Virgil van Dijk pakt Piers Morgan aan in nasleep van grap op RTL 7

Dinsdag, 3 december 2019 om

Virgil van Dijk droomde maandagavond van het winnen van de Ballon d'Or, maar moest het nipt afleggen tegen Lionel Messi. De verdediger eindigde op de tweede plek, nog voor vijfvoudig winnaar Cristiano Ronaldo. Voorafgaand aan de bekendmaking werd Van Dijk gevraagd naar het feit dat Ronaldo niet aanwezig was bij het gala, en daar reageerde hij gevat op.

"Cristiano Ronaldo is er niet, vanavond, dus dat is al een concurrent minder", wierp Simon Zijlemans van RTL 7 hem voor. "Was hij een concurrent dan?", grapte Van Dijk vervolgens. Die uitspraak werd ook opgepikt in Engeland en via Twitter reageert televisiepersoonlijkheid Piers Morgan gepikeerd. "Nee, Cristiano is een veel grotere speler. Je kan je niet met hem meten", schreef de fervent Arsenal-supporter.

Van Dijk reageert hoogstpersoonlijk in een eigen tweet. "Hi Piers, als je niet achter de social media bandwagon zou aanlopen en het hele interview zou beluisteren, had je geweten dat ik een grapje maakte, en dat ik niets dan respect heb voor die twee", schrijft hij. Tijdens het interview sprak hij inderdaad zijn bewondering uit voor zowel Ronaldo als Messi. "Die jongens doen het al zoveel jaar. Ik heb respect voor die twee, dat ze het al zoveel jaar achter elkaar doen."

Na het winnen van de prijs sprak Van Dijk zijn bewondering uit voor Messi. "Het was een geweldig jaar, maar er waren een paar spelers die een beetje bovennatuurlijk zijn", zei de verdediger van Liverpool. "Je moet respect hebben voor grootheden. Ik was er dichtbij, maar er was iemand die nog een klein beetje beter was. Ik ben heel trots op wat ik vorig jaar heb bereikt met Liverpool en het Nederlands elftal, en hopelijk kunnen we die prestaties dit jaar herhalen. Maar dat wordt lastig, met die jongens hier om me heen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door formus)

Was er al bang voor dat iemand het uit zijn context ging halen.

3 december 2019 om 00:18

Echt waar, dat Twitter jonguh! Afschaffen die zooi. Echt, echt, echt alleen maar gejank op. De hele dag door

3 december 2019 om 00:22

En dan denk je idd toch eerst ff na. NB Van Dijk, een van de meest gerespecteerde en nette mannen op het voetbalveld. Die zegt zoiets echt niet. Maar Pierce is wat onder de indruk van Ronaldo, ook in dat interview laatst. Dus té snel in de verdediging.

3 december 2019 om 00:38

Piers morgan is sowiezo een zielig ventje. Enige wat hij doet is sensatie trappen met nep nieuws en mensen de grond in trappen terwijl hij er zelf net zo weinig verstand vam heeft. Wegwezen met die man!

3 december 2019 om 13:05

Weetje wie een zielige vent is? Vergil van dijk is zielig om te zeggen Ronaldo is niet mijn rival of concurrent, zo is piers Morgan opgekomen voor z'n idol. Geen Nederlandse voetballer dus ook niet allergrootste Johan cruiff niemand kan het tippen aan Christiano Ronaldo

3 december 2019 om 13:25

Misschien beter om leren te luisteren en dan ook het hele interview. En neem er meteen een cursus schrijven bij..

3 december 2019 om 01:17

Waanzin, ik heb net een artikel op de website van de Telegraaf zitten lezen. Wat is het triest hoe zij overal hun eigen sausje overheen gieten. Het erge is dat mensen het en de media het overnemen.

3 december 2019 om 13:16

Over wie heb je het Aad? Met dat eigen sausje? De Telegraaf? Benieuwd wat ze dan gedaan hebben.

Ja sorry maar soms moet je gewoon weten wanneer je een grap maakt en wanneer niet. Ergens is dit toch een beetje respectloos vind ik.

3 december 2019 om 00:27

Ja sommige mensen houden niet van humor moeten we ook respecteren. Gelukkig heeft de grote VVD wel humor. Laten we van hem blijven genieten.

3 december 2019 om 00:32

Wat is er respectloos aan? Wat hij zei was dermate belachelijk dat iedereen wel snapt dat hij een grap maakt. Van Dijk snapt goed genoeg dat de interviewer ergens op zinspeelt en hij beantwoord het met grapje. Van Dijk gaat het uit de weg dat hij moet zeggen: ik denk dat Ronaldo afwezig is, omdat hij niet zal winnen en daarom is mijn kans groter.

3 december 2019 om 07:18

Laten we niet doen alsof het echte helden van de mensheid zijn. Het zijn maar sportende mensen. Dat moeten we niet overdrijven.

3 december 2019 om 07:28

@foubi “ respectloos” ??! Je mag geen geintje maken?! Wat een onzin. Maar goed sommige mensen In de samenleving hebben het altijd over “ respect” terwijl ze zelf overal schijt aan hebben. Jouw opmerking moet daar een beetje aan denken..

3 december 2019 om 08:26

Humor boven respect any day of the week. Respect is sowieso een zinloos egodingetje voor onzekere mensen.

3 december 2019 om 10:07

@foubi altijd dat gejank over respect. Wat zullen mensen een zwaar leven hebben, die respect in die vorm zo belangrijk vinden.zelfspot is veel belangrijker en maakt het leven ook een stuk makkelijker

3 december 2019 om 15:42

Haha respectloos nog wel, ik vind het nogal eng hoe voetballers soms gezien worden als halve goden alleen omdat ze tegen een balletje aan kunnen trappen. Zet ze eerst eventjes allemaal op een rijtje voordat je met dit soort teksten komt.

Die piers morgan ziet Ronaldo als een god sinds hij hem heeft mogen interviewen..

3 december 2019 om 07:13

Kan ik me best voorstellen. Iedereen krijgt knikkende knietjes als Ronaldo en Messi face to face ontmoet

Bah die piers morgan zit de laaste tijd wel diep in de kont van ronaldo zeg.wat een enge man zeg.dat interview met ronaldo was dan ook zo eng.de nepste supporter van een voetbalclub en hij verdiend niet om fan te zijn van een mooie club als arsenal.

Haha die Piers Morgan is compleet betoverd door Ronaldo in dat interview. Overigens is Piers zelf de slechtste interviewer die ik me kan heugen; wat een droevenis.

Ja maar dat is juist het probleem. Ze hebben dat in de sociale media geplaatst en ze wouden senstie maken met Van Dijck zei en video gestopt wanneer het moest om olie în het vuur te gooien. Pierce is daar ingetrapt wat opmerkelijk is want hij is een journalist en zou eigenlijk de eerste moeten zijn om mini interview volledig te bekijken.

3 december 2019 om 11:31

Piers is niet echt de slimste als je dat nog niet doorhad, plus doet hij dit alleen puur omdat hij een interview heeft mogen doen met Ronaldo. Had hij een interview kunnen doen met big Virg had hij zich nooit zo kinderachtig gedragen.

Die Morgan is ook een hypocriet. Tweette in 2012 dat Messi veel beter dan CR7 is etc, na het interview direct zn tweet verwijderd. Juist ja.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
AlissonKeeper20
A. RobertsonVerdediger20
V. van DijkVerdediger21
J. HendersonMiddenvelder20
N. KeïtaMiddenvelder20
FabinhoMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

217 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Liverpool 2 1 0 0
2019/2020 Liverpool 38 5 1 0
2018/2019 Liverpool 38 4 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0
2017/2018 Southampton U23 2 1 0 0

In de wandelgangen

Zondag 27 september
Sheffield United wil vooralsnog niet voldoen aan de vraagprijs van de begeerde Rhian Brewster. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren