‘Ronaldo heeft een probleem met hem en Juventus verbergt het’

Maandag, 2 december 2019 om

Cristiano Ronaldo steekt de afgelopen weken niet in de beste vorm van zijn loopbaan en in Italië wordt inmiddels van verschillende kanten geopperd om de Portugees op de bank te houden, zodat Gonzalo Higuaín en Paulo Dybala samen de aanval van Juventus kunnen vormen. Trainer Maurizio Sarri gaat vooralsnog niet zo ver, maar duidelijk is wel dat Ronaldo dit seizoen moeite heeft om zich te laten gelden.

Antonio Cassano is van mening dat de relatie tussen de sterspeler en zijn trainer een van de redenen is dat Ronaldo nog niet in vorm is: “Ik denk dat Ronaldo grote problemen heeft met Sarri. Het begon allemaal toen hij twee keer op rij gewisseld werd (tegen AC Milan en tegen Lokomotiv Moskou in de Champions League, red.), dat is genoeg om iedere speler te irriteren”, vertelde de oud-aanvaller zondagavond bij Tiki Taka. “Naar mijn mening hebben zij problemen met elkaar en Juventus weet dat tot nu toe goed te verbergen.”

La Vecchia Signora slaagde er zondag niet in om te winnen van Sassuolo en heeft nu een punt minder dan koploper Internazionale. Gianluigi Buffon stond tegen i Neroverdi op het doel en veroorzaakte met een slippertje een van de tegendoelpunten van de middenmoter. Cassano is echter toch van mening dat de routinier weer de nieuwe nummer een onder de lat moet worden in Turijn: “Buffon moet spelen, omdat hij een betere optie blijft dan Wojciech Szczesny.”

“Szczesny zat altijd op de bank bij Arsenal, waar hij de back-up was van Manuel Almunia en Lukasz Fabianski. Bij AS Roma had hij een goed seizoen en nu is hij net een jaar eerste keus.” Cassano stipt bovendien aan dat het foutje van Buffon werd ingeleid door Matthijs de Ligt, die een bal achterin slecht wegwerkte: “Het moet gezegd worden dat De Ligt vlak voor Gigi’s slippertje opnieuw in de fout ging.”


Poll

Vind jij dat Gianluigi Buffon weer eerste doelman moet worden bij Juventus?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door juveamor1897)

Cuadrado gaf die bal rampzalig aan de ligt. Ja de ligt schoot hem rampzalig weg. Maar buffon zorgde voor een totaal onnodige tegendoelpunt. Buffon hoort (met alle respect) op de bank. Szczesney is beter. Ik had verwacht dat het onder sarri een goed team werd met veel aanvallende intenties. Maar tot nu toe is het niet best en is Ronaldo ook niet blij maar hij presteert nu ook te weinig.

2 december 2019 om 15:12

Je zou bijna kunnen zeggen dat die bal van cuadrado een steekbal was voor de spits van sassuolo

2 december 2019 om 15:29

Haha dat zou je bijna zeggen ja.

2 december 2019 om 16:17

@arsenal890 ze liepen idd alle erg dom drie te blunderen bij die tegengoal. bizar dat je dit soort fouten nog ziet op absoluut topniveau

2 december 2019 om 19:09

Ik vind het juist bizar om te denken dat zulke fouten op absoluut topniveau niet gemaakt worden. Elk weekend zie je wel een (of meerdere) groffe fout(en) bij een topteam, bij Juve, bij Barca, bij Liverpool, bij Real, bij Bayern, bij City, bij PSG.. Het is bizar om te denken dat de spelers van deze ploegen robots zijn ofzo. De dooddoener "dat mag bij een topteam niet, dan wordt je gelijk gewisseld" is ook echt een uitspraak waar ik me vaak aan stoor. Ook spelers van topteams maken fouten, minder vaak natuurlijk (daar zijn het topteams voor), maar ze zijn er wel degelijk. En nee, je wordt niet gelijk gewisseld of geslachtofferd als je een keer een verkeerde pass of ingreep doet of huizenhoog over schiet uit kansrijke positie. Dat hoort bij het spelletje, zowel in de KKD als in de CL.

2 december 2019 om 16:37

Juventus heeft een probleem met Ronaldo zou ik eerder zeggen.- Giga salaris- Groot ego- Grote naam- Grote winnaarmaar helaas een speler met duidelijk de slijt erop. Enigzins zal Ronaldo het wellicht erkennen door nu al z'n wedstrijden uit te kiezen echter vraag ik me af of hij het echt kan toegeven (richting zichzelf) dat hij niet meer dat kan brengen wat hij normaal deed en mensen van hem gewend zijn. Verder vind ik het onzin wat Cassano zegt waarom Sczency niet boven Buffon mag spelen. Buffon is 40+ en word met het seizoen minder terwijl Sczecny zich goed heeft onwikkelt door de laatste jaren heen. Zou wat zijn als een keeper alleen een niveau zou kunnen aanhouden en niet zou kunnen verbeteren door de jaren heen.

Irriteren? Als het probleem tussen hun ( als die er daadwerkelijk is) door die wissels komt, dan slaat het nergens meer op. Een trainer mag tegenwoordig niet meer spelers wisselen.

Dus Cassano meent dat Ronaldo nog niet in vorm is door de slechte relatie met Sarri ? Ik zou eerder andersom denken. Door de mindere vorm waarin Ronaldo momenteel steekt wordt hij wel eens gewisseld en da zou dan de reden voor een verminderde relatie tussen Ronaldo en Sarri kunnen veroorzaken.een goede Ronaldo wordt niet door Sarri gewisseld is mijn idee.

2 december 2019 om 15:15

Ronaldo moet wel gevoerd worden, bij Real werd hij dat. Hier speelt het team gewoon niet best. Dan is Ronaldo ook gewoon minder, helemaal op deze leeftijd. Sarri stelt verkeerde mensen op, dat ziet iedereen behalve sarri. Als Juventus slim is zorgen ze dat Ronaldo zich goed voelt, hij kan ze de championsleague bezorgen waar ze zo naarstig naar op zoek zijn. Met hem zal het waarschijnlijk niet lukken maar zonder hem gaat ze dat nooit lukken.

2 december 2019 om 15:57

Ik denk dat Higauin en Dybala beter passen bij het spel dat Sarri wil spelen. Higauin is sterker in de kleine ruimte en is meer een teamspeler. Als je kijkt naar de ploegen waar Ronaldo heeft geexcelleerd blijkt dat hij ruimte nodig heeft om zijn befaamde loopacties te maken. Je ziet nu vaak dat hij als het middenveld de bal heeft een diagonale looplijn richting de 16 maakt, terwijl het team daar niet op ingesteld is

2 december 2019 om 18:07

Maar welke club haalt dan ook Ronaldo binnen om vervolgens niet het spel op hem af te stellen? Het lijkt er meer en meer op dat Ronaldo z’n eigen ‘doodvonnis’ getekend heeft door naar Juventus te gaan. Ik vind sowieso dat Juventus veel te weinig creativiteit heeft. Als je ziet dat een team als Atalanta er 9 meer gemaakt heeft dan Juventus, vind ik dat gewoon schrijnend. Met verzorgd voetbal en Ronaldo als afmaker, moet Ronaldo er easy 30-35 in kunnen schieten in Italie.

2 december 2019 om 15:21

Slechte relatie met een trainer kan echt wel gevolgen hebben voor een speler. Ibrahimovic deed het ook minder bij barca nadat hij ruzie kreeg met guardiola. Voor de ruzie deed hij het prima. Dat is maar een voorbeeld.

Wat een onzin kraamt deze man uit.. Ronaldo was niet fit en speelde waardeloos die twee wedstrijden. Hij zal best teleurgesteld zijn, maar ergens zal hij echt wel beseffen dat Sarri gelijk heeft. Dat hij liever Buffon dan Szczesny onder de lat ziet maakt het hem helemaal ongeloofwaardig, zeker na de enorme blunder bij de goal waar de Ligt ook niet vrijuit ging afgelopen wedstrijd. Szczesny was inderdaad derde keeper achter Fabianski en Almunia, maar hij had toen al talent. Wisselde wereldreddingen af met enorme blunders. Nu die blunders zo goed als uit zijn spel zijn verdwenen, heb je gewoon een hele goede keeper staan. Zo goed als Buffon was zal hij nooit worden, maar hij is een stukje beter dan dat Buffon op bijna 42-jarige leeftijd is.

2 december 2019 om 15:20

Het heeft er niet per se te mee te maken dat hij buffon liever onder de lat ziet. Maar die moet ook minuten maken netals elk reservespeler. Die blunder van buffon komt door zijn leeftijd, maar ook door het feit dat hij al een paar maanden niet speelt, dan raak je uit ritme netals dybala vorig seizoen toen hij niet mocht spelen. Szczesny is op dit moment zeker beter dan buffon en is ook eerste keeper.

Ik denk dat Ronaldo een probleem met zichzelf heeft. Wil alleen maar goed presteren vanuit zichzelf door hoe hij is. Maar de leeftijd gaat hem parten spelen met daarbij zijn eigen ik. Dat Sarri hem wisseld moet geen probleem zijn, echter is dat voor Ronaldo wel een probleem want hij vind zichzelf nog steeds de beste, maar gezien zijn prestaties is hij dat al een tijdje niet meer.

En de hele voetbalwereld heeft een probleem met Juve. Wat een saai defensieve ploeg is dat zeg. Nondeju!

2 december 2019 om 15:13

Het is niet echt defensief, maar gedachteloos. Dat is eigenlijk nog wel erger.

2 december 2019 om 16:01

De Ligt speelt daar nu, het voetbal is tegenwoordig geweldig - als hij speelt tenminste.

2 december 2019 om 17:42

Best wel kort door de bocht. Nieuw seizoen, nieuwe trainer...sarri rouleert veel meer met de huidige kern dan vorige jaren gedaan werd, het is nog zoeken hoe de puzzelstukjes moeten passen. Het voetbal dat ze nu brengen is inderdaad met momenten saai, dan wat gewend is. Om nu te zeggen dat heel de voetbalwereld een probleem heeft met Juve, vind ik lachwekkend dat je dat zegt. Overdrijven is een kunst.als Juve fanaat volg ik Juve al zeer lang, zoals andere fanaten dat doen. Niet enkele wedstrijden gekeken en dan maar snel oordeel vellen...dat noemen we successupporters, of bedoel je daarmee de hele voetbalwereld? Voila

Ik denk dat bij Ronaldo de slijt er een beetje begint te komen en Juventus speelt zo saai en zonder enige visie, ze doen maar wat en daardoor wordt Ronaldo minder in stelling gebracht dan voor heen.

Ronaldo moet even tot het besef komen dat hij over de top aan het raken is en dat is volstrekt logisch bijna 35 en al zowat 16/17 jaar aan de top . Hij is echt heel goed maar het batterijtje is aan het op raken en hij heeft veel op kracht en mentaliteit gedaan en was niet echt een natuurtalent en heeft veel met zijn krachten gesmeten . Ik denk dat hij steeds vaker gewisseld gaat worden en zich moet focussen op de belangrijke wedstrijden

Als Ronaldo slim is gaat hij zich focussen op CL wedstrijden , om zo ook nog krachten te sparen voor EK2020. Daar kan hij dan nog 1 keer schitteren. Wat voor eer heeft Juve nog te behalen in de nationale competitie? Het zou echt geen bijzondere prestatie zijn als Juve ook dit jaar kampioen wordt,,

Ronaldo is gewoon geen teamspeler, maar een speler die presteert vanuit zijn eigen kunnen. Bij real stond het team meer in dienst van hem, terwijl hij nu iets meer in dienst moet staan van het team. Dat lijkt hem niet goed te lukken. Nu ie de ballon d'or niet wint zullen er wel weer wat interne frustraties loskomen bij Ronaldo, vraag me af hoe dit gaat aflopen....

De jaren beginnen te tellen voor Ronaldo,wat ook heel begrijpelijk is. Dus de trainer heeft gelijk om hem te wisselen, alleen heeft Ronaldo het daar moeilijk mee.

2 december 2019 om 16:03

Naja, Sarri een debiel noemen gaat iets te ver vind ik. Ik denk dat zijn spel gewoon niet bij Juventus past en dat zijn succes bij Napoli eerder toeval was dan trainersvermogen. Ik kan het mis hebben hoor, ik volg Napoli niet echt.

Wel grappig dat die Cassano telkens naar mijn mening en ik denk vermeldt bij zo’n uitspraken. Dan nog zeggen dat De Ligt de schuldige is voor het tegendoelpunt, heel vreemd. Het begint al bij de lullige pas van Cuadrado. Tevens, Szczesny is echt wel beter momenteel dan Buffon. Buffon heeft al genoeg bewezen, heel veel respect voor hem maar op dit moment doet Szczesny het meer dan prima.ronaldo wordt gewoon ouder en heeft zijn hoogtepunten in zijn carrière ondertussen wel al gehad. Fit zijn wordt steeds moeilijker, ookal dacht ik dat Ronaldo hier geen last van ging hebben. Al kan het ook zijn dat irritatie er geen goed aan doet, als Ronaldo zijnde moet je er gewoon boven staan. Momenteel zijn er anderzijds betere opties zoals een Dybala om op te stellen. Die speelt keer op keer een geweldige wedstrijd. Fenomenaal gewoon.

Dit gaat helemaal fout. Het klikt niet en vind Sarri ook totaal niet professioneel ogen. Ronaldo daarentegen heeft het lastig in een nieuwe team met veel individualisten. Bij Real was hij de man, de rest zocht hem op. Nu is dat anders en dat is lastig voor hem. Hij is niet meer de jongste maar ook de coach helpt daarin niet mee. Die gaat Ronaldo zelfs irriteren, nou leuk. Dit gaat zo niks worden helaas. Want Ronaldo blijft een beest maar moet wel juist gebruikt worden. Een 451 met Ronaldo in de punt en Ramsey, Pjanic en Dybala of Bernadeschi erachter zou kunnen helpen. Zij die Ronaldo graag opzoeken. Nu is het erg lastig functioneren voor Ronaldo. Dat is duidelijk te zien. En Sarri maakt het allemaal nog erger. Bedoel welk ervaring heeft hij? Een coach dat prima zat bij Napoli, bij een bad boy club zegmaar, bij Chelsea dik gefaald en heeft nauwelijks ervaring met echte wereldklasse spelers.

2 december 2019 om 22:04

Juve speelt als een natte krant onder Sarri. Er zit werkelijk geen enkele gedachte achter het spel. En kom op, we hebben het over een coach die met een halve sigaret in z’n mond zit spelen tijdens de wedstrijden... Hoe kan je Cristiano, iemand die al 15 jaar top is, niet laten renderen en zelfs onbelangrijk maken in een team. Dan moet je wel heel slecht zijn als coach als zelfs dat niet lukt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1066 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Napoli119
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder40
ArthurMiddenvelder30
A. RamseyMiddenvelder30
MorataAanvaller31
W. SzczęsnyKeeper30
L. BonucciVerdediger41
F. BernardeschiAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3851 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 2 3 0 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
Laatste voetbalnieuws

Cristiano Ronaldo test na 19 dagen negatief op coronavirus

Cristiano Ronaldo is niet meer besmet met het coronavirus, zo maakt Juventus vrijdagavond bekend. De aanvaller heeft voor het eerst een negatieve test afgelegd, waardoor hij na negentien dagen uit quarantaine...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren