‘Frenkie moet boven Virgil, hij heeft toch ook prijzen gewonnen?’

Maandag, 2 december 2019 om

Maandagavond wordt de Ballon d’Or uitgereikt en Lionel Messi lijkt degene te worden die met de prijs aan de haal zal gaan. De Argentijn wordt de afgelopen dagen nadrukkelijk genoemd als winnaar en een vermeende gelekte uitslag laat ook zien dat de aanvaller van Barcelona de concurrentie achter zich laat. Jan Boskamp twijfelt er niet over dat Messi de terechte winnaar is.

“Messi moet 'm winnen, want hij is de beste. Altijd. Kijk anders even Barcelona - Liverpool (halve finale van de Champions League vorig seizoen, red.) terug. Dat werd 3-0 en het had dankzij hem nog meer kunnen worden. In de return in Liverpool hebben ze het verknald, omdat Barcelona als team zo ontzettend slecht speelde”, legt hij uit in gesprek met VTBL.

Grote rivaal Cristiano Ronaldo lijkt daarentegen genoegen te moeten nemen met een plekje buiten de top drie, aangezien Virgil van Dijk en Mohamed Salah het podium naar verluidt volmaken. Wat Boskamp betreft, zou de Portugees nog een aantal spelers boven zich moeten dulden: “Normaal moet hij erbij staan, maar er zijn nu echt betere kandidaten. Eden Hazard, Raheem Sterling, Kylian Mbappé... Ronaldo vindt het al niet eens erg meer als hij niet alles speelt. Dat zegt ook wel wat hè.”

‘Cristiano Ronaldo eindigt na acht jaar weer buiten Ballon d’Or-podium’

Bekijk hier de gehele 'gelekte' uitslag van de Ballon d'Or.Lees artikel

Met Van Dijk, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Georginio Wijnaldum zijn er ook een aantal Nederlanders die naar alle waarschijnlijkheid hoog zullen eindigen in de einduitslag. Van Dijk werd zelfs een tijdlang als favoriet gezien, maar moet zoals het er nu naar uitziet dus voorrang verlenen aan Messi. Boskamp zou de verdediger van Liverpool zelfs niet als hoogst genoteerde Oranje-international in zijn lijstje opnemen.

“Frenkie staat bij mij op twee. Hij heeft een fantastisch seizoen gehad bij Ajax en het Nederlands elftal. En hij is moeiteloos een van de bepalende krachten geworden bij Barcelona. Ook nog eens op verschillende posities. Frenkie boven Virgil? Ja! De Jong heeft toch ook prijzen gewonnen? Landskampioen en de TOTO KNVB Beker (met Ajax, red.)”, sluit hij af.


Poll

Vind jij ook dat Frenkie de Jong boven Virgil van Dijk zou moeten eindigen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

100 reacties (laatste reactie door thebigshow)

Ehh. Frenkie heeft een fantastisch seizoen gehad en je kunt best een lans voor hem breken, maar toch zeker niet op basis van zijn prijzen. De Eredivisie en de Beker stellen Europees gezien geen reet voor natuurlijk.

2 december 2019 om 15:35

De halve finale CL wel al is dat geen prijs. Maar op zich heeft Boskamp wel een punt. Gezien zijn jonge leeftijd en het feit dat Frenkie dit kon bereiken met een club uit de Mickey Mouse competitie maakt de prestatie van De Jong wel knapper dan dat van Van Dijk die een stuk ouder is en in de sterkste en rijkste competitie van de wereld speelt op dit moment.

2 december 2019 om 15:42

Zoals ik zei: je kunt best beargumenteren dat de Jong 'm misschien meer verdient dan Vvd, maar niet op basis van prijzen.

2 december 2019 om 15:47

Wanneer had Liverpool voor het laatst een grote prijs gewonnen op vorig seizoen na? Een grote prijs winnen met Liverpool is gewoon een wereldprestatie....

2 december 2019 om 15:56

Dat maakt de prestatie van Van Dijk nog unieker zelfs. Liverpools laatste grote prijs was in 2005. Van Dijk staat ver boven de rest bij de verdedigers. Terwijl Messi beter gepresteerd heeft dan Ronaldo, maar in mijn optiek niet perse beter dan een Lewandowski of Mane. Mane won ook nog eens de Africa Cup (of finalist idk meer) , terwijl Messi genadeloos afging met Argentinie. Als je als Messi zijnde nooit een prijs wint bij je land en dat mag je toch verwachten dan hoor je ook niet in het rijtje van Pele, Maradona, Zidane en R9.

2 december 2019 om 15:58

Vonden jullie Frenkie de Jong bij Ajax de beste dan vorig seizoen. Wordt wel heel erg overdreven hoor hoe goed Frenkie was. Toonde echt heel veel potentie maar nam Ajax niet bij de hand ofzo. Dat waren toch echt Ziyech en Tadic

2 december 2019 om 16:08

Vind jij dat De Jong meer impact op zijn team heeft gehad en een hoger niveau heeft gehaald dan Van Dijk?

2 december 2019 om 16:16

Jup, zelfs op Oranje heeft Frenkie meer impact gehad dan Van Dijk. Sinds Frenkie erin staat bij Oranje presteert Oranje als een tierelier. Ook het voetbal is vooruit gegaan met Frenkie erbij en hij heeft er zelfs mede voor gezorgd dat Wijnaldum eindelijk van toegevoegde waarde werd voor Oranje. Daarvoor was het een drama met Wijnaldum in Oranje.

2 december 2019 om 16:17

En Maradona heeft nooit een champions league gewonnen, Pele uberhaupt nooit in Europa gevoetbald en Ronaldo heeft het een veel kortere periode laten zien dan Messi. Zo is over elke voetballer iets te zeggen en slaat het argument dat Messi niks wint met Argentinië nergens op.

2 december 2019 om 16:20

@mikiiee98 in die tijd bestond de CL ook nog niet het is dan ook erg moeilijk om die te winnen. Mardona heeft ook geen EK gewonnen wat me ook van hem tegenvalt

2 december 2019 om 16:25

Geinig, maar hij doelt uiteraard op de EC1, die Maradona ook nooit won.

2 december 2019 om 16:28

Maradona maakte een middelmatige club als Napoli kampioen en won daar de Uefa Cup. Dat is hetzelfde als Messi dat bij Bilbao dat zal doen. Tegenwoordig willen alle voetballers bij alle topclubs zitten. Ze zitten nog liever op de bank dan dat ze spelen bij een subtopclub. In die tijdem van de Serie A was her gewoon normaal dat een Baggio bij Bologna speelde, Batistuta bij een Fiorentina of een Signori bij Sampdoria. Helaas zijn die tijden voorbij. R9 zat ook bij ploegen die Uefa Cup speelde en vertrok pas later naar het sterrensemble van Real.

2 december 2019 om 16:42

@sanderk91 dat snap ik maar ik vond het gewoon leuk om die opmerking te maken. Maradona speelde toen alleen ook niet bij een club van het kaliber Barcelona natuurlijk. verder is Messi gewoon een held en een legende in Europa, alleen in Argentie heeft hij die status nog niet en staat hij nog in de schaduw van Maradona. wint Messi straks een WK dan zal hij daar ook worden gezien als een nationale held

2 december 2019 om 17:14

@Elphenomeno: maradonna heeft het wk ook alleen maar gewonnen door vals te spelen. Ik vind dat dat allemaal veel te veel verbloemt wordt. Verder heeft messi 91x in 1 jaar gescoord, alle club prijzen in 1 jaar gepakt. En laat het constante niveau al meer dan 10 jaar zien. Ronaldo speelde bij barca vanaf zn 20e en daarna bij inter voor hij naar real ging. Dat zijn ook een van de top teams van het land. En geen 1x de CL gewonnen. Prima dat je messi niet de allerbeste vind, maar op ronaldo of maradonna is ook genoeg aan te merken. Ik vind het dus echt compleet belachelijk als je messi niet tot de beste ooit vind horen vanwege geen prijs bij argentinie terwijl de andere die je tot de beste ooit noemt ook bepaalde grote prijzen niet wonnen.

2 december 2019 om 17:32

Tuurlijk vind ik Messi wel bij de 5 beste ooit horen. Die staat er bij mij gewoon in samen met Maradona, Ronaldo9, Zidane en Cristiano. Over Pele, Cruijff kan ik nauwelijks oordelen. Van de verdedigers zal ik voor Maldini gaan en Redondo is de meest complete defensieve middenvelder die ik ooit gezien heb.

2 december 2019 om 18:01

Die Wijnaldum die zelfs geweldig speelt bij Liverpool en de CL won.. die gast? Is die gast beter geworden door Frenkie? Wijnaldum? Wat een grap

2 december 2019 om 18:22

Wijnaldum is bij Liverpool niet beter gaan spelen door Frenkie. Maar is bij Oranje wel beter gaan spelen door Frenkie. Ga dat nou niet lopen ontkennen R_Zuid.

Want prijzen winnen in Nederland is natuurlijk heel moeilijk. Ik zelf vind dat van dijk hem moet winnen maar ja. Waarschijnlijk zal dat niet gebeuren.

2 december 2019 om 15:33

Toch: de halve finale halen met Ajax is een stuk moeilijker dan de finale halen met Liverpool.

2 december 2019 om 15:42

Maar om eerlijk te zijn, Frenkie was absoluut een deel van het goed draaiende elftal van vorig jaar, maar er waren wel meer spelers die zeker met hem kunnen strijden om de titel 'beste Ajacied van vorig seizoen', zoals Tadic, De Ligt, Blind, VD Beek, Onana, Neres en Ziyech, het was echt een teamprestatie.

2 december 2019 om 15:44

Liverpool heeft iets meer gedaan dan een finale halen he. Liverpool heeft de CL gewonnen en buitengewoon gepresteerd in de PL.

2 december 2019 om 15:46

As Roma en Monaco haalden daarvoor ook de halve finale. Er staat altijd wel een verrassing tussen dan gaan we toch ook niet zeggen dat Fabinho of Bakayoko maar op het podium moeten staan voor de Ballon d”or. Die werden kampioen in Frankrijk en haalden halve finale CL. Frenkie is een hele goede speler maar echt niet boven Virgil afgelopen jaar..

2 december 2019 om 15:50

@arsenal890 helemaal met je eens. En wat ook duidelijk te was was de impact van Virgil van Dijk op het team van Liverpool. Van een veel scorende, maar ook veel incasserende ploeg werd het ineens super stabiel en georganiseerd achterin. Naast de organiserende kwaliteiten zie je ook dat van Dijk zijn doelpunten maakt en zelden een sliding hoeft in te zetten om zijn taak te vervullen. Echt een topper! voor mij de gouden bal waard, weet ook niet wat je als verdediger nog meer moet doen om hem te winnen.

2 december 2019 om 15:55

@vesta, ik geniet zeker van Frenkie maar deze heeft 1 seizoen top gespeeld en van Dijk en Wijnaldum spelen met Liverpool al 2 jaar super. in mijn ogen zeker een toekomstige winnaar voor de Ballon d'or maar op basis van de laatste 2 seizoenen staat van Dijk toch wel boven de Jong.

2 december 2019 om 15:56

Van Dijk heeft gewoon pech dat Messi zo goed is, daarom is een Gouden Bal ook niet helemaal eerlijk omdat het 9 van de 10 keer toch aanvallers zijn, kwa inbreng is van Dijk net zo belangrijk voor Liverpool als Messi voor Barça maar een aanvaller kiezen is makkelijker op de 1 of andere manier

2 december 2019 om 16:35

De eerste wedstrijd was 3-0 nederlaag in Barca. Ik vind het lastiger voor Liverpool eerlijk gezegd.

2 december 2019 om 16:45

Ik wil ook helemaal niet zeggen dat Frenkie de Ballon d'Or verdient te winnen hoor. Wat ik alleen duidelijk wil maken is dat een Champions League winnen niet volledig volstaat om een gouden bal te winnen. Hebben we het over de impact van van Dijk, vind ik jullie argumenten helemaal kloppen. Toch kun je je ook afvragen of de impact van de Jong op oranje niet groter is dan die van van Dijk. Oranje begon namelijk pas echt goed te draaien toen Frenkie er in kwam.

2 december 2019 om 16:57

Probleem is een beetje dat er afgelopen jaar geen toernooi was - de Nations League is een oefentoernooi, en een succesvolle EK kwalificatie is met 24 deelnemers ook niet een prestatie die in Europa rondgalmt. Als hij op een WK of EK zo beslissend is, dat lijkt me meer grond voor een prijs.

2 december 2019 om 16:01

@arsenal890: Ik gun zowel Virgil als Frenkie alles. Bij een verkiezing om de beste voetballer zou het alleen wel armoe zijn als een verdediger wint. Als verdediger is Virgil de beste van de wereld, maar dat maakt hem nog niet de beste voetballer. Lijkt mij dan ook zeer terecht dat Messi het (wederom) wint en in dat licht is het voor mij ook goed te volgen als Boskamp zegt dat Frenkie 'm eerder verdient. Technisch gezien is Frenkie natuurlijk veel beter dan Virgil, maar zou Frenkie nooit de verdediger kunnen zijn die Virgil is.

2 december 2019 om 16:14

Hoezo is dat armoe? Het is pas armoe dat je met een topland als Argentinie al na 8 pogingen nog geen groot eindtoernooi hebt kunnen winnen.

2 december 2019 om 16:20

Dat is ook wel overdreven elphenomeno. Argentinie heeft alleen wereld klasse aanvallers gehad. Het middenveld en verdediging minus mascherano is toch echt pure middelmaat.het was nog knap van hun dat ze tegen die duitsland die bijna op elke positie een wereldklasse speler had, dat ze daar geen 4-0 van hadden verloren in de WK finale van 2014. Een beetje relativeren mag ook wel. EN tcha die 3 copa america finales, 1 x 3-0 verloren tegen brazilië dan ben je als team duidelijk overklast. en 2x tegen chilli dacht ik waarin messi ook een aandeel had in het verlies door die gemistte penalty. Persoonlijk vind ik dat je geen WK winst mag verwachten van Argentinië, het team is op 2/3 linies middelmaat om een echte kanshebber te zijn. WK 2014 hadden ze dan ook wel het nodige geluk om de finale te halen

2 december 2019 om 16:31

Tja heb je dat elftal van ‘86 gezien dan? Waren toen ook zekers wel 5 sterkere landen. En zelfs landen als Nederland en Kroatie hebben WK finales gespeed met nog duidelijk zwakkere selectie. Als je bovendien de keus hebt uit Aguero, Higauin, Dybala, Di Maria, Banega, Mascherano, Zabaleta, Otamendi etc dan mag je best wel een keer de Copa winnen, want bij Chili spelen ook geen 11 toppers

2 december 2019 om 16:37

messi is maradona niet en maradona is messi niet. Messi heeft dingen gedaan die maradona niet kon. En maradona heeft een WK gewonnen wat messi niet gelukt is. Ik vind het geen armoede als je met het huidigr argentinie geen WK weet te winnen, in 2014 was duitsland duidelijk de beste ploeg en won terecht. In 2010 spanje. In 2018 frankrijk. Die concurrentie is geen grap, en argentinie zit ver van jet niveau van die teams in die jaartallen. 2/3 linies inclusief goalkeeper pure middelmaat. Dan ga je niet winnen van duitsland, of van spanje die toendertijd gewoon fabregas op de bank had notabena. Ook al waren ze in 2010 door duitsland uitgeschakeld met onze cocaine gedreven trainer maradona

2 december 2019 om 16:41

Overigens wint maradona ook geen WK als hij niet vals speelt tegen england met die hand van god goal. Maar ja, toen was er geen var he, hahaha

2 december 2019 om 16:51

Het voetbal onder Maradona was wel het leukste en offensieve voetbal waar al die andere trainers niet in slagen. Verder ben ik met je eens dat Argentinie geen topfavoriet is voor een WK. Maar in 2018 heb ik hem weinig goeie wedstrijdem zien spelend. Hij liep ee verloren bij, in dat opzicht weet Cristiano nooit van geen opgeven bij zijn land.

2 december 2019 om 16:59

Heb de copa america niet gevolgd behalve de wedstrijd tegen brazilie. Desondanks dat ze uitgeschakeld werden was argentinie best wel goed tegen brazilie. Verder kan ik er niet oordelen omdat ik argentinie gewoon niet meer volg. Maar als jij zegt dat hij bar slecht was tegen die andere dan geloof ik dat best.

Tsja, als je zoals Boskamp naar prijzen gaat kijken: de Champions League acht ik toch wel iets prestigieuzer dan de Knvb beker en kampioen van Eredivisie. Neemt niet weg dat ook Frenkie weergaloos is, maar ik vind dat Van Dijk meer invloed heeft gehad op wat Liverpool en Nederland bereikt hebben afgelopen seizoen. Van Dijk hoort daarom hoger en misschien wel op plek 1, al valt voor Messi ook wel wat te zeggen natuurlijk. Tussen die twee is het mij om het even.

2 december 2019 om 15:52

100% eens, beste speler is naar mijn mening altijd messi. Best presterende speler van dit seizoen, dit jaar 100% Virgil van Dijk.

Jan is een echte liefhebber van het spelletje blijkt maar weer, hij heeft blijkbaar iets meer moeite met het genieten van de wereld verdediger die Van Dijk is op dit moment, naar mijn mening verdient Messi deze prijs natuurlijk, maar VVD is toch wel de één na beste als je ziet wat hij voor Liverpool betekent heeft.

Van Dijk toch een stukje belangrijker geweest op een hoger niveau. En van Dijk scoort daarbij ook meer.

2 december 2019 om 15:40

Niet met je eens. Het is makkelijker om de CL te winnen met een club uit de rijkste competitie ter wereld dan op het nippertje verwijderd zijn van de finale CL met een club uit de Mickey Mouse competitie met een klein beperkt budget vergeleken met de topclubs uit topcompetities. Bovendien is het makkelijker samenspelen met spelers als Alexander Arnold, Fabinho, Salah, Firmino, Mane, enzovoorts dan met Mazraoui, Veltman, Blind, Vd.Beek, Schone, enzovoorts.

2 december 2019 om 15:43

Dat zou betekenen dat wanneer een kleinere ploeg het verschopt, de spelers van de betere club geen kans meer maken? Want minder knap?

2 december 2019 om 15:46

Na de komst van Van Dijk heeft Liverpool een gigantische sprong vooruit gemaakt. Vergeet niet, Liverpool overleefde de CL poulefase met de allergrootste moeite voor zijn komst in Januari, en werd in dat seizoen net vierde. Na zijn komst twee keer titelkandidaat en twee CL finales - deels ook keeper Alisson uiteraard, maar het verschil qua defensie bij Liverpool voor en na Van Dijk is echt dag en nacht.

2 december 2019 om 15:49

En daarnaast staat er altijd wel een verrassing in de kwart of halve finale van de CL. As Roma, Monaco, Tottenham, Dortmund (laatste 2 zelfs finalisten). Het is niet dat het iets is wat alleen Ajax presteert.

2 december 2019 om 16:04

Dortmund is toch geen verrassinf met de kwaliteiten die ze toen hadden.

2 december 2019 om 16:18

Voor een CL finale wel. Spelers als Piczchek, Grosskreutz, Schmelzer, Bender, Weidenfeller, Blaszy zijn prima spelers maar geen absolute top. Zaten wel een paar toppers tussen inderdaad maar had ze op voorhand niet perse opgeschreven voor de finale.. misschien niet volkomen verassend dus maar zeker wel een stunt!

Bij Ajax heeft hij uiteraard een top seizoen gedraaid, maar ik weet niet hoeveel recente wedstrijden die Boskamp gezien heeft. Serieus - "moeiteloos een van de bepalende krachten van Barcelona"? Je ziet echt zelden zo'n enorme kloof tussen wat je in de Nederlandse media leest en wat je daadwerkelijk op het veld ziet gebeuren.

2 december 2019 om 16:18

Als jij denkt dat alleen de Nederlandse media zo over Frenkie schrijven, adviseer ik je de Spaanse media eens te lezen. Die zijn grotendeels lyrisch over hem. Oranje ging pas draaien toen hij speelde. (Koeman bevestigde dat zelf). Ik vind Van Dijk een geweldige verdediger maar bij afwezigheid kan hij worden vervangen door De Vrij. Op dit moment heeft Oranje niemand die Frenkie kan vervangen. Het valt mij wel op dat veel mensen hier op VZ geen slecht woord over Van Dijk willen horen.

2 december 2019 om 17:00

Ik las vanochtend nog dat Frenkie een onvoldoende kreeg, dus zo lyrisch zijn ze ook niet allemaal.

Nederlandse analisten verklappen altijd dat zij maar weinig PL wedstrijden kijken. Vorig seizoen en dit seizoen hoor je die Derksen ook continu zeggen dat Van Dijk alleen maar een imposante voorkomen heeft en dat zij in Engeland onder de indruk zijn van hoe hij zich presenteert. Zij zijn natuurlijk onder de indruk van zijn uitstraling en niet van zijn verdedigende loopacties, staande tackles, balveroveringen, coaching aan zijn team, leiding aan de verdediging, het verbloemen van zwakke verdedigers als Lovren en Matip, waardoor de verdediging beter kan spelen waarbij backs als Robertson zonder zorgen naar voren kunnen stomen. Van Dijk's kwaliteiten en de ongelooflijke niveau dat hij haalt ieder PL weekend is een klasse apart. Wordt nu al door vele PL legendes al de mogelijke beste verdediger ooit die in de PL heeft gespeeld. Maar hier in Nederland lijken we dat niet te waarderen. Doet mij denken aan een Seedorf die internationaal geliefd was, een held in Italië. 1 van de beste middenvelders ooit met vele Cl's in zijn prijzen kast maar in NL kreeg hij alleen maar kritiek. Alleen was het in Seedorfs situatie nog wel een tandje erger.

2 december 2019 om 15:44

Derksen zei vorig jaar nog dat De Ligt beter is dan van Dijk ( en dan bedoel ik geen potentie) en pakt elk moment om kritisch te zijn op van Dijk dus die moet je totaal niet serieus nemen wat dat betreft.

2 december 2019 om 15:46

Van Jan Boskamp kan je veel zeggen, maar niet dat hij naar maar weinig PL wedstrijden kijkt. Die man mist werkelijk waar van bijna alle competities geen een wedstrijd, sommigen kijkt hij zelfs nog een keer terug omdat hij het zo een goeie pot vond. Nog nooit iemand gezien die zoveel van het spelletje kan genieten als hij.

2 december 2019 om 15:50

Slechte vergelijking! Seedorf heeft niets gepresteerd in het Nederlands Elftal. De resultaten bij de clubs waar hij heeft gespeeld waren natuurlijk uitstekend.van Dijk daarentegen is onbetwist een basisspeler, leider en aanvoerder van het team. Het verschil tussen Derksen en de serieuze analisten is dat deze laatste categorie het helemaal met jouw bovenstaande relaas eens is.

Lachwekkend, welke prijzen heeft Frenkie dan gewonnen? Nog niks met Barca en de Nederlandse prijzen zijn lachwekkend tegenover een CL winst van Van Dijk.

2 december 2019 om 16:03

Halve Finale CL met daarbij het vernederen van Real Madrid en Juventus is voor Ajax al een soort van prijs, weliswaar win je er verder niks mee maar wat Ajax vorig seizoen heeft laten zien is net zo knap als Liverpool dat een CL wint imo, daarmee zeg ik niet dat Frenkie de gouden bal moet winnen of in de top 3 moet staan

2 december 2019 om 16:06

Half finale is knap, maar geen prijs. Alleen winnaars worden herinnerd

2 december 2019 om 16:18

In dat geval is Messi’s internationale carrière loser waardig.

2 december 2019 om 16:27

@maurootje, dat zal wel mee vallen, denk dat de fans van Real en Juventus vorig seizoen niet zo snel vergeten, je moet ook kijken naar de grote van een club, Ajax was tot de EL finale een gevallen Europese topclub net als jouw geliefde Milan, alleen hebben ze zichzelf wel weer flink op de kaart gezet, dat is voor ons ook het hoofd haalbare, daarom is een halve Finale voor een club als Ajax al bijna een prijs

2 december 2019 om 16:30

ElPhenomeno het viel me al langer op maar nu bevestig je het ff glashelder. Jij hebt gewoon een hekel aan Messi. Prima hoor jongen, maar je hoeft niet elke mogelijkheid aan te grijpen om je gal te spuwen. Messi's internationale carrière loser-waardig noemen is, zelfs al heeft hij geen hoofdprijs gewonnen met Argentinië, volstrekt achterlijk. De beste man stond in 4 finales van eindrondes en is all-time topscorer van zijn land. Als je dat voor losers vind zul je weinig spelers goed vinden..

2 december 2019 om 16:34

Ik vergelijk hem ook niet met modale spelers als een Wijnaldum, Alli of Gundogan. Messi wordt door velen als de beste ooit gezien , ik zie daar bij Argentinie gewoon niks van terugkomen. Dat telt voor mij gewoon 50% mee over hoe groot een speler nou daadwerkelijk is. Het WK is tenslotte het alleehoogste podium want zelfs door de meeste vrouwen nog nauwlettend gevolgd wordt. Dat je dan elke week een hattrick scoort tegen Leganes of Alaves boeit mij vrij weinig. Helemaal in de dagen van Xavi en Iniesta had Barca gewoon verrweg de beste ploeg vd wereld.

2 december 2019 om 16:37

En tevens als Maradona nooit die WK titel had gepakt stond die volgrns velen ook niet in de top-5 zoiets maakt gewoon enorm veel verschil over je status en grootheid.

2 december 2019 om 16:46

Dus je wil zeggen dat als Maradona die handsbal tegen Engeland niet had gemaakt, dat hij misschien niet tot de topvoetballers aller tijden gerekend zou worden? Het zou immers zomaar kunnen dat Argentinië zonder het valsspelen van Maradona in die kwartfinale geen wereldkampioen was geworden. Dat vind ik nogal een statement. Verder boeit niemand de hattricks tegen Leganes of Alaves iets, maar jij weet net zo goed als ik dat Messi tegen Real, Atleti, Sevilla en de hele Europese top echt achterlijk veel goals/assists genoteerd heeft, waarmee hij een groot aandeel heeft gehad in meerdere kampioenschappen en CL eindoverwinningen. Waarom je dan zo selectief 2 laagvliegers benoemt is mij echt een raadsel.

2 december 2019 om 16:53

@sanderk91 ik zeg je eerlijk dat ik echt niet meer weet wie er de afgelopen twee decennia bv tweede is geworden op de Copa. uiteindelijk gaat het om zo een toernooi winnen natuurlijk. ik zeg niet dat Messi het dan slecht heeft gedaan met die finales want anders kunnen we dat ook van Cruyff gaan zeggen maar qua landenvoetbal staat hij nog wel in de schaduw van spelers als de Braziliaanse Ronaldo, Maradona, Pele etc.

2 december 2019 om 16:54

Als Maradona Argentinie geen wereldkampioen had gemaakt dan had die nooit die status als nu gehad bij de Argentijnse bevolking. Die man blijft ondanks zijn cocaïne verslaving voor altijd een legendarische status behouden. Of zie jij dat anders? Weet jij wat er gebeurde toen Braxilie met 3-0 van Franrkijk verloor in 98? Heel Brazilie kotste hem uit en wouden Romario weer in de spits. We weten allemaal the end of story in 2002. In dat soort landen telt maar een ding en dat is gewoon het WK winnen als je daar de ster bent. Ronaldonho zal daarom ook altijd onder Pele, Ronaldo en volgens velen Romario staan omdat die nauwelijks impact had op een WK toernooi. En natuurijk weet ik dat Messi het ook tegen Real etc doet. Qua clubprestaties komr ook niemand bij hem in de buurt de afgelopen 50 jaar.

2 december 2019 om 21:07

@Elphenomeno dat zal niet tussen zijn highlights staan, nee

Heel goed Boskamp, precies de reden dat mensen zo dom zijn om naar prijzen te kijkwn in plaats van individuele klasse. Daar hoort het over te gaan, niet over de teamprijzen. Ja prijzen winnen en daar een groot aandeel in hebben zal meetellen, maar dan zal een bijvoorbeeld excelerend Liverpool veel meer spelers moet hebben in de top 10

2 december 2019 om 15:52

Misschien handig om te weten dat mensen naar prijzen kijken omdat dat de reden was dat Modric ipv Ronaldo vorig jaar had gewonnen

De CL is niet bepalend, maar als je als topfavoriet niet de CL wint (als Barca zijnde) en je faalt genadeloos op de Copa America. Dan hoor je die prijs niet te winnen. Van Dijk wint met Liverpool de CL en komt met een underdog team als Nederland tot de finale van de Nations League. Tel daarbij op dat Van Dijk de meest dragende speler is van Liverpool en Oranje en ver boven de rest van de verdedigers staat. Dan verdiend hij gewoon de gouden bal. Mane en Lewandowski zouden mijn top-3 compleet maken.

2 december 2019 om 15:57

Ik zie dat je elk topic gebruikt om Messi naar beneden te praten en dat mag gerust van mij. Ik vind alleen niet dat je in de halve finale van de copa america nipt uitgeschakeld worden door de latere winnaar als genadeloos falen kan beschouwen. Zeker als je vervolgens het behalen van de nations league finale als een prestatie beschouwt.

2 december 2019 om 16:06

Voor het Nederlands Elftal was het op moment zeker een goede prestatie na 4 jaar drama, het is gewoon een feit dat Messi met Argentinië niet zo bijzonder presteerd, dat is niks naar beneden maar gewoon een feit, zelfs Portugal (Ronaldo) wat ook nooit een wereldteam heeft gehad wint het EK

2 december 2019 om 16:08

Omdat Messi zelf gewoon enorm slecht speelde. Plus het feit dat ze de poulefase met vee moeite doorkwamen. Als je dan als 2de beste land van dat comtinent zo afgaat dan mag dat best gezegd worden. Van Dijk wint met Nederland van Dui, Frankrijk en Engeland. Terwijl je 3x de underdog bent. Dat is gewoon een wereldprestatie. Net zoals Liveepool ook een veel overtuigender PL seizoen zpeelde dan Barca in de La Liga. Liverpool schakelde ook nog eens Barca uit. Hij heeft het dus eigenlijk op elk vlak gewoon beter gedaan. En termen als Messi is de betere voetballer kloppen ook wel, maar Van Dijk kan veel beter verdedigen en was in mijn optiek de beste speler van Liverpool met Sadio Mane.

2 december 2019 om 16:21

Liverpool heeft een zeer indrukwekkend aantal punten behaald vorig seizoen, maar ze hebben in 2019 toch een voorsprong van 7 punten weggegeven terwijl Barcelona (gewoon) kampioen werd. De nations league poule is van 2018 dus die telt hier niet mee en dan blijft er een knappe overwinning op Engeland over en een kwalificatie voor het EK. Dat Liverpool de Champions League heeft gewonnen spreekt zeker in het voordeel van van Dijk en van Dijk heeft natuurlijk een fantastisch en constant jaar gehad terwijl Messi inderdaad wel een zwakke Copa America afwerkte (individueel, ik blijf het als team geen zwakke prestatie vinden). Desondanks blijven de cijfers van Messi ongelooflijk goed en zou hij de ballon d'or naar mijn mening niet onterecht winnen.

2 december 2019 om 16:23

Het is een stuk makkelijker om als aanvaller slecht te spelen waar je tegen een team speelt die met 11 man voor de goal hangt. Ik vind het dus voor een verdediger makkelijker om goed te spelen, zeker omdat bij een Liverpool Mane, Salah en Bobbie zoveel werk verrichten dus ja. Daarnaast geef je aan hm dat het knap is om wedstrijden met NL te winnen van Duitsland etc, sinds wanneer is dat een graadmeter? Of dat Liverpool het als TEAM beter heeft gedaan dan Barcelona terwijl het om een individuele prijs gaat toch? Ze speelden leuk in de PL en leuk in de Nation League maar is dat dan genoeg om zo overtuigend te spelen? Kijk mij maakt het niet uit wie er vanavond wint maar de manier waarop je het beargumenteerd is uitermate zwak. Zijn wel meer spelers die leuk speelden bij land en competitie.

2 december 2019 om 16:47

@foeballuh waarom word terecht kritiek hebben op een bepaalde prestatie van iemand in een toernooi gelijk gezien als een speler naar beneden haalt. als Messi een scheet laat en je vind die niet naar madeliefjes ruiken dan ben je hem tegenwoordig al aan het neerhalen volgens mij. hij speelde gewoon niet goed op die Copa en dat weet Messi zelf ook wel. daarom was hij waarschijnlijk zo gefrustreerd, pakte hij die domme kaart en beschuldige hij de Zuid Amerikaanse bond van corruptie. ik ken Messi namelijk niet zo. de druk om in het Argentijnse elftal te moeten presteren werd hem waarschijnlijk gewoon te groot

2 december 2019 om 17:05

@japie_krekel Die opmerking over Messi naar beneden halen gaat niet alleen over deze comment. Ik had hem namelijk al vaker op deze wijze zien reageren. Dat is verder prima, maar ik vond deze reactie niet zo sterk en hierboven beargumenteer ik waarom. Je hoort mij echt niet zeggen dat hij goed speelde op de copa america, maar met dat elftal kan ik niet zeggen dat hij genadeloos heeft gefaald.

2 december 2019 om 16:29

*verdient Haha je kan vinden dat van Dijk moet winnen(ben ik het niet mee eens) maar Messi niet eens in de top 3 plaatsen is toch wel van een andere orde...de nations league stelt overigens geen reet voor.

2 december 2019 om 16:36

Messi mag het uitvechten met Lwandowski voor die plek. Kijk eventjes wat hij allemaal laat zien momenteel. Die prestaties zijn zelfs in het 2de gedeelte van 2019 nog een stuk indrukwekkender dan die van Messi.

2 december 2019 om 16:48

Kijk even wat Messi laat zien. Mane vind ik een goede speler maar heeft ook niet beter gepresteerd dan Messi. Messi gaat gewoon terecht de prijs pakken. Lewandowski zou ik trouwens boven Mane plaatsen. Messi geeft overigens meer assists dan die 2 samen. Het is gewoon geen vergelijk. Messi staat ver boven de rest.

2 december 2019 om 16:56

Dat weten we allemaal, maar Van Dijk zal toch gewoon een logische winnaar zijn?

Oké Oké en nu moet het echt stoppen. Zijn mensen nou helemaal de weg kwijt. Misschien de grootste onzin van dit voetbal eeuw. Frenkie is goed, vooral omdat hij weinig fout doet. Maar Ajax is ondanks zijn vertrek nog beter en Barca is ondanks zijn komst slechter. Frenkie was niet eens de beste speler van Ajax vorig jaar (Ziyech, Tadic, Onana, De Ligt) Dat Ajax nu beter is zouden weinig ontkennen, maar iedereen leest dat Frenkie het lichtpuntje is van Barca dit jaar en vergeet te lezen dat Barca slecht speelt. Ze staan gedeeltelijke 1e met Real, dat zegt genoeg. Ook hoe zet iemand een halve finale verliezen boven het winnen van de CL finale.. Als laatst, heel Liverpool en Engeland erkennen de heersende rol van VvD in de successen, waar bij Ajax die rol toch echt bij Tadic, Ziyech en Onana lag. Leuk dat ze een posterboy hebben gevonden in Frenkie, maar laten we hem nog heel ver van het podium van beste voetballer ter wereld houden

Ik kijk niet meer wekelijks Barca, maar hoewel Frenkie zeker prima speelt, is het toch allemaal niet wereldschokkend goed? Hij is een goed meespelend onderdeel in het slechtste Barcelona dat ik mij kan herinneren. Van Dijk hoort duidelijk boven hem in dit klassement. Natuurlijk, De Jong heeft veel meer techniek en is veel verfijnder, maar de impact van Van Dijk op Liverpool is gigantisch. Doet-ie ook niet alleen natuurlijk en daarom slaan die individuele prijzen eigenlijk nergens op, maar toch.

“messi moet 'm winnen, want hij is de beste. Altijd. Kijk anders even Barcelona - Liverpool (halve finale van de Champions League vorig seizoen, red.) terug. Dat werd 3-0 en het had dankzij hem nog meer kunnen worden. In de return in Liverpool hebben ze het verknald, omdat Barcelona als team zo ontzettend slecht speelde”ik ben Messi fan ten top. Toch snap ik dit niet, als Barca wint is dat te danken aan Messi, maar wanneer ze verliezen is dat omdat het team niet goed was?!

2 december 2019 om 16:49

Als je die wedstrijd nog voor de geest kan halen, het enige wat Barcelona toen na die 3-0 thuiswedstrijd hoefde te doen was de bal rustig geconcentreerd drie kwartier rond blijven spelen en de boel doodspelen. In plaats daarvan begonnen ze als kippen zonder kop met allemaal risicovolle passes op te bouwen, en werden er genadeloos uitgecounterd. Je kon dat falen idd niet echt op Messi schuiven, al had-ie inderdaad die kans aan het einde wel mogen maken.

2 december 2019 om 19:50

Tja hij zette bij de 3-0 stand Dembele nog vrij voor het doel. En in de return zette hij ook 3x iemand vrij voor het doel.

Ligt het aan mij of worden Ajacied overdreven veel opgehemeld? Frenkie is een goede speler maar boven Virgil? Waarom? Zodadelijk gaan ze zeggen dat Frenkie en Matthijs de beste voetballers zijn op aarde. Nogmaals, goede spelers maar overdrijven is ook een kunst. Daarbij, men mag een keer buiten Messi of Ronaldo kijken. Het lijkt wel alsof ze puur op naam nog een prijs krijgen.

2 december 2019 om 19:49

Lol weet jij wel wat Messi gepresteerd heeft dit jaar? Puur op naam hahaha. Hij deze prijs trouwens maar 1 keer gewonnen in de laatste 6/7 jaar. Dus dat valt wel mee. Daarnaast zal Boskamp niet snel een Ajacied ophemelen omdat ie een Ajacied is.....

Jan Boskamp spoort niet. De man kan met geen fatsoen een moeilijke naam uitspreken. Jan is best een aardige man die af en toe leuk over voetbal kan praten. Maar zoals Rene vd Gijp naar Michael v Gerven kijkt kun je ook naar Jan kijken.

Het geeft alleen maar aan dat dit soort individuele prijzen onzin zijn. Je kunt nooit objectief bepalen wie er recht heeft op zo'n prijs.liverpool heeft de CL gewonnen en Ajax slechts halve finale lees ik hier als argument waarom Van Dijk moet winnen en niet Frenkie. Maar Van Dijk had voor honderden miljoenen aan spelers om zich heen staan, terwijl Frenkie het met een heel wat bescheidener arsenaal aan medespelers moest doen. En zonder Van Dijk hadden ze wellicht ook gewonnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4924 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Eibar8-1
13.Sevilla71
14.Valencia7-2
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller54
PedriAanvaller50
NetoKeeper50
A. GriezmannAanvaller50
TrincãoAanvaller50
L. MessiAanvaller51
Jordi AlbaVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

217 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 5 0 0 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Nog meer slecht nieuws voor Ronald Koeman uit ziekenboeg Barcelona

Ronald Koeman heeft voorlopig maar twee centrale verdedigers tot zijn beschikking bij Barcelona: Gerard Piqué en Clément Lenglet. De Spaanse topclub meldt donderdagavond via de officiële kanalen dat nader onderzoek heeft...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren