Solskjaer hoort ‘overduidelijke leugens’ en rekent op respect voor Mourinho

Dinsdag, 3 december 2019 om

De druk op manager Ole Gunnar Solskjaer neemt door de aanhoudend teleurstellende resultaten met Manchester United toe. Volgens diverse Engelse media hangt de toekomst van De Noor op Old Trafford af van de komende wedstrijden tegen Tottenham Hotspur en Manchester City, maar Solskjaer zelf doet de geruchten af als 'overduidelijke leugens'.

"Er is absoluut geen probleem", aldus Solskjaer dinsdag op de persconferentie. "Ik moet soms lachen als ik verhalen lees over wat ik gezegd zou hebben. Ik weet in ieder geval zeker dat de bronnen daarvan gewoon verzonnen zijn, overduidelijke leugens. Ik maak me er niet druk om. Ik focus me gewoon op mijn baan en zo goed mogelijk presteren. Of ik met de eigenaren praat? Ja, dat doe ik doorlopend. We spreken elkaar een aantal keren per week."

Woensdag speelt Manchester United thuis tegen Tottenham Hotspur, waar José Mourinho sinds kort de scepter zwaait. De Portugees werd in december vorig jaar nog ontslagen als manager van United, maar volgens Solskjaer zal dat woensdag geen grote rol spelen. "Ik denk niet dat dat een rol speelt in de motivatie van de spelers, wie ook de manager is bij de tegenstander. Als je dat shirt aantrekt, maakt het niet meer uit tegen wie je speelt, je moet gewoon alles geven."

Solskjaer denkt niet dat de United-supporters nog wrok koesteren jegens Mourinho. "José zal goed ontvangen worden door het publiek. Dat zegt iets over de club en zijn fans. Ze blijven zich de 2,5 jaar dat hij hier was herinneren en de prijzen die hij hier heeft gewonnen. Ik ben er honderd procent zeker van dat de supporters, de staf en de club hem welkom zullen heten." United treedt woensdagavond om 20.30 uur aan tegen Tottenham en kan dan mogelijk weer beschikken over de zo goed als herstelde middenvelders Scott McTominay en Nemanja Matic.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door schop1989)

‘Er is absoluut geen probleem’ nou volgens mij is er een enorm probleem. Het is toch zonde hoe snel United is afgetakeld nadat Fergunson is gestopt. Zou Ancelotti geen optie zijn voor United? Die wilde toch wel weer eens na de PL? Moeten ze wel iemand anders aan stellen dan die Woodward. Die kan samen met John de Jong beter een cursusje TD volgen. Wat een drama beleid voert die man al jaren op het gebied van transfers.

3 december 2019 om 13:48

Als je Solskjear laat voetballen met de huidige jeugd en in de winter of volgende zomer een leider binnen haalt, dan doen ze volgend jaar top 5 weer mee en het jaar daarop weer standaard top 5. Ze zijn nu aan het vasthouden aan de jeugd en dat is goed, iets wat ze met vgaal te kort hebben gedaan imo. Solskjear = ferguson, want Phelan zit er en Ferguson adviseert nog steeds. Weer een nieuwe wind laten waaien is totaal nutteloos.

3 december 2019 om 13:57

OGS is een redelijke coach, maar als je Pochettino kan halen, moet je dat altijd doen. Pochettino hoort in straatje met Guardiola en Klopp. Zo'n trainer moet je niet laten glippen.

3 december 2019 om 13:59

Pochettino hoort (nog) niet in het straatje van pep en klopp. Bij die 2 heb je het over de beste managers ik dit moment. En daar hoort Pochettino voorlopig echt nog niet bij.

3 december 2019 om 14:26

Pochettino heeft van een subtopper een topper gemaakt van Tottenham door gewoon drie keer op rij bij de eerste drie te eindigen en de finale van de Champions League te bereiken. Hij past qua prijzen misschien niet in dat rijtje, maar zijn daden zijn groot.

3 december 2019 om 14:29

Zonder prijzen heb je er niks aan. Al had hij enkele prijzen gewonnen bijv EL of wat bekers dan staat die tenminste bekend als de trainer die spurs prijzen heeft bezorgd. Heeft die niet gedaan. Dat is hetzelfde als het onthouden wie er 2de is geworden. Niemand onthoud dat, gaat alleen om de eerste plek. Maar het is zeker een knappe prestatie van pochettino. Maar klopp heeft van Liverpool (toen een subtopper) ook een topper van gemaakt.

3 december 2019 om 14:53

@ Zermatt: poch heeft NUL prijzen gewonnen met Tottenham. Zelfs nog geen Caraboa Cup. En toch krijgt hij alleen credits. Deze man in het rijtje Guardiola en Klopp zetten is ronduit belachelijk. Poch is eerder van het niveau Brendan Rodgers ( zonder Rodgers te kort te willen doen)

3 december 2019 om 15:55

Leuk hoor, maar die jeugd moet wel goed genoeg zijn. Alsof ze bij Bournemouth bang gaan worden van Pereira of Mctominay. Spelers van dat niveau hebben ze zelf ook wel lopen. Die club heeft gewoon totaal geen visie en bestuurlijk hebben ze geen verstand van voetbal. Dat Phelan er zit en dat Ferguson nog steeds adviseert heeft in het verleden ook weinig geholpen.

3 december 2019 om 17:28

Het verschil gaat hem ook zijn dat ze in de manier van Ferguson geloven en daardoor langer vast kunnen houden aan de weg die ze ingeslagen zijn. Het is een kwestie van tijd dat een Rashford of Mctominay beter wordt en er komt vanzelf meer jeugd bij die ons wel verbaasd.

3 december 2019 om 17:47

Ferguson is inmiddels ook alweer 77 jaar en het voetbalklimaat verandert continu. Vast blijven houden aan Ferguson heeft geen zin meer. Rashford of Mctominay zullen vast beter gaan worden, maar dat is een slok op de borrel als er bestuurlijk en en beleidsmatig weinig verandert. Dan blijft het aankoopbeleid waardeloos en blijft de selectie schutteren.

3 december 2019 om 17:57

Ik zou ook Pochechttino aanstellen als trainer van Manchester United . Verder proberen om Sancho en Kane en Bruno Fernandes halen en Neves. Pogba verkopen.

3 december 2019 om 20:35

Dan kunnen ze beter ook voor Messi gaan. Namen opnoemen is altijd makkelijk, maar spelers hebben contracten, zaakwaarnemer(s), eisen en clubs raken soms in verval waardoor het allemaal niet zo simpel gaat als in een computerspel.

4 december 2019 om 09:17

Niet perse vasthouden aan Ferguson, vasthouden aan iets voor langere tijd zou United goed doen, dat is mijn punt.

3 december 2019 om 15:05

United heeft al lang groot fout gemaakt Na van Gaal hadden hun meteen Gigs moet stellen. Dus United pakt de niveau Fergunson alleen met Gigs want die is kind van de club en ken de filosofie heel goed hij hoef die filosofie van United niet te leren.

3 december 2019 om 15:53

Dat is onzin. Giggs heeft totaal nog geen ervaring als coach. Het is wel even heel wat anders om hoofdcoach te worden van een club dan er speler te zijn geweest. Vooral nu de club zo erg in verval is, moet een Ryan Giggs daar helemaal niet aan beginnen. Z'n status blijft momenteel intact en dan kun je beter wachten tot de club de weg omhoog weer is ingeslagen. Op dit moment is dat nog ver weg.

Als Man Utd slim is, ontslaan ze OGS na woensdag of zondag tegen City en halen ze Pochettino. Pochettino is een bewezen coach die van een subtopclub een echte topclub kan maken zonder al te veel uit te geven. Ik zie Man Utd de weg omhoog inslaan met Pochettino aan het roer en niet met OGS. OGS vind ik een pure people manager die net als Dick Advocaat, Ancelotti en Zidane ideaal als interm trainer kan fungeren, maar niet iemand die een speelstijl kan uitrollen of kan bouwen aan een ploeg. Pochettino kan dit wel. Hij kan perfect een lange termijn plan uitstippelen, iets wat bij Man Utd ontbreekt laatste jaren. Als Pochettino spelers als: Eriksen, Sancho, Partey, Ake, en Telles weet te halen, zie ik Man Utd enorme stappen zetten. Pogba kan dan het beste verkocht worden om financieel ruimte te maken om deze spelers te kunnen halen. Eriksen is gratis, Sancho is 110 miljoen, Partey 50 miljoen, Ake 50 miljoen en Telles 25 miljoen. Bij elkaar ruim 200 miljoen euro dus, maar met verkoop van Pogba kan dit prima gefinanceerd worden.

3 december 2019 om 13:55

Het verval van united heeft nu niks meer met de coach te maken. Er zitten clowns bij het bestuur die niet juist willen inkopen en een muur voor hun hoofd hebben. Een mourinho is gewoon topcoach en zou mits hij de juiste spelers zou kunnen halen United weer heel goed maken

3 december 2019 om 13:56

En als zelfs mourinho het niet kan waarom zou pochettino degene zonder een prijzenkast het wel kunnen?

3 december 2019 om 14:00

De druk ligt bij utd iets hoger dan bij spurs heh, en wat hebben ze daar dan gewonnen de laatste tijd met Poch? Juist, niks

3 december 2019 om 14:01

Ik zie je altijd lukraak wat spelers noemen. United heeft baat bij een spits, want die hebben ze nu niet. Bovendien is een cm die zeer goed kan voetballen ook nodig, liefst eigenlijk twee.

3 december 2019 om 14:08

Als spits zou Mandzukic ideaal zijn, echter zie ik zomaar Greenwood floreren onder Pochettino, net als Harry Kane doorbrak onder Pochettino bij Spurs. Martial doet het ook prima in punt van aanval, dus daarom is een spits niet van noodbelang. Als CM noemde ik Thomas Partey. Hij doet het geweldig bij Atletico Madrid zou een ideale versterking zijn. Een 2e CM zou ook nog kunnen, maar dan ben je hoop geld kwijt. Mc Tominay doet het ook uitstekend op CM en je hebt daarbij nog Fred die er ook kan spelen. Eriksen zorgt daarnaast ook voor veel meer voetbal in de ploeg.

3 december 2019 om 14:27

Dat ze wel spitsen hebben is duidelijk maar ze hebben geen plan B spits. Een mandzukic of een cavani is daarin heel handig. Als het met martial of rashford niet wil heb je een plan B. Dan kan greenwood ook rustig gebracht worden. Partey is zeker een topaankoop. Die mag ook wel naar Arsenal. Neves is ook wel een goede optie voor united. Eriksen ben ik het ook wel mee eens maar misschien past Maddison beter in het plaatje waar united mee bezig is.

3 december 2019 om 14:42

Ipv Eriksen zou ik liever zien dat United Bruno Fernandes haalt, Sancho, Partey en Telles halen en United kan weer groeien naar het cementeren van een plek bij de top4 en van daaruit weer proberen te gaan strijden om de titel want dat hoort United te doen strijden om de prijzen, alleen door het wanbeleid is dat de afgelopen jaren niet het geval geweest..

3 december 2019 om 15:50

Wanbeleid dient ook niet beloond te worden. Op dit moment verdienen ze eerder een degradatie dan een prijs. Zonder geld stonden ze nu al in de League One te ballen, want zo slecht is het beleid wel. Die club moet eerst bestuurlijk weer voetbalverstand gaan kweken, want momenteel is het niets meer dan een commerciegrootmacht dat toevallig ook nog een voetbalclub is.

3 december 2019 om 15:44

Alsof het nog aan de coaches ligt. Het aankoopbeleid is al jaren waardeloos en er zit ook niet echt een idee achter het voetbalbedrijf. Bovendien lijk je City te verwarren met United. City kan min of meer iedere speler halen die het wil en kan links en rechts kopen wat het wil, maar dat gaat bij United niet op. Als dat zo makkelijk was, hadden ze de afgelopen jaren wel wat noemenswaardigs gepresteerd en niet zo'n bij elkaar geraapte selectie gehad. Ook kun je Manchester United en Tottenham absoluut niet met elkaar vergelijken. Een gevallen topclub die nog steeds moet(!) presteren tegenover een club waar alles mag en niets moet (behalve bijtekenen als speler).

Ik hoop echt op een spektakelstuk tussen United en Tottenham vanwege Mourinho. Hopelijk weet United boven zich zelf uit te stijgen, lang een 1-0 voorsprong vasthouden en dan Tottenham die uiteindelijk met een 1-2 in de laatste minuten van de wedstrijd op een spectaculaire wijze weet te winnen zodat Mourinho helemaal door het lint kan gaan tegen zijn oude club waar hij geen nauwe band mee had.

Dit is echt een trainer van niets. Geen uitstraling, geen tactisch vermogen, raakt spelers niet, het is helemaal niets. Het past wel weer bij United dat ze deze clown na een paar gelukkige overwinningen hadden aangenomen.

3 december 2019 om 15:49

Ik zie hetzelfde als toen Mourinho er nog zat of als we verder teruggaan; toen Van Gaal er nog zat. United oogt al jaren idee-loos, zonder uitstraling in het veld en zonder een tactisch plan. Ook is er een structureel gebrek aan kwaliteit. Zo zie je maar weer hoe belangrijk het is voor het voetbalbedrijf als de mensen bovenin weten wat ze doen.

3 december 2019 om 17:31

Met toppers verbeter je een team, met mentaliteit maak je een team. Ze hebben eerst een basis nodig met spelers die het team kunnen dragen, dan pas kan een sterspeler als Pogba excelleren. Je zei Bournemouth eerder, die hebben Cook, Daniels en King. Topkwaliteit vind ik daarom overrated als ik kijk naar wat de echte reden is waarom het ene team wel presteert en het andere niet. Kwaliteit is er bij elke PL club.....

3 december 2019 om 17:44

We moeten ook niet doen alsof Manchester United alleen maar spelers heeft die totaal geen inzet hebben. Er is ook gewoon een gebrek aan kwaliteit en de selectie is ideeloos, samengesteld zonder visie. Verder heeft iedereen het ineens over United alsof er duidelijk iets veranderd is, maar inmiddels spelen ze wel hun slechtste seizoen in de afgelopen pakweg 25 jaar. Zonder de historie en het geld wat daarbij komt kijken stond de ploeg op basis van beleid allang te ballen in de League One. Het geld houdt ze min of meer overeind.

3 december 2019 om 19:03

Misschien is dat het gevoel dat Ole geeft aan de fans! United is al jaren in crisis en dit seizoen speelt daar in mee. United kon ook niet anders dan Ole de baan geven. Hij heeft wel degelijk visie en selecteert door. Ik zeg een CV, VM, AM en CA en je hebt genoeg. Voor mij zou ik graag Skriniar, Neves, Bruno F/Maddison, en een spits die ik niet kan benoemen komen.

3 december 2019 om 20:34

Die tweede zin kun je beter anders interpreteren naar mijn mening. United is al jaren in crisis en daar is een onervaren coach als Solskjaer het zoveelste slachtoffer van. Nu noem je wat posities en daar zit inderdaad ruimte voor verbetering, maar het is inmiddels wel duidelijk dat ze daar door de bomen het bos niet meer zien en simpelweg niet weten welke spelers capabel zijn voor een club als Manchester United. Namen opnoemen heeft dus weinig zin. Het kan namelijk zomaar zijn dat ze deze winter 60 miljoen euro betalen voor een speler die bij Everton nog geen basisplaats zou bemachtigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

13 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2015-2018 Molde FK
2014-2014 Cardiff City
2010-2014 Molde FK
1996-2007 Manchester United

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren