Assistent van Ronald Koeman vertrekt per direct bij Oranje

Dinsdag, 3 december 2019 om

Kees van Wonderen vertrekt bij de KNVB, zo meldt de voetbalbond in een persbericht. De oud-verdediger heeft zijn functie als assistent-bondscoach neergelegd. Van Wonderen, die in maart 2018 toetrad tot de staf van het Nederlands elftal, liet bondscoach Ronald Koeman eerder deze week weten tot de conclusie te zijn gekomen dat zijn werkzaamheden bij Oranje niet volledig aansluiten bij zijn ambities als trainer-coach.

"In mijn functie als assistent heb ik het gevoel dat ik onvoldoende mijn ei kwijt kan", aldus Van Wonderen. "Daardoor merkte ik dat ik niet meer helemaal gelukkig was in mijn werk. Het besluit om te stoppen was moeilijk, maar in het belang van het team wilde ik daar niet langer mee wachten. Het is een prachtige periode geweest bij Oranje, waar ik met plezier op terugkijk."

Koeman: 'Shevchenko heeft Oekraïne positief veranderd'

"Natuurlijk is het erg jammer dat Kees ons verlaat", reageert Koeman. "Hij had vanuit zijn functie een goede inbreng in onze staf. Maar als hij zelf aangeeft dat hij niet honderd procent happy is met zijn rol, dan is dat natuurlijk zijn eigen keuze. Ons volgend trainingskamp is volgend jaar maart. Dat geeft ons in ieder geval ruim de tijd een geschikte opvolger te vinden. Ik bedank Kees voor zijn inbreng."

Van Wonderen trad in augustus 2015 bij de KNVB in dienst. De vijfvoudig international combineerde sinds vorig jaar maart zijn functie bij Oranje met zijn werkzaamheden als jeugdcoach. Met de Onder-17 bereikte hij de afgelopen vier seizoenen de Europese eindronde. In 2018 was hij coach van het team dat in Engeland Europees goud behaalde. Dit jaar had hij in Ierland als assistent van Onder 17-coach Peter van der Veen een aandeel in de Europese titel.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door detoorn)

Misschien zal er wel ergens iets lopen en dat van Wonderen daarom vertrekt. Er zijn natuurlijk 3 clubs in de eredivisie die op zoek zijn naar een nieuwe hoofdtrainer.

Op zich geen probleem. Van Wonderen heeft weer iets aan z'n CV toe kunnen voegen en zal vast wel in de belangstelling komen te staan van clubs, terwijl Oranje denk ik zonder problemen kan overschakelen op een andere assistent.

3 december 2019 om 13:43

Inderdaad ook nog eens een parttime job waar je een paar keer per jaar voor moet opdraven. Maar ik denk dat hij de kans gaat krijgen als hoofdtrainer bij een club. Er zijn namelijk een aantal clubs die een trainer zoeken, dan kan ik het nog wel begrijpen. Anders is het erg vreemd want een hoofdtoernooi meemaken is toch het mooiste wat er is met je eigen nationale ploeg..

3 december 2019 om 13:43

Wellicht is er belangstelling. Dan snap ik wel dat je nu tot zo'n beslissing komt. Zijn rol in Oranje is nou niet van een dermate groot belang dat dit z'n weerslag gaat hebben op de nationale ploeg. Hij wordt waarschijnlijk gewoon vervangen en ik denk niet dat er veel verandert.

Ik neem aan dat hij een nieuwe club heeft, want anders snap ik niet dat je vlak voor een EK opstapt. Dat is natuurlijk onbetaalbare ervaring die je daar op doet.

Tja, het is zijn eigen keuze. Ik had alsnog wel het ek mee willen maken als assistent zijnde.

Lijkt me haast wel dat hij een contract bij een club aangeboden heeft gekregen anders wacht je toch nog tot na het EK lijkt me. Zo dicht bij!

Ik denk dat het ook zeker niet makkelijk is om onder Koeman te werken.koeman is toch wel een vrij eigenwijze man, die nu met de goede resultaten de gezegevierde man is.

3 december 2019 om 16:14

Koeman is lui. Daarom is hij een goede bondscoach. Kan nooit een top club trainen. Barca is gek als ze hem ooit kiezen. Levensgenieter en gelijk heeft hij. Die loopt geen stap teveel.

3 december 2019 om 17:26

Ferguson liep ook nooit een stap te veel. Als er iets was wat hij kon uitbesteden, deed hij dat. Hij managede alleen het proces als eindverantwoordelijk en bracht inbreng naar de mensen die het voor hem uitvoerden. Ik zelf vind dat een heerlijke manier van werken: doen wat je zelf wil doen en kan doen, maar uitbesteden als je iets niet wil of iets niet kan.

Vrij onprofessioneel dit. Je weet waar je aan begint en dan weet je ook wat je rol is. Om dan 6 maanden voor het EK ineens te besluiten dat het niet bij je ambities past vind ik niet netjes. Als het dan om een andere rol als hoofdtrainer bij een eredivisieclub gaat valt er wat voor te zeggen, maar anders vind ik dit niet correct.

3 december 2019 om 14:08

niet helemaal mee eens. je moet nooit dingen doen met tegenzin want dat gaat ook ten koste van het werk dat je levert

3 december 2019 om 14:16

Ja daar valt zeker wat voor te zeggen, maar hij zit nu bijna twee jaar in dit traject wat in eerste instantie gericht is op EK. Dan vind ik het na bijna twee jaar als je van alles hebt opgebouwd met de staf en spelers raar om dan ineens te beslissen dat je niet verder wil vrij kort voor het EK. We moeten zijn rol natuurlijk niet gaan overschatten, maar handig is het niet.

3 december 2019 om 15:11

Als ik nooit dingen met tegenzin zou hebben gedaan was ik alleen maar aan het posten op voetbalzone, beetje fappen, gamen, op stap gaan en de samenleving uitzuigen dmv een uitkering terwijl het onnodig zou zijn.Door juist door te zetten is de beloning groter. Overigens, in dit geval zal van Wonderen een club gaan trainen lijkt me en dan is het een ander verhaal.

3 december 2019 om 17:39

Precies, dat verstoort het groepsproces. Denk trouwens dat hij een aanbieding van Feyenoord heeft en daar aan de slag kan als hoofdtrainer.

3 december 2019 om 15:45

Het blijft gewoon werk hè. Als je ergens leuker werk voor meer geld krijgt aangeboden, dan zijn er weinig die blijven

Lijkt mij geen onoverkomelijke zaak, er moet toch een prima opvolger te vinden zijn voor de functie van (2e) assistent bij het Nederlands elftal. Kan bijna niet anders dan dat er concrete belangstelling voor van Wonderen is, gezien zijn motivatie om te stoppen en de trainersvacatures die er nu zijn in Nederland. Zal nooit lang duren voor dit duidelijk wordt.

Waar rook is is vuur, die wordt snel aangekondigd ergens. Zal wel VVV worden want bij ADO lijkt hij me niet kandidaat nummer 1, die hebben meer dan wonderen nodig

3 december 2019 om 15:08

Vitesse zou natuurlijk ook nog kunnen. Die zitten na het vertrek van Slutsky zonder trainer, en technisch directeur Mo Allach heeft aangegeven dat 'ie binnen vier weken een opvolger wil hebben.

Zal wel een typische assistent naar voren worden geschoven als opvolger. Misschien wel zijn broer Erwin? Of zit die nog in de zandbak centjes te verdienen?stiekem hoop ik op een briljante trainer, met een goede relatie met Koeman, die gaat ondersteunen. Zoals Guus Hiddink. Dat kan voor het tactische plan tijdens wedstrijden goed zijn en het is iemand die op handen gedragen wordt door spelers. Als ik er zo over nadenk... We hebben echt een zorgwekkend tekort aan fatsoenlijke Nederlandse trainers

3 december 2019 om 15:16

Hoezo wordt de oude Hiddink door de spelers op handen gedragen? De meesten kennen hem hooguit van naam. Telkens teruggrijpen op namen uit het verleden houdt ook een keertje op.

3 december 2019 om 16:23

Zijn goede prestaties met Zuid-Korea, Australië en Rusland kwamen niet door het spelersmateriaal, dat was vrij beperkt, maar omdat er een hecht team stond die voor Hiddink door het vuur ging. Als hoofdcoach van een sterker team is Hiddink echter wat te soft. Vandaar de rol die ik voor hem weggelegd zie.oké, je wilt niet teruggrijpen naar namen uit het verleden..wie zijn die nieuwe namen dan?

3 december 2019 om 17:17

Je hebt het over 10 jaar en langer geleden. Laat de man rustig van zijn pensioen genieten. Ik voel niet de behoefte hier namen te gaan roepen. Ik heb niet de illusie dat er naar mij geluisterd wordt. Maar ik stoor me eraan dat bij elke vacature namen van Van Gaal, Hiddink etc. opduiken. Het houdt een keertje op en wat ik zei, de huidige spelersgeneratie kent de man waarschijnlijk alleen maar van naam dus dat hij op handen gedragen zou worden door diezelfde spelers raakt kant noch wal.

Ik zou zeggen van Bommel grijp je kans. Ik denk dat je van Koeman een heleboel kan leren , zeker hoe je moeilijke beslissingen moet nemen zonder daarbij een speler te beschadigen. Misschien dat van Wonderen zijn kans ruikt , nu er verschillende trainers ontslagen zijn ?

3 december 2019 om 16:25

Zou wel leuk zijn voor Afellay, captain van het Nederlands Elftal.

Fijne kerel die Kees. Was ook een geweldige voetballer. Hopelijk krijgt hij een mooie nieuwe functie. Het is hem gegund.

Nou, jammer maar Vitesse of ADO zal m al hebben benaderd, nietwaar?

Wat zou het fijn nieuws zijn als van Wonderen volgend jaar de nieuwe trainer van Feyenoord zou worden. Toptrainer!

Wordt volgens hardnekkige geruchten de nieuwe eerste assistent trainer van Feyenoord komend seizoen.

3 december 2019 om 16:16

Klinkt logisch. Assistent van Fraser. Samen met John de wolf. Zou leuk zijn.

3 december 2019 om 16:58

In zijn functie als assistent kon hij zijn ei niet kwijt. Lijkt me dan best onlogisch om een zelfde soort functie bij Feyenoord te accepteren.

Er loopt ècht wel iets hoor, bij Psv en Feyenoord zijn ze op zoek naar een nieuwe trainer.

Ik denk da Kees het rest van 't seizoen de assistent van advocaat wordt en volgend seizoen de trainer van an Feyenoord wordt.

Twee jaar geleden gewerkt als assistent bij Vvv. Dat lijkt me dan best een logische vervolgstap.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 12
2210 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Voorzitter Florentino Pérez van Real Madrid wil in januari verrassen met het binnenhalen van Phil Foden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren