‘Dat is iets wat Ten Hag, wél een toptrainer, nog niet op zijn cv heeft staan'

Maandag, 2 december 2019 om

Direct na de 3-2 nederlaag op bezoek bij sc Heerenveen nam Leonid Slutsky ontslag als trainer van Vitesse. De Arnhemmers verloren de laatste vijf competitiewedstrijden op rij, waarna de Russische oefenmeester afgelopen vrijdag zijn conclusies trok. Hugo Borst noemt Slutsky in zijn column in het Algemeen Dagblad een ‘rare snuiter’.

Borst haalt het interview van Bryan Linssen na het duel in Heerenveen aan, waar de aanvaller zichtbaar geëmotioneerd Slutsky ‘goudeerlijk’ en ‘superlief’ noemde. “Of hij ook tactisch inzicht had, misschien een Lobanovski-achtige voetbalvisie had, we zullen het nooit weten. In al die interviews ging het steeds over die kat in die boom van die lekkere buurvrouw en dat hij, Leonid, toen uit die boom pleurde. De olijke Rus zat zelfs bij Eva en bij Ivo, iets wat Erik ten Hag, wél een toptrainer, nog niet op zijn cv heeft staan.”

Vitesse verloor de laatste vijf competitiewedstrijden en Borst vindt dat ‘niet zo raar’ met het ‘luie middenveld’, dat in Friesland bestond uit Riechedly Bazoer, Matús Bero en Keisuke Honda. “Dat hij recidivistje Bazoer onlangs in genade aannam, meteen een basisplaats gaf, dat was het moment dat ik hem afschreef. Een echte Rus kent geen genade met ongedisciplineerde, ongeleide projectielen. Bazoer doet alleen iets als hij de bal heeft, dat bleek in Heerenveen ook weer eens.”

“Ik mis Slutsky, niet in de laatste plaats omdat we nu Edward Sturing dreigen te krijgen als trainer van Vitesse”, stelt Borst, die Slutsky een ‘rare snuiter’ noemt en niet uitsluit dat hij al die tijd een ‘act’ heeft opgevoerd. “Niet superlief, niet goudeerlijk. Hij ijsbeert niet, hij zit gewoon. Een man die niemand aan het lachen maakt, zo iemand met een Instagram-account met acht volgers, zo'n voetbaltrainer die heel de tijd over voetbal praat. Sturing, daar zijn we lekker mee.”


Poll

Snap jij het vertrek van Leonid Slutsky?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

9 reacties (laatste reactie door lekiam)

Zonde. Vitesse leek dit seizoen in de top 4 te eindigen maar zakt nu wel redelijk door. Mooie vent Slutsky. Weinig is een act of hij voert het z’n hele leven al op. Man is alom geliefd in Rusland om zijn persoonlijkheid. Omtrent Bazoer incident: Slutsky heeft ooit een interview gegeven waarin hij aangaf te moeten wennen aan de Nldse cultuur. Dat zijn spelers geen “soldaten” zijn maar overal uitleg bij vragen “waarom”. Dat kan natuurlijk ook meespelen in zo een incident. De achtergrond van de Nldse mentaliteit en Russische mentaliteit valt niet te vergelijken. Heeft zijn voor en nadelen maar met incidenten zie je toch dat Slutsky dat moeilijk vindt. Dat wordt anders opgelost hier. Zonde dat hij gaat...

2 december 2019 om 08:14

Denk niet eens dat Slutsky het moeilijk had, Bazoer heeft ook echt wel enkele goede wedstrijden gespeeld en is normaal gesproken de beste middenvelder. Beter materiaal is er niet. Hugo is natuurlijk zo'n rancuneus persoon, maar Bazoer had zn straf gehad en dan is het klaar wat mij betreft. Een act van slutsky geloof ik overigens ook niet in, kijk alleen de aflevering met vd Meyde terug..

2 december 2019 om 11:14

Nee klopt, maar Bazoer is wel een speler die mits hij de vorm van 5 jaar terug kan vinden, 1 van de beste middenvelders van de Eredivisie zou zijn. Vitesse heeft niet zo'n slechte selectie, ze hebben geen balans, geen leiders. Normaal gesproken zijn Pasveer, Bero, Bazoer, Matavz, Linssen heel goede spelers voor de subtop, en kunnen ook geblesseerde jongens als Tannane en Musonda dat zijn, maar die mis he heel erg. Jongens als Foor, Doekhi, Buitink, Dicko zijn ook wel bruikbaar, maar gebruik ze ook naar hun mogelijkheden. Jongens worden elke week op de verkeerde posities gezet. Het aan en huurbeleid slaat helemaal nergens op(wat deels Slutsky zijn schuld was) Vitesse moet weet terug naar de basis. Ze hebben de 4e begroting van Nederland , maar ze moeten een jasje uitdoen en opnieuw beginnen. Ga bouwen, met jongens als Lelieveld, Vroegh, Hernandez, Buitink, Musaba, aangevuld met jongens als Bazoer, Tannane, Pasveer, en Foor. Linssen, Matavz, Darfalou, Clark, Honda, Dicko, Grot Obispo terug sturen naar hun club en verkoop ze. Bouw gewoon een nieuw jong Vitesse met potentie. Spreek het uit dat je gaat voor de middenmoot. Dure krachten eruit, jonkies erin. Scheelt je een bak met geld.

2 december 2019 om 11:31

@arnhemmer Dat heb ik vorig seizoen al eens geroepen en werd toen compleet voor gek verklaard....maar deze verliezen zijn niet te happen....dure overbetaalde krachten die weinig toevoegen en het publiek laat wegblijven weg doen en eigen Nl'se/gelderse/arnhemse jongens erin zetten zodat je minder kosten hebt en meer mensen naar het stadion krijgt....liever rond plek 10 spelen met eigen jongens en leuk voetbal dan hoe het de afgelopen tijd is gegaan!het moet eens klaar zijn en bovengenoemde in werking laten treden!

Borst de meest vreemde snuiter van media nederland... Vind het maar een rare engnek.. Zonde dat sloetski weg is.. Vond hem wel een leuke charismatische man... Zoveel anders dan de 13 in een dozijn trainers in nederland

2 december 2019 om 09:40

Sinds zijn stukje over een hitlergroet die geen hitlergroet bleek te zijn, ben ook ik wat kritischer op Hugo Borst. Scoren bleek bij hem belangrijker dan dieppang.

Ik vond Slutsky een erg sympathieke trainer waar je als speler echt voor door het vuur gaat. Ik denk alleen dat hij wat te veel stalorders meekreeg van de directie. Anders had hij zo'n bazoer toch nooit meer toegelaten tot de selectie. Speelde begin van het seizoen ook echt leuk voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.PSV3519
6.Vitesse3310
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper190
D. DoekhiVerdediger190
A. ObispoVerdediger190
B. LinssenAanvaller1911
T. MatavžAanvaller199
M. BeroMiddenvelder173
J. GrotAanvaller161
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

3 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 21 januari
Juventus en Barcelona onderhandelen nog altijd over een ruildeal met Ivan Rakitic en Federico Bernardeschi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren