Journalist uit Sri Lanka baart opzien met bizarre top vijf Ballon d’Or

Dinsdag, 3 december 2019 om

Lionel Messi ontving maandagavond zijn zesde Ballon d'Or van zijn loopbaan. De aanvaller van Barcelona kreeg 686 punten en bleef zo nummer twee Virgil van Dijk, die 679 punten ontving, nipt voor. Na afloop van de ceremonie heeft organisator France Football bekendgemaakt hoe journalisten hun stemmen hebben uitgebracht. Vooral de keuzes van journalist Hafiz Marikar hebben op social media veel stof doen opwaaien.

In totaal stelden 176 journalisten hun top vijf samen. Zij deelden zes punten uit aan hun favoriet, vier aan hun nummer twee, drie aan de nummer drie, twee aan de vier en een aan hun nummer vijf. Ieder jaar is er wel een journalist te bespeuren die enkele opvallende keuzes heeft gemaakt. Dit keer krijgt het lijstje van Marikar uit Sri Lanka, verslaggever van Daily News, veel aandacht.

De journalist heeft er namelijk voor gekozen om Messi, Van Dijk en nummer drie Cristiano Ronaldo uit zijn top vijf te houden. Hij vond dat Trent Alexander-Arnold, verdediger van Liverpool, de Ballon d'Or had moeten winnen. De journalist zette Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) op plek twee, gevolgd door Antoine Griezmann (Barcelona), Robert Lewandowski (Bayern München) en Marc-André ter Stegen (Barcelona).

Dit bericht bekijken op Instagram

Als het aan deze journalist uit Sri Lanka had gelegen, dan was de Ballon d'Or dit jaar naar Trent-Alexander Arnold gegaan... #wtf #ballondor #alexanderarnold #liverpool #liverpoolfc #virgilvandijk #messi #francefootball

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op


Meepraten | 'Zou niet weten welke Feyenoorder AZ sterker zou maken'
Meer video's


52 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Het blijft een prijs gebaseerd op persoonlijke mening. Smaken verschillen en iedereen kan voetbal op zijn eigen manier interpreteren. Er is geen goed of fout en dat maakt helaas ook dat mensen niet zoveel waarde aan deze prijs moeten hechten.

3 december 2019 om 13:32

Klopt, maar dit is toch waanzin, TAA is een fantastische speler, maar de beste dit jaar? Als je dit denkt, ben je knettergek

3 december 2019 om 13:35

Hij heeft een uitstekend seizoen gehad. Wat had TAA in jou ogen moeten doen om wel te winnen?

3 december 2019 om 13:54

Hij had een betere voetballer dan Messi moeten zijn

3 december 2019 om 13:58

Kom met feiten, wat maakt Messi een betere voetballer dan Taa. Er wordt alleen maar gekeken naar cijfers en prijzen, nergens kan iemand daadwerkelijk goed onderbouwen waarom TAA bijvoorbeeld onder Messi komt.

3 december 2019 om 14:04

Ja je snapt toch zelf ook wel dat dit apart is. Als er volgend jaar iemand op Mike te Wierik stemt dan neem je dat toch ook niet serieus?

3 december 2019 om 14:09

Onderbouw waarom het apart is, een aanvaller en een verdediger vergelijken lijkt me erg moeilijk en als je als persoon meer geniet van het verdedigende aspect van voetbal dan aanvallend, bijvoorbeeld een goede sliding in plaats van een doelpunt kan ik prima inzien waarom je op een totaal ander lijstje uit zou komen. Iedereen kijkt anders naar voetbal en daardoor is het ook niet apart om andere keuzes te maken.

3 december 2019 om 14:23

Ja ik kan nu roepen dat ik van Dijk verdedigend veel beter vind dan TAA en dan counter jij weer met dat dit mijn mening is dus daar gaan we niet verder mee komen. Deze verkiezing is gebaseerd op meningen, dat snap ik ook, maar als je dan toch TAA naast van Dijk legt en Aubameyangen en Griezmann naast Messi en je vergelijkt de statistieken en hun spel in het algemeen dan ben je het toch wel met mij eens dat dit vrij opmerkelijk is?

3 december 2019 om 14:28

Deze journalist heeft een andere kijk op voetbal dan de gemiddelde reporter en supporter. Mag je opmerkelijk vinden maar betekent niet dat het ook opmerkelijk is.

3 december 2019 om 14:52

Cijfers en prijzen is toch een onderbouwing? Wat valt er nog meer te onderbouwen dan?

3 december 2019 om 14:56

@Gerard, lijkt wel of je het leuk vind om sommige voor de hand liggende keuzes te bestrijden. Echter die jij wel erg veel aannames om tot die conclusie te komen. Hoe weet jij dat deze journalist goed zijn huiswerk heeft gedaan? Hoe weet jij dat hij een andere kijk heeft op voetbal? Hoe weet jij hoe hij zijn lijst heeft samengesteld? Misschien kent deze journalist wel geen voetballer. Je hebt afwijkingende meningen maar daar tussen heb je ook basis verstand en dat lijkt ver weg met deze keuze en dat lijkt foeballuh je duidelijk te maken.

3 december 2019 om 15:39

Cristiano fanboy die er moeite mee heeft dat zn idool voorbij is gegaan door de eeuwige rivaal. Ik lach me rot haha. Gerard is erg doorzichtig subjectief. Als er aan je uitgelegd moet worden waarom messi beter is dan TAA dan ben je of subjectief of ben je gister begonnen met voetbal kijken

3 december 2019 om 15:54

Ik vind het leuk om discussies aan te gaan. Dat mensen hun keuzes goed kunnen onderbouwen en mij van hun mening kunnen overtuigen. Niet dat slappe gelul wat 90 op dit forum doet en lekker mensen veroordelen. Diepere gesprekken zijn zeldzaam hier en de 99 heeft een ongefundeerde mening op deze site waar je dus ook totaal geen waarde aan kan hechten. Iemand noemt iets waanzin zonder aan te geven waarom en dan krijgen we de slappe excuses want doelpunten, assists, voor de hand liggend en het is apart. 0 toegevoegde waarde niemand die je serieus kan nemen maar wel deze man veroordelen om zijn keuze zonder zijn achterliggende gedachten te weten.

3 december 2019 om 16:21

Nou ik ben blij dat jij -i.t.t. je discussiepartners- wél heel goed onderbouwd hebt waarom je TAA, Auba en Griezmann beter vind dan Messi en Van Dijk, Gerard13. Nam iedereen maar een voorbeeld aan jou! Ohnee wacht, je stelt enkel wedervragen en draagt niet één argument aan en je gooit er verder nog wat loze kreten als "onderbouw dan.." en "je mag het opmerkelijk vinden, maar dan is het nog niet opmerkelijk". Pro tip: als héél veel mensen iets opmerkelijk vinden, is het ook opmerkelijk. Als deze beste man als enige vertegenwoordig van alle weet ik hoeveel landen van de FIFA zowel Messi, Van Dijk én Ronaldo buiten zijn top 5 (!!) laat is dat gewoon opmerkelijk want het wijkt héél erg af van het gemiddelde. Voila, de definitie van opmerkelijk.

3 december 2019 om 16:31

Ik zeg nergens dat ik ze beter vind. Ik geef aan dat smaken verschillen en iedereen kan voetbal op zijn eigen manier interpreteren. Er is geen goed of fout in deze situatie. Waarop mensen reageren dat het wel fout is want 0 toegevoegde reden. Iedereen vond de Hitler groet ook schandalig totdat heel Nederland erachter kwam. Dus alle mensen die het een schande vonden hadden toen gelijk want heel veel mensen vonden het een Hitler groet.

3 december 2019 om 16:32

@gerard prima als jij zegt je bedoeling puur dat is dan geloof ik je op je woord. Naar mijn mening zijn sommige dingen echter zo duidelijk dat het verspilde tijd is om daarover te discusieren. TAA vergelijken met messi is bijna een belediging voor de prestaties van messi.

3 december 2019 om 16:37

Ik vind dat je ze niet kan vergelijken. Ik ben voorstander van voor iedere linie een eigen prijs. Waarbij Keepers worden beoordeeld op hun keepende kwaliteit, verdedigers op hun verdedigende kwaliteiten, middenvelders op hun voetballende kwaliteiten en aanvallers op hun voetballende kwaliteiten en stats. Een succesvolle tackle kan net zoveel waarde hebben als een doelpunt bijvoorbeeld.

3 december 2019 om 16:41

Het heet de fifpro eleven. Je kan wel engzins vergelijken. Door cijfers te bekijken van spelers en hoeveel invloed ze op het spel hebben. Je kan super veel met statitistieken. Alleen mensen gaan op hun achterste poten staan als ze dat horen want bij een statistiek denken ze alleen aan goals en assists. Je kan de invloed van een speler kwantificeren naar cijfers. De vraag is alleen of clubs hun gegevens willen delen met de media.

3 december 2019 om 16:42

En daarom heb ik ook gezegd: Er is geen goed of fout en dat maakt helaas ook dat mensen niet zoveel waarde aan deze prijs moeten hechten. De fifpro eleven is veel duidelijker zijn er beter discussies over te voeren en kan er veel beter onderbouwd worden waarom iemand de prijs verdient.

3 december 2019 om 13:33

Hoezo moeten we er geen waarde aan hechten dan? Het is een prijs die al sinds 1956 wordt uitgereikt en nog nooit heb ik een eindstand gezien zoals die journalist uit Sri Lanka. Het zijn altijd logische winnaars en ook logische namen in de rest van de top 5. Juist omdat er zoveel journalisten stemmen kom je tot een volgorde die recht doet aan wat de journalisten vinden. En sinds ik voetbal volg (eind jaren 90) heb ik nooit echt gedacht woo dat is een hele rare winnaar.

3 december 2019 om 13:35

Dus jij vond Matthias Sammer geen rare winnaar?

3 december 2019 om 14:14

Volgens mij zei ik eind jaren 90. 1996 is geen eind jaren 90. Maar stel nou dat er een rare winnaar tussen zat, is het dan ineens een prijs waar we geen waarde meer aan moeten hechten? Vanaf 1996 noem jij slechts Sammer. Dus dat is één rare winnaar in 24 jaar, nou zeg dat is heftig.

3 december 2019 om 14:32

Modric vond ik nou ook niet bepaald de beste ter wereld vorig jaar. Een van de beste middenvelders ter wereld hoor, maar ik denk niet eens dat dat het beste seizoen uit de carrière van Modric überhaupt was. Het blijft een populariteitsprijs. Ieder jaar zijn weer andere criteria belangrijk lijkt het wel.

3 december 2019 om 15:04

Oh nee hoor. Sommigen zeggen dat je de prijs aan de beste speler moet geven. Nou dan had Ronaldo9 (zonde zijn blessures elk jaar de prijs moeten pakken) en Zidane begin deze eeuw en daarna Ronaldinho. Maar volgens mij is dat niet gebeurd. Nu is het meer een publieksprijs geworden tussen Messi en Ronaldo. Maar ik kan genoeg onterechte winnaars selecteren. Modric vorig jaar, Messi dit jaar (in mijn optiek), 2010 ook een grote discussie en had ook van mij een andere speler mogen winnen. Ook in 2006 over Cannavaro valt te twisten en in 2001 over Owen same story.

3 december 2019 om 15:33

De prijs geven aan wie de beste speler is, is een andere discussie. Ik reageerde op hetgeen Gerard31 zei en dat is dat we niet zoveel waarde moeten hechten aan deze prijs. Daar ben ik het zoals hierboven al blijkt niet mee eens.ja, ook ik had in sommige jaren voor een ander gekozen. Dit jaar voor Van Dijk, in 2010 voor Iniesta en in 2001 voor Raul. Maar dat heeft meer te maken met een persoonlijke voorkeur. Van Dijk werd dit jaar 2e, Iniesta in 2010 en Raul in 2001. Dat waren dus geen rare winnaars geweest en daar ging het mij om. Het zou raar zijn als Donny van de Beek dit jaar zou winnen, het zou raar zijn als Schweinsteiger in 2010 had gewonnen en het zou raar zijn als Mendieta in 2001 had gewonnen.ook wat je zegt over een publieksprijs ben ik het niet met je eens. Het is wat mij betreft logisch dat deze twee zoveel Gouden Ballen hebben. Zij presteren al 10 tot 15 jaar op absoluut topniveau en zijn niet te vergelijken met andere spelers in hun tijdperk. Natuurlijk is het zonde dat Iniesta, Xavi, Ramos, Neymar of Neuer de Gouden Bal nooit heeft gewonnen. Een aantal van hun had dat vermoedelijk wel gedaan in het tijdperk voor Messi en Ronaldo of in een tijdperk hierna.

3 december 2019 om 16:48

Omdat de winnaar wordt gebaseerd op een mening die nooit goed kan onderbouwd worden aangezien iedere positie andere eisen heeft in het aspect van voetbal. De fifpro eleven is veel duidelijker zijn er beter discussies over te voeren en kan er veel beter onderbouwd worden waarom iemand de prijs verdient.

3 december 2019 om 13:33

Niet alleen dat hoor. Maar je kan verdedigers gewoon niet vergelijken met aanvallers. Argumentatie waarom iemand zo'n prijs verdient, kom nooit verder dan het aantal prijzen dat de spelers heeft gewonnen en het aantal doelpunten of assist die hij heeft gegeven. Eerste argumentatie is op basis van een teamprestatie, terwijl die een individuele prijs is en de 2e argumentatie is alleen relevant voor aanvallende spelers. Dit zijn dus gewoon prijzen die helemaal niks voorstellen. Vind de prijzen die werden uitgedeeld per positie een stuk relevanter, dan deze niet te verantwoorde prijs van 1 of ander krantje.

3 december 2019 om 14:18

Dat kan wellicht zo zijn, maar verdedigers zijn gewoon doorgaans minder goed. Anders hadden ze in het verleden bv wel van Zlatan een verdediger gemaakt. Goed verdedigen betekent in de kern niet veel meer dan juist staan en je duel / interceptie op het juiste moment inzetten. Bij een aanvaller of aanvallende middenvelder komt er meer voetballende kwaliteiten bij kijken. Daarnaast kan je ook naar andere statistieken kijken. Bijvoorbeeld de gemiddelde scores die ze krijgen, aantal keren man of the match. Bal contacten. Aangekomen passes. Maar ook dan verbleken verdedigers 9 vd 10 keer bij aanvallers en middenvelders.

3 december 2019 om 14:24

Verdedigers zijn ander soort type spelers. Genoeg voetballers die al van jongs af aan het liefst in de verdediging staan en dat ook blijven doen. Je kan het gewoon niet met elkaar vergelijken. Als je een goede verdediger hebt, dan ga je daar toch geen spits van maken? En andersom doe je dat ook niet. Goed verdedigen vraag wel meer dan juist staan en de juiste timing. Met zo'n redenering kan je een spits ook wegzetten als iemand die op de juiste plek moet staan en de bal erin moet schieten, maar ook daar komt veel meer bij kijken. Daarom kan je niet 1 voetballer als de beste bombarderen. Alsof je uit alle muziekgenres 1 artiest/band als beste gaat benoemen, dat kan ook gewoon niet.

3 december 2019 om 14:40

Daarom zei ik ook 'in de kern'. Maar goed. Ga zelf maar eens een tijd lang achterin staan en daarna op nummer 10. Je zal het zelf zien / voelen. Je kan het dus echt wel tegen elkaar opwegen. Net als muziek. Of wil je beweren dat de muziek van Lil Kleine even knap in elkaar zit dan bijvoorbeeld het werk van Bach of Chopin?

3 december 2019 om 15:25

Vraag dit aan een liefhebber van Lil Kleine en je weet wat voor antwoordt je krijgt. Tja en zo heb je ook genoeg nummer 10's die je achterin neerzet en compleet door het ijs zakken, want het zijn totaal andere posities. Of denk jij dat een messi en modric renderen centraal achterin?

3 december 2019 om 16:57

Maar Bach, Michael Jackson, Queen, The Beatles en Elvis. Dat is een betere vergelijking in de muziek. Weeg jij die namen maar tegen elkaar op en ga me vertellen wie de beste muziek heeft zonder een persoonlijke voorkeur voor een stijl instrument of wat dan ook. (onmogelijk) Kunnen we een kijkje nemen bij verkochte platen om bijvoorbeeld aan te geven wie beter is, maar dan krijg je dat Rihanna beter dan Queen is.

Haha wat een prachtige lijst! Het blijft persoonlijk maar deze mogen we toch wel met een korreltje zout nemen :D

Aumabeyang kan goed voetballen alleen zijn mentaliteit is verbeneden peil. Die wordt nooit nr 1. Er breken al zoveel nieuwe talenten door.

Nouja, Beste back van de wereld op zeer jonge leeftijd, Veel assists op zijn naam, briljante voorzet om Liverpool naar de finale te schieten... Niet de nummer 1 maar hij had van mij ook wel wat hoger gemogen in de ranglijst...

Ach het valt ook allemaal niet serieus te nemen. Van Basten won deze prijs 3x en Maradona nooit. Hoe dan?!

3 december 2019 om 13:41

Omdat tot een bepaald jaar spelers van buiten Europa niet mochten winnen. Pelé staat ook op 0 keer.

3 december 2019 om 13:42

Nu doe je net alsof van Basten het niet verdiende maar dat was toch echt een vrij lange periode de beste spits van de wereld als ik me niet vergis.

3 december 2019 om 13:54

Vond Romario in zijn hoogtijdagen wel wat beter.

3 december 2019 om 13:44

Tot en met 1995 mochten alleen spelers uit Europa deze prijs winnen. Volgens mij was George Weah toen de eerste buiten Europa die deze prijs won

3 december 2019 om 13:54

Dat verklaart een hele boel. Vond het al zo raar. Voor Romario geldt hetzelfde natuurlijk.

Ik vind het niet kunnen dat dit soort lijstjes openbaar worden gemaakt. Straks krijg je journalisten die gaan stemmen op basis van publieke opinie om maar niet afgezeken te worden op internet. In het huidige tijdperk moet helaas alles wat je doe online gezet worden met naam en al, en er zijn altijd wel mensen die daar een mening over moeten hebben. Het is een persoonlijke keuze, laat het lekker anoniem. Als jij op de piratenpartij stemt wordt dat toch ook niet in de krant vermeld.

Rare keuzes wel maar wat Alexander Arnold betreft die had wel veel hoger moeten staan. Hij is de enige back ter wereld die een bal vanaf 40 meter in de kruising kan schieten.

Die beste man wilde gewoon afwijken van de rest en zo wat aandacht krijgen in medialand. Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar als je die drie bewust buiten de top drie laat probeer je een statement te maken.

Lewandowski en Ter Stegen hebben net als Messi alleen een kampioenschap gepakt maar dat is iig nog een prijs. wat die andere drie in die lijst doen snap ik niet maar goed, iedereen mag zijn eigen menng hebben over voetballers en die kan ik respecteren

3 december 2019 om 23:23

TAA heeft de CL gewonnen?

4 december 2019 om 06:18

klopt, my bad

Wat een nep prijs is de ballon dor geworden. Ze kunnen de prijs beter verandere in beste aanvaller prijs. Als van Dijk nu niet had kunnen winnen, dan kan een verdediger nooit meer winnen. Ps. Tenzij de verdediger er 60 in knalt

Aubameyang op 2 denderend

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Voorzitter Florentino Pérez van Real Madrid wil in januari verrassen met het binnenhalen van Phil Foden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren