Valentijn Driessen: ‘Dan denk je: hoe is het in godsnaam mogelijk?’

Maandag, 2 december 2019 om 08:22Chris Meijer

Na een 1-1 gelijkspel op bezoek bij FC Emmen houdt de kritiek op PSV-trainer Mark van Bommel aan. Valentijn Driessen zegt in een video van De Telegraaf dat hij het ‘ongelofelijk’ vond hoe de Eindhovenaren voor de dag kwamen in Drenthe. De journalist is desondanks niet van mening dat Van Bommel geslachtofferd moet worden voor de sportieve crisis die PSV al een aantal weken in zijn greep houdt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Mark van Bommel het seizoen afmaken bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door sirius)

Grappig, Ten Hag moest zich zorgen maken na twee wedstrijden zonder volle buit maar Mark moet om de tafel gaan zitten na 1 gewonnen wedstrijd van de 9(!). Ach ja, ieder z'n mening natuurlijk.

2 december 2019 om 08:29

Precies het eerste wat ik ook dacht. Driessen maakt zich compleet belachelijk. Ten Hag kan niks goed doen en van Bommel moet gewoon maar blijven zitten. Geen Europa meer, dertien punten achter Ajax, en de PSV trainer krijgt nog een kans. Tja, de verborgen agenda wat betreft Ten Hag wordt nu wel heel zichtbaar bij Driessen...

2 december 2019 om 15:12

Inderdaad je ziet nu de hetze richting Ten Hag wel heel erg duidelijk die moest al ontslagen worden omdat ie een accent heeft. Van Bommel maakt er echt een potje van maar hoeft zeker niet weg.

2 december 2019 om 08:34

Je slaat de spijker op zn kop. Valentijn is een journalist van de telegraaf en dus per definitie onbetrouwbaar. Daarnaast is zijn aanwezigheid bij dat voetbal roddel programma de enige reden dat er überhaupt mensen zijn die lezen wat hij te melden heeft. Persoonlijk denk ik dat hij nog nooit in zn leven een bal heeft aangenomen.

2 december 2019 om 08:44

Dat hij misschien geen bal heeft aangenomen vind ik nog het minste erg. Het feit dat hij met de Telegraaf het leven van Ten Hag zo zuur maakt vind ik schandalig. In principe weet ik ook waarom dit gebeurt, maar het blijft extreem irritant. De respect die van Bommel nu van Driessen krijgt heeft Ten Hag nooit gekregen. Dat vind ik zeer kwalijk.

2 december 2019 om 09:04

Van een krant als de telegraaf kan je toch niet serieus enige integriteit verwachten? Het is de meest foute krant die dit land ooit heeft gehad, letterlijk...Verder is het inderdaad minder schandalig dat hij nog nooit een bal heeft aangenomen maar voor iemand zn geloofwaardigheid zou het wel fijn zijn als hij dat wel had gedaan. Het is net alsof ik als passagier van een vliegtuig een mening ga hebben over hoe piloten hun werk moeten doen.

2 december 2019 om 09:08

Wat maakt het uit of iemand wel of niet een bal kan raken? Niemand van ons hier heeft ooit eredivisie niveau of hoger aangetikt volgens mij en toch hebben we allemaal massaal een mening over wat wel of niet fout gaat, net alsof mensen die niet hoog gevoetbald hebben geen verstand ervan kunnen hebben, dat is echt zo'n kromme redenering

2 december 2019 om 09:18

Je hoeft inderdaad geen eredivisie gespeeld te hebben om verstand van voetbal te hebben maar je moet wel überhaupt gevoetbald hebben om te weten waar je over praat. Ik durf te wedden dat Valentijn nog nooit ergens gevoetbald heeft.

2 december 2019 om 10:45

Dus je moet ook in de tweede kamer gezeten hebben voor je over politiek mee praat? Of een keer verkleed zijn als zwarte piet voor je erover mag discussiëren? Nee, je kan gewoon kennis hebben over iets zonder dat je het zelf (op hoog niveau) hebt uitgeoefend.

2 december 2019 om 11:00

Het kan ook anders liggen. Misschien heeft hij Ajax hoger zitten dan Psv. Misschien verwacht hij meer van Ajax en dus ook ten Hag en ligt de lat voor hem een stuk hoger.misschien is hij stiekem supporter van Ajax en komt het hem dus goed uit als van Bommel mag blijven zitten.hij legt de lat voor PSV en van Bommel een stuk lager. Ik zie het eerder als respectloos naar van Bommel en Psv.ongeacht hoe je het bekijkt, deze man weet duidelijk niet wat het woord objectief betekend.

2 december 2019 om 12:19

Zoals ik al eerder zei, je hoeft niet in de eredivisie gespeeld te hebben om verstand van voetbal te hebben maar je moet wel daadwerkelijk gevoetbald hebben er verstand van te kunnen hebben. Iemand die nog nooit een bal geschoten heeft kan onmogelijk weten hoe je het beste op doel kan schieten.

2 december 2019 om 10:27

Zo ongelofelijk bizar dat bijna iedereen in de media Van Bommel blijft verdedigen. Feyenoord heeft nog maar 4 punten minder en was het niet meer dan logisch dat Stam weg ging. PSV heeft een betere selectie en blijft wanprestatie na wanprestatie leveren. Bijna elke speler wordt met de week slechter.

Het ligt duidelijk aan de trainer. Met dit materiaal moet je niet zo weinig punten hebben en zoveel goals tegen. De selectie is niet sterk genoeg om kampioen te worden. Maar het gaat nu wel heel slecht. Zo slecht dat de coach van PSV al blij is met één goede helft tegen Emmen.

Valentijn Driessen... Vind het normaal dat een trainer van PSV die slechts 1 van 9! Wedstrijden weet te winnen blijft zitten.
Daar waar hij lange tijd de hetze tegen Erik ten Hag aanvoerde al voordat hij ook maar een wedstrijd getraind had.

Vind dat je niet te snel een trainer behoort te ontslaan
Maar na het tragische seizoenseinde van afgelopen seizoen en dan nog dit erachter aan? Er zijn een hoop trainers voor minder ontslagen.

2 december 2019 om 09:36

Het is net alsof hij graag wil dat PSV verder wegzakt met lichtgewicht van Bommel als trainer haha. Net als de heren bij Veronica Inside trouwens, ook zij vinden dat van Bommel gewoon moet blijven. Hij heeft geen geweldig materiaal, maar moet er wel veel meer uit kunnen halen dan dit. Rasvoetballers en tevens Internationals als Guti en Pereiro banken heel de wedstrijd, omdat meneer van Bommel liever ja-knikkers heeft die liever een balletje breed of terug spelen. Zijn oogappel Sadilek ging weer gigantisch de fout in (net zoals bij oa. Willem II, waar de tweede goal uit) ... hoelang moet dit nog voortduren ? Zo trots en tevreden zijn met één prima helftje tegen Emmen , kom toch op zeg

2 december 2019 om 11:34

Tjah, bij Feyenoord is hij ook flink aan het zagen op alles wat er gebeurt. Clubs in een crisis/ waarbij het niet loopt hebben behoefte aan 1 ding, rust. Maar dat scoort natuurlijk niet, mensen lezen blijkbaar niet graag dat het rustig is, dat het goed gaat.ik zou niets liever dan lezen dat het bij Ajax, Psv, Feyenoord en AZ rustig is en goed gaat, dat betekent voor mij namelijk dat het goed/ stabiel gaat met het voetbal in NL, we niet allemaal relletjes moeten verwachten en ook niet allemaal mensen af moeten branden. Momenteel is AZ niet alleen Feyenoord (ruim) voorbij, dit zat er wel aan te komen, maar ook PSV en dat is iets wat men in Eindhoven wel zorgen moet baren. Zeker omdat ze zich zien als de 'naaste concurrent van Ajax', dat is dit seizoen duidelijk niet het geval.ik heb het in het algemeen niet zo op de telegraaf en als het op voetbal aankomt aan Valentijn Driesen. Ik heb al in tijden geen normaal / positief bericht gezien vanuit die kant. Het zagen bij Ten Hag, het zagen bij alles wat Feyenoord is, en als er dan ergens echt iets aan de hand is (nu bij Psv) dan wordt er niet over gezaagd, waarmee ik niet wil zeggen dat hij dat hier wel moet doen.

Heb zo een idee dat de PSV leiding (nog) geen alternatief heeft. Van Bommel krijgt steun omdat er niemand beter beschikbaar is. De trainer maakt er nu echt een potje van, ook met interviews. Kenneth Perez was gisteren heel duidelijk. Wat er nu gaande is bij PSV is topclub onwaardig, maar gelukkig hebben de spelers een goede helft gespeeld tegen Heerenveen en Emmen...

Van Bommel is altijd mijn idool geweest, maar er moet echt wat gaan gebeuren. Structureel vasthouden aan Sadilek, Rosario. De resultaten, de gemakkelijkheid waarop dit hele seizoen is verkloot.... het kan zo niet verder.

2 december 2019 om 09:11

Ik heb gister wat kansen voorbij zien komen van PSV maar de zogenaamde super sterren/talenten hadden in de 1ste helft ook makkelijk 4 a 5 goals kunnen maken, daarna zakt heel PSV weg en dan ligt het weer aan Rosario en Sadilek, jongens die nu 1maal niet van dat niveau zijn maar blijkbaar is er niks beters voor handen

2 december 2019 om 14:08

Dat is ook een beetje het probleem. De sterkhouders zijn zelf nog jong en kunnen daardoor de ploeg ook niet telkens maar weer op sleeptouw nemen. Jonge spelers onttrekken zich niet snel aan een collectieve malaise en dat is ook geen schande. Er zal echter wel wat moeten gebeuren bij Psv. De technisch directeur heeft natuurlijk hopeloos gefaald deze zomer, maar de huidige resultaten zijn ver ondermaats, ook voor de huidige selectie. Van Bommel zal dus het 1 en ander om moeten gooien, want anders is een ontslag min of meer onafwendbaar.

2 december 2019 om 09:16

Zo'n Ryan Thomas zou ik laten staan, die doet het aardig.

Het is erg makkelijk om alleen te wijzen naar het aankoopbeleid van afgelopen zomer. Zelfs als je die omstandigheden meetelt, dan nog hoor je met dit materiaal niet slechts 1x te winnen in de laatste 9 wedstrijden. Dan nog hoor je in de EL te overwinteren tegen Linz, Rosenborg en Sporting (van die laatste win je ook gewoon 1 wedstrijd). Dan nog hoor je niet 13 punten achter Ajax en al 7 punten achter AZ te staan. Dan nog hoor je te winnen in Emmen. Allemaal zaken waar de trainer verantwoordelijk voor is. Natuurlijk helpt het aankoopbeleid niet, maar dat er nog steeds geen lijn in het wel aanwezige materiaal zit, daar dient de trainer op te worden afgerekend. We hebben het over Psv. Een topclub in Nederland, dan ligt de lat hoger dan bij de meeste andere clubs in Nederland. Ik zie dat zowel bij de club als bij de heer Driessen dat momenteel niet terug. Als men in Amsterdam of Rotterdam zo'n serie neerzetten is de trainer de sjaak en is het crisis. In Eindhoven gebeurd er niks en ook de media vindt alles wel best.

2 december 2019 om 09:32

Mwa , als je eigenlijk maar 2 spelers hebt die een beetje boven het maaiveld uitsteken, en die zijn ook nog eens een tijdje geblesseerd geweest , dan krijg je het zelfs bij Emmen uit lastig . Zou eerst eens een nieuwe TD aannemen .

2 december 2019 om 09:38

Van Emmen steken er geen 2 boven het maaiveld uit. PSV had ook gisteren op 11 posities een betere speler rondlopen dan FC Emmen. Dat zag ik in het veld niet terug. Daar is een trainer verantwoordelijk voor. Los van het feit dat deze selectie inderdaad onevenwichtig is en dat er door John de Jong verkeerd is ingekocht.

2 december 2019 om 11:13

Dat wordt altijd zo makkelijk gezegd . “op elke positie een betere” . Maar ik vind Schwaab, Baumgartl, Viergever, Hendrickx, Doan niet beter dan welke gemiddelde speler in de ED dan ook. En Sadilek en Rosario vind ik van KKD niveau. Als je bij Emmen die 2 Peruaanse internationals ziet; dat zou een verrijking voor PSV zijn. Al bij al moet PSV toch nog van Emmen winnen ja. Maar als het kwaliteitsverschil maar 10 of 20 is, dan kun je dat opvangen met strijdlust en mazzel (want dat had Emmen natuurlijk wel). Met een dergelijke selectie kan elk team van de ED goed tegenstand bieden. Het boezemt ook geen enkele angst in om van te voren niet te geloven dat winst mogelijk is.

2 december 2019 om 14:12

Wel deels mee eens, maar nog steeds heeft PSV een ploeg die het aanzienlijk beter hoort te doen. Deze selectie presteert ondermaats en ik heb het idee dat Van Bommel het nou even ook niet meer weet. Hij krijgt natuurlijk wel een lastige groep om mee te werken. Er is geen balans op het middenveld en de verdediging is kwetsbaar voor PSV-begrippen. Toch is er meer uit deze selectie te halen.

Je mag toch ook wel eens kritisch kijken naar het optreden van van Bommel. Er is nauwelijks progressie geboekt onder zijn leiding , spelers zijn niet beter geworden , dat gedoe met die aanbieders band , dat gedoe met Zoet. Dat komt toch allemaal op het conto van van Bommel. En ik neem aan dat hij ook inspraak heeft in het aankoopbeleid

Van Bommel is gewoon een drama als trainer/coach. Natuurlijk is er weleens beter ingekocht, dat is waar. Maar spelers als Lozano, Guti, Pereiro, en al die andere die hij gewoon niet moet omdat hij denkt dat ie het uitgevonden heeft, kan echt niet. Van Bommel was een uitstekende voetballer, die zich in het veld 'meestal' conformeerde aan de opdracht van de trainer. Daar moest hij zijn eigen, soms kortzichtige inzichten doorslikken. Nu als hoofdverantwoordelijke is er niemand die hem stuurt of op zijn minst genoeg grip op hem heeft om hen een klein beetje laten inzien dat hij veel te kort door de bocht denkt en handelt. Hij kiest veelal voor de verkeerde spelers bij de verkeerde tactiek en maakt zijn team onzeker. Eigenlijk hetzelfde verhaal als Stam bij FN. Spelers snappen niet meer wat hij bedoeld en dat is alleen hem aan te rekenen. Dat is nou juist zijn werk. Hij moet spelers naar hun vermogen laten spelen en geen dingen vragen die ze niet kunnen. Het gedoe met aanvoerder Afellay begin van dit seizoen, was al een vaag teken dat hij gewoon verder ging met waar hij gebleven was. Eigenwijs zijn en denken dat hij het uitgevonden heeft en dan ook nog met zo een nare houding tegen iedereen die vraagtekens zet bij zijn handelen. Voor mij viel hij definitief door de mand na het gekloot met Zoet. En toen hij vervolgens Dumfries aanvoerder maakte wist ik het zeker, dit wordt niks meer. Al laat je hem het hele seizoen afmaken, dit komt niet meer goed. PSV neem je verlies nu de schade nog enigszins beperkt is.

2 december 2019 om 09:34

Hoe veel kansen hebben Gutti en Pereiro wel niet gehad . Ook dat zijn gewoon net niet spelers. Die helemaal niet beter zijn dan een gemiddelde middenvelder van Utrecht of Willem II of zo.

2 december 2019 om 09:52

Pereiro is een momentenvoetballer, dan moet je gewoon rekening houden dat hij de helft van de tijd afwezig is. De keerzijde is echter dat hij ook geweldige dingen kan doen en hij goals kan maken (hetgeen dat PSV nu ook mist). Guti is een ander verhaal en heeft in mijn optiek iets laconieks over zich, hij moet soms sneller handelen. Maar ik vond hem wel een stijgende lijn laten zien in het begin van het seizoen, itt bijv. rosario. Toch werd Guti geslachtofferd. En ik denk dat Guti meer moest doen wat hij kan, namelijk een bal diep geven. Het samenspel met Lozano (die paar keer dat ze samenspeelden tenminste) was mooi om te zien, omdat Guti iemand is die de bal diep kan/wil geven en Lozano stond vaak scherp en wachtte op dat soort balletjes. Nu is het eindeloos gebrei op eigen helft en rond de middellijn.

2 december 2019 om 11:18

Maar met wat goede momentjes kom je er toch niet bij een topclub. Ok gezien het gebrek aan alternatief zou ik Pereiro dan alsnog opstellen, maar alleen daarom. Hij is ook vaak hele wedstijden afwezig en verdedigt voor geen Meter mee. Van Gutti had ik hoge verwachtingen maar elke keer als hij in de basis start dan valt het toch ook tegen .

2 december 2019 om 11:27

Dat is precies wat ik bedoel. Wat er nu loopt is totaal niet geschikt om goed voetbal mee te spelen. Van Bommel heeft het altijd over een blok. Volgens mij kan hij zo slecht tegen zijn verlies dat hij alle spelers waar ook maar een klein beetje risico aanziet wegwerkt. Alleen de aanvallers mogen ietwat creatief zijn, terwijl de kracht van goede teams juist zit in het z.s.m. de aanval zoeken en creatief denken. Kortom Van Bommel is naar mijn mening ongeschikt om bij een topclub te werken. Dat is op zich geen schande topvoetballer zijn is een totaal ander vak dan trainer. Kijk naar Stam, van Basten, Gullit en nog een hele waslijst die hem voor zijn gegaan.

2 december 2019 om 14:16

Je kunt er wel goed voetbal mee spelen, maar dan zul je de bezem erdoor moeten halen en dat zal Van Bommel niet gaan doen. Bovendien heeft de huidige technisch directeur er ook een enorme puinhoop van gemaakt. PSV heeft momenteel te veel spelers die zich normaal gesproken niet eens echt onderscheiden bij de subtop van de Eredivisie om nog maar te zwijgen over de pure kapitaalvernietiging door spelers als Gutierrez, Baumgartl en Bruma voor aardig wat geld te halen.

Meteen Van Gaal voor de groep zetten.
Boezemvriend van Gerbrands.
Van Bommel heeft twee seizoenen naar de vernieling gebracht, pure kapitaalvernietiging.
Hoe kun je die kerel nog z'n gang laten gaan.
En dan met teksten komen als we speelden erg goed in de eerste helft. Je speelt tegen EMMEN!!! Waar gaat dit over!!???

Je zet een serie neer zoals PSV nu doet. Er wordt geen speler beter in de tijd dat jij daar trainer bent. Er is geen enkele aankoop die rendeert. Je vindt dat je een betere selectie hebt dan vorig jaar. Het spel is eigenlijk al 1,5 jaar niet om aan te zien. Je bent tig keer gered door een goal in blessuretijd. Overwinteren in Europa doe je hooguit via een trainingskamp in de winterstop in Turkije. Maar gelukkig is er nog geen nederlaag op jou conto toe te schrijven. Mark van Bommel topacteur uit Slechte tijden, slechte tijden.

2 december 2019 om 14:17

"er is geen enkele aankoop die rendeert" - Dat is natuurlijk niet de schuld van Van Bommel. Dat mag je op het conto van John de Jong zetten, de technisch directeur. Die heeft zo'n 50 miljoen euro verdampt aan spelers die bij Utrecht niet eens opvallen.

2 december 2019 om 15:18

Ik denk dat er echt wel wat te verbeter is met die aankopen. Zet Boscagli of Lato linksback en geef die net zoveel kansen als Sadilek. Zet Doan op het middenveld in plaats van Rosario, gewoon een stuk aanvallender spelen daar zit de kracht van psv.

3 december 2019 om 14:28

Maar wat ga je dan doen aan de haperende verdediging? Doan is ook geen geweldige speler voor PSV-begrippen. Bovendien heb je met Doan ook weinig creativiteit. Dat is toch het grootste probleem bij Psv. Er zal wel wat te verbeteren zijn. Van Bommel is onervaren en haalt denk ik niet alles uit de spelersgroep, maar kwalitatief is er ook wel wat op aan te merken.

Ik denk gewoon dat van Bommel te onervaren is om een club als PSV te leiden. Het is in Nederland mode geworden om jonge trainers aan te stellen, zeker nadat Frank de Boer succes had met Ajax. Maar iedereen is vergeten dat de Boer wel degelijk meer ervaring had dan van Bommel omdat hij al langere tijd assistent was bij Oranje onder van Marwijk. Daar was de Boer zo belangrijk dat Oranje na zijn vertrek helemaal in elkaar stortte. Maar goed, dat geldt niet voor van Bommel. Een jaartje PSV O19 maakt je gewoon niet klaar voor het grote werk. Verder zit het hem niet mee wat het aankoopbeleid opgeleverd heeft en met blessures. De successen van de laatste jaren hebben verbloemd dat er bij PSV veel spelers rondlopen die kwalitatief gewoon niet goed genoeg zijn. Dat had je trouwens wel kunnen zien in de Europese wedstrijden.als ze verstandig zijn bij PSV zullen ze moeten investeren in een ploeg voor volgend jaar. Maar dat is heel erg ver weg. Ajax heeft het een paar jaar geleden in dezelfde omstandigheden goed gedaan door op tijd mensen te vervangen en in de winter al spelers te vervangen waardoor de tweede plaats haalbaar werd en ook nog de voorrondes van de Champions League doorgekomen werd. Zoiets zou PSV ook moeten doen, alleen ben ik bang dat AZ wel erg ver weg is voor de tweede plaats.

2 december 2019 om 11:05

" Ajax heeft het een paar jaar geleden in dezelfde omstandigheden goed gedaan door op tijd mensen te vervangen en in de winter al spelers te vervangen waardoor de tweede plaats haalbaar werd en ook nog de voorrondes van de Champions League doorgekomen werd. Zoiets zou PSV ook moeten doen, alleen ben ik bang dat AZ wel erg ver weg is voor de tweede plaats. " Mensen slaan wel vaker onzin uit op deze site, maar wat jij uitbrengt, raakt werkelijk kant noch wal. Toen Ajax in dezelfde omstandigheden verkeerde als PSV en nauwelijks middelen had, kwam Overmars ook met spelers als Van der Hoorn en Duarte aan en werd net zo bekritiseerd als nu John de Jong. En verloor Ajax de bekerfinale met 5 - 1 van Pec, waar het 8 - 1 had kunnen zijn. En werd keer op keer vroegtijdig uitgeschakeld in Europa. Ajax heeft het geld dat het de laatste jaren aan dure spelers is uitgegeven, eerst moeten verdienen en dat heeft jaren geduurd. Frank de Boer heeft een ontzettende knappe prestatie geleverd door met een magere selectie 4 keer achter elkaar kampioen te worden, maar daar moet je wel bij vermelden dat de concurrentie die Ajax daarbij toen ondervond onvergelijkbaar was met die waar PSV nu mee te maken heeft. Ajax heeft de beschikking over een selectie die misschien wel beter is dan die van 95 en voor AZ geldt ook dat de club decennia terug moet gaan voor een ploeg die zo goed was als nu. In de tijd van Frank de Boer was ook PSV geen schim meer van de ploeg die het ooit was en heeft in die periode net als Ajax daarvoor 7 jaar op een volgend kampioenschap moeten wachten. Je zegt dat PSV zou moeten investeren in een ploeg voor volgend jaar, maar dan ben ik benieuwd waarvan de club dat volgens jou van zou moeten betalen. PSV is Europees al uitgeschakeld en staat inmiddels al 7 punten achter op een ijzersterk AZ waardoor deelname aan de editie van volgend jaar ook verder weg is dan ooit. Ik vraag me wel vaker af of mensen er ooit over nadenken voor ze zoiets opschrijven en ook bij jouw reactie kan ik me nauwelijks voorstellen dat je dat hebt gedaan. Kennelijk ben je alweer vergeten dat Ajax in dezelfde situatie heeft gezeten als PSV nu en dat het ook jaren heeft geduurd om daaruit te komen. Ondanks de 4 kampioenschappen van Frank de Boer was het gemor van de supporters tot ver buiten Amsterdam te horen en de media waren graag bereid om er nog een schepje bovenop te gooien. Welbeschouwd heeft Ajax er na de Cruijfrevolutie 7 jaar over gedaan om het niveau te bereiken dat nu wordt gehaald en de verwachting dat PSV dat zelfde in een achternamiddag zou kunnen bereiken, is volstrekt onrealistisch. Supporters zijn opportunisten die ook biefstuk bij de maaltijd willen hebben als de hele veestapel dood is en geen boodschap hebben aan de onmogelijkheid van iets. De bestuurders van PSV moeten echter roeien met de riemen die men heeft en hebben te maken met het feit dat hun club te maken heeft met de sterkste concurrentie sinds jaren. De enige manier om daar het hoofd aan te bieden is door een slim beleid, beleid dat is ingericht naar de waan van de dag, zal de club alleen maar verder terug werpen. Misschien moet PSV wel een voorbeeld nemen aan concurrent AZ, toen die tot onvrede van veel supporters, media en deskundigen de miljoenen die werden gekregen door de uitgaande transfers van spelers als Weghorst en Ali Reza, niet meteen herinvesteerden en de geldkraan wijd openzette, maar stoicijns doorging met het ingezette beleid van niet verder springen dan de polsstok lang is. Kijk eens wat die vasthoudendheid AZ heeft gebracht. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat PSV niet hetzelfde zou kunnen bereiken, in tegendeel zelfs.

2 december 2019 om 13:02

Er is 1 enorme fout die alle drie de topclubs van NL maken / maakten (ajax niet meer): het kopen van spelers uit de ED die net iets boven het maaiveld uitsteken voor veel te veel geld. Feyenoord is daar natuurlijk onder Martin van Geel een schoolvoorbeeld van, maar John de Jong blijkt hier ook nogal van thuis. De aankopen van o.a. Doan en Bruma voor 25 miljoen is natuurlijk geldverspilling van de bovenste plank. Dat was ook de insteek van de fluwelen revolutie: alleen een speler kopen die echt iets toevoegt. De echte doorbraak van Ajax kwam eigenlijk door de verkoop van Milik, voor het toen nog enorme bedrag van 35 miljoen. Gevolgd door Sanchez. Waardoor ze het geld hadden om Blind en Tadic te kopen. En natuurlijk komt er ook een beetje mazzel bij dat er net een goede lichting aankwam met de ligt, Frenkie en van de beek. Kijk ook naar een AZ die ook niet van dat soort rare aankopen doet, maar wel eigen opgeleide spelers voor veel geld weet te verkopen.wat PSV nu moet doen? Ik zou in ieder geval in de winterstop alle 8 de aankopen verkopen. Wellicht krijg je nog 20-25 miljoen terug. Dan vrees ik dat ze helaas Bergwijn zullen moeten verkopen. Dan heb je wellicht zo'n 65 miljoen. Geef na de winterstop talenten als Lammers een kans. En ze zullen in de jeugd vast nog wel spelers hebben die in ieder geval niet slechter zijn dan de Sadileks. Als je dan ruim voor het volgend seizoen begint enkele gerichte aankopen doet, ben je al een heel eind. Ik zou dat overigens niet meer toevertrouwen aan John de Jong. Dan heb je in Ihataren en Malen natuurlijk groeibriljanten. Dan moet je volgend seizoen al wel een behoorlijke sprong kunnen maken, hoewel ajax dan al inhalen nog een utopie lijkt.

2 december 2019 om 11:20

Werd ook gezegd van Cocu en Van Bronckhorst . Hen aanhouden bleek uiteindelijk veruit de beste optie en ook zij hebben een reeks als dit meegemaakt.

Weet je wat ik zo raar vind. Dat is dat psv een geforceerde houding uitstraalt van he wij zijn psv en bij psv is het altijd wel rustig. Het wordt een beetje weggewuifd. Want PSV die normaal gesproken ook titelfavoriet was aan het begin van het seizoen en praat programma had het wel over hoe goed dit psv niet was en de talenten. Er werd nog gelijk gespeeld tegen PSV en zelfs de griekse spits werd opgehemeld dat hij een goede huurkoop.de Fans pikken dit niet meer want 1 overwinning in 9 wedstrijden is ongekend. En Valentijn driessen neemt het zelfs op voor van Bommel. Terwijl hij vorig jaar aan de stoelpoten van Ten hag aan het zagen was. Hoe overduidelijk kun je zijn met een afkeer naar een trainer zoals ten hag.zelfs Slutsky houdt de eer aan zich zelf en neemt ontslag na 5 nederlagen en dat is een subtopper.

2 december 2019 om 14:24

Elke club reageert zo in een dergelijke crisis en vooral als je een topclub bent. Geforceerd doen alsof er geen crisis is terwijl iedereen weet dat de emmer over is gelopen. Het is niet moeilijk te voorspellen dat er momenteel een flinke chaos is in Eindhoven en dat het bestuur met het handen in het haar zit (spreekwoordelijk dan). Daar is het momenteel echt niet rustig.

ik wil niet alles alleen afschuiven op Van Bommel maar trainers als Gio en Cocu deden het toch goed met misschien nog wel minder materiaal in de Eredivisie de afgelopen jaren. PSV heeft op Ihatarren, Malen en Bergwijn na een selectie die FC Utrecht niveau niet ontstijgt maar dan nog vind ik dat er toch wel ietsje meer uit dit materiaal te halen is

2 december 2019 om 12:33

Van Bommel deed het vorig jaar ook goed. Als Schwaab in de arena geen domme penalty veroorzaakt worden ze zelfs kampioen tegen een sterker ajax. Cocu en Van Bronckhorst hebben ook een dergelijke reeks gehad. Uiteindelijk bleek hen behouden veruit de beste optie. Een nieuwe trainer aanstellen na een slechte reeks is niet altijd de oplossing.

2 december 2019 om 14:21

Het voordeel is dat zij in ieder geval selecties hadden waar er wel sprake was van balans. Nu weet ik niet hoe slecht jongens als Boscagli en Lato werkelijk zijn, maar als je Sadilek (die eigenlijk helemaal geen linksback is) er niet uit kunt spelen, kun je toch flink gaan twijfelen over de capaciteiten van de technisch directeur. Ik denk niet dat er veel spelers zijn die momenteel in dit PSV lekker zouden renderen, hoe goed ze ook zijn. Het is gewoon heel moeilijk voetballen als er sprake is van een collectieve malaise.

2 december 2019 om 14:28

@pprins @sirius daarom geef ik ook niet alleen de trainer de schuld. het ligt ook aan de mensen die het aankoopbeleid hebben gedaan want dat is niet veel soeps bij PSV

2 december 2019 om 15:25

Sadilek speelt omdat Van Bommel graag verdedigende middenvelders opstelt. Daar herkent ie veel in van zichzelf. Allemaal prima, maar om die nou linksback te zetten. Als TD zou ik Van Bommel ook verrot schelden, koop je 2 linksbacks stelt hij ze niet op. Koop je een aanvallende middenvelder (doan) stel hij Rosario en Hendrikx op.

3 december 2019 om 14:31

@lekiam - Dat is in mijn ogen een te simpel argument. Hij stelt echt niet drie verdedigende middenvelders op omdat dat het dichtst bij hem als voetballer lag. Dat is waarschijnlijk vooral om verdedigende zekerheid in te bouwen op de linkerflank. Je kunt de aankopen wel opstellen, maar dan moeten ze wel iets toevoegen. Van Doan hebben we al gezien dat hij de subtop van de Eredivisie niet ontstijgt evenals Ryan Thomas. Gutierrez heeft ook nog werkelijk niets laten zien.

Van Bommel is gewoon te eigenwijs om zijn eigen fouten te herstellen. Dit kost Psv echt miljoenen als die man nog langer trainer blijft. Zoet was tweede keeper van Oranje, had je goed kunnen verkopen is nu niets meer waard. Perreiro deed prachtige dingen, ja ook heel vaak was ie er niet maar ook daar krijg je niets meer voor, Guti idem. Hij blijft maar met al die beperkte spelers achterin spelen. Het blok Viergever, Swaab, Rosario, Sadilek en Hendrikx is toch om te janken. Zet daar eens wat meer voetballende vermogen bij. Doan kan echt wel voetballen, zet die er maar in voor Rosario. Sadilek eruit en een echte linksback erin, Swaab was ook niet voor niets al afscheid van genomen. Van Bommel blijft deze beperkte spelers echter opstellen omdat hij daar zoveel van zichzelf in ziet. Nou Mark dan heb je echt een laag zelfbeeld, ik vond je een klootzak in het veld maar wel 1 met een winnaars mentaliteit en goede basistechniek. Dit zijn spelers die alleen afbraak voetbal kunnen spelen. Die kun je er best 1 bij hebben maar niet je halve team.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

271 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
Laatste voetbalnieuws

Van Bommel niet in paniek na vierde dreun op rij: ‘Ons spel wordt beter’

De start van Mark van Bommel als trainer van VfL Wolfsburg verloopt allesbehalve voortvarend. De Nederlandse coach zag zijn ploeg zaterdag voor de vierde keer op rij ten onder gaan in...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren