‘De rol die hij bij Ajax heeft zal hij niet bij Manchester City krijgen’

Maandag, 2 december 2019 om

Hakim Ziyech behoort volgens Kenneth Perez niet tot de absolute top van Europa. De Deense analist is zeer onder de indruk van de kwaliteiten van de Marokkaans international, maar denkt niet dat de aanvallende middenvelder van Ajax een vaste basisspeler zou zijn bij Europese grootmachten als Barcelona, Real Madrid en Manchester City.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Hakim Ziyech behoort tot de absolute wereldtop


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door fr_jc)

Lol kijkt Perez weleens naar Real? Daar spelen op rechts Bale, Vazquez en meer spelers daar getest. Ziyech is nu echt wel beter dan die spelers en zou basis spelen. Bij Juve vaak Cuardedo. Ziyech vind ik beter. Chelsea William, vind Ziyech beter. Perez benoemt expres clubs zoals City waar al veel sterren lopen. Zo probeert hij te "bewijzen" dat Ziyech geen top is. Misschien zou Ziyech nu geen plek hebben bij City, PSG, Barcelona en Bayern, maar bij alle andere clubs wel of hij is minimaal even goed wat er speelt. Liverpool achter spits op rechts niet ondat Salah daar speelt.

2 december 2019 om 23:35

Forget it. Willian is onschendbaar bij ons. Hij zou zelfs Mbappe naar een andere positie verdrijven. cuadrado speelt vaak soort van rb dus sws niet vergelijkbaar. Heeft miss 2 wedstrijden op rw gestaan

2 december 2019 om 23:38

Ziyech beter dan Bale, ga je mond spoelen kerel... Los van zijn houding met de club is hij nog altijd 3 klassen beter dan Ziyech.

3 december 2019 om 09:45

@forzazitterd o ja Bale momenteel 3 klassen beter?? Waar blijkt dat uit? Kom niet me prestaties van tig jaar geleden. Die man is continue geblesseerd. Tot nu dit seizoen 2 matches in de CL en amper 100 minuten gespeeld. Heeft geen assist of goal gemaakt. Ziyech is nu 2e jaar zeer dominant in de CL en speelt alles en bijna altijd beslissend tegen de beste clubs. Die man heeft zoveel impact dus leg eens uit hoe Bale nu 3 klassen beter is.

3 december 2019 om 10:21

Je zegt het zelf al Bale is de afgelopen jaar constant geblesseerd geweest dus waarom vergelijk je ze dan?

3 december 2019 om 18:12

Wat heeft Bale de laatste jaren laten zien?

4 december 2019 om 00:01

Vier keer de CL gewonnen en in meerdere finales gescoord. Ook in een finale Barcelona gedeklasseerd. Moet je dit nog vragen? Bale heeft in elk geval tig keer meer laten zien dan Ziyech die nu net aan z’n tweede seizoen bezig is dat hij serieus wordt genomen door de top.

3 december 2019 om 00:22

Leipzig zal perfect zijn en daar zal die ook de man zijn.

3 december 2019 om 09:45

@elphenemeno wat heeft Ziyech te zoeken bij leipzig? Die man kan echt wel bij betere xlubs spelen.

3 december 2019 om 10:33

@mrkrillin; Ben het met je eens dat Zyech bij betere / groters clubs kan spelen. Echter is er geen ene grote club die voor hem komt. Zelfs niet na het geweldige vorige seizoen en vraag me echt af of dat Ziyech uberhaubt die laatste stap kan / gaat maken.

3 december 2019 om 11:52

Fr_jc: Daar heb je misschien gelijk in, al moeten we nog afwachten wat er komende zomer voor aanbiedingen binnen gaan komen. Maar dan rest nog altijd de vraag: zou Ziyech Ajax verlaten voor RB Leipzig, ik denk het persoonlijk niet, gezien hij clubs als Sevilla en Roma ook afwees, en die zie ik toch een beetje als een zelfde kaliber. Meedoen voor de CL plekken in een topcompetitie maar geen kampioenskandidaat bij uitstek (alhoewel RB Leipzig wel meer kans heeft om de BL te winnen dan dat Sevilla en Roma hebben om resp. La Liga of de Serie A te winnen). Ziyech houdt heel erg van vastigheid en moet echt op zijn plek zijn om uit te blinken, bij Ajax is hij dat inmiddels. Bij een volgende club is dat nog maar de vraag. Neem daarbij mee dat je bij Ajax gewoon vol voor de nationale prijzen gaat en ook in Europees verband lekker meedoet (dus een beetje van hetzelfde kaliber bent als Leipzig, Sevilla, etc.) en ik denk dat Ziyech, met zijn vorstelijke salaris bij Ajax ook in ogenschouw genoemen, niet zo gauw verleid wordt door een club als Leipzig. Als er geen echte topclubs op de stoep staan deze zomer zie ik hem 'gewoon' bij Ajax blijven. En eerlijk, ik zou een gat in de lucht springen als dat het geval is, en met mij alle Ajacieden!

3 december 2019 om 12:35

Sander; Nou, over Leipzig kunnen we meteen duidelijkheid verschaffen, dat zou voor Ziyech absoluut geen stap vooruit zijn. Zo ook de door jou genoemde Sevilla of Roma niet. 'momenteel' zijn die clubs niet beter dan Ajax en Ziyech, zoals hij spreekt wil een stap maken. Die stap zou dan naar de Europese top zijn, die hebben vorig seizoen al goed kunnen kijken naar wat hij allemaal wel danwel niet in huis heeft. Ik blijf me verbazen dat er niet 1 club is geweest uit de top die uberhaubt navraag gedaan heeft, zelfs niet voor de 30 - 35 miljoen, een schijntje vandaag de dag voor zo'n speler als Ziyech. Over het geld hoeven we het niet te hebben, daar doet Ziyech het niet voor, de overstap, verdient geloof ik +/- 4 miljoen en zie Roma of een Sevilla dat niet verbeteren, dus is de top zijn bestemming... We gaan het meemaken aan het einde van het seizoen of de top komt. Ik vind dat hij de stap wel aan kan, maar wie ben ik of wie zijn wij

3 december 2019 om 00:25

Cuadrado, Vazquez zijn dan ook B-garnituur, Bale vind ik dan weer een heel ander type die je helemaal niet kan vergelijken met Ziyech. Verder ben ik het met je eens.

3 december 2019 om 09:48

@cholo10 Het doet er niet toe of die spelers B-garnituur zijn. Het gaat er om, ze spelen veel wedstrijden bij hun clubs. Ziyech is momenteel beter dan die spelers, dus hij zou ook mee kunnen bij dat soort clubs. Tuurlijk een Mpabbe speelt hij er niet uit, een Messi niet etc, maar mensen doen alsof clubs als Barca 24 Messi's hebben rondlopen. Andere posities maar een Alcácer kwam ook tot 23 wedstrijden in 1 seizoen bij Barca, Vidal pakt zijn matches, vorig jaar Boateng etc.

3 december 2019 om 12:02

Krillin: you make my point exactly. De vraag is toch helemaal niet of hij de leider zal zijn van City of Real...daar is hij nog niet en misschien wel nooit. Maar als hij daar een goede bijdrage levert en in 80 procent vd wedstrijden meddoet, dan is hij al geslaagd en goed genoeg voor de ultieme top. Dat is iets wat maar weinig spelers uit NL gelukt is. Dat wij in NL daar nu allemaal al vooraf aan twijfelen terwijl hij wekelijks in de CL excelleert, dat zegt echt wat over ons...... En met alle respect maar als ik de lyrische verhalen over Donnie, Matthijs en Frenkie elke week lees (terecht hoor) dan ik vraag me echt af of we ook zo kritisch waren geweest als Ziyech een vrolijk lachend blond jongetje was geweest. Met dezelfde kwaliteiten.

3 december 2019 om 00:32

Liverpool speelt niet met een 10 dus kan je wel zeggen achter de spits. Klopp gaat zijn tactiek niet omgooien voor Ziyech. Cuardado speelt nooit op rechts aangezien hij dit seizoen op rechtsback speelt en Juventus bijna altijd met 2 spitsen speelt. Concurrent zou dan bijvoorbeeld Dybala zijn en die vind ik wel beter dan Ziyech. Bale is een heel ander type speler maar Ziyech komt natuurlijk niet in de buurt van de prestaties van Bale..

3 december 2019 om 09:51

@tilburg013 Een Lallana heeft bij Liverpool dit seizoen ook al 6 wedstrijden gespeeld. Als aanvallende middenvelder is Ziyech echt wel beter dan hem. Daarnaast het heeft geen zin om te kijken naar de prestaties van Bale van jaren terug. Het gaat om nu.een ziyech is afgelopen seizoen en dit seizoen gewoon beter dan hem.

3 december 2019 om 06:46

Ik ben het helemaal met je eens wat de onoprechte redenering van Perez betreft. Kenneth zegt over city dat daar Kevin en nog meer van dat soort spelers rond lopen alsof de rest van de middenvelders van city ook maar in de buurt komen van Kevin. De Bruyne is met afstand de beste speler van City dus het feit dat Perez hem als voorbeeld gebruikt doet hij alleen om zijn gelijk te willen halen. Als hij oprecht was dan had hij de vergelijking met David Silva gemaakt en in mijn ogen is Ziyech vandaag de dag simpelweg beter dan Silva. Ik heb daarnaast ook sterk het gevoel dat Ziyech het systeem van guardiola veel beter begrijpt dan Silva, laatstgenoemde is een geweldige voetballer maar de Ziyech van dit seizoen leest het spelletje gewoon veel beter.

3 december 2019 om 09:46

City speelt in een 4-3-3 zonder 10, je wil zeggen dat Ziyech bij City op cm beter zou zijn dan David Silva. Misschien wel de beste middenvelder van de afgelopen 10 jaar in de PL? Het zijn ten eerste hele verschillende spelers, Ziyech kan die cm rol niet eens spelen. En daarnaast is hij nu 34 knap hoor dat Ziyech dan nu beter zou zijn. Zonder Silva had City al die prijzen niet gewonnen. Fundamenteel voor het systeem dat ze spelen. En dan vergelijken met Ziyech die alleen een schamele eredivisie heeft gewonnen terwijl Silva bij de beste spelers van zijn generatie hoort. Mensen zijn echt de weg kwijt. Verschil is dat Ziyech 50x balverlies lijdt per wedstrijd in een hele zwakke competitie en Silva dit maar 7/8x gebeurd per wedstrijd..

3 december 2019 om 09:58

@analist25 ja precies, ze doen alsof City inderdaad 25 Kevin de Bruyne hebben lopen. Bij een City zou Ziyech vooral concurreren met Bernardo Silva en Riyad Mahrez en mindere mate met David Silva. Of Ziyech op dit moment beter is dan deze spelers zal vooral een persoonlijke voorkeur zijn. Maar zoveel slechter is hij niet. Hij zal meedraaien daar. Ze doen alsof Ziyech alleen naar een topclub kan gaan, als hij zelfde impact moet hebben als een Messi of CR. Bijna alle topclubs hebben paar wereldsterren en de rest gewoon goede voetballers erom heen. En we hebben nu vooral over City gehad, maar die hebben alleen al sinds Pep er is bijna 780 miljoen geinvesteerd, terwijl er al spelers als de Bruyne, Aguero, Sterlinge en Fernandinho rondliepen. City is dus een extreem voorbeeld waar veel topspelers rondlopen. Waarom wijzen ze niet naar Man Utd, Chelsea, Spurs, etc.

3 december 2019 om 19:45

@Tilburg013 Silva speelt helemaal niet als controleur maar als linkermiddenvelder. Verder boeit het mij niet wat Silva in het verleden allemaal gepresteerd heeft, het feit dat hij nu nog in de basis staat bij city is voor mij het bewijs dat Ziyech daar ook kan spelen want als je mijn reactie goed had gelezen dan had je kunnen zien dat ik bewust schreef dat hij VANDAAG DE DAG simpelweg beter is dan Silva. Noem mij 1 ding wat Silva kan en wat Ziyech niet kan..?

3 december 2019 om 13:21

Perez en Moussou. Als Perez dan de clown is, is Moussou de acrobaat... Met real en Barcelona komen en dan city eruitichten die inderdaad best al wat creatieve middenvelders hebben. Real kan juist de creativiteit van Zyiech goed gebruiken. Wat dat betreft heb ik van Hanegem hoger staan dan Perez die teveel de analist acteert zonder met een inhoudelijk verhaal te komen behalve het afgezaagde balverlies. Beter op die positie 8 keer balverlies en 2 acties waaruit een doelpunt komt dan 10 risicoloze balleltjes waarmee je alleen de cijferjunkies tevreden stelt.

Ik snap het niet, Mahrez en Ziyech zijn totaal verschillende spelers, ook al spelen ze allebei aan de rechterkant. Mahrez is een complete vleugelspeler, terwijl Ziyech van rechts toch uiteindelijk weer na de aanvallende as trekt om een steekbal of een schot af te lossen. Gewoon een spelmaker. Ja ze hebben allebei Noord Afrikaanse roots, maar als speler zijn ze totaal verschillend. Mahrez is ook wat fysieker en heeft meer snelheid, terwijl Ziyech minder snel geblesseerd raakt en uithoudingsvermogen heeft.

2 december 2019 om 23:24

Zo kortzichtig zijn mensen nu eenmaal. Als Ajax achter een Servisch verdedigend talent aan zit dan is dat de nieuwe Vidic, puur door zijn afkomst, ook al lijken ze qua spel totaal niet op elkaar. Ziyech en Mahrez zijn totaal andere spelers, maar hey, het zijn Noord Afrikanen dus we gaan ze constant met elkaar vergelijken terwijl je inderdaad Ziyech misschien beter met een Reus of Ozil kunt vergelijken en Mahrez met een Sane ofzo (ook geen perfecte vergelijking maar OK, het idee is duidelijk)

2 december 2019 om 23:45

Haha, Ozil en Ziyech is misschien beter, want Reus blijft naar mijn mening beter als schaduwspits/vleugelspeler. Maar hij valt meer in het straatje van Eriksen, De Bruyne, Bruno Fernandes, Pjanic (de oude versie, toen hij nog aanvallender ingesteld was in plaats van die controlerende rol die hij vaker bekleed bij Juve), etc. Echte spelmakers/middenvelders die dat ook uitdrukken in cijfers/rendement in zowel assists als goals.

3 december 2019 om 00:55

De Bruyne is ook wel een heel ander type dan Ziyech. Wat een loopvermogen heeft die gast, gecombineerd met best veel fysiek voor iemand met zijn technische bagage. Is meer een cm geworden (box to box) waar die vroeger inderdaad echt een 10 was.

3 december 2019 om 07:50

Bruno Fernandes vind ik juist meer in straatje: Donny v/d Beek, Ramsey etc passen. Niet echt bij die technische nummers 10 die je opnoemt

Dit is ook wel weer een typisch stuk van Perez. Een club opnoemen die al vol zit met toppers ipv andere topclubs die echt wel een Ziyech kunnen gebruiken.

3 december 2019 om 00:15

Ik denk dat Dortmund voor Ziyech heel geschikt zal zijn. Een transfer van Sancho zit eraan te komen, en moet opgevangen worden. Dortmund speelt de laatste tijd grotendeels niet best, en dat heeft met name te maken met een gebrek aan beweging en creativiteit. Ze bouwen op zonder enig plan hoe ze bij het doel van de tegenstander gaan komen. Ziyech heeft precies de kwaliteiten en het voetbalgogme om dit te verhelpen, ik hoop dan ook dat áls hij dan gaat, hij naar Dortmund verkast. Hij kan daar voor de creatieve impuls zorgen met zijn splijtende passes.

3 december 2019 om 00:27

Zou inderdaad een mooie stap voor hem zijn en bij Dortmund kan ie ook de grote man zijn samen met Reus. Hoop stiekem dat hij naar Atletico komt.

Volgens mij vergeten sommigen hoe goed je wel niet moet zijn voor de echte wereldtop. Dat is echt een hele grote stap. Daar kunnen Griezmann, Coutinho en Dembele bijvoorbeeld mee over praten. Vind wel eerlijk gewoon dat hij voor de absolute top (Barcelona, Real Madrid, Liverpool etc) wel te kort komt, al helemaal op het middenveld. Mist imo de juiste intensiteit in zijn spel en teveel balverlies. Kijk eens voor de grap naar een Modric of Kevin de Bruyne hoe vaak die balverlies lijden in een wedstrijd bijna niet. Volgens OPTA leed hij vorig seizoen trouwens 826 keer balverlies, wat neer komt op 31 keer per 90 minuten. Dat kan echt niet bij de absolute top. Als hij naar het buitenland wil zou ik me focussen voor een plek op de vleugels.

3 december 2019 om 00:01

@EL_Guaje7 Volgens mij gebruikt iedereen non argumenten waarom het niet kan. Sterker nog ik zie meer redenen waarom Stengs nooit zal slagen bij Ajax in de gehele argumentatie. Ziyech was zg leuk, maar niet echt goed bij Twente. Bij Ajax moest hij toch echt gaan meeverdedigen en zou hij niet de absolute ster zijn. Zie hier. Toen werd het een leuke EL voetballer, maar in de CL tegen de echte top zou hij verzuipen. Zie daar. Nu is het, het non argument balverlies. Bij balverlies is er een ontvanger en een verzender. Niet alleen een verzender. Ik heb Ziyech ballen zien geven die resulteerde in balverlies, die andere, betere spelers gehad zouden hebben. Ziyech speelt misschien wel het beste van zijn gehele carrière. Als de druk erop komt, staat hij op. Zijn rendement is gigantisch en zijn werk ethiek net zo. Ziyech is een raspaard die niet vies is van hard werken. Precies wat de James en Ozils van deze wereld veel minder hebben. Ziyech is de nieuwe Suarez. Daar waren dezelfde discussies en toen ging die en de rest is geschiedenis. Veel balverlies is echt de grootste drogreden ook. Veel gevaarlijk balverlies, dat is meetpunt. Bij betere clubs, staan er nog betere spelers, nog meer afspeel mogelijkheden en vooral nog meer spelers die het verschil kunnen maken. Dus ook minder mannetjes op Ziyech.

3 december 2019 om 00:21

Ik denk dat er niemand in de absolute top klaagt als Ziyech 20 keer per wedstrijd balverlies lijdt als hij vervolgens drie of vier keer per wedstrijd iemand alleen voor de keeper zet. Want die kwaliteit heeft hij en dat doet hij ook wekelijks. Als je Ziyech Lewandowski en Gnabry laat bedienen eindigt Ziyech met 500 keer balverlies in het seizoen, maar ook met veertig assists. Hierboven werd een club als Dortmund geopperd. Dat lijkt me echt perfect voor Ziyech. Een club die, net als Ajax op dit moment, tussen de subtop en top in zit, maar daar wel iets makkelijker structureel naar kan toegroeien dan ajax.

3 december 2019 om 00:39

Alleen, als hij 40 assists levert maar 85 tegengoals inluidt door balverlies ga je er nog niet enorm op vooruit. Nu tegen de Michiel Kramers van de wereld kom je weg met zulke statistieken maar een Werner, Volland of Reus maken dankbaar gebruik van al die countermogelijkheden. Dat hij toe is aan een stap hogerop is duidelijk maar ik zou niet weten waar, aangezien hij zelf op de creme de la creme mikt en ik niet denk dat die voor hem gaan komen.

3 december 2019 om 00:57

Arsenal of Dortmund vind ik wel echt perfecte clubs voor Ziyech. Net onder de absolute top maar nog steeds wel erg grote clubs in de sterkste competities. Maarja Ajax is natuurlijk ook meer dan prima en zou wel mooi zijn als hij bij jullie blijft spelen!

3 december 2019 om 01:43

John Terry, Doordat hij weet dat hij er mee weg komt gebeurt dit natuurlijk ook veel meer. Zijn passingspercentage in de eredivisie is bijna gelijk (scheelt een paar tiende). Dat zegt genoeg. Het is gewoon echt gemakzucht. Daarnaast legt hij nou eenmaal ook wat meer risico in het spel maar dat komt ook doordat hij de beste speler is van Ajax. Dat de echte topclubs niet voor hem komen daar ben ik het ook mee eens. Maar dat komt ook mede door zijn leeftijd want wanneer je hem haalt dan moet je eigenlijk wel zeker weten dat hij een basisspeler wordt, want ik verwacht niet dat hij zo goedkoop is dat hij ook als wisselspeler gezien kan worden. Hij presteert momenteel echt top bij Ajax maar kan hij dat ook in het buitenland. Ziyech is goed maar is hij beter dan Di Maria, Mahrez, Bernardo, Bale, Coutinho, Fekir etc. Ik weet het niet hoor.

3 december 2019 om 03:57

@el_guaje7 Griezmann vind ik wel echt een verkeerd voorbeeld. die word bij Barca misbruikt als linksbuiten wat hij helemaal niet is. niet zo gek dat je dan niet presteert. zet Weghorst linksbuiten en je hebt er ook weinig aan. Griezmann heeft een WK gewonnen en is een sterspeler bij Frankrijk, het beste landenteam van de wereld op dit moment. dan kan je moeilijk stellen dat hij geen wereldtop is

vervelend voor Ajax maar ik hoop echt dat er een Europese topclub voor hem komt en dat hij deze mensen even op hun plek zet. ik volg het internationale voetbal op de voet en ik kan zo op De Bruyne na echt bijna geen enkele speler noemen die de geniale passing heeft van Ziyech

2 december 2019 om 23:30

Ik zou zeggen ga eens een zaterdag middag voor de TV op de bank zitten, bekijk een wedstrijd van Real Madrid. Let de gehele wedstrijd op Isco, dan zul je begrijpen wat Ziyech mist om op nummer 10 te spelen in de top van de top.

2 december 2019 om 23:41

Hahaha dit kun je niet menen? Ik ben real fan en kijk al jaren elke wedstrijd. En als er iemand is bij real aan wie ik me irriteer omdat die geen rendement en energie heeft dan is dat isco wel. Zoveel lopen met de bal en zich in de drukte vastlopen. Weinig assists en goals. Come dude waar heb je het over.

2 december 2019 om 23:48

Isco vind ik meestal alleen goed in het shirt van Spanje. ik vind het een beetje ene mooi weer voetballer bij Real. Ziyech heeft veel meer drive in zijn spel en zeker qua lange passes vind ik hem beter als Isco ook. technisch dan misschien weer niet

2 december 2019 om 23:49

Je bent gek man Foubi. Je onderschat Isco zwaar. Xavi en Iniesta hadden ook weinig goals en assists. Kan me nog voor de geest halen hoe Isco in de Champions League finale Juventus volledig overklaste op het middenveld op 10. Juventus had er geen antwoord op. Op 10 zijn er weinig beter dan Isco in mijn ogen, vond hem tegen PSG vorige week weer echt gruwelijk.

2 december 2019 om 23:57

Isco is geen slechte speler alleen irriteer ik me aan zijn spel. En voor je het nog niet wist isco is geen basisspeler meer he. Tegen psg mocht hij toevallig weer starten. Zijn rendement is laag, verder een frivole speler alleen kan hij niet datgene elke wedstriid brengen. Heel wisselvallig.

3 december 2019 om 01:09

Isco heeft inderdaad niet heel veel rendement maar toch 48 goals en 52 assists in 287 wedstrijden voor Real. Dan moet je ook niet vergeten dat hij gemiddeld 58 minuten heeft gespeeld in die 287 wedstrijden. Kan natuurlijk beter als 10 maar is echt niet slecht hoor!

2 december 2019 om 23:36

Ik hoop dat er geen Europese topclub komt. Kan hij lekker bij Ajax schitteren, en weer alle blinden de mond snoeren in de Champions league net als vorig seizoen en dit seizoen.

3 december 2019 om 01:11

Toni Kroos? Heeft volgens mij sinds hij bij Real zit een succesvol passingpercentage van 90+%. Denk niet dat er 1 speler in Europa is die hem dat nadoet..

3 december 2019 om 01:53

@tilburg013 er zullen er nog een paar zijn idd naast Ziyech maar spelers met zulke passes in de benen zijn vrij zeldzaam

Perez begint steeds meer in zichzelf te geloven in de rol van analist. Door iedere week een paar keer met een stel pannenkoeken van de Spits, Parool en weet ik veel welke krant te ouwehoeren over voetbal wilt niet zeggen dat je het allemaal begrijpt. Ziyech is absoluut rijp voor de echte top en dat etaleert hij wekelijks. Vergelijken met Messi, Salah of Sterling heeft geen zin maar in de top lopen ook de Vazquezjes, Comantjes, Jamespjes, Martialtjes, Williampjes en Perisic. Ziyech is klaar voor de top en zelfs voor een basisplaats!

Ziyech zelf vraagt hier geeneens om. De mensen in zulke programma's hebben het hele tijd over hem. Hij heeft gekozen en heeft verlengd bij ajax ipv een sevilla. Hoe we jaren geleden zeurden dat spelers snel weggingen voor subtopclubs in het buitenland. Perez is voor mij de Valentijn driessen van Fox geworden. Wat een zuurpruim en vervelend mannetje is dat geworden. Is echt in zichzelf gaan geloven.

Dat was volgens mij helemaal niet de uitspraak van Hakim. Volgens mij doelde hij op de media e. d. die hem de ene keer de hemel in prijzen en de andere keer beweren dat hij er niets van kan. Het jojo gehalte zeg maar..

Volstrekt nutteloze discussie omdat die volledig is gebaseerd op aannames omdat pas zeker is of Zyech de top aan kan als hij bij een topclub speelt. En dan nog hangt het er vanaf wie hij als coach krijgt en of die voldoende vertrouwen in hem uitspreekt. De logica van Perez is die van een klein kind. Alleen een kind zal redeneren dat als de ene speler ( Mahrez ) geen vaste basisplaats heeft weten te bemachtigen bij een club, dat automatisch een andere speler ook niet zal lukken. Perez kan af en toe zinnig over voetbal praten, maar praten over voetballers gaat hem veel minder makkelijk af. Daarvoor mist hij inlevingsvermogen. Toen Neres als jochie van amper 19 jaar vanuit Zuid-Amerika naar Ajax kwam, had hij even de tijd nodig om te acclimatiseren en zich aan te passen aan de andere levens- en voetbalgewoonten. Dat is volstrekt logisch voor een jongen van die leeftijd en die tijd moet je hem dan ook gewoon gunnen, maar toen hij niet meteen de ballen van het dak speelde, begon Perez hem bijna meteen bij de enkels af te zagen en daar bleef hij lange tijd stug mee doorgaan. Hij greep iedere gelegenheid aan om Neres als miskoop te bestempelen en het enige argument dat hij daar voor wist aan te dragen was diens transfersom. Het kwam kennelijk niet bij hem op dat ook als je een haas een konijnenpak aantrekt, het gewoon een haas blijft en Neres ondanks dat Ajax miljoenen voor hem heeft betaald, gewoon een jongen van 19 was die vanuit een totaal ander land met een totaal andere cultuur in NL terecht kwam. En even de tijd nodig had om aan zijn nieuwe omgeving te wennen. Dat was hij ook geweest als Ajax een miljard voor hem op tafel had gelegd.

Geen slecht woord over spelers van Ajax, dan word je van alle kanten aangevallen, ook als je zoals nu gewoon gelijk hebt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Ajax64
4.PSV63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper20
E. ÁlvarezVerdediger20
D. BlindVerdediger20
S. DestVerdediger20
N. MazraouiVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

303 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

Dusan Tadic: ‘Ajax gaat nog veel plezier aan deze jongen beleven’

Dusan Tadic kan na honderd wedstrijden voor Ajax prachtige statistieken overleggen. De aanvaller was goed voor 55 doelpunten en 44 assists en dus is de voor Nederlandse begrippen hoge transfersom van...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 25 september
Ajdin Hrustic ruilt FC Groningen in voor Eintracht Frankfurt, dat circa één miljoen euro neerlegt voor de middenvelder. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren