Ajax moet vrezen in aanloop naar beslissend Champions League-duel

Dinsdag, 3 december 2019 om

Quincy Promes moet de thuiswedstrijd tegen Willem II van komende vrijdag aan zich voorbij laten gaan, zo maakt Ajax via de officiële kanalen wereldkundig. De aanvaller viel afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen FC Twente (2-5 zege) uit met een spierblessure aan zijn onderbeen. In de komende dagen moet blijken of Promes na het duel met de Tilburgers meer wedstrijden moet missen.

Na het duel met Willem II volgt voor Ajax op dinsdag de thuiswedstrijd tegen Valencia in de Champions League. De Amsterdammers hebben tegen de Spaanse club aan een punt zeker voldoende om te overwinteren in het miljardenbal. Promes is dit seizoen tot dusver van grote waarde bij Ajax, met 14 doelpunten en 4 assists in 21 officiële wedstrijden. In de Champions League verzorgde de aanvaller voorlopig vier doelpunten en een assist.

Promes raakte afgelopen zondag in de wedstrijd tegen FC Twente geblesseerd aan een ‘spier in het onderbeen’, zo meldt Ajax. De aanvaller moest na 26 minuten spelen het veld verlaten voor Klaas-Jan Huntelaar, die later twee doelpunten voor zijn rekening zou nemen in Enschede. Trainer Erik ten Hag gaf na afloop al te kennen dat hij bezorgd was over de blessure van Promes, daar hij tevens Zakaria Labyad en David Neres al moet missen.

“De komende dagen wordt meer duidelijkheid verwacht over zijn inzetbaarheid in de volgende wedstrijden, maar de competitiewedstrijd van aanstaande vrijdag tegen Willem II komt voor de international sowieso te vroeg”, schrijft Ajax op zijn website. Voor de Amsterdammers wachten na de wedstrijden tegen Willem II en Valencia voor de winterstop nog ontmoetingen met AZ, Telstar en ADO Den Haag.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door eredivisionist)

Zou echt zonde zijn als hij er niet bij is, na Neres, Labyad en nu Promes wordt het wel wat dun op de flanken. Hopen dat Noa het weer goed invult mocht Promes echt niet mee kunnen doen

3 december 2019 om 19:34

Labyad mis niet echt veel aan. Hetbwordt een groter probleem als Ziyech uit zou vallen, want hij is toch wel heel belangrijk voor dit team.

3 december 2019 om 22:24

Hoe zit het met die Bandé, is die überhaupt wel fit en komt ie dan wel in aanmerking voor wat speeltijd?

3 december 2019 om 22:32

Bandé heeft laatst (eindelijk) weer minuten gemaakt bij Jong Ajax. Het duurt echt nog wel een tijd voordat hij gaat aansluiten bij Ajax 1. OT: Hopen dat het mee valt voor Quincy. Ik vind hem, zeker Europees, niet denderend spelen, maar hij scoort zo makkelijk en is daardoor zo super belangrijk voor dit team. Zou echt een aderlating zijn wanneer hij er echt langer uit ligt.

Tegen Willem II moet dat geen probleem zijn, tegen Valencia is wel een slecht verhaal. Hoop dat hij alsnog goed hersteld! Anders dan maar met Lang en Ziyech op de flanken met Tadic als 9 met een middenveld van Martinez, vd Beek en Marin! Moet dan alsnog lukken denk ik.

3 december 2019 om 19:10

Waarom Marin? Huntelaar laat steevast zien een uitstekende kandidaat te zijn in de spits, gewoon Tadic op links en dan Ziyech handhaven op het middenveld.

3 december 2019 om 19:25

@mentalist: Ten Hag geeft aan dat hij zijn systeem het liefst niet wil omgooien en met Klaas-Jan erin moet je dat wel. Vandaar dat ik Marin op het middenveld zet. Klaas-Jan zie ik ook meer waarde hebben als invaller/pinchhitter als het straks nodig is tegen Valencia. Tegen WillemII kan je Klaas-Jan inderdaad gewoon opstellen.

3 december 2019 om 19:34

Met Marin verandert je systeem ook. Wellicht zelfs meer. Helaas heb je geen vleugelopties meer na Lang. Toch wel pech dat juist al die opties wegvallen, i.p.v. dat het zich een beetje verspreid. Of zou Mazraoui rechtsvoor kunnen spelen? In de as op het middenveld liep het niet, maar rechtsvoor bij de zijlijn geplakt, lijkt hij me beter bruikbaar. Dan zou je de volgende opstelling hebben. Onana; Dest, Veltman (doe mij maar Schuurs), Blind, Tagliafico; vd Beek, Martinez, Ziyech; Mazraoui, Tadic, Lang. Wat vinden jullie van dit idee?

3 december 2019 om 19:37

Nee mark my Words....martinez, alvarez en vd beek op het middenveld. Geen Huntelaar en geen marin

3 december 2019 om 19:42

Hansje1969 ik sluit het niet uit, maar Ziyech van het middenveld halen vind ik zonde

3 december 2019 om 19:44

@hansje1969: Dat zou inderdaad ook kunnen, misschien nog wel eens het meest logische (met Ziyech, Lang en Tadic voorin). @tegengif: Op het middenveld heeft Mazraoui nog niet echt uitgeblonken. Zou hem dan ook niet voorin zetten. Zoals hansje hierboven zet, zou het inderdaad goed mogelijk zijn dat Alvarez speelt. Marin kreeg alleen nu wel speeltijd laatst, en die zie ik liever op het middenveld dan 2 defensieve spelers.

3 december 2019 om 20:26

Onana, Dest, Veltman, blind, Tagliafico, alvarez, Martinez, vd beek (op 10l Ziyech, Huntelaar en Tadic. Of met Tadic in de spits en Lang. Eerste heeft wellicht mijn voorkeur

3 december 2019 om 22:58

Het maakt toch geen zak uit waar of je Ziyech op 10 of rechts buiten zet. In dit systeem wisselen de voorste 4 constant van positie. Zeker Ziyech. Die heeft zo'n vrije rol.

4 december 2019 om 13:09

Dat klopt, zolang Huntelaar niet mee doet

3 december 2019 om 19:11

Of Klaas met lang en Tadic aam de zijkanten. Kun je t middenveld laten staan

3 december 2019 om 19:26

Tegen Willem II prima, in de CL wil Ten Hag liever z’n dynamische 9 houden. Dan zie ik hem niet beginnen met Klaas-Jan op 9.

3 december 2019 om 19:29

Nou daar zou ik nog zo zeker van zijn 😜. Nee denk dat het een kansloze avond wordt voor ons in de arena. Thuis maak je altijd nog wel een beetje kans maar uit is het haast een onmogelijk opgave. Al hebben we 3 jaar geleden wel in Amsterdam gewonnen maar dat was natuurlijk een ander Ajax dan nu..

3 december 2019 om 19:42

Ik vind Willem II al een tijd echt heel leuk spelen en krijgen van mij ook alle credits en respect. Denk dat jullie alleen in de JC Arena inderdaad weinig kans maken op een puntje of meer. Maar nooit als verloren de wedstrijd in gaan natuurlijk, je weet het nooit!

3 december 2019 om 19:47

Tilburg013, denk als er een moment is, dan is het nu. De belangrijkste wedstrijd van het seizoen zit er aan te komen de dinsdag erop, iedereen wil daar bij zijn. Bovendien zijn er al veel blessures in de blangrijkste linie, dus misschien trekken ze hun beentjes mede daarom wel in bij Ajax. Ik zou er gebruik van maken als ik WII was.

3 december 2019 om 22:11

Ja daar hebben jullie gelijk in. Je hebt ook niks te verliezen dus gewoon proberen te voetballen. Helaas maakt het bij Ajax weinig uit of je nou met 0-2 voorkomt, dat hebben we zondag wel gezien.

Een spierblessure kan lastig te voorspellen zijn wanneer je weer kan spelen. Vooral in een korte periode zoals deze. Rust is vooral wat hij nodig heeft. Dus die van Tilburg kan hij wel missen. We hebben Lang. Als hij gierig is zoals hij laats tegen Twente liet zien, moet hij dat maar gaan bewijzen.

Bijzonder slecht nieuws. Dat "gelijkspelletje" tegen Valencia dreigt een crime te worden als je je halve voorhoede mist. Van mij mogen ze die wedstrijd tegen Willem II helemaal laten lopen. Nog meer blessures dreigt overwintering in de CL te kosten. Valencia is de enige tegenstander die dit jaar nog echt van belang is !

3 december 2019 om 20:26

Een crime, dat is een uitdrukking die je niet vaak meer hoort Verder opzich wel met je eens dat er geen blessures meer bij mogen komen maar volledig laten lopen vind ik wat ver gaan. Als je verliest kan AZ over een paar weken op 1 punt komen (mits zij ook van Ajax winnen), dat zou toch sonde zijn. Ik denk best dat Ten Hag z'n spelers zegt om niet op het scherpst van de snede te spelen maar hij zal niemand buiten de basiself laten denk ik. Willem II is een sterke ploeg dit jaar, maar ze hebben van de laatste 5 uitwedstrijden er slechts 1 gewonnen (0-1 in Enschede). Hopelijk kan Ajax dus de wedstrijd zonder verdere schade toch comfortabel winnen.

3 december 2019 om 21:20

Willemii is inderdaad een niet te onderschatten tegenstander. Ik ben bang dat spelers "die niet op het scherpst van de snede" spelen met een dubbel gevoel in het veld staan. Het is een beetje onnatuurlijk. Dan liever een paar reserves (huntelaar, Marin, Schuurs b.v.) binnen de lijnen. Ik win deze match ook liever, maar het lijkt me zeker dat Valencia (voor wie het ook alles of niks wordt) een hele zware opgave wordt. Van verlies tegen Willemii lig ik niet lang wakker, maar deze ploeg moet de CL-play offs halen. Ze hadden er in feite al moeten zijn, het is zo dik verdiend..

3 december 2019 om 22:17

Daar sluit ik me volledig bij aan inderdaad en die 3 spelers die jij noemt zouden prima moeten kunnen spelen inderdaad, zeker Schuurs en Hunter (i.p.v. Veltman en Blind). Maar denk eerlijk gezegd dat Ten Hag het toch niet gaat doen..

Dat zou heel zonde zijn, ik hoop t niet want hij scoort gewoon altijd, niet normaal z'n moyenne dit seizoen

Lang en ziyech op de flanken met tadic op 10 en huntelaar in de punt en hopen dat het goed komt dus.

3 december 2019 om 20:30

Dus alles weer omgooien? Kom op zeg. Tadic nu ineens op 10? Hoezo dat nu ineens dan. Gewoon de boel een beetje zo houden als je had. Niet teveel schuiven met spelers. Daar schiet je helemaal niks mee op.

3 december 2019 om 21:27

Ehh? Je snapt dat Promes op de flanken stond? Die doet misschien niet mee dus moet je nog meer schuiven idd . De boel houden zoals je had gaat dus niet lukken zonder promes

Als ik Ajax was dan zou ik me eerst concentreren op Willem ll en daarna na gaan denken over Valencia. Ik zeg niet dat Willem ll gaat winnen in Amsterdam maar ze staan niet voor niks 4de en het is niet zo dat er een stel koekebakkers naar Amsterdam komt. Willem ll heeft het uitstekend voor elkaar en gaat Ajax zeker partij geven. En het zal niet de eerste keer zijn dat Ajax zich vergist in Willem ll

3 december 2019 om 19:54

Verschil is wel dat je tegen Willem II een keer kan verliezen zonder dat het een gevolg heeft op het kampioenschap. Tegen Valencia speel je om overwintering in de CL

Huntelaar in de punttadic links en zyech en Noa Lang roulerende in aanvallende mid/rechtsbuiten

Huntelaar had wel 2 keer gescoord,niet één keer zoals in de tekst staat .natuurlijk zonde als Promes er niet bij kan zijn!

Dat wordt Noa Lang even een spoedcursus meeverdedigen en effectief druk zetten geven. Daar vallen aardig wat gaten.

Tegen Willem 2 zou ik met Tadić, Huntelaar en Lang aan de wedstrijd beginnen en Traore en Marin laten invallen voor Huntelaar en Lang. Verder het middenveld en de verdediging in takt laten. Daar hoeven we het niet ingewikkelder te maken dan het is.tegen Valencia zal denk ik Ten Hag daar zijn keuze laten afhangen aan de uit te voeren tactiek. Marin en Dest zijn denk ik ook kandidaten voor de aanvallende posities.

Tadic links, Ziyech rechts en Huntelaar in de spits. Donny op 10, Marin/Alvarez en Martinez op t middenveld. Dest, Veltman, Blind, Strijder!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
4.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

84 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 15 10 2 0
2018/2019 Sevilla 33 2 2 0
2018/2019 Spartak Moskou 5 1 1 0
2017/2018 Spartak Moskou 26 15 5 0
2016/2017 Spartak Moskou 26 12 4 1
Laatste voetbalnieuws

Wim Kieft kraakt aankoopbeleid van Ajax en wijst naar viertal

Wim Kieft is in zijn column in De Telegraaf kritisch op het aankoopbeleid van Ajax. Hij wijdt de uitschakeling in de Champions League onder meer aan de magere bezetting van de...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Voorzitter Florentino Pérez van Real Madrid wil in januari verrassen met het binnenhalen van Phil Foden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren