‘Ronaldo laat Ballon d’Or-gala schieten om binnenlandse prijs op te halen’

Maandag, 2 december 2019 om

De bijna gehele Europese voetbaltop reist maandag af naar Parijs, waar vanavond de uitreiking van de Ballon d’Or op het programma staat. Cristiano Ronaldo zal naar alle waarschijnlijkheid echter geen acte de présence geven in het Théâtre du Châtelet, zo weet Sport Mediaset te melden.

De sterspeler van Juventus eindigt volgens verschillende berichten op de vierde plek bij de uitverkiezing, achter Lionel Messi, Virgil van Dijk en Mohamed Salah. Ronaldo zou er daarom de voorkeur aan geven om in Italië te blijven, waar hij wel een prijs op kan halen.

‘Cristiano Ronaldo eindigt na acht jaar weer buiten Ballon d’Or-podium’

Bekijk hier de gehele 'gelekte' uitslag van de Ballon d'Or.Lees artikel

De aanvaller is volgens berichten uit de Italiaanse pers namelijk wel van de partij op het Gran Galà del Calcio van spelersvakbond AIC. Hier mag hij de trofee voor beste speler in de Serie A van vorig seizoen in ontvangst nemen. Ronaldo werd in de afgelopen voetbaljaargang met La Vecchia Signora landskampioen en hij maakte 21 doelpunten in zijn eerste seizoen op Italiaanse bodem.

Als de Portugees inderdaad vierde wordt in de Ballon d’Or-uitslag, is het overigens de eerste keer in acht jaar tijd dat hij buiten het podium valt. De nu 34-jarige Ronaldo eindigde in de afgelopen acht jaar zelfs elke keer bij de eerste twee en mocht de Gouden Bal in totaal vijf keer mee naar huis nemen.


Poll

Zou jij het begrijpen als Cristiano Ronaldo de Ballon d'Or-uitreiking laat schieten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door fc-bami)

Beetje triest van Ronaldo. Ik win niet, dus ik kom niet. Hoop dat Messi hem wint, dan is het in individuele prijzen ook duidelijk wie de beste is van deze generatie. (als dat niet op het veld al duidelijk is geworden).

2 december 2019 om 17:12

Er staat toch duidelijk dat hij naar het Gran Galà del Calcio gaat? Op zich een vrij logische beslissing, als er de zekerheid is dat hij daar in ieder geval een prijs op moet halen, i.t.t. het Ballon d'Or-gala. Het is nou niet alsof hij het aan zich voorbij laat gaan, voor een potje Fifa. Dan zou het inderdaad nogal kleinzerig zijn. Deze afweging die hij maakt kan ik wel begrijpen.

2 december 2019 om 20:27

Mick, buiten het feit dat t me niet zoveel kan schelen of ie er wel of niet is, is hij de afgelopen keren dat ie niét won vaker afwezig geweest dan Messi wanneer Ronaldo hem won. Hij lijkt toch iets minder goed tegen zijn verlies te kunnen. Nogmaals, geen mening over de reden van zijn aan/afwezigheid, gewoon een constatering.

2 december 2019 om 17:18

Je zult vrees ik altijd mensen blijven hebben die daar anders over denken. Dat moet ook kunnen en moet geen probleem zijn. Ik vind het juist problematisch als mensen elkaar door dik en dun willen overtuigen van hun mening betreffende dit soort situaties. Het gros zal Messi de beste speler vinden, en terecht, anderen vinden hebben weer een andere speler die zij beter vinden of vonden.

2 december 2019 om 17:39

Het zou pas triest zijn als hij naar het nu zo langzamerhand derde gala dit jaar zou gaan en weer niet winnen en voor lul zittenen dan de vraag krijgen: jij was vroeger toch ook een goede voetballer?

2 december 2019 om 17:50

Meer dan een beetje triest van jou. Spelers dagen zo vaak niet op als ze niet winnen. Ook Messi

2 december 2019 om 18:03

@soccerino, ik vind het altijd vrij frappante uitspraken"messi is zoveel beter" en alsnog heeft ronaldo 5x (of 4x idk)de Ballon'dor gewonnen, mits messi vanavond wint, loopt Ronaldo slechts 1 Ballon'dor achter, als messi zogenaamde de aller beste ooit is, heeft ronaldo alsnog wel 4/5x beter geweest dan messi

2 december 2019 om 19:35

Daar valt over te twisten als je puur gaat kijken naar wie de beste voetballer is had messi de afgelopen 10jaar natuurlijk altijd gewonnen. Ronaldo heeft natuurlijk geweldige cijfers gescoord alleen puur naar voetbal kijkend moet Messi natuurlijk winnen.

2 december 2019 om 20:00

Er valt over te twisten maar hij is natuurlijk de beste. Je begrijpt zelf ook wel dat je maar lukraak wat zegt? Natuurlijk is Messi een goede voetballer waardoor hij natuurlijk al een aantal keer de Ballon D' or heeft gewonnen. Natuurlijk zijn er ook mensen die het daar niet mee eens zijn, natuurlijk moeten we blij zijn dat iedereen een andere mening heeft, maar daar was jij het natuurlijk wel mee eens.

2 december 2019 om 18:13

Ach, ik zou na 16363 gala’s ook gewoon lekker in het land blijven waar je woont. Die man heeft vrij weinig weken per jaar waarin hij lekker thuis bij zijn gezin kan zijn.

2 december 2019 om 18:14

SoccerinoFCUHet enige wat triest is, is jouw comment. Beter lezen fanboy!

2 december 2019 om 20:51

Vind dit een provocerende reactie, meningen verschillen nou eenmaal over wie beter is van de twee. Zelf heb ik een voorkeur voor Ronaldo vanwege zijn werkethiek, verder is het mij om het even tussen die twee aangezien zij samen jarenlang record na record hebben verbroken. Ook Messi heeft namelijk zulke gala's wel laten schieten omdat hij de prijs niet zou winnen.

Belachelijk dat Salah hoger eindigt dan Mane. Mane had evenveel goals als Auba en Salah in de competitie afgelopen seizoen en dat deed hij zonder penalty’s terwijl de andere 2 er meer dan 5 hebben gescoord. Daarna is Mane heel goed begonnen dit seizoen, ook al is hij niet beter dan Salah en profiteert hij optimaal dat defensies meer opletten op Salah dan op hem, was hij dit jaar wel beter dan hem. Overigens is het ook wel laf van Ronaldo om weer niet te komen maar goed dit jaar heeft hij wel een goed excuus, vorig jaar had hij het wel verdiend dit jaar duidelijk niet.

2 december 2019 om 19:00

Ik persoonlijk vind Mane wel beter dan Salah. In mijn ogen veelzijdiger.

Ronaldo zijn ego is te groot om bij een gala te zitten waar hij geen kans maakt op een prijs. Ik vind het enigzins wel jammer dat hij geen respect kan hebben tegenover Messi of van Dijk.

2 december 2019 om 17:59

Ik vind het jammer hoe selectief je verontwaardiging is

2 december 2019 om 18:18

JXrno. Of niet. Hoe durf hij naar een award ceremonie te gaan waar hij wel een prijs ontvangt ipv om naar een award show te gaan waar hij niet wint, om een paar zielige Messi fans te pleasen?

De winnaar die Cristiano is zal het echt pijn doen dat zijn rivaal Messi een 6e Ballon D’or in ontvangst mag nemen. Ik denk serieus dat hij daarvan een aantal nachtjes slecht van gaat slapen. Wellicht motiveert het hem juist en gaat hij de 2e seizoenshelft knallen zoals hij dat in zijn laatste jaar Real deed. En Salah een derde plek zet ik grote vraagtekens bij. Ik vind dat hij die niet verdient.

2 december 2019 om 17:17

Ronaldo is 35, ik denk niet dat het er meer voor hem zal inzitten om nog een seizoen echt te knallen. We zullen ons toch gaan moeten opmaken voor een nieuwe generatie als het om de prijzen gaat. Ik zie het Messi nog wel een seizoen volhouden, maar zeker geen drie of vier.

Dit hoeft natuurlijk niemand meer te verbazen. Ronaldo heeft het wel vaker verstek laten gaan als hij niet wint, ik dacht overigens dat er ook de afgelopen jaren wel meer spelers zijn geweest die dit hebben gedaan.

2 december 2019 om 17:51

Dat doen spelers ook vaker. Meestal komen ze alleen als ze een andere prijs kunnen krijgen zoals FIFProIX

Ik begrijp zeker deze beslissing van Ronaldo. Zo gek is dit niet toch? Hij kan een prijs winnen en natuurlijk ga je dan naar die uitreiking. Er wordt gelijk weer gezocht naar de reden van zijn afwezigheid. Men gaat dit ook weer gelijk koppelen aan: ik win niet dus ik kom niet. Volkomen logisch van Ronaldo.

2 december 2019 om 17:24

Om te komen toon je respect voor je collega's. Toon je aan dat verliezen ook een deel van het leven is. Hij had gewoon moeten gaan.

2 december 2019 om 17:26

Als je op een Gala wordt uitgenodigd waar je een prijs in ontvangst kan nemen en je komt niet omdat je bij een ander gala gaat zitten waar je niet wint. Wat is daar respectvol aan?

2 december 2019 om 17:31

Ronaldo moet helemaal niets. Wat een heisa. Ik snap heel goed dat je ergens niet bij gaat zitten wetende dat je niet gaat winnen. Dan ben je meer goed voor de kijkcijfers en “zaalopvulling”. Een aantal andere spelers hebben ook weleens uitreikingen overgeslagen en daar werd ook geen probleem van gemaakt. Laat die gozer toch lekker.

2 december 2019 om 17:42

Het is nu wel het derde gala hoor. 3 gala's voor schut zitten is wel een beetje veel. Vroeger had je 1 Ballon d’or en dat was het

2 december 2019 om 17:53

Wat een leugen en onzin. Dan kan je ook zeggen dat hij de gehele Serie A nier respecteert als hij zelfs als winnaar niet die prijs ophaalt

Waarom hebben spelers deze prijs zo nodig om hun ego te strelen? Ronaldo moet niet overdrijven. Hij heeft zo veel gewonnen en zal de boeken in gaan als een van de beste aller tijden. Toon dan wat klasse en ga gewoon naar dat gala. Maak van mij part een statement met humor dat je volgend jaar de prijs weer in handen krijgt. Wees van mij part teleurgesteld, maar loop niet weg. Serieus, is het echt zo erg allemaal?

2 december 2019 om 18:06

En het andere gala dan? Moet hij die dan maar wel skippen?

2 december 2019 om 18:26

Wat ik niet begrijp is waarom het zo belangrijk voor jullie is dat Ronaldo erbij moet zijn? Willen jullie hem zien huilen op de podium of zo als Messi zijn prijs ontvangt? Als hij niet wil komen moet lekker zelf weten. En nogmaals hij gaat naar een andere gala waar hij wel een prijs ontvangt. Dus of je hebt het niet goed lezen of je denkt serieus dat iemand een gala waar hij wel een prijs wint moet overslaan voor een gala waar hij niks wint.

2 december 2019 om 20:01

Dat is niet belangrijk voor ze maar weer een nieuwe reden om even op Ronaldo te zeiken. Als Messi niet ging deden de Ronaldo fanboys precies hetzelfde. Een beetje om moe van te worden.

Denk dat het voor Ronaldo met zijn winnnaarsmentaliteit moeilijk zal zijn om te accepteren dat hij buiten het podium valt. En ik denk dat hij het ook heel moeilijk zal hebben om nog op het podium te geraken. Hij is ondertussen net geen 35 en zal enkel minder worden. Tuurlijk zal hij altijd zijn doelpunten meepikken, maar zijn top is hij toch al even voorbij. Ik geloof dat Perez uitstekend heeft gehandeld en op het goede moment heeft gecasht voor Ronaldo, waarbij hij zijn aankoopbedrag simpelweg heeft teruggekregen. Het is een beetje zoals je aandelen verkopen als ze goed staan. Had hij dit ook maar met Bale gedaan na de finale in Kiev. Uiteraard heeft Madrid moeite met zijn afwezigheid op te vangen, maar die transitie moest er ooit komen. Als Messi morgen stopt, kost het voor Barcelona ook even tijd om zich daaraan aan te passen. Deze spelers hebben simpelweg zo een grote impact. Daarbij speelde hij bij Madrid de laatste seizoenen ook veel minder goed, met nog steeds wel uitschieters waar hij heel goed was. Alleen werd er bij Madrid zoveel gecreeerd, en met Ronaldo heb je dan natuurlijk een van de beste afmakers waardoor hij wel beslissend was. Maar aandeel in goed spel, was Ronaldo nog weinig verantwoordelijk voor, en dat zie je ook bij Juventus terug. Als hij dan minder in scoringspositie komt en dus niet kan scoren, heb je nog heel weinig aan Ronaldo.

2 december 2019 om 18:01

Real heeft idd gouden zaken gedaan. 100 miljoen gekregen voor een spelers waar ze er 90(?) voor betaald hebben. Ondertussen heeft diezelfde spelers netjes zowat 500 doelpunten gemaakt voor datzelfde Real. Of Ronaldo over zijn top is ga je me nooit horen zeggen want de man blijft een van de beste allertijden. Ik zie hem best wel nog eens knallen in de tweede seizoenshelft zoals hij eigenlijk de laatste seizoen heeft gedaan.

Lijkt me logisch, ik had precies hetzelfde gedaan. Een aantal maanden geleden kwam hij ook opdagen bij het The Best gala wetende dat hij niet ging winnen. Maakte toen een heel ontspannen indruk en leek zich niet druk te maken om het feit dat hij de prijs niet won. Natuurlijk wordt dit weer gezien als kleinzerigheid, maar ik snap hem wel. Volgens zijn Instagram is hij nu in Lissabon, dus misschien wilt hij er ook wel even tussenuit. Volwassen man die zijn eigen keuzes maakt. Snap niet waarom hier zo’n heisa van wordt gemaakt.

Hij zit toch ook niet eens bij de top3? Dan is het ook vrij logisch. Heeft niet echt een top jaar gehad, maar wordt in mijn optiek ook mede veroorzaakt door het laffe spel van Juve. Wat een armoe om toch elke keer met die middelmatige spelers te spelen.

Pool
Cuadrado
Bonucci
Chielini
Sandro
Pjanic
Matuidi
Costa
Dybala
Ronaldo
Higuain
2 december 2019 om 18:02

Middelmatige spelers dan nog wel? Daarmee doe je de spelers van Juventus toch wel te kort hoor. Het is misschien het absolute topniveau zoals bij Real, Barca, City maar die jongens bij Juve kunnen best wel wat ballen hoor!

2 december 2019 om 18:17

Ze hebben Costa en Dybala, maar Sarri speelt liever met Bentancur en Bernadeschi. Ik vind het echt verschrikkelijk om naar te kijken.

2 december 2019 om 19:12

Voordat hij naar juve kwam, werden het wereldklasse spelers genoemd, maar nu zijn het een stelletje middelmatige spelers en hierdoor kan ronaldo niet goed presteren.

Toen Modric won waren ze allebei niet komen opdagen.

Hij zit zo bij een zure team, blijkt nu toch. En met een coach die totaal geen professionaliteit uitstraalt. Het team is niet op hem ingespeeld. Erg jammer want dat heeft hij wel nodig, zoals je zag bij Real en bij Portugal. Hij is nu toch minder en vaak op een eiland. Wel jammer dat hij niet komt opdagen maarja zijn we wel bekend mee.

2 december 2019 om 20:08

Moet je nagaan dat Cris bij Real alles maar dan ook alles had. Heel het team was om hem heen gebouwd. Had de juiste spelers om zich heen. Juiste backs, juiste middenveld, en een spits die in zijn dienst speelde. En moet je hem nu zien bij dat statische Juventus. Daar spelen ze met een middenvelder op rechtsback, en nog net geen 3 centrale verdedigende middenvelder's. Nul maar dan ook nul komma nul creativiteit. Het zegt veel dat die maar op 6 goals staat in de competitie en heeft ook maar 1 doelpuntje gemaakt in de Champions League. Pijnlijke cijfers.

5 december 2019 om 17:57

Alex Sandro is ook een Drama pfff hele linker kant maar laastst trok Ronaldo een sprint in minuut 82 ongeveer, was om te huilen, vooral omdat je weet wat hij kon 2 a 3 jaar terug.

Vorig jaar toen modric het won was die er toch ook niet. En dat was notabene een teamgenoot van hem waarmee die jarenlang heeft gespeeld. Waarom zou die dan überhaupt komen? Om te kijken hoe zijn “rivaal” de zesde pakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1066 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder40
ArthurMiddenvelder30
A. RamseyMiddenvelder30
MorataAanvaller31
W. SzczęsnyKeeper30
L. BonucciVerdediger41
F. BernardeschiAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3851 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 2 3 0 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
Laatste voetbalnieuws

Cristiano Ronaldo test na 19 dagen negatief op coronavirus

Cristiano Ronaldo is niet meer besmet met het coronavirus, zo maakt Juventus vrijdagavond bekend. De aanvaller heeft voor het eerst een negatieve test afgelegd, waardoor hij na negentien dagen uit quarantaine...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren