Barcelona-talent ziet niets in plannen Kluivert: ‘Abidal staat boven hem’

Dinsdag, 3 december 2019 om

Riqui Puig wil niet weg bij Barcelona, zelfs niet op huurbasis. De talentvolle middenvelder van de Catalanen heeft in de Spaanse media gereageerd op de woorden van Patrick Kluivert en geruchten over een eventueel tijdelijk vertrek. Kluivert, sinds dit jaar het hoofd van de jeugdopleiding van Barça, zei onlangs dat het voor de jonge Spanjaard goed zou zijn om elders ervaring op te doen. Riqui Puig heeft daar geen trek in en benadrukt dat Kluivert daar niets over te zeggen heeft.

De twintigjarige Riqui Puig wordt gezien als een van de grotere talenten uit de Barcelona-opleiding. Kluivert weet niet of de middenvelder al goed genoeg is voor het eerste elftal, zo gaf hij onlangs aan in een interview met Sport. “Als je alle middenvelders van het eerste elftal bekijkt, met onder meer Frenkie de Jong, Arturo en al die anderen, waar ga je Riqui dan neerzetten? Met alle respect, het is moeilijk. Het is beter voor Riqui om verhuurd te worden, zodat hij op een ander niveau kan spelen en dan terugkeert.”

Het talent van Barcelona B hecht weinig waarde aan de woorden van Kluivert. “Abidal staat boven Kluivert, dus jullie moeten met Abidal praten”, aldus Riqui Puig nadat hij gevraagd werd om een reactie. “Ik heb niet met Kluivert gesproken. Ik heb altijd gezegd dat ik bij Barça wil blijven. Ik denk er niet over na om de club te verlaten. Voorlopig blijf ik hier. De club heeft altijd veel vertrouwen in me gehad en ze willen dat ik hier slaag. Het niveau bij Barcelona B is goed. Ik scoor veel en geef assists, maar je krijgt niet zomaar een kans in het eerste. Ik kan misschien het niveau halen van het eerste team, maar daar zijn al veel spelers op het middenveld.”

Kluivert zei in hetzelfde interview dat hij Ajax een geschikte club zou vinden om Riqui Puig en Carles Aleña onder te brengen. “Ik wil spelers graag verhuren aan Ajax. We hebben overigens ook een samenwerking met FC Utrecht. Voor spelers die niet direct naar ons eerste elftal doorstromen, zou het perfect zijn om zich ergens anders verder te ontwikkelen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door mrkrillin)

Jammer dat zo’n jochie die clown op zn plaats moet zetten i.p.v. het bestuur. Maar goed, dan is het op zn minst gebeurd

3 december 2019 om 09:15

Misschien is het slim van dit 'Jochie' om het plan van Kluivert eens serieus te bekijken. Want speeltijd, laat staan een basisplaats, lijkt erg ver weg bij Barca op dit moment.

3 december 2019 om 16:05

Tcha dat werd ook ooit tegen messi en xavi gezegd zodat ze ooit meer speeltijd kregen. Die jochies waren ook koppig. Ik vind het mooi van ruig dat hij wilt bikkelen voor die plek in het eerste.

3 december 2019 om 16:07

Als kluivert geschikt was om zulke beslissingen te nemen had hij een functie die daar tegenaan hing. Iets als TD ofzo, heeft ie volgens mij geen goede ervaringen mee. Als hoofd jeugdopleiding heb je daar immers niets over te beslissen en al helemaal niet in de media te roepen

3 december 2019 om 09:17

Die clown? Je weet niet wat je zegt. Intern zijn ze lovend over Kluivert. Puig is met wat geluk 4e wissel. Zelfs Rakitic en Alena krijgen weinig speeltijd.

3 december 2019 om 09:39

@real8madrid Kluivert zegt toch niks raars...hij denkt dat het beter is voor die jongen, dat hij op hoog niveau aan spelen toe komt, dan in Barca b mee draait.dat die jongen er voor kiest om bij Barca te blijven, is zijn keuze en is ook niet fout. T zijn 2 verschillende zienswijzen.

3 december 2019 om 10:19

Wat is voor jou de reden dat het bestuur van Barca Patrick op z’n plek moeten zetten? Heeft hij fouten gemaakt in zijn huidige functie? Heeft hij volgens jou iets verkeerd gezegd? Want ik denk dat Riqui Puig op een tik op de vingers kan verwachten in plaats van Patrick.

3 december 2019 om 16:09

Meerdere dingen. Spelers die niet onder zijn verantwoordelijkheid vallen in de media vertellen wat ze moeten doen bv. Of vertellen dat de ligt spijt heeft van zijn keuze oa. Geen jeugd verantwoordelijke ter wereld die zich met de media bezig houdt behalve Patje

3 december 2019 om 12:01

Wat een clown om er voor te zorgen dat iemand speeltijd krijgt inplaats van wegrotten op de bank, daar word je als jonge voetballer natuurlijk beter van....

3 december 2019 om 13:20

Hij speelt al bij Barca B. Dus rot niet weg op de bank.

3 december 2019 om 14:42

En dan heb je natuurlijk wat. Lekker bij Barça B ballen. Maar als een Schuurs of een Pierie hier verkiest om bij Jong Ajax te gaan ballen in plaats van de Eredivisie, dan breekt de hel los.

3 december 2019 om 14:16

Zegt Kluivert wat verkeerd dan? Op dit moment hebben ze Busquets, De Jong, Arthur, Rakitic en Vidal die varierend de minuten moeten verdelen. Puiq heeft nog geen minuut in het eerste gemaakt en speelt z'n wedstrijden bij Barca B. Dan is het idee van Kluivert over een verhuur juist een logische oplossing. Dan is het nogal schrijnend om Kluivert in deze een clown te noemen...

Bij verhuur zou ik alleen de spaanse subtop of hogere middenmoot doen. Met alle respect, voor de Nl subtop blijft de overstap naar Barclona 1 net zo groot als de overstap van Barcalona B naar 1. Gewoon Spanje blijven en je skills verder polijsten in de subtop

3 december 2019 om 09:43

Helemaal mee eens, alleen bij Ajax en PSV (als die hun vorm weer hervinden), kunnen zulke talenten zich echt ontwikkelen.al zou het denk ik ook niet verkeerd zijn bij AZ, die meestal ook gewoon Europees voetbal spelen.

3 december 2019 om 10:22

Niet helemaal mee eens. Door naar een buitenlandse club te kiezen leer je ook veel dingen op persoonlijk vlak die je verder kunnen helpen in je ontwikkeling. Daarnaast is het denk ik ook goed om juist in een competitie actief te zijn waar ze andere strategieën en tactieken er op na houden.

Als ik Puig was zou ik lekker vertrekken bij Barca, je gaat daar toch geen kans krijgen op het middenveld aangezien het bomvol is, en Barca eerder een middenvelder zou kopen voor 50mil o.i.d.

3 december 2019 om 16:07

Goede talenten krijgen wel kansen. Meestal

Mooi dat een talent mét overtuiging wil wachten op zijn kans. Zijn goed recht en soms kan het muntje in 1x je kant op vallen. Verder blijft het gek dat Barca een samenwerkingsverband met FC Utrecht heeft, de nummer 8 van de Eredivisie.

3 december 2019 om 10:08

Tja een Aleña wacht ook nog op zijn kans en die is ook al bijna 22. Je hebt gelijk dat kunnen wachten een kwaliteit is, maar je moet ook realistisch zijn. De kans dat hij veel speelminuten gaat krijgen bij Barca is gewoon niet groot en op zijn leeftijd moet je op een hoger niveau spelen dan derde klasse in Spanje.

3 december 2019 om 14:44

We hebben het niet over een permanente verkoop, hè? Je kunt ook wachten op die plaats bij het eerste en jezelf ondertussen ontwikkelen op een hoger niveau.

Kluivert heeft gewoon gelijk. Kijk naar Odegaard die na Heerenveen en Vitesse nu erg goed speelt bij Real Sociedad. De competitie op het middenveld bij Barca is gewoon erg groot en biedt weinig perspectief voor deze jongen.

Mooi op zijn plaats gezet door Puig. Kluiver praat de laatste tijd te veel. Is verstandig dat hij zijn meningen voor zichzelf houdt. En waarom moet Ajax spelers van Barcelona beter maken. Ajax is financieel goed bezig en spelers huren vam Barcelona om hun beter te maken heeft Ajax geen voordeel mee, maby met optie tot koop maar dat zal Barca niet doen.

3 december 2019 om 12:04

Want het gaat er dan alleen maar on dat Ajax spelers beter maakt... Ajax wordt er natuurlijk niet beter van...

3 december 2019 om 14:19

Kluivert is hoofd-jeugdopleiding en geeft een heel logisch advies aan een jong talent dat op dit moment totaal niet in aanmerking komt voor speeltijd. Als dat namelijk wel het geval was, stond z'n teller niet op 0 minuten. Kluivert zegt niets verkeerd, maar het ego'tje van deze Puiq is even gekrenkt.

Zo daar geeft Puig meteen mooi aan wat Kluivert zijn plaats in de hiërarchie is. Daarnaast wel verbazend dat een speler op dergelijke manier over het hoofd opleidingen praat...

3 december 2019 om 10:56

@thenry_228 is Puig niet vaste onderdeel van de A selectie? Dan heeft hij gelijk want valt niet meer onder jeugd. Dus heeft PK weinig over te zeggen en gaat Abidal daarover.

3 december 2019 om 14:22

Ja, een speler van Barca B denkt te weten wat de hierarchie bij Barcelona is. Die jongen heeft even een gekrenkt ego'tje en reageert dat af. Kluivert geeft gewoon advies en naar mijn mening is dat advies heel logisch. Het middenveld is momenteel overvol en deze jongen heeft nog niet eens een minuut in mogen vallen. Dan sta je wel helemaal onderaan in de pikorde en is een verhuur vrij logisch. Maar goed, om de 1 of andere reden kan Kluivert bij sommigen niets goed doen zonder daar een goede reden voor te geven.

Kluivert kan zich beter maken dat er beleidsverandering komt bij Barcelona. Dat ze niet meer spelers als Vidal en Boateng aantrekken. Dat een Rakatic begin van het seizoen al verkocht had moeten worden, zodat talenten als Alena en Puig meer kansen krijgen. Dit is wat Barca groot gemaakt had, paar wereldsterren en ruimte voor grote talenten uit de jeugd.

3 december 2019 om 15:53

Dan weet je niet wat een hoofd jeugd inhoud... Kluivert gaat niet over de aankopen, maar de doorstroming van jeugdspelers...

3 december 2019 om 16:02

@peter_selie Mijn zin klopt niet. Wat ik bedoel te zeggen is als er geen onnodige aankopen meer gedaan worden, dan krijgen de talenten meer kansen. Als hoofd opleiding is het de taak van Kluivert o.a te zorgen voor goede doorstroom en beleid om jeugdopleiding nog beter te functioneren. Dus is wel een taak van hem om aan te kaarten bij TD om minder breedte aankopen et doen zodat grote talenten kunnen doorschuiven.

"Scoor veel en geef veel assists" heeft in de afgelopen twee seizoenen in 48 wedstrijden twee keer gescoord en tien assists gegeven. Zoveel is dat nou ook weer niet dacht ik..

Lekker daar maar blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Eibar8-1
13.Sevilla71
14.Valencia7-2
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller54
PedriAanvaller50
NetoKeeper50
A. GriezmannAanvaller50
TrincãoAanvaller50
L. MessiAanvaller51
Jordi AlbaVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

Nederland
154 fans
Coach, 44 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren