‘Geen grap, Feyenoord verkocht me nadat ik de hoogste boete ooit had betaald’

Woensdag, 4 december 2019 om

Jean-Paul Boëtius keerde in de zomer van 2017 terug bij jeugdliefde Feyenoord, maar een groot succes werd zijn rentree in De Kuip niet. De buitenspeler vertrok een jaar later zelfs alweer door de achterdeur naar het Duitse FSV Mainz 05, waar hij inmiddels is uitgegroeid tot een belangrijke speler. Met de kennis van nu noemt Boëtius zijn verhuizing naar Duitsland ‘de beste beslissing die ik heb kunnen nemen’, al voelde dat ruim een jaar geleden wellicht anders.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Feyenoord Jean-Paul Boëtius eigenlijk nog een kans had moeten geven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door sirius)

Die gast lijdt aan een chronisch gebrek aan zelfkritiek. Je wordt neergezet als onhandelbare jongen, omdat er meerdere incidenten plaatsvinden, niet omdat er iets wordt verzonnen.

4 december 2019 om 12:29

Ik heb zelden zo'n kinderachtig en hypocriet voetballertje gezien pfff. Dat hij uiteindelijk door 50.000 man uitgekotst werd zal wel aan al die 50.000 individuele personen liggen en in geen mogelijkheid aan de heilige Boëtius zelf.

4 december 2019 om 13:01

Laten we maar even eerlijk zijn, die 50.000 man zijn ook gewoon kuddevolk. Het is dan niet zo dat iedere 50.000 man tot dezelfde conclusie gekomen is natuurlijk.

4 december 2019 om 13:16

Ik weet zijn debuut nog tegen Ajax in de Kuip. Gelijk scoorde hij en daarna met een gebeugelde glimlach de pers te woord staan. Leuk joch, speelde een prima pot - tweebenig, dat beloofde wat - en ontzettend welbespraakt, de ene volzin na de ander. Toen dacht ik echt dat dit wel eens interessant kon worden en Boetius een heel leuk spelertje voor de toekomst was. Maar wat een teleurstelling zeg. Als je het al presteert om na je eerste termijn nóg slechter te zijn in je tweede termijn, de manier waarop hij zich heeft misdragen en dan nu nog klagen over dat Feyenoord je (volledig terecht) geloosd heeft... on-ge-loof-lijk! Ik denk dat Feyenoord zijn halve selectie wel wil lozen, maar zo graag als ze van Boetius afwilden zegt een hoop.

4 december 2019 om 13:29

Eens dat Boetius er zelf verantwoordelijk voor is dat ie bij Mainz speelt nu met zijn talent. Maar hij stipt hier wel degelijk een punt aan. Bij Feyenoord lukt het al 20 jaar niet om hun super grote talenten goed te verkopen. Of ze gaan al vroeg weg naar het buitenland omdat ze geen plan zien en geen geld(chong, Rekik, Bruma). Of ze breken vroeg door door maar worden daarna neergesabeld door het te kritsiche publiek (v Persie, Wijnaldum, Vilhena). Je kan wel zeggen ndat het altijd aan die spelers ligt. Maar ik kan me niet aan ontrekken dat eigen jeugd te weinig wordt beschermd, er te weinig wordt betaald men zodra het tegenzit ze worden uitgemaakt voor 'geldwolven die niet willen werken voor hun geld'. Dat mag.... maar dan ga je er ook geen 10 mijloen plus voor vangen. En dat is nu juist je ticket terug naar de top.

4 december 2019 om 19:09

Je moet geen dingen gaan verzinnen. Chong, Rekik, Ake, Bruma etc. konden naar Engeland en verdiende daar als jeugdspeler bedragen die Feyenoord zelfs aan sommige selectiespelers niet betaald. In die tijd gingen er ook veel zeer getalenteerde jeugdspelers van Ajax naar Engeland, een club die wel geld en een plan heeft. Van Persie ging weg ivm een conflict met de toenmalige trainer Van Marwijk en speler Van Hooijdonk. Fer en Wijnaldum wilden niet bijtekenen en vertrekken naar respectievelijk Twente en PSV, daar Feyenoord failliet was en blij mocht zijn als het zich wist te plaatsen voor playoffs voor Europees voetbal. Dat voelde als verraad. Ook Ajax met oa Kluivert en vroeger De Boertjes, PSV met assaidi. Publiek reageert overal hetzelfde. Als een speler niet wilt bijtekenen en transfervrij de deur lijkt uit te lopen wordt dat nergens gewaardeerd. Ook niet in De Kuip.

4 december 2019 om 15:13

@fcedgar het is ook wel een beetje willekeur natuurlijk. waarom heeft Feyenoord anders Berghuis niet weg gedaan die ook aardig wat keer de fout in is gegaan? waarschijnlijk ook alleen omdat die meer transferwaarde vertegenwoordigd

5 december 2019 om 11:54

Omdat Berghuis steeds niet werd bestraft door de scheidsrechter.dus ja, totale willekeur.

5 december 2019 om 11:59

@ruudos volgens mij heeft Berghuis na het Boetius incident ook wel eens een onnodige rode kaart gepakt hoor

Zo zie je maar dat het zo belangrijk is om een trainer te hebben die in jou gelooft en dat ook steeds laat merken. Doet het prima in een betere competitie en dat zegt wel iets toch. Alsof Larson beter is pffff. Van Bronckhorst heeft in mijn beleving geen ene speler beter gemaakt.

4 december 2019 om 12:21

Larsson beter? Ja, dat denk ik wel. Een betere jongen qua karakter? Zeker. Deze jongen kan niet eens beseffen dat het niet mee willen trainen en vlak daarna de domste rode kaart ooit krijgen niet heel slim is als je oude club je een kans biedt om jezelf in de kijker te spelen. Want cyniscj klappen naar de scheidsrechter om vervolgens rood te pakken is niet handig. En dan nu gek vinden dat hij een boete kreeg en te horen kreeg dat hij niet gebruikt zou worden. Nee, ik ben blij dat we van deze jongen af zijn. Vooral deze zin: ik dacht dat jeugdspelers meer krediet zouden hebben. Ben je wel lekker?

4 december 2019 om 12:27

Dat laatste heeft er toch niks te maken. Boetius had een slappe mentaliteit, lapte de regels aan z'n laars en benadeelt z'n ploeg een week erna nog even met een oerdomme rode kaart. Zo'n recordboete geven ze ook niet zomaar en Gio, die altijd voor z'n spelers opkwam, was het zat. Dan moet je maar gewoon vertrekken.

4 december 2019 om 12:48

Doet het prima? Geeft maar weer aan hoe laag de lat ligt voor deze jongen. Kan zich nauwelijks onderscheiden in een matig elftal.

4 december 2019 om 14:20

Tuurlijk, daarom schrijven Bild en Kicker artikelen over hem. Omdat ie zich "nauwelijks onderscheidt".

4 december 2019 om 13:22

Daar zit hem ook het enorme risico die clubs vandaag de dag nemen met jonge, onervaren trainers. Ik kan onder Cocu en Van Bommel evenmin spelers noemen die beter zijn geworden.

5 december 2019 om 00:05

Ik vind malen, Bergwijn en ihataran anders wel degelijk gegroeid

5 december 2019 om 00:15

Heb niet het idee dat dat nou werkelijk door hun trainers kwam. Bergwijn was lange tijd zelfs een van de slechtste spelers van Psv. De groei die hij toch heeft doorgemaakt is volgens mij dankzij zijn eigen investering. In de zomer dat Mark van Bommel kwam ging hij met zijn ooms in het krachthonk bijvoorbeeld, werken aan zichzelf. Ook Malen heeft zich gewoon laten zien, met een ongekend rendement vorig jaar. Dat kwam niet door het vertrouwen van Van Bommel, die hem nooit eens in de basis opstelde. En als je tenslotte de ontwikkeling van Ihattaren op je conto wilt schrijven als trainer is dat gewoon ijdelheid; hetzelfde als je meent dat je als trainer Messi hebt gevormd. Talenten op dat niveau vormen zichzelf. Nee, ik had liever gezien dat hij Rosario of Hendrix eens kon wijsmaken hoe ze meer aan de aanval konden bijdragen of hoe Baumgartl zijn duels eens kan winnen, Gutierrez kan raken om meer allround te worden op het middenveld...

Het zou je sieren als je een klein beetje zelfreflectie had. Toegeven dat je fout zat.

Als je de regels overtreedt terwijl je ergens onder contract staat dan hoor je gewoon die boete betalen. Dat je snel daarna vertrekt heeft er niet zoveel mee te maken. Beetje een sneu interview dit. Het ligt aan iedereen behalve aan meneer zelf, maar fijn dat hij het nu wel goed doet.

Het is voor elke club veel makkelijker om een "onhandelbare"speler te lozen die niet presteert. Mocht een onhandelbare speler de pannen van het dak spelen zullen bijna alle clubs het gedrag met de mantel der liefde bedekken. Goed om te horen dat hij het nu naar zijn zin heeft in een mooie competitie.

"Ik zou het bedrag eigenlijk nog moeten declareren.." Pardon? Haha. Ik ben hartstikke blij dat Boetius zijn draai gevonden heeft in Duitsland en gun 'm verder al het succes, maar wat? Ik zie hier enkel eenrichtingsverkeer en een compleet gebrek aan zelfreflectie, wat ook niet de eerste keer is.

4 december 2019 om 12:26

Dan heb je ook niet de goeie mensen om je heen.. mensen die zeggen; LUL, hoezo ga je niet spelen voor de reserves. Je wilt toch beter worden? Luisteren naar de trainer.. pfoe, t lijkt zo’n leuk joch!! Maar wat een verwende kerel

4 december 2019 om 13:41

Die jongen is qua gedrag blijven steken in het jaar dat hij z'n debuut mocht maken en onbevangen en arrogant kon spelen. Daarna heeft hij zich nauwelijks ontwikkeld en blijft z'n onvolwassenheid hem parten spelen.

Zo werkt het niet Jean Paul, als ik een boete krijg voor te hard rijden maar een week later naar Duitsland verhuis kan ik ook mij boete niet declareren. Goed voor deze jongen dat hij speelminuten heeft in de Bundesliga, maar kwam mentaliteit te kort om te slagen bij Feyenoord.

Enige zelfreflectie mag ook wel. Boete was meer dan logisch na herhaaldelijk negatief gedrag. Zal vast meer achter de schermen gebeuren dan we weten maar kijk ook naar je eigen. Wel mooi dat hij het bij mainz zo goed doet, had ik niet verwacht

Was al tijdens zijn middelbareschooltijd een verwend joch zonder enige zelfreflectie. Het typische voorbeeld van iemand met de attitude: kijk mij eens want ik speel in de jeugd bij Feyenoord. Een ongelooflijke vorm van arrogantie die zelfs door Thorbecke werd geaccepteerd vanwege de intensieve relatie met Feyenoord. Kan leuke dingen laten zien aan de bal, maar qua persoonlijkheid kan je hem maar beter kwijt dan rijk zijn. Goed dat hij in de voetbalwereld zit:

Boetius heeft het gewoon heel slecht gedaan bij Feyenoord, tot twee keer toe. Bovendien veel regels binnen de club overtreden. En geen greintje zelfreflectie. Helaas is dat een terugkerend probleem bij deze generatie. Nu klink ik als een ouwe lul, maar het is gewoon de pijnlijke waarheid.

4 december 2019 om 13:39

Spelers hebben al een gebrek aan zelfreflectie sinds voetbal gecommercialiseerd is en waarschijnlijk zelfs daarvoor al. Het valt tegenwoordig alleen wat meer op omdat je tegenwoordig elk interview en elke uitspraak kunt lezen, horen en/of zien. De ene is zelfkritisch, de ander is het niet. Uiteindelijk hebben spelers als Boetius zichzelf ermee. Jarenlang stil blijven staan in de ontwikkeling en daardoor min of meer kansloos voor een plek in Oranje. Bovendien vind ik hem niet eens zo goed.

4 december 2019 om 16:12

Tja, als je denkt je keer op keer zulke strapatsen te kunnen permitteren dan horen daar topprestaties tegenover te staan. Als dat niet het geval is zul je snel worden uitgekotst.

Ik vraag mezelf toch wel af hoe het komt dat er zo veel spelers niet slagen bij de club aan de maas en bij andere clubs wel goed presteren, ook in de kuip is de bal toch gewoon rond?

4 december 2019 om 13:25

De bal is rond, maar de filosofie vanaf het 1e elftal is alleen maar mouwen opstropen en vechten... Feyenoord heeft zo veel talenten verpest die zoveel techniek hebben... alleen verdedigers en verdedigende middenvelders komen door want die kunnen wel de mouwen op stropen. Het is te belachelijk voor woorden dat Feyenoord nog steeds z’n filosofie aanhoudt terwijl in de jeugd wordt er wel combinatie voetbal gespeeld en de meeste jeugdspelers spelen ook in de vertegenwoordige elftallen, maar eenmaal naar Feyenoord 1 dan lijkt het alsof voetbal verboden is. Kijk eens naar een Tony Vilhena. Dat was een voetballende 10 die de goals aaneen scoorde en ook met oranje 19 de grote man was toen ze kampioen werden, maar eenmaal in Feyenoord 1 moest het een werker worden want er was geen plaats voor een voetballende 10. Jeugdspelers kunnen beter voor AZ kiezen dan voor Feyenoord. Het is veel zeggend dat een Boukari, Noa Lang naar Ajax stuurde toen die bij Feyenoord zat.

4 december 2019 om 13:32

Noa Lang is ineens weer een hot item. Die jongen liep zowat zelfs op Varkenoord in z'n Ajax tenue en toen Ajax op de stoep stond was hij natuurlijk weg.

4 december 2019 om 14:15

Ik noem gewoon een van de voorbeelden... weet je waar ik het Nederlands voetbal dankbaar ben? Dat Frenkie de Jong bij Ajax zat en niet bij Feyenoord en dat zeg ik als Feyenoord supporter. Feyenoord moet heel hard zijn filosofie in hun voetbal gaan vergaderen als ze willen dat hun talenten door zullen breken. En dan met name aanvallende of creatieve talenten.

4 december 2019 om 14:26

Wel toevallig natuurlijk dat voorbeeld en je brengt het, in het geval van Lang, alsof het puur op voetbalgebied lag en daarom veelzeggend was. Nee, Lang was een rasechte Ajacied, kwam er openlijk voor uit en vertrok zodra hij wist dat Ajax 'm wilde hebben. Ik begrijo heus waar je heen wilt en met Arnesen lijken we nu iemand te hebben die dit kritisch kan gaan benaderen. Overigens, toevallig breekt er dit seizoen trouwens een aanvallende middenvelder door.

Zo zonde dat ze niet met zijn talent goed konden omgaan. Ik had altijd al gezegd dat deze jongen op 10 moest bij Feyenoord, dan had je veel meer uit zijn talent kunnen halen. Balgevoel die je zelden ziet bij Feyenoord. Uiteindelijk zonde, hij had veel verder kunnen komen als hij niet was opgeleid bij Feyenoord. Verder is hij zelf betrokken geweest bij domme incidenten, maar hij werd er zwaarder voor aangepakt. Hoe vaak mag Berghuis zo over de schreef gaan.... ik ben blij voor Boetius dat hij uiteindelijk bij een club zit die wel weet hoe je zijn talent het beste kan benutten. Zat Boetius bij Ajax dan ben ik er van overtuigd dat hij al lang en breed bij een Arsenal of Spurs zat te voetballen.

Moeten ze dan de boeten wegschelden omdat hij gaat vertrekken? Feit blijft dat zijn gedrag niet goed was. Blijkbaar ontbeert hij nog steeds het vermogen om kritisch op zichzelf te zijn. Gio maakte zich sterk voor een terugkeer van Boëtius en is bij uitstek iemand die het opneemt voor zijn spelers. Als dié man het gehad heeft, zegt dat heel veel

Ik lees van alles, maar over z'n eigen functioneren heeft die jongen het niet. Bovendien is het leuk dat hij nu speelt bij Mainz en het daar best leuk doet, maar zo bijzonder is dat nou ook weer niet. Zelfkritiek is deze jongen duidelijk wel vreemd. Bovendien; waarom zou je als speler uit eigen jeugd meer krediet moeten hebben dan een ander? Krediet moet je verdienen.

4 december 2019 om 17:42

Ach Feyenoord ontbreekt het ook van zelfkritiek in die fase. Berghuis’ heeft niet veel beter gedrag en heeft meer dan eens zijn team en club benadeelt en is er een paar keer genadig mee weggekomen maar speelt nog steeds. Ik keur niet goed hoe JP er altijd heeft ingestaan maar mis en miste alle zelfkritiek bij bestuur en leiding van Feyenoord.

5 december 2019 om 16:25

Berghuis heeft veel voor de club betekend in de afgelopen jaren. Zijn krediet is logischerwijs een stuk hoger dan dat van Boetius.

zonde van het talent... toen ik hem enkele jaren geleden bij RC Genk zag vond ik hem een hele goeie voetballer.maar zoals vaak, met talent alleen kom je er niet.

Nu het wat beter gaat heeft meneer een grote mond en daar is dus de lange neus richting Feyenoord. Jean Paul, je hebt kansen genoeg gehad net als in je eerste periode, maar je was gewoon niet goed en geen enkele toevoeging voor het team. Ik kan het helaas niet mooier maken en heb het gevoel dat hij nu pas doorheeft dat niet alleen techniek, maar vooral ook kracht, uithoudingsvermogen en mentaliteit je kunnen vormen. Hij was hier bij Feyenoord minder mee bezig heb ik het gevoel, al houd ik het in het midden of dit te wijten is aan gebrek aan begeleiding of mentaliteit. Hij zit nu op zijn plaats en moet vooral blij zijn met zijn prestaties, maar moet niet doen alsof Feyenoord een geweldige voetballer heeft weggedaan en dus verkeerd heeft gezien... Beetje jammer dit.

En dan te bedenken dat hij bijna ipv Memphis was meegegaan naar Brazilie in 2014. Kan je je nou toch niet meer voorstellen.

Buiten z'n boete heeft hij Feyenoord met z'n vertrek ook nog eens 2 miljoen winst opgeleverd.het feit dat Vilhena uitgefloten werd en uitgemaakt voor geldwolf, klopt helaas wel. Ook werd hem in die tijd verweten dat hij de gezondheid van z'n moeder gebruikte!!! Dit komt bij Feyenoord echter niet alleen bij eigen kweek voor. Helaas begint dit meer en meer normaal te worden bij Feyenoord. In het "dwaasgebouw" (maasgebouw) zitten allemaal geldwolven. Bedreigingen aan het adres van Gio, Karsdorp, enz. Marko Vejinović opgezocht in z'n huis en bedreigd. Koevermans opsodemieteren, Van Geel moest oppleuren, die geniet nu trouwens bij Willem II, met een gehuurde en oud Feyenoorder (die ook moest oppleuren) op de 4e plaats staat.

Maar even een account aangemaakt omdat ik al die negatieve reacties zo hinderlijk vind. Dit is namelijk een erg mooi interview met Boëtius, waarbij hij benadrukt dat hij nu volwassener is geworden en hij toegeeft dat hij toendertijd bij Feyenoord inderdaad verkeerde dingen heeft gedaan. Is weer een leuk spelertje aan het worden en gun hem het beste daar bij Mainz. Jammer dat de verkeerde dingen uit het interview zijn gehaald, het hele interview is zeker het lezen waard. https://www.vi.nl/pro/overig/jean-paul-boetius-maakt-indruk-bij-mainz-ik-zou-wel-passen-in-oranje

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. DiemersMiddenvelder20
L. FerMiddenvelder20
O. KökçüMiddenvelder20
J. BijlowKeeper20
S. BerghuisAanvaller23
R. BoženíkAanvaller20
N. JørgensenAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

222 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 september
Manchester United schakelt door na het mislopen van Sergio Reguilón. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren