Perez filosofeert over Ajacied: ‘Op een gegeven moment is het ook op’

Zondag, 1 december 2019 om

Ajax wist zondagmiddag een comeback tegen FC Twente te realiseren. De Amsterdammers kwamen op een 0-2 achterstand, maar wisten door treffers van basisdebutant Noa Lang (3) en invaller Klaas-Jan Huntelaar (2) uit te lopen naar een riante 2-5 zege. Daley Blind zegt na afloop in gesprek met FOX Sports dat Ajax het zichzelf moeilijk heeft gemaakt.

De verdediger zag dat de ploeg op bepaalde momenten slordig was tegen FC Twente. "En op cruciale plekken op het veld, waardoor we hun counters eigenlijk inleiden. In onze opbouw nemen we weleens wat risico, maar als je dan niet scherp bent, kun je ook counter om de oren krijgen. Zij speelden het goed uit", aldus Blind, die overigens complimenten overhad voor de twee doelpuntenmakers.

Naast hattrickheld Lang krijgt ook Huntelaar veel lof op social media. De spits wist twee keer te scoren en zodoende wederom een belangrijke bijdrage te leveren bij Ajax. Kenneth Perez ziet dat de veteraan op 36-jarige leeftijd nog altijd van waarde kan zijn voor de Amsterdammers. "Het mooie aan Klaas-Jan vind ik dat hij precies weet wat hij moet doen als hij voor de goal komt", stelt de Deense analist.

Perez doelt op de 2-5, waar Huntelaar bij een counter alleen op het vijandelijke doel afstormde. Bij die aanval leek het alsof de spits nog werd achterhaald door een snellere verdediger. "Hoe lang hij dit nog kan is de vraag, op een gegeven moment is het ook op", vraagt Perez zich zodoende af. “36 jaar, het grootste gedeelte van zijn carrière ligt dus achter hem. Of hij het nog een halfjaar, een jaar of twee jaar vol kan houden, dat moeten we zien."Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door holland8)

In een wedstrijd zoals die van vandaag is Huntelaar nog steeds gewoon erg nuttig. De tegenpartij staat op voorsprong waardoor ze nog meer gaan verdedigen en Ajax gaat nog meer drukken waardoor de spits eigenlijk alleen rondom en in de 16 hoeft te zijn en daar is hij dodelijk. Dat Klaas de jongste niet meer is had Perez net zo goed voor zich kunnen houden want dat weet iedereen, het is ten slotte niet voor niets een wisselspeler.

Huntelaar heeft de afgelopen seizoenen zijn waarde bij Ajax echt wel gehad en ook dit seizoen is hij tot dusver van waarde geweest bij Ajax. Of Huntelaar zijn contract wederom zal verlengen, betwijfel ik nog aangezien hij natuurlijk niet de jongste meer is en spelers als Traoré, Brobbey en Danilo op de deur kloppen. Persoonlijk ben ik zelf erg gecharmeerd van Traoré en die verdiend nu al naar mijn mening meer minuten in Ajax 1. Hij deed het vorig seizoen bij Jong Ajax erg goed en die goede vorm heeft hij dit seizoen ook weer doorgezet bij Jong Ajax. Traoré heeft ook gewoon veel potentie en is fysiek erg sterk, scoort gemakkelijk en veel, voetballend prima, een prima lengte en sterk in de lucht. Misschien dat Traoré dit seizoen Huntelaar nog als een soort 'mentor' kan gebruiken, maar wel wat meer minuten gaat spelen in Ajax 1.

1 december 2019 om 17:57

Als je ziet hoe belangrijk Huntelaar is voor dit Ajax vind ik niet dat je kan zeggen dat Traore meer minuten verdient. Ik begrijp wat je zegt, maar het gaat nog altijd om het resultaat en de beste speelt. Als volgende wedstrijd de keuze op een basisplaats voor Huntelaar valt en na 60 of 70minuten is die op. Ja dan kun je kijken of Traore een vervanger is. Maar als je Huntelaar op de babk hebt, kan je in mijn ogen nooit Traore laten invallen als je als Ajax achter staat. Hij laat blijkbaar nog niet genoeg zien of Ten Hag neemt gewoon geen risico. Maar deze jongeman komt nog wel. Als hij goed genoeg is.

Wat ben ik blij voor Noa Lang. Die had zn basisplaats al veel eerder verdiend. Een super groot talent dat onterecht klein wordt gehouden bij Ajax. Een echte Ajax nummer 10. Creatief, bewegelijk, dynamisch, scorend vermogen, Super fijne techniek, schot, steekbal, kan man passeren, goed in de combinatie. Ik kan zo nog wel even doorgaan. Vergelijk hem maar even met de Ekkelenkampjes, Eitinkjes en ook met Van de Beek. Noa Lang is een veel betere speler en een soort speler waar wij als Ajax supporters graag naar kijken. Maar goed, we zullen zien hoe Ajax verder met hem om zal gaan.

1 december 2019 om 17:09

Hoho, niet te hard van stapel lopen. Geweldig begin is dit natuurlijk. Maar hij is zelfs in de kkd nog vrij wisselvallig. Hem beter noemen dan Vd Beek is veel te voorbarig.

1 december 2019 om 17:27

Lang zou nu al een betere speler zijn dan Van de Beek? Houd toch op. Ik weet dat je een hekel hebt aan Donny, maar deze opmerking raakt kant noch wal. Van de Beek is veel beter en het is nog maar de vraag of Lang ooit hetzelfde niveau zal halen.

1 december 2019 om 17:30

@kyle66 Leg mij maar eens uit waarin Van de Beek beter zou zijn dan Lang. Ben ik best benieuwd naar.

1 december 2019 om 17:37

Loopvermogen, aanname, tactisch en in de kleine ruimte om maar een paar puntjes op te noemen. Donny is 1 van de steunpilaren afgelopen 1,5 jaar. Hoe hij er dan bijkomt dat deze jongen beter zou zijn, is mij een raadsel.

1 december 2019 om 17:43

@kyle66 Omdat jij het niet uitlegt waarom van de Beek beter zou zijn dan Noa Lang, zoals jij beweerd, zal ik maar even uitleggen waarom Lang (veel) beter is dan Van de Beek. Noa Lang is sneller, technischer, creatiever, dynamischer, heeft een schot, heeft een steekbal, kan een mannetje passeren, is beter in de combibatie omdat hij door zn bewegelijkheid kan doorbewegen (daar is Donny te houterig voor), kan veel beter druk zetten omdat hij sneller en veel bewegelijker is dan (de houterige) Donny. In hoeveel onderdelen van het voetbalspel moet hij beter zijn? Noa Lang is het soort Ajax speler waar wij als supporters lang op hebben gewacht want dit is de typische Ajax stijl met als basis creativiteit. Een natuurtalent. Echt genieten zijn spel.

1 december 2019 om 17:46

@sportweek Loopvermogen? wat bedoel je daarmee? Tactisch? Je bedoelt die speler die als nummer 6 naast en boven de spits staat en van het middenveld een gatenkaas maakt? Aanname? laten we zeggen dat die minstens gelijkwaardig is. En dan geef ik Donny nog het voordeel van de twijfel. Kleine ruimte? Als je dit werkelijk meent ga ik er vanuit dat je de wedstrijden tegen Lille en Twente hebt gemist.

1 december 2019 om 18:24

Donny maakt ontzettend veel meters om de gaatjes die door het risicovollespel van Ajax vallen dicht te lopen. Hij maakt ook vaak de meeste meters in de CL wedstrijden, waar Lang al kramp krijgt na 70 minuten tegen Twente. Qua aanname is Donny samen met Blind en tadic de beste bij Ajax. Donny is misschien niet de man die drie man passeert, maar is qua overzicht en in de combinatie in de kleine ruimte fantastisch. Kijk jij wedstrijd tegen Lille inderdaad nog maar eens terug, want donny stond er keer op keer om de boel te corrigeren bij balverlies.

1 december 2019 om 19:41

Sorry Holland8, maar met betrekking tot van de Beek ben je, in mijn optiek, niet serieus te nemen. Ik zie regelmatig een post van kou waarin je van de Beek hélemaal afbrand. Heeft hij je persoonlijk iets aangedaan? Lang nu al beter vinden dan Donny? Mag hoor, maar het is niet echt op feiten gestaafd naar mijn mening. Maar goed, als ik jouw posts over van de Beek lees vind je de 2e wissel van fc bal op het dak 4 nog beter dan van de Beek! Doe je anti-Donny bril eens af en kijk eens goed naar t spelletje wat er gespeeld wordt, zul je zien dat van de Beek niet zo slecht is als jij al het hele seizoen wil doen geloven!

1 december 2019 om 20:38

@holland8, Sportweek heeft hierboven al goed aangegeven waarom Donny beter is dan Lang. Jammer dat je dat niet wilt zien. Iedereen weet hoeveel kilometers Donny maakt zonder aantoonbaar moe te worden. Lang had vandaag na 70 minuten al kramp. Maar wat zijn balaanname betreft, hoef ik je alleen maar te herinneren aan die geweldige aanname van die harde bal van Ziyech. Donny nam hem perfect aan en scoorde. Niet elke speler zou zo'n bal meteen onder controle hebben. Het is echt jammer dat je niet kunt genieten van de speelwijze van Donny. Je mist een hoop met die donkere bril van je!

1 december 2019 om 17:32

Noa Lang heeft ook al eerder kansen gekregen maar toen bleek dat hij nog te speels was voor het grote werk. Dat geeft hij zelf ook aan in interviews. Het gaat er niet alleen om dat je laat zien wat je met je voeten kan, want hij heeft inderdaad een hoop kwaliteiten, maar het moet ook functioneel zijn. Als je dat als speler mist, dan zal je de ene wedstrijd veel belangrijker zijn dan de volgende, omdat een mooie actie de ene keer wel goed uitpakt en de andere keer het spel juist vertraagt en je juist de simpele oplossing moet zoeken.

Nu is het sowieso heel lastig om dit niveau vol te houden. Scoort dit seizoen in de Eredivisie gemiddeld elke 67 minuten een doelpunt. Zeker voor iemand van 36 heel bijzonder. Op dit moment zou je zeggen dat nog een jaar mogelijk moet zijn. Nu alweer bijna in de dubbele cijfers.

Denk dat dit het laatste jaar is voor Klaas-Jan, heeft zijn waarde vorig seizoen meermaal bewezen en ook dit jaar, waaronder vandaag, weer uiterst nuttig. Tegelijkertijd merk je wel dat hij weer een jaartje ouder is, en meevoetballend kan hij het huidige spel niet bijbenen. Dit jaar hopelijk met een titel afscheid nemen, als echte clubicoon die tot het laatste moment van waarde was en die hopelijk ook de komende jaren nog aan de club verbonden blijft als (jeugd)trainer.

Nou blijf ik de hoop houden dan the Hunter nog een keer in t Abe Lenstra zijn kunstje doet voor 1 of 2 seizoenen. De jongens daar de winnaarsmentaliteit bij brengen. En net op iets lager niveau door knallen om dat te stoppen met een jaartje graafschap.

Hopen dat huntelaar open staat voor een jaar als pinchhitter, met wel afspraak dat traore dan meer zal spelen. Of dus soort 3e spits. Traore dan de man die invalt als er meer voetbal en snelheid gevraagd wordt, hunter voor meer agressie en opportunisme

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller208
L. TraoréAanvaller61
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
Carles Pérez verlaat Barcelona voor een bedrag van dertien miljoen euro voor AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren