Justin Kluivert glundert: ‘Ik vind het echt gruwelijk voor hem’

Maandag, 2 december 2019 om 06:35Tim Siekman • Laatste update: 06:40

Noa Lang schitterde zondag door bij zijn basisdebuut in de Eredivisie drie keer te scoren namens Ajax tegen FC Twente (2-5). Later op de zondag was Justin Kluivert belangrijk voor AS Roma door een doelpunt te maken in de met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen Hellas Verona. De twee jongelingen volgen elkaar nog op de voet, zegt Kluivert in gesprek met De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door leidsehood)

Leuk dat ze 'n vriendschap hebben opgebouwd. Beide talentvolle aanvallers. Laten we hopen dat ze elkaar met zo'n band tot een zekere hoogte kunnen brengen. Zal de vriendschap alleen maar versterken.

Wat is die Noa Lang een arrogant mannetje zeg.. zal wel tekenend zijn voor de nieuwe generatie, maar zo'n jongen heeft voor mij nou niet bepaald de gunfactor. Hij praat alsof hij in de basis hoort na een paar goals tegen een promovendus. Maar goed, het is een leuk talent. Laten we voor Oranje hopen dat hij zich zo door ontwikkelt.

2 december 2019 om 09:32

Je moet juist altijd bescheidenheid veinzen, want anders ben je arrogant. Te idioot voor woorden dat die jongen overkomt alsof hij in de basis hoort, hij moet zijn instelling veranderen want zo werkt het niet. Hoop dat hij snel op de bank bij Jong Ajax terecht komt. Nog even wat anders: zou het kunnen dat deze instelling ervoor zorgt dat hij een hattrick maakt bij de nummer 1 van Nederland?

2 december 2019 om 10:13

Je hoeft niet super bescheiden te zijn, maar deze jongen is het wel weer het andere uiterste hè? Kijk hoe blij Nouri was met zijn debuut en zijn eerste goal, deze jongen loopt haast verongelijkt te doen dat hij niet eerder de kans heeft gekregen. Zo geweldig zijn 5 doelpunten in jong Ajax nou ook weer niet. Maar nogmaals, laten we hopen dat hij zijn praatjes waarmaakt. Het zou een goede speler kunnen worden.

2 december 2019 om 11:19

natuurlijk zijn wij het land van doe maar normaal..dat slaat soms door want als je dan acteert dat je een leuke normaal gebleven jongen bent vind iedereen je geweldig, en als je een beetje attitude hebt, dan haten ze je al snel. In dit land wil me n bijna Dirk Kuijt verheffen tot god, terwijl voetballend heb ik 1000x liever een ziyech. Zelfbewusttheid zoals Noao Lang, Ziyech of Memphis is een keuze, maar het gevaar is dat het al snel lijkt op arrogantie en je krijgt ook sneller de deksel op je neus als je niet presteert. Dan moet je dus ook niet zeuren als je wat meer kritiek krijgt, dat hoort er dan een beetje bij je attitude. Eigenlijk past het alleen als je ook echt een tijd top presteert. (kijk naar zlatan) En in dit geval kunnen we dat van Noa Lang natuurlijk (nog) niet zeggen.

2 december 2019 om 10:08

Een paar goals tegen een promovendus of een hattrick bij de basisdebuut op het moment dat je team 2-0 achter staat?

2 december 2019 om 10:18

Valt best mee. Hij blaakt van het zelfvertrouwen. In het ene interview kwam hij misschien iets te zelfverzekerd over (maar wil je nu een verlegen watje als Ajax voetballer?).in het interview bij Langs de Lijn met de NOS kwam hij juist beleefd en sympathiek over.

Gruwelijk? Geef gewoon aan dat je het leuk vind voor je vriend dat ie bij z'n debuut 3 keer scoort. Die gast gedraagd zich als iemand die de helft van ze leven door heeft gebracht in de bajes, opgegroeid is in the Bronx en 2pac als jeugdvriend had.....

2 december 2019 om 09:06

Gruwelijk is voor die jongens gewone, onderlinge spreektaal. Je kunt ook op elke slak zou strooien. Wat een gezeik zeg.

2 december 2019 om 09:12

Gruwelijk is ook een heel normaal woord. Gebruik het zelf ook als spreektaal en kom toch verre van uit een getto 😂 maar blijkbaar klink ik dan alsof ik in de gevangenis heb gezeten.

2 december 2019 om 18:19

Ik doe hier niet heel moeilijk over. En als jij het fijn vind om het te gebruiken bij bijvoorbeeld een mooie goal, dan is dat prima. Alleen ik zelf vind het normaliseren van een woord, dat daadwerkelijk een andere betekenis heeft, niet normaal.

2 december 2019 om 20:13

Ooit gehoord van veelgebruikte termen als gruwelijk lekker of gruwelijk mooi? Dat wordt al decennialang zo gezegd. Taal is altijd onderhevig (geweest) aan verandering. Als een veranderde betekenis algemeen gangbaar is, dan wordt het ook opgenomen in de officiële taal. Dat jij daar een probleem mee hebt, tja, dat is en blijft jou probleem, hoe je het ook wendt of keert. In een verwijderde post noemde je me ‘pik’. Blijkbaar is mij zo noemen in je ogen genoeg genormaliseerd, ondanks dat de eigenlijke betekenis van dat woord ooit gewoon een mannelijk geslachtsdeel betekende? Dat woord gebruiken om mij aan te spreken heb je blijkbaar minder moeite mee. Lekker hypocriet.

2 december 2019 om 09:08

Wat, struikel je nou over het woordje gruwelijk? Heb je op de hei gewoond de afgelopen 20 jaar. Als dat al getto straattaal zou zijn. Plus, waarom hebben we het nu opeens over de woordjes die voetballers gebruiken? Dit is weer zoiets als de hoed van depay. Mensen willen even klagen hoor. Kijk dat accentje van Lang is inderdaad wat gek, maar laten we dit soort dingen vooral niet overdrijven aub.

2 december 2019 om 09:26

De stiefvader van Noa is trouwens Nourdin Boukhari, die spreekt Nederlands met een Marokkaanse tongval. Lang heeft zijn accentje van huis meegekregen en niet helemaal van een vreemde. Daarnaast is zijn biologische vader van een Surinamer, dat zit er wellicht ook nog wat in. En daarnaast spreekt hij een ander taaltje onderling met zijn vrienden dan wat je in de schoolbanken leert. Om met van Bommel te spreken: “Het is allemaal zo logisch als wat en allemaal compleet verklaarbaar als het maar kan.” Noa is nu 20, over twee, drie jaar loopt hij weer in het keurslijf en praat hij hij ABN, zoals heel calvinistisch Nederland van hem verwacht.

2 december 2019 om 11:16

Ik snap de woordkeuze gruwelijk niet helemaal in deze context. Het is een ander woord voor afgrijselijk of ontstemmend. Daarom verbaas ik mij erover. Ik begrijp dat het vaak word gebruikt als straattaal. Maar ik vind dat je in een interview straattaal bij je moet houden, en gewoon in normale taal moet antwoorden.

2 december 2019 om 12:11

Ja maar gruwelijk heeft toch echt wel al heeeeel lang ook een andere betekenis. Het is geen straattaal, wel spreektaal en zeker niet formeel, maar in een interview met een voetballer die iets zegt over een vriend van hem is het prima gepast in 2019.

2 december 2019 om 09:36

Kluivert komt altijd erg netjes over en ik vind gruwelijk nou niet een verschrikkelijk woord. Je hebt te maken met jongens van twintig jaar oud, die door hun prestaties een podium krijgen om dit soort dingen te zeggen. Het mooie is dat deze jongens zichzelf kunnen zijn, ondanks de druk die er komt kijken bij hun werk. Het lijkt mij een beetje overdreven om je daar aan te ergeren.

2 december 2019 om 10:12

" Die gast gedraagd zich als iemand die de helft van ze leven door heeft gebracht in de bajes, opgegroeid is in the Bronx en 2pac als jeugdvriend had.....". Uitermate trieste reactie van een nog veel triestere figuur. Ik denk dat de meeste mensen bij de omschrijving die jij van Noa Lang geeft, eerder aan mensen als jou denken dan aan Noa Lang. Meer woorden wil ik er niet aan vuil maken, dat is teveel eer.

2 december 2019 om 13:05

Mijn reactie over Justin Kluivert is voornamelijk gebaseerd op zijn gedrag bij opstootjes, of zijn gedrag dat tot opstootjes leidde. Vers in mijn geheugen staat nog zijn gedrag tijdens de wedstrijd Ajax - PSV bij Locadia. Hij weet dondersgoed dat ie zich anders zou gedragen, mits dit op straat was gebeurd.

Zie dat Noa alweer de nodige tegenstand ondervind van zijn uitspraken. Ten eerste dient men zulke uitspraken met een korreltje zout te nemen. Het is een beetje zoals de trash talk voor een boks of mma wedstrijd. Worden de vechters ook niet letterlijk op afgerekend. Daarnaast houd ik als Ajacied ook niet van misplaatste arrogantie maar als je zo een boude uitspraak doet en dan drie keer scoort in je basisdebuut. Dan ben je voor mij toch wel heel even een baasje... En daarnaast houd ik wel van jongens met een beetje bravoure en lichte rebelsheid, vooral als ze het ook laten zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Q. PromesAanvaller176
D. TadićAanvaller179
L. TraoréAanvaller117
A. OnanaKeeper170
D. KotarskiKeeper00
N. TagliaficoVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 18 januari
Fenerbahçe wil een poging wagen om Eden Hazard te huren van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren