Oranje speelt herhaling van WK-finale in aanloop naar EK

Maandag, 2 december 2019 om 16:02Robin Bruggeman

Het Nederlands elftal speelt in de aanloop naar het EK van volgend jaar op vriendschappelijke basis tegen Spanje, zo maakt de KNVB maandagmiddag bekend via de officiële kanalen. Oranje ontvangt La Furia Roja op zondag 29 maart in de Johan Cruijff ArenA te Amsterdam.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie denk jij dat er in maart gaat winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door blieke)

Goed dat de KNVB ervoor kiest om tegen serieuze tegenstanders te oefenen en niet voor landen gaan die commercieel misschien interessanter zijn. Ik hoop dat ze nog een oefenwedstrijd kunnen regelen tegen een land dat ongeveer van hetzelfde niveau als Oekraine en Oostenrijk is. Ik denk dat Polen of Zweden mooie tegenstanders zijn.

2 december 2019 om 16:27

Inderdaad. Een tegenstander van dit formaat is altijd goed en Nederland heeft ook al meerdere malen goed gepresteerd tegen tegenstanders van dit kaliber. Helaas laten ze het vooral tegen mindere tegenstanders nogal eens afweten en ik hoop dat Koeman dit er nog uit krijgt. Daarvoor zijn Polen of Zweden inderdaad uitstekende ploegen om tegen te oefenen.

Bizar dat het alweer bijna 10 jaar geleden is. Nog steeds kan ik vloeken om de corner die niet aan ons gegeven werd, dat Torres buitenspel stond en hoe slecht vd Vaart die bal wegwerkte. Oh en de teen van Casillas. Hoop dat we in de toekomst die gouden cup toch een keer pakken.

2 december 2019 om 16:21

Jij niet alleen, is toch wel met stip op 1 mijn voetbal trauma

2 december 2019 om 16:31

Pff wat waren we er dichtbij :/

2 december 2019 om 16:53

Tottenham thuis komt toch ook wel dichtbij

2 december 2019 om 18:52

Teen van Casillas is inderdaad ook mijn grootste voetbaltrauma. Daarna de uitschakeling van PSV in de Champions League (mark van Bommel die net als zijn huidige pupillen nu doen iemand op een cruciaal moment uit zijn rug liet lopen) en ten slotte de wissel van Arjen Robben tegen Tsjechie een jaar eerder op het EK. Dat is de top 3 wel voor mij helaas.

2 december 2019 om 19:26

Ook niet te missen, de wedstrijd tegen Italie op het EK in 2000 in eigen land. Hoe krijg je het voor elkaar om 5 pingels te missen? En voor veel Ajacieden ook nog een wel een bepaalde dag in mei 2017.

2 december 2019 om 16:30

Die teen was vervelend ja alleen Robben had hem echt beter moeten inschieten. Denk wel dat hij daar nog wel een paar keer wakker basis geworden

2 december 2019 om 16:47

Achteraf is het makkelijk praten natuurlijk, denk dat hij alles goed deed, behalve de bal 5 cm hoger tillen.

2 december 2019 om 16:32

En het uitblijven van geel voor die schwalbe van Xabi Alonso, man man man, Nigel raakte hem amper.

2 december 2019 om 17:08

Hahaha ik dacht echt he die heb ik gemist tot ik het op YouTube opzocht

2 december 2019 om 16:38

Pff, doet nog steeds pijn als ik eraan terugdenk..

2 december 2019 om 16:45

Als je nu 9 jaar later terugkijkt dan was het WK van Zuid-Afrika ook een van de mooiere Wk's om te winnen. Voor mij was deze gehele WK een van beste van deze eeuw. En nog steeds doet het pijn dat we hem toen niet hebben gewonnen.

2 december 2019 om 16:50

@SoccerinoFCU Dat gevoel heb ik persoonlijk ook ervaren, het WK 2010 alles klopte en voelde uniek. De sfeer, de vuvuzela’s, de mooie wedstrijden. Maar dan vraag ik mij toch af of niet de prestatie van het Nederlands elftal stiekem hiermee te maken had...

2 december 2019 om 17:52

De vuvuzela's? Ik heb er nog steeds nachtmerries van. Wat een gedrocht was dat.. hahaverder een prachtig toernooi waar ik nog wel eens met weemoed aan terug denk..

2 december 2019 om 16:54

Tja, ik had ook liever gewonnen. Maar die pijn is nu wel verdwenen. Heb onlangs nog een groot deel van die pot teruggezien en Spanje heeft gewoon terecht gewonnen, dat is een schrale troost.

2 december 2019 om 17:17

Ik vind dat knap van je kan er tot op de dag vandaag niet naar kijken

2 december 2019 om 18:11

Vooral knap dat hij kan erkennen dat Spanje verdiend gewonnen heeft. Kunnen veel NL’ers iets van leren...

2 december 2019 om 18:50

Ach, in 1974 won West Duitsland ook verdiend, willen veel leeftijdsgenoten van mij ook niet niet aan...

2 december 2019 om 17:08

Denk er best nog wel vaak aan, zeker als ik op tv nog Spaanse en Nederlandse voetballers zie. Spanje won alles in de ko fase met 1-0, wij scoorden meer, maar helaas niet in de finale. Hoop dat we hem echt een keer pakken, zo vaak dichtbij geweest dat het idd echt aan je vreet.

2 december 2019 om 22:36

Misschien dat Oranje met Guardiola als bondscoach het WK ooit een keer gaat winnen. Of toch niet?

2 december 2019 om 17:39

Pff, kan me nog herinneren dat ik als jong manneke mezelf in slaap heb gehuild die nacht

2 december 2019 om 22:20

Grappig dat niemand het ooit heeft over die overtreding op Elia voorafgaand aan het Spaanse doelpunt. Webb stond er drie meter vanaf maar floot gewoon niet , gevalletje matchfixing.

Ik vind het jammer dat ze affiches als deze niet in de Kuip spelen

2 december 2019 om 16:44

In de Arena passen meer mensen.

2 december 2019 om 17:15

Slim toch? Je speelt op het EK immers ook in de Arena. Het heeft geen zin op je zo sterk mogelijk te willen voorbereiden op het EK en dan in een ander stadion te spelen.

Ben hier ook wel positief over, beter om tegen goede tegenstanders jezelf te testen dan tegen middelmatige tegenstanders zoals België vaak doet (laffe Martinez). Mooie wedstrijd, iets om naar uit te kijken.

2 december 2019 om 16:46

Hadden beter tegen verdedigend ingestelde tegenstanders kunnen spelen, aangezien we dat 3 x doen in de groepsfase ..

2 december 2019 om 17:40

Ja want van die ploegen gaan jullie anders niet winnen hè? Dat is de gedachtengang van de bondscoach van België. Om dan te merken dat je dat soort ploegen eigenlijk op 30% nog makkelijk opzij zet en vervolgens tegen de eerste echte tegenstander naar huis kan gaan ( Brazilië als enige uitzondering) want tegen dat soort ploegen heb je dan geen ervaring/ tactisch plan.

2 december 2019 om 17:53

Ik maak me juist totaal geen zorgen tegen grotere landen, aangezien we daar altijd veel ruimte tegen krijgen en altijd goed tegen spelen. Kwalificatie heeft al bewezen dat we het idd tegen verdedigende teams lastig hebben. En die waren van een veel lager niveau dan Oekraïne en Oostenrijk die jij duidelijk onderschat. Belgie volg ik niet, misschien is het bij hun anders maar bij nl is dat zeker niet het geval.

2 december 2019 om 17:54

Ja bij Belgie is het net andersom. Op 30% winnen we van de kleinere landen maar tegen de grote landen hebben we het altijd moeilijk omdat we , als land, bijna nooit op dat niveau spelen.

2 december 2019 om 16:59

Martinez debuteerde als coach tegen Spanje notabene...

2 december 2019 om 17:02

Ja en dat beviel blijkbaar niet erg lekker want ze werden weggespeeld.

2 december 2019 om 17:34

Ja en is zowat de enige tegenstander van formaat in een oefenwedstrijd die we gespeeld hebben onder Martinez. Er gaan nu al geruchten dat hij liever tegen Qatar oefent dan tegen Duitsland. Tsja... en dan algemene verwondering wanneer we er tegen de eerste serieuze tegenstander uitvliegen.

2 december 2019 om 21:42

Als je een drogredenering moet versterken met een andere drogredenering, dan wordt het wel heel kansloos.

denk toch dat het verstandig is als oranje ook tegen de wat kleinere landjes gaat oefenen, Koeman heeft het vaak prima voor elkaar tegen de wat grotere voetballende landen, maar heeft toch meer moeite met stugge defensieve tegenstanders.

Even een onethische vraag aan mijn medevoetballiefhebbers: wat hadden jullie er allemaal voor over gehad/door de vingers gezien als Nederland daardoor de finale had gewonnen? Persoonlijk weet ik niet of ik een carrièrebeeindigende blessure voor iniesta erg had gevonden als we daardoor nu met de cup stonden. Heel slecht ik weet het maar het doet nog steeds vrij veel pijn allemaal.

2 december 2019 om 16:49

Als je een sport als voetbal beoefend dan moet je ook op een sportieve manier je prijzen proberen te winnen door binnen de grenzen van het toegestane te blijven. Je kunt beter harder trainen en meer tijd steken in tactiek en techniek dan overwegen om sleutelspelers van de tegenpartij het ziekenhuis in te schoppen. Je kunt dan beter op free fighten of ty-boxen gaan .

2 december 2019 om 17:06

Sterke reactie, heb zelf ook een hekel aan zagers die niet kunnen voetballen maar ja pijn doet wat met je he

2 december 2019 om 17:11

Veel, zolang het maar fair is. Had denk ik wel een zuur gevoel aan overgehouden als we hadden gewoon door een buitenspeldoelpunt. En eerlijk is eerlijk, Nigel de Jong had rood moeten krijgen, en van Bommel misschien ook voor die zaag op Iniesta. Objectief gezien was het een heel frustrerende pot om te kijken omdat er niet echt gevoetbald werd maar iedereen meer bezig was elkaar te ontregelen. Gezien de kwaliteit die er op het veld stond was ik echt verbaasd over de mate van onkunde in de finale. Zal wel finale stress zijn geweest.

2 december 2019 om 17:47

Je weet toch dat er meer is in het leven dan voetbal? Dat hoop ik alleszins voor jou. Misschien is een correctere vraag: wat had dat WK voor NL gebracht zonder een Wesley Sneijder bij wie werkelijk alles lukte tijdens dat toernooi? Want dat was eigenlijk tot op het belachelijke af! Hij kon zelfs een goal gemaakt hebben door naar zijn eigen doelman te trappen want door het onwaarschijnlijke meeval dat hij toen steeds mee had zou de bal waarschijnlijk via een afgeweken bal op 9 tegenstrevers nog paal, dwarsligger en dan via het achterhoofd van de doelman binnen gegaan zijn😂 Dus de onterechte afgunst op Iniesta is nergens voor nodig imo.

Die 5 overwinningen van Spanje, is dat inclusief de WK finale? Of telt de WK-finale als ‘gelijkspel’ als je enkel de 90min acht neemt.

Pfff 2010 ... de finale ... tegen Spanje!!! Zo dichtbij, maar toch ... Balen was dat he? Maar ja nieuwe rondes, nieuwe kansen. Dit elftal is hongerig. Ze willen wat! Oudjaarsavond maar ook een goeie toost uitbrengen op mooie tijden de komende jaren met Oranje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

16 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 4 maart
RB Leipzig verhuurt Yvon Mvogo in principe tot medio 2022 aan PSV, maar heeft een optie om de verhuurperiode komende zomer al stop te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren