Duel tussen Onder-19 van Ajax en FC Groningen loopt compleet uit de hand

Dinsdag, 3 december 2019 om

De ontmoeting tussen FC Groningen Onder-19 en Ajax Onder-19 is dinsdagavond nogal chaotisch geëindigd. De thuisploeg zegevierde met 2-0 dankzij twee doelpunten in de laatste vier minuten, maar dat gebeurde pas nadat drie spelers van het team van John Heitinga met rood van het veld werden gestuurd. Ajax sloot het duel zodoende met acht man af.

Het duel leek aanvankelijk doelpuntloos te eindigen, tot het moment dat de vlam in de pan sloeg. Youri Regeer kreeg een directe rode kaart en zijn ploeggenoten Anass Salah-Eddine en Enric Llansana mochten ook allebei inrukken na hun tweede gele kaart vanwege commentaar op de scheidsrechterlijke leiding. Tot overmaat van ramp kreeg ook de assistent van Heitinga een rode kaart.

De onvrede van de spelers van Ajax was waarschijnlijk vanwege het harde spel van FC Groningen. Liam van Gelderen moest er met een hoofdblessure af en ook Neraysho Kasanwirjo haalde het einde van de wedstrijd niet.

Een minuut voor tijd opende Max Hamelink de score en in de extra tijd benutte Tomas Suslov een strafschop. FC Groningen Onder-19 blijft ongeslagen koploper met 25 punten uit 11 duels, terwijl de leeftijdsgenoten van Ajax met acht punten minder op een vijfde stek staan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door fcoldambt)

Van beide kanten verschrikkelijk, dat harde voetbal, dat dit in de jeugd moet gebeuren is belachelijk

3 december 2019 om 22:04

Juist slim toch? Als de scheidsrechter het toelaat is het gwn slim vind ik. Als je je tegenstander niet met voetbal kan bespelen, moet je een andere manier bedenken. En overigens een beetje fysiek moet toch wel kunnen het is tenslotte geen zakelijke bespreking

3 december 2019 om 22:09

Een beetje fysiek mag best, maar er zijn grenzen.

3 december 2019 om 22:14

Maar daar is de scheids voor. Dus zullen ze qua hardheid niet over de grens zijn gegaan?

3 december 2019 om 22:34

Ook de scheids kan fouten maken.

Volgens mensen die daar waren zou Heitinga met de beelden naar KNVB willen, dat zou bizar zijn. Nog nooit zoiets gehoord. Zelf niet daar geweest maar volgens AS zou aanvoerder Llansana Rood hebben gekregen voor 'Kom op, scheids' en de assistent voor 'Waar ben je mee bezig?'. Hopelijk valt het met Van Gelderen mee, zou een flinke elleboog hebben gehad waardoor hij niet verder kon. Voor komend weekend is op dit moment maar 1 CV beschikbaar met blessures van Kasanwirjo, Van Gelderen en Rensch en rode kaarten van Salah-Edinne (commentaar op de leiding) en Regeer (directe rode kaart). Ook Hansen viel vorige week al geblesseerd uit. Benieuwd hoe ze selectie bij elkaar gaan krijgen voor dit weekend tegen Feyenoord.

3 december 2019 om 22:09

Tevens zou volgorde van kaarten niet kloppen. In artikel benoemen ze rood van Regeer eerst maar dat was 3e rood. Llansana eerst, daarna Salah-Edinne en daarna Regeer, dat was dus niet waar vlam in de pan sloeg.

3 december 2019 om 22:10

Was enorm verbaasd over het aantal kaarten en begreep ook al dat het niet om keiharde charges ging o.i.d. Erg bijzonder als het puur om dat soort toch wel milde protesten gaat. Had liever gezien dat Ajax komend weekend (wordt gespeeld in de Kuip overigens) een stuk sterker zou zijn dan zaterdag het geval zal zijn, maar voor ons kan de wereld er in anderhalve week/twee weken er weer heel anders uit zien op de ranglijst, dus komt het ons ook niet slecht uit.

3 december 2019 om 22:17

Hoe weet je zeker wat er gezegd is ? Wolterx krijgt waarschijnlijk geen geluiden van 2 kanten en is hierin waarschijnlijk gekleurd.

3 december 2019 om 22:17

Feyenoord en Ajax gaan zich normaal gewoon veilig spelen komende 2 weken voor die kampioenspoule. Dan begint alles weer op 0. Komend weekend kan het zijn dat Van Gelderen, Regeer, Salah-Edinne, Llansana, Rensch, Kasanwirjo, Hansen en Brobbey niet spelen (laatstgenoemde zal waarschijnlijk bij Jong moeten starten omdat door blessures bij Ajax 1 Lang en Traoré bij eerste zitten) dan is het te hopen dat Taylor en broertjes Timber mee mogen doen van de club anders gaan ze serieus moeite moeten doen om een selectie op de been te brengen. Geen idee of er regels omtrent aantal wedstrijd zijn maar Timber zit over de 15 wedstrijden voor Jong Ajax, hopelijk mag hij gewoon meedoen anders hebben ze geen centraal duo mocht het hoofdletsel bij Van Gelderen ernstig zijn.

3 december 2019 om 22:21

@superfarmers - Rustig aan, ik verkondig het niet als feit. Ik heb het ook over 'erg bijzonder "als"..'. Kan me ook zeker voorstellen dat het wel wat erger was dan 'kom op' oid. Maar dat weet ik dus, zoals je wel suggereert, niet [email protected] - Dat Ajax zich veilig gaat spelen voor de kampioenspoule lijkt me inderdaad een zekerheid en voor ons na vanavond ook wel. Ben benieuwd dan zaterdag in elk geval.

3 december 2019 om 22:23

@superfarmers, mee eens, ken de exacte woorden niet zoals ik in reactie onder Grun al zeg. Baseer het op tweets van AS en berichten op Twitter erover. Heb de scheidsrechter in kwestie vaker zien fluiten maar nooit idee gehad dat hij echt gekke dingen deed. Wel zoals elke scheidsrechter wel eens beslissingen waar je vraagtekens bij kan zetten. Maar als het echt waar is dat Heitinga beeldmateriaal op heeft gevraagd (volgens iemand die daar was) dan moet er echt iets zijn voorgevallen. Hoop vooral dat blessure van Van Gelderen meevalt want hoofdletsel kan gevaarlijk zijn.

3 december 2019 om 23:09

@MGMV, Kasanwirjo lijkt het niet te gaan worden, heeft een vleeswond over gehouden aan tackle waardoor hij geblesseerd raakte. Hopelijk haalt hij Valencia volgende week in YL wel.

4 december 2019 om 05:19

Hansen selectie Ajax 1

4 december 2019 om 05:24

Wolterx, als jij deze man vaker hebt zien fluiten, dan moet je geconstateerd hebben dat deze man compleet de weg kwijt is... hij woont overigens ook in de buurt van Groningen, onbegrijpelijk dat hij dan al een paar keer Gro-Aja heeft gefloten...(lees verknald)

6 december 2019 om 15:19

Nee, Hansen zit er niet bij vanavond, trainde wel mee gisteren. 2 van de 3 directe rode kaarten zijn al geseponeerd, KNVB stelde daar Ajax al in gelijk. Laatste kaart (Regeer, eis 5 wedstrijden) komt voor, hijzelf verwacht dat die ook geseponeerd zal worden.

3 december 2019 om 22:18

Tja, zo als citaat klinkt het vrij onschuldig. Maar wij weten natuurlijk allebei niet hoe die jongens zich verbaal en non verbaal hebben geuit op dat moment... Je zou zeggen dat een scheidsrechter niet voor slechts die woorden kaarten zou geven.

3 december 2019 om 22:25

Nee mee eens, ik geloof Grun hieronder direct als hij zegt dat er krachttermen bijzaten. Zeker wat de spelers betreft, Llansana als aanvoerder krijgt geregeld geel voor commentaar maar heb hem nog nooit horen schelden oid erbij. Die kaart verbaasde me het minste, vooral assistent en Salah-Edinne verbazen me. Nog nooit over die 2 iets gehoord van kaarten voor commentaar. Ben benieuwd wat die hebben gezegd.

3 december 2019 om 22:24

Als als als als. Je weet niks maar suggereert naar horen zeggen van onbetrouwbare bronnen. Wacht nou eerst even af met reageren totdat je betrouwbare info hebt

6 december 2019 om 15:13

Net voorgekomen bij KNVB, 2 van de 3 directe rode kaarten (assistent en Salah-Edinne) al geseponeerd, scheids al op vingertjes getikt. Kaart van Regeer komt zometeen voor, is 5(!) wedstrijden voor geëist. Heb beelden gezien en denk dat die geseponeerd gaat worden.

4 december 2019 om 20:41

Kijk voor beelden op www.boerenmacht.nl of fcgradio dan kun je het zien en zelf oordelen.

6 december 2019 om 15:08

2 van de 4 kaarten al geseponeerd door KNVB door beroep Ajax, laatste kaart komt zometeen voor. Scheidsrechter al op de vingers getikt, de kaart die staat was een tweede geel wegens commentaar op leiding. Tegen Regeer was 5 (!) wedstrijden geëist, daar is Ajax tegen in beroep gegaan.

Ajax heeft zich weer van zen slechte kant laten zien. De aanmerkingen zoals hierboven worden gegeneraliseerd waren echt veel erger en bevatte krachttermen die echt niet door de beugel konden! En ook zeker niet omdat er jongere kinderen stonden te kijken. Ook die elleboog die hij kreeg viel echt reuze mee !

3 december 2019 om 22:22

Wolterx komt iig nog met voorbeelden.

3 december 2019 om 22:30

@FCG95, het zijn niet mijn woorden. Dat zijn de reacties op Twitter erover icm artikel van AS en tweet van schrijven van artikel (daarin oa citaat van wat Llansana gezegd zou hebben). Ik geloof Grunn direct als hij zegt dat er krachttermen bijzaten die niet kunnen en dat rood tot gevolg had. Want hoe het naar buiten gebracht werd klinkt echt te bizar voor woorden. Zelfs een speler die warmliep kreeg geel voor commentaar, dat hoor je niet vaak.

3 december 2019 om 22:40

@JK-Ajax, uit de comments kan je opmaken dat Grunn aanwezig was, terwijl wolterx dat niet was. Daarnaast wijs ik alleen erop dat bij de groningen supporter zijn verhaal wel wordt aangevallen op zijn geloofwaardigheid vanwege clubvoorkeur, maar de ajax supporter niet. @wolterx het klinkt in ieder geval, of de kaarten nou terecht zijn of niet, als een bizarre wedstrijd.

3 december 2019 om 22:48

Nee ben het met je eens dat Grunn niet aangevallen dient te worden. Mijn eerste deel was aanvulling op artikel zelf omdat het daar weinig ingaat erop. Logischerwijs omdat VZ ook niet daar is, daarin gebruikte ik tweets van iemand die daar was namens AS voor de citaten en van mensen die over de wedstrijd aan het Tweeten waren toen deze aan het gebeuren was. Ik geloof hem direct als hij zegt dat er krachttermen bijzaten. Zeker omdat vooralsnog vooral mensen die voor Ajax daar waren erover Tweeten (voelen zich benadeeld) en hier een daar wat mensen die oproep doen om hem vaker op Corpus te laten fluiten of bij eerste van Groningen.

3 december 2019 om 22:13

Het viel zo mee ja dat hij uit het veld moest... Ik was er zelf niet bij en kan dus niets erover alleen heb wel eerder vernomen dat Groningen altijd aardig fysiek speelt.

3 december 2019 om 22:14

Daar is in principe ook niets mis mee zo lang het niet doorslaat naar schoppen.

4 december 2019 om 08:48

Bij Higler mag je een speler ook gewoon onderuit schoppen zonder ook maar enige intentie om de bal te spelen. (zie Emmen - Psv)

4 december 2019 om 13:29

Ajax loopt altijd te janken als ze wat harder aangepakt worden. Vorig seizoen ook al met Ajax 1. Ploegen moeten volgens hun meer respect hebben voor Ajax.. bla bla bla.!! De rode kaarten zullen niet voor niks gegeven zijn. Tis niet zo dat Ajax, zoals in de eredivisie wel zo is helaas, alles maar mag en andere ploegen daar constant de dupe van worden en minder mogen. Hard spel is geen vuil spel en daar heeft Ajax nogal moeite mee.

3 december 2019 om 22:13

Hou op, ik kan mij absoluut niet vinden in wat je schrijft. Van Gelderen moest na een jaar duel gewisseld worden, net als kasanwirjo. Heel bijzonder hoe jij het schandalige spel van Groningen geheel buiten beschouwing laat. Wees er maar trots op.

3 december 2019 om 23:18

Kasanwirjo heeft aan dat duel een vleeswond overgehouden trouwens (en een gele kaart wegens commentaar) dus die is twijfelachtig voor dit weekend.

3 december 2019 om 22:13

Ik heb het zelf niet gehoord, kan alleen zeggen wat AS erover tweette. Maar die elleboog zou flink goed erop zijn geweest want van Gelderen heeft een hoofdblessure opgelopen. Ik geloof je direct als je zegt dat er krachttermen bijzaten want klinkt echt bizar wat erover getweet werd.

3 december 2019 om 22:16

Die elleboog die hij kreeg viel echt reuze mee... Dat klinkt nogal tegenstrijdig. Kreeg hij een elleboog of niet? Want als je iemand een elleboog geeft hoort dat toch bestraft te worden met rood?ik heb zelf overigens niks van de wedstrijd gezien, laat dat duidelijk wezen. Maar je laatste zin vind ik nogal bijzonder klinken.

3 december 2019 om 22:23

een Bewuste elleboog moet zeker bestraft worden, maar Er zijn genoeg momenten waarbij een rode kaart overdreven is, en er zijn elleboogstoten waar rood nog te beperkt voor is.

3 december 2019 om 23:47

@Grunn1990: overtredingen vielen mee? maar wel 2 Ajacieden ermee uitgeschakeld. Daarmee laat Groningen zien alles behalve sportief te zijn, dat is gewoon walgelijk. Als een scheids daar niet tegen optreedt, kan ik me goed voorstellen dat je commentaar op de scheids hebt.

4 december 2019 om 01:37

Het gebeurt vaak genoeg dat een speler geblesseerd raakt in een duel zonder dat het een overtreding is. Ik denk dat dit zelfs vaker gebeurt dan dat het wel een overtreding is. Dus als je niks van de wedstrijd hebt gezien, wat ik op dit moment vermoed, dan vind ik het knap dat je deze conclusie trekt.

4 december 2019 om 07:20

Geblesseerd na het krijgen van een elleboog. Ja, hij liep zeker tegen z’n elleboog aan... Daarbij is het op zeker dat Groningen veel te hard speelde en de scheids amper ingreep. Maar blijkbaar mag ik daar geen conclusies uit trekken, knap..

4 december 2019 om 08:52

Mag ik gezien je reacties aannemen dat je er zelf bij was ? Daarnaast ben ik het met Metaalverf eens dat de zelden verband zit tussen de ernst van de overtreding en de ernst van de blessures. Er zijn dit seizoen diverse spelers geblesseerd geraakt en er zijn meerdere rode kaarten gegeven maar ik kan mij geen enkele blessure herinneren die kwam door een overtreding waar rood voor gegeven had moeten worden. De blessure gevallen waren vaker meer ongelukkig of een soort overbelasting.

4 december 2019 om 13:33

Jij was er vast niet bij, anders had je hier anders gereageerd. Maar objectiviteit is vreemd voor Ajacieden. De rode kaarten worden niet om niks gegeven! Dus kijk eerst ff naar je eigen ploeg voor je naar een ander kijkt

Scheidsrechter Sytse Bosscha leek compleet van het padje. Aanvankelijk bekroop mij het gevoel dat Groningen de wedstrijd niet met 11 man uit zou voetballen. Kneiterhard spel dwong Ajax tot werkvoetbal. Daardoor bijzonder matige en povere wedstrijd. Bizar dat je dit in een wedstrijd tussen twee bvo’s voor elkaar krijgt als scheidsrechter.

interessante lichting voetballers heeft Groningen hier. Volgens mij halen geen een van die jongens de jeugdelftallen van Oranje, maar in Nederland winnen ze echt alles.

3 december 2019 om 22:26

Ja omdat ze schoppen naar alles wat beweegt en met 9 man achter de bal spelen...heb ze tegen Feyenoord o19 gezien, smerig laf ploegje.

3 december 2019 om 22:46

@Richardpraha - Ja is goed met jou? Groningen heeft 0 keer verloren en is de meest scorende ploeg van de onder-19. Vorig jaar is deze ploeg moeiteloos kampioen geworden bij de onder-17 en dat zetten ze nu mooi door. Kijk dat Feyenoord en Ajax het verzaakt is hun probleem, maar Groningen laat het gewoon in keiharde cijfers zien, zowel dit jaar als vorig jaar en de kerngroep is vrijwel bijeen gebleven.

3 december 2019 om 22:56

Deze ploeg? 9 van de 11 basisspelers hebben vorig jaar geen minuut voor o17 gespeeld. Wat je zegt klopt simpelweg niet, die groep wat kampioen werd zat op de bank vandaag op Sluslov en De Koe na. Dat waren de 2 uit 2002 die basisplaats hadden. Daarnaast zou ik niet zeggen dat ze moeiteloos kampioen werden vorig seizoen nadat ze eerste seizoenshelft in middenmoot eindigden en in beker vroeg uitgeschakeld werden door Ajax. Laatste competitiewedstrijd in onderlinge wedstrijd was Groningen stuk sterker en pakte ze kampioenschap.

3 december 2019 om 23:14

@wolterx - Ja in de voorronde ja, toen stonden ze 8ste, maar daarna hebben ze maar drie nederlagen geboekt tegen Ajax-uit, Utrecht-thuis en Nec-uit, de rest van de 14 wedstrijden is omgezet in winst. Suslov, Slor, Van Kaam, Braun, De Koe, Hettinga, Postema (deels onder 19 en ook meegenomen naar de eerste selectie) en Beaumont zijn allemaal meegenomen naar de onder-19 lichting, waarbij Suslov, Hettinga en Balk meerendeel basisspelers zijn en Postema nu vaker bij de 1ste selectie zit, maar vaak mag opdraven met de onder-19.

3 december 2019 om 23:30

Wat is er eigenlijk met Slor gebeurt, vind dat best een leuke speler maar dit seizoen nog niets over gehoord. Maar het team dat nu o19 speelt verschilt zich op teveel posities om het zelfde team te noemen imo. Vandaag 9 andere spelers en zoals je zelf al zegt 3/4 ervan die geregeld basisspeler zijn. Die De Koe is wel echt een beer van een kerel geworden zeg, wat is die nu 1.95 ofz? Vooral benieuwd hoe doorstroom gaat zijn Postema lijkt stap snel te kunnen maken maar voor spelers als Slor en Van Kaam is vlieguren maken bij o19 nu nodig om serieuze kans te maken door te stromen na dit seizoen. Vreemd dat ze zo weinig minuten maken dan. Zeker van Kaam stond er goed op bij Groningen in o15. Waren enorme verwachtingen rond.

3 december 2019 om 22:28

Dat komt omdat ze ook wel 2/3 jaar ouders zijn dan een aantal tegenstanders. Bij Ajax u19 spelen bijvoorbeeld jongens van 16/17

3 december 2019 om 22:42

@Gerard13 - Haha hou toch op man, oudste van Groningen zijn allen 18 jaar en het is een 50/50 mix van 17 en 18 jaar. Ga nou geen onzin verkondigen. Alleen Rensch, Unuvar en Regeer zijn 16 jaar, maar dat is het probleem van Ajax dat ze door gaan selecteren voor de onder-19, dan ga je ook grotere/oudere jongens als tegenstanders krijgen...

3 december 2019 om 22:48

Waar maak je je druk om, ik vind er niks ergs aan dat ze tegen oudere spelers spelen. Ik onderbouw waarom spelers van Groningen niet in de elftallen van Oranje spelen.

3 december 2019 om 23:04

Ja en dat is nou het probleem. Van deze succesvolle lichting van Groningen is alleen Postema geselecteerd voor de onder-18 van Nederland (geen 1 minuut gespeeld, dus was een schooltripje naar Brazilie). Voor de rest heeft geen een speler een uitnodiging gekregen voor de jeugdelftallen van Oranje, wat vrij frappant is. Zwikstra is goed bezig toen Postema in Brazilie zat, maar geen een jeugdcoach van Oranje durft het aan.

3 december 2019 om 23:15

Postema is ingevallen in groepsfase in Brazilië. De o18 groep zat vandaag op 2 spelers na (waar eentje van nieteens voor Oranje uit kan komen) op de bank. Iemand als Van Kaam die vandaag op de bank zat werd eerst wel opgeroepen door KNVB maar is zijn plek uiteindelijk verloren aan Braaf, Hansen en Allouch. Snap keuze opzich wel aangezien vrijwel hele o18 groep (van Oranje) vorig seizoen in de o19 competitie speelde.

3 december 2019 om 23:43

Dus weinig Groningen jeugd geselecteerd , ik lees het al de KNVB leert het ook nooit. Mooiste voorbeeld blijft toch altijd nog Boerrigter - speelde bij Twente jeugd de pannen van het dak werd nooit geselecteerd , ging geblesseerd naar Ajax en raad eens? hij werd opgeroepen hahaha. Maar even serieus , wel jammer voor de ontwikkeling van die Groningen talenten maar helaas KNVB bobo’s hangen nogal graag op de toekomst rond

4 december 2019 om 09:15

Lekker voorbeeld, die Boerrigter is me toch een beperkt renpaard gebleken..

De rode kaart van de assistent trainer sloeg in ieder geval nergens op, ik stond naast de dug out en hij kreeg dus echt rood toen hij riep 'scheids waar ben je mee bezig'? Het moet echt niet gekker worden..

3 december 2019 om 22:43

Wat vond je van de andere kaarten en de elleboog, als je die gezien hebt?

Ik snap de misplaatste verontwaardiging niet bij ajax? Als Groningen fysiek speelt moet ajax zich hier tegen wapenen. De scheidsrechter gaat ruw/grensoverschrijdend spel echt niet onbestraft laten. Natuurlijk kan hij fouten maken maar geen 90 minuten lang. Natuurlijk begrijp ik dat het vervelend is als je het niet kunt winnen van FC Groningen maar dit zielig gedoe slaat natuurlijk nergens op.

3 december 2019 om 23:08

Ja alleen is Ajax zo slim om dit in te kopen bij het eerste. Maar dan is de wereld te klein als er een paar Argentijnse slagers ff een rekening vereffenen. Je hoeft de wedstrijd niet gezien te hebben. Dergelijk veel rode kaarten in een dusdanig kort tijdsbestek is nooit normaal. Zitten gegarandeerd belachelijke tussen. Verdeeld over een wedstrijd is nog enigzins te geloven. Dit zijn er vier he in net zo veel minuten.

4 december 2019 om 01:47

Kleine nuance dat 2 van de rode kaarten een 2de gele is en 1 voor een assistent. De laatste geeft een scheidsrechter natuurlijk makkelijker en de andere 2 is natuurlijk ook dom van de spelers. Ook al hebben ze misschien niks ergs gezegd, het blijft dom. Je moet met een gele kaart al op zak jezelf niet in die positie zetten.Misschien wel goed dat de kaarten nu gegeven zijn. Daar leren ze van voor als het er straks echt om gaat in een eredivisie of andere hoog niveau competitie.

6 december 2019 om 15:16

Niet waar, 3 van de 4 blijken direct rood (inclusief assistent) waarvan er al 2 geseponeerd zijn er laatste zometeen voor zal komen. De kaart van Llansana kon niet aangevochten worden omdat het een tweede geel betrof ipv direct rood. Uit audio bleek dat assistent daadwerkelijk "Kom op, scheids" zei en daarvoor direct rood kreeg, Salah-Edinne zijn opmerkingen was in de trend van 'Hij zal hier wel in de buurt wonen', die kaart is ook vervallen en mag morgen dus spelen. Alleen Llansana die 2e geel kreeg voor (volgens hem zelf) "Scheids, dit is al 4e keer" zijn kaart kan niet aangevochten worden en speelt morgen dus sowieso niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Jong Ajax


96 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
E. LlansanaMiddenvelder91
Y. RegeerMiddenvelder90
GiovanniMiddenvelder92
B. BrobbeyAanvaller95
N. ÜnüvarAanvaller71
K. TaylorMiddenvelder62
J. PinasAanvaller60
Voor de complete selectie: Clubpagina Jong Ajax.

Nederland
89 fans
Coach, 36 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren