‘Waarom zou Mbappé hier niet willen komen om zichzelf in Engeland te testen?’

Maandag, 2 december 2019 om

Kylian Mbappé is op dit moment een van de grote sterren van Paris Saint-Germain en als de aanvaller uit Frankrijk zal vertrekken, lijkt Real Madrid zijn meest waarschijnlijke nieuwe bestemming te worden. De wereldkampioen zou echter ook de overstap naar de Premier League kunnen maken en Stephen Warnock ziet zijn oude club Liverpool als een goede bestemming voor Mbappé.

“Ik denk dat Liverpool, vanwege de manier waarop de club zichzelf op heeft gericht onder Jürgen Klopp, nu in verband wordt gebracht met de beste spelers van de wereld. Laten we eerlijk zijn, wie zou er nou niet onder Klopp bij Liverpool willen spelen? De atmosfeer hier is geweldig en dat is de manager ook”, vertelt de oud-verdediger in gesprek met de Liverpool Echo. “Ze hebben in de afgelopen twee seizoenen tweemaal de Champions League-finale gehaald en niet lang daarvoor ook een Europa League-finale. Het is op dit moment erg aantrekkelijk om naar Liverpool te gaan.”

Warnock sluit dan ook niet uit dat Mbappé ertoe verleid kan worden om naar Anfield te trekken: “Of hij naar Liverpool zou gaan? Weet je wat, waarom niet? Waarom zou hij niet tegen de beste spelers van de Premier League willen spelen om zichzelf echt te testen? Ons voornaamste probleem is denk ik dat spelers het gevoel hebben dat ze alleen bij Real Madrid of Barcelona een Ballon d’Or kunnen winnen. Maar waarom zou dat niet om kunnen slaan? Waarom zou een Premier League-club de komende jaren niet kunnen domineren in Europa?”

Klopp: 'Van Dijk is geweldig, maar hij kan het ook niet alleen'

“Mbappé is natuurlijk een speler die we graag in de Premier League zouden zien, het zou geweldig zijn als hij naar Liverpool komt. Of dat wel of niet zal gebeuren, weet ik niet zeker. Hij is de enige die daar antwoord op kan geven. Het hangt ook af van de vorm van Real Madrid en Barcelona. Als hij het gevoel heeft dat die twee ploegen niet dicht bij Champions League-winst zijn, kijkt hij misschien verder.” Liverpool heeft volgens Warnock in ieder geval een belangrijke troef in handen om spelers als Mbappé over te kunnen halen: “Iedereen die hiernaartoe komt zegt altijd dat Klopp de belangrijkste reden was.”

“Ze kennen de geschiedenis van de club wel, maar ze komen voor de manager en hij heeft nu ook een hoofdprijs gewonnen. Spelers weten dat als ze voor Klopp gaan spelen, ze zullen genieten van het voetbal. Dat komt allemaal door Klopp. Dit bedoel ik niet respectloos, maar vijf of tien jaar geleden was het Roy Hodgson die de telefoon opnam. Dan ben je meteen minder geïnteresseerd. Nu neemt een van de beste managers in het voetbal de telefoon op.”


Poll

Denk jij dat Kylian Mbappé ooit in de Premier League zal spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door freshprince90)

Of hij past bij Liverpool vraag ik mij af. De voorhoede is fantastisch, Mbappe is individueel gezien wel beter dan bijv firmino. Maar firmino past samen met mane en salah geweldig in dit team. Dus ik zie Mbappe er niet zomaar tussen komen

2 december 2019 om 13:11

Mbappe moet gewoon op positie van Salah spelen en niet op de positie van Firmino. Ik denk Firmino, Mbappe onwijs goed instelling kan brengen, nog beter als bij Salah. Mbappe heeft sowieso veel meer potentie als Salah en is eigenlijk nu al beter dan Salah. Salah zal dus gewoon op de bank terecht komen als Mbappe komt.

2 december 2019 om 13:20

Waarom schilder jij Salah af als een b-voetballer? Mbappe moet eerst nog eens bereiken wat Salah in de Pl heeft laten zien.

2 december 2019 om 13:26

Zo snel zal dat echt niet gaan hoor. Mbappe staat ook niet bekend om het harde werken en dat is zeker een vereiste.

2 december 2019 om 13:26

@Gooner4: Salah is geen b-voetballer. Hij is gewoon minder goed als Mbappe. Als je dat niet ziet, ben je gewoon blind. Verder heeft Mbappe z'n land aan wereldtitel geholpen. Dat heb ik Salah weer niet zien doen met Egypte. Die konden de groep niet eens doorkomen. Verder heeft Mbappe nog nooit gespeeld in BPL. Hoe kan je dan zeggen dat Salah het beter doet in BPL???

2 december 2019 om 13:30

Verrassend he dat Egypte niet de wereldtitel wint? Mbappe was zeker niet de reden dat Frankrijk kampioen werd hoor. Tuurlijk heeft Mbappe veel meer potentie maar of die zo makkelijk zich in de basis zal spelen bij Liverpool vraag ik mij af.

2 december 2019 om 13:35

Ten eerste, als Salah in het team van Frankrijk zat hielp hij Frankrijk ook wel aan een wk. Zelfs Messi zou Egypte niet aan een wk kunnen helpen. Tevens kwamen ze de groep niet door omdat Salah 1 of 2 wedstrijden geblesseerd was

2 december 2019 om 13:35

Als je dat niet ziet ben je gewoon blind? Dude als je dat durft te zeggen incl. een slechte eigen onderbouwing, dan ben je in mijn ogen echt slecht bezig. Waarom is een mening van iemand anders dan die van jou? Vraag hem om verduidelijking en reageer dan inhoudelijk ipv basically te zeggen 'dat kan niet dat je dat vind tenzij je blind bent'

2 december 2019 om 13:37

Onder Klopp zeker niet, ik denk dat je Salah nu enorm onderschat. Salah heeft het bij Liverpool laten zien en zit er gewoon goed in, ik zie niet in waarom Mbappe hem direct naar de bank zou sturen. Men onderschat Salah, omdat hij nu minder scoort dan in zijn debuutseizoen, maar hij is nog ongelofelijk belangrijk voor deze ploeg.

2 december 2019 om 13:39

Dat vind ik wat te kort door de bocht, aangezien Mbappe een super WK speelde en het team ook echt wel heeft geholpen. Of Salah het met ploeg zou kunnen zullen we nooit weten.

2 december 2019 om 13:48

Echt onredelijk dat salah Egypte niet ff naar de wereldtitel schiet. Gooit er maar met de pet naar en kan wellicht maar beter bij rkc gaan ballen. Wat een slechte voetballer, kan niet eens Egypte naar een wk winst schieten

2 december 2019 om 20:03

Slecht voorbeeld. Messi faalt voor Argentinië. Dus waarom zou hij het wel goed doen bij Egypte?

3 december 2019 om 14:50

Mbappe scoort ‘gewoon’ rond de 30 doelpunten per seizoen bij psg. Heb salah dat nooit zien doen. Miss één seizoen.

Als Mbappe zou komen dan zou dat mijns inziens ten koste van Salah moeten gaan. Vergelijkbare kwaliteiten waarbij ik Mbappe wel wat hoger inschat, zeker met het oog op de toekomst. Wanneer Liverpool dit wil zullen zij bedragen moeten gaan betalen die zij nog nooit hebben betaald en ik vraag me af of zij dat willen. Nu halen zij spelers vaak binnen voor minder geld, maar door de goede scouting passen zulke spelers dan wel uitstekend in dit elftal.

2 december 2019 om 14:51

Als ik hier de reacties zie, wordt salah wel negatief afgespiegeld. Dit is wel nog steeds de all time topscorer in de geschiedenis van de premier league. Beetje respect is wel op zijn plaats. Verder vergeten velen dat wanneer hij niet scoort er nog steeds heel dreiging van hem afkomt. Dit valt vooral op wanneer hij niet meedoet. De wedstrijd tegen man united bijv, de enige wedstrijd in de Pl die ze niet hebben gewonnen. Mensen vergeten dat hij minstens 2 verdedigers bezigt houdt waardoor er meer ruimte onstaat voor mane en firmino.

2 december 2019 om 15:00

Hij heeft de lat vanwege zijn geweldige eerste seizoen enorm hoog gelegd en daarom wordt hij inderdaad nu wel erg kritisch bekeken. Salah is nog steeds een van de beste aanvallers in de wereld alleen denk ik dat Mbappe toch wat meer kwaliteit heeft. Dat is ook waarom de komst van Mbappe in mijn ogen ten koste van Salah zou moeten gaan, maar op dit moment lijkt me dat ook totaal niet iets waar Liverpool zich op zou moeten richten aangezien ze al een geweldige op elkaar ingespeelde aanval hebben.

2 december 2019 om 15:29

Of Mbappe hetzelfde gaat brengen betwijfel ik wel, aangezien we hem alleen nog in Franse competitie bij topclubs en bij het Franse elftal top elftal hebben gezien. Engelse competitie en vooral bij Liverpool is meeverdedigen voor een aanvaller even belangerijk als aanvallen . En ik moet nog zien of hij dat voor elkaar krijgt, begrijp me goed ik vind hem echt een van de beste aanvallers van de wereld. Maar dat is geen garantie, net zoals hazard ook niet hetzelfde brengt bij real als bij Chelsea. Verder vergeten we allemaal wat de salaris eisen zijn van mbappe, was dat niet de reden dat real afhaakte. Aangezien hij even veel wilde verdienend als Ronaldo destijds. Als real hem niet kan betalen kan liverpool het helemaal vergeten. Verder is een aanvaller voor Liverpool helemaal geen prioriteit. Ze kunnen beter een creatieve aanvallende middenvelder halen. Aangezien ze tegenwoordig allemaal box to box middelvers hebben. Wijnaldum Henderson Milner Fabinho, allemaal teveel van hetzelfde Ox enige die nog iets van creativiteit heeft. Llalana is helaas te licht voor dit niveau.

Die vraag kan je aan elke topspeler stellen die niet in Engeland heeft gespeeld. Verder vind ik hem niet passen in Engeland lekker naar Spanje gaan of blíjven bij PSG

2 december 2019 om 13:22

Waarom vind je hem niet passen in Engeland?

2 december 2019 om 13:26

idk, hij heeft natuurlijk wel de snel en slimmigheid, maar niet het fysiek denk ik, en ik daarbij denk dat de verdedigers in Engeland hem niet ligt op een of ander manier

2 december 2019 om 13:44

Er is fysiek toch weinig mis met Mbappe, volgens mij zijn er meer spelers succesvol die fysiek niet veel sterker zijn dan Mbappe: Aguerã¶, Firmino, Salah, Vardy, Rashford. Er zijn er nog een aantal die ik nu mis. Ik heb Mbappe ook nooit fysiek in de problemen zien komen.

2 december 2019 om 15:47

Vardy houd zich wel staande fysiek, maar klopt wat je zegt, idk, ik zie Auba als een mindere versie van Mbappe,scoort wel regelmatig maar niet die enorme scoringsdrift als in Duitsland. Ik wil niet dat Mbappe op doelpunten inlevert, dus dan maar blijven of Spanje.

2 december 2019 om 17:14

Dat is optisch bedrog dan... Ik heb het even gecontroleerd: Auba bij Dortmund: 144 wedstrijden - 98 doelpunten (0,68 dpw) (competitie). Auba bij Arsenal: 63 wedstrijden - 42 doelpunten (0,67 dpw) (competitie). Als je echt kwaad wil kan je je gelijk halen op die 0,01, maar come on... Persoonlijk denk ik dat Mbappe wel degelijk zou kunnen slagen in de Premier League. Als hij bereid is meer arbeid te leveren dan zou hij, los van zijn lengte, in principe zo in Henry zijn voetstappen kunnen treden. (alleen dan realistisch gezien, helaas, niet bij Arsenal). Niet geheel nieuwe Henry, maar gewoon een van de grote van de Bpl... Daarnaast is het een grote competitie, dus waarom niet...

Denk dat Liverpool wel hun status weer terug heeft als grootmacht inderdaad, veel spelers zullen voor Liverpool willen spelen. Echter vraag ik me af of Mbappe hiertoe behoord.

Hij is geboren en opgegroeid in Parijs, dan is het niet zo gek dat hij daar in principe graag blijft, en hij speelt niet in een of ander cafe elftal natuurlijk.

Hoewel Mbappe zelf wel oren heeft naar Liverpool( hij heeft meermaals aangegeven dat hij Liverpool een fantastische club vindt) is deze transfer haast onmogelijk, ik zie liverpool geen 250 miljoen euro betalen.

2 december 2019 om 13:38

Shakiri, origi, lallana + 130 miljoen

2 december 2019 om 14:09

die 3 namen zijn nog geen 50 miljoen waard samen.

2 december 2019 om 14:37

Doe ook nog maar de kantinejuffrouw erbij... Wat moet PSG in godsnaam met die 3 spelers?

"Waarom niet" simpelweg omdat Liverpool heen 200 miljoen of nog wel meer gaat betalen.

Ik ben van mening dat Salah de laatste maanden slechter is geworden en Mane alleen maar beter. We merken dus niet veel verschil, maar ik begin de gemiste kansen toch wel te hekelen van hem. Mpabbe schat ik onhaalbaar, maar een super snelle dribbelaar als hem met mentaliteit is wel iets wat ik graag bij Liverpool erbij zou zien komen. Al is het alleen maar om te concurreren. Voor nu zou ik graag meer kansen zien voor Elliot in de laatste 20 min van wedstrijden.

2 december 2019 om 14:54

Mane speelt enkel beter omdat er meer ruimte onstaat, doordat salah altijd dubbel gedekt wordt. Nog steeds de all time topscorer van de premier league. Mane speelt al langer in Engeland en verder dan 20 goals is hij nooit gekomen....

2 december 2019 om 15:56

Je moet die ruimte dan wel goed benutten uiteraard, zo makkelijk is dat ook niet. Maar idd, het zijn technisch compleet andere voetballers. Overigens, Salah de all time topscorer van de Premier League? Ik ben groot fan van hem, maar hij staat niet eens in het rijtje van de 28 spelers met meer dan 100 PL goals.

2 december 2019 om 16:10

Ja in 1 seizoen, niemand heeft ooit meer dan 32 goals gemaakt. En nog wel in zijn debuut seizoen zelfs Ronaldo is blijven steken op 31 bij united.

2 december 2019 om 16:16

Onjuist, Mane creëert meer individueel, rond beter af en werkt harder. Salah word helemaal niet altijd dubbel gedekt, tot nu toe alleen wedstrijden waarin een trainer het om gooit halverwege de wedstrijd. Salah is nog steeds uitstekend, alleen de eisen worden hoger naarmate de kwaliteit stijgt. Zodra het aantal goals een rol van betekenis gaan spelen in het beoordelen van een speler in een goed functionerend elftal, is Firmino de slechtste spits van Liverpool ooit.....non argument imo

2 december 2019 om 16:20

Andy Cole 34 en Alan Shearer 34.... Suarez was beter en had 1 goal minder, sorry dat ene goaltje meer of minder doet echt niet zeggen dat Salah beter is dan Vpersie of een Ronaldo

2 december 2019 om 18:55

Hahaha Liverpool had de afgelopen 10 niks gewonnen zelfs niet met jouw Suarez met Sterling en sturridge. Pas wanneer salah en Virgil waren gekomen hebben ze 2 champions league finales gehaald. En hebben dat team naar een ander niveau gebracht want het middenveld van Liverpool is nog steeds heel matig. Ik durf te wedden dat wanneer er weer een type coutinho of Ziyech komt de front 3 nog meer gaan renderen. Verder betreft het record in een 38 wedstrijden in de tijd van Shearer en Cole spleede je in op veel meer wedstrijden.

Sancho mbappe en rashford als aanval. Kom maar door! Nieuwe Red Devils

2 december 2019 om 14:38

Om onder Ole te spelen? Betwijfel of ze daar zin in hebben.

Knappe onder Jürgen Klopp. Hmmmm... om van te smullen. Het intense counterpress type voetbal gecombineerd met een van de snelste en meest doelgerichte aanvallers ter wereld. Ik zie Salah dan ook vertrekken eerlijk gezegd.

Als het waar is dat spelers vooral ook kijken naar de manager en het door hem ontwikkelde systeem dan zal Mbappé zeker eerder naar Liverpool of City gaan dan naar United, dat als clubnaam nog wel op dezelfde hoogte zit maar ondertussen is afgegleden door langdurig mismanagement. Ook Solskjaer brengt in dat opzicht geen verbetering. Ik zou ook niet weten waarom Mbappé voor een Spaanse club zo moeten kiezen. De Premier League is zeker zo aantrekkelijk om in te spelen. Maar het gaat er maar om of een Engelse club het geld wil ophoesten.en daarbij moet je er natuurlijk niet van uit gaan dat PSG gedeeltelijk genoegen gaat nemen met bijvoorbeeld de reserve voorhoede van Liverpool. Ze zijn niet helemaal krankjorum in Parijs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Everton135
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
FabinhoMiddenvelder60
G. WijnaldumMiddenvelder60
Roberto FirminoAanvaller61
Mohamed SalahAanvaller66
S. ManéAanvaller54
T. MinaminoAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

83 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 5 6 0 0
2019/2020 Paris Saint-Germain 20 18 0 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 29 33 5 1
2017/2018 Paris Saint-Germain 27 13 2 0
2017/2018 AS Monaco 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Mbappé meldt overlijden van Lucas (8): ‘Jij bent degene die alle lof verdient’

Tot groot verdriet van Kylian Mbappé is de achtjarige Paris Saint-Germain-supporter Lucas donderdagochtend overleden aan de gevolgen van kanker. De aanvaller, die de jonge Lucas vrijdagavond tijdens en na de competitiewedstrijd...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 27 oktober
Warner Hahn traint vanaf maandag mee bij PEC Zwolle. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren