Michiel Kramer vol onbegrip: ‘Ze branden hen wel tot op het bot af’

Maandag, 2 december 2019 om

Michiel Kramer baalt enigszins van het beeld dat er over hem bestaat. De spits van ADO Den Haag is regelmatig betrokken bij opmerkelijke incidenten die zijn belicht door de media. De voormalig Feyenoorder geeft in gesprek met De Telegraaf aan dat teamgenoten vaak zeggen dat de aanvaller anders in elkaar steekt dan dat ze van tevoren hadden gedacht.

“Dat komt omdat er een bepaald beeld is geschetst van mij als voetballer, maar ook van de persoon buiten het voetbal. Ik heb een stempel. De media creëren dat beeld, maar ik zelf ook deels. In het begin van je loopbaan zeg je wel eens dingen waarvan je achteraf denkt: waarom zei ik dat? Maar mensen die mij leren kennen, komen er al snel achter dat ik heel anders ben”, aldus Kramer, die het niet belangrijk vindt wat de buitenwacht vindt.

Kramer begrijpt dat journalisten in praatprogramma’s hun mening geven, maar geeft aan analisten soms niet goed te begrijpen. “Vooral oud-profvoetballers. Zij weten als geen ander hoe een voetballer in elkaar steekt, maar branden ze nadat ze gestopt zijn dan wel tot op het bot af. Ik snap niet dat oud-spelers, soms zelfs oud-topspelers, zich af en toe niet goed lijken te kunnen verplaatsen in de spelers.”

Als de spits een gebeurtenis uit het verleden kon veranderen, zou hij anders hebben gehandeld inzake het broodje kroket die hij genuttigd had bij een duel van Feyenoord. “Mensen denken nog steeds dat ik dat deed om een vertrek bij Feyenoord te forceren, maar dat is echt onzin. Er zat helemaal geen gedachte achter. Ik had op dat moment zes uur niet gegeten en had gewoon honger. (...) Ook dat moment heeft invloed gehad op het beeld dat sommigen van mij hebben. Terwijl het om zoiets lulligs ging.”

Kramer: 'Ik begrijp wel dat Van Geel de eer aan zichzelf houdt'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Mooi dat Kramer op het eind een beeld over zichzelf schetst waarvan hij het niet kan waarderen als andere oud-voetballers dit zouden benoemen. Namelijk dat er geen gedachte achter dat broodje kroket zat. Als we dat nu als waarheid nemen, dan hebben we ook meteen het probleem Kramer te pakken. 'er zit geen gedachte achter.' Omdat je honger hebt en 6 uur niks gegeten heb eet je een broodje kroket. Als het niet loopt in het veld doe je iets doms zoals toen je bij Sparta speelde. Als je club tegen Ajax speelt loop je minimaal 1x per wedstrijd door op de keeper. Ik heb inderdaad niet het idee dat daar een gedachte achter zit, behalve dat het pure onnozelheid is.

2 december 2019 om 08:28

Dat broodje kroket vind ik ook een beetje gezeur, als er even niks voor handen is, dan is dat prima. Je gaat ook niet de hele dag spaghetti ben kipfilets eten. Maar verder is het natuurlijk allemaal zijn eigen schuld. Het is een zeldzame zuiger, die 80 van de 90 minuten bezig is zijn directe tegenstander te irriteren. Daarnaast maakt hij uit frustratie over zijn eigen onkunde de gekste overtredingen. Niet hard, maar bewust vals en gemeen. Totaal geen medelijden met deze jongen. Hij moet puur en alleen naar zichzelf kijken.

2 december 2019 om 08:49

Je bent profvoetballer. Je leeft al dagen naar die wedstrijd toe en dan heb je nog niet gegeten, terwijl dat heel belangrijk is voor topsporters. Hoe onprofessioneel kun je dan in godsnaam zijn. Het zal me niets verbazen als het hele elftal samen een maaltijd heeft gegeten op de club en dat dit verhaal gewoon damage control van Kramer is.

2 december 2019 om 08:34

Ik denk dat je de spijker op de kop slaat Master D. Toen Kramer bij ons speelde zat ik echt met samengeknepen billen. Wat zou er gebeuren? Forceert hij een goal of rode kaart? En het is puur wat je zegt, onnozelheid. Hij denkt ook dat wat hij doet heel onschuldig is of niet waar is. Terwijl heel Nederland ziet dat het anders is. Typerend vind ik ook wel dat hij het jammer of vervelend vind hoe hij wordt weggezet in de media maar later weer zegt dat hij 'zich er niet druk om maakt'. Dan kan je dr beter niet over beginnen natuurlijk.... als je je er niet druk om maakt.

2 december 2019 om 09:04

Precies, je zit op de bank en kan er de tweede helft als invaller in komen. Hoe kan het dan dat je niet op tijd je sportmaaltijd gegeten hebt? Je gaat als topsporter toch niet aan je prestatie beginnen met een broodje gefrituurde kroket in je buik?

2 december 2019 om 22:49

Ze eten op de club dus vind het maar een raar verhaal.

Door zijn eigen gedrag een keer of twee per seizoen te bevestigen op het veld, houdt hij het (voor-)oordeel over hem in leven. Terwijl het inderdaad een toffe gozer buiten het veld is. Jammer, maar daar moet hij maar mee leven.

Haha... Z'n reactie op z'n broodje kroket is wel weer typisch. Eigenlijk zegt hij dat hij het gewoon weer zou doen, wanneer hij 6 uur niet heeft gegeten en honger heeft.... Meneer snapt niet dat een broodje kroket niks met topsport te maken heeft...

Hij geeft zelf voeding aan het beeld wat de media van hem creëert. Ze maken niet opeens van een lief jongentje een boefje, dasr is hij toch zelf de oorzaak van net zijn gedrag.

Wat ik vooral niet snap, is hoe het kan dat een speler van Feyenoord in de wedstrijdselectie zit en 6 uurtjes lang niks heeft gegeten?! Hoe komen de spelers dan aan energie voor een wedstrijd, thuis nota bene? Nuttigen ze geen sportmaaltijd met zijn allen...dat is pas onprofessioneel.

Jammer dat nette jongen Kramer grotendeels door de media negatief weggezet wordt. Het heeft helemaal niets te maken met het feit dat deze jongen totaal niet nadenkt en als een 'idioot' over het veld raast. De media benadrukt zijn eigen gedrag en hij is volledig de schuldige hierachter. Zijn zelfreflectie over het broodje kroket typeert hem dan wel weer, hij denkt niet na.

Die hele ongeïnteresseerd houding van hem dat is ook een reden dat mensen zo over hem denken, verder kan het helemaal niemand bij de club waar je speelt schelen wat er met je broodje kroket is gebeurd en hoe zielig je bent. Richt je op je club en scoor is een keer een doelpunt!

Gangneung 2018, daar is ie dan Sven Kramer aan het inrijden vlak voor de start van zijn Olympische 5 kilometer. Maar wat doet ie nou, hij pakt een broodje kroket een neemt een hap. Ja mensen, Sven Kramer eet een broodje kroket op het ijs. Kwartiertje voor zijn start nog ff snel een vette hap. Hij zal vanochtend wel niet goed ontbeten hebben en wat hongerig zijn. Oh nee, het was Michel Kramer, top voetballer bij Feyenoord, een kwartiertje voor de tweede helft begon in de Kuip. Op en top topsporter. Onbegrijpelijk dat er nog club intrappen, het kost je alleen maar geld, geeft alleen maar gedoe en levert je niets op. En het ergste is, die jongen beseft het geeneens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.PEC Zwolle16-14
15.FC Emmen15-14
16.VVV-Venlo15-24
17.ADO Den Haag13-13
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. BeugelsdijkVerdediger171
A. MeijersVerdediger171
S. PinasVerdediger171
D. BakkerMiddenvelder160
L. ImmersMiddenvelder162
T. NecidAanvaller166
C. SummervilleAanvaller121
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Voorzitter Florentino Pérez van Real Madrid wil in januari verrassen met het binnenhalen van Phil Foden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren