Surrealistische taferelen in Ligue 1: fans wijken pas na inwilligen van eis

Dinsdag, 3 december 2019 om

De wedstrijd tussen Girondins de Bordeaux en Nîmes in de Ligue 1 heeft dinsdagavond bijna een halfuur lang stilgelegen. Scheidsrechter Clement Turpin zag zich genoodzaakt om het duel na elf minuten spelen te onderbreken, omdat supporters van de thuisploeg het veld op stormden. Zij hielden het veld bezet, tot het bestuur van Bordeaux inging op hun eisen.

De fans van Bordeaux wilden protesteren tegen het bestuur en de onduidelijkheid over de eventuele overname van hun club. Om dit kracht bij te zetten, hadden ze een groot spandoek met een boodschap aan eigenaar King Street en president Frédéric Longuépée meegenomen die moest worden getoond tijdens de wedstrijd. De beveiliging nam dit spandoek volgens lokale media echter voor de wedstrijd af, tot grote woede van de supporters.

Om het spandoek terug te krijgen en hun punt te maken tegenover het bestuur, besloten de supporters na elf minuten spelen het veld op te stappen. Turpin kon daardoor niet anders dan de spelers van Bordeaux en Nîmes bij een 0-0 stand richting de kleedkamers te sommeren. Uiteindelijk bleven de fans een kwartier lang op het veld, tot het bestuur van Bordeaux besloot om het afgepakte spandoek terug te geven.

Toen de fans te horen kregen dat ze het spandoek terugkregen, besloten ze hun plek op de tribune weer op te zoeken. Na een klein halfuur keerden de spelers weer terug op het veld, om na een korte warming-up de wedstrijd te hervatten. Indien er zich nog een incident voordoet, maakt Turpin definitief een einde aan de wedstrijd tussen de nummers drie en negentien van de Ligue 1.Gerelateerd

Meer sportnieuws

6 reacties (laatste reactie door sociofan1)

Raar dat er geen beelden worden getoond van het moment dat ze op het veld staan, hier zitten ze gewoon braaf op de tribune. Weet overigens niet wat ik meer bizar vindt: je spandoek opeisen op het veld of het bestuur dat het spandoek juist heeft weggehaald. Hoe kun je het maken je fans het zwijgen op te leggen als het niet racistisch of met ander maatschappelijk onacceptabel gedrag te maken heeft?

3 december 2019 om 21:56

Wie weet was het spandoek niet van tevoren aangegeven oid? Wat betreft de beelden, fans die het veld betreden worden vaak buiten de camera gelaten, om dat gedrag niet aan te moedigen. Wat ik vooral apart vind is dat ze het spandoek terug hebben gekregen. Als ik het bestuur was had ik ze minstens het stadion laten uitzetten.

3 december 2019 om 22:39

Ik weet wel wat ik meer bizar vind: dat laatste. De supporters waren voor de wedstrijd nooit van plan op het veld te gaan staan. Ze waren pissig omdat ze maar geen duidelijkheid krijgen, en wilden dit kenbaar maken op een (ga ik van uit) nette manier met dat spandoek. Zodra ze deze terugkregen gingen ze ook weer direct over op de nette manier: gewoon plaatsnemend op de tribune met dat spandoek. Ik heb wel empathie voor de supporters in deze.

Idioten die hun zin krijgen, hou toch eens op man.

3 december 2019 om 20:30

En waarom wordt die spandoek weg genomen? Om hun de mond te snoeren? Ze mogen toch hun gevoel uitten over hun eigen club. Ze hebben daarnaast geen geweld gepleegd oid.

3 december 2019 om 20:56

Sowieso is het al enkele tijd wat onrustig rond Bordeaux en is die overname enorm vaag. Ik snap wel dat de supporters hun zorgen hebben. Raar dus dat dit spandoek in eerste instantie niet getoond mocht worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Girondins Bordeaux

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Reims276
6.Rennes275
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
OtávioMiddenvelder152
J. MajaAanvaller155
B. CostilKeeper170
J. BriandAanvaller144
N. de PrévilleAanvaller145
Hwang Ui-joAanvaller143
Voor de complete selectie: Clubpagina Girondins Bordeaux.

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Voorzitter Florentino Pérez van Real Madrid wil in januari verrassen met het binnenhalen van Phil Foden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren