RKC verscheurt contract van ‘persona non grata’ die meezong met Ajax-liedjes

Dinsdag, 3 december 2019 om 12:08Jeroen van Poppel • Laatste update: 12:25

Dylan Seys staat niet langer onder contract bij RKC Waalwijk. De hekkensluiter in de Eredivisie heeft besloten om het contract van de 23-jarige Belg, dat liep tot aankomende zomer, per direct te ontbinden. Dat is 'in goed overleg' gebeurd, zo meldt RKC op zijn officiële website.

‘’Wij willen Dylan bedanken voor zijn doelpunten en assists bij RKC Waalwijk. Wij wensen hem succes in zijn verdere carrière’’, laat algemeen directeur Frank van Mosselveld weten op de clubwebsite. Seys was bezig aan zijn derde seizoen bij RKC, dat hem in 2017 overnam van Club Brugge. In zijn eerste twee jaar, waarin de Waalwijkers op het tweede niveau speelden, was de aanvaller een vaste waarde, maar dit seizoen kwam hij slechts tot drie invalbeurten in de Eredivisie.

Seys raakte dit seizoen meermaals in conflict met de clubleiding. Het opmerkelijkste incident vond plaats tijdens de thuiswedstrijd van RKC tegen Ajax. Seys, die niet in de wedstrijdselectie zat en daarom op de tribune plaatsnam, zong tijdens het duel luidkeels mee met de liedjes van de Amsterdamse fans, zo was te zien in een filmpje dat hij zelf op Instagram plaatste. Later verwijderde hij de video weer.

RKC besloot destijds geen straf op te leggen aan zijn speler, omdat er volgens de club te weinig bewijs was. "Maar als je naar de reacties van supporters van RKC kijkt, wordt Seys al genoeg gestraft", zei Van Mosselveld daarover. Het is onduidelijk waar Seys zijn carrière gaat vervolgen. Onlangs trainde hij mee bij een niet nader genoemde club in Israël, maar het is niet bekend of daar een contractvoorstel uit voortgekomen is.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door krekelkweker)

Bijzonder waar ophef over kan ontstaan, als hij mee wil zingen moet dat toch gewoon kunnen. Hij zal heus niet minder willen winnen en ik neem zomaar aan dat het niet van doorslaggevend belang was voor het resultaat.

3 december 2019 om 12:33

Maar het is wel een beetje raar om aanmoedigingsliedjes te zingen voor de tegenstander van je werkgever toch? Ik vind het vrij logisch dat de supporters en werkgever dat niet echt waarderen. Overigens suggereert de titel dat deze gebeurtenis de oorzaak is van ontbinding van contract, maar dat haal ik verder niet uit de tekst.

3 december 2019 om 12:40

Ik maakte dat er eigenlijk ook niet helemaal uit op. Ik snap het wel, maar die mensen kunnen ook accepteren dat hij daar wel voor kiest. Men tilt zo zwaar aan zaken die zij niet leuk vinden. Sommige mensen walgen van de goede band tussen spelers van Ajax en Feyenoord, maar het zijn aan het eind van de dag ook gewoon (ex) collega's. Die rivaliteit moeten de supporters lekker uitvechten en die spelers moet gewoon voetballen.

3 december 2019 om 12:36

Je snapt toch zelf ook wel dat zoiets niet gepast is. Er zullen echt niet alleen maar RKC-supporters voor RKC voetballen, of iedere andere club. Maar om de tegenstander van je huidige werkgever aan te moedigen, is niet echt netjes.

3 december 2019 om 12:44

Carbat, ik snap heel goed wat je zegt en kan het me er ook wel in vinden, maar wil je alsjeblieft niet openen met "je snapt toch zelf ook wel dat zoiets niet gepast is"? Verder snap ik de irritatie, maar het is niet iets waar je zwaar aan moet tillen naar mijn mening. Deel jij die mening?

3 december 2019 om 13:13

In dit geval snap ik die openingszin volledig. Als speler je tegenstander met liedjes aanmoedigen is echt totaal onbegrijpelijk. Ik zou de betreffende openingszin nu eigenlijk als afsluitingszin willen gebruiken, maar doe het maar niet.

3 december 2019 om 16:14

Als hij op de tribune staat tr zingen bij een willekeurige wedstrijd van Ajax, oke. Maar tégen zijn huidige werkgever kan je dat niet maken. Dat lijkt mij vrij logisch als het je werkgever betreft.

3 december 2019 om 12:38

Zie je het al voor je dat Ziyech Feyenoord liedjes zit te zingen tijdens de klassieker?

3 december 2019 om 12:46

Dan heb je de poppen aan het dansen, maar eigenlijk gek als je nadenkt over alle shit die hij daarvoor over zich heen zou krijgen. Uiteindelijk is het een spelletje, maar men neemt het zo serieus allemaal. Ik zelf ook hoor, want ik laat mijn dag er weleens door verpesten.

3 december 2019 om 12:44

@aadmaat: Kan me niet voorstellen dat dit het enige is, waarom zijn contract wordt ontbonden. Dat hij dit deed en nog ook op zijn social media plaatst, is natuurlijk niet slim. Zolang RKC je broodheer is, moet daar 100 procent je focus zijn. Ik begrijp de reacties van de fans dan ook goed.

3 december 2019 om 13:15

Hij mag van mij elke week in de JCA gaan zitten als hij daar beter van gaat voetballen, maar om tijdens een wedstrijd van jou club/werkgever/fans de tegenstander aan te moedigen is gewoon zeer laag.

3 december 2019 om 13:41

Absoluut, helemaal met je eens.

3 december 2019 om 13:20

Dus als jij als werknemer in de Gamma luidkeels de karwei staat aan te prijzen vind je dat ook normaal?

3 december 2019 om 14:22

@Timba69: beetje slechte vergelijking aangezien dat bedrijven uit hetzelfde concern zijn, maar begrijp wat je ermee wil zeggen.

3 december 2019 om 16:18

Weer wat geleerd. 😋

3 december 2019 om 13:31

Als RKC speler meezingen met Ajax liedjes terwijl je tegen deze club speelt. Sorry maar hoe kun je dit nu goedpraten?? .. Heb hier geen woorden voor want dit doe je gewoon niet. Iedere 'prof' zal zijn voorkeur hebben voor een club en snap echt wel dat je voor je brood voetbalt en deze jongen mag ook best voor Ajax zijn. Ga het alleen niet tijdens een wedstrijd openlijk laten blijken, want niet Ajax maar RKC betaald je salaris. Gebrek aan mentaliteit, professionaliteit en waarschijnlijk ook hersenactiviteit, want anders kan ik dit gedrag niet verklaren..

3 december 2019 om 13:55

Het is bijzonder dat jij dat normaal vind. Natuurlijk zing je niet mee voor de tegenstander ook al ben je daar misschien wel voor.

3 december 2019 om 14:07

El Fenomeno, ik geef niet aan het normaal te vinden, sterker nog ik geef aan te begrijpen dat men het vervelend vindt. Ik vind het alleen niet alle ophef waard. Soms doet iemand iets wat je niet leuk vindt en moet je dat gewoon accepteren. Waar maakte jij uit op dat ik het normaal zou vinden?

3 december 2019 om 15:03

Waarom zou je het moeten accepteren. Je betaalt die jongen om RKC speler te zijn. Het is dan heel respectloos om de tegenstander aan te moedigen. Waarom zouden de RKC supporters dat volgens jou moeten accepteren?

3 december 2019 om 15:00

Aad jij hebt totaal geen idee waar je het over hebt. Heb je überhaupt wel een beeld van deze speler in je hoofd? Want dan had je iets gezegd in de trend van dat ze hem vorig jaar al hadden moeten loslaten.

3 december 2019 om 21:21

Het was een van de conflicten dit jaar. Als je meezingt met de liederen van de club waar je eigen club tegen speelt, komt dat niet zo professioneel over

Als je als voetballer zoiets doet en dat dan ook nog op Insta zet, begrijp je echt niet waar voetbal over gaat. Goed opgelost door Rkc.

3 december 2019 om 12:44

Of hij begrijpt het prima en doet het met opzet omdat hij wil stangen omdat hij gepikeerd is omdat hij op de tribune zit. Kinderachtig, maar dat lijkt me veel waarschijnlijker. Komt bij dat dat contract met wederzijds goedkeuren is verscheurd, want dit is geen reden voor ontslag. Als die knaap weer wil dwarszitten, gaat hij op de tribune zijn centen tellen, maar ik vermoed dat hij in de winterstop transfervrij naar een andere club wil.

3 december 2019 om 13:14

Precies dit. Er was al een conflict tussen RKC en hem (zie onderstaand bericht) maar RKC wilde hem niet gratis laten gaan. Toen heeft hij maar besloten dit te doen, zodat RKC er helemaal klaar mee zou zijn.

Vorig jaar via de leverancier van onze bedrijfsbussen (sponsor van Rkc) als VIP te gast geweest bij RKC - Helmond Sport met voor de wedstrijd een etentje en een kleine toespraak van Frank van Mosselveld.hij gaf daarbij aan dat we vooral op hun kleine rechtsbuiten (seys) moesten letten, want dat was een attractieve veelbelovende speler. Zo te lezen helaas weinig van terecht gekomen.

3 december 2019 om 12:41

In de KeukenKampioenDivisie is Seys anders best belangrijk geweest.

Ik zal proberen wat context te geven want dit artikel geeft echt maar een half beeld van de situatie. Sinds Seys bij RKC zit heeft hij nogal wat problemen gehad met het leven als professioneel sporter. Hij kwam structureel elke zomer 10kg te zwaar terug van vakantie, was zelden fit en was vaker op feesten dan op trainingen te vinden. Vorig seizoen heeft RKC hem fit gekregen, en bleek hij mits fit een prima speler te zijn voor de Kkd. Toen RKC promoveerde hadden veel supporters al twijfels over Seys, of hij het niveau van de Eredivisie wel aan zou kunnen. Dit gold echter niet alleen voor Seys. Afgelopen zomer kwam Seys wederom veel te zwaar terug. Op Eredivisie niveau kunnen spelers van RKC zich dat al helemaal niet permitteren. Seys mocht een aantal keer invallen in het begin van de competitie door het gebrek aan alternatieven, en dat zag er echt schandalig uit. Daarnaast gooide hij er met de pet naar in de minuten die hij wel mocht maken. RKC heeft toen besloten hem terug te zetten naar het tweede elftal, en dat hij daar mocht gaan bewijzen dat hij een plekje bij de selectie verdient. In plaats van keihard werken begon Seys te etteren en kwamen beide partijen al tot de conclusie dat ze niks meer voor elkaar zouden gaan betekenen. Daar kwam het incident bij van de meegezongen liedjes tegen Rkc. Ik vind het prima dat onze spelers fan zijn van een andere club. Zo is Bilate overduidelijk een Feyenoorder en is Vaessen een geboren en getogen in Breda en fan van Nac. Ik vind het prima als ze elke week gaan kijken bij die clubs zolang hun eigen spel er niet onder gaat lijden. Wat ik wel kwalijk vind is dat Seys liedjes van de tegenstander van RKC mee gaat zingen. Je vertegenwoordigd een club, de supporters hebben Seys altijd met respect behandeld (in zijn periode bij RKC overleed zijn moeder en de fans van RKC hebben hem ten alle tijden gesteund), en als je dan mee gaat zingen met de tegenstander van RKC dan heb je het niet begrepen.

3 december 2019 om 13:56

Kortom mentaliteit van een zak strong en zulke spelers ben je lieve kwijt dan rijk.

3 december 2019 om 15:53

Mooie samenvatting FR-RKC. Kleine toevoeging nog wat aardig de druppel was. Het veroorzaken van de penalty door een ontzettend domme overtreding.

3 december 2019 om 16:17

Het veroorzaken van een penalty door een domme overtreding kan natuurlijk de beste overkomen. Dat is dan ook voetbal gerelateerd en zou geen reden moeten zijn voor contract ontbinding. De rest wat FR-RKC aangeeft is natuurlijk belachelijk (van Seys, niet van FR-RKC) en goede reden om die jongen zijn contract te ontbinden.

3 december 2019 om 19:52

Mooi samengevat. Ben het verder ook helemaal met je eens hoor. Iedereen heeft (vaak van jongs af aan al) een favoriete club en dat is logisch. Dit is echter het andere uiterste. Dat is in principe niet zo heel dramatisch maar als je z'n voorgeschiedenis erbij pakt dan kan je maar tot 1 conclusie komen en dat is dat Seys niet bij RKC past.

Seys is eigenlijk nooit fit genoeg geweest om volle wedstrijden de spelen had altijd te maken met over gewicht en de conditie was niet goed genoeg. Voor RKC was het een leuke speler in de jupiler league, maar in de eredivisie kan je daar helemaal niet mee aankomen zetten. Hij lag juist behoorlijk goed bij de supporters vorig jaar en hij was RKC dankbaar dat die ondanks dat die te dik was en van een blessure terug kwam een kans kreeg. Toch kreeg die het elke keer voor elkaar om aan het begin van het seizoen alles wat die eraf had getraind er weer aan te hebben. Ook was zijn motivatie compleet weg dit jaar. Ik verwacht dat die een basisplek had verwacht aangezien die dat vorig jaar nog wel had. Nee er is geen speler op zijn positie gekocht of gehuurd. Althans nu wel maar toen alle problemen begonnen nog niet. Ik kan weet niet wat er binnen kamers is gebeurd, maar zijn ongemotiveerde inval beurten en het veroorzaken van een hele domme strafschop zullen ook wel te maken hebben gehad met het terug zetten naar het 2e elftal. Het zingen zelf lijkt me eigenlijk niets tot bijna niets met het contract verscheuren te maken te hebben(aangezien het terug zetten naar het 2e al hiervoor was gebeurd). Het is een beetje klein kind gedrag en niet loyaal naar je team genoten toe.
Toch wens ik seys sterkte bij zijn nieuwe club en wil ik hem bedanken voor de jaren in de 2e divisie.

Ik kan dat wel begrijpen. Ik denk dat het ook niet wordt gewaardeerd als ik vanavond zichtbaar in Mijn Albert Heijn werkkleding hier om de hoek de Jumbo binnen loop. Dat is ook zoiets

3 december 2019 om 17:27

Nou het zou pas enigszins hetzelfde zijn als je bij de jumbo zou werken en er met je albert heijn kleding rond zou lopen. Is gewoon vervelend etteren en provoceren om dat ook nog eens op insta te gaan zetten. Gewoon vervelend gedrag om zijn contract te laten ontbinden. Beste oplossing voor beide partijen.

Ik vind dit wel een van de grootste teleurstellingen van het seizoen. Ik vond seys bij vlagen fantastisch om te zien op het 2e niveau en was erg benieuwd hoe hij het dan in de eredivisie zou gaan doen. Hopelijk gaat hij weer naar het 2e niveau zodat hij nog regelmatig op tv komt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RKC Waalwijk

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. BüttnerVerdediger61
J. GaariVerdediger60
M. MeulensteenVerdediger61
A. ToubaVerdediger60
A. AzhilMiddenvelder60
S. BakariMiddenvelder61
A. El BouchataouiMiddenvelder60
Voor de complete selectie: Clubpagina RKC Waalwijk.

0 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren