Kieft fileert ‘slapjanus’ van PSV na ruzie tussen Doan en Malen

Maandag, 2 december 2019 om

PSV zit in de problemen, zo denkt Wim Kieft. De nummer drie van de Eredivisie kwam zondag niet voorbij FC Emmen (1-1) en daardoor blijft de sportieve malaise aanhouden: van de laatste negen officiële wedstrijden werd er slechts één gewonnen. Volgens Kieft beschikt trainer Mark van Bommel over een 'vrij matige' selectie. Het aanvoerderschap van Denzel Dumfries beschouwt de analist van Veronica Inside als een zwaktebod.

"Het voordeel van Van Bommel, en dat houdt hem volgens mij ook op de been, is dat hij goed contact heeft met die jonge jongens", zo stelt Kieft maandagavond bij het praatprogramma. Hij doelt daarmee op de grote talenten als Steven Bergwijn, Donyell Malen en Mohamed Ihattaren. "Die heeft hij laten debuteren, of kent hij al vanuit de jeugd. Verder heeft hij een vrij matige ploeg, hoor. Ik heb die Schwaab weer gezien gisteren... en Dumfries ook. Die doet zijn best, maar het zijn allemaal geen PSV-spelers."

Dumfries nam de aanvoerdersband middenin het seizoen over van Pablo Rosario. "Het feit dat Dumfries dan aanvoerder moet zijn, omdat er verder niks is, kan eigenlijk niet bij een club als PSV. Hij wordt ergens mee opgezadeld waar hij helemaal niet klaar voor is", vindt Kieft. "Je zou die band aan Schwaab moeten geven, maar dat is zo'n slapjanus." De oud-voetballer was niet blij met de manier waarop Schwaab zondag reageerde op een akkefietje tussen Malen en Ritsu Doan. In de veertigste minuut ging Doan voor eigen succes vanaf de rand van het strafschopgebied, waarna Malen boos reageerde omdat hij de bal wilde.

“En dan gaat Schwaab dat weer sussen", verzucht Kieft. Het deed hem juist goed om te zien dat er wat irritaties boven kwamen drijven bij de spelersgroep. "Dat mis je wel een beetje bij PSV: er wordt nooit eens iemand boos op het veld. Malen zegt: ‘Waarom speel je hem niet gewoon naar mij, als je hem twee keer niet erin schiet?’ Ze zetten elkaar gewoon een beetje op scherp, en Schwaab gaat dat dan sussen. Er mag best iets meer vanuit de spelers zelf komen. Een beetje gif mag best wel."Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Kieft slaat (zoals wel vaker) de spijker op de kop. Vrij aardige analyse van Psv bij Vi net. Waar t niveau vrij laag is bij Vi heb je gelukkig Kieft en Boskamp nog voor een beetje voetbalkennis

2 december 2019 om 21:27

Weer zo iemand die graag het niveau bij VI laag wil noemen. Waarom? Als jij op een verjaardag je menig geeft over iets, ben jij dan ook van een laag niveau? Over Wim Kieft heb je wel gelijk.

2 december 2019 om 21:29

VI wisselt vaak gewoon prima voetbalniveau af met humor, satire en non-voetbal gereateerde onderwerpen wat het programma in mijn ogen juist zo leuk maakt

2 december 2019 om 21:35

Analyse zijn idd vaak wel op niveau. Wat ze vaak wel doen is iemand na 1 slechte wedstrijd helemaal afmaken. Het is of heel slecht of helemaal geweldig.

2 december 2019 om 21:36

Waarschijnlijk omdat ze buiten voetbalinhoudelijk andere mensen de grond in trappen en zo hypocriet als ik weet niet wat zijn. En ja als iemand dat op mijn verjaardag flikt ook al is hey een mening kick ik hem of haar er uit. Meningen kan je ook ventileren zonder er dingen bij te halen die iemand beschadigen en geen toegevoegde waarde voor een discussie hebben.

2 december 2019 om 21:45

Het voetbal analyse niveau is natuurlijk van allerbelabberdst niveau. Vergelijk dat eens met de BBC. Het is echt niks anders dan een gemiddelde praatje in een voetbakkantine of bij de koffie automaat. Verliest een ploeg 2 keer dan kunnen ze er helemaal niks van , na 2 overwinningen zijn ze weer fantastisch . Vermakelijk is het over het algemeen wel , dat wel.

2 december 2019 om 22:19

@linkerbaan, het gaat er niet om of het leuk is of niet, maar met name Johan Derksen lult maar wat en spreekt zichzelf regelmatig tegen. Zijn voetbal gerelateerde opmerkingen zijn nauwelijks serieus te nemen.

2 december 2019 om 23:14

@linkerbaan: Ik vind het ook altijd leuk. Enige programma waar ik de tv nog echt voor aanzet, buiten NOS Studio Voetbal dan. Het fijne is juist de ongenuanceerde vrijheid waarmee dingen gezegd worden. Geen ingehouden meningen, dubbele agenda's, politieke correctheid of valse bescheidenheid zoals je in de rest van de talkshows gebezigd ziet door politici en grachtengordelbewoners uit de showbizz die zich een ongezouten mening niet kunnen veroorloven. Dat er soms stigmatiserende en flauwe grappen tussen zitten, maar vooral omdat je dat als kijker of bezoeker van de show verwacht, maakt het hele programma naar mijn idee ontspannen. Het is grof maar nooit haatdragend, en voetbalinhoudeljk vind ik het vaak uitstekend. Kijk ik tien keer liever naar dan de parodie op een mening die pakweg Ron Jans of Pierre van Hooijdonk uitspuugt.

2 december 2019 om 23:34

Dat praatje in de voetbalkantine, laat dat nou precies het concept zijn..

3 december 2019 om 08:40

Gomes1PSV, dat ongenuanceerde is voor mij juist reden om nooit naar VI te kijken. Dan zet je kritiek niet in het juiste perspectief; om daar "politieke correctheid" bij te halen (onderdelen die gevoelig zijn uit de weg gaan) slaat nergens op. Bij ongenuanceerdheid ben je de ene week de slampamper en de andere week hoogbegaafd; daar kan je dus niks mee. Het is juist de afgewogen nuance die langdurig overeind blijft maar wel de feiten benoemd, dat fascineert mij.

2 december 2019 om 21:28

Van der Gijp vind ik ook een prima analist. Alleen zegt die het vaak op een grappige manier waardoor het serieuze wegebt.

2 december 2019 om 21:33

Ja maar dat grappige typeert dit programma juist. Als je een serieuze ondertoon zoekt moet je zappen naar de nos zondag om 22u.

2 december 2019 om 21:32

Haha gelukkig neem alleen jij het niveau van VI serieus. Ik vond de analyse van gijpie over psv tegen de emmens en pecs wel echt serieus. Die snapt niet dat het niveau zo laag is in de ED.

2 december 2019 om 21:34

het niveau is iig niet minder als bij Ziggo of Studio Voetbal wat ook niet veel is. zo een Van Basten en Perez doen net of Ziyech niet mee heeft gedaan bv als hij Motm is en hebben het niet eens over hem. hoe geloofwaardig ben je dan nog als analist?

2 december 2019 om 21:56

Japie het is super triest inderdaad, dat Van Basten en die Perez nooit Ziyech kunnen eten wat hij verdiend! En de laatste zei nog dat Ziyech maar naar Hoffenheim moest gaan, vanaf dat moment nam ik hem minder serieus hoor. In en in triest.

2 december 2019 om 21:36

Het leuke aan Kieft is dat hij vaak ingaat op het mentale van bepaalde spelers.

2 december 2019 om 23:19

Spijker op de kop van Kieft inderdaad. Schwaab heb ik altijd al een kutje gevonden, terwijl het schandalig is dat je als PSV in Viergever al twee jaar een transfervrij afdankertje van de concurrent je beste - of minst slechte - verdediger hebt. Dat Dumfries nu aanvoerder is, is een verbetering op het aanvoerderschap van Rosario natuurlijk, maar nog steeds potsierlijk. Dumfries hoort om zijn tomeloze inzet, kracht en woeste uitstraling cult te zijn bij een club als Psv. Iemand van wie het publiek zijn gebreken vergeeft uit liefde. Maar geen aanvoerder; in normale tijden was Dumfries de slechtste man van het veld geweest.

2 december 2019 om 23:54

Klopt helemaal. Maar normaal gesproken liepen er geen Sadilek en Rosario in PSV 1.

3 december 2019 om 10:34

Precies! Toon Gerbrands mag dan graag kokketeren dat bij topsportcultuur geen excuses horen. Maar de zelfgenoegzaamheid die blijkt uit het feit dat je spelers als Rosario, Sadílek, Hendrix, Schwaab en Viergever goed genoeg acht voor een PSV is niet minder giftig voor je voortbestaan en reputatie als gerespecteerde topclub.

3 december 2019 om 13:29

Dumfries en een woeste uitstraling? Helaas heeft Dumfries vooral de uitstraling van een op hol geslagen paard wat eerder onnozel dan woest overkomt. Voor de rest helemaal eens met je verhaal. Psv wil vooral investeren in middenveld en aanval. Voor de verdediging is het restant. Supporters zeiden het al in mei en juni toen psv bezig was met Bruma. Maar helaas heeft het technisch hart van psv wel een hart maar blijkbaar geen hersens.

3 december 2019 om 07:47

Het niveau is wel aardig. Enkel Derksen en Driessen halen het omlaag. Derksen was toen hij nog hoofdredacteur was een goede analist, maar is nu duidelijk niet meer altijd even goed op de hoogte en praat vaak naar zijn straatje. Zo blijft hij beweren dat Dessers mislukte bij NAC, terwijl Dessers de hele Jupiler League aan gort schoot in het jaar dat hij daar speelde.

3 december 2019 om 10:31

" Kieft slaat (zoals wel vaker) de spijker op de kop ". Benieuwd waarom je dat vind. Hij heeft namelijk niets bijzonders gezegd en uitsluitend zijn mening gegeven die ook nog eens voornamelijk open deuren bevatte, zoals dat Van Bommel de jonge spelers goed kende omdat hij met hen had samengewerkt in de jeugd. Hij beschouwt de benoeming van Dumfries als zwaktebod, maar op de vraag wie er dan aanvoerder zou moeten zijn, moest hij het antwoord schuldig blijven omdat hij vond dat PSV daar geen geschikte kandidaat voor heeft. Dat vind ik niet bepaald de spijker op zijn kop slaan, maar juist behoorlijk tegenstrijdig. PSV heeft wellicht een matige selectie als je die met die van Ajax vergelijkt, maar die van Ajax steekt er zo ver bovenuit dat je je kunt afvragen of dat een eerlijk en juist referentiekader is. Ik vind eerlijk gezegd van niet. Ik denk dat het ook wel meevalt met die matige selectie, ik vind meer dat die selectie het evenwicht ontbeert omdat er teveel jonge talenten in zitten. Kijk eens naar Noa Lang bij Ajax, iedereen in de club is met hem bezig en dan heb je het over ervaren krachten als Blind, Promes, Tadic, Zyech en Huntelaar. Dat ontberen grote talenten als Ihattaren, Malen en Bergwijn bij Psv, waardoor ze alles voornamelijk zelf moeten ondervinden ipv dat ze daarbij worden ondersteund door mensen met kwaliteit en ervaring, die alles al op hoog niveau hebben meegemaakt. En dat duurt nu eenmaal langer. Ik vind de kritiek aan het adres van Schwaab ook vrij onbegrijpelijk. Het is natuurlijk niet goed om onderlinge irritatie maar te laten doorwoekeren omdat een jonge speler niet beter gaat spelen als hij zich aan een medespeler ergert en het lijkt me ook niet echt bevorderlijk voor het samenspel. Het is juist goed dat een oudere speler zijn jongere collegas stuurt, het is heel wonderlijk dat Kieft zich daar kennelijk aan stoort terwijl het grote manco van PSV juist is dat het die sturing te vaak en te veel ontbeert. Ik vind dan ook allesbehalve dat Kieft de spijker op zijn kop slaat. Ik denk dat hij het er niet goed van zou afbrengen bij Kopspijkers.

Iemand als Dumfries voetbalt mee. Zoals hij dat ook doet bij het Nederlands elftal. Hij is simpelweg gewoon niet goed genoeg om de kar te trekken op dit niveau. Vorig jaar stond hij wat lager in de rangorde van het elftal en ligt er veel minder druk op hem. En zo heeft PSV er net een paar te veel. En dan heb je ook nog de pech dat je 2 top aankopen op dit moment niet voldoen. Al zijn de laatste dure aankopen van PSV allemaal tegengevallen. Daar mag je de TD wel verantwoordelijk voor houden. Romero, Guti, Baumgartl, Bruma en Doan. Samen meer dan 45 miljoen alleen niet het gewenste niveau.

2 december 2019 om 21:58

Wat je over dumfries zegt vind ik ook van bergwijn. Speelt nu al bijna 4 jaar in psv 1, maar in Oranje of in Europa heeft hij echt nog nooit het verschil kunnen maken. Af en toe wel een leuke goal of actie tegen heereveen of sparta, maar veel verder dan dat komt hij nog niet.

2 december 2019 om 22:09

Ben ik met je eens. Ben ook niet heel erg van hem onder de indruk. Zie veel meer in Malen. Al zou het me ook niet verbazen dat als Bergwijn een stap maakt hij opleeft. Maar welke club gaat voor de Bergwijn van nu 25+ miljoen betalen? Neem aan dat PSV zoiets vraagt.

2 december 2019 om 23:23

Ligt dat per se aan Bergwijn? Of zou PSV beter eens aan een voetballend beter team kunnen bouwen? Of het nou onder Cocu is of onder Van Bommel is, al jaren is het concept van PSV hetzelfde: zwaar bezuinigen op de verdediging, die als gevolg te weinig in staat is om een behoorlijke opbouw te verzorgen. En dan God zegen de greep en pompen richting Luuk de Jong. Daarin heeft een speler als Bergwijn geen hoofdrol, die hij nu ineens wel krijgt. In een nota bene rampzalig voetballende ploeg. Ik vind het vervelend te moeten toegeven, maar stel je eens voor dat Bergwijn met Ajax meespeelt. Dan denk je toch niet dat zijn rendement nog steeds zo matig is?

3 december 2019 om 10:15

Dat is natuurlijk moeilijk te zeggen gomes1psv. Met malen, ihattaren, pereiro, gakpo en doan zou hij natuurlijk gewoon in staat moeten zijn om de verdediging van emmen en sparta kapot te spelen. Hij zou in ieder geval de leider moeten zijn voorin nu en dat is hij eigenlijk gewoon niet.

3 december 2019 om 10:38

Pereiro speelt niet. Gakpo en Doan pendelen tussen bank en basis, spelen wisselvallig en zijn bovendien hetzelfde type spelers. En counteren - wat PSV doet - heeft niets met een tegenstander kapot spelen te maken.

Hmm, dat is ook een manier om er naar te kijken. Normaal wordt zo'n actie van iemand als Schwaab gewaardeerd, maar hier valt ook wat voor te zeggen en Kieft kan het weten met zijn ervaring. Neemt niet weg dat Schwaabs intenties goed waren en dat Kieft het hier wel heel scherp formuleert.

We hebben echt een groot probleem met oranje op rechtsback. Het begint er steeds meer op te lijken dat Dumfries een opleving had na zijn transfer naar psv, in plaats van dat hij nu (al een half jaar) een dipje heeft. Ik heb altijd gedacht dat als hij in vorm zou zijn hij een prima back voor Nederland zou zijn, maar op dit moment zie ik het echt niet. Hij is voetballend zo enorm matig, zelfs als je compleet uit vorm bent moet je nog een bepaalde basistechniek hebben. Ik vind het wel zonde want hij geeft altijd 100 procent, dat soort spelers gun ik het altijd iets meer.

2 december 2019 om 21:39

Dumfries had altijd al een belabberde techniek en was Oranje onwaardig. Ook in vorm. Dat hij wel in Oranje stond, was puur uit armoede. Niet omdat hij zelf zo goed was.

2 december 2019 om 21:55

We kunnen toch rustig zeggen dat je iemand met zelfkennis, een beetje techniek, redelijk inzicht, tamelijk vastberaden en zijn verdedigde taak kent, wilt op RB. Rarara wie zou dat zijn.

2 december 2019 om 22:01

Je bedoelt de back die geen bijdrage levert in aanvallend opzicht en voor een garantie zorgt op een debiele overtreding die je het toernooi gaat kosten in een knockoutfase? Als je het positieve noemt, noem dan ook het negatieve

2 december 2019 om 23:22

Ik begin mijn bericht niet voor niets met 'we hebben een groot probleem' want Veltman komt als back ook iets te kort. Op dit moment is het in mijn ogen wel een betere keus. Promes gaat hem ook niet worden tegen topteams. Misschien daar maar gewoon Ake of zo neerzetten. We hebben geen goede alternatieven.

2 december 2019 om 21:53

Koeman experimenteerde al met Promes als RB en ik denk dat dit nog niet zo'n slechte optie is.hoeveel landenteams spelen er nu echt met vleugelspitsen: tegen de teams waarin je als Oranje de bovenliggende partij bent is het zelfs een extra wapen als de RB er overheen kan. Tegen gelijkwaardige teams hoeft het ook geen probleem te zijn, laat de tegenstander maar achter Promes aanlopen ipv andersom.kuyt speelde tijdens WK 2014 als RB en dat ging toch niet heel slecht...

2 december 2019 om 21:56

Ik vind het een groot risico, zodra je verder komt in een toernooi moet je je hele rechterflank omgooien want kan je Promos echt niet laten staan

3 december 2019 om 07:25

Je kunt Promes prima Laten staan.

Zo’n Doan bijvoorbeeld is niets en dat zal ook niets worden. Leuke spelertje, maar heeft geen aspect in zijn spel waar hij uitblinkt. Zo’n speler als Doan als hij al speelt (wat eigenlijk armoede is) hoort in dienst te spelen van de superieure speler Malen. Net zoals Benzema zich volledig in dienst speelde voor Ronaldo bij Real. De voorhoede van PSV is goed, op 10 heb je Ihattaren waar je jaren mee op vooruit kan. Je hebt een ervaren middenvelder nodig, het liefst box to box. Een functionerende linksback en het liefst twee centrale verdedigers. Maar dat zal wel wat gaan moeten kosten mocht je echt kwaliteit willen. Zou sowieso van Ginkel in de winterstop benaderen.

2 december 2019 om 21:33

Dat is net zo'n voetballer als affelay dan heb je er al 2 op de tribune zitten waar je niets aan heb

3 december 2019 om 19:17

Dat je aanvankelijk nog denkt dat Gakpo voor dit seizoen wat te licht is, vind ik niet onbegrijpelijk; die zou je eigenlijk in dezelfde rol als Malen vorig jaar willen zien (vaste vierde aanvaller). Dat je na drie jaar hem gevolgd te hebben denkt dat je 15 miljoen moet stukslaan om een gemankeerde speler als Bruma met hem te moeten laten concurreren slaat echter kant nog wal. Een speler met een laag rendement had je bovendien al in Pereiro en als klap op de vuurpijl haalt PSV er inderdaad nog een met Doan! Wanneer waren die spelers nu echt zo overtuigend bezig dat je als topclub geen twijfels meer hoefde te hebben over hun meerwaarde? Inderdaad heb je een nieuwe linksback, twee sterke verdedigers (of tenminste een die Obispo volgend jaar kan ontlasten) en een middenvelder met loopvermogen. Van Ginkel zou ik vanaf zien. Niet alleen omdat ik wel een keer moe wordt van die usual suspects, maar vooral omdat je met Thomas, Afellay en Van Ginkel wel een erg kwetsbare verzameling knieeen op het middenveld hebt. Als het bovendien al een eeuwigheid duurt voordat Afellay wedstrijdfit is, hoe lang moet je dan wel niet Van Ginkel wachten? Vernieuwing en versterking moet je uitgangspunt worden en als je daar komende winter concessies aan moet doen, dan zing het maar uit met deze groep.

Volgens mij zit kieftweer aan de drank. Wordt een beetje moe van al die zogenaamde kenners in begin van seizoen vonden ze psv geweldig en kon het Ajax lastig maken maar nu is het opeens een waardeloos team. Hebben die “kenners” er dan verstand van? En mocht het na winterstop weer beter gaan met psv komen ze weet met ander lulverhaal

2 december 2019 om 21:35

Hebben die kenners een glazen bol? Ze doen een voorspelling obv het materiaal wat er staat, niet dat spelers in een vormcrisis kunnen verkeren. Moeten ze daar ook al rekening mee houden?

2 december 2019 om 21:36

Gelukkig zeggen ze zelf ook dat niks zo veranderlijk is als het voetbal. Je moet het ook niet te serieus nemen. Tegenwoordig heerst de waan van de dag.

2 december 2019 om 23:08

Wat een zwaktebod zeg om weer eens over drank te beginnen. Daarnaast siert het juist een goede trainer/commentator/analist dat hij zijn ongeluk durft toe te geven ipv kromme dingen recht te lullen of bekende stokpaardjes van stal te halen. Al helemaal als ze, zoals Kieft hier weer eens doet, hun mening goed onderbouwen.

3 december 2019 om 19:21

Wordt ook wel een beetje moe van mensen die van personen als Kieft 'kenners' maken. Het zijn analisten. Die analyseren dus wat ze zien en plaatsen dat in een context. Het zag er toch ook aardig uit in het eerste blok? Toen dacht toch iedereen dat PSV zich slim had versterkt om Ajax lang bij te benen? Zo'n analyse is een momentopname. Wat geen momentopname mag zijn is de scouting van PSV of John de Jong die zelfs in twee instanties geen linksback kan herkennen als-ie er een ziet. Juist hij moet wel een soort van voorzienende blik hebben, een visie, waar het heen moet in de toekomst en wat daar nu voor nodig is. Maar een uitleg over wat Doan, Boscagli, Lato, Bruma en Afellay toevoegen is denk ik het dunste boekje ter wereld.

Van Bommel heeft het zelf denk ook het liefst zo. Eenheidsworsten in het veld, geen tegenspraak richting hem. Een makke groep. Spelers die zoveel mogelijk naar zijn tactische instructies luisteren en het liefst geen spelers met veel eigen initiatief, creativiteit. Ja, een jong pikkie van 17 jaar die hem niet zal bekritiseren, dat kan nog net... Aan spelers als Zoet, Unnerstall, Dumfries, Viergever, Schwaab, Baumgartl, Sadilek, Rosario, Hendrikx zit toch geen geur of smaak... En grote talenten als Bergwijn, Malen en Ihattaren ontwikkelen zich qua persoonlijkheid ook niet. Als je dan grote aankopen als Guti, Pereiro, Bruma, Romero, Doan, Thomas grotendeels op de bank laat verpieteren, blijft er weinig over. Van Bommel is de onsuccesvolle variant van Frank de Boer in zijn Ajax tijd, maar dan wel met wat meer financiële mogelijkheden bij zijn club. De Boer moest het een tijdje doen met spelers als Sana, Hoesen, Van Rhijn, Enoh en ga zo maar door. Dit PSV heeft veel meer kwaliteit en diversiteit qua spelers, maar bakt er gewoon niks van en Van Bommel vind ik daar de hoofdschuldige voor. Met dit materiaal moet je beter presteren.

2 december 2019 om 21:46

Inderdaad, hij heeft geen enkele speler beter gemaakt. Voor de rest zaait hij alleen maar twijfel en ontevreden in de groep , met zijn keuzes over de aanvoedersband en met Zoet.

2 december 2019 om 21:51

Niet alleen dat. Ik vind het ook stuitend dat hij in zijn analyses na wedstrijden nooit kritisch is richting zijn ploeg. Juist van een trainer als Van Bommel verwacht ik wat meer pit, beleving, passie, felheid. De vonken mogen er best eens vanaf spatten.

2 december 2019 om 23:14

Ja haha, nou noem je me ook een rijtje. De Boer had ook een tijdje spelers als Suarez, Vertonghen, Eriksen en Alderweireld als ik me niet vergis. Dan heeft dit PSV opeens relatief veel minder kwaliteit en diversiteit. Ik zie dan ook John de Jong als hoofdverantwoordelijke. De selectie is volledig uit balans, de aankopen stellen teleur en er mist ervaring. Dat Zoet niet beter wordt kun je bijv van Bommel niet aanrekenen, die had twee jaar geleden al weg gemoeten. Malen, Mo en Gakpo worden bijvoorbeeld juist wél beter.

3 december 2019 om 06:39

Die drie jonge spelers zie ik nu niet echt beter worden. Ze doen ervaring op ,maar dat ze onder van Bommel aanzienlijk beter zijn gaan voetballen dat zie ik niet. Het zijn goede spelers met veel potentie en dat komt er wel uit, maar ik denk niet dat dat de verdienste is van van Bommel

Dat gedoe met die aanvoeder dat mag je voor 100 % van Bommel aanrekenen . Dit komt de team spirit niet ten goede. Het zelfde geldt over dat keeper gedoe , ook 100% van Bommel . Als er een iemand die geen juiste beslissingen neemt dan is het van Bommel wel. Hij kan dan wel goed liggen bij die jonge gasten , maar voor het team is zijn manier van optreden funest. Het lijkt wel of PSV wacht totdat Advocaat beschikbaar wordt , om dan van Bommel de laan uit te sturen

2 december 2019 om 21:46

Wachten tot Advocaat beschikbaar is hoeft toch niet? Voor vijf grijpstuivers en een gratis bounty meer dan hij bij Feyenoord krijgt gaat hij morgen nog aan de slag in Eindhoven. Het maakt hem niet uit waar hij zijn auto parkeert, zolang hij maar binnen loopt.

Het zijn allemaal slapjanussen bij Psv. Er is geen leider en daarom ook dat gedoe met de aanvoerdersband. Rosario stuurde het elftal niet, Dumfries kan boos kijken, maar loopt steeds uit positie. Schwaab is te soft. Van Bommel heeft het als trainer ook niet. Groenendijk en Slutsky hielden na de matige prestaties de eer aan zichzelf, van Bommel blijft gewoon zitten. De ene week dit excuus, de andere week dat excuus. Binnen de leiding hoor je ook niemand. Blijkbaar vinden ze het normaal dat Psv in nov al uitgeschakeld is voor het kampioenschap en voor Europees voetbal. Afgelopen zomer is fors geïnvesteerd en het wordt alleen maar beroerder. Daarom, het zijn allemaal slapjanussen...

2 december 2019 om 22:32

Groenendijk maar vooral bij Stam kon je zien dat ze er echt ziek van werden. Met de week zagen ze er slechter uit. V Bommel zag ik na met inrerview Emmen uit nog gewoon fris uitzien en lachte paar keer, en paar keer glimlach tijdens interview. Dat is vooral verschil, die trainers leefden met de club en voelen verantwoordelijkheid. V Bommel zit er vooral voorzich zelf. Lekker experimenteren, ervaring opdoen en denkt over paar jaar Bayern te doen.

Had die afgekeurde goal van Emmen geteld, dan had v.bommel weer een excuus n was het opofferen van Zoet totaal onterecht geweest met misschien wel het ontslag van v.bommel

2 december 2019 om 23:07

Ja, 'as de Dom valt leigh die in de Zoadelstroat' zeggen we in Utrecht. Zo lust ik er nog wel een paar. Het was gewoon een duidelijke overtreding, waar niemand het afkeuren van de goal betwist. Dus dit is totaal niet relevant.

De selectie van PSV is helemaal niet zo matig zoals het er nu uitziet. Het is dat Van Bommel het sinds vorige winter al niet meer op de rit krijgt. Uiteindelijk teerde hij dus op het werk van Cocu en de paar talenten uit de jeugd die hij meenam. Verder helpt het niet dat PSV veel te veel heeft betaald voor bepaalde spelers die dat niet waard zijn. Het zijn absoluut geen slechte spelers, maar er wordt heel slecht mee omgegaan. Ten eerste is de druk al gelijk hoog als je een speler zoveel betaalt terwijl hij nooit voldoende heeft gepresteerd om zoveel te kosten. Hoe de opstelling en tactiek vervolgens worden samengesteld duwt die groep alleen maar in een dieper dal. Het kan niet zo zijn dat een Lato basis is bij Valencia en er nu op die positie een verdedigend middenvelder speelt. Een Schwaab was tot voor kort de steunpilaar achterin, Viergever mocht zijn veters niet eens strikken. En nu is Viergever opeens de man achterin naast een Baumgartl die heel aardig begon en als een enorm talent te boek staat. Dumfries is sinds de winterstop opeens een speler van niks terwijl hij het daarvoor nog zo verdienstelijk deed dat hij Oranje haalde en niemand het over gebrek aan beter had.Op het middenveld heb je eigenlijk dus Sadilek die gelijk al beter was dan Rosario. Hendrix was altijd een goede steunpilaar. Je hebt de VM positie goed bezet. Verder is er een Ihattaren die doorbreekt, een goed voetballende Guti en de vaak beslissende Pereira. De aanval is gewoon prima met Malen, Bergwijn en Mitroglou. Daarnaast heb je in Doan, Gakpo en Bruma nog hele goede opties in de aanval. En dan heb ik Boscagli, Afellay, Thomas en Lammers niet genoemd. Geen van al die spelers zakt kwa niveau onder de ondergrens. Achterin is het niet heel breed bezet, maar er is voldoende materiaal om bij een niet te druk schema gewoon van iedereen te winnen in de Eredivisie en om het Ajax lastig te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller62
D. MalenAanvaller63
J. PiroeAanvaller20
E. ZahaviAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper60
M. DelangheKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

6 fans
Verdediger, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 18 1 2 0
2018/2019 PSV 31 1 1 0
2017/2018 PSV 31 2 1 0
2016/2017 PSV 23 0 1 0
2015/2016 VfB Stuttgart 29 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

Stevens en Kraay discussiëren over ‘langzame’ PSV-aankoop van 10 miljoen

Huub Stevens werkte in het seizoen 2014/15 bij VfB Stuttgart samen met Timo Baumgartl. De 24-jarige centrumverdediger verliet die Schwaben in de zomer van 2019 voor PSV, dat tien miljoen euro...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 27 oktober
Warner Hahn traint vanaf maandag mee bij PEC Zwolle. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren