Veertienjarige ‘Ajax-reus’ reageert op virale foto: ‘Mensen overdrijven’

Dinsdag, 3 december 2019 om

David Easmon heeft voor het eerst gereageerd op de commotie die twee weken geleden ontstond over een foto waarop hij te zien is. Het veertienjarige talent van Ajax werd vastgelegd terwijl hij in duel was met een véél kleiner ogende tegenstander en ging daarmee de wereld over. Volgens Easmon zelf is de ophef echter nogal overdreven.

"Die jongen was écht klein. Mensen overdrijven over die foto", reageert Easmon voor de camera bij Ajax TV. "Er stond dat ik 1,90 meter was, maar ik ben 1,79. Dat is de media, het is altijd overdreven." Easmon werd op Instagram overladen met reacties op de foto. "Ik kreeg heel veel berichten, wereldtijd. Negatief en ook positief, maar je moet altijd naar de positieve berichten kijken. Ik kreeg ook een berichtje van Demy de Zeeuw, dat vond ik heel mooi."

Easmon zit sinds de zomer in de jeugdopleiding van Ajax. De Amsterdammers pikten de aanvaller op uit de academie van FC Utrecht. "Aan het einde van het seizoen kreeg ik te horen dat Ajax me volgde. Op een gegeven moment stuurde ze me een bericht dat ze me wilden. Dat was een heel bijzonder moment. Ik ging meteen uit mijn dak en heb meteen mijn vrienden gebeld. Ik was écht blij. Het is heel uniek om hier te mogen zijn, elke dag."

Over zijn doelstellingen op voetbalgebied hoeft Easmon niet lang na te denken. "Over tien jaar hoop ik in Ajax 1 te staan en daarna een mooie stap naar het buitenland te maken. Ik wil in ieder geval Ajax 1 halen, dan ben ik pas geslaagd."Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door xyzz)
3 december 2019 om 16:41

Is ook niet overdreven groot voor een 14 jarige ...

3 december 2019 om 17:48

Ik ben 1,74 (relatief klein dus) en werk regelmatig met jongeren die in de onderbouw van de middelbare school zitten. Tussen 12 en 14 dus. Het is niet ongebruikelijk dat daar jongens tussen zitten die even lang zijn als ik zo niet al langer. Valt dus allemaal wel mee.

3 december 2019 om 18:15

Mijn zoon is 13 en heeft schoenmaat 46 en is al over de 1,80. Maar als ik hem qua uitstraling met deze speler vergelijk dan lijkt daar wel een heel groot verschil in te zitten. Deze speler lijkt ook in zijn gezicht veel ouder dan 14

3 december 2019 om 17:04

Haha respect voor zijn sprongkracht of slimheid dan

3 december 2019 om 17:14

Die foto zou ik graag willen zien. Waar heb je die gezien? 😀

3 december 2019 om 17:26

Google op David Easmon en kijk bij de afbeeldingen, nummer 9 bij mij.

3 december 2019 om 17:29

Het grappigste vind ik dat iedereen denkt dat dat ventje van Sparta letterlijk twee turven hoog is, terwijl hij gewoon doorgezakt is op het moment van de foto. Maakt hem natuurlijk niet groter dan die jongen van Ajax, maar dit is typisch de media. Zelfs een 14-jarige jongen heeft het door, maar het gros van de volwassen kan het niet inzien 🤷🏼‍♂️

Op mijn 14e was ik ook wel 1,79. Ben uiteindelijk 1,96 geworden. Helemaal geen bizarre lengte hoor. En die jongen van Sparta was ook wel erg klein inderdaad.

3 december 2019 om 16:49

Die jongen van Sparta staat ook niet rechtop. Dit soort lengteverschillen heb je gewoon rond die leeftijden al snel.

4 december 2019 om 07:49

Alleen is deze jongen op zijn 14de wel aan de gespierde kant. Ik heb nog nooit een 14 jarige zo'n torso zien hebben. Ongeacht zijn lengte lijkt hij door zijn ouder uitziende uiterlijk wel minstens 18.

Mensen reageren vaak op artikelen zonder dat ze stilstaan bij het feit dat de personen om wie het gaat de reacties ook lezen. Als het om een volwassen Bn'er gaat ligt de negativiteit grens wat lager, bij een jongen van 14 die zich zelf van geen kwaad bewust is van wat er in de media gezegd/geschreven gaat worden komt dit anders aan. Zij zullen bij Ajax ook wel profesionele training krijgen maar dan nog, let een beetje op mensen, dit is een kind.

3 december 2019 om 20:24

Mooi gezegd. Uit ervaring kan ik je vertellen dat het je ook raakt als je 34 bent. Ik heb dit jaar met First Dates meegedaan en dacht “ik kan dat wel handelen”. Toen ik redelijk afgemaakt werd op twitter, deed het me toch veel meer dan ik dacht. Ik vind het dan ook erg goed dat je dit even benoemt. Wijze woorden die de reageerders (hopelijk) even twee keer na laat denken voordat ze posten.

4 december 2019 om 07:51

Jammer dat mensen op het internet zo haatdragend zijn. Maakt de maatschappij er nou niet beter op.

Moet ook wel een beetje het perspectief in de foto zijn, want die jongen van Sparta lijkt hier wel 1 meter 10 en dat zal hij vast niet zijn. Heeft iemand daarvan nog de feiten?

3 december 2019 om 17:00

Ik weet niet wat zijn lengte is, maar het lengteverschil was in werkelijkheid een stuk minder dan de foto doet vermoeden (als je de gehele foto ziet, zie je dat Ayoni Santos z'n benen helemaal schuin staan en daardoor tot zeker tot de helft van de torso van Easmon komt). Dat hij flink groter was, lijkt mij duidelijk. Ik begrijp de ophef verder ook totaal niet, waarom zouden mensen zich negatief uiten over zo'n jongen? Die kan er toch weinig aan doen? (niet naar jou gericht hoor, maar in het algemeen)

3 december 2019 om 17:02

Ik weet niet wat de lengte is van die jongen van Sparta, maar Easmon staat inderdaad dichter bij de camera, en die Spartaan ligt half op de grond. Deze foto is vergelijkbaar met de foto van Valbuena met Kompany en Fellaini.

voetbalwereld blijft goed in het overdrijven van lengtes.bij ons op de club loopt een jongen van 12 van 1.94 en niemand kijkt er gek van op, om de simpele reden dat hij nergens boven uitsteekt.

Negatieve reacties op een 14 jarige, waar gaat het over! Volgens mij kan het niet lager.......

3 december 2019 om 17:16

Ook hier zag je reacties als zal wel gesjoemeld zijn met zijn paspoort en dat soort dingen. Niet echt leuk kan ik me zo voorstellen. Ook spelers nemen wel is een kijkje op voetbalzone of horen het via vrienden. Tja wat een held ben je dan!

3 december 2019 om 19:04

Ook echt absurd dat mensen dat roepen. Alsof je in Nederland zomaar dit kan vervalsen.

3 december 2019 om 18:21

Oh jawel hoor. Afgelopen jaar diverse jeugdwedstrijden uit de klauwen gelopen door simpele zielen in het publiek. Of zogenaamde supporters die het normaal vinden om 16-17 jarigen uit te maken voor van alles en nog wat omdat ze voor een andere club spelen.

Ach mensen regageren zonder dat ze erbij nadenken. Sws moet je ook rekening houden dat Nederlanders gemiddeld veel en veel langer zijn dan de meeste anderen. In Amerika vinden mensen bij best n beetje lang met 1. 86, nou dat is heel normaal of zelfs onder het Nlse gemiddelde.

3 december 2019 om 17:13

Gemiddelde lengte voor mannen in Nederland is 1.82

3 december 2019 om 17:19

Maar hij is nog lang geen man met z'n 14 jaar. Ach de Ligt was op zijn 14e ook al uit de kluiten gewassen, misschien worden ze er nu op geselecteerd.

5 december 2019 om 09:41

Ik reageer op zijn stelling dat 1m86 onder het nederlands gemiddelde zou liggen.

Ik vind dit soort zaken toch vooral interessant als het Afrikaanse spelers betreft, aangezien zij regelmatig in verband worden gebracht met valse geboortecertificaten en een niet-kloppende leeftijd. Als deze jongen 'gewoon' geboren is in Nederland, lijkt me dat in ieder geval bijna onmogelijk. Verder vond ik die foto nogal misleidend. Easmon stond dichter bij de camera, bijna rechtopstaand. Z'n directe tegenstander lag half op de grond, redelijk op de achtergrond. Verder snap ik ook niet waarom dit negativiteit op zou moeten waaien.

Een beetje hetzelfde als een foto van Marouane Fellaini die het duel aangaat met Mathieu Valbuena. Alleen is Valbuena daadwerkelijk klein en Fellaini een reus. Op beeld is dit wel hilarisch.

3 december 2019 om 17:28

Of die van Crouch en De Roon, ook erg grappig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren