Perez vernietigend over excuses Van Bommel: ‘Ik hoor een subtopclub praten'

Zondag, 1 december 2019 om

PSV-trainer Mark van Bommel weigerde na afloop van de teleurstellende wedstrijd tegen FC Emmen (1-1) om erg kritisch te zijn op zijn eigen ploeg. De oefenmeester hield zich tegenover FOX Sports vast aan het goede spel in de eerste helft tegen Emmen en vorige week tegen sc Heerenveen (2-1 winst). Kenneth Perez, als analist aanwezig bij de tv-zender, oordeelt vernietigend over de uitlatingen van Van Bommel.

"De teleurstelling is heel groot, zeker als je het verschil ziet tussen de eerste en tweede helft", zegt Van Bommel. "De technische uitvoering in de eerste helft vond ik gewoon heel erg goed. We hadden het fantastisch voor elkaar en hadden 3, 4 of 5-0 moeten maken. Dat doe je niet. In de tweede helft hadden we wel momenten dat we goed voetbalden, maar dan laat de technische uitvoering je in de steek." De coach ziet nog voldoende perspectief bij PSV. "We kunnen ons vasthouden aan het goede voetbal. Tegen Heerenveen en Emmen hebben we in de eerste helft laten zien dat we echt heel erg goed kunnen voetballen, alleen dan komt het op resultaat aan."

Perez werd in de studio geconfronteerd met het interview met Van Bommel. "Ik begrijp wel wat hij wil. Hij wil niet zoveel druk op het elftal leggen en zo, maar ik hoor hier gewoon een subtopclub praten", aldus de oud-middenvelder. "Hij zegt: 'We hebben twee helften kunnen volhouden. Tegen Heerenveen-thuis en tegen Emmen-uit. We zijn niet in staat om dit te doen, dat te doen...' Dat hoort toch niet bij PSV? Ik snap wel dat je uit een hele moeilijke situatie komt, maar dit hoort helemaal niet bij Van Bommel. Ik mis toch wel de zeer kritische blik op het spel en op zijn selectie."

Volgens Perez straalt Van Bommel door zijn uitspraken de verkeerde houding uit. "Dit past niet bij een trainer als Van Bommel en een club als PSV, om het zo met de mantel der liefde te bedekken. Zo van: 'Eén helft was leuk, maar de tweede helft, volgende keer misschien wel beter.' Dat gaat niet, het is een topclub, het is spelen om de prijzen, om in de Champions League te komen."

Jan Joost van Gangelen suggereert dat Van Bommel zijn ploeg naar buiten uit wil beschermen, maar Perez vindt dat niet slim. "Je communiceert bij interviews en persconferenties ook met je team. Dan gaan spelers denken: We hebben toch een helft goed gespeeld tegen Heerenveen of Emmen, dat is blijkbaar de lat. Tegen Emmen! Nou, dan wordt de lat op een gegeven moment zo laag dat je ook niet meer méér kan eisen. Ik vind het heel merkwaardig, want ik zie een soort berusting."

Van Bommel: 'Blij dat bijna iedereen weer fit is'
Meer video's

Poll

Ben je het met Kenneth Perez eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door stua)

Eindelijk iemand bij Fox die zich durft uit te spreken over Van Bommel. Wat lief waren Kwakman, Jan Joost en bovenal die interviewer weer zeg. Het is echt te schandalig voor woorden dat Van Bommel zich wil verschuilen achter 2 goede helften tegen Heerenveen en Sparta als PSV trainer. Het zogenaamde topsportklimaat van Gerbrands rammelt aan alle kanten.

1 december 2019 om 23:10

Hij durft alleen niet hardop te zeggen dat hij vindt dat Van Bommel moet gaan. Dat durft daar niemand, het is alleen maar met de handschoentjes aan. Niet dat ik vind dat Van Bommel per se weg moet, maar het helemaal niet noemen als mogelijk als analist vind ik heel vreemd.

1 december 2019 om 23:15

Als Ajacied heb je sowieso liever v. Bommel niet weg toch? Ben overigens ook bang voor de Psv supporter dat Gerbrands niet snel overstag gaat om iemand eruit te gooien.

1 december 2019 om 23:42

Ik heb eerlijk gezegd het liefst dat Van Bommel lekker oprot bij psv. Vind het ook een hele nare man, maar bovenal mis ik echt een beetje concurrentie. Alleenheersing van Ajax zit eraan te komen en dat komt de competitie niet ten goede.

1 december 2019 om 23:45

Dat mis ik bovenal een concurrentiestrijd inderdaad. Elke week op het puntje van je stoel, wat was het altijd heerlijk spannend tot de laatste speeldagen en hebben we veel bizarre ontknopingen gezien. Ik zie PSV nu echt wegzakken en het doet niet alleen pijn voor PSV supporters, maar ook voor de algehele competitie.

1 december 2019 om 23:22

Ja dat gezever over die goede eerste helften ken ik nu ook wel. Op basis van de afgelopen weken zijn die goede helften juist uitzonderingen en niet een teken dat dit het daadwerkelijke niveau is van de selectie. Ik had meer van hem verwacht en zeker niet die vreemde acties zoals Afellay aanvoerder maken, Rosario aanvoerder maken, Dumfries aanvoerder maken en de hele afhandeling van de situatie met Zoet. Hij lijkt echt de weg kwijt te zijn en volgens mij zijn er ook maar weinig mensen die hem tegen durven te spreken.

2 december 2019 om 10:07

Dat gevoel heb ik ook. Elkaar de hand boven het hoofd houden, elkaar met fluwelen handschoenen behandelen. Ik heb het altijd positief gevonden dat de rust werd bewaard als het even tegenzat, had wel een soort van charme. Dat niet snel iemand werd ontslagen. Maar het duurt nu te lang, en dan heb ik het niet alléén over de laatste 9 wedstrijden. Ik dacht dat van Bommel ook echt een verademing zou zijn ten opzichte van Cocu, die vanuit het defensieve dacht. Maar niets blijkt minder waar. Er zijn maar weinig spelers beter geworden, er zit geen enkele stijgende lijn in het algehele spel (die leuke eerste helft gister en vorige week was met name door de individuele kwaliteiten van de spelers voorin), opstellingen, keuzes en wissels zijn ronduit vreemd te noemen. Maar hee, meneer v Bommel weet het beter want wij zien de jongens niet trainen.

1 december 2019 om 23:28

Ik weet niet of je zelf wel het interview hebt gehoord maar van Bommel zegt letterlijk: we moeten het niveau van de 1e helft Emmen uit en Heerenveen-thuis een hele wedstrijd zien vol te houden en dat moet mijn ploeg leren...met andere woorden zegt van Bommel, mijn spelers moeten sneller mannen worden en de mouwen opstropen, dit is gewoon een tussen jaartje, volgend jaar staan klaar om te [email protected] volgend jaar staan mannen bij PSV, ze moeten leren om te strijden en over de vermoeidheid heen groeien.dit is een proces.

1 december 2019 om 23:40

Natuurlijk volgend jaar is het allemaal geweldig, wie weet winnen we dan uit bij Emmen. Kwalitatief gezien slaat het natuurlijk nergens op om zoveel te verliezen van zoveel matige ploegen, om dat op een tussenjaar te gooien draagt alleen maar bij aan het instant houden van een subtopklimaat.

2 december 2019 om 01:30

Waarom wilt iedereen van Bommel weg hebben. Waarom is er zoveel negativiteit. Werkelijk niks kan hij goed doen. Maakt niks uit wat hij zegt, het is nooit goed.psv heeft gewoon te weinig kwaliteit. En blijven afgeven op Sadilek of Rosario slaat ook nergens op. PSV heeft niks beters. Ook niet in de jeugd. Het is een kwestie van volhouden tot de winterstop en dan eventueel versterkingen halen. Met een nieuwe trainer krijgen dezelfde spelers niet opeens kwaliteit.

2 december 2019 om 06:59

Hij komt zelf iedere week met een ander excuus waarom het niet loopt. Op een gegeven moment is men er klaar mee. Te weinig kwaliteit is natuurlijk onzin. PSV heeft niet te weinig kwaliteit om van Emmen te winnen. Dat het niet gebeurd is de trainer verantwoordelijk voor.

2 december 2019 om 08:32

Het is niet zozeer wat hij zegt (hoewel hij met de week meer onzin begint uit te kramen, hoezo is de selectie nou ineens te onervaren), maar meer het complete gebrek aan lijn in het spel. Dit is niet iets van de afgelopen maand, deze tendens werd in november 2018 ingezet. Toen werden er veel wedstrijden in de aller laatste secondes gewonnen, maar was het spel niet meer om aan te zien. Op de lange termijn breekt dit je gewoon op omdat de wedstrijden qua kansenverhoudingen te dicht bij elkaar lagen. Uiteindelijk zit er gewoon geen progressie in, spelers worden alleen maar zwakker naar mate ze onder Van Bommel spelen. En ja, ik vind dat de selectie niet in balans is. Maar je kunt ook proberen om een speelwijze te zoeken die wel past bij de kwaliteiten van de selectie.waarom niet Viergever een keer op linksback, of probeer met drie mensen achterop te spelen en Thomas/bruma als loper op de linkerkant.

3 december 2019 om 04:30

Hij moet ook elke week dezelfde vragen beantwoorden. En als hij steeds met hetzelfde excuus komt, dan is men er ook snel klaar mee. En het is geen onzin om te spreken van te weinig kwaliteit. Normaal gesproken heeft PSV inderdaad niet te weinig kwaliteit Om van Emmen te winnen.. Maar op dit moment wel. Het is een kwestie van tijd , voordat deze selectie weer gaat presteren naar kunnen en zelfs met deze huidige bezetting zullen ze weer kunnen winnen. Ook met van Bommel aan het roer. En de trainer is inderdaad verantwoordelijk. Maar dat is de trainer altijd. Hij zal er ook verantwoordelijk voor moeten zijn om de tij te keren.

3 december 2019 om 04:38

de10, of je Viergever op linksback zet of met drie mensen achterin gaat spelen, dat gaat er niks aan veranderen. Van Bommel is toch niet gek. Hij weet toch wat hij heeft en wat hij ziet op de trainingen ? Dat de hele wereld roept dat Sadilek niet kan op de back positie en dat Rosario niet hoort te spelen mag allemaal. Maar ook zonder die twee zal het niet beter gaan met de huidige selectie. Laten we maar gewoon afwachten wat er gaat gebeuren tot aan de winterstop. Mocht van Bommel zelf de handdoek in de ring gooien, dan is dat een juiste beslissing, dan ziet hij het niet meer zitten. Maar hem ontslaan zou in mijn ogen dom zijn. Ik denk dat op de lange termijn van Bommel dit PSV naar successen gaat brengen.

2 december 2019 om 08:16

hetzelfde hoor ik nu ook bij Feyenoord. Advocaat heeft het over de eerste helft (rangers, Zwolle), en dat ze daar op moeten voortborduren. Maar dat is inderdaad topclub onwaardig, je moet als topclub de hele wedstrijd goed zijn en niet als een partij angsthazen de 2e helft spelen. Perez heeft wat mij betreft helemaal gelijk!

Als het niet al december was zou ik denken dat een grote 1 april grap is. Dit is toch lachwekkend? Als Ajacied heb ik medelijden met de psv-supporters met zo'n trainer en het ziet er naar uit dat die voorlopig niet zelf ervoor kiest om te vertrekken.

2 december 2019 om 02:25

Van Bommel kan niet vertrekken, falen bij je eerste club betekend vaak einde trainings carriere. Hij hoopt op een Cocu scenario, paar jaar rommelen, titeltje pakken en dan naar het buitenland, niet de grote competities, daar ontslagen worden, geld mee en dan eindigen ergens in de tweede divisie in Engeland.

2 december 2019 om 12:54

Bij slechte resultaten meteen roepen om het ontslag van de trainer vind ik altijd zo slap. Als ze daar naar zouden moeten luisteren had ten Hag ook niet meer bij Ajax gezeten. Kijk hoe dat zijn uitwerking heeft gehad. Misschien is het wel naïef maar ik geloof nog steeds in de kwaliteiten van van Bommel als trainer. Allen is het wel om gek van te worden dat hij ondanks de slechte resultaten nog steeds blijft vast houden aan hetzelfde spel en dezelfde spelers. (is van Marwijk overigens nog steeds in dienst als adviseur? daar valt ook niet veel van te merken namelijk. Die zou met zijn ervaring toch wel moeten kunnen ingrijpen?)het is een beetje hetzelfde probleem als vorige seizoen. Waarom zou je als PSV zijnde tegen een ploeg als, met alle respect, FC Emmen spelen met 5 verdedigers? En in de verdediging iemand zetten die niet eens verdediger is (sadilek). Het probleem bij PSV is toch vaak de 'laatste pass' en de afwerking plus een veel te laag tempo in de opbouw (door statische spelers) en weinig creativiteit. Slechte aannames, eerst een paar passen zetten, vervolgens pas passen. Ik ben heel benieuwd hoe een opstelling zou werken met veel meer voetballende kwaliteiten zoals ingevuld. Al deze spelers (voorin en middenveld) kunnen elkaars positie ook invullen dus je kan flink schuiven met de linies, met name tegen mindere tegenstanders. Benieuwd wat jullie van deze opstelling vinden.- Unnerstall overigens wel een verademing ten opzichte van Zoet- Eens met de uitspraken van Perez. Naar mijn mening met afstand de beste analist van Nederland (ook niet lastig aangezien het overige aanbod)

unnerstall
dumfries
baumgartl
schwaab
viergever
thomas
guti
pereiro
ihattaren
brgwijn/gkpo
malen/lammer
2 december 2019 om 15:55

Ik zou echt aanvallender gaan spelen. Met maar 1 contoleur, hiermee moet je in de ED van bijna elke club kunnen winnen en Europees speel je toch niet meer.

Zoet
Dumpfries
Baumgartl
Viergever
Lato
Doan
Hendrikx
Ihatteren
Gakpo
Malen
Bergwijn

Van Bommel is de club nu echt aan het schaden. Hoe kun je nu als bestuur niet ingrijpen? Supporters leiden er echt hard onder. Wat een verschrikkelijke tijden.

1 december 2019 om 23:13

Ik heb nog liever dat ze de TD ontslaan. Aankoopbeleid is echt één grote failure. Magoed ze willen het natuurlijk wel gezellig houden in Eindhoven.

1 december 2019 om 23:20

De selectie die ze hebben is niet zo sterk als Ajax natuurlijk maar hier moet je gewoon tweede mee staan zonder excuses, maar 8 wedstrijden winnen uit 15 in de Eredivisie is echt beroerd.

1 december 2019 om 23:21

Precies. Er staat gewoon een matige selectie. Die overigens natuurlijk wel gewoon van Emmen moet winnen.8 mislukte aankopen. 40 miljoen weggegooid. Het dieptepunt vind ik nog wel Doan voor 7,5 miljoen. Dat vind ik een echte Marin van Geel aankoop.

1 december 2019 om 23:28

Met deze matige selectie moet je nog steeds minimaal 2e worden. Je hebt een fantastische voorhoede en leuke talenten doorbreken en moet je zien tegen welke teams je pnt laat liggen. Dan nog het tactische spel wat PSV niet onder de knie krijgt. Ik denk echt dat v Bommel geen idee heeft wat ie doet. Heb ook nog nooit iemand gezien die niet zelfkritisch kan kijken en dat is misschien wel zijn grootste probleem.

1 december 2019 om 23:36

Goede spelers heb je nodig om te excelleren, maar dit team is echt volledig afhankelijk van de individuele klasse van sommige spelers. PSV heeft verder niks om op terug te vallen, geen automatismen, geen goed aanvalsspel, geen filosofie, niks. Dat is van Bommel echt aan te rekenen. Kijk naar het Ajax van Ten Hag, die hebben natuurlijk veel kwaliteit, maar zij kunnen wel het gemis van sleutelspelers opvangen. Dat komt omdat dit Ajax wel een spelopvatting heeft en een trainer die wel iets toevoegt. Als van Bommel niet wordt ontslagen is PSV de weg kwijt, want dit is topclub onwaardig.

2 december 2019 om 06:36

En het zijn jonge spelers waarvan ze afhankelijk zijn

Respect naar v Bommel dat hij elke week een andere smoes kan bedenken. Volgende week weer pak op de broek krijgen en dan zeggen dat het op de training goed gaat.. ik kijk er al naar uit!

2 december 2019 om 06:59

Een pak op de broek in eigen huis tegen Fortuna? Bij welke notaris kan ik daar een handtekening voor zetten? Als dat gaat gebeuren tja dan is Van Bommel echt onhoudbaar geworden en uitgerekend zijn jeugdliefde die daarvoor zorgt

"tegen Heerenveen en Emmen hebben we in de eerste helft laten zien dat we echt heel erg goed kunnen voetballen, alleen dan komt het op resultaat aan.". Als coaches zoiets zeggen dan zijn ze heel snel weg (jaap Stam). Heel bijzonder, zo een uitspraak van een coach van Psv. Offtopic: wat is het toch een gedoe om een normale reactie te plaatsen met alinea's, hoofdletters etc. Zou fijn zijn als daar iets aan gedaan wordt...

Net zo dom als de interviews van Dumfries. Ook de eerste helft vond ik zwak. Pena heerlijk gespeeld vandaag. Psv erg ondermaats. Benieuwd hoe lang dit gaat duren. De lichaamstaal van oa Bergwijn Malen Ihhataren zegt genoeg. Ik snap ook niet dat een Rosario speelt en Guitterez niet. Of een Thomas wel en een Perreiro niet. Dit zijn gewoon internationals

Hier is geen speld tussen te krijgen. Hulde Perez!!!! Wegwezen met die gast. En de Jong erbij. Als Gerbrands dit nu nog niet doet...... ze maken de club kapot.

1 december 2019 om 23:18

De vraag is dan alleen: wie neemt het over? Van Marwijk zou het meest geschikt zijn, maar het lijkt me niet dat hij dat doet. Daar zullen de verjaardagen niet gezelliger van worden. Louis van Gaal lijkt me niet realistisch.

1 december 2019 om 23:45

Ach als je Saudi Arabië overleeft dan overleef je de verjaardagen en kerstdagen toch ook wel? Zeker als je het even over deze kerst heen tilt.

2 december 2019 om 00:30

Waarom is van Marwijk wel geschikt dan? Die man teert nu al heel wat jaren op die WK-finale met Oranje, maar sindsdien heeft hij ook niets bijzonders gepresteerd. Daarnaast is hij de adviseur van MvB he, dus het is überhaupt de vraag of er met van Marwijk iets veranderd.

Weet je, iemand de tijd geven, prima, maar dit wordt wel heel lachwekkend. Hij probeert niets anders in de opstelling, is zelfs nu tegen emmen! Niet kritisch, hij moet niet worden ontslagen...hij moet zelf de handdoek in de ring gooien als hij echt een psver is.

V. Bommel is v. Bommel niet meer. De chagarijnige arrogante pedante houding heeft plaatsgemaakt voor een ultra inlevende met fluwelen handschoentjes behandelende trainer. Juist op het moment dat het extreem slecht gaat ziet hij allemaal dingen die goed gaan. Het heeft inderdaad veel weg van een subtobploeg op het moment. Ik zie ze bij Eindhoven in de vorm van Gerbrands niet snel mensen eruit gooien dus ben bang voor de Psv supporter dat het nog wel even aanmodderen wordt.

Van Bommel moet zich echt kapotschamen. Dat je zo voor de camera verschijnt is echt een schande. En dan ook nog niet eens de verantwoordelijk nemen voor opnieuw puntenverlies.. Echt waar, hoe eigenwijs kun je zijn. Ik heb gewoon medelijden met de PSV supporters. Dat je elke week zo'n spel ziet en dan ook nog een trainer die 1.stronteigenwijs is 2. Aan vriendjespolitiek doet lijkt wel en 3. Een trainer die alleen maar excuses verzint als je als team punten verspeelt.

1 december 2019 om 23:26

Helemaal mee eens hoor, maar in defense of Van Bommel: wat als hij openlijk zijn spelers afvalt? Hij wil zelf graag door, dus zal hij met een positief verhaal moeten komen waaruit houvast en geloof blijkt. Niet alleen voor zijn eigen positie, maar ook omdat hij vanuit de drie-eenheid met Gerbrands en De Jong vertrouwen moet blijven uitstralen. En daar zit hem naar mijn idee het crue: waar zijn die andere twee. Veilig buiten beeld, terwijl Van Bommel in de goed-nieuws-show van PSV de buitenwacht moet blijven wijsmaken dat het zo lekker rustig is op de Herdgang! Ik zou vooral graag De Jong eens in beeld willen zien komen met een verklaring van de gang van zaken; niet geremd door enige ervaring als TD is die zelfingenomen genoeg geweest om Marcel Brands - die zelfs met al zijn ervaring ook niet uitblonk in het samenstellen van gebalanceerde selecties - op te volgen en het technisch beleid op de lange termijn vorm te geven en in gang te zetten. Ik zou graag van die man horen waarom PSV geen tweede Feyenoord wordt. Al jaren lach ik me dood hoe Martin van Geel met Toornstra, Immers, Larsson, Ayoub, Van der Heijden en Amrabat de ene na andere mispeer in huis haalde, maar onderhand zit je bij PSV ook gewoon wekelijks naar faalhazen als Schwaab, Viergever, Thomas, Bruma, Rosario, Sadilek, Hendrix en Doan aan te gluren. En het allerergste: spelers als Bergwijn en Malen maak je daar zichtbaar niet blijer mee, je kunt je afvragen hoe lang het nog duurt voordat zij eieren voor hun geld kiezen en niet langer deel uit willen maken van deze zelfgenoegzaamheid.

1 december 2019 om 23:35

Helemaal gelijk natuurlijk dat je niet je spelers moet gaan afvallen, maar, je hoeft niet je spelers af te vallen om realistisch te zijn over de resultaten toch? Het is gewoon niet goed genoeg, ook het spel niet. Het is toch belachelijk dat je als PSV zijnde blij moet zijn met 2 goede helften tegen met alle respect Heerenveen en Emmen? Naar mijn mening mag dat echt niet gebeuren. Van Bommel moet gewoon echt een keer verantwoordelijk nemen en gewoon zeggen dat hij fout zit qua tactiek en opstelling. Hij ziet toch ook dat het op deze manier niet loopt? Verder moet De Jong echt zsm mogelijk weg. 10 miljoen voor Baumgartl als ik me niet vergis, 10 miljoen voor Doan en 15?? Voor Bruma.. Dat is op dit moment gewoon 35 miljoen weggegooid. Ook Gerbrands mag best een keer uit komen leggen wat hier allemaal gebeurd vind ik. Hij is verantwoordelijk geweest voor de aanstelling van Van Bommel en De Jong geloof ik. Allebei onervaren in hun vak, wat ook duidelijk te zien is. Als Gerbrands slim is zou ik zelfs van Bommel er nu nog uitgooien, je hebt nu nog de kans om vcl te halen, daar moet je echt vol op in zetten.

2 december 2019 om 00:05

Zonder voorronde CL ben je zelfs verder van huis, dan is het maar zeer de vraag of je uberhaupt in staat bent om de gewilde spelers die je nodig hebt aan je te binden. Om nog maar te zwijgen van Malen en Ihattaren, die je ook voldoende perspectief moet bieden. Naar mijn idee moet PSV Bergwijn verkopen om met grof geschut de markt op te kunnen, aangevuld met de inkomsten die Hendrix, Rosario, Zoet en Viergever je kunnen opleveren. Bij elkaar kan dat op ca. 60 miljoen uitkomen, wat genoeg moet zijn om twee ijzersterke centrumverdedigers, een behoorlijke linksback en een middenvelder met loopvermogen te halen. Directe versterkingen, waar aanwezige spelers als Malen, Dumfries, Lammers, Ihattaren en Gutierrez zich aan op kunnen trekken en waar ook Romero, Obispo, Mauro Junior en Gloster zich bij aan kunnen sluiten.

2 december 2019 om 00:19

Vraagje aan jou, stel, Van Bommel wordt ontslagen of stapt zelf op, wie zou je dan bij PSV willen zien? Ikzelf zou Hiddink vragen of die tot het einde van het seizoen de boel kan leiden zodat je in alle rust een geschikte trainer kunt vinden.

2 december 2019 om 01:38

@gomes, Bergwijn zal veel geld opleveren. Geen twijfel over mogelijk. Maar wie zal er een behoorlijk bedrag neertellen voor Zoet, Viergever, Hendrix en Rosario? Ze zullen allemaal naar een leuke club willen gaan waar ze ook gaan spelen.

2 december 2019 om 06:40

Op basis waarvan zal Bergwijn veel geld opleveren? Hij presteerd namelijk niet heel bijzonder, ook hij speelt in een team dat wekelijks Europees hard gepakt wordt, laat daar ook weinig zien en ik krijg nou niet het idee dat de grote, rijke clubs op Bergwijn zitten te wachten, bij het NL elftal maakt ie ook geen onuitwisbare indruk.. Sevilla wilde rond de 30 betalen, dat is denk ik toch wel het eindstation kwa veel geld kunnen vangen voor Bergwijn, de verhalen over 40 tot 60 miljoen geloof ik niet in, dan zal die Europees toch ook een keer moeten presteren

2 december 2019 om 11:12

@ajax1812: Hiddink tot het einde van het seizoen lijkt me een prima optie, misschien zelfs in duo met Van Nistelrooij? Peter Bosz zou ik de ideale trainer vinden om een cultuuromslag teweeg te brengen, maar lijkt me niet haalbaar. In de Eredivisie vind ik Frank Wormuth misschien wel interessant. Als ex-opleider bij DFB verwacht ik wel een flinke dosis visie van de Duitser, die aansprekend voetbal speelt met Heracles en zich dit seizoen knap in de subtop nestelt. Bovendien komt de man reã«el en representatief over in zijn presentatie.

In 1 week na een dramatische Europa League uitschakeling en nu dit tegen Emmen, een beter moment om actie te nemen is er niet. Ik hoor het onvermijdelijke nieuws morgenochtend wel.

2 december 2019 om 08:23

Ik ben bang dat het nieuws vandaag of überhaupt dit kalenderjaar niet meer komt

Alsof het gaat over zijn woorden. Ga toch weg. Je speelt 1-1 tegen Emmen daar gaat het mis!!! Na zo'n belabberde donderdag dan weer zo'n enorme ondergrens aangetikt, geen overtuiging in de ploeg. Tijd voor een frisse blik

Ik hoop echt met alles in me als ik morgen VZ open ik lees : Van Bommel besluit te stoppen bij Psv.het is wat het is of juist wat het moet zijn, zijden draadje is nu wel geknapt, helaas.

Het vreemdste vind ik nog steeds de linksbackpositie. Je koopt 1 speler voor die positie, huurt een speler voor die positie, verhuurt een speler die er kan spelen en je zet er een middenvelder neer die absoluut waardeloos op linksback is. Zet lekker Viergever op linksback, Duitse centrale duo en Dumfries rechts.

1 december 2019 om 23:32

Sterker nog: PSV heeft deze zomer met Boscagli, Lato en Gloster drie nieuwe linksbacks gehaald, het heeft met Viergever en Hendrix bovendien twee ervaren spelers die ook op die plek kunnen staan, maar desondanks blijft Van Bommel maar vasthouden aan een hele matige middelvelder op die plek die simpelweg niet kan verdedigen en die wedstrijd na wedstrijd keihard door de mand valt...

2 december 2019 om 00:07

Precies dát begrijp ik ook niet. Die Gloster moet toch nu wel al meer kunnen dan Sadilek laat zien? En zelfs als dat niet zo is zou ik nog eerder Viergever of Hendrix die plek toevertrouwen. Alleen al motorisch spoort Sadilek onvoldoende om op dit niveau profvoetbal te kunnen spelen.

2 december 2019 om 10:38

En zelfs als dat niks is, moet je creatief zijn. Ga desnoods met drie achterop spelen en twee dynamische middenvelders op de flank. Met Dumfries, Doan, Thoma en Bruma heb je snelle, behendige jongens die enorm veel loopvermogen hebben. We blijven echter maar vasthouden aan een blok van 4 en 2 achterop, met vier eenlingen daarvoor. Heb nog geen enkele indicatie gezien, waaruit blijkt dat Van Bommel een trainer is die topclub waardig is. Lekker in het zelfde rijtje met De Boer, Van Bronckhorst, Cocu en Stam. Prima voetballers, hebben uitstraling (op hun eigen manier), maar ik zie geen innovativiteit zoals ik het graag zou zien.

2 december 2019 om 02:27

Dat kan niet meer, stel dat Viergever het net zo goed doet als destijds tegen Schalke, stel dat daarmee het lek boven is, dan maakt vna Bommel zich toch eeuwig belachelijk dat hij het niet eerder geprobeerd heeft?

Ongelooflijk. Jezelf op je borst kloppen omdat je zogenaamd "een goede helft hebt gespeeld" tegen FC Emmen... Dat mag je als PSV zijnde pas zeggen als je er minstens drie in hebt geschopt in die helft! Van Bommel begint te lijken op een scholier die naar huis komt met een schoolrapport vol vijven en die dan tegen zijn ouders zegt dat al die vijven met een beetje meer mazzel ook best gewoon voldoendes hadden kunnen zijn...

2 december 2019 om 02:29

Je onderschat Emmen thuis. Daar zijn ze echt behoorlijk sterk hoor, alleen PEC en Gronignen wisten daar te winnen.

Altijd al een misselijke vent gevonden, Perez. Beledigde ooit een grensrechter. Lekker makkelijk scoren nu over de rug van Van Bommel. Wat moet Van Bommel dan zeggen voor de camera? Dat hij inderdaad een superslechte verdediging en een middelmatig middenveld heeft? Met dank aan een superslechte td? Van Bommel ontslaan gaat niet helpen. Jammer dat het verwachtingspatroon bij veel PSV fans onrealistisch is.

1 december 2019 om 23:39

Het verwachtingspatroon is onrealistisch? Kom op zeg, je mag toch van PSV wel verwachten dat ze meer dan 1 van de 9 wedstrijden winnen? Dat je overwintert in een Europees toernooi? Dat je minstens 2e wordt? Van Bommel heeft echt geen slecht materiaal, maar wat hij met dat materiaal presteert is echt bijzonder slecht. Zet een Lato of Boscagli toch gewoon op linksback ipv Sadilek, die kan echt helemaal niks. Haal in godsnaam gewoon Rosario eruit en zet Guti er neer..

1 december 2019 om 23:48

Guti, ja want die heeft het zo fantastisch gedaan, net als Boscagli. Vorig seizoen stelde van Bommel Guti weinig op, terecht blijft nu. Maar spelers zijn altijd beter als ze op de bank zitten. Als ze vervolgens toch opgesteld worden en slecht spelen ligt het weer aan de trainer. Drie beste spelers zijn verkocht, Lozano, De Jong en Angelino. Seizoen begin aardig, vervolgens pech dat twee beste spelers geblesseerd raken, paar schorsingen, Ihattaren verliest zijn vader. Allemaal verklaarbaar. Geef MVB de tijd, goals Van Bronckhorst die kreeg toen Feyenoord zeven competitiewedstrijden op rij verloor. Seizoen later werden ze kampioen.

1 december 2019 om 23:57

Je kunt beter Guti een keer fatsoenlijk vertrouwen geven ipv elke week met een barslechte Rosario spelen. Die staat er toch nooit. Boscagli en Lato zijn sowieso beter dan Sadilek, die moet wel onder het bureau bij Van Bommel kruipen. Anders heb ik geen idee wat die bij PSV doet. Van Bommel presteert nu al een heel kalenderjaar slecht. Kon vorig jaar nog teren op lange ballen op Luuk, maar nu dat niet meer kan zie je dat het eigenlijk gewoon een hele matige trainer is.

2 december 2019 om 00:13

Wat vind je dan zo goed aan Guti? Overigens heeft hij wel degelijk dit seizoen fatsoenlijk het vetrouwen gehad, maar het stelde niks voor. Hoe weet jij dat Lato sowieso beter is dan Sadilek? Welke wedstrijden heb je gezien van Lato? Het is de verdienste van Van Bommel dat de Jong vorig seizoen zo goed gepresteerd heeft, na een zwak seizoen warns weinigen not vertrouwen in hem hadden. Ook heeft Van Bommel vorig seizoen speeltijd gegeven aan talenten als Malen, Ihattaren, Gakpo en Sadilek. Altijd makkelijk om te doen alsof dat vanzelfsprekend is. Huidige voorhoede zoals ze spelen is wel degelijk een verdienste van Van Bommel.

2 december 2019 om 01:07

Echt bulshit, kreeg op het begin t vertrouwen, raakte geblesseerd om vervolgens weer op de bank te mogen zitten. Daarna bij blessures 2 potten de kans gehad en vervolgens weer bank. Tot slot wordt hij elke keer gewisseld en blijft rosario steeds 90 min staan. Dit is gwn vriendjespolitiek, kan niet anders bijna

1 december 2019 om 23:49

Hoewel ik geen idee heb wie het over zou moeten nemen vind ik nou niet dat 13 punten achter de nummer 1, 7 punten achter de nummer 2, 2 punten voor op de nummer 4 genaamd Willem II en 5 punten voor op de nummer 9 van realistische aard is met de investeringen die gedaan zijn als je kijkt naar de cijfertjes. Het inkoopbeleid blijkt slecht maar sorry hoor... Als je zo slecht speelt met zulke slechte resultaten en gewoon hetzelfde blijft doen hopend op een ander resultaat dan ben je niet geschikt voor deze functie bij een topclub.

2 december 2019 om 02:30

Verwachtingspatroon onrealistisch? Dus derde worden achter AZ vind je realistisch? Weer geen CL voetbal vind je geen probleem. Denken de grote PSV talenten vast ook zo over.

Sadilek: niveau middenmoot op het middenveld, op linksback nog slechter. Viergever: subtop tot top, maar zeker niet beter dan de eredivisie. Zelfde geldt voor Schwaab. Baumgartl is middenmoot niveau met doorgroeimogelijkheden. Dumfries in vorm is top, maar dat is hij niet. Rosario: middenmoot tot subtop (heel misschien doorgroeimogelijkheden). Hendrix: subtop. Guti: middenmoot tot subtop. Thomas: middenmoot tot subtop. Ihattaren en Malen: top, maar jonge talenten met ups en downs. Bergwijn: top (en daar verwacht ik eigenlijk meer van). Bruma: middenmoot. Doan en Gakpo: subtop met doorgroeimogelijkheden. De rest vind ik het vermelden niet waard. Natuurlijk moet een club met de statuur van PSV van Emmen winnen. Maar deze selectie past simpelweg niet bij de statuur van PSV. Voorafgaand aan het seizoen waren er zat psvers die dit al inzagen, maar dan hoorde je steeds: "ja maar voorin staat zoveel talent!". Dat is niet genoeg. De peilers van dit elftal zijn nog piepjong. Die kun je als coach ook niet helemaal affakkelen. Maar goed uiteindelijk wil ik alleen maar zeggen dat dit psv subtopniveau is. Misschien dat de jongens zich aan een paar investeringen kunnen optrekken. Maar op dit moment maken ze elkaar alleen maar slechter. Linksback, centrale verdediger, en een middenvelder zijn nodig. Dit komt er gewoon van als je je elftal laat verslonzen. Kijk, Schaars was ook nooit een wereldspeler, maar wel een baas. Mondig. Zette de lijnen uit. Durfde te communiceren en te corrigeren. Zulke types mist PSV nu het meest.

Van bommel is incapabel. Hoe kun je dit nou verkondigen als je de 2e helft het grootste deel gewoon wordt weggespeeld door emmen, de nummer 14 van de eredivisie. Misschien moet van bommel eens olie op het vuur gooien en die jongens eens een uitbrander geven want nu werkt blijkbaar helemaal niets meer. Begin van het seizoen was het nog leuk met het aanvallende trio + ihattaren die gewoon verdoezelde hoe slecht de rest van de basis 11 eigenlijk is. Nu met een paar blessures en schorsingen klapt alles als een kaartenhuis in elkaar, is het spel niet om aan te gluren en delen de voorste 4 in de malaise en dan ga je doodleuk voor de camera staan en verkondigen dat het allemaal toch niet zo slecht was. Hou op hoor dit is topclubonwaardig. Sterkte psv supporters. Met deze coach word het nog een zwaar seizoen.

2 december 2019 om 00:07

Het vertrouwen is al nul. Het heeft geen enkele zin om zulke jonge spelers dan helemaal af te branden. Don't kick a man while he's down. Deze selectie is topclubonwaardig. Maar ook zonder persoonlijkheid. Kijk, zo'n ijzervreter als Huntelaar kun je volgens mij ten alle tijden keiharde kritiek geven. Maar een Rosario, Bergwijn, Zoet, Baumgartl... denk dat die dan alleen maar meer gaan worstelen met hun vorm.

Herinner me nog dat Van Bommel als analist heel kritisch was toen PSV een voorronde wedstrijd tegen Milan 1-1 speelde. Een flink contrast met zijn pose tegenwoordig.

Ik snap niet dat mensen Van Bommel blijven verdedigen onder het mom van 'slechte/zwakke selectie'.als je een elftal het veld in kan sturen met: Unerstall, Dumfries, Baumgartl, Schwaab, Viergever, Thomas, Guiterez, Ihattaren, Bergwijn, Malen en Doan/gakpo, dan heb je toch een prima selectie staan?misschien wordt je hier geen kampioen mee (dat kan/mag je De Jong mss aanrekenen), maar strijden om plek twee moet zeker mogelijk zijn! Het feit dat PSV maar 1 van de laatste 9 wedstrijden wint mag je volledig op het conto van Van Bommel schrijven. Wedstrijden tegen Emmen en bijv. Sparta moeten met deze selectie gewoon gewonnen worden. Dus ja... De Jong heeft geen fantastisch werk geleverd (vooral omdat er te weinig breedte is, maar de huidige malaise mag je imo gewoon op Van Bommel afschuiven.

Van Bommel maakt van PSV een lachertje als ze scoren dan springt die het hoogste en roept die het hardste dat ze de beste zijn maar gebeurt dit dan kan hij niet een kritisch reageren over zijn ploeg dat doet hem te veel zeer hij doet zo onprofessioneel en op deze manier helpt die PSV alleen maar naar de klote en dat is echt jammer voor het Nederlandse voetbal en ik ben niet eens fan van PSV maar op deze manier is de Nederlandse competitie veel minder leuk jammer dit!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
4.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Voorzitter Florentino Pérez van Real Madrid wil in januari verrassen met het binnenhalen van Phil Foden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren