‘Hoe meer ik van hem zie, hoe meer ik ga denken dat De Ligt een monster is’

Woensdag, 4 december 2019 om

Cristiano Ronaldo steekt niet in de beste vorm van zijn leven en moest de Ballon d’Or afgelopen week aan Lionel Messi laten. Fabio Paratici moet in gesprek met Tuttosport echter lachen om de suggestie dat de Portugese aanvaller van Juventus zijn beste tijd heeft gehad. De sportief directeur van la Vecchia Signora laat zich tegelijkertijd uitermate lovend uit over Matthijs de Ligt.

“Of Cristiano zijn beste tijd gehad heeft? Laat me niet lachen. Ronaldo heeft problemen met zijn knie en die weerhouden hem ervan om het beste van zijn spel te laten zien. Maar hij komt sterker terug dan dat hij voor die tijd was”, stelt Paratici. Aan het feit dat de Ballon d’Or afgelopen week naar Messi ging, wil de sportief directeur van Juventus niet te zwaar tillen. “Ik weet eerlijk gezegd niet hoe we zo’n prijs moeten inschatten. Daarnaast weten we dat sommige clubs internationaal meer invloed hebben.”

De Ligt: 'Deze prijs geeft aan dat ik op de goede weg ben'

“Ronaldo had voor mij vorig jaar al de Ballon d’Or verdiend. Hij maakte vijftien doelpunten in de Champions League, die voornamelijk beslissend waren. Ook nu had Ronaldo deze prijs moeten krijgen. Hij is een competitief beest, zijn komst was een goede investering. Ronaldo heeft ons allemaal verbeterd en we moeten zijn honger accepteren, want dat onderscheidt hem van anderen. Natuurlijk blijft hij bij Juventus”, vervolgt de technische baas van Juventus.

Paratici laat zich tevens lovend uit over De Ligt, die de afgelopen tijd meer dan eens kritisch benaderd werd in Italië. “Hoe meer ik van hem zie, hoe meer ik begin te denken dat hij een monster is. Hij zit in een andere categorie. Besef je wat het betekent om een basisspeler te zijn bij een grote club op je twintigste? Hij werd onmiddellijk in het diepe gegooid door de blessure van Giorgio Chiellini en hij heeft direct op een geweldige manier zijn verantwoordelijkheid gepakt, het is krankzinnig. De Ligt is onze beste jonge aankoop, zijn komst vormt zeker het begin van een nieuw tijdperk.”


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door stijlvol)

Nou, Ronaldo had hem dit jaar ook moeten winnen? Niet serieus te nemen als je dit soort opmerkingen maakt. Niks ten nadele van Ronaldo hoor, maar de mensen om hem heen moeten ff een stuk realistischer worden

4 december 2019 om 11:07

Mensen rondom Ronaldo zijn vaak bang, bang om te erkennen dat hij niet meer de beste is. De hele wereld ziet toch ook dat Messi momenteel op eenzame hoogte staat? Je staat gewoon voor lul om dit soort onzin te verkopen. Alleen omdat hij bang is dat Ronaldo dan boos en gepikeerd is wanneer je aangeeft dat hij niet de beste is. Ik hoop oprecht dat CR7 nog even gaat shinen maar voorlopig lijkt het er niet op. 1 op 2 in de competitie en 1 goal in de CL

4 december 2019 om 11:28

ja die gast is zo narcistisch en tegelijk onzeker, dat iedereen in zn buurt die wil profiteren van zn rijkdom (of zn talent zoals bij juve) alleen maar lopen te slijmen.beste voorbeeld is toch nog altijd dat die jongen al 15 jaar lang vrije trappen neemt, terwijl real, juve en portugal toch veel betere specialisten hebben. Maar van al die grote coaches durft er niet 1 tegen hem te zeggen dat het wellicht beter is dat iemand anders de vrije trappen neemt

4 december 2019 om 11:30

Daar staat tegenover dat we Ronaldo al tal van keren hebben afgeschreven en iedere keer bewees hij het tegendeel. Hattrickje tegen Spanje, hattrickje tegen Atletico, omhaal tegen Juventus en zo kan je nog wel even doorgaan. Ook het doelpunt wat hij met Portugal maakte onlangs. Er zit nog zoveel klasse in die man qua positionering en afronding. Dat het voetballend niet meer hetzelfde is als 15 jaar geleden snapt iedereen, maar wat een fenomeen is dit (nog steeds).

4 december 2019 om 12:01

Op dit moment is Messi beter al moet ik zeggen dat ik Messi in topwedstrijden de laatste twee jaar toch wat minder vind geworden, minder bepalen al was hij er wel weer tegen Atletico. Op dit moment is het gat tussen Messi en Ronaldo en de overige spelers in de wereld veel kleiner dat dat het de laatste 10 jaar is geweest. Dat komt niet omdat Neymar, Mbappe etc zo goed zijn maar omdat deze twee toch wat ouder worden volgens mij.

4 december 2019 om 12:31

Als Messi zo geweldig super briljant is en op eenzame hoogte staat, laat hem er dan eens voor zorgen dat Barca een keer iets wint buiten het kampioenschap om? Knappe prestatie hoor, elk jaar kampioen worden als favoriet.

4 december 2019 om 12:40

Oja hij heeft ook weinig gewonnen inderdaad Harisfuckic. Fifa wereldbeker 3, uefa Champions League 4x, uefa Super cup 3x, primera Division 10x(!), copa del Rey 6x, supercopa 8x. daarnaast nog een tweede plek op een WK, robben wordt altijd geprezen omdat hij nederland naar een hoger niveau tilde en messi wordt verweten dat hij niks wint met de nationale ploeg terwijl die met een keeper, achterhoede en middenveld speelt van het niveau Roda JC.

4 december 2019 om 12:44

"oja hij heeft ook weinig gewonnen inderdaad Harisfuckic" Deze reactie was al verwacht. Zeker een knappe prestatie al die prijzen. Punt is alleen dat de laatste boeiende prijs bijna 5 jaar terug is. Maar ach, Messi heeft er persoonlijk voor gezorgd dat Barca kampioen is geworden in eigen land, dat was zonder hem erg lastig geworden!

4 december 2019 om 12:48

Men vergeet toch altijd dat Ronaldo 2,5 jaar ouder is dan Messi. als je de stats van Ronaldo van 2,5 geleden erbij pakt, was die zeker niet minder dat Messi nu is.

4 december 2019 om 15:06

Kijk nog eens die vrije bal tegen Liverpool in Camp Nou, hoezo niet beslissend?

4 december 2019 om 19:28

In top wedstrijden heeft messi de afgelopen jaar er echt wel gestaan joh. In elke knockout fase van de cl 2x gescoord. Ik vind het selectieve geheugen dit eerlijk gezegd

4 december 2019 om 19:29

@harisfukic Iedereen die maar 10 barca wedstrijden heeft gekeken weet hoe afhankelijk ze van hem zijn geworden sinds valverde trainer is. Wat een trieste reactie zeg. Zonder messi heeft barca het ontzettend moeilijk ook in de competitie. Lekker objectief bezig jij.

4 december 2019 om 11:07

Het is de technische baas van Juve. Als hij wat anders zegt is meneer Ronaldo weer op z'n teentjes getrapt.

4 december 2019 om 11:11

Hoeft natuurlijk helemaal niks te zeggen, was ook een optie 😉

4 december 2019 om 19:33

@formus dat is geen optie, tenminste niet een slimme zet als je zegt dat je ee buiten wilt houden. Als jou ster speler er heilig in gelooft dat hij de beste is, dan kost het niet veel moeite om te zeggen dat jij dat ook vindt. Puur om die ego te steunen. Ik begrijp de technische directeur volledig. Uiteraard moet ik er wel een beetje om lachen.

4 december 2019 om 11:18

Ach het gaat om marketing waarde. Net als bij Ibra probeert men uit alle macht ons te doen geloven dat leeftijd er bij spitsen niet meer toe doet. Snelheid en acceleratie vermogen is ineens kennelijk niet meer van belang. Ondertussen red Dybala Juve keer op keer als invaller. Geloof me maar, dit is het laatste seizoen van Ronaldo in Europa, volgend jaar gaat hij naar de VS.

4 december 2019 om 11:31

Ik steek mn handen in het vuur dat we nog niet van Ronaldo af zijn. Wellicht niet meer als (verkapte)buitenspeler, maar die man kan nog 3-4 jaar vooruit als spits. (bij iedere willekeurige grootmacht)

4 december 2019 om 13:45

Moet ie ook wel nu, want hij loopt een gouden bal achter. Maar Juventus speelt nog voor alles, en Portugal is outsider voor het EK. Hoop dat we na de winter de Ronaldo met ultiem getergde bewijsdrang zien, want dan is ie op zijn best. Hopelijk in de CL nog ergens een Juve Barca tussendoor... Je kan die man nooit afschrijven, zelfs niet voor de gouden bal.

4 december 2019 om 14:26

@nl_modric Nee dat kan hij niet. Ook Ronaldo heeft meer en meer problemen met zijn snelheid en acceleratie nu hij alweer 35 wordt. Op zijn 38ste zal hij niet meer vlammen bij een top club, gaat niet gebeuren.

Mooi zo'n roze bril... Ik ben er best zeker van dat de Ligt gaat slagen maar om hem nu al een monster te noemen? Misschien qua mentaliteit en tijdens de trainingen maar iig nog niet elke wedstrijd. Wat natuurlijk volstrekt logisch is voor iemand van 20. Wat betreft Ronaldo: nee hij had de ballon dor niet verdient en of hij weer zo goed word is natuurlijk ook nog maar afwachten.

4 december 2019 om 11:03

Hij heeft zn lichaamsbouw ook aardig mee.

4 december 2019 om 12:36

Natuurlijk is De Ligt al een monster. Hij torende afgelopen jaar in de CL hoog boven onder andere Ronaldo, Bonucci en Rugani uit om een kopbal snoeihard in te koppen, dan ben je echt wel een beest.

4 december 2019 om 17:05

Inderdaad man! Dat doelpunt in Turijn illustreerde wat mij betreft zijn waanzinnige vorm. Torend boven de grote toppers uit het kopduel winnen en te scoren. Schitterend moment was dat.

4 december 2019 om 19:27

Hij is een monster punt. Hij lijkt qua intercepties al even op Chiellini en dat is ook een monster. Wat nou temperen, trots zijn verdorie

Mensen vergeten denk ik dat de Ligt nog 20 is . En dan verhuizen naar Italië, waar de meeste mensen niets anders dan Italiaans praten . En dan sta je ook nog eens daar in de basis, dat neemt veel verantwoording met zich mee .is moest dan normaal dan dat hij tijd nodig heeft om zich aan te passen . Aanpassen aan de nieuwe omgeving voor hem en zijn vriendin en aanpassen aan de Italiaanse competitie en de speelwijze van Juve .

4 december 2019 om 13:53

Mee eens. Je vergeet al snel hoe jong hij is en z'n transfersom en salaris brengen logischerwijs verwachtingen met zich mee. Ik vind het heel knap hoeveel karakter hij nu al toont. Het gaat beetje bij beetje steeds beter en uiteindelijk zullen die fouten er wel uit gaan. Ik heb dan ook geen enkele twijfel dat hij de verwachtingen uiteindelijk waar gaat maken.

Toch fijn om iemand die hem daadwerkelijk aan het werk ziet en met de Ligt praat en daarnaast over een behoorlijke portie voetbalverstand beschikt zo lovend over hem te horen spreken. Het bevestigd mijn mening dat de Ligt gewoon een superster in wording is en ik ben blij dat ik mijn gekleurdheid als Ajax supporter dus schijnbaar aan de kant kan zetten om objectief naar spelers te kijken.

Zodra Ronaldo complimenten krijgt gaan er gelijk mensen vol op haten, dat zegt al genoeg.

4 december 2019 om 11:31

nee, t is juist andersom. Zodra hij een keer niet wint, moet er weer extreem geslijmd worden, om zn wankele zelfvertrouwen op te krikken.niemand hier gaat ontkennen dat Ronaldo een weergaloze voetballer is en 1 van de besten ooit.maar als t allemaal wat minder is, mag dat toch ook gewoon gezegd worden.misschien schiet ie er over 4 maanden weer elke wedstrijd 2 in, krijgt ie dan de complimenten voor.op dit moment raakt ie gewoon geen pepernoot

4 december 2019 om 12:45

Je kan echter niet ontkennen dat het bij Ronaldo altijd uitvergroot wordt, iedere speler van enorme klasse heeft mensen om zich heen die roepen dat ze de beste zijn of een prijs hadden moeten winnen ookal is het vrij duidelijk dat dit niet zo is, maar bij Ronaldo wordt het ineens een persoonlijk kwestie is Ronaldo ineens narsistich i.p.v. dat men degene die het uitspreekt aanpakt.

4 december 2019 om 13:09

@linkerbaan niks tegen Ronaldo, maar je kunt moeilijk ontkennen dat hij een narcist is? Mocht je het echt niet zien, dan wil ik je de kenmerken wel sturen. Je kunt bijna het hele rijtje afstrepen bij hem.er zijn idd wel meer voetballers waarbij het gebeurt en dit is dan ook de voornaamste reden dat jonge voetballers zo snel de klik met de realiteit blij zijn. Vooral als ze uit een arm milieu komen, dan hebben ze gelijk heel veel mensen om zich heen die willen mee profiteren van hun rijkdom en faam. Op dat moment worden ze niet meer gecorrigeerd en krijgen ze alleen maar te horen hoe geweldig ze zijn.horen ze dan opeens een ander geluid uit de media, of van de trainer dan ontstaat er een probleem.door het extreme narcisme van Ronaldo wordt dit echter nog eens uitvergroot plus het feit natuurlijk dat het ook gewoon een geweldige voetballer is, dus hij hoort niet alleen van dat kleine groepje om hem heen hoe goed hij is, maar van alle kanten. Als er dan eens wat andere mensen beter zijn, gelooft hij dat zelf niet, maar ook de mensen dichtbij hem geloven het niet.

4 december 2019 om 13:20

Ik begrijp niet helemaal wat het zijn van een narcist, in het geval van Ronaldo, te maken heeft met het feit dat iemand anders vind dat Ronaldo de Ballon D'or had moeten winnen? Is van Dijk ook een narcist als ik vind dat hij de Ballon D'or had moeten winnen? Daarnaast is een wankel zelfvertrouwen, in het geval van een narcist, nogal krom. Ronaldo heeft zelf overigens nergens aangegeven dat hij niet gelooft dat er dit jaar betere zijn. Sommige mensen willen nou eenmaal graag hun punt maken in een artikel als deze

Door het eerste deel van de tekst wordt het tweede deel over De Ligt ook meteen ongeloofwaardig. Onrust achterin bij Juve zorgt ervoor dat ook Matthijs niet zijn beste spel kan laten zien, maar hij komt er wel natuurlijk.

“Of Cristiano zijn beste tijd gehad heeft? Laat me niet lachen." Nou ja, als je denkt dat hij in de komende tijd, beter gaat worden dan hij op zijn top bij Real was, dan denk ik toch dat je een inschattingsfout maaktnatuurlijk heeft hij zijn beste tijd gehad. Dat betekent niet dat hij daarmee helemaal op is, maar zo goed als hij ooit was gaat hij niet meer worden. Zelfde geldt voor Zlatan en ook voor Messi over een jaar of 2.

Het zal best dat zijn huidige vorm komt door een knie die niet helemaal meewerkt maar voetbalfans zien toch ook dat het beetje bij beetje minder wordt? Is ook vrij normaal naarmate je ouder wordt :-) en al dik in de 30 zit. Het beste van Ronaldo hebben we inmiddels wel gehad. Neemt niet weg dat hij nog heel veel kan toevoegen aan dit Juventus, mits hij fit is en hij ook goed wordt gebruikt als eindstation voor het vijandelijke doel. De Ligt is nog zo jong waardoor hij alleen maar beter kan worden. Deze vuurdoop in de serie A is niet eens te vergelijken met 15 jaar eredivisie.

Waarom reageren alle mensen in de comments zo overdreven op deze interview. Wat hadden jullie dan verwacht? Dat de voorzitter van Juventus effe zou zeggen dat Messi de beste speler van de wereld is terwijl hij voor 100 mil Ronaldo heeft aangetrokken? Is gewoon een normale reactie en waarschijnlijk meent hij het ook niet. Ik ben zelf ook een liefhebber van de voetballer Ronaldo, voor mij was hij de beste van de wereld. Maar helaas begint de leeftijd Ronaldo beetje bij beetje te pakken te krijgen. Geniet nog even Messi en Ronaldo want voor we het weten kijken we met nostalgie terug naar de goeie ouwe tijd van de beide heren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1066 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Napoli88
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder30
ArthurMiddenvelder20
A. RamseyMiddenvelder20
W. SzczęsnyKeeper20
L. BonucciVerdediger31
G. ChielliniVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

145 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 0 0 0 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Matthijs de Ligt zet volgende stap in revalidatie; rentree komt in zicht

Matthijs de Ligt werkt hard aan zijn herstel nadat hij afgelopen zomer een operatie aan zijn schouder ondering. De Juventus-verdediger traint weer op het veld en sloot maandagochtend aan bij de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren