‘Cristiano Ronaldo eindigt na acht jaar weer buiten Ballon d’Or-podium’

Maandag, 2 december 2019 om

Maandagavond wordt de Ballon d’Or voor 2019 uitgereikt en Lionel Messi lijkt de grootste kanshebber om de prijs voor beste speler van de wereld in ontvangst te mogen nemen. Volgens een ‘gelekte’ uitslag die rondgaat op het internet laat de sterspeler van Barcelona nummer twee Virgil van Dijk met een verschil van 64 stemmen achter zich.

Naast de winnaar laat de gelekte lijst, die onder meer is opgepikt door Marca en de Daily Mail, zien dat Cristiano Ronaldo voor het eerst sinds 2010 niet op het podium zal eindigen. De aanvaller van Juventus eindigde in de afgelopen acht jaar zelfs altijd bij de eerste twee, maar moet nu naar verluidt voorrang verlenen aan Liverpool-sterspeler Mohamed Salah, die de derde plek inneemt.

Steven Gerrard is fan van Messi: 'Maar Van Dijk moet de Ballon d'Or winnen'

Voor Ronaldo rest daardoor ‘slechts’ plaats vier, voor Liverpool-duo Sadio Mané en Alisson Becker. Achter die twee komen volgens de gelekte lijst Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) en de Nederlanders Frenkie de Jong (Barcelona) en Matthijs de Ligt (Juventus). Eden Hazard, die Chelsea afgelopen zomer inruilde voor Real Madrid, maakt de top tien vol.

Maandagavond wordt vanaf 19.30 uur duidelijk of Ronaldo inderdaad buiten het podium is gevallen bij de verkiezing van France Football. Als Messi de trofee mee naar huis mag nemen is hij de nieuwe recordhouder met zes gewonnen Ballons d’Or. Die eer moet hij nu nog delen met Ronaldo.


Poll

Zou jij het terecht vinden als Cristiano Ronaldo voorrang moet verlenen aan Mohamed Salah?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

98 reacties (laatste reactie door lucasandersen)

Salah op 3? Dat lijkt mij sterk. Sadio Mane op 3 zou ik nog wel geloven. Die vond ik dit jaar echt beter dan Salah.

2 december 2019 om 11:37

Dat Sterling er niet op staat is echt schandalig, die had ook op drie kunnen staan.

2 december 2019 om 11:54

Sterling boven Messi, VVD, Mane en Ronaldo? Nee vind ik niet, wel beter dan Salah laatste jaar

2 december 2019 om 12:30

Klopt. Mane was ook topscorer maar dan zonder penalties. Salah en Aubemeyang wel. Verder scoort Mane bijna altijd de openingstreffer. En die weegt toch iets meer dan de 3-0. Verder had Mane ook de finale vd Afrika Cup bereikt. En tot slot had The Goat himself gestemd op Mane.

2 december 2019 om 13:00

Was dit jaar ook zeker wel beter dan Ronaldo, maar Mane moet op plek 3

2 december 2019 om 14:33

@warabe sinds wanneer zijn penalty's geen goals meer. als een penalty nemen zo makkelijk was dan had Oranje al aardig wat eindtoernooien gewonnen

2 december 2019 om 11:50

Vind het een schandalige lijst. Snap ook niet waarom Lewandowski ontbreekt in de top-5. En ook Messi hoort niet te winnen. Ja leuk al die clubstatistieken, maar Van Dijk won de CL en Messi heeft op de Copa gewoon weer gefaald. Dat toernooi staat gewoon gelijk aan het EK. Daarnaast heeft Van Dijk Nederland weer op de kaart gezet en bijna de Nations League gewonnen. Natuurlijk een B prijs, maar zowel voor land als club heeft Van Dijk het beter gedaan dan Messi.

2 december 2019 om 11:55

Je hele reactie is precies de reden dat ik deze prijs niet serieus kan nemen. Beste voetballer is niet af te meten aan prijzen maar juist wel aan eigen statistieken. Messi is de allerbeste speler op ons planeet en dat kan iedereen zien. Of hij nu een toernooi wint of niet. Virgil heeft het echt uitstekend gedaan maar is zeker niet de beste voetballer ter wereld.

2 december 2019 om 11:55

Jij haalt altijd teamprestaties erbij. Ballon D'or is een individuele prijs.

2 december 2019 om 11:57

Het is toch een individuele prijs, wat kan Messi eraan doen dat zijn teamgenoten de kansen die hij creeërt bij liverpool uit niet scoren en vervolgens eruit vliegen. Bij Argentinië idem dito.....

2 december 2019 om 11:59

Wat een onzin. Messi heeft individueel ook genoeg zaadpartijen gespeed. Van dijk zat eigenlijk nooit door de ondergrens en kan bovendien 100xbeter verdedigen dan Leo. Een verdediger mag ook best een keer de prijs winnen.

2 december 2019 om 11:59

"virgil heeft het echt uitstekend gedaan maar is zeker niet de beste voetballer ter wereld."waarin staat wat een goede voetballer is? Dus je bent eigenlijk alleen een goede voetballer als je aanvaller bent en kunt scoren? "beste voetballer is niet af te meten aan prijzen maar juist wel aan eigen statistieken."ja lekker makkelijk en zo winnen ook wel alleen aanvallers... Een sliding, die een doelpunt voorkomt, komt niet als statistiek in de boeken zoals een assist of goal. Kortom, volgens jou redenatie zal er nooit een verdediger winnen.

2 december 2019 om 12:01

@elphenomenoclub/landprijzen worden gewonnen door teams, niet door individuele spelers. Individueel kunnen ze alleen een flinke bijdrage leveren aan de teamprestatie, maar uiteindelijk is het het team dat de prijzen pakt.ballon d'or is een individuele prijs, waarin teamprijzen dus eigenlijk niet zwaar zouden moeten wegen. Tuurlijk weegt het ergens wel mee in de populariteit, maar dit zou op individuele statistieken beoordeeld moeten worden.en daarin is Messi gewoon de beste. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar cijfers liegen niet.

2 december 2019 om 12:09

Dus volgens dit kan een verdediger nooit de prijs winnen? Dan kan je beter die prijs afschaffen. Messi is een topspeler en vast wel de beste ooit maar hij is niet elk jaar de beste voetballer. In de spaanse liga speelde hij lang niet altijd en was het meer dat de concurrentie slecht was waardoor barcelona freewheelend kampioen werd. Liverpool speelde afgelopen seizoen maar 1 slechte wedstrijd en dat was de 1e wedstrijd tegen het grote barcelona.. als van dijk hem dit jaar niet wint dan hoef je hem nooit meer aan een verdediger te geven.

2 december 2019 om 12:13

@realloverhet is niet zozeer dat de prijs altijd naar een aanvaller moet gaan. Modric heeft 'm immers ook gewonnen. Je kan er nou eenmaal niet omheen dat Messi en (tot voor kort) Ronaldo nou eenmaal de beste waren. Kan je hoog of laag springen, maar hun cijfers liegen er echt niet om. Het is zelfs zo bizar dat het voor die twee normaal gevonden wordt om 40 doelpunten per seizoen te maken. Maken ze er 30, dan hebben ze een slecht seizoen volgens de criticatsers. Te zot voor woorden want er zijn tig topspelers die nooit aan 30 doelpunten zullen komen per seizoen.zodra Messi en Ronaldo gestopt zijn, is het weer tijd voor andere spelers/posities. Tot die tijd is er maar 1 de beste, en dat is Messi.

2 december 2019 om 12:24

Wanneer je alleen naar cijfers kijkt moet Lewandovski hem winnen. Meer goals dan Messi in 2019 en ook nog in minder wedstrijden.

2 december 2019 om 12:28

Lol hoezo heeft van Dijk Nederland weer op de kaart gezet?ach ja het hangt allemaal van details af... van Dijk heeft enorm veel geluk gehad tegen Barca. Na de 3-0 heeft Messi nog 4 spelers vrij gezet voor het doel. Mocht een van hen hebben gescoord was het over voor van Dijk en had ie niets gewonnen. Het is gewoon niet eerlijk. Mensen hanteren andere criteria voor Messi. Mocht enig andere speler hetzelfde gepresteerd hebben als Messi afgelopen jaar, was er niet eens discussie geweest.

2 december 2019 om 12:29

@ Kilum. Je bedoelt als je alleen naar doelpunten kijkt...als je ook naar assists, gecreëerde kansen, steekballen en dribbels kijkt, komt er weer wat anders uit.

2 december 2019 om 12:30

@ reallover Hij speelde lang niet altijd in de liga? Dan is het des te knapper dat hij 36 doelpunten scoorde en 13 assists gaf.

2 december 2019 om 12:43

Los van het feit dat het natuurlijk niet per se om goals gaat, wil ik wel even van jou weten Kilum, hoeveel wedstrijden Lewandowski heeft gespeeld en Messi. Ik ben benieuwd of je nog steeds wilt zeggen dat hij minder wedstrijden in 2019 heeft gespeeld..

2 december 2019 om 12:53

Ja tuurlijk zijn de stats qua doelpunten en assists beter van Messi dan van Virgil, omdat Van Dijk achterin staat. Wat een logica.

2 december 2019 om 12:54

ElPhenomeno Ik ben het niet vaak met jou eens maar je hebt gelijk. Liverpool heeft de CL gewonnen dus Gouden Bal moet gewoon naar een Liverpool speler gaan. Van Dijk moet hem krijgen.

2 december 2019 om 12:57

The Big Show Leuk en aardig met je als verhaal maar de 4-0 werd niet gemaakt. Dus geen finale.

2 december 2019 om 13:04

Waarom niet Wijnaldum dan? die was de belangrijkste schakel in de uitschakeling van Barcelona.

2 december 2019 om 13:23

@isco24 Ik heb het gecheckt. In Duitsland spelen ze minder wedstrijden per seizoen. En Messi heeft natuurlijk de Copa gespeeld. Waar Lewandowski de EK kwalificatie wedstrijden heeft gespeeld. Messi en Lewandowski hebben door de blessures en schorsing van Messi uiteindelijk precies even veel wedstrijden gespeeld in 2019. Allebei 54 wedstrijden. Lewandowski heeft 51 goals gescoord voor club en land in 2019. Messi heeft 45 goals gescoord voor club en land. Messi heeft wel meer assists. Namelijk 20 assists tegen 10 assists van Lewandowski. Edit: Wederom maakt VZ van een reactie met Alineas een onleesbare muur van tekst.

2 december 2019 om 13:29

Jij valt niet serieus te nemen zeg. Genoeg zaadpartijen gespeeld in 2019? Dus als Messi niet scoort of geen assist geeft is hij automatisch bezig aan een zaadpartij? Dan zou van Dijk toch ook genoeg zaadpartijen hebben gespeeld aangezien zijn taak verdedigen is en hij dit seizoen bijvoorbeeld volgens mij maximaal 1/2 keer een clean sheet gehouden heeft met Liverpool.

2 december 2019 om 13:51

@ Sankentodat geef ik toch aan? Het hangt allemaal van kleine dingen af. Het is onzin om daarop de gouden bal uit te delen. Is gewoon een loterij dan.waarom moet de gouden bal per se naar een winnaar van de champions league gaan. Slaat toch nergens op.

2 december 2019 om 14:29

Leuk en aardig, maar ik ben het niet met je eens. Liverpool heeft als collectief succes gehad in de CL. Het zijn de verdiensten van Klopp en zijn hecht team. Van Dijk is een speler die deel uitmaakt van dit team. Een collectief sterk Liverpool heeft de CL gewonnen en er is niet 1 speler geweest die keer op keer er bovenuit stak. Salah, Mane, van Dijk, maar ook Wijnaldum hebben in deze wedstrijden zeer goed gespeeld. En wat te denken van Becker? Liverpool heeft als team succes geboekt zonder dat er 1 speler uitblonk. Hetzelfde geldt voor het NL 11-tal. Spelers als de Ligt, Frenkie, Babel en Wijnaldum spelen ook heerlijk. Van Dijk steekt er nu niet bovenuit in die wedstrijden vindt je wel? Bij Barcelona draait het letterlijk om Messi. Het collectief falen van deze ploeg wordt keer op keer gered door de kleine Argentijn. Messi red keer op keer het hachje van zijn trainer. Zie ook gisteren. Waar normaal gesproken het middenveld de tempo van een wedstrijd bepaald is het bij Barcelona Messi dat alles bepaald. De aanvallen worden allemaal door hem opgezet. Hij zet spelers in kansrijke positie. Dat zijn medespelers als Dembele en Suarez keer op keer alleen op de doelman van Liverpool hebben gestaan zijn de verdiensten van Messi. Messi kan weinig doen aan het feit dat zijn mede spelers falen in de afronding. Naast het opzetten van de aanval scoort hij ook nog beslissende goals. Overduidelijk is Messi voor mij de beste speler ter wereld en verdiend deze Gouden Bal dan ook. Om toch even snel een vergelijking met Ronaldo te maken. Ronaldo voegt weinig toe aan het huidige spel van Juve. Staat hij niet op het scorebord? Dan is het echt een speler die weinig weet toe te voegen aan het aanvalsspel van Juve. Dat wordt de laatste weken steeds meer duidelijk.

2 december 2019 om 14:30

Heb jij Messi ook bij argentinie gezien dan? Daar zaten genoeg matige partijen tussen met als hoogtepunt die tegen Qatar.

2 december 2019 om 15:16

@elphenomeno Messi is bij 51 van de 90 goals direct betrokken in de competitie, wat dus wel aangeeft dat ze die zonder hem nooit wonnen. Ook heeft messi in elke knock out ronde 2 goals gescoord. Lijkt mij dat je het in de clubcompetities vrijwel niet beter kan doen.

2 december 2019 om 15:28

Klopt ook zekers. Maar tellen prestaties bij land niet meer mee dan?

2 december 2019 om 17:53

Het gaat om individuele prijs. Geen teamprijs. En aangezien Messi bij heel veel goals betrokken was en Championsleague topscorer was is logisch dat Messi deze prijs hoort te krijgen.

Op zich terecht denk ik, maar moet dan Mane niet degene zijn die op het podium komt? Die heeft toch een veel beter en constanter seizoen gedraaid? Ook met het oog op de finaleplaats in de africa cup

2 december 2019 om 11:55

Inderdaad, Mané was echt uitzonderlijk goed afgelopen seizoen en nu ook nog ontzettend belangrijk, Salah is na dat ene seizoen toch wat minder geworden, evengoed nog een erg goede buitenspeler maar niet zo goed als Mané.

Lijkt me vrij logisch. Vind hem in Italie op wat momenten na tegenvallen. Natuurlijk rollen de kleinere teams niet massaal de rode loper uit zoals in Spanje, maar Ronaldo wordt ook een jaartje ouder, zelfs hij heeft niet de eeuwige jeugd. Waarom overigens niet Mane ipv Salah? Die vind ik, zeker de laatste tijd, veel beter.

Ik kan toch niet ontkennen dat inderdaad de prestaties iets minder worden. Iets vaker geblesseerd, minder goals en minder bepalend bij de club. Daarnaast ook bij Portugal iets minder jaar en in de Champions League ook. Vierde plek is gezien het jaar misschien nog wel hoog? Heb het gevoel dat de leeftijd zelfs op hem invloed lijkt te krijgen. Desondanks nog steeds een topspeler, maar minder onaantastbaar als eerder.

2 december 2019 om 11:35

Ik ben het volledig met je eens op het gedeelte over Portugal na. Nations league gewonnen, gekwalificeerd en volgens mij ook een aanzienlijk aantal doelpunten.

2 december 2019 om 17:54

En Mane hoort in de top 3

Mane 5e? HAHAHA wat een grap als dit echt waar blijkt te zijn. Ronaldo mag blij zijn met een 4e plek. Verdiende overduidelijk plek 8 of 9 gezien de prestaties die hij gehaald heeft in vergelijking met Messi vorig jaar (toen hij als 5e eindigde). Anyway.. we zullen het vnv zien.

Terecht denk ik. Cris had niet zo’n denderende 2019. Zeker individueel niet. Denk ook dat hij minder en minder zal worden. Logisch want hij is over 3 maanden al 35.

nummer 1 en 2 terecht.3de kan idd Mané of Salah zijn.in iedergeval geen CR.

Hoelang is het trouwens geleden dat er 3(!) Nederlanders in de top 10 van de Ballon D’or stonden? Geweldig!

2 december 2019 om 11:48

Lang geleden! In 98 hadden we Bergkamp, Davids en de Boer op 8, 9 en 11 en in 95 Overmars, Kluivert met Rijkaard op 12. Maar 3 in de top 10 is denk ik terug naar de tijd van van Basten/rijkaard/gullit. Edit: Ik zie nu dat we in 92 4(!) spelers in de top 10 hadden met van Basten, Bergkamp, Koeman en Rijkaard. En in 88 stonden van Basten, Gullit en Rijkaard op 1, 2 en 3 met Koeman op de 5e plek. Maar dat is bijna 30 jaar geleden.

2 december 2019 om 17:02

Sterker nog, dat is al meer dan 30 jaar geleden.

3 december 2019 om 15:03

Haha klopt, die bijna 30 jaar geleden ging nog over 92.. Daar heb ik later die van 88 nog tussen gezet, dat maakt het wat onduidelijk.

Iedereen heeft zo zijn eigen lijstje. Van mij had van Dijk de winnaar mogen zijn, maar niet dus. Dat Ro naldo er nu een keer niet bij is op het podium vind ik ook logisch. Hij is nog steeds een fantastische voetballer maar was afgelopen jaar minder nadrukkelijk aanwezig dan eerder. Dan komen er anderen boven drijven en dat is ook prima. Behalve voor het ego van Ronaldo dan.

Salah op 3? Dat zou echt een grap zijn. Maakte zijn meeste doelpunten in de PL in de eerste seizoenshelft en dus in 2018. Daarnaast werd de belangrijkste wedstrijd van het seizoen (de 4-0 tegen Barcelona) notabene zonder Salah gewonnen. Ook dit seizoen is die nog niet fantastisch...

Er zijn dit jaar inderdaad een aantal spelers geweest die veel meer aanspraak maken op een podiumplek. Ronaldo in de CL niet gezien en ook in Italië wist hij geen topscorer te worden. Mané lijkt mij de logische derde, achter van Dijk en Messi

Hoe vaak we hier wel niet gelezen hebben dat Frenkie De Jong en De Ligt enorm gehypte talenten waren. Wat zaten die mensen ernaast zeg! Gewoon nummers 8 en 9 voor de gouden bal kort achter Christiano Ronaldo. Ipv dat we trots waren op zulke talenten gingen we ze afkraken en bekritiseren. Dat zegt toch wel weer genoeg over het Nederlandse volk. We hebben gewoon 3 Nederlanders in de top 10 voor de gouden bal. Een unieke prestatie!

2 december 2019 om 11:51

Dat hoeft niet te zeggen dat het terecht is dat ze zijn genomineerd. Jao Felix won het prijs voor het grootste talent dit jaar maar staat hier weer niet tussen, dat is dan weer raar want hij won van de Ligt.

2 december 2019 om 11:54

Zo raar is dat niet want De Ligt behaalde de halve finale CL met Ajax. Frenkie en Mathijs zijn terecht genomineerd. Felix werd in de poulefase CL al uitgeschakeld met Benfica. Het was pas vreemd geweest als Felix hier wel tussen had gestaan.

2 december 2019 om 15:01

@etihad: Het grootste talents zijn, een liist waar potentie en geen prestaties worden beoordeeld, is toch heel anders dan een gouden bal, waar actuele prestaties worden beoordeeld. Is dus niet per se raar dat de ligt bij de ene prijs onder fleix staat en bij de andere boven hem. Zeker omdat de golden boy prijs nooit 2x door dezelfde wordt gewonnen.

2 december 2019 om 17:59

Maar je kan talent en prestaties toch onmogelijk los zien? Een jonge speler die presteert is een talent.

Het is zeker gaan schande dat hij niet bij de eerste drie zit. Dat hij als bijna 35-jarige uberhaupt nog tot de wereldtop behoort is al een hele mooie prestatie.

2 december 2019 om 11:57

Zeker een mooie carrière gehad! Ik denk niet dat er ooit nog een duo gaat zijn die met zijn tweeën het voetbal zo domineren. En hij is inderdaad alweer 35. Op een gegeven moment is de koek op, maar kan je wel terugkijken op een prachtige loopbaan.

De leaks zijn waar dus, messi gaat hem winnen. Jammer voor van dijk, maar bekijk het positief, er staan 3 nederlanders in de top 10. Betekent toch dat we weer een degelijk team hebben

2 december 2019 om 12:04

En Wijnaldum zal wel in de top 20 geëindigd zijn denk ik. Dus hebben we er zelfs 4 in de top 20. En met Depay hebben we eigenlijk ook een wereldtopper in het team. En Vd.Beek was ook nog eens genomineerd. Ben benieuwd op welke plek hij is geëindigd.

2 december 2019 om 12:57

persoonlijk vind ik dat wijnaldum in de top 10 hoort. Hij was zeer belangrijk in de champions league winst van liverpool

Is terecht maar dan moet hem wel van Dijk winnen en niet Messi. Dit doet me sterk aan 2010 denken toen Messi hem ook won terwijl Sneijder en Iniesta de beteren waren.

2 december 2019 om 12:58

Iniesta was never beter dan messi in 2010. Sneijder, misschien. Maar iniesta echt niet. Als iniesta hem wint, dan moest goetze winnen in 2014. OOk puur omdat hij de finale van het WK besliste

2 december 2019 om 13:01

Iniesta won het WK in 2010. Hij had er zeker meer op dan Messi.

2 december 2019 om 13:07

JA leuk. Maar xavi was beter dan iniesta op dat WK. En in het seizoen van barcelona was er helemaal geen sprake op want messi was in 2010 weer de belangrijkste barca speler. Mensen zeggen iniiesta puur vanwege die winner tegen Nederland. Daarnaast kan ik me nog herinneren dat iniesta op belangrijke momenten voor barcelona geblesseerd was. Hij speelde niet eens tegen inter in de halve finale toen barca werd uitgeschakeld. Iniesta had er geen recht. Als je hem dat jaar van messi wilt afpakken dan sneijder of xavi. Maar Diego milito nog meer dan sneijder en xavi

2 december 2019 om 13:23

Je zegt dat Iniesta niet mag winnen omdat dat dan alleen vanwege die winnende goal zou zijn en dan noem je uitgerekend Diego Milito?

2 december 2019 om 13:24

Diego milito, omdat hij doorgaans heel het seizoen enorm goed was. En niet maar 1 moment , zoals bij iniesta. Die doorgaans bij barcelona zoals ik al zei, bij belangrijke momenten geblesseerd was. Of sneijder die ook goed was doorgaans het hele jaar. Maar iniesta zeker niet.

2 december 2019 om 13:33

Ik ben het met jou eens dat Messi terecht won en ander Sneijder, maar ik vond jou opmerking over Milito zo typisch omdat net hij de champions league finale besliste. Had inderdaad ook een goed seizoen 2009/2010, maar kwam wel tekort voor de Ballon d'or.

2 december 2019 om 15:52

Milito werd ook topscorer van de Serie A dat seizoen en besliste de kampioenswedstrijd en bekerfinale.

Waarom noemen ze het trouwens niet gewoon een prijs voor de beste speler tussen januari en juni? De maanden na de winterstop tellen overduidelijk niet mee.

2 december 2019 om 13:33

Ja die tellen wel mee.

2 december 2019 om 13:48

Dan zou Lewandowski er we tussen mogen staan. De maanden na de zomerstop lijken altijd minder zwaar te wegen, misschien omdat de prijzen de 2e helft verdeeld zijn?

Als Messi het krijgt gaan we enorme discussies aanvoeren. Ik denk het niet, als cr7 effectief een 4de plaats krijgt zou het mij enorm verbazen dat hij komt opdagen. En in mijn ogen verdient Sadio Mané de gouden bal. Die man heeft ziek gepresteerd zelfs beter dan Salah. Echt ongelooflijk dat hij nog ni eens in aanmerking kwam. Was met kop en schouders samen met Van Dijk de sterkhouder.

2 december 2019 om 12:58

Het zou al een wonder zijn als Van Dijk het vanavond krijgt laat staan Mane

Snappen jullie het nog? bij Liverpool hebben ze Mane, bij Man City hebben ze Sane en bij Tottenham hebben ze Kane. Chelsea proberen ze ook mee te doen, daar hebben ze Kante... Is dit niet gewoon de reden waarom Utd en Arsenal afhaken?

2 december 2019 om 13:15

Arsenal probeerde aan te haken met pepe, maar dat blijkt niet voldoende

Hoe kunnen zulke lijsten nou telkens uitlekken? Schaf het hele gala dan ook maar meteen af, Ronaldo komt sowieso niet meer en de rest is al doorgestoken kaart

Maar als we zo moeten gaan redeneren dat Messi dus de beste is omdat mensen dat vinden dan geldt dat toch voor een hele hoop andere spelers die ook niet altijd zijn verkozen tot winnaars. Ronaldinho en Zidane, Ronaldo9 enz

2 december 2019 om 13:17

Nu noem je drie spelers die ongeveer in hetzelfde tijdperk actief waren en dat verklaart ook meteen waarom zij niet elk jaar wonnen. Bij Messi is er, op Ronaldo na, niemand die echt bij hem in de buurt komt, zeker niet op de lange termijn

2 december 2019 om 13:54

Iniesta, Xavi, Neymar, Aguero, Suarez, Kdb, Robben, Van Dijk en ik vergeet er waarschijnlijk nog veel. Allemaal spelers die de Ballon d'or gewonnen zouden kunnen hebben moest Messi en Ronaldo er niet zijn geweest. Het is dat Messi en Ronaldo bijna een decennium lang de absolute top halen. R9 haalde bijvoorbeeld 5 keer meer dan 20 doelpunten en 2 keer meer dan 30 doelpunten in de competitie. Terwijl Messi drie keer meer dan 20, 5 keer meer dan 30, 1 keer meer dan 40 en 1 keer 50 doelpunten scoorde in de competitie. R9 was een prachtige voetballer, maar Messi is gewoon van een een ander niveau. Het had natuurlijk een ander verhaal geweest als hij zich niet zo zwaar geblsseerd had, maar het is nu eenmaal de realiteit. Zeg nu niet dat R9 nooit een Balon d'or zou gewonnen hebben, maar echt veel zou het geen verschil maken voor Messi (of Cr7). Zidane was van het niveau Iniesta (of iets beter) en dat maakte voor beide heren niet veel uit qua individuele titels. Ten slotte zou Ronaldinho ook minstens 1 Ballon d'or gewonnen hebben indien hij voetbalde tijdens de top van Messi's en Ronaldo's carriã¨re. Maar hij was nu eenmaal geen absolute top voor een lange tijd. Mijn punt is dat zelfs met die drie voetballers Ronaldo en Messi de twee absoluut beste voetballers van hun generatie zouden zijn. Het zou echt geen groot verschil geweest zijn. Zeker niet voor Messi.

2 december 2019 om 14:31

R9 tussen 96 en 99 was van een niveau wat Messi nooit heeft aangetikt.

2 december 2019 om 14:46

Ik ben helaas te jong om daar goed over te kunnen oordelen, maar heb uiteraard veel beelden gezien en dat ziet er zeker goed uit, maar dat geldt voor Zidane en Ronaldinho ook. Messi heeft echter in 2012 91 keer gescoord en dan kan ik moeilijk geloven, ook afgaande op Messi's spel daarnaast, dat Ronaldo in zijn tijd een hoger niveau behaalde.

2 december 2019 om 17:33

Nostalgisch gelul. Ik heb R9 bewust meegemaakt bij PSV, Barca en Inter. Meest complete spits ooit tot de blessure maar Messi is overall de beste die ik ooit heb gezien.

Ballon d’Or is sinds France Football het overgenomen heeft nauwelijks serieus te nemen aangezien Messi vorig jaar 5e eindigde. Lachwekkend was dat. Ballon d’Or is een individuele prijs gebaseerd op individuele statistieken en ‘acomplishments’. Als je dan kijkt naar 2019 dan moet Messi de prijs winnen. Van Dijk 2e. Mané op 3 aangezien hij in 2019 beter was en belangrijker was dan Salah. Sterling en Lewa zouden de top-5 moeten voltooien en dan CR7 en Alisson op 6 en 7.

2 december 2019 om 13:56

Vond Ter Stegen een beter jaar hebben dan Alisson. Voor de rest, ben ik het volledig met je eens!

Snappen mensen nou echt niet dat de individuele klasse telt en niet team prijzen? Heel leuk een cl of la liga winnen, maar het gaat uiteindelijk om de waarde voor je team. Het is in dit opzicht bijna doelpunten vs niet voorbij gedribbeld, wat beiden resulteerd in ontzettend veel bijdragen voor je team.

Van Dijk had niet beter kunnen presteren. Hij heeft een wereld seizoen gehad, is de beste verdediger ter wereld en een van de beste aller tijden. Jammer dat die hem niet gaat winnen.

Salah presteerde een geweldige seizoen, maar manè verdient die plek naar mijn mening meer.

2 december 2019 om 20:04

Je bedoelt de Kane die in de heenwedstrijd van de kwartfinale geblesseerd uitviel en daarna amper hersteld een onzichtbare finale speelde en die nu met zijn team 5e staat nadat de trainer er al uit is gegooid?

CR7 heeft de nations leaugue gewonnen, de serie A, topscorer in Italië, cl was prima goed. Ik snap echt niet dat Messi de voorkeur krijgt... salah, mane of Virgil zijn voor mij kanshebbers maar ik denk dat Ronaldo het verdiende. Maar dat is mijn mening

3 december 2019 om 00:15

geen topschutter in de serie a en 5 goals in de Champions league, zn slechtste prestatie in 13 jaar... ken je feiten vooraleer je een opinie baseert

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1066 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan2313
4.Juventus1711
5.Napoli1710
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
MorataAanvaller73
P. DybalaAanvaller50
G. BuffonKeeper30
G. VrioniAanvaller10
W. SzczęsnyKeeper50
L. BonucciVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3855 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 5 8 0 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
Laatste voetbalnieuws

De grote Olivier Giroud-show: zo passeerde hij Cristiano Ronaldo

Olivier Giroud was woensdagavond de absolute uitblinker in het Champions League-duel tussen Sevilla en Chelsea (0-4). De aanvaller nam in Zuid-Spanje alle Londense treffers voor zijn rekening. Hij scoorde een keer...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren