Groot nieuws uit Den Haag: Alfons Groenendijk vertrekt bij ADO

Maandag, 2 december 2019 om

Alfons Groenendijk heeft zijn functie als hoofdtrainer van ADO Den Haag per direct neergelegd, zo meldt de club maandagochtend via de officiële kanalen. De trainer heeft ADO te kennen gegeven dat het volgens hem beter was om de samenwerking te beëindigen. 'De club respecteert het besluit en beraadt zich de komende periode over de invulling van de trainerspositie', zo klinkt het. Voorlopig neemt assistent-trainer Dirk Heesen de honneurs waar.

ADO bivakkeert momenteel op de zeventiende plek in de Eredivisie, met slechts elf punten uit vijftien wedstrijden. "De prestaties zijn dit seizoen slecht en ik had niet het gevoel dat ik dit snel zou kunnen ombuigen", laat Groenendijk op de clubsite weten. "Het is drie keer gelukt om de juiste flow te vinden, maar het is erg lastig gebleken om dat als trainer een vierde keer voor elkaar te krijgen bij dezelfde club", aldus de trainer, die Zeljko Petrovic in februari 2017 opvolgde in Den Haag.

"Voor de toekomst van ADO Den Haag is het daarom goed als er iets gebeurt. Een frisse wind, met een ander gezicht voor de groep, kan wel iets doen met het team. Daarom denk ik dat dit de juiste keuze is, hoe moeilijk het ook is. De afgelopen periode was lastig, maar ik heb een fantastische tijd gehad bij ADO Den Haag. Helaas kunnen niet alle sprookjes een goed einde hebben. Het is een onvergetelijke periode geweest en daarvoor wil ik iedereen bedanken."

"Fons had absoluut nog de steun binnen ADO Den Haag, maar we respecteren zijn besluit", vertelt algemeen directeur Mohammed Hamdi. "We vinden het jammer dat hij vertrekt, maar kijken terug op een zeer succesvolle samenwerking. Ondanks de huidige prestaties heeft Fons het hier uitstekend gedaan en dat zullen we nooit vergeten. We zullen ons de komende tijd beraden over de wijze waarop we dit gaan oplossen", besluit de sportbestuurder.

Gerrard is fan van Messi: 'Maar Van Dijk moet de Ballon d'Or winnen'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door lekiam)

Fons bedankt voor alles! Super mooie jaren gehad maar het elftal wat er nu staat is gewoon eredivisie onwaardig daar kan jij helemaal niks aan doen

2 december 2019 om 14:09

Zeker zonde dat Groenendijk vertrekt denk dat ook niemand van de supporters of wat dan ook daarom geroepen heeft. Een betere trainer krijgen we een ieder geval niet op dit moment.

2 december 2019 om 14:41

Groenendijk is realistisch en weet ook dat het onder hem in ieder geval niet zal verbeteren. Hij zet de club op de eerste plaats. Daar zouden meer trainers een voorbeeld aan kunnen nemen..

Lijkt me een prima beslissing. ADO presteert de laatste weken echt zwaar ondermaats.ben benieuwd of Mark van Bommel vandaag zijn ontslag ook indient.

2 december 2019 om 10:43

Hij gaat echt niet zelf opstappen als je zijn interviews ziet. Verwacht nog eerder: "psv spreekt vertrouwen in van bommel uit en verlengt tot 2023." Dan dat hij zelf op stapt.

2 december 2019 om 11:49

Respect voor Groenendijk. Die weet tenminste wanneer het tijd is plaats te maken. Daar kunnen ze bij PSV nog wat van leren. Degene die de grootste wanprestatie levert, die zit er nog. En dat bij een top-club met een dito topsportklimaat........ toch?

2 december 2019 om 13:15

@SneekPSV misschien hopen ze bij PSV zelfde scenario als bij Feyenoord onder Gio. Draaide hele slechte reeks en mocht blijven. Werd later kampioen.

2 december 2019 om 13:23

@johan zit die man niet miljoenen binnen te harken in het Midden Oosten? Waarom zou hij voor veel minder salaris terugkomen om vervolgens met een matig elftal te werken met uitzicht op degradatie? Lijkt me vooral frusrerend.

2 december 2019 om 15:06

Vgm is hij laatst zelf weggegaan of ontslagen

2 december 2019 om 15:29

Steijn is ontslagen in het Midden-Oosten. Dus die centjes heeft hij al geharkt.

2 december 2019 om 16:09

@nielsfcb18 @quancios als trainer op non-actief gezet dacht ik, maar kan andere functie krijgen. TD dacht ik.

Zat er aan te komen, alleen geen idee wie dit bij elkaar geraapt zooitje van spelers wel op de rit kan krijgen

Dat was te verwachten. De beste man heeft zijn topspits zien vertrekken, niets voor terug gekregen. De frustratie torenhoog. Het gaat hem goed en weet zeker dat hij .snel een andere club heeft.

Tja.. Vorig jaar presteerde ADO nog behoorlijk door met name éã©n speler: El Khayati. Nu die is vertrokken, is het niet veel meer. Zoals wel vaker wordt geroepen; ik betwijfel of het vervangen van de trainer iets oplost. Het spelersmateriaal is gewoon minimaal. Paniek maatregel.

2 december 2019 om 10:39

Paniek maatregel? Hij is zelf opgestapt. Ze hebben geen keuze, ze zullen hem móeten hem vervangen

2 december 2019 om 10:40

Hij vertrekt zelf, dus waarschijnlijk wilde ADO zelf wellicht wel nog door met hem. Ook omdat er niet snel een geschikte kandidaat vrijkomt. Hopelijk komen ze niet bij Maaskant uit.

2 december 2019 om 20:11

Hij gaf gisteren in een interview aan dat hij min of meer in het belang van de club zou handelen. Daarbij zou hij zijn eigen functioneren ook tegen het licht houden. Als ik dat hoor, lijkt het me dat hij dit in samenspraak met de club heeft besloten. Als de club echt wou dat hij bleef, had hij gebleven, denk ik. Dan handel je namelijk naar datgene wat de club wil, toch?

Treffen wij weer. Eerst met VVV en nu ADO dat voor schokeffect gaat. En wij staan er bekend om zulke ploegen in het zadel te helpen. Maar als we ons ding doen moeten we zaterdag gewoon kunnen winnen.

2 december 2019 om 11:04

Niet zo mauwen zeg... alsof het een gegeven is dat ze nu opeens wel gemotiveerd zullen gaan spelen, het kan ook averechts werken. Ga gewoon van eigen kracht uit. Dit gejank staat zielig.

2 december 2019 om 11:10

Als er al iets zieligs wordt gemeld is het toch echt je eigen reactie. Wat hij zegt klopt gewoon. "ga gewoon van eigen kracht uit." Dit staat toch ook in zijn reactie?

2 december 2019 om 11:35

Hij zegt letterlijk: "maar als we ons ding doen moeten we zaterdag gewoon kunnen winnen " .. je reactie is misplaatst daarmee.

2 december 2019 om 13:50

@ Haris en 92643,misschien is het voor jullie lastig lezen, maar hij begint zijn post toch echt met: "treffen wij weer" als jullie daar overheen lezen en alleen het laatste zien dan houdt het wel een beetje op. Het gaat erom dat je dan die hele reactie niet hoeft te plaatsen. Het is misplaatst als je nu al excuses gaat zoeken terwijl dat een non argument is.

2 december 2019 om 11:59

Je mag daarvoor je buurman wel bedanken. Door die club zijn er in de week erop 2 clubs zonder trainer komen te zitten.

Kan de heer Groenendijk hier weinig kwalijk nemen, ADO heeft gewoon een hele zwakke selectie met weinig tot geen potentie helaas...

2 december 2019 om 10:46

Jawel, Fons geeft spelers die staan te popelen geen kans. Er zijn maar twee spelers vertrokken. Er zit totaal geen lijn in het spel. De coaching is zwak. Spelers worden kapot gemaakt door hem. Nu willen wij nog van As zien weggaan!!! Deze selectie presteert te weinig voor zijn doen

2 december 2019 om 11:16

Maar 2 spelers...wel je 2 beste aanvallers..

2 december 2019 om 11:17

Vorig jaar speelde het team in dienst van één van die twee spelers die jij noemt, El Khayati was verantwoordelijk voor ongeveer 50% procent van de productie. Valt dat weg en wordt er geen adequate vervanger gehaald (schuld td) heb je als ADO zijnde een groot probleem. Vind het daarom ook niet de schuld van Groenendijk, ADO mist gewoon kwaliteit en vooral creativiteit voorin. Ben benieuwd of er een soort schrokeffect komt want ADO hoort in imo in de eredivisie, maar als er niks gedaan wordt in de winterstop zie ik het voor jullie erg somber in.

Aan de trainer heeft het niet gelegen. Het beleid van ADO is bagger. Hoop dat daar iets in veranderd. Want ik zie ADO met de huidige selectie nog onder in de kkl eindigen. Wens Alfons een mooie club toe.

Dat zat er dik in. Het leek zaterdag al dat hij er geen heil meer in zag. Denk ook niet dat hij er nog veel meer uit kon halen. Al zit je ook met de vraag of een opvolger wel een beter resultaat gaat halen. Wat er op het veld staat is erg pover.

Kan AZ niet 1-2 spelers aan ADO verhuren als dank? Heeft ADO meer aan dan een paar ton huur want degradatie is nog veel duurder Een Gudmundsson bijvoorbeeld..

2 december 2019 om 13:07

@jan1980 liever niet. Zulke clubs met bagger plastic veld mogen komende tijd lekker degraderen. Laat Ado maar even KKD spelen.

2 december 2019 om 15:55

Zulke mannetjes met dit soort reacties mogen van mij ook even lekker thuis op een kladblokje schrijven wat ze wel niet vinden en lekker het mondje dichthouden.

Het is niet zoals het lijkt he mensen ! De selectie is idd niet zo heel wauw maar ondanks dat hebben wij een begroting dat in het linkerrijtje hoort te komen. Volgens mij heeft DH de 9e begroting van de Eredivisie. Verder zoals ik zei het is niet zoals het lijkt, spelers als Meijers, Kramer, Bakker, Tommie krijgen al weken basisplekken terwijl voor hun concurrentie is gehaald. Die nieuwe jongens mogen het maar laten zien in enkele zielige minuten waar al niks te redden valt. Verder heb ik gehoord dat een aantal spelers al weken Fons niet hebben gesproken over de voortgang. De supporters, onder andere ik ook, zijn het zat. Ook van As moet zsm vertrekken want na een gesprek vorige week heeft hij ook bloed onder de nagels gehaald. De reden dat daarom ook Noord half leeg raakte was puur uit frustratie naar de directie en onder andere naar van As. Fons bedankt voor je inzet de afgelopen jaren, maar wat je dit seizoen presteert kan gewoon niet. Er zit geen strijdplan in, geen lijn. Jongens gaan niet voor elkaar in het vuur. Dus tijd om te vertrekken. Succes verder!

ADO heeft een prima budget, maar Van As heeft het uitgegeven aan oudere jongens. Bijvoorbeeld Kramer die niks presteert. Denk eerder dat je een andere TD nodig hebt, want met Van As blijf je vissen in de vijver met spelers met een krasje en bouw je niks op.

2 december 2019 om 10:50

Niet alleen Kramer, spelers als Meijers, Beugelsdijk, Immers, Bakker etc verdienen veel te veel geld en voeren geen zak uit. Alleen Immers werkt keihard maar dat is het probleem ook. Wat is het plan? Ik kijk al 15 wedstrijden mee in het stadion. Ik kan er niet uithalen wat het plan is. Week in week uit worden we weggespeeld. Op slot gooien doen ze ook niet. Aanvallen ook niet? Vroeger Met Bulykin zag je de ballen naar de flanken gaan en dan een goede voorzet op Bulykin. Nu heb je Summerville, rent maar wat. Kramer is half dood. Falkenburg totaal geen energie lijkt het wel. Hooi is gewoon slecht maar mag ook al weken lang spelen. Waarom geen Haye, Bjelcia, Necid etc.

Ik vind de prestaties van Mark vele malen slechter dan die van Jaap, Alfons, en Slutsky. Succes Alfons in de toekomst. Fijn dat je aan de club denkt het siert je als mens. Mark denk alleen aan Mark en maakt PSV helemaal kapot.

Hebben wij weer, waarom kan Fons niet een week wachten. Gaan we net als tegen VVV-Venlo met een nieuwe trainer een gemotiveerde ploeg krijgen

Goed besluit van Fons. Dat hij zelf de stekker eruit heeft gehaald, kan ik alleen maar respect voor hebben. Er zal wel snel een club komen voor hem, leuke trainer.

Blijft toch bijzonder een club met zo'n achterland en weinig jeugd wat doorbreekt. Wat in Alkmaar kan, moet in Den Haag ook kunnen zou je zeggen.

2 december 2019 om 11:13

Nee dat is het niet. Ajax en Feyenoord zijn allebei op een rijdafstand van max een uur. Die kapen alle goede spelers weg waardoor wij zelf niks houden. Je moet eens weten hoeveel spelers bij de jeugd van Den Haag hebben gespeeld en ergens anders zijn doorgebroken. Afgelopen seizoen zijn er nog dCht ik 4/5 topspelers van de jeugd naar Ajax, Feyenoord en PSV gegaan. Die betalen gewoon meer, en weg zijn ze..

2 december 2019 om 12:11

Klopt Koerd. Komt bij dat Utrecht en Den Haag beide vol zitten met mensen die niet echt binding met de regio hebben. Veel mensen zijn in Utrecht voor Ajax. Misschien nog wel meer dan voor FC Utrecht heb ik in sommige buurten het idee. Voor fans van Twente of Heerenveen ligt dit anders. Daar wonen veel meer provincialen die niks met Ajax hebben. En ook Alkmaar is een stad met veel meer regionale mensen. Utrecht en Den Haag zijn te gemixt met allerlei supporters van andere clubs om structureel een topclub te creëren.

2 december 2019 om 12:49

Ja AZ zit op fietsafstand van Ajaxen laten we het over een club als Sparta maar helemaal niet hebben.. ADO moet misschien gewoon een beter toekomstperspectief schetsen voor deze gasten. Met andere woorden: Bannis in de basis ipv Kramer etc.Daarnaast is ook Almaar gewoon gemixte stad vol met Ajax supporters. Overigens ook genoeg trainers van AZ die fan zijn van Ajax. Heeft gewoon alles met perspectief te maken in Utrecht is vorig jaar duidelijk een keuze gemaakt met Kramer tov Venema. Heeft overigens ook met de achterban te maken welke in iedere aankoop een verlosser zien.

Ik las goed nieuws ipv groot nieuws. Ik vind Groenendijk een prima trainer. Ook voor Ado. Dat het nu niet loopt is niet helemaal op zijn conto te schrijven vind ik. Het materiaal is gewoon uitgeblust, maar de 17de plek is wel niet des Ado's. Enfin. Nieuwe start, nieuwe kansen. Stam naar Ado?

Precies op tijd om bij PSV in te stappen.

Denk dat dit een prima optie is voor Vvv. Steijn is waarschijnlijk toch te duur op terug te halen, en Groenendijk heeft bij Excelsior en ook ADO hele mooie dingen laten zien.

Jammer voor Groenendijk dat hij de handdoek gooit want hij heeft echt wel gepresteerd bij Ado. Dit seizoen is het dan wat minder, maar de selectie is ook half zo goed tov vorig jaar....als je het nieuws hoort van de afgelopen dagen, dan vraag ik me af hoe Van Bommel zich zal voelen nu Slutsky en Groenendijk die uit zichzelf opstappen. Terwijl hij gewoon bij PSv blijft zitten terwijl de prestaties van topclub Psv vele malen beroerder zijn...

Gevalletje eieren voor je geld. Ado is een zinkend schip. Ze moeten wedstrijden vol opportunisme ingaan. Een vechtmachine kweken, op een andere manier gaan ze geen punt meer pakken. Ben benieuwd wie hier nog in gaat stappen. Je moet wel van hele goede huizen komen wil je dit nog op de rit krijgen. Steijn, Molenaar, Petrovic?

Fons heeft groot gelijk om ermee te kappen. Wat een slechte selectie heeft ADO. Daar kun je niks mee in de eredivisie. Zolang er geen geld komt van die Chinezen en dan bedoel ik geld!! Om echt betere spelers te halen wordt het nooit wat met ADO. De derde stad van Nederland hoort toch een club te hebben die altijd top 5 speelt met een stadion ala Twente! Waar zijn al die bedrijven in Den Haag om ADO te sponseren?

2 december 2019 om 12:29

ADO heeft best een aardig budget hoor. Meer dan Heracles en Willem II denk ik.

Het is toch raar om te te zien om je heen dat bijvoorbeeld alfons groenendijk en slutsky de handoek in de ring gooien en meneertje zichzelf nog steeds ziet als een trainer die de boel wel op het rechte pad gaat krijgen. Ik hoopte vanmorgen te vernemen ‘ Mark van Bommel neem ontslag’ ipv daarvan is het alfons, go figure!

2 december 2019 om 14:58

Ik denk eerlijk gezegd dat Slutsky en Groenendijk hun club in een andere staat achter laten. Ze hebben het gevoel dat ze de boel niet meer aan de praat krijgen op korte termijn, maar als het elftal nu zou draaien en een paar punten extra zou gaan halen dan kan de doelstelling gehaald worden. Een nieuwe wind in combinatie met een shock-effect zou kunnen werken. Met alle respect voor Psv, de doelstellingen gaan niet meer gehaald worden. Wat wil je dan bereiken met korte termijn politiek? Alleen als je zeker weet dat Van Bommel de boel niet meer aan de praat gaat krijgen dan heeft het zin. Maar met het programma tot de winterstop gok ik zomaar dat PSV zelfs onder Van Bommel minimaal 4 van de 5 wedstrijden zal gaan winnen. Ongeacht de naam van een eventuele opvolger : die gaat waarschijnlijk ook 4 van de 5 wedstrijden winnen. Gezien het feit dat de gehele subtop elkaar vloert zal de ranglijst er in de Eredivisie tot de winterstop niet wezenlijk anders uit gaan zien.

Spelers maken de trainer, maar ik denk wel dat dit ADO iets hoger zou moeten staan, ze missen voornamelijk de Haagse passie als je het mij vraagt en een beetje creativiteit natuurlijk.

Er is geen trainer ter wereld die deze selectie aan de praat krijgt. De selectie is veel te ver uitgehold met de verkoop van El Khayati en Becker de twee doelpuntenmakers van vorig seizoen. Daar is niets voor terug gekomen. Dit alles te danken aan het uitstekende beleid van Jeffrie van As. Wordt tijd dat die ontslagen wordt. Levert dezelfde wanprestatie als destijds bij NAC waarvoor hij ontslagen is. Verkopen en niets terug halen. NAC is destijds gedegradeerd ADO is hard op weg om dit te herhalen. De selectie die er nu staat is niet eens keuken kampioen divisie waardig.

Tsja als je je topscorer en assist koning moet laten gaan en daarnaast met Becker ook nog eens een belangrijke pion verliest weet je dat het er niet gemakkelijker op wordt

De selectie is, net als bij VVV gewoon een stuk minder. Toch zie ik ADO op basis van vechtlust er uiteindelijk wel in blijven. Dat Groenendijk ervoor kiest de eer aan zichzelf te houden valt op zich te begrijpen. Dat betekend niet per se dat hij een slechte trainer is, maar vooral de vraag of hij op korte termijn het elftal aan de praat gaat krijgen. Als je tegen degradatie speelt en er zoveel op het spel staat is de korte termijn kiezen niet altijd zo slecht.

Lijkt het maar of wordt er dit seizoen wel heel veel afscheid genomen van de trainer gedurende de competitie. Stam, Slusky, Groenendijk en Maaskant en dan is het nog geen winterstop.

2 december 2019 om 15:39

Groenendijk en Slutsky gaan zelf he

2 december 2019 om 15:56

Ook Stam Niels.

3 december 2019 om 09:39

Dan is er toch afscheid genomen? Maakt niet uit van welke kant het besluit komt, de club en trainer nemen afscheid van elkaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.PEC Zwolle16-14
16.VVV-Venlo15-24
17.ADO Den Haag13-13
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. BeugelsdijkVerdediger171
A. MeijersVerdediger171
S. PinasVerdediger171
D. BakkerMiddenvelder160
L. ImmersMiddenvelder162
T. NecidAanvaller166
C. SummervilleAanvaller121
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Voorzitter Florentino Pérez van Real Madrid wil in januari verrassen met het binnenhalen van Phil Foden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren