ED: Van Bommel gaat op voor laatste kans en stelt doelstelling bij

Maandag, 2 december 2019 om

Mark van Bommel wil volgens het Eindhovens Dagblad nog één keer zijn schouders eronder zetten om de boel bij PSV weer op de rit te krijgen. Volgens het regionale dagblad gaat de trainer voor zijn laatste kans en is ‘een nieuwe misstap van de ploeg op korte termijn voor zijn betrekking waarschijnlijk fataal’. De krant meldt verder dat de Eindhovenaren de landstitel uit het hoofd hebben gezet en zich vol richten op de tweede plaats en het winnen van de TOTO KNVB Beker.

PSV is al uitgeschakeld in de Europa League en staat in de Eredivisie op een teleurstellende derde plaats, met een achterstand van dertien punten op koploper Ajax. De achterstand op nummer twee AZ bedraagt na vijftien wedstrijden zeven punten. Zowel bij de achterban van PSV als intern binnen de club heerst er onvrede over de resultaten. “Ook binnen de spelersgroep heerst onvrede, al is dat in de meeste gevallen logisch omdat het veelal om ongelukkige reserves gaat”, aldus de krant.

PSV treft tot aan de winterstop Fortuna Sittard (thuis), Rosenborg BK (thuis), Feyenoord (uit), GVVV (uit) en PEC Zwolle (thuis). Deze wedstrijden staan in het teken van overleven, waarna in de winterstop gekeken zal worden of eventuele versterkingen haalbaar zijn. In de tweede seizoenshelft zal PSV zich volledig op de tweede plaats richten. Met oog op de voorrondes van de Champions League is deze positie is belangrijk voor het team van Van Bommel. Bij PSV is volgens het dagblad het 'gegeven doorgedrongen dat Ajax op dit moment te ver uit is gelopen en normaal gesproken dus niet meer te achterhalen is'.


Poll

Verwacht jij dat PSV dit seizoen hoger dan de derde plaats eindigt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door janta)

“Bij PSV volgens het dagblad het 'gegeven doorgedrongen dat Ajax op dit moment te ver uit is gelopen en normaal gesproken dus niet meer te achterhalen is'.” Slimme jongens daar in de Brainport.

3 december 2019 om 00:07

Maar willen de echt goede spelers wel spelen voor een tweede plek. Dus komen die wel? Of gaat Bommel nu toch eindelijk spelen met Perreiro én/of Guti. In de eredivisie moet dat toch kunnen lijkt me, met een controleurtje minder.

3 december 2019 om 00:09

En wat gaat er gebeuren als er weer geen CL gehaald wordt? Bergwijn, Malen, evt Iha. Die willen zich toch op niveau testen.

3 december 2019 om 00:47

Maar die waren er toch ook bij toen er niet gewonnen werd van Lask Linz en verloren werd van Basel? Ook zij hebben aangetoond zich nog niet te kunnen meten aan dat niveau. Bergwijn had psv persoonlijk langs Basel en Lask moeten schieten en dat verzuimde hij. Tevens hebben zowel Malen als Bergwijn een nieuw contract getekend dus met hun goeie verstand hebben zij hun toekomst voor de komende jaren aan psv verbonden.

3 december 2019 om 06:54

Gio, dat klopt helemaal, maar je weet ook hoe dat gaat. Tijdens het tekenen leek er veel toekomst te zijn, maar achteraf blijkt het allemaal niet zo rooskleurig te zijn als voorgesteld, vooral mogelijk gemaakt door een falende td. Hoe dan in de toekomst? Wordt dit beter? Volgens mij is het geld wel een beetje op na al die slechte aankopen. Maar we zullen zien. Als laatste nog even: je hoort toch altijd dat spelers weg willen als ze geen CL hebben gehaald (ook bij topclubs in Engeland etc), terwijl ze er zelf mede verantwoordelijk voor zijn geweest?! Maar dat willen voetballers maar niet zien, zelfkritiek is een zeldzaam goed in deze wereld. Dus ligt het bovendien vaak niet aan hen, maar aan de ander. Ik denk dat Bergwijn (en evt Malen) weggaat, ook omdat PSV het geld nodig heeft.

3 december 2019 om 00:44

Het grappige aan dit bericht vind ik dat er helemaal niks veranderd. Je zal als PSV toch altijd als doelstelling hebben om te winnen? Of je nou voor plek 1 of plek zes gaat de insteek van de wedstrijd zal altijd winnen zijn.

In de technische directeur heb ik nog minder vertrouwen dan bij van Bommel De jong moet gewoon plaats maken voor een echte vakman; hoop dat ie tegen wat gezonde kritiek kan

3 december 2019 om 01:07

Wat maakt iemand een vakman, welke kwaliteiten vraagt deze functie en op welke aspecten schiet De Jong tekort?

3 december 2019 om 09:27

Uhhh 8 aankopen , 8 miskopen. Daarop wellicht ? Bij elke baan mag je vertrekken als je 40 miljoen verspilt.

3 december 2019 om 09:36

Gelukkig hebben die spelers nog restwaarde, dat scheelt al. Het is bizar zwaar werken, in wat voor functie dan ook, als je met dit soort bedragen moet werken. Van buitenaf is het heel lastig inschatten wat er echt binnen een organisatie speelt. Vaak moet er naar output gekeken worden, maar ook weleens naar input. Als organisatie moet je, je strategische keuzes maken en geloven dat je het juiste doet. Als je bij de eerste de beste tegenslag een ander pad gaat bewandelen krijg je chaos en paniekvoetbal. Toon Gerbrands die al jaren miljoenenbedrijven leidt zal vast aardig in kunnen schatten wat iemand brengt. Heb je weleens nagedacht hoe pittig een ontslag voor iemand is? De oproep om iemand te ontslaan op basis van wat je van een afstandje ziet vind ik echt kwalijk en kortzichtig.

3 december 2019 om 10:07

Bij een voetbalclub kan je prima inschatten hoe het gaat, daar hoef je niet voor in de keuken te kijken. Ze hebben niet alleen heel veel geld door de plee gespoeld met belachelijke aankopen maar lopen daardoor dus ook eventuele CL gelden mis. De absolute toptalenten Malen en Bergwijn zullen ook in marktwaarde minder stijgen dan wanneer ze vooral Europees niet zo voor paal gezet zouden zijn dit seizoen. Het effect van dat zwakke beleid dreunt dus behoorlijk door. Wel eens dat we niet moeten doen alsof iedereen dat wel even zou oplossen bij Psv, maar een mening formuleren op wat we te zien krijgen lijkt me niet meer dan normaal.

3 december 2019 om 10:19

Verbeek won ooit de prijs voor trainer van het jaar en gaf aan niks anders te hebben gedaan qua input dan in het zwakke jaar ervoor. Het was voor mij een besef dat het lastig in te schatten is als je buiten de organisatie staat. Die mening snap ik heel goed en dat moet ook zeker kunnen, maar de eeuwige oproep om iemand te ontslaan vind ik altijd wat extreem. Er wordt hierboven aangegeven dat De Jong plaats moet maken voor een echte vakman, maar mijn gevoel zegt mij dat Ajacied34 even min als ik weet wat de functie echt inhoudt.

Dus de eerstvolgende zaadpartij van PSV betekent einde van van Bommel bij PSV? Heb het vermoeden dat het lastig gaat worden voor Mark. Feyenoord en PEC Zwolle uit kan zomaar vervelend uitpakken.

3 december 2019 om 09:49

Dit is makkelijk zeggen met Fortuna en Rosenborg eerst nog thuis. Die moet PSV zelfs in deze vorm makkelijk pakken. Thuisvoordeel is daar denk ik te groot voor. En let maar op, als ie deze twee wint en vervolgens Feyenoord verliest (wat zomaar kan), dan gebruikt ie het excuus dat het tegen Fortuna en Rosenborg wel goed ging en lekker blijft zitten / mag blijven zitten.

3 december 2019 om 10:05

@thebrrightone Ik verwacht uit dit rijtje dat vooral Feyenoord uit een lastige wedstrijd wordt, helemaal nu Dick daar ook trainer is. Zwolle spelen ze trouwens thuis en niet uit. Dus maar 1 lastige uitwedstrijd en de rest zijn thuismatches.fortuna Sittard (thuis), Rosenborg BK (thuis), Feyenoord (uit), Gvvv (uit) en PEC Zwolle (thuis).

3 december 2019 om 10:05

Een zaadpartij wordt het sowieso, dat is het namelijk al 3 seizoenen. Het draait nu (en dat deed het altijd al) alleen om de punten. Winnen verbloemt namelijk altijd genoeg voor PSV, dan maakt het spel nooit uit. Behalve als ze verliezen, dan gaat Markie ineens roepen over goeie eerste helften en beter dan de tegenstander.

Tja, leuk dat overleven tot aan de wintersport maar zolang John de Jong daar nog zit verwacht ik weinig vuurwerk.

3 december 2019 om 00:15

Als ze vuurwerk willen kunnen ze beter Theo Lucius aanstellen.

3 december 2019 om 10:06

@yelle is denk dat het veiliger is om vooral aantal verhuurde spelers terug te halen, in het bijzonder Obisipo en Junior. Denk dat deze spelers wel iets kunnen toevoegen aan dit elftal. Obisipo LCV zodat Viergever LB kan. Lammers komt ook terug dan heeft PSV voor niets 3 versterkingen erbij. Mogelijk proberen van Ginkel vast te halen - vooral met het oog op volgend seizoen - zodat hij de leider wordt op het middenveld.

Waar haalt PSV de arrogantie vandaan om te gaan denken dat ze boven AZ zullen eindigen?

3 december 2019 om 00:13

Waar haal je arrogantie nou vandaan? Ik lees nergens dat ze bij PSV denken dat ze AZ wel even inhalen? Je moet altijd hoop houden. 7 punten met nog 19 wedstrijden, heb wel gekkere dingen zien gebeuren de afgelopen jaren.

3 december 2019 om 00:18

Dat is gewoon een reëele doelstelling en heeft niets met arrogantie te maken. Als je dit soort doelstellingen niet meer stelt ben je binnen de kortste keren topclub af. 7 punten voorsprong is echt geen enorme afstand. AZ is jong en gaat punten verliezen en je speelt nog een keer tegen ze. Geen rare doelstelling en raar om over arrogantie te beginnen. Je verwart arrogantie met ambitie.

3 december 2019 om 00:29

Waarschijnlijk hebben ze dat geleerd van de Ajax fanboys die vorig seizoen wel dachten dat de CL in de pocket was 😂😂

3 december 2019 om 00:32

Omdat ze in Eindhoven weten dat AZ nog 2x tegen Ajax moet spelen...

3 december 2019 om 00:37

En dan nog voldoende punten overhoud om PSV van hun lijf af te houden. Na de 0-4 nederlaag in eigen huis zie ik geen enkele rede waarom PSV wel wint in Alkmaar.

3 december 2019 om 01:00

Ja maar 1 punt is natuurlijk nog te overbruggen,misschien niet tegen PSV maar AZ die laten ergens anders nog wel een puntje liggen.maar eerlijk gezegd denk ik zelf dat Willem 2 PSV ook nog wel passeert.

3 december 2019 om 01:22

Het loopt bij PSV totaal niet. Maar in het begin van het seizoen ging het wel aardig. Daarnaast heeft AZ niet een selectie die heel veel blessures op kan vangen. Het is nog maar de vraag of spelers als Stengs, Boadu, Wijndal etc. 40-50 wedstrijden kunnen spelen in een seizoen. Uiteindelijk zullen we het wel zien en ik geloof ook niet dat PSV nog heel veel misstappen kan veroorloven maar ook AZ kan zo maar 2 keer achter elkaar punten verliezen.

3 december 2019 om 03:56

Maar als je tweede wordt moet je je weer dmv kwalificaties gaan plaatsen voor de CL. En gezien de dramatische resultaten van PSV de afgelopen 5 jaar zullen ze sterke tegenstanders loten.

3 december 2019 om 05:35

Blessure of schorsing van Koopmeiners, Boadu of Stengs? Misschien wel alledrie, want dan zou je richting de situatie gaan waardoor AZ in Eindhoven won. Psv mistte 5 basisspelers en kreeg al vroeg rood.

3 december 2019 om 07:06

Wat is dit nou weer voor een beperkte reactie. 😅😅😂 Tweede worden is een prima en reële doelstelling, en ik denk persoonlijk dat ze dat nog wel gaan redden.

3 december 2019 om 08:08

Anderzijds wel fijn om te weten dat het blijkbaar dus al vaststaat dat AZ boven PSV eindigt.

3 december 2019 om 09:45

AZ zal echt wel een terugval krijgen. Wat echter wel bijzonder is is dat ze nu buiten Ajax om nu bijna alle moeilijke uitduels al gehad hebben: PSV, Feyenoord, Utrecht, Vitesse en Willem II. Dat maakt de huidige prestatie toch vrij bijzonder

3 december 2019 om 10:09

"waar haalt PSV de arrogantie vandaan om te gaan denken dat ze boven AZ zullen eindigen?" Nergens staat dat PSV dat even denkt. Ze gaan er voor strijden. AZ zal ook nog veel punten laten liggen. Blessures en krappe selectie. "na de 0-4 nederlaag in eigen huis zie ik geen enkele rede waarom PSV wel wint in Alkmaar." Volgens mij miste PSV toen 5! basisspelers. En ook nog aantal van je beste spelers zoals Malen, Bergwijn en Ihattaren en voor hen een nuttige schakel met Viergever. Haal bij AZ Stengs, Koopmeiners, Boadu en nog 2 spelers weg en dat elftal zou ook 4-o verliezen van AZ of zelfs van een Utrecht.

Moet die mogelijke versterking hen dan helpen tweede te worden, of willen ze een versterking halen die vanaf de zomer hen weer aan het moet kampioenschap helpen? Want als ze inderdaad geld willen uitgeven met als doel dit jaar nog tweede te worden ga je uiteindelijk nat tegen een club als AZ, waar ze wat verder vooruit kijken. Ze kunnen dit jaar beter als overgangsjaar beschouwen, Van Bommel laten zitten en hem laten analyseren waar volgens hem de pijnpunten liggen en waar de spelersgroep versterkt moet worden.

3 december 2019 om 00:52

Er is 35 miljoen uitgegeven aan 3 spelers maar geen van allen maken het waar. Nog meer financiële risico's nemen om Ajax en AZ te kunnen bijhouden?

3 december 2019 om 07:26

Niet slecht is niet goed genoeg, voetbalt redelijk mee maar rendement is 0, middenveld plus aanval van PSV heeft op Bergwijn en Malen na heel weinig scorend vermogen, vooral omdat je van Ihattaren nog niet mag verwachten dat hij de boel op sleeptouw neemt

3 december 2019 om 08:10

Leg maar 15 neer voor Angelino.

3 december 2019 om 08:47

Waarom doan niet op het middenveld proberen als verbindingspeler, doet ie nog toch al op de vleugel?

3 december 2019 om 16:36

PSV heeft met Ihattare Malen en Bergwijn een geweldige voorhoede maar alles achter hen van middenveld tot achterhoede, zijn modale spelers waarmee je geen prijzen kan winnen. Geen Europees voetbal meer, in de competitie staan ze er ook niet geweldig voor wat betekend, volgend jaar geen CL. Ik ben bang dat er niet veel ruimtes meer is om nieuwe spelers te gaan aantrekken zonder dat er anderen verkocht zijn. 1 seizoen zonder CL kan je opvangen maar 2 ?

Ik moest even reageren, waar halen mensen vandaan dat PSV een zwakke selectie heeft ? Bankzitter bruma zou op Ajax na bij elke eredivisie club in de basis staan. Geld ook voor meerdere bankzitters. Ik vind dit persoonlijk allemaal de schuld van Bommel. Als er een normale trainer zit. Durft ik te wedden,dat jongens normaal gaan spelen. Het lijkt alsof er geen chemie is niemand een idee en of zin heeft. Een baumgarl is gewoon een enorm solide verdediger, maar word overal afgekraakt. Hij begon enorm sterk, net zoals Bruna. Niemand van PSV bakt er wat van en dat is aan van Bommel te verwijten.

3 december 2019 om 10:03

Ik denk dat de helft van de spelers prima kunnen vallen maar gewoon mentaal kapot worden gemaakt door Mark. Baumgartl begon heel prima aan het seizoen, had toen 1 mindere wedstrijd en boem meteen op de bank. Guti begon ook gewoon als beste middenvelder aan het seizoen maar als het niet liep werd hij er altijd uitgehaald terwijl Rosario elke wedstrijd slechter was dan hij. Bruma krijgt ook gewoon zeer weinig vertrouwen als een aankoop van 15 miljoen, die jongen heeft waarschijnlijk gedacht dat hij voor de basis werd gehaald en nu blijkt niks minder waar te zijn. Verder lijkt me het team moraal ook niet zo lekker gezien die keepersituatie en de manier waarop de meeste spelers reageren op een wissel. Wat moeten Lato en boscagli wel niet denken? Sadilek is bij Emmen en Willem 2 gewoon hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor 3 tegengoals en Lato mag nog niet eens een minuutje opdraven en boscagli wordt na een solide begin niet eens meer meegenomen naar Emmen uit. Ik denk dat er inderdaad genoeg goede voetballers zitten in het team maar dat de coach gewoon te zwak is om hier een geheel van te maken.

Dick Advocaat en Frank Arnesen zitten helaas nu bij Feyenoord. Ik zou hun proberen te halen in de winterstop. De ervaring die je nodig hebt. En voor hun een stap vooruit.

3 december 2019 om 05:34

@woutersl onzin natuurlijk! Arnesen zit net twee weken bij Feyenoord. die gaat nu echt niet naar Psv. zelfde verhaal met Advocaat die er ook net twee maanden zit

3 december 2019 om 10:15

@woutersl denk dat ze meer behoefte hebben aan een type Huub Stevens nu. Gewoon komende tijd overleven en plek 2 proberen te bemachtigen. Staan daardoor qua ontwikkeling wel even stil, maar CL weer missen zou denk ik groter probleem zijn. Dan wordt het wat moeilijker om spelers te halen. Als TD proberen LvG te halen. Hij kan ook gelijk de jeugdopleiding nog meer professionaliseren. Hij is ook iemand die de druk weg kan halen bij v Bommel. Je ziet nu JdJ nooit op TV - althans ik zie hem nergens - of je leest niets van hem dat hij zijn beleid komt verdedigen of v Bommel steunen.

Er wordt elke keer gezegd dat PSV zo’n slechte selectie heeft maar dat vind ik dus totale onzin. Ze hebben na Ajax de beste selectie, het probleem is dat er een eigenwijze en incapabele manager zit in de persoon van Mark van Bommel. Hij blijkt er geen team van te kunnen maken en stelt spelers op verkeerde plekken op omdat hij denkt dat hij net als van Gaal spelers op ongewone plekken op te stellen waarna diegene dat ontzettend goed in blijkt te kunnen vullen. Zet er ieder ander neer en het gaat lopen.

3 december 2019 om 08:48

Klopt en iedere supporter ziet t, alleen bij psv zelf ziet niemand het

Op korte termijn één misstap is fataal.... nou dat is over 2 weken uit bij Feyenoord. Daar verliezen we traditioneel altijd en deze keer heb ik het er graag voor over om van Bommel te zien vertrekken

3 december 2019 om 08:08

Als dat een traditioneel verlies wordt, dan is dat geen misstap. En dan kan Van Bommel lekker blijven zitten.

3 december 2019 om 08:50

Miss een 6-1 Nee zonder grappen met een dikke nederlaag in die richting zie ik t wel als eindpunt voor van Bommel

3 december 2019 om 09:43

Ik denk dat ze met knikkende knieen naar de Kuip zullen gaan ondanks het feit dat Feyenoord kwalitatief een stuk minder is dan voorgaande seizoenen. Een paar uitzonderingen daar buiten gelaten gaat het bijna altijd mis daar voor PSV. Thuisduels tegen Fortuna en PEC zie ik ze wel probleemloos winnen.

Van het komende programma zie ik het ze alleen in de Kuip erg moeilijk krijgen. Ik denk niet dat hij zich zorgen hoeft te maken. Realistisch om je nu op de 2e plek te richten. AZ gaat echt wel een terugval krijgen. Ajax overigens ook, al is 13 punten en een doelsaldo van bijna +30 in het voordeel van de Amsterdammers niet meer in te halen, zelfs niet in de gekke wereld die voetbal heet.

Van Bommel krijgt dit niet meer op de rit. Dat ligt vooral aan de spelersgroep waar hij – met meer of mindere inspraak – mee opgezadeld is. Op een handvol spelers na heeft PSV vooral spelers die iets mankeren om structureel op Nederlands topniveau te kunnen presteren. Het zou zwak zijn om dat aan leeftijd op te hangen, hoewel het totaalplaatje wel laat zien dat gezien hun prestaties (beoogde) kernspelers met meer ervaring Zoet, Schwaab, Viergever, Hendrix en Afellay de routiniers zijn die PSV bij de hand moet nemen. Ik kan me voorstellen dat Bergwijn en Malen wel klaar zijn met welk soort advies uit die hoek en dusdanig gefrustreerd zijn dat ze na dit seizoen hun biezen willen pakken. Ajax heeft in dezelfde leeftijdscategorie Tadic, Ziyech, Blind en Tagliafico wel echte leiders, waar Van Bommel uit arren moede Dumfries als aanvoerder moet kiezen, die bij een goed beleid juist de meest zorgwekkende speler in je basiself zou moeten zijn. Overigens denk ik niet dat PSV het probleem wel even oplost. In de winterstop is het lastig om directe versterkingen te halen, vaak zijn dat spelers die buiten de boot vallen elders. Door een blessure, een krasje of gewoon gebrek aan kwaliteit. De Jong – waarvan ik gisteren las dat hij een enthousiaste Lyanco zelfs al vóór het WK O20 in Eindhoven had ontvangen, en vervolgens weer liet lopen! – lukt het al niet om in de zomer dit soort troep te vermijden. Ik heb dan geen illusie dat hij na de kerst ineens met een tweede Guardado of Moreno op de proppen weet te komen.

Die beker is vorig seizoen ook al verkloot door Mark door in eigen huis van RKC te verliezen!!! Hoe triest. Stap ajb vandaag nog op!!! Pure kapitaalvernietiging.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax95
5.PSV73
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper30
O. BoscagliVerdediger30
P. MaxVerdediger31
D. DumfriesVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
270 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München
Laatste voetbalnieuws

‘Er is vorig seizoen een ongezonde situatie rondom Ihattaren ontstaan’

Mohamed Ihattaren heeft volgens Arnold Bruggink vorig seizoen te veel vrijheid gekregen van Mark van Bommel en Ernest Faber. De talentvolle middenvelder moet uit een ander vaatje tappen nu Roger Schmidt...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 27 september
Sheffield United wil vooralsnog niet voldoen aan de vraagprijs van de begeerde Rhian Brewster. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren