‘Ik werd herkend in De Kuip, toen moest ik wel even het stadion uit rennen’

Maandag, 2 december 2019 om

Noa Lang schitterde zondag door een hattrick te produceren voor Ajax in het duel met FC Twente (2-5). De twintigjarige buitenspeler maakte als veertienjarige de overstap van rivaal Feyenoord naar de Amsterdamse club en heeft zeker geen spijt van die keuze. "Ik denk dat ik heb laten zien dat ik een Ajax-speler ben", zegt Lang, geciteerd door De Telegraaf.

"Ik heb van mijn zesde tot mijn veertiende bij Feyenoord gespeeld en daar een fantastische tijd gehad, maar ik ben al mijn hele leven Ajacied. Dat Ajax-gevoel heb ik van huis uit meegekregen, van mijn vader", aldus Lang, die de rivaliteit tussen de clubs in 2016 ondervond. "Ik keek Feyenoord-Ajax in De Kuip, werd herkend en toen moest ik wel even het stadion uit rennen", lacht de aanvaller.

Lang erkent dat het in het begin lastig was tegen FC Twente, dat op 2-0 voorsprong kwam. "Na de 2-0 kreeg ik op mijn donder. En dat was terecht. Ik moet de bal niet zo laconiek willen doorspelen met mijn hak. Toch denk ik dat ze nu wel blij met me zijn. Dit is een jongensdroom. Het waren niet de allermoeilijkste doelpunten. Maar geluk moet je ook een beetje afdwingen."

De aanvaller hoopt de komende tijd meer minuten te maken bij de hoofdmacht van Ajax, ook omdat andere spelers kampen met blessures. Lang moet fysiek dan wel beter worden. "Of ik kramp kreeg? En of ik kramp kreeg! In mijn kuiten en in mijn liezen. Het komt doordat ik in Jong Ajax nooit langer dan een uur mocht spelen, omdat ik in het weekend ook op de bank bij het eerste zit. Als je een tijd geen hele wedstrijden speelt, ga je dat zoals nu tegen FC Twente na zeventig minuten wel voelen."

Advocaat tevreden met gelijkspel Feyenoord: 'Verwijt mijn spelers niks'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door ajaxwestham)

Hopelijk gaat deze goede wedstrijd Noa niet in de weg zitten. Hij is er nog lang niet, maar uit zijn interviews te lezen lijkt hij anders te denken. Zelfverzekerdheid is goed, maar het moet niet doorslaan.

2 december 2019 om 08:53

Ik vind z'n manier van praten ook erg stuitend.. jammer, want voetballen kan hij zeker!

2 december 2019 om 09:00

Dat jij zijn manier van praten als stuitend ervaart, zegt meer over jouw persoon, dan dat het iets over Lang zegt. Die jongen is, zoals hij is en praat, zoals hij praat. Beoordeel hem toch gewoon op zijn voetballende kwaliteiten. Zeuren oven zijn spraak is even stuitend als zeuren over de hoed en sjaal van Depay.

2 december 2019 om 17:59

@ buitenspelval,ik ben het gedeeltelijk eens met Thomjansen, het komt op mij over als een noord afrikaans straattaaltje wat hij zichzelf heeft aangeleerd en ik zou het beter vinden als je als Nederlandse jongere de Nederlandse taal zonder die accenten bezigt. Uiteindelijk weet ik ook wie zijn ouders zijn en waar hij vandaan komt, dus ik begrijp dat meer, maar kan me zo voorstellen dat als je dat niet weet, je er dan aan stoort. Er is dan minder een gunfactor bij mensen die vinden dat je te flamboyant gekleed gaat (memphis) of niet nuchter / bescheiden genoeg bent.

2 december 2019 om 09:06

Uit zijn interviews maak ik anders helemaal niet op dat hij denkt dat hij er al lang al is. Zo lees ik in een artikel dat hij hoopt dat hij vaker in de basis te mogen spelen van Ten Hag die uiteindelijk bepaalt en dat hij moet zorgen dat hij zo doorgaat, omdat een zwaluw nog geen zomer maakt. En in een ander artikel zegt hij elke dag alles moet geven. Enige wat hij had, was dat hij ongeduldig was. Maar daar heeft hij het met o.a. Tadic en Ziyech over gehad.

2 december 2019 om 09:41

Precies, ik lees het ook zo. Lang wil voor de camera’s graag zelfverzekerd overkomen, zoals het jongens van deze huidige generatie vaak graag uitstralen. Daar is niks mis mee. Helaas wordt dit al snel verward met misplaatste arrogantie. Maar tussen de regels door lees je wat anders en is hij nog het jochie wat dankbaar zijn basisdebuut heeft mogen maken als een jongensboek. Lang weet dondersgoed dat hij er nog niet is en heeft dat al vaker laten weten. Laten we blij zijn, dat hij zich durft uit te spreken over zijn geloof in eigen kunnen. Mensen zien schijnbaar liever een nederig, bang vogeltje na de wedstrijd praten.

2 december 2019 om 11:06

Dat jij nederig als bang beschouwd zegt iets over jou. Wat was er mis met als hij had gezegd dat hij dankbaar was voor zijn basisdebuut omdat dat de reden is waarom hij iedere dag zo hard traint.

2 december 2019 om 11:19

@buitenspelval Hou nou eens op met het creëren van zulke domme tegenstellingen. Niemand zegt dat hij graag een nederig bang vogeltje wil. Zo frame jij zelf de discussie in iets waar het helemaal niet over gaat. Ik vind verder dat Lang zelf moet uitvinden hoe hij wil overkomen. Maar de manier waarop je de discussie voert is heel storend.

2 december 2019 om 11:19

Buitenspelval, ik zie niet iemand die arrogant over wil komen, maar iemand die niet helemaal goed is. Maar zolang hij zijn meerwaarde toont, moet je hem gewoon opstellen natuurlijk. 3 goals bij je basisdebuut is bizar. Over die laatste zin ben ik het niet met je eens, we willen gewoon iemand zien die lekker normaal blijft. Dat heeft niks met bang zijn te maken. Als je toch kijkt naar een Frenkie en De Ligt, die zich zo makkelijk aanpassen in een andere cultuur. Ik denk dat hun gedrag daar belangrijk in is geweest.

2 december 2019 om 11:42

@feye88, Ik schrijf wat ik wil en laat mij niet beperken door jou als je het niet erg vindt. Waar schrijf ik, dat iemand zegt dat hij graag een nederig, bang vogeltje wil? Ik schrijf: “ mensen zien SCHIJNBAAR liever een bang, nederig vogeltje na de wedstrijd praten.” Je mag het er mee eens zijn of niet, maar je vat het toch echt verkeerd op, Ik drop niet meer dan een open stelling en zeg nergens dat iemand het zo heeft gezegd. Daar frame ik niks mee. Het maakt me verder niet zo uit of jij mijn manier van discussiëren storend vindt. Ieder zijn mening.

2 december 2019 om 11:50

@NL_Modric. Iets normaal vinden is een tamelijk subjectief begrip, wie of wat bepaalt wat normaal is? Daarnaast zet ik normaal zijn niet op één hoop als bang zijn. Ik geef enkel een tweede uiterste aan om mijn punt te maken/versterken. Iets overdrijven is niet helemaal ongebruikelijk in een discussie lijkt me. Ik verbaas me hier echt hoe mensen vallen over mijn opmerking over een nederig, bang vogeltje. Het is alsof ik een rode lap ophoud, tja.

2 december 2019 om 11:57

@FCRRR. Hoe beschouw ik nederig hetzelfde als bang dan? Ik bedoel ze als bijvoeglijk naamwoord los van elkaar, dat is toch niet zo moeilijk te begrijpen? Als ik bijvoorbeeld schrijf: “Het was een korte, enerverende ervaring” dat schrijf ik toch niet, dat ik ‘kort’ en ‘enerverend’ als hetzelfde beschouw? Is niet meer dan begrijpend lezen. Verder is er niets mis mee, als hij gezegd zou hebben dankbaar te zijn voor zijn basisdebuut, omdat hij hier hard voor getraind heeft, echter deed hij hetzelfde in andere bewoordingen: hij zei, dat het een jongensboek voor hem was om te debuteren en ook nog eens te scoren en toonde daarmee op eigen wijze zijn dankbaarheid naar iedereen, die hem heeft geholpen dat jongensboek te schrijven. Ik laat liever die jongen in zijn waarde.

2 december 2019 om 12:23

Hoezo is hij niet helemaal goed? Omdat hij niet naar jouw standaard voldoet door zijn interviews? Wellicht dat hij binnen de selectie een vrolijke jongen is en keihard werkt om zichzelf in de basis te spelen. Weet jij veel. Vind het echt onzin om maar een beeld van iemand te hebben puur op basis van hoe Lang in interviews overkomt.

2 december 2019 om 16:50

Dat zie je toch Nico ? Hij heeft gewoon iets wat niet klopt en dan heb ik het niet eens over zijn intelligentie. Ik hoop dat ik het mis heb hoor en al helemaal dat hij een meerwaarde gaat zijn voor Ajax 1, want dat is ten slotte het meest belangrijk. Ik heb gewoon liever een type als Schone, de vriendelijke buurman die zichzelf niet boven een ander plaatst, op een menselijke manier reageert en knokt voor zijn plekje zonder te zeuren. Deze jongen gaat doodleuk vertellen dat hij is gemaakt voor de grote wedstrijden, terwijl hij er nog geen 1 heeft gespeeld. De wedstrijd tegen Lille is mischien wel de grootste wedstrijd die hij heeft gespeeld in zijn "carriere", maar toen verzuimde hij op de 2 belangrijkste momenten. (maw; toen stond hij er dus niet) Maar goed, hij is nog heel jong. Dus hopelijk komt daar enige verbetering in.

3 december 2019 om 01:53

Waar haal jij vandaan dat mensen dat schijnbaar zo zien dan? Wie heeft dat gezegd? Waarom drop je een open stelling zoals jij dat noemt? Het is overigens geen open stelling. Je legt mensen die het niet met je eens zijn woorden in de mond. En daarbij gebruik je verbloem woordjes als schijnbaar waar je jezelf dan achter kan verschuilen als iemand je daar op aanspreekt. Leg mij eens uit waarom dat schijnbaar zo is. Wie, in de afgelopen 10 jaar, heeft uitgesproken van bange vogeltjes in de media te houden?

Ik houd mijn hart vast bij deze jongen. Hij doet me op een bepaalde manier denken aan Justin Kluivert en/of Memphis Depay. Wat overigens niet verkeerd of slecht is, maar er zit een maar aan. Hij heeft zeeën aan zelfvertrouwen, maar heeft ook dat flamboyante / flashy uitstraling / gedrag wat vaak niet wordt gewaardeerd. Het is mooi voor hem dat hij - afgaande op de berichten die ik over hem heb gelezen - twee degelijke / goede potten heeft gespeeld, maar hiërarchisch gezien is hij er nog (lang) niet. En als je, met de ‘praatjes’ die hij heeft, te weinig of niks laat zien, dan krijg je alle (leunstoel)analisten over je heen...

Ik denk dat de aanwezigheid van Tadic en Ziyech bij Ajax enorm belangrijk is voor dit soort jongens. Aan zelfvertrouwen geen gebrek, maar het zijn Tadic en Ziyech die een jongen als Lang in bedwang kunnen houden en dwingen om teamspeler te zijn. Moet als talent ook lekker zijn, twee van die mentoren boven je. Ik denk dat het voor de ontwikkeling van Malen en Ihattaren ook fantastisch zou zijn als PSV een figuur a la Tadic of Ziyech zou hebben.

2 december 2019 om 11:22

Die hebben ze toch al in huis met Afellay en Mitroglou

Ik mag hopen dat deze jongen een goede begeleiding gaat krijgen en deze ook vooral accepteert. Noa met z'n nep mocro accentje is volgens mij aardig vol van zichzelf. Mede ook getuige z'n uitspraken dat het maar vreemd is dat het zo lang heeft geduurd dat hij z'n kans in het 1e elftal kreeg. Desondanks natuurlijk een goede speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
4.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Voorzitter Florentino Pérez van Real Madrid wil in januari verrassen met het binnenhalen van Phil Foden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren