‘Feyenoord-flop’ wekt interesse Napoli en Tottenham: ‘10 miljoen is te weinig’

Donderdag, 12 december 2019 om 16:48Robin Bruggeman • Laatste update: 17:01

In de rubriek Opgebloeid licht Voetbalzone wekelijks een speler uit binnen- of buitenland uit wiens loopbaan na een mindere periode weer volledig tot bloei is gekomen. Met deze keer aandacht voor Sofyan Amrabat (23), die na moeizame jaren bij Feyenoord en Club Brugge zijn draai weer heeft gevonden bij Hellas Verona. Amrabat is dit seizoen gezien een van de grote revelaties van de Serie A en zijn naam wordt zelfs al genoemd bij clubs als Napoli, Internazionale en Tottenham Hotspur.

Door Robin Bruggeman

Amrabat gold een jaar of twee geleden als een van de meest besproken voetballers op de Nederlandse velden. De middenvelder ruilde FC Utrecht in de zomer van 2017 voor een bedrag van vier miljoen euro in voor Feyenoord en werd in de maanden daarna nogmaals geconfronteerd met een belangrijke keuze. De in Huizen geboren Amrabat speelde zijn jeugdinterlands voornamelijk voor Marokko, maar had zich door zijn goede prestaties in de Domstad eveneens in de kijker gespeeld bij het Nederlands elftal. Een gesprek met de KNVB en toenmalig bondscoach Dick Advocaat ten spijt, besloot de controleur uiteindelijk om, net als zijn negen jaar oudere broer Nordin Amrabat eerder had gedaan, zijn toekomst te verbinden aan de Leeuwen van de Atlas. De inmiddels achtvoudig international van het Noord-Afrikaanse land was daarna geen optie meer voor Oranje en ook in Rotterdam raakte hij in de daaropvolgende maanden langzaam uit beeld.

Amrabat toog nog naar De Kuip met het plan om Karim El Ahmadi of Tonny Vilhena te kunnen vervangen op het kampioensmiddenveld van de club. El Ahmadi en Vilhena bleven de Rotterdammers die zomer echter trouw, waardoor zij in seizoen 2017/18 de middelste linie vormden met Jens Toornstra. De nieuwkomer kwam zodoende in zijn eerste, en naar later zou blijken enige, seizoen in Rotterdamse dienst, tot 21 wedstrijden in de Eredivisie, waarvan hij slechts 11 keer de 90 minuten volmaakte en tevens verschillende keren door trainer Giovanni van Bronckhorst als rechtsback gebruikt werd. Een jaar na zijn entree besloot Amrabat dan ook op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging en nadat de Belgische topclub Club Brugge zich met een bod van ruim twee miljoen meldde, besloot een weifelend Feyenoord mee te werken aan een vertrek van de speler die eerder nog met zulke hoge verwachtingen binnen werd gehaald.

Amrabat kwam uiteindelijk tot 33 officiële wedstrijden namens Feyenoord

‘Feyenoord doet deze transfer met tegenzin’
“Sofyan heeft bij mij maandenlang aangegeven heel veel moeite te hebben met zijn rol bij Feyenoord. Dat is heel spijtig te moeten vernemen, omdat concurrentie nu eenmaal bij een topclub hoort. Uiteraard probeer je dat te managen, maar als een speler uiteindelijk per se direct weg wil, gaat het er uiteindelijk om een oplossing te vinden met altijd het clubbelang voorop en kijkend naar de omstandigheden. Met deze transfersom en de mogelijkheden om in de toekomst nog aanvullende bedragen te ontvangen, hebben we in dit geval deze oplossing gevonden. Niettemin blijft dit een transfer die we bij Feyenoord met tegenzin doen”, was in augustus vorig jaar de reactie van Van Geel nadat de deal met Club was afgerond. Voor Amrabat zelf leek zijn verhuizing naar België een nieuwe kans in te luiden en de middenvelder was vastbesloten alles uit zijn nieuwe avontuur te halen: “Het was een wijze les, ja. In het begin was iedereen superpositief. Ik was zogezegd de koning, de beste middenvelder van Nederland. Ik moest opgeroepen worden voor Oranje, vonden ze. Iedereen trok aan me, ik kreeg twintig interviewaanvragen. In de krant werd zelfs een debat gevoerd of ik nu voor Marokko of voor Nederland moest kiezen.”

“Zelfs van mijn trainer, Giovanni van Bronckhorst, wilden ze weten wat hij me had geadviseerd. Terwijl ik helemaal geen zin had in die discussie. Ik wilde gewoon voetballen”, blikte hij begin dit begin dit jaar terug in gesprek met de Belgische krant De Morgen. “Maar ik weet nu hoe keihard de voetbalwereld kan zijn. Twee maanden na de discussie voor welk land ik zou kiezen, was ik zogezegd niets meer. Ik zat op de bank. Eén fout en het kan zo omslaan.” Zijn dienstverband in Brugge verliep echter ook niet zoals gehoopt voor Amrabat. De middenvelder kreeg in de eerste maanden van het seizoen telkens slechts een handvol minuten als invaller, nadat zijn eerste basisplaats in het Belgische bekertoernooi met een uitschakeling door derdeklasser SK Deinze uit was gelopen op een deceptie. Sterke optredens tegen Borussia Dortmund in de Champions League en tijdens de kraker tegen Standard Luik leken vervolgens een opleving in te luiden en in de Belgische pers werd meteen volop de loftrompet gestoken over Amrabat, die daarvoor nog als een ‘miskoop’ werd bestempeld. Zo noemde Het Laatste Nieuws hem na zijn goal tegen Standard al de ‘nieuwe Yaya Touré’ en was ook ploeggenoot Stefano Denswil positief: “Sofyan is ijzersterk. Kijk naar die benen, man. En naar die sterke kont van hem. Wat gooit hij die graag vol in de strijd.”

Even leek het erop dat Amrabat zich na goede optredens tegen Borussia Dortmund en Standard Luik in de basis zou spelen bij Club Brugge

Amrabat zelf bleef, wijs geworden door zijn ervaringen in de Eredivisie, in deze fase echter nuchter: “Dit is ook wel weer een beetje de waan van de dag. Kijk, als je niet speelt, ben je een miskoop. Vandaar dat je na een goeie prestatie nederig moet blijven. Want als ik volgende week slecht zou spelen, kan ik er zogezegd niets van.” Hoe waar deze woorden waren bleek een paar weken later weer toen hij langzaam uit de basiself verdween en in de play-offs na het reguliere seizoen vooral genoegen moest nemen met een helft hier en daar als invaller. In april ontbrak hij tegen Anderlecht zelfs helemaal in de selectie nadat er zich volgens de Belgische media ‘iets’ had voorgedaan op de training. Amrabat zou een elleboogstoot hebben gekregen van ploeggenoot Krépin Diatta, waarna hij een dag later niet kwam opdagen op de training. “Ik heb de beste 21 spelers geselecteerd. Anderen waren mentaal meer klaar dan Amrabat”, was toen de verklaring van trainer Ivan Leko tegenover Het Nieuwsblad.

Nieuwe transfer
Nadat hij in de eerste vier wedstrijden van het huidige seizoen drie keer negentig minuten op de bank zat, besloot Amrabat eind augustus eieren voor zijn geld te kiezen en voor het tweede jaar op rij een nieuwe club te zoeken. Het net gepromoveerde Hellas meldde zich vervolgens in Brugge en de clubs kwamen al snel tot een akkoord. i Gialloblu huren de middenvelder tot volgend jaar zomer van Club, waarbij zij naar verluidt ook een optie hebben bedongen om hem voor 3,5 miljoen definitief over te nemen. Aan deze deal leken de Belgen zich in eerste instantie geen buil te kunnen vallen, aangezien de club in het geval van een gelichte optie in ieder geval een miljoen winst zou maken ten opzichte van de aan Feyenoord betaalde transfersom. Enkele maanden later lijkt Club zichzelf echter flink in zijn voet te hebben geschoten, daar Hellas zich heeft ontpopt tot een van de grote verrassingen van het Serie A-seizoen, met Amrabat als een van de belangrijkste pijlers onder de successen. De voor aanvang van deze voetbaljaargang als gedoodverfde degradatiekandidaat aangemerkte ploeg staat begin december keurig elfde en blijkt voor iedereen een lastige tegenstander. Alleen de topclubs incasseerden vooralsnog minder doelpunten dan de club uit de regio Veneto en Hellas sprokkelde in de eerste maanden van het seizoen genoeg punten bij elkaar om een geruststellende afstand tot de degradatiestreep te kunnen scheppen.

Amrabat is, doorgaans naast routinier Miguel Veloso, een belangrijke schakel in het elftal van trainer Ivan Juric en de aanwezigheid van de controleur is een van de redenen dat Hellas zo weinig doelpunten tegen krijgt. Zijn goede prestaties leiden dan ook al tot de nodige geruchten in de Italiaanse pers en Tottenham, West Ham United, Fiorentina, Lazio en Inter passeerden de afgelopen weken de revue als mogelijke nieuwe werkgever van de middenvelder. Napoli, dat een dramatisch seizoen doormaakt, is naar verluidt echter het meest concreet en i Partenopei zouden volgens het doorgaans goed ingevoerde Sky Italia zelfs al een bod van tien miljoen euro hebben neergelegd in Verona. Of dit genoeg is om Amrabat over te kunnen nemen, valt echter te bezien. Trainer Ivan Juric liet onlangs op een persconferentie weten eigenlijk meer geld te verwachten: “Gezien de bedragen die tegenwoordig betaald worden, denk ik dat tien miljoen erg weinig is.” De oefenmeester krijgt bijval van zijn voorzitter Maurizio Setti, die liet weten niet van plan te zijn om spelers te verkopen: “Het is natuurlijk plezierig om te weten dat er grote clubs naar onze spelers kijken, dat is een bron van trots en we zijn er blij mee. Het seizoen is echter nog lang en we willen onszelf niet van onze beste spelers ontdoen.”

Hellas weet zich voorlopig onder trainer Ivan Juric prima te weren in de Serie A

‘Napoli zou perfect voor hem zijn’
Amrabats zaakwaarnemer Mohammed Sinouh liet in gesprek met Calciomercato onlangs echter weten niets uit te sluiten en ook broer Nordin Amrabat zou een verhuizing van de middenvelder naar het Stadio San Paolo wel zien zitten. “Verschillende clubs hebben naar Sofyan geïnformeerd, ik word vaak gebeld. Sofyan is een enorm getalenteerde en jonge speler, hij is de revelatie van die Serie A-seizoen en het is daarom normaal dat alle topclubs hem volgen. Of hij naar Napoli gaat? Ik heb een afspraak met Sofyan gemaakt: tot januari denk je alleen aan Hellas. We zullen pas in de komende transferperiode over zijn toekomst praten”, waren onlangs de woorden van Sinou. Nordin Amrabat deed hier tegenover Radio Marte nog een schepje bovenop: “Sofyan doet het enorm goed. Hij speelt nu al een paar maanden op een heel hoog niveau. Hij moet echter wel hard blijven werken, hij mag niet tevreden zijn. Ik kijk al zijn wedstrijden en neem hem onder mijn hoede, als een goede broer. Hij verbetert zichzelf enorm, maar als ik ergens kritisch over moet zijn, zou ik zeggen dat hij meer doelpunten moet maken, zelfs als ik zie dat spelers als Sergio Busquets en Casemiro die dezelfde rol vervullen niet zoveel scoren. Sofyan is nu 23, hij kan nog steeds beter worden en dat moet ook.”

“Interesse van Napoli? Ik heb het er met de zaakwaarnemer van mijn broer over gehad en hij heeft bevestigd dat er interesse is van Napoli, van een andere Italiaanse club en van wat Engelse teams. Ik hoef het verder niet over zijn toekomst te hebben omdat hij een zaakwaarnemer heeft en zich op dit moment op Hellas focust.” De huidige aanvaller van Al-Nassr denkt echter wel dat zijn jongere broer goed bij Napoli zal passen. Een dergelijke overstap kwam een aantal jaar geleden al eens ter sprake toen Amrabat nog bij Watford actief was en met ploeggenoten die allen een verleden hebben in Napels over Sofyan sprak: “Toen ik bij Watford speelde heb ik video’s van mijn broer aan Valon Behrami laten zien en hij zei dat Sofyan perfect in de Serie A zou passen. Daarna heb ik hem, afgaande op verhalen van Miguel Britos, Juan Camilo Zúñiga, Behrami en Omar El Kaddouri, verteld dat Napoli de perfecte club voor hem zou zijn. Door een speling van het lot hebben we het nu echt over interesse van die club. Door wat mijn voormalige ploegmaten mij hebben verteld, denk ik dat zijn speelstijl perfect bij Napoli past. De mensen daar zullen enorm van zijn spel genieten.”


Poll

Zou jij Sofyan Amrabat een goede aanwinst vinden voor Napoli?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door nick140)

knap dat Amrabat zich heeft hersteld daar in de Serie A na periodes bij Feyenoord en Club Brugge waar hij geen deuk in een pakje boter schopte. ik ben benieuwd of hij nu een stap hogerop aankan

11 december 2019 om 08:12

@japie_krekel ik denk dat Amrabat bij Feyenoord wel meer kansen had mogen krijgen. Het was schandalig om te zien dat een voor 1 miljoen gehuurde speler Clasie altijd voorkeur kreeg boven eigen spelers. Het maakte niet uit of hij wedstrijden achter elkaar slecht speelde of kritiek uitte op de trainer, hij bleef spelen. Die speler kan bij AZ niet eens plek krijgen op het middenveld omdat een speler als de Wit voorkeur krijgt. Feyenoord had geduld moeten hebben en een team om spelers als Berghuis en Ambrabat moeten bouwen.

11 december 2019 om 10:48

Amrabat bij Feyenoord was een beetje een raar verhaal. Hij heeft veel slechte wedstrijden gespeeld en echt tamelijk opmerkelijke dingen gedaan, zoals gewoon voor de verdediging in een verticale lijn naar de overkant van het veld dribbelen en dan de bal verliezen. Dat deed hij meerdere keren. Aan de andere kant, in de CL was hij een van de weinigen die het niveau wel leek aan te kunnen, in ieder geval beter dan de rest van het team. Hij en Berghuis waren de enige die in staat waren om te gaan met het hogere tempo. Daarbij kon je dus wel zien dat Amrabat echt wel wat kon. Nu zie je wat een nieuwe omgeving met een speler kan doen.

11 december 2019 om 13:13

@mrkrillin Clasie was idd helemaal een drama maar die zal wel de toezegging op een basisplaats hebben geeist toen hij naar Feyenoord ging want die had al 3 jaar op de bank gezeten. aangezien Feyenoord hem 1 miljoen betaalde voor die huurperiode zullen ze op voorhand wel hebben gedacht dat het een directe versterking zou zijn. we kennen het beleid nu wel een beetje bij Feyenoord. toch vond ik ook Amrabat geen goede indruk maken maar slechter als Clasie zou hij het niet gedaan hebben idd

Je zou maar een Clasie de voorkeur hebben gegeven boven deze jongen. Clasie die na Feyenoord overal was geflopt direct zo belangrijk maken. Mismanagement ten top... ben blij voor hem dat hij laat zien waar het bij Feyenoord mis ging.

11 december 2019 om 06:34

Amrabat heeft werkelijk geen bal naar een medespeler gespeeld bij Feyenoord en Brugge. Het is knap dat jij het nu goed doet maar bij Feyenoord en Brugge heeft hij gewoon gefaald.
Feyenoord had Clasie ook nooit moeten terughalen maar ook Amrabat kon het ook niet waarmaken.

11 december 2019 om 06:51

Als de coach hem t merendeel op rechtsback neerzet, vind ik dat niet erg vreemd

11 december 2019 om 07:42

Ook als hij op zijn favoriete positie speelde bakte hij er bar weinig van. Hetzelfde bij Ayoub leuke speeltuin voetballer maar niet de speler die Feyenoord beter maskt

11 december 2019 om 08:11

Hij heeft inderdaad vaak genoeg op het middenveld gespeeld. Voor m'n gevoel zelfs 'gewoon' nog meer dan op de rechtsback positie. Maar hoe dan ook heeft hij hier eigenlijk niks laten zien, al vond ik hem in de Champions League (vooral door z'n fysiek) nog vrij aardig. Wel leuk voor 'm dat hij nu op z'n plek zit. Ander soort voetbal kan 'm ook gemakkelijk beter liggen.

11 december 2019 om 08:14

@tornado72 kan ook te maken hebben met gebrek aan vertrouwen. Gio gaf hem weinig vertrouwen en daardoor weinig goed kunnen doen. Een Clasie deed ook weinig goed maar bleef altijd staan. Ambrabat had gevoel moeten hebben dat hij belangrijk kan zijn voor de toekomst van Feyenoord en reeks wedstrijden achter elkaar de kans krijgen.

11 december 2019 om 09:47

Gaan we weer met dat rechtsback verhaal. Stond iets van 5 wedstrijden door de vele blessureleed toen op die plek uit nood. Daarna altijd als middenvelder gespeeld.

11 december 2019 om 10:50

MrKrillin - Amrabat heeft ook een reeks(en!) wedstrijden gespeeld en stelde simpelweg teleur en kreeg het vertrouwen en de kans als die zich simpelweg voordeed. Dan was het aan Amrabat om zich te bewijzen en dat deed hij niet.

11 december 2019 om 11:14

Amrabat heeft bij Feyenoord wel op het middenveld gestaan, maar nooit op zijn favoriete positie, omdat El Ahmadi nooit werd gewisseld. Hij speelde enkel op het middenveld als vervanger van Toornstra en moest dan als verkapte aanvallende middenvelder spelen. Daar liggen natuurlijk zijn kwaliteiten niet, Manchester City zet Fernandinho toch ook niet op de plek van De Bruyne?. Als verdedigende/controlerende middenvelder heeft hij bij Feyenoord slechts 1x gespeeld (tegen City in de Cl).

11 december 2019 om 14:40

nee erger nog, Man City zet Fernandinho als CV. Dat was ook een daverend succes

11 december 2019 om 15:48

Amrabat heeft bij Feyenoord in seizoen 2017/2018 38 wedstrijden gespeeld waarvan 26 centraal op het middenveld en 3 als defensieve middenvelder. Dezelfde posities als waar hij nu speelt. (bron: Transfermarkt). Hij bakte er gewoon weinig van in een Feyenoord shirt. Als hij zelf had gepresteerd was Clasie ook nooit gehaald. En toen meneer dus wat concurrentie kreeg, mede door zijn eigen falen, wilde hij gelijk weg. Fijn voor hem dat hij nu wel presteert, maar dat Feyenoord hem liet gaan is gewoon terecht. Bovendien vraag ik me af of hij het met zijn mentaliteit wel kan bolwerken bij een grotere club. Daar is nog veel meer concurrentie.

11 december 2019 om 17:49

Helemaal met Weef eens. Amrabat heeft zat kansen gehad bij Feyenoord, maar wist met die kansen nooit indruk te maken. Was bij Feyenoord gewoon niet goed genoeg. Vrij simpel verhaal.

11 december 2019 om 21:56

Die 26 centraal waren dus met een middenveld Amrabat - El Ahmadi - Vilhena. Daarbij moest Amrabat dus de creatieveling spelen, daar liggen niet zijn kwaliteiten. Je geeft het dus al aan, in alle competities 3x als defensieve middenvelder. Dat noem ik niet vele kansen krijgen, want je moet hem alleen beoordelen op de positie waar hij uit de voeten komt. Amrabat is niet de persoon die de steekpass moet geven, maar juist de steekpass moet onderscheppen. En daar stond El Ahmadi elke wedstrijd 90 minuten lang.

11 december 2019 om 23:54

Ben het hier gedeeltelijk mee eens. Het is een verkeerde keuze geweest om Clasie zo vaak de voorkeur te geven, maar het is nu ook weer niet zo dat Amrabat geen kansen heeft gehad. In de wedstrijden die ik gezien heb van hem was hij ook echt niet goed genoeg voor de basis van Feyenoord 1. Het is leuk dat hij opgebloeid is in Italie maar ik vind niet dat je Feyenoord hier veel kunt verwijten. Heeft kansen genoeg gehad en deze eigenlijk nooit gegrepen.

12 december 2019 om 11:04

Veel spelers kennen een lastig eerste jaar om daarna stappen te zetten. In dat tweede jaar heeft Amrabat geen kansen gehad terwijl de situatie er eigenlijk ideaal voor was door het vertrek van El Ahmadi. Ik vraag me altijd af wat nu het plan van Feyenoord met hem, een jonge speler gehaald voor een fors bedrag, is geweest.

Het is toch ook een mentaliteit van niks als je iedere keer als je even niet speelt, door je eigen onvermogen, op zoek gaat naar een nieuwe club? En daarom wordt het niks met die jongen in de toekomst. Als jij naar Napoli gaat, staat hij er in de kortste keren weer even naast een wil hij weer weg.

11 december 2019 om 12:09

@mafa: aangezien jij id toekomst kan kijken, kun je mij de uitslagen van de CL vanaaf even doorspelen?

On topic: die jongen heeft gewoon nooit het vertrouwen gehad van Gio. Dat die jongen potentie heeft, was allang duidelijk, maar dat hij veelal op de verkeerde manier werd gebruikt was nog duidelijker! Goed dat hij nu DE revelatie is van de Serie A! Hopen dat die jongen die sterke lijn door in trekken om alle critici het tegendeel te bewijzen!

11 december 2019 om 19:11

Als hij DE revelatie van de serie A is, zegt dat ook iets over de serie A hoor. En ik vind juist dat hij wel vertrouwen kreeg van Gio. Kwam toch binnen als redelijk talent van Utrecht, niet als toptalent of gearriveerde speler. Desondanks heeft hij veel gespeeld, ook na optredens waarin hij hard faalde. Hij heeft vervolgens zelf de handdoek in de ring gegooid terwijl er nog genoeg kansen waren gekomen als hij geduld had gehad. Nu hij ineens opleeft is het makkelijk lullen. En het moet maar blijken of hij dit nu wel vasthoudt.

14 december 2019 om 14:06

Kansen gehad? Veelal geposteerd op een andere positie. Gehaald om het vertrek van El Ahmadi op te vangen die ineens niet meer weg ging? Als verkapte rechtsback enz. Nee. Eerlijke kansen heeft ie niet gehad

Tja als je Amrabat bij Hellas en Boetius bij Mainz ziet en de puinhoop bij Feyenoord ziet, kan je concluderen dat daar afgelopen jaar niet altijd de goede keuzes zijn gemaakt.

Boetius vertelde dat trouwens tussen neus en lippen ook in de VI.

11 december 2019 om 11:58

Hahaha, Boëtius. Ken je het hele verhaal van hem? Die als een soort vedette dacht bij Feyenoord terug te komen en zijn carrière 'even' nieuw leven in kon blazen? Hij voelde zich te goed om mee te trainen met de reserves en hij pakte echt de domste rode kaart in de afgelopen tien jaar denk ik (afgezien van Guidetti toen tegen Rkc, maar oke). Klappen naar een scheidsrechter, terwijl je toen al er lekker voor stond. Als ik toch van iemand blij ben dat hij opgerot is, is het wel Boëtius. Een blind paard die überhaupt nooit bij Feyenoord paste. We kunnen wel zeggen dat het een puinzooi is bij Feyenoord, dat ben ik met je eens, maar deze speler had daar geen verschil in gemaakt. Amrabat daarentegen blijf ik zonde vinden. Echter vond ik ook met zijn mentaliteit nog wel wat mis. Een paar keer op de bank en hij begon al te morren. Maar goed, zijn niveau vond ik altijd alleen tot zijn recht komen in de Champions League en de 'grote' wedstrijden. Dan stond hij er ook als een grote meneer. Maar tegen wat mindere ploegen begon hij opeens aan een solo op eigen helft die vrijwel altijd eindigde in een grote kans voor de tegenstander. Hij doet mij soms denken aan Tapia, die ook veel risico in zijn spel legt. Goede middenvelders, maar moeten meer 'no nonsens' zijn en die bal vooruit spelen of als het niet kan breed of terug. Maar niet aan een dribbel beginnen als je sterke punten daar niet liggen.

11 december 2019 om 14:20

Boetius zijn verhaal ken ik heel goed, in ieder geval beter dan meeste in ieder geval. Als iemand geen verdette neigingen heeft dan is het Jean-Paul wel. In feite deed Boetius dezelfde domme dingen die ik een Berghuis ook wel zie doen. Feyenoord is het alleen afgelopen jaar niet gelukt deze spelers te ontwikkelen omdat er geen geduld is met dit soort voetballers en het lukt niet om de fouten die jij aangeeft uit spelers te halen en ze zo te ontwikkelen. Wil Feyenoord ooit nog een keer een topclub worden dan moeten zij een omgeving creëren waar dit wel kan

11 december 2019 om 17:52

JPB deed helemaal niet dezelfde dingen als Berghuis. Blijkbaar ken je het verhaal dus totaal niet.

JPB was meerdere malen te laat voor trainingen en teambesprekingen. En als hij na een dramatische wedstrijd werd gewisseld kwam hij als een chagrijn het veld af.

Berghuis doet zeker regelmatig dommen dingen, maar meestal juist omdat hij zich te graag wil bewijzen, of op een domme manier een signaal wil afgeven naar de ploeg. Ook niet handig maar ik zie dat eerder als overijverig. Wat JPB liet zien was vooral respectloos vedettegedrag van een speler die tekort kwam.

11 december 2019 om 19:17

Precies, JP dacht bij Feyenoord weer ff lekker te kunnen chillen, beetje balletje trappen en geinen met Vilhena, zonder het allemaal erg serieus te nemen, lekker in zn comfortzone. Blij dat hij mocht wegwezen.

Dat matige spelers zoals Clasie het voorkeur kregen dan Amrabat zegt wat over het beleid en technische staf van Feyenoord.

11 december 2019 om 12:21

Clasie en Amrabat hebben nooit tegelijkertijd bij Feyenoord gespeeld, waar heb je het over?

11 december 2019 om 12:56

Je begrijpt vast wel wat ik bedoel. Dat spelers zoals Clasie worden gehaald en dat een speler als Amrabat de club moesten verlaten. Of wou je zeggen dat het allemaal welletjes gaat bij Feyenoord? Allemaal verkeerde keuzes dat een club als Feyenoord een club heeft gemaakt waar iedere club in de Eredivisie zelfs in de Kuijp van kan winnen.

11 december 2019 om 14:18

Ik zeg iet dat het allemaal prima gaat bij Feyenoord, maar Amrabat wilde zelf na een schamel seizoen al weg, Feyenoord probeerde hem niet te lozen. Amrabat kon het niet opbrengen om een jaar in de schaduw van El Ahmadi en Vilhena te leren. Dan houdt het snel op.

11 december 2019 om 19:18

Lol je lult maar wat, ze wilden hem gewoon houden maar meneer had zelf geen enkel geduld.

Met de kennis van nu is het makkelijk om af te geven op Feyenoord, maar toentertijd was iedereen het erover eens dat Amrabat nog niet goed genoeg was. Hij raakte geen knikker en was te beroerd om te vechten voor zijn plek - iets wat iedereen die van Utrecht naar een grotere club gaat moet doen. Met El Ahmadi had hij nota bene eem van de beste spelers van de eredivisie voor zich op zijn favoriete positie. Meneer had het geduld niet en gaf er na een half jaar al de brui aan. Misschien had hij deze flop wel nodig om zich nu in Verona zo te ontwikkelen. Het kwartje lijkt wel gevallen.

Ayoub volg voorbeeld van Sofyaan Amrabat. Zoek een andere club en ga lekker voetballen. Bij Feyenoord krijg je niet echt een kans dan zou ik eieren voor mijn geld kiezen.want op de bank ga je niet ontwikkelen en word je helemaal vergeten. Nieuwe club nieuwe kansen.

12 december 2019 om 13:24

@tunfun Ayoub heeft ook fout gemaakt. Kon transfervrij naar een goede ploeg in Turkije gaan en meer verdienen maar dacht anders over. Zo zonde. Gehuurde speler als Claisie mocht altijd starten en Ayoub kreeg sporadisch kansen. Vod hem meestal wel goed invallen, daarom snap ik ook niet waarom het nu structureel is.

Ik heb hem een aantal keer zien spelen, o.a. tegen Milan,Atalanta ect hij zit er vaak tussen, is gretig in duels en is zelfs de man die de aanval opzet. Maar het is ook een man die genoeg ballen verliest, vind het geen toptalent, maar mits hij goed wordt begeleid en ingepast en vooral blijft ontwikkelen, tja kan het een zeer leuke subtop spelertje worden

Ik geloof niet dat ik het begrijp, als Verona hem nog moet kopen, dan is dat een transactie die nog moet plaats vinden? Verona kan hem dan toch niet meteen doorverkopen? Een speler mag toch maar een keer verkocht worden per transferperiode?

12 december 2019 om 15:03

Nee hoor dat is geen probleem, Frankfurt heeft deze zomer ook Jovic gekocht en meteen weer verkocht aan Real. Wat wel zo is is dat een speler maar voor 2 clubs uit mag komen in een seizoen, dus misschien is dat wat er speelde bij wat jij bedoelt ?

Makkelijk lullen achteraf, bij Feyenoord was ie gewoon ontzettend slecht. Net als die back die toen opeens in de CL bij Lyon speelde en het nationale elftal van Brazilie. Leuk voor em dat ie nu wel goed is, maar het was niks in R'dam.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hellas Verona


17 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. CancellieriAanvaller30
L. MontipòKeeper30
G. CaprariAanvaller21
N. CasaleVerdediger40
F. CeccheriniVerdediger40
N. KalinićAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina Hellas Verona.

8 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren