Kenneth Perez vol verbijstering na interview Noa Lang: ‘What the f...'

Zondag, 1 december 2019 om

Noa Lang kan terugkijken op een prachtige week. De twintigjarige buitenspeler was afgelopen woensdag al invaller bij Ajax in de Champions League-wedstrijd tegen Lille (OSC 0-2 zege) en zondagmiddag volgde in de Eredivisie zijn basisdebuut tegen FC Twente. Hij beschaamde het vertrouwen van trainer Erik ten Hag niet en leidde Ajax met drie doelpunten naar een 2-5 overwinning. Het interview dat Lang na afloop in Enschede gaf heeft echter voor verbijstering gezorgd bij Kenneth Perez.

Lang gaf in gesprek met verslaggeefster Fresia Cousiño Arias aan 'lang te hebben moeten wachten op zijn kans'. "Ik heb geduld moeten hebben", voegde de jonge aanvaller eraan toe. Perez reageert zondagavond bij FOX Sports verbaasd op de woorden van Lang. "Het is toch geweldig", lacht de Deense analist, die zich verwondert over het gebrek aan geduld bij Lang en andere jonge spelers. "Sommige jongens die nog bij de A-junioren zitten, denken: 'Hoezo speel ik niet? Ik snap er helemaal niks van, ik moet lang wachten op mijn debuut.' What the f…", zegt de oud-middenvelder.

"Het niveau bij Ajax is nu gewoon zo hoog: je wordt niet even basisspeler", vervolgt Perez, die stelt dat Lang 'heel blij moet zijn dat hij af en toe mag invallen'. Lang profiteerde in Enschede van blessures van David Neres en Zakaria Labyad. "Hij is nu de reserve van de reserve. Ik weet eerlijk niet wat die jongens verwachten. Het zou prettig zijn als er iemand uit zijn omgeving zegt: 'Je scoort nu tijdens je invalbeurt, maar dat betekent niet dat je nu basisspeler bent.' Dat gaat natuurlijk met vallen en opstaan. En je hebt met concurrentie te maken."

"Ik vond hem vandaag wel goed spelen", vult collega-analist Kees Kwakman aan. "Wat ik met name goed vond, was zijn overzicht. Hij speelde niet blind met zijn gezicht naar beneden en wilde zichzelf ook niet geforceerd bewijzen. Bij Jong Ajax is het geen goalgetter, maar nu maakt hij er opeens drie." Perez veronderstelt dat Lang de potentie heeft om uit te groeien tot een productieve speler. "Ik denk dat hij een goede trap heeft: hij werkte bij zijn doelpunten af met beleid, met binnenkant voet. Dat zit wel goed. Ik denk wel dat hij iemand is die goals kan maken. Iets wat me wel opviel bij hem: hij wil uit stilstand voetballen soms. Dat is niet goed, want hij moet juist uit beweging voetballen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

102 reacties (laatste reactie door bliep)

Tja het zijn allemaal praatjes. Maar in Noa's ogen zal hij voor zijn gevoel misschien lang hebben moeten wachten omdat hij zich met zijn maatje Justin Kluivert vergelijkt. Die kreeg inderdaad veel eerder een kans. Maar ja, die liet het al heel vroeg zien (en had volgens sommigen ook zijn naam mee, maar dat even terzijde).

1 december 2019 om 20:33

Exact hij vergelijkt zich met zijn generatie genoten Justin en Mathijs,die maakte in het seizoen 2016/2017 al naam. Offtopic: ik snap niet waarom mensen fan zijn van Perez,vindt het nooit fijn om naar hem te luisteren,Derksen noemt hem vaak de beste analyticus van Nederland.....

1 december 2019 om 21:08

@marieke, vond perez vorige jaren vaak ijzersterk qua analyses en zeker de beste. Misschien niet de leukste persoonlijkheid maar sneed altijd wel hout. Het laatste jaar vind ik hem steeds minder worden. Zeuren om het zeuren en weinig tactische opmerkingen meer.

1 december 2019 om 21:24

Jaa dit gaat ook nergens over , die gespeelde verontwaardiging bij Perez. Het heeft ook best Lang geduurd , was de beste man in de voorbereiding maar werd daarna volledig weggestopt. En het had nog langer geduurd als Labyad niet geblesseerd was geraakt , en daar zit het kromme want Lang is 2 klasse beter en fitter dan Labyad.

1 december 2019 om 20:38

Kluivert heeft het nooit laten zien hoor. Kreeg puur de kans door een gebrek aan kwaliteit.

1 december 2019 om 20:54

En Kluivert had geen Tadic en/of Neres voor zich. Ik denk daarnaast ook dat er misschien niet al te veel woorden vuil gemaakt moeten worden aan het interview van Lang. Zoals iedereen kan zien is Noa een jongen van de straat. Daarnaast komt hij nu net echt kijken bij het eerste en door zijn hattrick krijgt hij ook ineens een microfoon onder z'n neus geduwd. Dan komt de media training ineens naar boven en verbaasd het me niets dat hij dan begint over "lang wachten". Dit is bijna hetzelfde als dat een speler zijn nieuwe club "de club is waar hij als jongetje al van droomde" bij een transfer.

1 december 2019 om 20:56

Welnee, millenials zijn verwend en denken dat ze overal recht op hebben. Overigens is dat de schuld van mijn generatie, want mijn generatiegenoten geven ze al inspraak als ze op de kleuterschool zitten, ze geven ze alles zonder dat ze daar voor moeten werken en we laten ze denken dat ze de meest bijzondere persoon op aarde zijn. Voila, voetballers van nu zijn mensen die je met fluwelen handschoenen aan moet pakken. Ze kunnen geen kritiek slikken, hebben weinig weerbaarheid, hebben geen geduld hebben, kortom het zijn verwende prinsjes. Ik vind hem een geweldige speler, maar een tikkeltje wereldvreemd en arrogant. Hopelijk komt het goed met hem als hij volwassen wordt. Kijk naar Ziyech, die is dit jaar relaxt en volwassen geworden. @marieke90, omdat hij eerlijk is en zegt wat hij denkt en daarbij vaak messcherp is. En hij is, niet geheel onbelangrijk, een expert in zijn vakgebied. Wat Gijp zegt, is wellicht ook waar: iedereen die hem kent vindt hem een lul, maar dat kan. Je kun een goede analyst en lul tegelijk zijn.

1 december 2019 om 21:03

Ziyech is altijd "relaxt" geweest,hij is nog steeds dezelfde persoon in grote lijnen als bij Heerenveen,ik had nooit last van hem....

1 december 2019 om 21:09

Lang is niet eens een millennial, hij is van de generatie erna..

1 december 2019 om 23:57

Gewoon geboren in de 00 generatie. Dus duidelijk een millennial, wat ook staat voor het nieuwe millennium en de opkomst van tech.

2 december 2019 om 09:22

"ziyech is altijd "relaxt" geweest,hij is nog steeds dezelfde persoon in grote lijnen als bij Heerenveen,ik had nooit last van hem...." Hoe kun je dit nou zeggen? Ook al ben je fan van Ziyech, je kunt toch niet ontkennen dat hij 2 jaar terug bij elke interview geã¯rriteerd overkwam en tegenwoordig heel relaxed en ook nog eens met normale teksten.

2 december 2019 om 10:51

Ik vind dat Ziyech ook weinig veranderd is hoor. Hij zegt altijd wat hij vindt, of mensen dat nou bevalt of niet. De houding van het publiek/de media richting Ziyech is echter wel veranderd, omdat hij zo geweldig presteert. 2 jaar geleden was er altijd wel wat te zeiken als hij een slechte wedstrijd speelde. Tegenwoordig is hij vrijwel iedere wedstrijd goed voor een goal of assist dus valt er weinig te klagen. Ik vind het fantastisch, Ziyech is bij iedere club keihard in botsing gekomen met het publiek omdat hij zegt wat er op zijn hart ligt. Bij Twente heeft men hem zelfs de aanvoerdersband afgepakt omdat hij zei wat er op zijn hart lag. Tegelijkertijd is hij bij iedere club altijd keihard blijven werken en presteren in het veld. Er zit echt een goede kop op die jongen, een voetballer naar mijn hart.

Nou, als 20 jarige nog niet je eredivisie basis debuut hebben gemaakt is voor Ajaxbegrippen heel laat. En eigenlijk zou hij dan vroeger te slecht zijn geweest voor Ajax. Maar nu is de kwaliteit zo hoog, dat het nog niet zoveel zegt. Je kan nog zo goed zijn, je hebt wel Ziyech, Tadic, Promes, Neres voor je

1 december 2019 om 20:59

Frenkie de Jong maakte op zijn 20ste ook pas zijn debuut in de eredivisie voor Ajax. Dat zelfde seizoen stond hij maar 1x in de basis. Wat is dan laat? Noa Lang is lang niet zo goed als Frenkie. Mensen uit mijn omgeving die voor Ajax zijn vonden Nouri het grootste talent uit de Ajax opleiding en zeiden dat hij Barcelona wel had kunnen halen, ik heb hem zelf niet vaak zien spelen dus kan daar onmogelijk over oordelen maar die vonden hem dus verschrikkelijk goed. Nouri maakte zijn basisdebuut in de eredivisie ook pas op zijn 20ste. Nouri en Frenkie zijn/waren dus veel grotere talenten dan Lang en hadden ook nog eens veel minder concurrentie. Toch maakte ze niet eerder hun basisdebuut en Frenkie zelfs later. Dus het valt allemaal wel mee, Lang denk ik best een prima speler en knap dat hij een hattrick maakt. Maar vond hem niet echt goed spelen en zijn goals waren ook niet echt lastig ofzo..

1 december 2019 om 23:02

Er zijn veel spelers die genwoordig lang moeten wachten. Recente spelers die rond hun 20e pas richting een basisplaats gingen: de Jong, vd Beek, Mazraoui, Onana, Schuurs. Het niveau is hoog en dan kom je er pas tussen als je dat niveau aan kan.

Mwah, het verbaast me niet echt. Lang past bij Ajax mede omdat hij heilig ervan overtuigd is dat hij zal slagen. Amsterdamse bluf, ook al komt hij uit Rotterdam dacht ik. Het is uitzonderlijk hoeveel zelfvertrouwen hij heeft, daarbinnen past een hattrick bij zijn basisdebuut ook wel eigenlijk. Zolang je er niet in doorslaat, vind ik het ook wel wat hebben. Heb van buitenaf niet het gevoel dat dit bij Lang een probleem zal zijn.

1 december 2019 om 20:54

Komt idd uit Capelle a/d Ijssel en heeft in de jeugd van Feyenoord gespeeld.

1 december 2019 om 23:00

Zevenkamp, geen Cappelle

1 december 2019 om 23:21

Ik heb het nog een keer nagekeken op het internet ter bevestiging, maar er wordt toch echt Capelle vermeldt.

2 december 2019 om 21:14

Daar geboren waarschijnlijk. Ijsselland Ziekenhuis is rond Schenkel, maar dus in Capelle. Als je uit Oost komt, dan ben je daar waarschijnlijk geboren. Weet inderdaad wel dat hij omgeving Zevenkamp is.

Perez heeft helemaal gelijk. Dit soort gasten gaan dalijk ook zeuren als ze 3 wedstrijden niet spelen.

1 december 2019 om 21:35

Dat deed jouw naamgenoot ook en voor we het wisten verkaste hij naar Rotterdam.

Lang is met zijn volle verstand in de jeugdopleiding van Ajax gestapt. Dan behoor je wel te beseffen dat nergens in Nederland de lat zo hoog ligt om in het eerste te komen en blijven. Ik begrijp daarom de verbazing van Perez wel. Of Lang het gaat maken bij Ajax zal vooral van Lang zelf afhangen.

1 december 2019 om 20:37

@theo Ekkelenkamp, Eiting, Van de Beek, Labyad hebben hun debuut allemaal (veel) eerder gemaakt. Alle drie veel minder getalenteerd dan Noa Lang. Dus zo hoog ligt die lat blijkbaar helemaal niet of bestaan er 2 latten? Een lat voor de een en een hogere lat voor de ander?

1 december 2019 om 21:10

Van de beek veel minder talentvol? Oke..

1 december 2019 om 21:16

Sinds wanneer is Labyad niet getalenteerd?

2 december 2019 om 06:56

Ja potverdorie. Zelfs Stekelenburg maakte eerder z'n debuut...hoe durven ze.... Als we dan toch mensen op andere posities en uit andere leeftijdsklassen erbij gaan halen.

Noa is gewoon een hele ambitieuze gozer die heel goed weet wat ie wil, dat koste wat kost wil bereiken en slecht tegen zijn verlies kan. Voor de liefhebbers staat op Ajax Showtime een mooi verhaal over de achtergrond van deze jongen. Speelde bij Feyenoord in de jeugd maar kwam er openlijk voor uit dat hij liever bij Ajax had gespeeld, kwam zelfs met zijn Ajax shirtje aan op Varkenoord. In de jeugd is veel gewerkt aan zijn negatieve karaktereigenschappen, namelijk dat hij slecht met tegenslag om kon gaan, en ondanks een zware rugblessure die bijna het einde van z'n carriere had betekend heeft hij het nu toch tot Ajax 1 geschopt. Het is inderdaad een bijzondere jongen met een sterke persoonlijkheid en een 'marokkaans' accent. Daardoor zal hij ongetwijfeld een groot deel van het publiek en de media tegen hem krijgen, zoals je ook nu al ziet gebeuren. Ik kan echter alleen maar respect hebben voor de vastberadenheid waarmee deze gast zich omhoog heeft gewerkt. Bovendien heb ik liever zo'n speler met karakter en pit, dan alleen maar brave schooljongens. Zolang hij zijn praatjes waarmaakt mag hij van mij zeggen wat hij wil, in welk accent dan ook.

Hij heeft toch wel een punt. Neres is geblesseerd en dan wordt er gekozen voor Labyad, waarvan je al weet dat ie het niveau niet aan kan. Kies dan voor een jongere speler die nog naar het vereiste niveau toe kan groeien.

Wordt nog een hele discussie? Kun je met zelfde doelstellingen Lang of Gravenberch, Eiting, Ekkelenkamp, Traore inpassen? Of hen de voorkeur geven boven de huidige bank? Dat betekent doorselecteren: Laybad, Huntelaar, Siem de Jong weg en die gasten ervoor in de plaats. Misschien moet Ajax wel omdat aan huidige basisspelers gesleurd wordt. Dus wel vervangers halen voor vdBeek, Ziyech, (Neres?) en Labyad, de Jong laten gaan. Huntelaar mag alles maar zal met (nog) minder genoegen moeten nemen volgend jaar. Lastig maar het zou wel terecht zijn.

Eerst had hij een accentje en was het een vreemde jongen die teveel gangster was. Nu speelt hij CL en scoort bij zijn debuut 3 doelpunten, en zijn ze bang dat hij voor een ander lang uit gaat komen. Zijn Nederlanders dan echt zo wanhopig...of hebben Nederlanders alleen respect voor talentvolle allochtonen. Zodra je arrogant overkomt of teveel schijt hebt...dan wordt er van een mug een olifant gemaakt. Tattoo, accentje, gedrag, blik, temperament etc...maar zodra je even de man bent, dan likken ze je hielen ineens. Ik vind dit toch wel typerend van sommige Nederlanders die nooit verder kijken dan hun neus lang is. Kijk altijd naar talent en maakt alles daaromheen ondergeschikt. Je hebt pas een probleem als je ideale schoonzoon bent, maar in niets uitblinkt. Seedorf zei het goed, persoonlijkheid is ook onderdeel van kwaliteit, helaas willen wij in Nederland vaak allemaal Frenkies en De Ligts die lief zijn, maar types als Kluivert en Noa dat zijn spelers die je nodig hebt in zeer vervelende wedstrijden waar enorm veel druk op het spel staat. Kijk De Ligt en Frenkie doen het redelijk, maar zitten nu in het buitenland waar andere normen en waarden gelden. Noa Lang en Kluivert die kunnen met hun temperament daar makkelijk mee omgaan. Als het voetballend niet lukt, dan moet het op zijn Duits. Noa Lang en Kluivert beheren dat beide, die krijgen namelijk elke keer stront over hun heen, dus weten niets beter dan hun voeten te laten spreken.

Voorbeelden genoeg bij Ajax van jongens die ook zo’n grote mond hadden en het niet echt gemaakt hebben bij Ajax: El Ghazi, Bazour, Cerny,kishna en zo nog wel eenparig meer waarschijnlijk, deze jongens hadden ook bluf en vinden/vonden zichzelf erg goed.

Noa heeft nog een lange weg te gaan. Dat weet hijzelf ook wel. Ik zou hem niet op een interviewtje afrekenen. Hij heeft vast nog niet alle media training gedaan :0). Het kan snel gaan als hij zich zo blijft ontwikkelen. Hij is nu a beter dan Labiyad iigg. Dynamischer, vaardiger, meer bluf.a

maar Noah heeft zijn gelijk toch bewezen! Geef hem een aantal wedstrijden en als hij veel blijkt te scoren dan heeft hij natuurlijk alle recht om te zeggen wat hij zegt. Al die wijsneuzen kwamen er niet in met een hattrick! Maak die jongen niet gek, maar hij is toch goed of diamant waard!!!!laat ze maar lullen die wijsneuzen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Club Brugge 2 1 1 0
2020/2021 Ajax 1 0 0 0
2019/2020 Jong Ajax 9 5 2 1
2019/2020 FC Twente 7 1 1 0
2019/2020 Ajax 5 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

De onmondigheid van Noa Lang kwam Club Brugge zaterdag duur te staan

Noa Lang houdt gemengde gevoelens over aan zijn basisdebuut voor Club Brugge. De aanvaller, die al was ingevallen tegen Zenit Sint-Petersburg en Standard Luik, stond zaterdag aan de aftrap van het...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren