer overtuiging in staan vind ik

AZ directie is al weken van plan de wedstrijd te verplaatsen ipv ADO of qua datum wisselen met Ajax. Er werd bewust met excuses naar deadline toegewerkt voor uitstel van enkele weken /maanden. Als je dat niet door hebt heb je echt niet gevolgd wat daar ad hand is. Slimme vos die directeur van AZ. Maar goed, ik gun AZ het beste, laat ze maar ergens spelen in het voorjaar. Als het sneeuwt wordt daar ook niet moeilijk over gedaan. Mensen met een wat meer calvinistische insteek zullen zeggen, ga maar op de blaren zitten met bijvoorbeeld 1000 man publiek ivm veiligheid. AZ mag ook best bestraft worden voor het bewust op het laatste moment uitstellen vd wedstrijd. Sneeuw kan je niet voorspellen, de problemen vh stadion zijn al weken bekend maar worden gerekt tot uitstel. Optie B is geen optie.

4 december 2019 om 18:05

AZ en haar supporters kijken uit naar de dag dat er weer in Alkmaar gespeeld gaat worden. Overigens niets dan lof voor de prima gastheer Ado. AZ en de gemeente Alkmaar Kunnen het al voor langere tijd niet zo goed met elkaar vinden. Alkmaar heeft niets met betaald voetbal en alle rompslomp die het met zich medebrengt. Mocht AZ ooit failliet dreigen te gaan geeft de gemeente Alkmaar het extra duwtje. Alle partijen willen snel duidelijkheid behalve de Gemeente Alkmaar. Die hoopt dat de Knvb, AZ en Ajax zelf een oplossing zoeken buiten Alkmaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.AZ40
12.Willem II4-4
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. BoaduAanvaller42
F. DruijfAanvaller30
A. GuðmundssonAanvaller20
M. BizotKeeper30
J. KarlssonAanvaller21
C. StengsAanvaller21
M. BakkerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

12 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2019- AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle
2007-2009 Sparta Rotterdam

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren